je li ti shvatas koliko se ova recenica kosi sa svime sto si o mc-u do sada napisao ... nije mi jasno da imas toliku averziju prema cijenama i mc-u a i dalje ladno ides i trosis svoje pare na tako skupe stvari koje nisu prilagodjene nasem standardu ...GOLFER wrote:Sta se pravite ludi, pa ljudi iz McD su pricali kako ce cijene biti PRILAGODJENE standardu u BiH... nisam to ja izmislio... A ove cijene to NISU i to je sustina, i ne dozvoljavam da me neko pravi budalom i uvjerava me kako je bijel zid ustvari CRN...
Poredjenje sa Austrijom nije nikakvo pisanje u prazno, nego cisti dokaz kako ljudi iz McD lazu i prave narod BUDALAMA, da istina je da je sitasituacja i u drugim robama ista, pa npr, na obucu ovi nasi negdje uzimaju marzu preko 300% itd al sada pricam o McD-u... Sori ali ja ne zelim da budem ovca i da padam na suplji kako je veca cijena hamburgra u Sarajevu nego u ustriji ustvari CIJENA PRILAGODJENA STANDARDU... Ako neko vjeruje u tu pricu, onda Bogami dragog taj ima velikih problema sa logikom...
Isao sam u McD i otici cu opet, ali necu supljirat kako je nesto naj naj naj kada nije... Svaka normalna osoba koja ode u McD i naruci hamburger koji plati haman 5 KM ce se smijat sam sebi sto to kupuje...
Svaki biznis ima svoju politiku cijena, i strucni ljudi to odredjuju, ne mogu ja sada reci koja bi cijena bila uredu, ali ovo sada moze bar za 0,5 KM nize... a onaj meni 7.80 KM... mogao bi vrlo lahko 0.8 KM nize...
McDonalds
-
zaritisinebrute
#576 Re: McDonalds
-
zaritisinebrute
#577 Re: McDonalds
masovne demonstracije ili red za ulaz ... pitanje je sadle piaf wrote:Slagali su nas, majku im okupatorsku. Zato predlazem masovne demostracije ispred McD.
-
vnm
#578 Re: McDonalds
slazem se da su suplju pukli, ali zasto da prilagodjavaju cijene kad imaju jebeni red pred radnjom. nisam neki ekonomista, ali to mi glupo totalno zvuci.
- le piaf
#579 Re: McDonalds
my point exactly. Nisu oni humanitarna organizacija, da je bilo potrebe da stave nize cijene stavili bi. A vidjecete za jedno 6 mjeseci kad euforija splasne kad pocnu akcije, popusti, noviteti i sl. Sad im to ne treba jer rade vise nego dobro.zaritisinebrute wrote:masovne demonstracije ili red za ulaz ... pitanje je sadle piaf wrote:Slagali su nas, majku im okupatorsku. Zato predlazem masovne demostracije ispred McD.
-
GOLFER
#580 Re: McDonalds
To se kosi samo u tvojoj glavi i nigdje vise...zaritisinebrute wrote:je li ti shvatas koliko se ova recenica kosi sa svime sto si o mc-u do sada napisao ... nije mi jasno da imas toliku averziju prema cijenama i mc-u a i dalje ladno ides i trosis svoje pare na tako skupe stvari koje nisu prilagodjene nasem standardu ...GOLFER wrote:Sta se pravite ludi, pa ljudi iz McD su pricali kako ce cijene biti PRILAGODJENE standardu u BiH... nisam to ja izmislio... A ove cijene to NISU i to je sustina, i ne dozvoljavam da me neko pravi budalom i uvjerava me kako je bijel zid ustvari CRN...
Poredjenje sa Austrijom nije nikakvo pisanje u prazno, nego cisti dokaz kako ljudi iz McD lazu i prave narod BUDALAMA, da istina je da je sitasituacja i u drugim robama ista, pa npr, na obucu ovi nasi negdje uzimaju marzu preko 300% itd al sada pricam o McD-u... Sori ali ja ne zelim da budem ovca i da padam na suplji kako je veca cijena hamburgra u Sarajevu nego u ustriji ustvari CIJENA PRILAGODJENA STANDARDU... Ako neko vjeruje u tu pricu, onda Bogami dragog taj ima velikih problema sa logikom...
