Stadion reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- sinuhe
#576 Re: Stadion reprezentacije BiH
Onda da ne igramo u svijetu vec samo na ovakvom BP.
- los merengues
- Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići
#577 Re: Stadion reprezentacije BiH
Tuzan do bola
Ne boli me sto smo slabiji,to i sam znam , al uvijek ostaje onal zal eh da smo,,,
Kritika slektoru na lose postavljenoj igri(covjece zenica 1.pol copy/paste u lisabonu)
i on opet isto... ali sta ces... tako je to kod nas..neko uci na tudjim a mi vazda na svojim greskama
od septembra idu nove kvalifikacije u objektivno laksoj grupi
i ako tu ne uspijemo biti 1.,pisi propalo(vecina igraca ce biti u najboljim god., selektor bogatiji
za jedno veeeeliko iskustvo) a valjda cemo i dobit do tada barem pristojan travnjak...
Protivniku sve cestitke na igri+rezultatu,a nama vise pameti
p.s jedan mali za nas

cijena Dnipro stadion - 31000 mjesta, 40 milijuna Eura:
Ne boli me sto smo slabiji,to i sam znam , al uvijek ostaje onal zal eh da smo,,,
Kritika slektoru na lose postavljenoj igri(covjece zenica 1.pol copy/paste u lisabonu)
i on opet isto... ali sta ces... tako je to kod nas..neko uci na tudjim a mi vazda na svojim greskama
od septembra idu nove kvalifikacije u objektivno laksoj grupi
i ako tu ne uspijemo biti 1.,pisi propalo(vecina igraca ce biti u najboljim god., selektor bogatiji
za jedno veeeeliko iskustvo) a valjda cemo i dobit do tada barem pristojan travnjak...
Protivniku sve cestitke na igri+rezultatu,a nama vise pameti
p.s jedan mali za nas

cijena Dnipro stadion - 31000 mjesta, 40 milijuna Eura:
- quasar
#578 Re: Stadion reprezentacije BiH
I to bez kopacki, bosi...sinuhe wrote:Onda da ne igramo u svijetu vec samo na ovakvom BP.
- vatana
#579 Re: Stadion reprezentacije BiH
Treba biti uporan i svim silama zadrzati Bilino Polje onakvo kakvo jeste i da na njemu igra reprezentacija. Jer mi samo na oranici mozemo iscupati nekih 0:0 ili 1:0 u vazijim utakmicama.
Sta ce nam travnjak kao u Lisabonu kad ce nas svaka malo bolja reprezentacija nabit 5:0?
Ja sam za ocuvanje Bilonog Polja (oranice)
Sta ce nam travnjak kao u Lisabonu kad ce nas svaka malo bolja reprezentacija nabit 5:0?
- quasar
#580 Re: Stadion reprezentacije BiH
'oces da ruze posadimo oko boxa da napadaci zapinju?vatana wrote:Treba biti uporan i svim silama zadrzati Bilino Polje onakvo kakvo jeste i da na njemu igra reprezentacija. Jer mi samo na oranici mozemo iscupati nekih 0:0 ili 1:0 u vazijim utakmicama.
- vatana
#581 Re: Stadion reprezentacije BiH
Sta ti je box?quasar wrote:'oces da ruze posadimo oko boxa da napadaci zapinju?vatana wrote:Treba biti uporan i svim silama zadrzati Bilino Polje onakvo kakvo jeste i da na njemu igra reprezentacija. Jer mi samo na oranici mozemo iscupati nekih 0:0 ili 1:0 u vazijim utakmicama.
-
mekaba
#582 Re: Stadion reprezentacije BiH
vatana wrote:Treba biti uporan i svim silama zadrzati Bilino Polje onakvo kakvo jeste i da na njemu igra reprezentacija. Jer mi samo na oranici mozemo iscupati nekih 0:0 ili 1:0 u vazijim utakmicama.
