Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Locked
sumirprimus

#576 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sumirprimus »

starimo
nema vise zajebancije,a ni popustanja...
citatel braco susjedi!!!
nema vam ni pedlj...
samo po planu,prvo aluminij, oborit na rudu,pa EPHB,pa telekom,pa nek se onda kofrce,iz federacije su svakako iskljuceni.. secesionisti dje vam je ta nadmoc...kad vam udare mufne i klapne vidicemo mi,ko gladuje,...bosnjakistan jele .. :evil:
star(i)mo

#577 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by star(i)mo »

sumirprimus wrote:starimo
nema vise zajebancije,a ni popustanja...
citatel braco susjedi!!!
nema vam ni pedlj...
samo po planu,prvo aluminij, oborit na rudu,pa EPHB,pa telekom,pa nek se onda kofrce,iz federacije su svakako iskljuceni.. secesionisti dje vam je ta nadmoc...kad vam udare mufne i klapne vidicemo mi,ko gladuje,...bosnjakistan jele .. :evil:
Nisu upravu. Ovo nam nece pomoci, naprotiv. Ako budemo ovako pristupali rjesavanju problema, nece biti Mostara a jos manje Bosne i Hercegovine.
sumirprimus

#578 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sumirprimus »

20 godna je kompromis,i jos se nesto uskofrcili sila,udarla u glavu..
samo po dzepu,tamo gdje su najtanji,pa ces vidit kako mečka mekeće...
dosta je bilo prilagodjavanja,...
LBVIEW

#579 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by LBVIEW »

sumirprimus wrote:20 godna je kompromis,i jos se nesto uskofrcili sila,udarla u glavu..
samo po dzepu,tamo gdje su najtanji,pa ces vidit kako mečka mekeće...
dosta je bilo prilagodjavanja,...
:thumbup:

Ljudi si umislili poput ideoloske brace im s one strane entitetske granice da se mogu ponasati kako im volja bez snosenja posledica. Pritom su isto k'o i ovi maximalno potcijenili politicku, ekonomsku i demografsku moc Bosnjaka kontajuci, valjda, da je ovo pocetak 93-e kad su se i jedni i drugi pitali o zivotu i smrti.
Vec bezbroj sam puta ustvrdio da su se, na njihovu zalost, vremena promijenila kao i odnos snaga- danas smo svjedoci kako im ni koaliranje s ideoloskom bracom ne moze puno pomoci. :lol:
star(i)mo

#580 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by star(i)mo »

Nije ok to sto pisete. Shvatite da je bosanskohercegovackih Hrvata upravo ovoga strah i da ih ovako jos vise gurate u gradjansku neposlusnost i secesiju. Mislim da ih Bosnjaci Hercegovine najbolje razumiju jer je situacija dole obrnuta. Zato je i bitno da se mi prvo dogovorimo o Mostaru, jer je upravo grad na Neretvi kljucan za opstanak i napredak BiH. Kad se sredi Mostar, sredice se i Federacija. Sto bude jaca Federacija, bice jaca i BiH. Tako jednostavno a istovremeno i komplikovano.
sumirprimus

#581 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sumirprimus »

ne , njihov neposluh i secesionizam je razlog,dostizanja praga tolerancije...
govorim o hdz-ovcima i njihvoim simpatizerima...
LBVIEW

#582 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by LBVIEW »

