U principu stoji. Sto bi se reklo, "da, ali nije bitno".jeza u ledja wrote: Pa naravno da je evidentna razlika u klasi izmedju nas i Francuske.
Igramo protiv svjetske velesile. Imamo samo 2 ili 3 igraca koji bi mogli igrati za njihovu reprezentaciju, a imamo igraca u prvoj postavi kakvih bez pretjerivanja u Francuskoj ima barem 50. (recimo igraci tipa Pandza, Mravac, Mujdza, Zahirovic, Rahimic, Zec, Hasagic, Stilic, Besic). Misimovic, Ibricic i Medunjanin bi imali mjesta mozda u nekoj olimpijskoj reprezentaciji. Salihovic, Ibisevic, Begovic, Papac i Lulic bi mozda upisali nastup na kupu konfederacija. Jedino bi Pjanic, Spahic i Dzeko mogli konkurisati za prvi sastav Francuske, i to ova prva dvojica vjerovatno samo sa klupe.
Stoga , mislim da nije uopste upitno da postoji evidentna razlika u kvaliteti, sto znaci da mi njih mozemo pobjediti samo ako oni imaju los dan, tj. mi budemo imali srece. Vise srece nego pameti.
Opet zaboravljamo da je fudbal timski sport. U kojim reprezentacijama bi im, po imenima, mogli igrati oni Bjerorusi, Rumuni ili Albanci?
U kojoj reprezentaciji Engleske je mogao igrati jedan Robert Kovac (po meni igrac tekme) kada ih Hrvati uzese na sred Wembleya?