Salmir Kaplan

Novak20

#576 Re: Salmir Kaplan

Post by Novak20 »

JThomas wrote:gdje će oni biti plemstvo i uzimati kuluk, desetinu i danak.
:thumbup:
tranquil

#577 Re: Salmir Kaplan

Post by tranquil »

Ovo je čovjek koji tvrdi da nismo u srodstvu sa primatima:

Image

Iz izjave možemo još razumjeti kako Salmir Kaplan ne koristi ogledalo.

Žao mi je što padam na ovaj nivo rasprave, ali ako čovjek ima mali um, onda "maloumnik" nije uvreda nego opis.
Kejn

#578 Re: Salmir Kaplan

Post by Kejn »

tranquil wrote:Ovo je čovjek koji tvrdi da nismo u srodstvu sa primatima:

Image

Žao mi je što padam na ovaj nivo rasprave, ali ako čovjek ima mali um, onda "maloumnik" nije uvreda nego opis.
Ne opravdavam idiota, ali za ovo što si napisao bi trebao dobiti ban.
tranquil

#579 Re: Salmir Kaplan

Post by tranquil »

Kejn wrote:

Image

Ne opravdavam idiota, ali za ovo što si napisao bi trebao dobiti ban.
Prijavi pa neka moderacija odluči. Ne mislim da sam prekršio bilo kakva pravila foruma, ali ja nisam taj koji odlučuje.

Zanima me, koji dio mog posta te je uznemirio? Da li je to moj komentar o Kaplanovom stanju svijesti, komentar o izgledu, ili moja implikacija da je ljudska vrsta srodna primatima, iz čega proizilazi i pomenuta fizička sličnost, koja je kod nekih vidljiva manje, a kod nekih očito više?
Prpa.ba

#580 Re: Salmir Kaplan

Post by Prpa.ba »

Uzoriti clan Srpske Demokratske Akcije nije kreacionista vec samo obicni turcic. Sutra da im sultan vrati teoriju evolucije u nastavni plan i program, ovaj i ostali SDA turcici bi opet gromoglasno aplaudirali. :lol:
hhaarree

#581 Re: Salmir Kaplan

Post by hhaarree »

Sta aplaudirali, potrpali bi se na brod pa pravac Galapagos da obidju puteve Velikog Darwina i da poljube one kornjace sto ih je posmatrao
rz brzotrz

#582 Re: Salmir Kaplan

Post by rz brzotrz »

Prpa.ba wrote:Uzoriti clan Srpske Demokratske Akcije nije kreacionista vec samo obicni turcic. Sutra da im sultan vrati teoriju evolucije u nastavni plan i program, ovaj i ostali SDA turcici bi opet gromoglasno aplaudirali. :lol:
Upravo tako. On je Erdoganov sluga i Bakirov potrčko. Koriste ga kad treba za njih odraditi prljave poslove. Ono što mene fascinira je koliko je on samo samouvjeren i glup kad se tako javno na fb koristi izrazima debilna teorija i smetljište historije. Umišlja da je Erdogan i da može reći šta mu se prohtije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#583 Re: Salmir Kaplan

Post by pici »

desni wrote:
pici wrote:treba priupitat salmira kad će tas turKi ponovno osloboditi... znam zauzeti su kiprom, grkima, rusima, kurdima, irancima, iracanima, sirijom, evo katar sad... jebte kad ćemo mi doći nared :bih:
    Sabur arkadaš,turski nije hićet.Polahko svi će doći na red 8-)

eeee da buljubaša Konda ne prebeze crnom Karadzordu sad bi turkisH zastava vijorila na kalimegdanu...eeeeee
      Škobo Habu

#584 Re: Salmir Kaplan

Post by Škobo Habu »

Image

I pored svega toga tvrdi kako mu matična stranka "njeguje tekovine anti-fašizma". :mrgreen:

Harun Jahja, Alija Izetbegović, Bonaventura Duruti, Karl Marx, Josip Broz Tito - sve su to povjesne ličnosti koje su uticale na ideološku konfiguraciju današnje SDA. :roll:
      Sara03