Isao sam u McD i otici cu opet, ali necu supljirat kako je nesto naj naj naj kada nije... Svaka normalna osoba koja ode u McD i naruci hamburger koji plati haman 5 KM ce se smijat sam sebi sto to kupuje...
Svaki biznis ima svoju politiku cijena, i strucni ljudi to odredjuju, ne mogu ja sada reci koja bi cijena bila uredu, ali ovo sada moze bar za 0,5 KM nize... a onaj meni 7.80 KM... mogao bi vrlo lahko 0.8 KM nize...
Ja nemam nikakvu AVERZIJU prema cijenama, nego samo potenciram na lazi i obmane koje McD plasirai na koje ocito neki forumasi nasjedaju... Po toj prici Standard u BiH je cak i veci nego u Austriji...
Druga stvar, znaci ako imam kritiku za nesto, ja to mogu iznijeti samo ako se potpuno od toga distanciram... Kada mi nemas sta odgovoriti napadas na mene i moj ''lik''... Naravno da sam bio u McD-u i otici cu ponovo, ali naravno necu se slagati sa njihovim supljakom o standardu a ni sa cijenovnom politikom, i radi toga moje posjete ce biti mnogo rijedje, nego sto bi bile da je situacija drugacije... Al ti to ne mozes skontati, jer valjda ako sam isao tamo, onda nemam pravo nista kritikovati... koja suplja Boze dragi....
-
zaritisinebrute
#581 Re: McDonalds
ja sam samo ustanovio ilitiga primjetio ... a ti si od mog zapazanja napravio pricu ... I jos jedna stvar tvoji postovi ne lice na negativnu kritiku (koja je cak dobrodosla) nego vise na izlive bijesa ... mozda ja takav imam dozivljaj ... ko zna mozda i grijesimGOLFER wrote:To se kosi samo u tvojoj glavi i nigdje vise...zaritisinebrute wrote:je li ti shvatas koliko se ova recenica kosi sa svime sto si o mc-u do sada napisao ... nije mi jasno da imas toliku averziju prema cijenama i mc-u a i dalje ladno ides i trosis svoje pare na tako skupe stvari koje nisu prilagodjene nasem standardu ...GOLFER wrote:Sta se pravite ludi, pa ljudi iz McD su pricali kako ce cijene biti PRILAGODJENE standardu u BiH... nisam to ja izmislio... A ove cijene to NISU i to je sustina, i ne dozvoljavam da me neko pravi budalom i uvjerava me kako je bijel zid ustvari CRN...
Ja nemam nikakvu AVERZIJU prema cijenama, nego samo potenciram na lazi i obmane koje McD plasirai na koje ocito neki forumasi nasjedaju... Po toj prici Standard u BiH je cak i veci nego u Austriji...
Druga stvar, znaci ako imam kritiku za nesto, ja to mogu iznijeti samo ako se potpuno od toga distanciram... Kada mi nemas sta odgovoriti napadas na mene i moj ''lik''... Naravno da sam bio u McD-u i otici cu ponovo, ali naravno necu se slagati sa njihovim supljakom o standardu a ni sa cijenovnom politikom, i radi toga moje posjete ce biti mnogo rijedje, nego sto bi bile da je situacija drugacije... Al ti to ne mozes skontati, jer valjda ako sam isao tamo, onda nemam pravo nista kritikovati... koja suplja Boze dragi....
-
Muzikjunki
#582 Re: McDonalds
Prije nego sam otisao u nas McDonalds, govorio sam da su ok cijene, ali posto sam se sinoc podsjetio kako je mizerno mali hamburger u McD-u (nisam jeo u McD-u 2 godine), shvatio sam da su cijene astronomske kad se uporede s onim sto drugi nude.
Za McMenu sam platio 8 maraka (!), a dobio sam hamburgercic (velicine topsa kao sto neko prije rece) pogrdno nazvani Royal (da mi je samo znati sta je bilo kraljevsko u njemu), obicni pomfrit (nikakav vanzemaljski, hrskavi pomfrit koji baca u ekstazu kao sto je onaj Shakespeare napisao prije par stranica) i casu izlapljele kole
8 maraka ljudi, 8 maraka... pa na nekim mjestima za te pare mozete pojesti prokletu becku sniclu! 8 maraka za fast food koji pojedete u tri zalogaja!
Ali dobro, sami smo sebi krivi sto nas ovako sisaju svi redom... dok je ovaca bice i vune!
