Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Saka

#576 Re: Raiffeisen banka

Post by Saka »

Pa gdje ćeš ostaviti aktiviran račun u RBBH, oni će ti naplaćivati 2KM za održavanje računa imao nemao transakcija.
Da si ostao u UniCredit plaćao bi 1,65KM i to samo ako imaš transakcija, a ako nemaš ništa.

A da ne govorim da im je internet bankarstvo (i sve ostalo) bolje. Naravno, ima i UniCredit svojih loših strana ali je neuporedivo sa RBBH gdje je baš sve problem.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#577 Re: Raiffeisen banka

Post by un1ted »

Saka wrote:Pa gdje ćeš ostaviti aktiviran račun u RBBH, oni će ti naplaćivati 2KM za održavanje računa imao nemao transakcija.
Da si ostao u UniCredit plaćao bi 1,65KM i to samo ako imaš transakcija, a ako nemaš ništa.
.
I trebaju naplacivati, jebo te stace ti racun ako nemas transakcija !? Iskljuci i gotovo, a uplacuj na tetkin.
Sto se mene tice JAKO SAM NEZADOVOLJAN S RFF IB iz razloga sto mi je sluzbenica rekla DA CU VIDJETI NA IB KO JE TACNO UPLATIO, ime i prezime te iznos!!!
Ja sada samo vidim IZNOS i pise samo UPLATA!!!!
Definiitivno cu promjeniti banku, samo da nadjem odgovarajucu :)
Saka

#578 Re: Raiffeisen banka

Post by Saka »

E baš si pametan. Zato što možda imam povremene uplate, jedan mjesec nešto primim pa tri ne primim i za ta tri neću ništa da plaćam banci jer mi i ne pruža nikakvu uslugu. A neću da koristim tetkin jer to nije legalno, onda će tetka biti terećena za eventualne poreze i dadžbine državi. Tako da ti je razmišljanje na nivou.
mp3problem

#579 Re: Raiffeisen banka

Post by mp3problem »

.
Last edited by mp3problem on 27/10/2014 20:34, edited 2 times in total.
Mehemed
Vozim: automobil

#580 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

daddy_cool wrote:
Kartična plaćanja se jako sporo pojavljuju na Internet bankarstvu. Zbog ovoga sam se i žalio nakon čega mi je rečeno da se tu vide samo potpuno obrađene transakcije. Moj odgovor na to je bio da bih barem trebao vidjeti utrošeni iznos kao rezervisana sredstva, kako bih znao stvarno raspoloživo stanje. :x

:-)
Karticna placanja dosta kasne, po 2-3 dana, nekada i vise, ne koristim IB, odem u banku i izvadim izvod, u mene pise utroseni iznos kao rezervisana sredstva na izvodu, ali dok se pojavi na listi transakcija potraje neko vrijeme...
Skyfox

#581 Re: Raiffeisen banka

Post by Skyfox »

Pitanje. Da li je isplativije kupiti Kune za KM-ove u SA ili u Zagrebu? Ili je povoljnija opcija dizati Kune po potrebi sa bankomata u ZG???
Pooll

#582 Re: Raiffeisen banka

Post by Pooll »

dupli
Last edited by Pooll on 27/01/2013 09:29, edited 1 time in total.
Pooll

#583 Re: Raiffeisen banka

Post by Pooll »

Pooll wrote:
Skyfox wrote:Pitanje. Da li je isplativije kupiti Kune za KM-ove u SA ili u Zagrebu? Ili je povoljnija opcija dizati Kune po potrebi sa bankomata u ZG???
Ako imas RBA karticu i podignes na RBA bankomatu u Zg uzet će ti lijepu proviziju, čini mi se da su meni na podignutih 500 kn uzeli 15-20 KM... stoga je bolje ponijeti odavde kn... ili tamo zamijeniti, ne znam koja je tačno bolja opcija...

Unicredit je u tome puno bolji, podižeš kn na bankomatima UniCredit banke u hr bez ikakve provizije (kao i u svim zemljama gdje ima UniC. banka )
Lounge Act

#584 Re: Raiffeisen banka

Post by Lounge Act »

Mehemed wrote:Nisam znao da se onaj Raiifaisen direk info broj ne naplacuje, 033 je, da je 080 znao bi da se ne naplacuje, ali ja sada zvao da vidim nesto u vezi transakcije, kasnije vidim nije skinulo kredita ni feninga kredita, to je za mene +
meni danas skinulo citav kredit :roll:
Mehemed