#585 Re: Salmir Kaplan

Post by Sara03 »

Pa oni su se borili protiv antifašizma. :zjev:

Skaka najbolje zna. :bih:
      hAZNADAR

#586 Re: Salmir Kaplan

Post by hAZNADAR »

rz brzotrz wrote:
      Prpa.ba wrote:Uzoriti clan Srpske Demokratske Akcije nije kreacionista vec samo obicni turcic. Sutra da im sultan vrati teoriju evolucije u nastavni plan i program, ovaj i ostali SDA turcici bi opet gromoglasno aplaudirali. :lol:
      Upravo tako. On je Erdoganov sluga i Bakirov potrčko. Koriste ga kad treba za njih odraditi prljave poslove. Ono što mene fascinira je koliko je on samo samouvjeren i glup kad se tako javno na fb koristi izrazima debilna teorija i smetljište historije. Umišlja da je Erdogan i da može reći šta mu se prohtije.
      Sumnjam, sto nisu slijedili doskorasnju politiku Turske gdje je maramama bilo zabranjen pristup na mnogim mjestima.

Ovo sa evolucijom za ili protiv je stvar mentalnog sklopa i to postoji svugdje u svijetu. Sila republikanskih politicara u samoj Americi negira darvinizam, i mnoge demohriscanske stranke po svijetu,.. nemas puno darvinizma ni u katolickim ruralnim sredinama juzne Amerike i juzne Evrope, a Indiju i sl da ne spominjemo.

Osudjivali Kaplana ili ne,.. on je dio politike i ideologije koja postoji svugdje u svijetu i koja se uglsvnom legalno bira na izborima. Znaci ostaje samo nada da biraci malo poostre kriterij i logicki razmisle. A ako to nisu uradili ni Ameri i Britanci sa trumpom i bregzitom - tesko je ocekivati kod nas.
      zrakomlat

#587 Re: Salmir Kaplan

Post by zrakomlat »

Ne kontam čemu salva uvreda na račun ovog lika, jer je rekao to što je rekao, upoređivanje s majmunom, bezmozgović ovo ono. Kaplan nije šupljeglavac, naprotiv, ali jbg, on je u politici, svačim se mora služiti.

To što on možda ne vjeruje u teoriju evolucije i što to javno iznosi i je sasvim OK, sloboda govora, izražavanje itd. Kladim se da veliki broj ljudi s političke scene BiH, pa i na višim pozicijama, uošte ne zna ni da postoji to, ni ko je Darwin, ili misle da je to sat, Darwil.

Meni lično to ne smeta, ne dotiče me se njegovo mišljenje o tome, ali ono što meni smeta, je turkofilstvo. Većina vas njemu zamjera fb status iz potpuno pogrešnih razloga. Jebo ga Darwin, meni smeta što fura turke, ispade nam Gulen i FETO veći neprijatelji od ovih što nas pokušaše istrijebiti u bliskoj prošlosti par puta. I nije jedini, sudeći po fb nastupima mnogih SDA aktivista.
      hhaarree

#588 Re: Salmir Kaplan

Post by hhaarree »

zrakomlat wrote:Ne kontam čemu salva uvreda na račun ovog lika, jer je rekao to što je rekao, upoređivanje s majmunom, bezmozgović ovo ono. Kaplan nije šupljeglavac, naprotiv, ali jbg, on je u politici, svačim se mora služiti.

To što on možda ne vjeruje u teoriju evolucije i što to javno iznosi i je sasvim OK, sloboda govora, izražavanje itd. Kladim se da veliki broj ljudi s političke scene BiH, pa i na višim pozicijama, uošte ne zna ni da postoji to, ni ko je Darwin, ili misle da je to sat, Darwil.