star(i)mo wrote:Nije ok to sto pisete. Shvatite da je bosanskohercegovackih Hrvata upravo ovoga strah i da ih ovako jos vise gurate u gradjansku neposlusnost i secesiju. Mislim da ih Bosnjaci Hercegovine najbolje razumiju jer je situacija dole upravo obrnuta. Zato je i bitno da se mi prvo dogovorimo o Mostaru, jer je upravo grad na Neretvi kljucan za opstanak i napredak BiH. Kad se sredi Mostar, sredice se i Federacija. Sto bude jaca Federacija, bice jaca i BiH. Tako jednostavno a istovremeno i komplikovano.
Koliko vidim, vecina ovdje ne proziva Hrvate vec HDZ-ovsku nacionalisticku kliku koja je i od ove drzave i od Mostara u suradnji sa svojom ideoloskom bracom u manjem entitetu napravila ruglo. Ti isti niti zele pravedno rijesenje niti relaksaciju (eto me k'o MIle :D ) politicke krize, vec absolutnu dominaciju nad drugim i drugacijim gdje god su vecina i/ili na sta polazu pravo. Sto je takva politicka opcija rusenja vlastite domovine i diskriminacija prvenstveno Bosnjaka politicki mainstrema i kod Srba i kod Hrvata nije bosnjacki problem - nece valjda Bosnjaci zbog mira u kuci tolerirati ono sto se tolerirati ne smije-antiustavno i anticivilizacijsko ponasanje doticnih jer, eto, kako kazu "legitimni predstavnici" i jednih i drugih to predstavlja volju naroda? :-)
madner

#583 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by madner »

sumirprimus wrote:ne , njihov neposluh i secesionizam je razlog,dostizanja praga tolerancije...
govorim o hdz-ovcima i njihvoim simpatizerima...
To je izgleda svima jasno osim njima. Mozes sta hoces, samo ne i dokle hoces.
star(i)mo

#584 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by star(i)mo »

LBVIEW wrote:
star(i)mo wrote:Nije ok to sto pisete. Shvatite da je bosanskohercegovackih Hrvata upravo ovoga strah i da ih ovako jos vise gurate u gradjansku neposlusnost i secesiju. Mislim da ih Bosnjaci Hercegovine najbolje razumiju jer je situacija dole upravo obrnuta. Zato je i bitno da se mi prvo dogovorimo o Mostaru, jer je upravo grad na Neretvi kljucan za opstanak i napredak BiH. Kad se sredi Mostar, sredice se i Federacija. Sto bude jaca Federacija, bice jaca i BiH. Tako jednostavno a istovremeno i komplikovano.
Koliko vidim, vecina ovdje ne proziva Hrvate vec HDZ-ovsku nacionalisticku kliku koja je i od ove drzave i od Mostara u suradnji sa svojom ideoloskom bracom u manjem entitetu napravila ruglo. Ti isti niti zele pravedno rijesenje niti relaksaciju (eto me k'o MIle :D ) politicke krize, vec absolutnu dominaciju nad drugim i drugacijim gdje god su vecina i/ili na sta polazu pravo. Sto je takva politicka opcija rusenja vlastite domovine i diskriminacija prvenstveno Bosnjaka politicki mainstrema i kod Srba i kod Hrvata nije bosnjacki problem - nece valjda Bosnjaci zbog mira u kuci tolerirati ono sto se tolerirati ne smije-antiustavno i anticivilizacijsko ponasanje doticnih jer, eto, kako kazu "legitimni predstavnici" i jednih i drugih to predstavlja volju naroda? :-)
Da ne bi doslo do nesporazuma, popustanja radi mira u kuci nema! Ali sve sto mogu procitati je najavljivanje dominacije, sankcije i njihove posljedice, ismijavanja... Zelio sam da kazem da je sve ovo kontraproduktivno. Najbolji primjer je upravo ova tema, gdje vas vise odgovori na postove nekom provokativnom webby-x nego jednom vauceru koji postavlja prava pitanja. Problem je u svima nama, htjeli mi to priznati ili ne.
Baudelaire

#585 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Baudelaire »

Moože jedno pitanje za mostarske Hrvate, i generalno, za sve Hrvate u BiH? Ali nemojte mi okolišati, hoću jasan i konkretan odgovor.

Šta vi tačno očekujete od BOsne i Hercegovine? Kako vidite ovu državu? DA li vi više volite Hrvatsku ili Bosnu i Hercegovinu, i zašto? Da li mislite da je moguće da Bosna i Hercegovina bude normalna država ako vi više volite Hrvatsku s kojom, uzgred budi rečeno, Bosna i Hercegovina graniči? Da li radije kupujete hrvatske proizvode ili bosanskohercegovačke proizvode?