#585 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Lounge Act wrote:
Mehemed wrote:Nisam znao da se onaj Raiifaisen direk info broj ne naplacuje, 033 je, da je 080 znao bi da se ne naplacuje, ali ja sada zvao da vidim nesto u vezi transakcije, kasnije vidim nije skinulo kredita ni feninga kredita, to je za mene +

E ne znam kako meni nije nista skinulo, nije ni meni jasno, a 033 pozivni
_aja_

#586 Re: Raiffeisen banka

Post by _aja_ »

Mehemed wrote:
Lounge Act wrote:

E ne znam kako meni nije nista skinulo, nije ni meni jasno, a 033 pozivni
Očito niste zvali isti broj :D
Lounge Act

#587 Re: Raiffeisen banka

Post by Lounge Act »

ja sam zvala na 033 755 010 :)
_aja_

#588 Re: Raiffeisen banka

Post by _aja_ »

Eh sad ne znam, u biti sve jače firme imaju info brojeve čiju potrošnju plaćaju one same da klijenti mogu zvati besplatno i to ne moruju biti brojevi 080... nego može biti i 033... Obično je taj info broj u centrali, ako ste zvali neku poslovnicu to se uredno plaća ... :D
Mehemed

#589 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Lounge Act wrote:ja sam zvala na 033 755 010 :)
I ja sam zvao ISTI broj - Raiffaisen direkt info
_aja_

#590 Re: Raiffeisen banka

Post by _aja_ »

Tužite .... :D
StrelacZE

#591 Re: raiffeisen shopping kartica

Post by StrelacZE »

jazmin wrote:evo procita upravo da je naknada za vođenje računa 4,99 KM , pa i nije malo :-D
Sada je,koliko znam,6 km,ako si mislila na yes paket,ako nisi,izvinjavam se,pozzzzic....

Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2
ForrestGump

#592 Re: Raiffeisen banka

Post by ForrestGump »

Dakle ovako...
Rodica mi je zatvorila tekuci racun u Raiffeisen banci prije 2 godine. Naravno, nema nikakav papir kao dokaz. Nakon nekih godinu dana dobija od banke obavijest o dugu od 30-tak KM. Kako se ispostavilo, dug je nastao obracunavanjem naknade za odrzavanje racuna (za koji je ona mislila da je zatvoren). Na tu obavijest, kao i na nekoliko poziva nakon toga, ona je odgovorila da je zatvorila racun i da nema namjeru platiti taj navodni dug. Nakon "tisine" od 8-9 mjeseci, danas je dobila dopis od advokata Raiffeisen banke da ce banka pokrenuti sudski postupak protiv nje, ukoliko ne izmiri dug od cca 85 KM.
Prvo, zelim da upoznam sa ovim slucajem sve sadasnje i potencijalne klijente ove lihvarske institucije. Da znate sta vas moze.snaci.
Drugo, imate li preporuciti kakvog dobrog advokata da se konsultuje u vezi sa raspolozivim.opcijama?
Nije stvar iznosa, naravno. Stvar je principa.
Hvala!
motorola01

#593 Re: Raiffeisen banka

Post by motorola01 »

Ja sam neki dan zatvorio racun kod njih i dobio sam potvrdu na kojoj pise zatvaranje karticnog racuna. To je i ona trebala dobiti kad je zatvarala racun. Mora se ostaviti na racunu jos 1,99KM zbog tekuceg mjeseca, odnosno izvoda za ovaj mjesec. Uzmu ti karticu i Bog te veselio.
karanana

#594 Re: Raiffeisen banka

Post by karanana »

ja neki dan doso da uzmem mjenicu od kredita otplacenog prije vise od dvije godine.
prekrizi ona mjenicu i na nju napisa ponisteno i dade mi neki papir da potpisem, kao potvrdu neku da je kredit otplacen. i ja potpisah i kaze ona ovo vam je 5 KM. princip je princip, placao sam vise love za vece gluposti, ali ja joj rekoh sta je ba 5 KM? moja mjenica koja pripada meni i koju sam platio da vam je donesem kao kolateral?
kao potvrda o zatvaranju kredita je 5 KM. reko ne treba mi potvrda, treba mi moja bjanko mjenica nazad. kao ne moze mi dati dok ne platim. reko ja, ni ne trebate mi je dati, fino ste je nakon dvije godine posarali i ponistili i sad je mozete i sacuvati. kaze ona meni, gospodine niste fer, ja cu platiti 5 KM za vas. reko ja, ne morate vi nista platiti, necu ni ja, vratite mjenicu u centralu ili gdje vam vec stoji. ni ne dovrsih, ona me prekinu i kaze, zavrsili smo, dovidjenja i pokaza mi vrata.
motorola01

#595 Re: Raiffeisen banka

Post by motorola01 »