Mani se seljakluka.Ako mozes pobijediti i normalnim uslovima pobijedi a ako ne cestitaj pobjedniku. Pusti seljacke klopke i marifetluke. Evo smo zbog te TAKTIKE vec drugi baraz u autu. Znacajne i velike utakmice treba probati igrati na Kosevu.Zenica nije bila sretna evo vec drugi put.
- samo_ti
#583 Re: Stadion reprezentacije BiH
hahahaah....ti si malo poGlup, a
( Svedjanin , zar ne )
-
jefferson
#584 Re: Stadion reprezentacije BiH
Kosevo jos manje ispunjava uslove! BP onakvo kako je treba ga postovati jer je osposobljeno parama poreskih obveznika opstine Zenica. Niko nama nije udjelio donaciju i sl.mekaba wrote:vatana wrote:Treba biti uporan i svim silama zadrzati Bilino Polje onakvo kakvo jeste i da na njemu igra reprezentacija. Jer mi samo na oranici mozemo iscupati nekih 0:0 ili 1:0 u vazijim utakmicama.
Mani se seljakluka.Ako mozes pobijediti i normalnim uslovima pobijedi a ako ne cestitaj pobjedniku. Pusti seljacke klopke i marifetluke. Evo smo zbog te TAKTIKE vec drugi baraz u autu. Znacajne i velike utakmice treba probati igrati na Kosevu.Zenica nije bila sretna evo vec drugi put.
Valjda ce i Kosevo da bude renovirano, kada neko dadne pare, inace....
- quasar
#585 Re: Stadion reprezentacije BiH
pa ono đe su ruže okolo...vatana wrote:Sta ti je box?quasar wrote:'oces da ruze posadimo oko boxa da napadaci zapinju?vatana wrote:Treba biti uporan i svim silama zadrzati Bilino Polje onakvo kakvo jeste i da na njemu igra reprezentacija. Jer mi samo na oranici mozemo iscupati nekih 0:0 ili 1:0 u vazijim utakmicama.
Ćuj šta je box...
-
mekaba
#586 Re: Stadion reprezentacije BiH
jefferson wrote:Kosevo jos manje ispunjava uslove! BP onakvo kako je treba ga postovati jer je osposobljeno parama poreskih obveznika opstine Zenica. Niko nama nije udjelio donaciju i sl.mekaba wrote:vatana wrote:Treba biti uporan i svim silama zadrzati Bilino Polje onakvo kakvo jeste i da na njemu igra reprezentacija. Jer mi samo na oranici mozemo iscupati nekih 0:0 ili 1:0 u vazijim utakmicama.
Valjda ce i Kosevo da bude renovirano, kada neko dadne pare, inace....
Hoce Zenica
-
jefferson
#587 Re: Stadion reprezentacije BiH
To je kao ono sto UEFA-in centar u Zenici, a Zenica jedina pristala da izgradi pristupnu infrastrukturu.
Kosevo? Da, ako neko donira pare!
Kosevo? Da, ako neko donira pare!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#588 Re: Stadion reprezentacije BiH
Srediti travu u Zenici i staviti stolice na Kosevo nije investicija od 10 miliona i jebes drzavu koja nije u stanju tako dva "velika" poduhvata da napravi. Onaj Koldzo gradi dvoranu koju ce najvise koristiti pjevaljke od 5 miliona maraka a za ono sto je opsti interes drzave ne moze ni drzava ni federacija ni kanton ni grad da nadje pare. Ma koliko atmosfera bila ili ne bila dobra u Zenici nije isto igrati pred 10 i pred 35.000 gledalaca. Naravno da smo imalo ozbiljnija zemlja zapadna tribina stadiona Kosevo bi bila vec davno i natkrivena. Isto tako da nije bilo izvjesnih supaka svojevremeno u upravi Zelje stadion Grbavica bi imao davno istocnu i zapadnu tribinu spojenu sa sjeverom jer je to Sirbegovic nudio izgradnju u zamjenu za poslovne prostore na cini mi se period od 10-15 godina. Ova utakmica veceras je igrana u grotlu u odnosu na utakmicu u Zenici.