Nije zapravo jedno pitanje, pitanja je mnogo, i mnogo sam ih puta bezuspješno postavljao, pa bih volio da mi neko napokon da jasne odgovore na njih, ako ništa da vidimo na čemu smo.
casa_vode

#586 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by casa_vode »

koch wrote:Nitko Mostar neće odnijeti.On će uvijek biti grad svih njegovih stanovnika.Činjenica je da je Hrvata u Mostaru najviše i da čine većinu stanovništva.Po tome je on svakako hrvatski grad.Kako vrijeme teče taj omjer stanovništva je sve veći u korist Hrvata i to je prirodni proces koji se ne može zaustaviti.Hrvati su ekonomski jači,Imaju jače zaleđe pa su i demografski puno jači.Uz sve to percepcija Mostara kao hrvatskog grada je izražena kod ogromne većine stanovnika BiH a i kod ljudi izvan BiH.I to nije ništa čudno niti neobično.Tko je jači taj i kobači.
:mrgreen: :lol:
vaučer

#587 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by vaučer »

Šta vi tačno očekujete od Bosne i Hercegovine?
Očekujem pravednu državu u kojoj će se poštovati zakon i rad iznad svega. (sanjam znam)
Država probuđenih iz dvodecenijske propagandne hipnoze, ljudi koji se brinu i za sebe i za raznolikost koja je nekad bila značka ponosa a sad je odjednom kao točka razdora.
Kako vidite ovu državu?
Vidi gore.
DA li vi više volite Hrvatsku ili Bosnu i Hercegovinu, i zašto? Da li mislite da je moguće da Bosna i Hercegovina bude normalna država ako vi više volite Hrvatsku s kojom, uzgred budi rečeno, Bosna i Hercegovina graniči? Da li radije kupujete hrvatske proizvode ili bosanskohercegovačke proizvode?
Više volim Bosnu i Hercegovinu jer mi je u njoj dom i obitelj.
Volim i Hrvatsku radi vremena koje sam proveo tamo i ljudi koje znam, volim njeno more, pjesme, tradicije i običaje ali ništa više nego što volim sevdalinku ili Prenj. Neku nacionalnu ljubav ne osjećam pretjerano ni prema jednoj od ovih zemalja, jednako sam ignoriran od obje, jednako su obe samo sjena onog što bi mogle biti.
Kupujem radije BIH proizvode kad su na ponudi, hrvatske npr kupujem radije nego slovenačke :-D.
Mislim da je kupovanje BIH proizvoda nešto što se treba doslovno u školi utuviti djeci u glavu.
Kupuješ budućnost svojoj djeci, bar je to logično.
Nass

#588 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Nass »

star(i)mo wrote:Da ne bi doslo do nesporazuma, popustanja radi mira u kuci nema! Ali sve sto mogu procitati je najavljivanje dominacije, sankcije i njihove posljedice, ismijavanja... Zelio sam da kazem da je sve ovo kontraproduktivno. Najbolji primjer je upravo ova tema, gdje vas vise odgovori na postove nekom provokativnom webby-x nego jednom vauceru koji postavlja prava pitanja. Problem je u svima nama, htjeli mi to priznati ili ne.
Samo da se ubacim. Mislim da si pogresno shvatio. Ovo prepucavanje je pocelo od onog forumasa kocha koji je rekao da su Hrvati vecina u Mostaru i da se Mostar percipira kao hrvatski grad (hrvatski grad sa pola stanovnistva koji nisu Hrvati :!: ) i na kraju zacinio sa tvdnjom da tko je jaci taj i kobaci. Zato se kao reakcija javila ova protuteza da i drugi mogu da tlace na druge nacine, ako se zeli ici tim putem. Ovdje je bitno razluciti akciju od reakcije, jer relativizacija i izjednacavanje svega sa svime ne vodi razumijevanju niti rjesavanju problema. Niko ovdje ne tjera Hrvate u secesiju, vec obratno - HDZ svojom separatistickom politikom, stalnim opstrukcijama Federacije i nastojanjima da se formira treci entitet izaziva reakciju s probosanske strane. Sta bi trebalo, da svi sute i pustaju takvu politiku da razara i da samo kao Tihic govore kako se treba sa takvim "dogovarati". O cemu? O raspadu? Politika HDZ-a mora prestati, jer bez toga nece biti ni normalnog zivota u Federaciji, ni u Mostaru.