Za McMenu sam platio 8 maraka (!), a dobio sam hamburgercic (velicine topsa kao sto neko prije rece) pogrdno nazvani Royal (da mi je samo znati sta je bilo kraljevsko u njemu), obicni pomfrit (nikakav vanzemaljski, hrskavi pomfrit koji baca u ekstazu kao sto je onaj Shakespeare napisao prije par stranica) i casu izlapljele kole
8 maraka ljudi, 8 maraka... pa na nekim mjestima za te pare mozete pojesti prokletu becku sniclu! 8 maraka za fast food koji pojedete u tri zalogaja!
Ali dobro, sami smo sebi krivi sto nas ovako sisaju svi redom... dok je ovaca bice i vune!
- just principe
#583 Re: McDonalds
Muzikjunki wrote:Prije nego sam otisao u nas McDonalds, govorio sam da su ok cijene, ali posto sam se sinoc podsjetio kako je mizerno mali hamburger u McD-u (nisam jeo u McD-u 2 godine), shvatio sam da su cijene astronomske kad se uporede s onim sto drugi nude.
Za McMenu sam platio 8 maraka (!), a dobio sam hamburgercic (velicine topsa kao sto neko prije rece) pogrdno nazvani Royal (da mi je samo znati sta je bilo kraljevsko u njemu), obicni pomfrit (nikakav vanzemaljski, hrskavi pomfrit koji baca u ekstazu kao sto je onaj Shakespeare napisao prije par stranica) i casu izlapljele kole![]()
8 maraka ljudi, 8 maraka... pa na nekim mjestima za te pare mozete pojesti prokletu becku sniclu! 8 maraka za fast food koji pojedete u tri zalogaja!![]()
za 8 KM 2 pizze kod Aga i 2 case kole, komotno se dvoje moze najesti za te pare
a sto se McD-a tice dabogda propao, kad su lopovi
- Attitude
#584 Re: McDonalds
oni kolaci i frapei u mc cafeu su mrak
-
Čovjek i po'
#585 Re: McDonalds
Meni ni McD ni cijene u Sarajevu ne smetaju. Ko hoce da ide neka ide, ko ne, neka ne ide.
Smeta mi laz i prevara. Nema potrebe da lazu da su cijene prilagodjene standardu, kada nisu.
Arapovic bi trebao da se javno izvine za laz i tacka. Skuplje je, kao sto sam i ranije naveo za cetiri pfeninga nego u Austriji ili Njemackoj.
Smeta mi laz i prevara. Nema potrebe da lazu da su cijene prilagodjene standardu, kada nisu.
Arapovic bi trebao da se javno izvine za laz i tacka. Skuplje je, kao sto sam i ranije naveo za cetiri pfeninga nego u Austriji ili Njemackoj.
- hadzinicasa
#586 Re: McDonalds
danas, narucih Chicken meni to go (sto i pise na racunu).
kad sam dosla kuci, sjednem da jedem, kad ono u kutijici Chickenburgera 9 Chicken McNuggats?!?!?!?!?
da izvinete.... u ceif mi se....
kad sam dosla kuci, sjednem da jedem, kad ono u kutijici Chickenburgera 9 Chicken McNuggats?!?!?!?!?
da izvinete.... u ceif mi se....
- alica.k
#587 Re: McDonalds
uvjek biliAttitude wrote:oni kolaci i frapei u mc cafeu su mrak
vec..dokad je radno vrijeme? znam da onaj u bg radi i do 2 nekad :S, a u becu je bio jedan sto je do 4 ujutro radio...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#588 Re: McDonalds
imam ja jedno laicko pitanje i stvarno mi je mrsko citati sve ove stranice. nekad davno u spaniji sam jeo u mc, 2 eura bio neki meni i dobijes hamburger (manji), colu i pomfrit i takve dvije porcije su mi bile dovoljne. e sad me zanima jel i u ovom nashem isto tako i koje su cijene. neshto sam cuo da sve posebno kupujes 
- sheilak
#589 Re: McDonalds
Meni su smijesne ove reakcije, i kritike i hvalospjevi. I redovi ispred i dolazak (nekog od) predsjednika na otvaranje.
Izgleda da ce to biti cool mjesto za vecernji izlazak.
Vec zamisljam tiradu cura koje nisu izvedene tamo: Djubre, nije me odveo u McDonalds!
Izgleda da ce to biti cool mjesto za vecernji izlazak.
