BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
slusaj vamo

#576 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

jeza u ledja wrote: Pa naravno da je evidentna razlika u klasi izmedju nas i Francuske.

Igramo protiv svjetske velesile. Imamo samo 2 ili 3 igraca koji bi mogli igrati za njihovu reprezentaciju, a imamo igraca u prvoj postavi kakvih bez pretjerivanja u Francuskoj ima barem 50. (recimo igraci tipa Pandza, Mravac, Mujdza, Zahirovic, Rahimic, Zec, Hasagic, Stilic, Besic). Misimovic, Ibricic i Medunjanin bi imali mjesta mozda u nekoj olimpijskoj reprezentaciji. Salihovic, Ibisevic, Begovic, Papac i Lulic bi mozda upisali nastup na kupu konfederacija. Jedino bi Pjanic, Spahic i Dzeko mogli konkurisati za prvi sastav Francuske, i to ova prva dvojica vjerovatno samo sa klupe.
Stoga , mislim da nije uopste upitno da postoji evidentna razlika u kvaliteti, sto znaci da mi njih mozemo pobjediti samo ako oni imaju los dan, tj. mi budemo imali srece. Vise srece nego pameti.
U principu stoji. Sto bi se reklo, "da, ali nije bitno". :D

Opet zaboravljamo da je fudbal timski sport. U kojim reprezentacijama bi im, po imenima, mogli igrati oni Bjerorusi, Rumuni ili Albanci?

U kojoj reprezentaciji Engleske je mogao igrati jedan Robert Kovac (po meni igrac tekme) kada ih Hrvati uzese na sred Wembleya?
solo2

#577 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by solo2 »

Pa naravno da je evidentna razlika u klasi izmedju nas i Francuske.

Igramo protiv svjetske velesile. Imamo samo 2 ili 3 igraca koji bi mogli igrati za njihovu reprezentaciju, a imamo igraca u prvoj postavi kakvih bez pretjerivanja u Francuskoj ima barem 50. (recimo igraci tipa Pandza, Mravac, Mujdza, Zahirovic, Rahimic, Zec, Hasagic, Stilic, Besic). Misimovic, Ibricic i Medunjanin bi imali mjesta mozda u nekoj olimpijskoj reprezentaciji. Salihovic, Ibisevic, Begovic, Papac i Lulic bi mozda upisali nastup na kupu konfederacija. Jedino bi Pjanic, Spahic i Dzeko mogli konkurisati za prvi sastav Francuske, i to ova prva dvojica vjerovatno samo sa klupe.
Stoga , mislim da nije uopste upitno da postoji evidentna razlika u kvaliteti, sto znaci da mi njih mozemo pobjediti samo ako oni imaju los dan, tj. mi budemo imali srece. Vise srece nego pameti.[/quote]

Ma sve to stoji - realno su bolji.
Samo mi cemo svoj cilj rijesiti u petak protiv lux-a (pa nam je opet "vuna" :mrgreen: da nas ne zavuku do 80. min) a oni svoj cilj (da idu direktno) rjesavaju protiv nas u utorak (vjerovatno ce im biti mnogo veci pritisak nego nama protiv Luxa) jos znajuci da mi prilicno neoptereceno ulazimo u utakmicu i da bi trebali imati sve igrace na raspolaganju - vidjet cemo, nista nas ne smije iznenaditi ;-)
palermo

#578 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by palermo »

jeza u ledja wrote: Pa naravno da je evidentna razlika u klasi izmedju nas i Francuske.

Stoga , mislim da nije uopste upitno da postoji evidentna razlika u kvaliteti, sto znaci da mi njih mozemo pobjediti samo ako oni imaju los dan, tj. mi budemo imali srece. Vise srece nego pameti.
Sa Riberijom i Benzemom postoji ta evidentna razlika u klasi. Bez njih, nije ona baš tolika. Druga je stvar da sada igra nekih pedeset ekipa iz Francuske i pedeset iz BiH, vjerovatno bi oni pobijedili u četrdeset i devet, ali u ovoj glavnoj, bez njihovih svjetskih zvijezda Benzeme i Riberija, ta razlika u klasi nije baš tako očita. Barem ja mislim da nije.
Što opet ne značli da ja mislim da ćemo pobijediti, i nikako ne mogu shvatim one koji smtaraju da su nam veće šanse protiv Francusk u Parizu, nego recimo protiv Grčke ili Turske u baražu
solo2