Meni lično to ne smeta, ne dotiče me se njegovo mišljenje o tome, ali ono što meni smeta, je turkofilstvo. Većina vas njemu zamjera fb status iz potpuno pogrešnih razloga. Jebo ga Darwin, meni smeta što fura turke, ispade nam Gulen i FETO veći neprijatelji od ovih što nas pokušaše istrijebiti u bliskoj prošlosti par puta. I nije jedini, sudeći po fb nastupima mnogih SDA aktivista.
      (bivsi)Ministar obrazovanja ili kojeg vec kurca u 2017. izjavi da je najpoznatija i najprihvacenija teorija postanka vrsta "ubleha" i tebi to ne smeta, eto samo iznosi svoje misljenje :-) pa danas sutra moze doci slican da uklanja ucenje o navedenom iz skola a vi indolentni cete opet reci mah sloboda govora hajde bgt

I ima slobodu govora da bude idiot a mi imamo slobodu govora da ga nazovemo istim, kad su vam vec puna usta slobode govora
      Last edited by hhaarree on 26/06/2017 16:54, edited 1 time in total.
      Fudo387

#589 Re: Salmir Kaplan

Post by Fudo387 »

hhaarree wrote:
      zrakomlat wrote:Ne kontam čemu salva uvreda na račun ovog lika, jer je rekao to što je rekao, upoređivanje s majmunom, bezmozgović ovo ono. Kaplan nije šupljeglavac, naprotiv, ali jbg, on je u politici, svačim se mora služiti.

Ministar obrazovanja ili kojeg vec kurca u 2017. izjavi da je najpoznatija i najprihvacenija teorija postanka vrsta "ubleha" i tebi to ne smeta, eto samo iznosi svoje misljenje :-) pa danas sutra moze doci slican da uklanja ucenje o navedenom iz skola a vi indolentni cete opet reci mah sloboda govora hajde bgt

I ima slobodu govora da bude idiot a mi imamo slobodu govora da ga nazovemo istim, kad su vam vec puna usta slobode govora
      Istina je da je to jos uvijek samo teorija, tako da ostavlja prostora za razlicita shvatanja.
      I oni kojima je to ubleha su identicno u pravu kao oni koji to prihvataju zdravo za gotovo.
      Drugim rijecima, veze nemamo, nagadjamo.
      tranquil

#590 Re: Salmir Kaplan

Post by tranquil »

zrakomlat wrote:To što on možda ne vjeruje u teoriju evolucije i što to javno iznosi i je sasvim OK, sloboda govora, izražavanje itd.
      Apsolutno se slažem, naročito s ovim.

On ima pravo na slobodu govora i izražavanje. Ja imam pravo na slobodu govora i izražavanje o bivšem ministru kulture i njegovim stavovima. Kada bi samo on imao pravo na slobodu govora i izražavanje, to ne bi bila prava sloboda govora. Da sam pozivao na to da se Kaplan ućutka, ni to ne bi bila prava sloboda govora. Ja ne pozivam na ućutkivanje, nego ga pozivam da pročita poneku knjigu i informiše se o onome o čemu javno govori.
      hhaarree

#591 Re: Salmir Kaplan

Post by hhaarree »

Ma jasta, neka visa sila nas je pobacala po zemlji prije hiljadu godina i toeto. Kakav darvin ublehas i nekakva teorija.

Inace postoji nesto sto se zove znanstveni metod, empirijska istrazivanja, fosili, geneoloska istrazivanja i tako dalje. Ali to je isto kao zapisi nekih cobana koji pricaju o pradavnim vanzemaljcima koji su nas posadili na zemlju (koja je ravna ploca baj d vej)
      Al ta ce naucnici samo beze nagadjaju, na istom su nivou sa turkofilnim amebama i njihovom hordom obozavalaca
      zrakomlat

#592 Re: Salmir Kaplan

Post by zrakomlat »

hhaarree wrote:

Ministar obrazovanja ili kojeg vec kurca u 2017. izjavi da je najpoznatija i najprihvacenija teorija postanka vrsta "ubleha" i tebi to ne smeta, eto samo iznosi svoje misljenje :-) pa danas sutra moze doci slican da uklanja ucenje o navedenom iz skola a vi indolentni cete opet reci mah sloboda govora hajde bgt

A kad je kod nas ministar bilo čega bio neko sposoban i školovan za tu funkciju. Da je kako treba ovaj lik nebi bio nikako na takvoj bitnoj funkciji tako da mu tu funkciju ne treba povezivati s ovim. Ovdje to niko ne može ukinuti, ukloniti iz škola ,niti takvo nešto može zaživiti.