Ne znam sta da ti kazem za tu mjenicu. Nisi je trebao ni traziti ako si tokom dizanja i otplate kredita radio u jednoj te istoj firmi. Ono mogu traziti sta hoce, ali ti imas dokaz u svojoj firmi da si isplatio kredit. Sve ima u arhivi i libo te taki sta oni traze( ukoliko bi se usudili aktivirati je, mada je ovo sto si ti uradio najbolja opcija).
karanana

#596 Re: Raiffeisen banka

Post by karanana »

ma nisam ni imao pojma vezano za tu mjenicu, i zaboravio da sam im je i dao. nego ovdje na nekoj od tema procitah da je najbolje da se trazi i uzme mjenica nazad. jer ipak je ona bjanko i na njoj uopste ne pise ni iznos ni povezanost sa odredjenim kreditom kroz broj kredita.
iceman ze

#597 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

karanana wrote:ja neki dan doso da uzmem mjenicu od kredita otplacenog prije vise od dvije godine.
prekrizi ona mjenicu i na nju napisa ponisteno i dade mi neki papir da potpisem, kao potvrdu neku da je kredit otplacen. i ja potpisah i kaze ona ovo vam je 5 KM. princip je princip, placao sam vise love za vece gluposti, ali ja joj rekoh sta je ba 5 KM? moja mjenica koja pripada meni i koju sam platio da vam je donesem kao kolateral?
kao potvrda o zatvaranju kredita je 5 KM. reko ne treba mi potvrda, treba mi moja bjanko mjenica nazad. kao ne moze mi dati dok ne platim. reko ja, ni ne trebate mi je dati, fino ste je nakon dvije godine posarali i ponistili i sad je mozete i sacuvati. kaze ona meni, gospodine niste fer, ja cu platiti 5 KM za vas. reko ja, ne morate vi nista platiti, necu ni ja, vratite mjenicu u centralu ili gdje vam vec stoji. ni ne dovrsih, ona me prekinu i kaze, zavrsili smo, dovidjenja i pokaza mi vrata.

NIsam u Rajfazenu trazio mjenicu nego u MKO, s tim da sam se aktom obratio direktoru, preporucenom posiljkom. Nazvali me telefonom, zakazali susret, docekali me, potpisao potvrdu o preuzimanju, vratili mi bjanko mjenicu i to je to. Nikakve troskove nisam imao izuzev preporucene posiljke.
motorola01

#598 Re: Raiffeisen banka

Post by motorola01 »

karanana wrote:ma nisam ni imao pojma vezano za tu mjenicu, i zaboravio da sam im je i dao. nego ovdje na nekoj od tema procitah da je najbolje da se trazi i uzme mjenica nazad. jer ipak je ona bjanko i na njoj uopste ne pise ni iznos ni povezanost sa odredjenim kreditom kroz broj kredita.
Pa ako si dizao kod njih neki kredit i potpisao tu mjenicu, mislim da bi na njoj trebalo pisati za sta je vezana(broj kredita...). Mozda grijesim, ali cini mi se da je vec neko objasnjavao da na mjenici mora pisati broj ugovora, odnosno kredita za koji je vezana. Valjda ce naletiti neko da nam objasni u tancine..
karanana

#599 Re: Raiffeisen banka

Post by karanana »

motorola01 wrote:
karanana wrote:ma nisam ni imao pojma vezano za tu mjenicu, i zaboravio da sam im je i dao. nego ovdje na nekoj od tema procitah da je najbolje da se trazi i uzme mjenica nazad. jer ipak je ona bjanko i na njoj uopste ne pise ni iznos ni povezanost sa odredjenim kreditom kroz broj kredita.
Pa ako si dizao kod njih neki kredit i potpisao tu mjenicu, mislim da bi na njoj trebalo pisati za sta je vezana(broj kredita...). Mozda grijesim, ali cini mi se da je vec neko objasnjavao da na mjenici mora pisati broj ugovora, odnosno kredita za koji je vezana. Valjda ce naletiti neko da nam objasni u tancine..
ne smijem se zakleti, vrlo je moguce i da grijesim, ali kako sam virko prema mjenici, ja na njoj nisam vidio nikakvu referencu na konkretan broj ugovora niti sam vidio iznos upisan.
opet, mozda nisam ni vidio dobro, mozda grijesim.
iceman ze

#600 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Bjanko se potpisuju, i smatram da je to cisti kriminal, koji je kod nas legalizovan od strane nadleznih. Namjerno ostavljaju bjanko, da mogu manipulisati preostalim dugom. Nigdje na svijetu nema, da se na mjenici izricito ne navede broj ugovora i iznos.
Post Reply