#579 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by solo2 »

just principe wrote:Ma sta vam je ljudi kakvi dva napadaca i pobjeda u Francuskoj, sve strpati u 16 metara i cuvati X..Ja polazem nade u albance zato to i govorim..Ako moze kako petorica u zadnjoj liniji, 3 zadnja vezna i Pjanic i Dzeko ispred njih..Totalna bunkerica :D :D
ma ona postava od neki dan (sa foruma)- zakon (nesto slicno kao protiv Bjelorusije u Minsku)

-------------Begovic---------------
Mujdza--Pandza-Spaha--Papac-
--Zahirovic-Medunj-Rahimic----
-------Pjanic----------Lulic-------
----------------Dzeko--------------
slusaj vamo

#580 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

Mislim da smo se dosta igrali papirnatog fudbala, jer da nas Luks sada klepi (sto i nije nemoguce), ne vjerujem da bi se iko od vas samozvanih "realista" pojavio da nam pojasni kako nam se samo pricinilo, jer njihovi igraci kod nas ne bi mogli ni u premijer ligi sjedit na klupi.

Fudbal nije "realan" sport, bar ne tako kako tu rijec koristite. Da jeste, ponovo kazem, ne bi se tekme ni morale igrati. A ako ih vec igras, bile bi uzasne za gledati, sve bi bilo tako lako predvidljivo. Bas zato sto je fudbal "nerealan" je i najvaznija sporedna stvar na svijetu. Inace, jedna Gruzija ni na xboxu ne bi mogla Slovacku klepiti na strani 0:4, nekakav Levante ni u kukuruzima ne bi mogao biti ispred jedne Barselone ili Reala na tabeli.

Ljudi, dodjite malo sebi, rijesite se te nazovi "reale". :D
jeza u ledja

#581 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:i nikako ne mogu shvatim one koji smtaraju da su nam veće šanse protiv Francusk u Parizu, nego recimo protiv Grčke ili Turske u baražu
Znas zasto su vece sanse?
Zato sto je fudbal takva igra da u 1 utakmici postoji velika vjerovatnoca da rezultat nece biti takav da pobjedi favorit. U dvije utakmice ta je vjerovatnoca duplo manja, pa tako neko ko je manji favorit ima vise sansi da prodje dalje.
To je ta neka logika. :D

Zato recimo na svjetskom prvenstvu imas vise iznenadjenja nego u samim kvalifikacijama za isto.
jeza u ledja

#582 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by jeza u ledja »

slusaj vamo wrote:Mislim da smo se dosta igrali papirnatog fudbala, jer da nas Luks sada klepi (sto i nije nemoguce), ne vjerujem da bi se iko od vas samozvanih "realista" pojavio da nam pojasni kako nam se samo pricinilo, jer njihovi igraci kod nas ne bi mogli ni u premijer ligi sjedit na klupi.

Fudbal nije "realan" sport, bar ne tako kako tu rijec koristite. Da jeste, ponovo kazem, ne bi se tekme ni morale igrati. A ako ih vec igras, bile bi uzasne za gledati, sve bi bilo tako lako predvidljivo. Bas zato sto je fudbal "nerealan" je i najvaznija sporedna stvar na svijetu. Inace, jedna Gruzija ni na xboxu ne bi mogla Slovacku klepiti na strani 0:4, nekakav Levante ni u kukuruzima ne bi mogao biti ispred jedne Barselone ili Reala na tabeli.

Ja nisam ni pisao o tome.
Rekao sam da bi mi pobjedili potrebno je Francuzi imaju los dan. Hocu da kazem da nas prolaz dalje vise ovisi od njihove lose, nego od nase dobre igre.
simonese

#583 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by simonese »

sta je ovo
24 stranice o Luxemburgu
nekad kanta za nabijanje sad satro ozbiljni protivnik
palermo

#584 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
palermo wrote:i nikako ne mogu shvatim one koji smtaraju da su nam veće šanse protiv Francusk u Parizu, nego recimo protiv Grčke ili Turske u baražu
Zato sto je fudbal takva igra da u 1 utakmici postoji velika vjerovatnoca da rezultat nece biti takav da pobjedi favorit. U dvije utakmice ta je vjerovatnoca duplo manja, pa tako neko ko je manji favorit ima vise sansi da prodje dalje.