Znaš šta je, da je ovo učinio Trump, Obama, Merkel, Papa, nebi Kaplan to ni objavio na svom profilu vjerovatno niti pročitao taj članak. Ali evo ako sutra Erdoan objavi da svi muški moraju pustiti brkove i nositi fesove, ovi SDA puleni bi to prenijeli kao dobru ideju :D
      E to je ono što meni u ovome smeta.
      Last edited by zrakomlat on 26/06/2017 17:10, edited 1 time in total.
      Fudo387

#593 Re: Salmir Kaplan

Post by Fudo387 »

hhaarree wrote:Ma jasta, neka visa sila nas je pobacala po zemlji prije hiljadu godina i toeto. Kakav darvin ublehas i nekakva teorija.

Inace postoji nesto sto se zove znanstveni metod, empirijska istrazivanja, fosili, geneoloska istrazivanja i tako dalje. Ali to je isto kao zapisi nekih cobana koji pricaju o pradavnim vanzemaljcima koji su nas posadili na zemlju (koja je ravna ploca baj d vej)
      Al ta ce naucnici samo beze nagadjaju, na istom su nivou sa turkofilnim amebama i njihovom hordom obozavalaca
      Ama, nije toeto, kazem, ne znamo.
      Meni jednako neuvjerljivo zvuci da je doslo do neke super eksplozije poslije koje se sve savrseno poklopilo i onda evolucijom nastalo ono sto
      danas imamo, kao i to da je neko maksuz dosao (odakle?) ovdje i trosio vrijeme da kreira ovaj idiotluk.
      Koji ce mu to djavo?
      Milijarda pitanja na koje nemamo odgovor, al' eto, neka ljudi istrazuju, mozda nekad i skontamo.
      hhaarree

#594 Re: Salmir Kaplan

Post by hhaarree »

Naravno, ali za tu eksploziju i evoluciju postoji more dokaza, nalaza koji ih podupiru ili bar nekih nagovjestaja (u slucaju praska). Sa ovim postavkama se slazu nalazi svih drustvenih i prirodnih nauka.

Za inteligentni dizajn postoji ravno 0 dokaza bilo kog tipa. Osim ako racunamo pomenute cobane iz mezopotamije

Malo off topic ali danas sam otkrio da postoje grupe ljudi koji bukvalno ne vjeruju u silu gravitacije :zoka: Znaci jedan od najlakse provjerljivih prirodnih zakona, koji i djeca shvate cim prohodaju. Tako da me ne cudi ni kaplan ni slicne pojave, samo mi zao gledati u sta se sve kristalizira potencijal jedinog svjesnog, inteligentnog bica u za sada poznatom svemiru
      Fudo387

#595 Re: Salmir Kaplan

Post by Fudo387 »

Ma ok, ovaj bi obzirom na funkciju koju obavlja, ili je obavljao, trebao paziti sta trabunja.
      Jebaji ga, u modi je senzacionalizam, glupost, selfiji, i on se prilagodio publici i uzima lopatom.
      Moja teorija je da nas je davno progutala crna rupa i svi smo pobudalili, nema nam spasa. :D
      karanana

#596 Re: Salmir Kaplan

Post by karanana »

Ravna zemlja nije samo i iskljucivo teorija krschana. Znam muslimane koji ovo podrzavaju.

A evolucija....pa cak i u necem tako kratkom kao ljudski zivot od 60-70-80 godina, moze se primjetiti da je teorija evolucije tacna a da ne govorimo o milionima i milijardama godina.
      Sara03

#597 Re: Salmir Kaplan

Post by Sara03 »

Nije toliko ni važno ko i šta misli o teoriji evolucije, al' u startu uskratiti učenje iste iz ovih ili onih razloga, je van svake pameti. Čemu uskraćivanje? Kome nije logična, može je slobodno odbaciti. Treba ostaviti mogućnost spoznaje; a čiji mozak nju ne prihvata, zna se šta mu je činiti.