Ovo sto mogu da procitam od forumasa vauchera je izrazito pozitivno, i bilo bi mi drago da se i ostali ljudi poput njega vise javljaju da se vidi da HDZ nije "jest jednako" hrvatski narod, jer zaista i nije, kao sto su pokazali i posljednji izbori. I dalje stojim pri tvrdnji da pravi Mostarci bez obzira na opredijeljenje ne zele podjelu grada. Na forumu nazalost cesce imamo posla sa HB bojovnicima, pa su zato i odgovori mozda ponekad nervozniji.
sumirprimus

#589 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sumirprimus »

znaci o ovome ja i govorim,mostar hrvatski grad??ja sam mislio mostar je grad svih mostaraca...
samo justice for all,.. :evil: ako cemo se igrat,onda igramo kako treba
nema tu emocija...
Baudelaire

#590 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Baudelaire »

vaučer wrote:
Šta vi tačno očekujete od Bosne i Hercegovine?
Očekujem pravednu državu u kojoj će se poštovati zakon i rad iznad svega. (sanjam znam)
Država probuđenih iz dvodecenijske propagandne hipnoze, ljudi koji se brinu i za sebe i za raznolikost koja je nekad bila značka ponosa a sad je odjednom kao točka razdora.
Kako vidite ovu državu?
Vidi gore.
DA li vi više volite Hrvatsku ili Bosnu i Hercegovinu, i zašto? Da li mislite da je moguće da Bosna i Hercegovina bude normalna država ako vi više volite Hrvatsku s kojom, uzgred budi rečeno, Bosna i Hercegovina graniči? Da li radije kupujete hrvatske proizvode ili bosanskohercegovačke proizvode?
Više volim Bosnu i Hercegovinu jer mi je u njoj dom i obitelj.
Volim i Hrvatsku radi vremena koje sam proveo tamo i ljudi koje znam, volim njeno more, pjesme, tradicije i običaje ali ništa više nego što volim sevdalinku ili Prenj. Neku nacionalnu ljubav ne osjećam pretjerano ni prema jednoj od ovih zemalja, jednako sam ignoriran od obje, jednako su obe samo sjena onog što bi mogle biti.
Kupujem radije BIH proizvode kad su na ponudi, hrvatske npr kupujem radije nego slovenačke :-D.
Mislim da je kupovanje BIH proizvoda nešto što se treba doslovno u školi utuviti djeci u glavu.
Kupuješ budućnost svojoj djeci, bar je to logično.
Hvala ti, jako korektan post, doduše od tebe ništa manje i nisam očekivao :thumbup:

Volio bih čuti još mišljenja, odnosno odgovora na ovo pitanje, jer sam, nažalost, siguran da si ti u manjini, a može biti da nisam upravu.
Skijaš

#591 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Skijaš »

Dugoročno, nije problem ni ako HDZ uspije samostalno formirati vlast u gradu. To treba pokušati spriječiti na sve, zakonom dozvoljene načine, ali potrebno je uzdrmati dobre odnose na relaciji SDA - HDZ. Najveći neprijatelj države nisu ni HDZ-ovci ni četnici, nego izdajnici koji te političke elemente predstavljaju kao legitimne političke opcije. Možda je potreban jedan megazvonik i u Zaliku da bi se Sarajevo probudilo.
star(i)mo

#592 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by star(i)mo »

Nass, nije mi bila namjera da relativiziram niti izjednacavam, a jos manje da sugerisem da bi "neko" konacno trebao popustiti. Procitaj jos jednom moje komentare i zaustavi se na rijecima poput "jos vise ih gurate", "nema popustanja" itd...
I nije uopste vazno kome je odgovoreno. Je li to bio webby, koch ili neko treci... bitan je sadrzaj poruke. Sta mislis sta jedan vaucer ili njemu slican pomisli kad procita da ce se uzvratiti istom mjerom!? Zasto nasjedate na provokacije?
sumirprimus