Zato recimo na svjetskom prvenstvu imas vise iznenadjenja nego u samim kvalifikacijama za isto.
Pa ja ne znam zašto ovaj tim BiH nije favorit protiv Grčke ili Turske. To je moja poenta. Al da ne trunim sada, vjerovatno će mi sad ići tirada o precjenjivanju nas i slično....(ne mislim na tebe sad, nego općenito)
quasar

#585 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

ajaca

#586 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ajaca »

Iskreno, hastra me pravo :-)
jeza u ledja

#587 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:

Pa ja ne znam zašto ovaj tim BiH nije favorit protiv Grčke ili Turske. To je moja poenta. Al da ne trunim sada, vjerovatno će mi sad ići tirada o precjenjivanju nas i slično....(ne mislim na tebe sad, nego općenito)
Pa eto ne znam ni ja. Svi ovi u barazu su nekako jednaki, po meni. Ali eto neko neutralan bi vjerovatno Grcku, Tursku ili Srbiju stavio kao blage favorite protiv nas.
jeza u ledja

#588 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by jeza u ledja »

slusaj vamo

#589 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

jeza u ledja wrote:
slusaj vamo wrote:Mislim da smo se dosta igrali papirnatog fudbala, jer da nas Luks sada klepi (sto i nije nemoguce), ne vjerujem da bi se iko od vas samozvanih "realista" pojavio da nam pojasni kako nam se samo pricinilo, jer njihovi igraci kod nas ne bi mogli ni u premijer ligi sjedit na klupi.

Rekao sam da bi mi pobjedili potrebno je Francuzi imaju los dan. Hocu da kazem da nas prolaz dalje vise ovisi od njihove lose, nego od nase dobre igre.
Stvarno ne vidim kako to nije povezano. Mogu oni imati los dan, mi najbolji do sada i opet mi zijanimo. Moguce je i obratno, recimo kada su igrali kod kuce protiv Bjelorusa, gdje im je falila zavrsnica. Znaci, nije ipak bas tako jednostavno, ali ste mi se posebno ti i quasar, popeli na glavu, priznajem, sa tom "realnom" pricom. :D

Vazno je da odigramo svoju igru, muski, pametno, bez defetizma i bez lazne euforije, sve je u igri, nama poraz, za razliku od njih tada valjda nista ne znaci. Sta bude bice, ali bez ovakvog pristupa nemamo bas nikakve sanse, i sve i da imaju los dan, nabit ce nas ko kantu, makar i fulali 12 penala i zabili na srecu u 96. minuti.
Edin H.

#590 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:

Ja isto vjerujem da nam je veca sansa u Parizu, nego u barazu.

Ionako cemo u Parizu fasovati zute, mozda i crvene kartone, pa koga cemo onda staviti da igra - Zeca :skoljka: , Mravca :shock: ili u najgorem slucaju Hasagica :D
just principe

#591 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by just principe »

cini se da francuzi ne razmisljaju toliko o albancima koliko mi o luxima :D

zippoo87

#592 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by zippoo87 »

da mi prvo predjemo prvu stepenicu,luxemburg i osiguramo se a onda moRemo ici u avanture,mastanja,ludovanja i pjevati "Bosna je sampion" :P

za moj ukus,previse se spominje francuska a malo luksemburg ,nadam se samo da i u glavama fudbalera nece biti francuska u utakmici protiv luksemburga
mi smo u sportu poznati po tome da se uvijek na zadnjoj stepenici okliznemo,zato ova utakmica treba biti najozbiljnija utakmica u cijelom barazu,dati 300 % od sebe i da pobjedimo

a o francuzima cu naknadno...
JThomas

#593 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by JThomas »

to sa manjim brojem utakmica je čista matematika i zakon velikih brojeva, uvijek je lakše napraviti iznenađenje na manji broj utakmice.