Btw, mislim da Kaplan nije u stanju sročiti ni par rečenica, kojima bi objasnio o čemu se tu radi. Samo je, pretpostavljam, u džamijskim krugovima načuo da je "evolucija gluho i daleko bilo". Potrebno je organizovati neki vid emisije u kojoj bi naši političari iskazali svoj stepen (ne)znanja iz određenih oblasti. Ono, čisto neke osnove.

Eh, to bi bilo zanimljivo. :izet:
      rz brzotrz

#598 Re: Salmir Kaplan

Post by rz brzotrz »

zrakomlat wrote:To što on možda ne vjeruje u teoriju evolucije i što to javno iznosi i je sasvim OK, sloboda govora, izražavanje itd.
      Neko ko je javna ličnost nema pravo da se izražava tako... debilna teorija kako reče. Sloboda govora važi za mene, pa čak ni za mene u potpunosti, jer ja nisam bio niti ću biti ministar kulture. Pa zamisli sad da sve javne ličnosti počnu koristiti medijske prostore na takav način, da pljujemo jedni po drugima, npr. dođe federalna ministrica obrazovanja i kaže ukida se vjeronauka jer su njene teorije debilne (mada neće to plavušica uraditi jer je ona isto turski igrač). Pa ja bih joj prvi rekao jaranice, ne ide to tako, iako nisam vjernik. A ovaj Kaplan koristi medije potpuno neprimjereno u količinama još od gulenovaca....
      zrakomlat

#599 Re: Salmir Kaplan

Post by zrakomlat »

rz brzotrz wrote:
      Neko ko je javna ličnost nema pravo da se izražava tako... debilna teorija kako reče. Sloboda govora važi za mene, pa čak ni za mene u potpunosti, jer ja nisam bio niti ću biti ministar kulture. Pa zamisli sad da sve javne ličnosti počnu koristiti medijske prostore na takav način, da pljujemo jedni po drugima, npr. dođe federalna ministrica obrazovanja i kaže ukida se vjeronauka jer su njene teorije debilne (mada neće to plavušica uraditi jer je ona isto turski igrač). Pa ja bih joj prvi rekao jaranice, ne ide to tako, iako nisam vjernik. A ovaj Kaplan koristi medije potpuno neprimjereno u količinama još od gulenovaca....
      :thumbup:
      Slažem se potpuno nego se moj originalni post uglavnom odnosio na reakciju gdje ga raja naziva majmunom, evolucijskom greškom i slično gdje nisam skonto što se popališe odjednom.
      Ono, sve mi diraj, darwinovu teoriju jok :D

Imao je on još tih izjava tj osvrta na fb ko što je gulen i sl, pa niko nije komentarisao. A po meni je gore to, šta nas briga za to, imamo dosta svojih problema da razmišljamo o turskim a stalno nam se potura nesto na tu temu. I ne samo od njega nego i od kolega i simpatizera stranke mu.
      detroit-mercy

#600 Re: Salmir Kaplan

Post by detroit-mercy »

Toffee karamela wrote:
      Black swan wrote:
      na kraju krajeva i belgija luksemburg i nizozemska su oslobodjeni ne vidim da sz se bas nesto patili
      evo još jednog koji ima samo dva neurona koji onemogućavaju logičko razmišljanje i donošenje zaključaka

ono bi još da bira ko će ga osloboditi?! Rusi su 1944 ušli u srbiju, baci kalkulaciju na papir koliko bi im dana trebalo do zagreba da nije bilo yu-partizana :lol:

ili misliš da bi se zaustavili kod iloka i čekali pattona da on separatno oslobodi sloveniju i hrvatsku ko i belgiju i luksemburg :roll:

da ne povrijede tankoćutne antikomunističke hrvatske osjećaje?

gdje se školuju takvi poput tebe, meni je to vječni misterij ???
      Labud zaboravlja da su Rusi zaobisli Rvacku i usli u Madjarsku i Austriju :mrgreen: prepali se Francetica, Luburica i poglavnika i hrabrih postrojbi crnokosuljasa :mrgreen:
      Post Reply