Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
“There is match-fixing in La Liga” – LFP vice-president
The Vice-President of the Liga de Futbol Profesional (LFP), Javier Tebas, has said that he believes there is match-fixing in Spain’s La Liga – something similar to the Scommessopoli controversy that has rocked Italian football last year.
Although he insists some games in the Spanish League have been fixed, he also admits he does not have any evidence to back his claims up.
“Games are being sold in La Liga and the cheaters must be exposed,” Tebas told Onda Cero in an interview.
“Unfortunately, I cannot prove it, but games are being fixed in Spain. I cannot rule out a similar scandal to the ones in Italy.”
Regarding the low turnout in stadiums, Tebas bloamed the country’s financial crisis for the low attendance figures.
“The low attendances do not have anything to do with the schedule,” he said.
“It’s the logical result of the economic crisis. And numbers have dropped by only 3.5 per cent.”
Danas utakmica Espanyol-Mallorca,nije nista posebno,ali cu je pogledat,veceras je u 21:00 sati,ako treba nekome,stavit cu i link od tekme,mislim da ce bit zanimljiva,a samim tim i dobra inventura za pocetak vikenda u Primeri,gdje Barca sutra od 18:00 ide u goste Real Sociedadu a dan kasnije,Valencia docekuje Real Madrid u 21:00.Dobre utakmice u Primeri,u razumnom terminu,mozemo se pripremiti,bit ce dobar vikend.Pozdrav
Golman Atl.Madrda je spasio svoju ekipu od zesceg poraza. Ath.Club u svom elementu,. Fino je u primeri vidjeti utakmicu bez pauze. Gore - dole 90 minuta.
znači iz mejseca u mejsec iz sezone u sezonu opet ista priča...ko je bolji... ajte ba,najbolji su i jedan i drugi za svoje tiomve,idemo dalje...kup kralja srijeda...
nedelja la liga valencija... ima nema povreda,forma,nema trenera...
xXBl0odXx wrote:Ronaldo: 499 games to score 302 goals
Messi: 361 games to score 297 goals
Messi is 5 goals away from scoring just as many goals as Ronaldo, in 138 games less!
Messi has 38 more assists while playing 138 games less then Ronaldo.
Stvarno mi nije jasno kako stalno zaboravljate razlike u pozicijama!? Porediti ih po tome je isto porediti Howarda i Jordana po skokovima.
Razlika u pozicijama je da CR opuca skoro 40 udaraca više nego Messi, a pogodi manje golova. Ili u prosjeku Messi 28.9% preciznost, a CR 11,6 %. Ovoj statistici dodati još par kola. Messiu još pet golova treba da prestigne CRonalda u ukupnom broju golova. I čuj Jordan i Howard?
Usput ispred Messia, trenutno (33 gola u 21 kolu), u pichichi kategoriji od 1929. godine, su samo još Telmo Zarra (34, 38), Hugo Sanchez (34), Baltazar (35) Ronaldo (34) i CR (41).
Haj ti pogledaj ucinak Messija na poziciji Ronalda od prije par godina i mislim da ce ti se samo odgovoriti.
Pa Messi je svjestan razlike istjerao Zlatana, a samo se vi jos pravite slijepi. Sutevi Ronalda ne govore mnogo o onom sto ti tvrdis, nego vise podrzavaju moju tvrdnju. Sa mjesta gdje Ronaldo suta Messi se moze samo dodavat.
fixer wrote:Haj ti pogledaj ucinak Messija na poziciji Ronalda od prije par godina i mislim da ce ti se samo odgovoriti. Pa Messi je svjestan razlike istjerao Zlatana, a samo se vi jos pravite slijepi. Sutevi Ronalda ne govore mnogo o onom sto ti tvrdis, nego vise podrzavaju moju tvrdnju. Sa mjesta gdje Ronaldo suta Messi se moze samo dodavat.
Zar je tako mocan ?
A kad ih vec poredis - da li Ronaldo moze i pokusati da u sredini uradi bar jednom, sto MESSI radi svakodnevno .... I tu je, po meni glavna razlika. Jer uvijek i losiji igrac moze opucati sa 25-30 metara po golu, ali ne moze napraviti one bravure kroz protivnicku odbranu.
I oni jesu razliciti igraci, ali kada se sve sabere - dobiju se 4 zlatne lopte za najboljeg igraca .....
to sad usporedjujemo danasnjeg ronalda sa nekadasnjim messijem? ma bjezi ba. nema apsolutno ni jedne statistike u kojoj je ronaldo bolji od messija. ima jedna. da je viseo golova od messija, u engleskoj.
fixer wrote:Haj ti pogledaj ucinak Messija na poziciji Ronalda od prije par godina i mislim da ce ti se samo odgovoriti.
Pa Messi je svjestan razlike istjerao Zlatana, a samo se vi jos pravite slijepi. Sutevi Ronalda ne govore mnogo o onom sto ti tvrdis, nego vise podrzavaju moju tvrdnju. Sa mjesta gdje Ronaldo suta Messi se moze samo dodavat.
Pa naravno da ćeš istjerat lika koji košta toliko para, a dadne 22 gola u svim takmičenjima, trči najmanje u ekipi..... Pri tom samo smeta momku koji trpa kao niko do sad. A što se tiče dodavanja, i tu Messi debelo šije CR-a, 38 asista više a 138 utakmica manje. I džaba CR što može iz daleka dobacit kad urijetko u gol ubaci. Ima tu i do fudbalske inteligencije, kad vidiš da ti baš i ne ide tako često, probaš nešto drugo što može koristit ekipi.
Kad si se već prifatio košarke zamisli košarkaša s prosjekom trica 15%.
Ovim brojkama treba oduzeti golove iz penala jer se tek tada dobije prava slika efikasnosti iz igre. S obzirom da su Falcao i CR pucali po 7 odnosno 5 penala, naspram Messieva 3.