al' i po meni je dosta veća razlika između francuske i grčke nego između grčke i nas, tako da to u konkretnom slučaju ne mora biti tako.
just principe

#594 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by just principe »

pa igraci i selektor nece da pricaju o Francuskoj, znaci ipak da su samo fokusirani na Lux, e sad druga je stvar sto su forumasi samo fokusirani na francuze, kao da je to sad neki faktor :D
jeza u ledja

#595 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by jeza u ledja »

slusaj vamo wrote:
jeza u ledja wrote:

Stvarno ne vidim kako to nije povezano. Mogu oni imati los dan, mi najbolji do sada i opet mi zijanimo. Moguce je i obratno, recimo kada su igrali kod kuce protiv Bjelorusa, gdje im je falila zavrsnica. Znaci, nije ipak bas tako jednostavno, ali ste mi se posebno ti i quasar, popeli na glavu, priznajem, sa tom "realnom" pricom. :D

Vazno je da odigramo svoju igru, muski, pametno, bez defetizma i bez lazne euforije, sve je u igri, nama poraz, za razliku od njih tada valjda nista ne znaci. Sta bude bice, ali bez ovakvog pristupa nemamo bas nikakve sanse, i sve i da imaju los dan, nabit ce nas ko kantu, makar i fulali 12 penala i zabili na srecu u 96. minuti.
Nije povezana ta prica, jer ja ne govorim o tome "da su realno oni bolji". To je bespredmetna rasprava.
Ja govorim da nije toliko bitno kakvu mi igru postavimo, koliko je bitno da njima krene po zlu. (recimo crveni za njih u prvom poluvremenu, sto nije nemoguce). Govorim da je tu nasa najveca sansa. A hvala bogu takve stvari se desavaju u fudbalu.
A kazem u tome je i nasa sansa, jer tako ulazis u igru rastereceno, a mescini da tako i igraci i trener razmisljaju.

Naravno, to ne znaci da nemas postavku igre i taktiku.
BHF_Manijak

#596 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by BHF_Manijak »

Ne kazem, ne treba jos razmisljati o Francuzima, treba dobit ove amatere, ali koliko se i kako ovdje pise covjek bi pomislio sa Svabama igramo jebo te a ne sa Luksemburgom, daj ba ljudi opusteno, zavalit cemo im tri gola u prvih pola, rijesit pitanje pobjednika u lagano utakmicu privest kraju, jer mi smo BOSNA oni su LUKSEMBURG, mi imamo Dzeku, Ibisevica, Misimovica, Begovica, Hasagica, Lulica, Mujdzu....oni nemaju nikoga, to je to!
Edin H.

#597 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Edin H. »

JThomas wrote:to sa manjim brojem utakmica je čista matematika i zakon velikih brojeva, uvijek je lakše napraviti iznenađenje na manji broj utakmice.

al' i po meni je dosta veća razlika između francuske i grčke nego između grčke i nas, tako da to u konkretnom slučaju ne mora biti tako.
Dobro bice jasnije u petak na koga mozemo naletiti u barazu :skoljka: u lucaju peha :D protiv Francuza.

Ja bih volio Svedsku, premda su nas oni okrenuli u prijateljskoj, ali to je bilo u vrijeme dok je Pape jos gledao Munjine kasete :skoljka: mislim da bih ih sada mlatnuli gore pred nasim navijacima, u Zenici remi :D
Edin H.

#598 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Edin H. »

trcicu trceci wrote:__________________________________________________________________________________________________
uuuu sto je ovaj medunjanin neinteligentan momak...slusam sad interviju, katastrofa

Sta je rekao?

Nije on neopravdano fasovao kritiku :D Zeljinih simpatizera na Kosevu :dance:
JThomas

#599 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by JThomas »

nas protiv francuske opasno jebe čista fizička snaga, tu nas nema na mapi.

ja bi prije izabrao dvije utakmice sa švedskom ili grčkom nego jednu sa francuskom u parizu, to je sigurno.
just principe

#600 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by just principe »

trcicu trceci wrote:__________________________________________________________________________________________________
uuuu sto je ovaj medunjanin neinteligentan momak...slusam sad interviju, katastrofa
inteligentan je, vidi ovaj gol

Locked