- Dupli_skalp
#589 Re: Stadion reprezentacije BiH
hrasno38 wrote:Onaj Koldzo gradi dvoranu koju ce najvise koristiti pjevaljke od 5 miliona maraka...
- vatana
#590 Re: Stadion reprezentacije BiH
Dzaba se nadamo da ce ikad iko napravit neki kvalitetan stadion u BiH. Kome se isplati tako nesto kada reprezentacija godisnje odigra 5-6 utakmica i od toga mozda 2 sa nekim atraktivnim protivnikom. Treba to malo cesce napunit u godini.
Kao prvo treba nam dobar travnjak i to posirok, da naucimo na takvom terenu igrat. Jer kad god izadjemo vani, moramo na takvim terenima igrat. Ovo u Zenici nema vise nigdje na svijetu ja mislim.
Kosevo se moze malo prosirit, sto se travnjaka tice, tu zveknut jos drenazu i kvalitetnu travu i dosta.
Kao prvo treba nam dobar travnjak i to posirok, da naucimo na takvom terenu igrat. Jer kad god izadjemo vani, moramo na takvim terenima igrat. Ovo u Zenici nema vise nigdje na svijetu ja mislim.
Kosevo se moze malo prosirit, sto se travnjaka tice, tu zveknut jos drenazu i kvalitetnu travu i dosta.
- quasar
#591 Re: Stadion reprezentacije BiH
Bas tako. Bravo.hrasno38 wrote:Srediti travu u Zenici i staviti stolice na Kosevo nije investicija od 10 miliona i jebes drzavu koja nije u stanju tako dva "velika" poduhvata da napravi. Onaj Koldzo gradi dvoranu koju ce najvise koristiti pjevaljke od 5 miliona maraka a za ono sto je opsti interes drzave ne moze ni drzava ni federacija ni kanton ni grad da nadje pare. Ma koliko atmosfera bila ili ne bila dobra u Zenici nije isto igrati pred 10 i pred 35.000 gledalaca. Naravno da smo imalo ozbiljnija zemlja zapadna tribina stadiona Kosevo bi bila vec davno i natkrivena. Isto tako da nije bilo izvjesnih supaka svojevremeno u upravi Zelje stadion Grbavica bi imao davno istocnu i zapadnu tribinu spojenu sa sjeverom jer je to Sirbegovic nudio izgradnju u zamjenu za poslovne prostore na cini mi se period od 10-15 godina. Ova utakmica veceras je igrana u grotlu u odnosu na utakmicu u Zenici.
Idemo dalje. Idemo naprijed. Sljedeci ciklus mora biti u boljim uslovima ako zelimo bolji ishod.
- Bosnolog
#592 Re: Stadion reprezentacije BiH
Samo da ponovim moj raniji post!

Na Kosevu igrati sve vece i vaznije utakmice sa jacim reprezentacijama,Prije toga zamjeniti travu,uraditi grijanje zemlje ispod trave sa vodenim cijevima ,postaviit novu pjescanu podlogu sa drenazom i novu travu,

Uporedi s tim postaviti metalnu krovnu konstrukciju,eto usput posla za zeljezaru Zenica i Aluminijski kombinat Mostar,.
Postavljanjem krova zastitimo navijace od kise i pojaca se eho navijanja
Kosevo ima najveci kapacite s najvise sjedista,najbolje rijeseno pitanje parkinga.Uporedo sa dijelom novca raditi Zenicu za manje posjecene utakmice gdje ocekujemo manje gledalaca.Ovim ce mo potezmo eliminisati tapkarose i nakupce koji garant rade s nekim u savezu da se igra u Zenici zbog pilava koji zavrsava u njihovim dzepovima umjesto na racunu N(F)SBiH koji zbog ogranicenosti prodaje karata dobije manje novca u kasu N(F)SBiH
Takode treba razmislajti da se izgradi ili renoviraju Tusanj sto je u toku,ali i Mostar zbog utakmica koje se igraju u hladnu jesen i kisovito proljece,...