#593 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sumirprimus »

ja ne provociram nikad,ja kazem kako jest,nema uvijanja,nema uljepsavanja i nema saginjanja pa kad bi odmah sam u zemljicu lego.
ja nemam druge drzave...ako je ti rusis znaci otimas mi i ovo malo sto imama,e onda imamo problem...
a sve sto vidim je rusenje,nema tu zajednickog ni imenitelja a kamol volje il cega drugog...
a ti bujrum pa dokazi da nije tako...imas prilika kolko hoš...

nema emocija tu...
hercegovac_pravi

#594 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by hercegovac_pravi »

webby-x wrote:
hercegovac_pravi wrote:Najobicnija laz. Ovu ublehu mozes prosipati nekom drugom. Tacno se zna o kojim stavkama Statuta grada se radi. Dakle, promjena granica danasnjih izbornih jedinica i ukidamo Statut za 2-3 sata.
ove supljake o "stolnim" gradovima, "hrvatskoj vecini" i ostale djetinjarije mozes prosipati nekome ko ne zna sta se desava u Mostaru.
O čemu ti sada? Tko je spomenuo stolni grad? Nađi post.
hercegovac_pravi wrote:Da podsjetim. U Mostaru Hrvati nisu vecina. odnos je dinamican i vec godinama se krece u 1% - 2%. Pogledjate rezultate zadnjih izbora. To je mjerilo stvarnog stanja na terenu. Tome jos dodajte da u svoje "brojeve" HDZ uvjek uracuna i studente koji su tu samo na "proputovanju" kao i masovnu kradju izbornih glasova i slika je u potpunosti jasna.
Hrvati jesu većina, kolika nisam ni govorio.
Dakle, po procjenama više ih je za 5-10% od Bošnjaka.
O krađi izbornih glasova javi se policiji ili tužilaštvu.
hercegovac_pravi wrote:Dakle, mijenjamo granice postojecih izbornih jedinica, i ukidamo Statut... Zbog cega bi jedan hrvatski glas bio proporcionalan prema 1.37 Bosnjackih glasova ?
Ne mijenjaš ti ništa nego OHR koji ih je i skrojio.
Ovo o proporcijama je besmislica kada svi znamo da je prvo
bitno da je čovjek, a onda koje je nacije.
Za prvo...pitaj Covica...
Za drugo...Po kojim procjenama su Hrvati vecina 5% - 10% ?
O studentima i kradji glasova? Obrati se Bozi Ljubicu i nekakvim "vozovima"...
I poslijednje. ...da, ja mjenjam i promjena (ne ukidanje jer se ovdje ne radi o ukidanju Statuta vec njegovoj izmjeni koja je iskljucivo vezana za promjenu granica izbornih jedinica) zavisi SAMO od mog pristanka. Ako ne vjerujes, hajde onda ukini Statut prije vec sto se ja slozim.
webby-x

#595 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by webby-x »

Odgovaraš meni, a pozivaš se na Čovića i Ljubića.
Uozbilji se. Za krađu glasova opet te pozivam da
ih prijaviš nadležnim institucijama. To što je
Živko vidio bugarske vlakove je njegov problem.

Tebe se nikad nije ništa pitalo, niti će te se bilo
što u budućnosti pitati.
webby-x

#596 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by webby-x »

zagazaga wrote::shock: izgubi hercegovac pravo glasa :lol:
Kao da glasovi tu nešto znače.
O ovakvim stvarima odlučju velike sile,
preko OHR-a. Pa Vlada FBiH nikada ne bi
bila sastavljena da nema OHR-a, kao što
je i u slučaju Statuta Mostara i stotinu
drugih odluka.
mO k3