Vec zamisljam tiradu cura koje nisu izvedene tamo: Djubre, nije me odveo u McDonalds!
- ProbuseniDolar
#591 Re: McDonalds
Pokorili zemaljsku kuglu, nama ne valjaju. Kilometarski red ispred, a neki pricaju o astronomskim cijenama.
Kome se ne svidja nek je ide tamo. Ni meni se ne svidja sto 10 cevapa kosta 7 km, pa ne pozivam na proteste i javni linc cevabdzija.
Kome se ne svidja nek je ide tamo. Ni meni se ne svidja sto 10 cevapa kosta 7 km, pa ne pozivam na proteste i javni linc cevabdzija.
-
vade_mecum
#592 Re: McDonalds
ProbuseniDolar wrote:Pokorili zemaljsku kuglu, nama ne valjaju. Kilometarski red ispred, a neki pricaju o astronomskim cijenama.
- CASUALE
#593 Re: McDonalds
Evo sta stranci misle o McDonaldsu u Sarajevu!
- Arslan_11
#594 Re: McDonalds
da ili sto nam brasno ulje mlijeko itd. ne prilagode standardu...sve ovo nabrojano i mnogo toga vise je npr. u Njemackoj jeftinije nego kod nas. U to sam se licno uvjerio prosle godine...Ko hoce u MCD neka ide ko nece nemora...ProbuseniDolar wrote:Pokorili zemaljsku kuglu, nama ne valjaju. Kilometarski red ispred, a neki pricaju o astronomskim cijenama.
- just principe
#595 Re: McDonalds
ProbuseniDolar wrote:Pokorili zemaljsku kuglu, nama ne valjaju. Kilometarski red ispred, a neki pricaju o astronomskim cijenama.
5 i 6 Km je cijena cevapa kad smo vec kod toga, i to s citavim somunom ili lepinom, uz puno luka covjek da se "ubije"
vidjecemo za koji mjesec hoce li biti reda ispred MCda, to raja ide samo iz znatizelje, jer je to nesto "aman Zaman"
-
Illmatic
#596 Re: McDonalds
SAMO kod nas u cijelom prokletom svijetu, cvrsto sam uvijeren, ima ova glupa, deplasirana, nepotrebna il kako je vec nazvati rasprava o tome "sto ce nam McD pored pite, cevapa itd, koliko kosta hamburger u McD a koliko vamo il tamo, koliko se mozes kod Age najesti za iste pare, koliko kalorija ima itd itd itd
Naravno da treba McD u SA, isto kao sto treba da bude i KFC(Kentucky Fried Chicken) i Subway i BurgerKing i Starbucks itd!!!, pa ko voli nek izvoli! onaj ko smatra da je pita il cevapi il Bosanski lonac najbolja hrana a McD smece ce jesti tu hranu bio McD u SA il ne, je valjda logicno sem kod nas ocigledno!!!
upravo zbog takvog razmisljanja pojedinaca il vece mase, i mi kao narod i drzava jeste tamo gdje jeste a to je u QRCU!!!
najbitnije je srati, zaviditi, pravit se pametan itd, najmanje sto znamo jeste cijenit!!!, bio to kvalitet, il samo necija volja razmisljanje il zelja
Ja sam jednom otisao u McD i sumnjam da cu opet zadugo, jer opcenito ne jedem tu vrstu hranu, kao ni pite, cevape itd al mi je apsolutno drago sto se otvorio McD jer ima dosta ljudi koji to zele redovno da jedu, njima njihovo meni moje je jedino pravilno razmisljanje
Naravno da treba McD u SA, isto kao sto treba da bude i KFC(Kentucky Fried Chicken) i Subway i BurgerKing i Starbucks itd!!!, pa ko voli nek izvoli! onaj ko smatra da je pita il cevapi il Bosanski lonac najbolja hrana a McD smece ce jesti tu hranu bio McD u SA il ne, je valjda logicno sem kod nas ocigledno!!!
upravo zbog takvog razmisljanja pojedinaca il vece mase, i mi kao narod i drzava jeste tamo gdje jeste a to je u QRCU!!!