Na Kosevu igrati sve vece i vaznije utakmice sa jacim reprezentacijama,Prije toga zamjeniti travu,uraditi grijanje zemlje ispod trave sa vodenim cijevima ,postaviit novu pjescanu podlogu sa drenazom i novu travu,

Uporedi s tim postaviti metalnu krovnu konstrukciju,eto usput posla za zeljezaru Zenica i Aluminijski kombinat Mostar,.
Postavljanjem krova zastitimo navijace od kise i pojaca se eho navijanja
Kosevo ima najveci kapacite s najvise sjedista,najbolje rijeseno pitanje parkinga.Uporedo sa dijelom novca raditi Zenicu za manje posjecene utakmice gdje ocekujemo manje gledalaca.Ovim ce mo potezmo eliminisati tapkarose i nakupce koji garant rade s nekim u savezu da se igra u Zenici zbog pilava koji zavrsava u njihovim dzepovima umjesto na racunu N(F)SBiH koji zbog ogranicenosti prodaje karata dobije manje novca u kasu N(F)SBiH
Takode treba razmislajti da se izgradi ili renoviraju Tusanj sto je u toku,ali i Mostar zbog utakmica koje se igraju u hladnu jesen i kisovito proljece,...
- plejka2
#593 Re: Stadion reprezentacije BiH
Nije mi bitan grad u kojem ce se igrati ali mi je stadion u zenici presmjesan za velike utakmice.Kao nama ce vise odgovarati
pitam se kako kad svi nasi igraju vani pa i njima je zenica shok kao portugalu i slicnima
Kaze sretan nam stadion jest al protiv slabijih ili bare bare protivnika...tu sreću ne vidjeh u ogledu sa jačim repkama.
Znaci prioritet uslovi pa ce bit rezultata sigurno...

Kaze sretan nam stadion jest al protiv slabijih ili bare bare protivnika...tu sreću ne vidjeh u ogledu sa jačim repkama.
Znaci prioritet uslovi pa ce bit rezultata sigurno...
- Dupli_skalp
#594 Re: Stadion reprezentacije BiH
zaboravlja se da su upravo igrači ti koji najviše zahtijevaju da se igra u zenici.
tako se barem piše u medijima.
tako se barem piše u medijima.
-
Ponosan
#595 Re: Stadion reprezentacije BiH
Treba sve uciniti da do septembra 2012 godine i pocetka kvalifikacija za SP u Brazilu uredimo Bilino Polje,nadogradimo Jug i Sjever,i tako povecamo kapacitet stadiona na 20 000 mjesta,i renovirati travnjak! uz to izgradice se trening centar reprezentacije takodjer u Zenici i imat cemo mnogo bolje uslove za treniranje i pripremu za utakmice!
Danas sam procitao da je Upravni odbor Celika podrzao incijativu jednog svog clana da se rekonstruise stadion u Zenici,prije svega izmjeni travnjak i nadograde tribine i da ce pomoc traziti od svih nivoa vlasti! tu ne trebaju velika sredstva,nekih 2-3 miliona KM i imali bi dobar stadion dostojan ugleda nase reprezentacije! treba sve uciniti da na renoviranom Bilinom polju docekamo naredne kvalifikacije! inace imidz nase reprezentacije bice srozgan ako i dalje budemo igrali u mocvari pred 13 000 gledalaca!
