Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

sinuhe

#576 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Onda da ne igramo u svijetu vec samo na ovakvom BP.
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#577 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by los merengues »

Tuzan do bola :( :(
Ne boli me sto smo slabiji,to i sam znam , al uvijek ostaje onal zal eh da smo,,,
Kritika slektoru na lose postavljenoj igri(covjece zenica 1.pol copy/paste u lisabonu)
i on opet isto... ali sta ces... tako je to kod nas..neko uci na tudjim a mi vazda na svojim greskama
od septembra idu nove kvalifikacije u objektivno laksoj grupi
i ako tu ne uspijemo biti 1.,pisi propalo(vecina igraca ce biti u najboljim god., selektor bogatiji
za jedno veeeeliko iskustvo) a valjda cemo i dobit do tada barem pristojan travnjak...
Protivniku sve cestitke na igri+rezultatu,a nama vise pameti
p.s jedan mali za nas :D :D
Image
cijena Dnipro stadion - 31000 mjesta, 40 milijuna Eura:
quasar

#578 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

sinuhe wrote:Onda da ne igramo u svijetu vec samo na ovakvom BP.
I to bez kopacki, bosi...
vatana

#579 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by vatana »

Treba biti uporan i svim silama zadrzati Bilino Polje onakvo kakvo jeste i da na njemu igra reprezentacija. Jer mi samo na oranici mozemo iscupati nekih 0:0 ili 1:0 u vazijim utakmicama.
Sta ce nam travnjak kao u Lisabonu kad ce nas svaka malo bolja reprezentacija nabit 5:0?

Ja sam za ocuvanje Bilonog Polja (oranice) :)
quasar

#580 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

vatana wrote:Treba biti uporan i svim silama zadrzati Bilino Polje onakvo kakvo jeste i da na njemu igra reprezentacija. Jer mi samo na oranici mozemo iscupati nekih 0:0 ili 1:0 u vazijim utakmicama.
Sta ce nam travnjak kao u Lisabonu kad ce nas svaka malo bolja reprezentacija nabit 5:0?

'oces da ruze posadimo oko boxa da napadaci zapinju?
vatana

#581 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by vatana »

quasar wrote:
vatana wrote:Treba biti uporan i svim silama zadrzati Bilino Polje onakvo kakvo jeste i da na njemu igra reprezentacija. Jer mi samo na oranici mozemo iscupati nekih 0:0 ili 1:0 u vazijim utakmicama.

Sta ti je box?
mekaba

#582 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

Mani se seljakluka.Ako mozes pobijediti i normalnim uslovima pobijedi a ako ne cestitaj pobjedniku. Pusti seljacke klopke i marifetluke. Evo smo zbog te TAKTIKE vec drugi baraz u autu. Znacajne i velike utakmice treba probati igrati na Kosevu.Zenica nije bila sretna evo vec drugi put.
samo_ti

#583 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

hahahaah....ti si malo poGlup, a :D ( Svedjanin , zar ne )
jefferson

#584 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by jefferson »

mekaba wrote:

Mani se seljakluka.Ako mozes pobijediti i normalnim uslovima pobijedi a ako ne cestitaj pobjedniku. Pusti seljacke klopke i marifetluke. Evo smo zbog te TAKTIKE vec drugi baraz u autu. Znacajne i velike utakmice treba probati igrati na Kosevu.Zenica nije bila sretna evo vec drugi put.
Kosevo jos manje ispunjava uslove! BP onakvo kako je treba ga postovati jer je osposobljeno parama poreskih obveznika opstine Zenica. Niko nama nije udjelio donaciju i sl.
Valjda ce i Kosevo da bude renovirano, kada neko dadne pare, inace....
quasar

#585 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

vatana wrote:
quasar wrote:

Sta ti je box?
pa ono đe su ruže okolo... :mrgreen:
Ćuj šta je box...
mekaba

#586 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

jefferson wrote:
mekaba wrote:

Kosevo jos manje ispunjava uslove! BP onakvo kako je treba ga postovati jer je osposobljeno parama poreskih obveznika opstine Zenica. Niko nama nije udjelio donaciju i sl.
Valjda ce i Kosevo da bude renovirano, kada neko dadne pare, inace....