najbitnije je srati, zaviditi, pravit se pametan itd, najmanje sto znamo jeste cijenit!!!, bio to kvalitet, il samo necija volja razmisljanje il zelja
Ja sam jednom otisao u McD i sumnjam da cu opet zadugo, jer opcenito ne jedem tu vrstu hranu, kao ni pite, cevape itd al mi je apsolutno drago sto se otvorio McD jer ima dosta ljudi koji to zele redovno da jedu, njima njihovo meni moje je jedino pravilno razmisljanje
- ProbuseniDolar
#597 Re: McDonalds
Kod nas jos uvijek vecina misli da vlada socijalizam. Boli Mcd neka stvar za standard i da li narod ima para dok oni dobro posluju. Danas je jedino mjerilo jebeni dinar. Vidim poziva se na demonstracije protiv McD, a zasto nisu demonstracije bile kad je poskupio hljeb, ulje brasno. Hljeb je prije 5-6 godina kostao 0,50km, danas je 1,3km. Sutra ce biti 5 km, a nekima ce i dalje smetati cijena hamburgera u mcd. Zasto da stranci prilagodjavaju standard nama, kad nasi kapitalisti nas deru po usima. A nas narod ne da voli, nego uziva da ga se daraci, primjer je Vatra gdje jebeni fildzan kafe kosta 2,5km. I nema sanse naci mjesta da se sjedne, dok ostali kafici zjape prazni iako je kafa duplo jeftinija. I onda se ovdje prosipa suplja o nasem standardu i kako narod umire od gladi. Ja na vijestima cesto cujem da Poljaci, Cesi, Rusi, Ukrainci umiru od hladnoce i gladi, a jos nisam cuo vijest da je neki Bosanac umro od gladi ili hladnoce. Imamo mi i vise nego sto treba, dovoljno je proci ferhadijom, strosom, i dovoljno je vidjeti kakva se auta vozaju. govori se o neimastini: da je tako red bi bio ispred melise,bosne, raznih pekara a ne ispred mcd. Korner bi bio pun, a Vatra prazna.
mcd
mcd
-
Stojadin
#598 Re: McDonalds
a logike u picku materinu..ProbuseniDolar wrote:Kod nas jos uvijek vecina misli da vlada socijalizam. Boli Mcd neka stvar za standard i da li narod ima para dok oni dobro posluju. Danas je jedino mjerilo jebeni dinar. Vidim poziva se na demonstracije protiv McD, a zasto nisu demonstracije bile kad je poskupio hljeb, ulje brasno. Hljeb je prije 5-6 godina kostao 0,50km, danas je 1,3km. Sutra ce biti 5 km, a nekima ce i dalje smetati cijena hamburgera u mcd. Zasto da stranci prilagodjavaju standard nama, kad nasi kapitalisti nas deru po usima. A nas narod ne da voli, nego uziva da ga se daraci, primjer je Vatra gdje jebeni fildzan kafe kosta 2,5km. I nema sanse naci mjesta da se sjedne, dok ostali kafici zjape prazni iako je kafa duplo jeftinija. I onda se ovdje prosipa suplja o nasem standardu i kako narod umire od gladi. Ja na vijestima cesto cujem da Poljaci, Cesi, Rusi, Ukrainci umiru od hladnoce i gladi, a jos nisam cuo vijest da je neki Bosanac umro od gladi ili hladnoce. Imamo mi i vise nego sto treba, dovoljno je proci ferhadijom, strosom, i dovoljno je vidjeti kakva se auta vozaju. govori se o neimastini: da je tako red bi bio ispred melise,bosne, raznih pekara a ne ispred mcd. Korner bi bio pun, a Vatra prazna.
mcd
"boli mcdonalds briga za siromašne! mcdonalds
- ProbuseniDolar
#599 Re: McDonalds
- respo
#600 Re: McDonalds
tek cemo biti u kurcu kad budemo na svakom cosku imali mcd kfc cvb tzs i ostale skraceniceIllmatic wrote:SAMO kod nas u cijelom prokletom svijetu, cvrsto sam uvijeren, ima ova glupa, deplasirana, nepotrebna il kako je vec nazvati rasprava o tome "sto ce nam McD pored pite, cevapa itd, koliko kosta hamburger u McD a koliko vamo il tamo, koliko se mozes kod Age najesti za iste pare, koliko kalorija ima itd itd itd![]()
kad budemo kupovali samo u wallmartu ili nekom drugom lancu koji ima prodavnice na svakom kontinentu
i kad budemo snobovi koji misle da je bih 51-a savezna drzava
a tada zali boze vremena prije