Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Bitte_Halt_ja_ja

#576 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

papirolog wrote:
Ellinor wrote:Više PirateBay, manje isohunt :D

S isohunta uvijek temeljno skenirati sve što skinete :-D
vrlo vjerovatno svaki piratski exe i portable software skinut sa nekog share linka ili preko torrenta sadrži malware. ne skidajte ih bez antivirusa.
svasta. piratebay zakon. samo pogledas jel vip uplaoder ili trusted i gotovo. na top100 99.9% cisti

a ima i warez-bb forum, odlicna zamjena za legendarni projectw

PS:
rapidshare i Mu jedini davali pristojne brzine, ovo ostalo sve smetljari
InaravnoDzej

#577 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by InaravnoDzej »

Image
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#579 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by UnscarD »

Ja sam nesto bjezao od torrenta jer mi se par puta desilo (doduse prije 5 godina) da skinem nesto do 99% i da onda stane jer nema seed-ova. Ovo sa Megauploadom me natjeralo da se "vratim" piratebay-u i mogu samo reci whaooo.
Sve sto sam trazio sam odmah nasao, nema peglanja sa link po link skidanjem vecih filova, mozes da pauziras, i brzina je bila veca nego megaupload (MU na cca 300-500kb a vecina torreenta mi ide na 700kb sto mi je maximum veze, mada ima i nekih bas exoticnih moji se vuku na 50kbs ali sa druge strane toliko mi je bilo i na fileshareu ili ovim manjim servisima u situacijama kada bas ne mogu da nadjem na rapidu ili MU).

33Gb (neku PS3 igru) sam skidao sa Megauploada pa jedno 7 dana minimum. Klikni link, sacekaj, klikni link- save name exist..aha taj sam skinuo vec, klikni link-sacekaj.....
Sa torrenta sam 28GB skinuo za jedno 2 dana i to sa urednim pauzama da mi ne zuji comp navece :)

Sve u svemu, kud se ranije nisam okrenuo torrentima :)

Stvarno u svakom zlu ima i nesto dobro :)
ExNihilo

#580 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by ExNihilo »

Pa nije morao past MU, da bi ti skontao da je torrent bolji :D
Magarece_godine

#581 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Magarece_godine »

Alternativa za Megaupload ? svi ovi ostali share sitovi ne dozvoljavaju punu brzinu downloada ...
alica.k

#582 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by alica.k »

Magarece_godine wrote:Alternativa za Megaupload ? svi ovi ostali share sitovi ne dozvoljavaju punu brzinu downloada ...
meni sa rapidshare skida istom brzinom kao i sa megaupload.
nihil_

#583 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

alica.k wrote:
Magarece_godine wrote:Alternativa za Megaupload ? svi ovi ostali share sitovi ne dozvoljavaju punu brzinu downloada ...
meni sa rapidshare skida istom brzinom kao i sa megaupload.
isto...mediafire takodjer...
Madrid

#584 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Madrid »

UnscarD wrote:Ja sam nesto bjezao od torrenta jer mi se par puta desilo (doduse prije 5 godina) da skinem nesto do 99% i da onda stane jer nema seed-ova. Ovo sa Megauploadom me natjeralo da se "vratim" piratebay-u i mogu samo reci whaooo.
Sve sto sam trazio sam odmah nasao, nema peglanja sa link po link skidanjem vecih filova, mozes da pauziras, i brzina je bila veca nego megaupload (MU na cca 300-500kb a vecina torreenta mi ide na 700kb sto mi je maximum veze, mada ima i nekih bas exoticnih moji se vuku na 50kbs ali sa druge strane toliko mi je bilo i na fileshareu ili ovim manjim servisima u situacijama kada bas ne mogu da nadjem na rapidu ili MU).

33Gb (neku PS3 igru) sam skidao sa Megauploada pa jedno 7 dana minimum. Klikni link, sacekaj, klikni link- save name exist..aha taj sam skinuo vec, klikni link-sacekaj.....
Sa torrenta sam 28GB skinuo za jedno 2 dana i to sa urednim pauzama da mi ne zuji comp navece :)

Dobro jutro Columbo :lol:
Kad vidim 36,7 linkova za rapid ili slicno povraca mi se, torrent je zakon :thumbup:
Ali naravno da opet nisam za obaranje ovakvih stranica kao sto je MU, ne zbog privatnosti kako mnogi govore, a ustvari misle na lijepe igre i filmove, nego sto to znaci da je kompletna piratska zajednica u opasnosti :D :D
ExNihilo

#585 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by ExNihilo »

Zaplijenjeno 200 servera i šest hiljada terbajta podataka

Najpopularnijem ukrajinskom web servisu za dijeljenje fajlova Ex.ua više nije moguće pristupiti – ukrajinska policija ga je ugasila na osnovu optužbi da je sajt širio piratiziranu muziku, filmove i druge sadržaje. Pri tome su na ispitivanju zadržani Latvijac koji je vodio sajt i 16 njegovih zaposlenika.

Ukoliko budu uhapšeni i proglašeni krivim, mogli bi provesti do pet godina u zatvoru.