Hoce Zenica :lol: Zenica radi Kosevo se gradi to ce sad biti nova parola :lol:
jefferson

#587 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by jefferson »

To je kao ono sto UEFA-in centar u Zenici, a Zenica jedina pristala da izgradi pristupnu infrastrukturu.
Kosevo? Da, ako neko donira pare!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#588 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Srediti travu u Zenici i staviti stolice na Kosevo nije investicija od 10 miliona i jebes drzavu koja nije u stanju tako dva "velika" poduhvata da napravi. Onaj Koldzo gradi dvoranu koju ce najvise koristiti pjevaljke od 5 miliona maraka a za ono sto je opsti interes drzave ne moze ni drzava ni federacija ni kanton ni grad da nadje pare. Ma koliko atmosfera bila ili ne bila dobra u Zenici nije isto igrati pred 10 i pred 35.000 gledalaca. Naravno da smo imalo ozbiljnija zemlja zapadna tribina stadiona Kosevo bi bila vec davno i natkrivena. Isto tako da nije bilo izvjesnih supaka svojevremeno u upravi Zelje stadion Grbavica bi imao davno istocnu i zapadnu tribinu spojenu sa sjeverom jer je to Sirbegovic nudio izgradnju u zamjenu za poslovne prostore na cini mi se period od 10-15 godina. Ova utakmica veceras je igrana u grotlu u odnosu na utakmicu u Zenici.
Dupli_skalp

#589 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Dupli_skalp »

hrasno38 wrote:Onaj Koldzo gradi dvoranu koju ce najvise koristiti pjevaljke od 5 miliona maraka...
:lol: :lol: :lol:
vatana

#590 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by vatana »

Dzaba se nadamo da ce ikad iko napravit neki kvalitetan stadion u BiH. Kome se isplati tako nesto kada reprezentacija godisnje odigra 5-6 utakmica i od toga mozda 2 sa nekim atraktivnim protivnikom. Treba to malo cesce napunit u godini.

Kao prvo treba nam dobar travnjak i to posirok, da naucimo na takvom terenu igrat. Jer kad god izadjemo vani, moramo na takvim terenima igrat. Ovo u Zenici nema vise nigdje na svijetu ja mislim.

Kosevo se moze malo prosirit, sto se travnjaka tice, tu zveknut jos drenazu i kvalitetnu travu i dosta.
quasar

#591 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

hrasno38 wrote:Srediti travu u Zenici i staviti stolice na Kosevo nije investicija od 10 miliona i jebes drzavu koja nije u stanju tako dva "velika" poduhvata da napravi. Onaj Koldzo gradi dvoranu koju ce najvise koristiti pjevaljke od 5 miliona maraka a za ono sto je opsti interes drzave ne moze ni drzava ni federacija ni kanton ni grad da nadje pare. Ma koliko atmosfera bila ili ne bila dobra u Zenici nije isto igrati pred 10 i pred 35.000 gledalaca. Naravno da smo imalo ozbiljnija zemlja zapadna tribina stadiona Kosevo bi bila vec davno i natkrivena. Isto tako da nije bilo izvjesnih supaka svojevremeno u upravi Zelje stadion Grbavica bi imao davno istocnu i zapadnu tribinu spojenu sa sjeverom jer je to Sirbegovic nudio izgradnju u zamjenu za poslovne prostore na cini mi se period od 10-15 godina. Ova utakmica veceras je igrana u grotlu u odnosu na utakmicu u Zenici.
Bas tako. Bravo.
Idemo dalje. Idemo naprijed. Sljedeci ciklus mora biti u boljim uslovima ako zelimo bolji ishod.
Bosnolog

#592 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Bosnolog »

Samo da ponovim moj raniji post!

Image
Na Kosevu igrati sve vece i vaznije utakmice sa jacim reprezentacijama,Prije toga zamjeniti travu,uraditi grijanje zemlje ispod trave sa vodenim cijevima ,postaviit novu pjescanu podlogu sa drenazom i novu travu,

Image

Uporedi s tim postaviti metalnu krovnu konstrukciju,eto usput posla za zeljezaru Zenica i Aluminijski kombinat Mostar,. :roll:

Postavljanjem krova zastitimo navijace od kise i pojaca se eho navijanja :thumbup:

Kosevo ima najveci kapacite s najvise sjedista,najbolje rijeseno pitanje parkinga.Uporedo sa dijelom novca raditi Zenicu za manje posjecene utakmice gdje ocekujemo manje gledalaca.Ovim ce mo potezmo eliminisati tapkarose i nakupce koji garant rade s nekim u savezu da se igra u Zenici zbog pilava koji zavrsava u njihovim dzepovima umjesto na racunu N(F)SBiH koji zbog ogranicenosti prodaje karata dobije manje novca u kasu N(F)SBiH

Takode treba razmislajti da se izgradi ili renoviraju Tusanj sto je u toku,ali i Mostar zbog utakmica koje se igraju u hladnu jesen i kisovito proljece,...
plejka2

#593 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by plejka2 »

Nije mi bitan grad u kojem ce se igrati ali mi je stadion u zenici presmjesan za velike utakmice.Kao nama ce vise odgovarati :shock: pitam se kako kad svi nasi igraju vani pa i njima je zenica shok kao portugalu i slicnima :roll:
Kaze sretan nam stadion jest al protiv slabijih ili bare bare protivnika...tu sreću ne vidjeh u ogledu sa jačim repkama.
Znaci prioritet uslovi pa ce bit rezultata sigurno...
:bih:
Dupli_skalp