Danas sam procitao da je Upravni odbor Celika podrzao incijativu jednog svog clana da se rekonstruise stadion u Zenici,prije svega izmjeni travnjak i nadograde tribine i da ce pomoc traziti od svih nivoa vlasti! tu ne trebaju velika sredstva,nekih 2-3 miliona KM i imali bi dobar stadion dostojan ugleda nase reprezentacije! treba sve uciniti da na renoviranom Bilinom polju docekamo naredne kvalifikacije! inace imidz nase reprezentacije bice srozgan ako i dalje budemo igrali u mocvari pred 13 000 gledalaca!
- quasar
#596 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ma Zenica samo. Bice ubrzo gotov i taj kamp reprezentacije i sta sad treba da vozare iz Zenice prije tekme?
BP i tacka, srediti stadion da prima 30 k, i da se igra na dobroj podlozi i to je najjeftinije sto moze biti. Batali nekakva pokrivanja Koseva koje nikad nece biti fudbalski stadion, ma sta o tome mi (pitari) mislili.
BP i tacka, srediti stadion da prima 30 k, i da se igra na dobroj podlozi i to je najjeftinije sto moze biti. Batali nekakva pokrivanja Koseva koje nikad nece biti fudbalski stadion, ma sta o tome mi (pitari) mislili.
-
Ponosan
#597 Re: Stadion reprezentacije BiH
Apsolutno! ako zelimo rezultat moramo malo ulagati u infrastrukturu,nije dovoljno smao ofarbati ograde i stepeniste i reci evo ga,stadion je uljepsan! ako nismo u stanju povecati kapacitet Bilinog Polja onda sve vece utakmice treba igrati u Sarajevu,jer nije isto igrati pred 35 000 i 13 000 gledalaca! mi bi da imamo rezultat a da ne ulazemo u sport,pa to ne ide tako! atmosfera u Lisabonu je bila 1000 puta bolja nego na premalenom stadionu u Zenici,realno jbg!quasar wrote:Bas tako. Bravo.hrasno38 wrote:Srediti travu u Zenici i staviti stolice na Kosevo nije investicija od 10 miliona i jebes drzavu koja nije u stanju tako dva "velika" poduhvata da napravi. Onaj Koldzo gradi dvoranu koju ce najvise koristiti pjevaljke od 5 miliona maraka a za ono sto je opsti interes drzave ne moze ni drzava ni federacija ni kanton ni grad da nadje pare. Ma koliko atmosfera bila ili ne bila dobra u Zenici nije isto igrati pred 10 i pred 35.000 gledalaca. Naravno da smo imalo ozbiljnija zemlja zapadna tribina stadiona Kosevo bi bila vec davno i natkrivena. Isto tako da nije bilo izvjesnih supaka svojevremeno u upravi Zelje stadion Grbavica bi imao davno istocnu i zapadnu tribinu spojenu sa sjeverom jer je to Sirbegovic nudio izgradnju u zamjenu za poslovne prostore na cini mi se period od 10-15 godina. Ova utakmica veceras je igrana u grotlu u odnosu na utakmicu u Zenici.
Idemo dalje. Idemo naprijed. Sljedeci ciklus mora biti u boljim uslovima ako zelimo bolji ishod.
-
jefferson
#598 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ima vec gotov projekat prosirivanja BP. Ali ne moze sama Zenica bez podrske Vlade FBiH da to finansira!quasar wrote:Ma Zenica samo. Bice ubrzo gotov i taj kamp reprezentacije i sta sad treba da vozare iz Zenice prije tekme?
- Bosnolog
#599 Re: Stadion reprezentacije BiH
Zenica je kokosinjac od stadiona i nacionalna sramota koju je Svijet vidio u Petak,.....quasar wrote:Ma Zenica samo. Bice ubrzo gotov i taj kamp reprezentacije i sta sad treba da vozare iz Zenice prije tekme?
- samo_ti
#600 Re: Stadion reprezentacije BiH
Svjet je vidio nacionalnu sramotu sinoc ...
a Zenica je Bosne zjenica !
a Zenica je Bosne zjenica !