Sajt je bio besplatan za korištenje i imao je integrisanu pretragu fajlova, a njegovo zatvaranje je rezultat šestomjesečne istrage.
TRANCE

#586 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by TRANCE »

Mislim da su budućnost sharinga magnet linkovi koji će zamijeniti torrent fajlove. I oni rade preko torrent protokola, ali je prednost u tome što su veoma male veličine. Radi se o običnim "adresama" koje kada se unesu u neki od torrent klijenata (uTorrent, BitComet i sl.) sadrže sve podatke potrebne za skidanje određenog sadržaja.
Evo npr. dovoljno je da kopirate sljedeći tekst u uTorrent program pomoću opcije "Add torrent from url" (Ctrl+U) i pokrenut ćete download Ubuntu Linux distribucije:

magnet:?xt=urn:btih:8ac3731ad4b039c05393b5404afa6e7397810b41&dn=ubuntu-11.10-desktop-i386.iso&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.openbittorrent.com%3A80&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.publicbt.com%3A80&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.ccc.de%3A80

Budući da je maksimalna veličina ovih adresa oko 250 bajta, to znači da se čitava baza Piratebay servera od 4.032.144 torrent fajla može pohraniti na prostor veličine 961 MB, odnosno na jedan obični usb stick. Teoretski, sve da ugase Piratebay, čitava baza može osvanuti za 5 minuta na nekom drugom serveru.
Ono što bi još bilo dobro da implementiraju je mogućnost pretrage direktno iz torrent klijenta gdje se pretraga ne bi vršila preko nekog od servera poput Piratebay, već direktno u bazi magnet linkova na hard disku svakog korisnika. Još da dodaju u torrent protokol neki dobar vid enkripcije da ISP-ovi i vlade ne mogu otkriti šta skidamo ili blokirati saobraćaj i imali bi rješenje za narednih 100 godina :-D
alica.k

#587 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by alica.k »

ti se bas dao u razmisljanje o tome...
TRANCE

#588 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by TRANCE »

UnscarD wrote:Ja sam nesto bjezao od torrenta jer mi se par puta desilo (doduse prije 5 godina) da skinem nesto do 99% i da onda stane jer nema seed-ova. Ovo sa Megauploadom me natjeralo da se "vratim" piratebay-u i mogu samo reci whaooo.

Za bilo koji popularniji sadržaj, torrenti su bolja opcija. Preko torrenta sa tri klika staviš da se skida blu-ray rip od 10 giga. Rapidshare i Megaupload su trenutno jedino bolji za neke domaće sadržaje poput domaćih filmova, knjiga i sl. i to samo zato što mi Balkanci nemamo neku kulturu seed-inga na torrentima, što zbog jadnih brzina uploada, što zbog razmišljanja u stilu "ko hebe druge, nek' sam ja uspio skinuti".
TRANCE

#589 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by TRANCE »

alica.k wrote:ti se bas dao u razmisljanje o tome...
Pa jbg. dosad nije bila nijedna popularna metoda kojoj nisu dohakali. Napster, Kazaa, Limewire, Megaupload... Zato treba razmišljati dugoročno :lol:
DON_eARL

#590 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by DON_eARL »

Očigledno nisi čuo za TorrentHR i YuWabits. :D
hljebarnik

#591 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by hljebarnik »

@UnscarD

Pa mogao si stopirati i skidanje sa MU, RS itd. i kasnije nastaviti sa skidanjem. Ikad cuo za Freerapid ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#592 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Truba »

Ellinor wrote:Pa nije morao past MU, da bi ti skontao da je torrent bolji :D
jedno zlo za drugo dobro :lol:
od 2003. trubim o torentima kako su bolji
pogotovo sajtovi gdje je comunity razvijen pa će i seedovati i resheare

možda je emula sigurnija ali je mrvicu sporija... nisam siguran
Dendrlix

#593 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Dendrlix »

DON_eARL wrote:Očigledno nisi čuo za TorrentHR i YuWabits. :D
Vrlo bih cijenio invite kod za torrentHR, a i pozivnicu za YuWabits!

:D
ExNihilo

#594 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by ExNihilo »

A ko ne bi.
Truba

#595 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Truba »

eno i pritisaka na piratebay

ono odakle ja skidam je toliko opskurno i nezanimljivo mejnstrimašima tako da mislim da sam siguran :mrgreen: :zoka: :skoljka:
alica.k

#596 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by alica.k »

sad ja otvorim piratebay, kad ono mi kaze da se registrujem. a tpb.se je onaj stari piratebay. sta se desava? prekjucer nije vako bilo
nihil_

#597 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

alica.k wrote:sad ja otvorim piratebay, kad ono mi kaze da se registrujem. a tpb.se je onaj stari piratebay. sta se desava? prekjucer nije vako bilo
Ko mene radi normalno
http://thepiratebay.se/
Truba

#598 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Truba »

radi normalno ali je odbijena neka žalba vlasnika
tako da će morati plaiti 6 mil dolara i neka kazna od 12 mjeseci

ne zna se oće li ukidati stranicu ili će nastaviti raditi samo s legalnim sadržajem

sve ovo skupa će smanjiti potražnju brzog neta
hard diskova

možda uspori razvoj čitave informatičke industrije??? :? :? :?
demetra22

#599 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by demetra22 »

http://techland.time.com/2012/02/01/pir ... g-to-jail/

Sweden’s Supreme Court just announced it won’t agree to hear an appeal by The Pirate Bay’s founders, meaning the jail sentences and fines imposed by the Swedish Court of Appeals will stand.
...
The Pirate Bay’s website is still up, but the .com URL now redirects visitors to a .se (Swedish) address, something TorrentFreak says is because the site’s operators are worried U.S. authorities may try to seize its servers.
alica.k

#600 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by alica.k »

nihil_ wrote:
alica.k wrote:sad ja otvorim piratebay, kad ono mi kaze da se registrujem. a tpb.se je onaj stari piratebay. sta se desava? prekjucer nije vako bilo
Ko mene radi normalno
http://thepiratebay.se/
da, i meni taj radi normalno.
Locked