#597 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by mO k3 »

webby-x wrote:
zagazaga wrote::shock: izgubi hercegovac pravo glasa :lol:
Kao da glasovi tu nešto znače.
O ovakvim stvarima odlučju velike sile,
preko OHR-a. Pa Vlada FBiH nikada ne bi
bila sastavljena da nema OHR-a, kao što
je i u slučaju Statuta Mostara i stotinu
drugih odluka.
uf mokri snovi moji....
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#598 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by 1pajdo »

hercegovac_pravi wrote:
Kenan-sa wrote:Hrvati da vole svoj grad ne bi njegovu polovicu u ratu sravnili sa zemljom,srusili sve mostove i sve sto vrijedi u tom gradu! Hrvata u Mostaru ima 55% a Bosnjaka 45%,i nije to sad izrazita vecina da bi se dobio nekakav stolni grad,ali jeste dovoljna vecina da se od Mostara napravi Stolac,ili grad slucaj... to da je zapadni Mostar ekonomski ajci je istina,ali ne znaci ako si ekonomski jaci da mozes raditi sta hoces! na kraju princip jedan covjek jedan glas u Mostaru nikad nece vaziti,jer bi time Hrvati bili nagradjeni za zlocine koje su pocinili u tom gradu! kad na nivou drzave i entiteta bude vazio princip jedan covjek jedan glas onda neka tako bude i u Mostaru! nikao drugacije,jer zasto bi Bosnjaci u Federaciji kojih ima 5-6 puta vise nego Hrvata bili taoci njihove politike opstrukcije,zbog kojeg se Federacija zadnjih 15 godina nije razvijala onako kako je mogla!?
Boldano je najobicnija izmisljotina. Trenutni omjer je 49% hrvata i 47% Bosnjaka.
Na osnovu čega si došao do takvog omjera?
hercegovac_pravi

#599 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

webby-x wrote:Odgovaraš meni, a pozivaš se na Čovića i Ljubića.
Uozbilji se. Za krađu glasova opet te pozivam da
ih prijaviš nadležnim institucijama. To što je
Živko vidio bugarske vlakove je njegov problem.

Tebe se nikad nije ništa pitalo, niti će te se bilo
što u budućnosti pitati.
Da vidimo....
Ti odgovras meni a pozivas se na prijavu "nadleznim institucijama"..
Kradja glasova uopste nije poenta price..radi se o realnom srazmjeru stanovnistva u Mostaru. I pored te kradje glasova, samodeklarisani tzv. "hrvatski" blok nije bio u stanju sakupiti veci broj glasova od pro-BiH bloka (i pored vece izlaznosti). Dakle, te price o "hrvatskom" gradu su gluposti najobicnije. Ako ne vjerujes, pogledaj broj vjecnika..

E sda. mene se pita i mene se pitalo jos od 93-ce pa sve do danas. Statut se ne moze promijeniti dok JA ne dam saglasnost. Ako ne vjerujes, izvoli, promijeni ga bez MOG pristanka.
hercegovac_pravi

#600 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

1pajdo wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Kenan-sa wrote:Hrvati da vole svoj grad ne bi njegovu polovicu u ratu sravnili sa zemljom,srusili sve mostove i sve sto vrijedi u tom gradu! Hrvata u Mostaru ima 55% a Bosnjaka 45%,i nije to sad izrazita vecina da bi se dobio nekakav stolni grad,ali jeste dovoljna vecina da se od Mostara napravi Stolac,ili grad slucaj... to da je zapadni Mostar ekonomski ajci je istina,ali ne znaci ako si ekonomski jaci da mozes raditi sta hoces! na kraju princip jedan covjek jedan glas u Mostaru nikad nece vaziti,jer bi time Hrvati bili nagradjeni za zlocine koje su pocinili u tom gradu! kad na nivou drzave i entiteta bude vazio princip jedan covjek jedan glas onda neka tako bude i u Mostaru! nikao drugacije,jer zasto bi Bosnjaci u Federaciji kojih ima 5-6 puta vise nego Hrvata bili taoci njihove politike opstrukcije,zbog kojeg se Federacija zadnjih 15 godina nije razvijala onako kako je mogla!?
Boldano je najobicnija izmisljotina. Trenutni omjer je 49% hrvata i 47% Bosnjaka.
Na osnovu čega si došao do takvog omjera?
Na istoj osnovi po kojoj ste ti i webby zakljucili da u Mostaru zivi 20,000 Hrvata vise (ti) ili 10% (webby). A ja ti kazem da je to obicna izmisljotina.
Locked