#594 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Dupli_skalp »

zaboravlja se da su upravo igrači ti koji najviše zahtijevaju da se igra u zenici.

tako se barem piše u medijima.
Ponosan

#595 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ponosan »

Treba sve uciniti da do septembra 2012 godine i pocetka kvalifikacija za SP u Brazilu uredimo Bilino Polje,nadogradimo Jug i Sjever,i tako povecamo kapacitet stadiona na 20 000 mjesta,i renovirati travnjak! uz to izgradice se trening centar reprezentacije takodjer u Zenici i imat cemo mnogo bolje uslove za treniranje i pripremu za utakmice!
Danas sam procitao da je Upravni odbor Celika podrzao incijativu jednog svog clana da se rekonstruise stadion u Zenici,prije svega izmjeni travnjak i nadograde tribine i da ce pomoc traziti od svih nivoa vlasti! tu ne trebaju velika sredstva,nekih 2-3 miliona KM i imali bi dobar stadion dostojan ugleda nase reprezentacije! treba sve uciniti da na renoviranom Bilinom polju docekamo naredne kvalifikacije! inace imidz nase reprezentacije bice srozgan ako i dalje budemo igrali u mocvari pred 13 000 gledalaca!
quasar

#596 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

Ma Zenica samo. Bice ubrzo gotov i taj kamp reprezentacije i sta sad treba da vozare iz Zenice prije tekme?
BP i tacka, srediti stadion da prima 30 k, i da se igra na dobroj podlozi i to je najjeftinije sto moze biti. Batali nekakva pokrivanja Koseva koje nikad nece biti fudbalski stadion, ma sta o tome mi (pitari) mislili.
Ponosan

#597 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ponosan »

quasar wrote:
hrasno38 wrote:Srediti travu u Zenici i staviti stolice na Kosevo nije investicija od 10 miliona i jebes drzavu koja nije u stanju tako dva "velika" poduhvata da napravi. Onaj Koldzo gradi dvoranu koju ce najvise koristiti pjevaljke od 5 miliona maraka a za ono sto je opsti interes drzave ne moze ni drzava ni federacija ni kanton ni grad da nadje pare. Ma koliko atmosfera bila ili ne bila dobra u Zenici nije isto igrati pred 10 i pred 35.000 gledalaca. Naravno da smo imalo ozbiljnija zemlja zapadna tribina stadiona Kosevo bi bila vec davno i natkrivena. Isto tako da nije bilo izvjesnih supaka svojevremeno u upravi Zelje stadion Grbavica bi imao davno istocnu i zapadnu tribinu spojenu sa sjeverom jer je to Sirbegovic nudio izgradnju u zamjenu za poslovne prostore na cini mi se period od 10-15 godina. Ova utakmica veceras je igrana u grotlu u odnosu na utakmicu u Zenici.
Bas tako. Bravo.
Idemo dalje. Idemo naprijed. Sljedeci ciklus mora biti u boljim uslovima ako zelimo bolji ishod.
Apsolutno! ako zelimo rezultat moramo malo ulagati u infrastrukturu,nije dovoljno smao ofarbati ograde i stepeniste i reci evo ga,stadion je uljepsan! ako nismo u stanju povecati kapacitet Bilinog Polja onda sve vece utakmice treba igrati u Sarajevu,jer nije isto igrati pred 35 000 i 13 000 gledalaca! mi bi da imamo rezultat a da ne ulazemo u sport,pa to ne ide tako! atmosfera u Lisabonu je bila 1000 puta bolja nego na premalenom stadionu u Zenici,realno jbg!
jefferson

#598 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by jefferson »

quasar wrote:Ma Zenica samo. Bice ubrzo gotov i taj kamp reprezentacije i sta sad treba da vozare iz Zenice prije tekme?
BP i tacka, srediti stadion da prima 30 k, i da se igra na dobroj podlozi i to je najjeftinije sto moze biti. Batali nekakva pokrivanja Koseva koje nikad nece biti fudbalski stadion, ma sta o tome mi (pitari) mislili.
Ima vec gotov projekat prosirivanja BP. Ali ne moze sama Zenica bez podrske Vlade FBiH da to finansira!
Bosnolog

#599 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Bosnolog »

quasar wrote:Ma Zenica samo. Bice ubrzo gotov i taj kamp reprezentacije i sta sad treba da vozare iz Zenice prije tekme?
Zenica je kokosinjac od stadiona i nacionalna sramota koju je Svijet vidio u Petak,..... :(
samo_ti

#600 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Svjet je vidio nacionalnu sramotu sinoc ...

a Zenica je Bosne zjenica ! :dance:
Locked