sta uraditi - bioloski sat

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
ljubav_aha

#576 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by ljubav_aha »

...
Last edited by ljubav_aha on 20/07/2011 03:39, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#577 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by detroit-mercy »

ljubav_aha wrote:
ActionWoman wrote:Vani imas socijalnu pomoc ovdje nemas nista, apsolutno nista. Razmisli malo o tome. To za brak sam dodala, izvini.
u SAD socijala je sa osobe koje zive na rubu sirmostva:zivis u losem dijelu grada,dijete ide u skolu u losem dijelu grada,trebam li pisati dalje ;-)
Ljubavi, de ba odvadi malo, nije sve tako crno kako pricas, ima nas koji jos ziviom u USA :mrgreen:
ljubav_aha

#578 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by ljubav_aha »

detroit-mercy wrote:
ljubav_aha wrote:
ActionWoman wrote:Vani imas socijalnu pomoc ovdje nemas nista, apsolutno nista. Razmisli malo o tome. To za brak sam dodala, izvini.
u SAD socijala je sa osobe koje zive na rubu sirmostva:zivis u losem dijelu grada,dijete ide u skolu u losem dijelu grada,trebam li pisati dalje ;-)
Ljubavi, de ba odvadi malo, nije sve tako crno kako pricas, ima nas koji jos ziviom u USA :mrgreen:
jeste kolega,jeste ,hajde reci koliko samohranih majki,bez alimentacije,dobrog posla i dobrog dijela grada zive lijepo ;-)

lako je nama koji smo se snasli,pa zivimo u specific aeras > townships , a ne na rubu centra grada ili u losem dijeli grada :-D
baustelac

#579 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by baustelac »

ljubav_aha wrote: lako je nama koji smo se snasli,pa zivimo u specific aeras > townships , a ne na rubu centra grada ili u losem dijeli grada :-D
Pa sta onda kukaks, samo neki crnjak i negativu siris... haman ćeš se ti šćeri teško usalametiti :mrgreen:
dječak sa šibicama

#580 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by dječak sa šibicama »

Ispade bolje u Bosni nego u AmeriKi :D

Kod nas zene otpustaju sa posla ako zatrudne, ne treba dalje govoriti. Zamislite samohranu majku koja zatrudni vanbracno, i jos dobije otkaz, a drzava joj velikodusno daje, koliko, 400 km mjesecno?

Pa ti zivi od 400 km, samo rezije da pokrijes, ne mozes. A gdje su ostali troskovi.

Da ne govorim kad dijete odraste, ako ga i uspijes udaljiti od primamljujucih izloga i izbjeci dijelove trznih centara u kojima ono grabi sve sto vidi i sto je sareno ili upamtilo sa neke reklame, ostaje onaj osjecaj jadnosti da ti svom djetetu ne mozes proiustiti nesto sto neka druga djeca imaju. I koliko je takvih majki danas, i sa i bez muza, i koliko je takve djece.

I koliko je toga bilo uvijek, ja se sjecam kao dijete, nisam imao nesto puno igracaka ali u mahali sam bio "najjaci" po toim pitanju, svi se dolazili igrati mojim igrackama. U odnosu na danasnju djecu, neku, ciji roditelji to mogu priustiti svom djetetu (recimo mala od sestre ima i svoju igraonicu sa barbi kuhinjom i kucicama, mini toboganom i mini ljuljackom, meni je auto na baterije bio pojam) ja sam bio goljo, a ostala djeca jos vece golje. Meni tetka kupi voz na baterije i to u inostranstvu, cijeli komsiluk dosao na otvorenje pruge :D

A opet, gledam sekinu malu, to je razmazeno do amena, jer ima sve sto pozeli, sa svih strana joj trpamo, kupujemo, isto idioti. Srecom nije od onih sto se bacaju pred izlogom kad joj nesto ne zelis kupiti, ona se samo naljuti i to strucno, namrgodi se i spusti glavu, djeciji folovi..

Na zapadu, posebno u socijalno uredjenim drzavama primjera radi Skandinavije, roditi bez razmisljanja. Ali kod nas, dobro covjek mora razmisliti. Sve je skupo kao vrag, pelene, kremice, mazice, igracke, odjeca, a kasnije ko ce je cuvati dok majka radi, koliko je vrtic? zena za cuvanje? sve to kosta, uzasno puno.

I onda kazu imamo slab natalitet, pa p vam materina, obezbjedite ljudima normalan zivot pa ce svi imati po dvoje troje djece. Danas ako othranis jedno, zasluzio si nagradu.
Attitude

#581 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Attitude »

dječak sa šibicama wrote:Ispade bolje u Bosni nego u AmeriKi :D

Kod nas zene otpustaju sa posla ako zatrudne, ne treba dalje govoriti. Zamislite samohranu majku koja zatrudni vanbracno, i jos dobije otkaz, a drzava joj velikodusno daje, koliko, 400 km mjesecno?

Pa ti zivi od 400 km, samo rezije da pokrijes, ne mozes. A gdje su ostali troskovi.

Da ne govorim kad dijete odraste, ako ga i uspijes udaljiti od primamljujucih izloga i izbjeci dijelove trznih centara u kojima ono grabi sve sto vidi i sto je sareno ili upamtilo sa neke reklame, ostaje onaj osjecaj jadnosti da ti svom djetetu ne mozes proiustiti nesto sto neka druga djeca imaju. I koliko je takvih majki danas, i sa i bez muza, i koliko je takve djece.

I koliko je toga bilo uvijek, ja se sjecam kao dijete, nisam imao nesto puno igracaka ali u mahali sam bio "najjaci" po toim pitanju, svi se dolazili igrati mojim igrackama. U odnosu na danasnju djecu, neku, ciji roditelji to mogu priustiti svom djetetu (recimo mala od sestre ima i svoju igraonicu sa barbi kuhinjom i kucicama, mini toboganom i mini ljuljackom, meni je auto na baterije bio pojam) ja sam bio goljo, a ostala djeca jos vece golje. Meni tetka kupi voz na baterije i to u inostranstvu, cijeli komsiluk dosao na otvorenje pruge :D

A opet, gledam sekinu malu, to je razmazeno do amena, jer ima sve sto pozeli, sa svih strana joj trpamo, kupujemo, isto idioti. Srecom nije od onih sto se bacaju pred izlogom kad joj nesto ne zelis kupiti, ona se samo naljuti i to strucno, namrgodi se i spusti glavu, djeciji folovi..

Na zapadu, posebno u socijalno uredjenim drzavama primjera radi Skandinavije, roditi bez razmisljanja. Ali kod nas, dobro covjek mora razmisliti. Sve je skupo kao vrag, pelene, kremice, mazice, igracke, odjeca, a kasnije ko ce je cuvati dok majka radi, koliko je vrtic? zena za cuvanje? sve to kosta, uzasno puno.

I onda kazu imamo slab natalitet, pa p vam materina, obezbjedite ljudima normalan zivot pa ce svi imati po dvoje troje djece. Danas ako othranis jedno, zasluzio si nagradu.
big applause

nasa drzava "toliko" ulaze u djecu i majke ...da mislim da i ne zasluzuje nove gradjane...pa nek "komanduju" penzionerima za 20 god. :x
madner

#582 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by madner »

Alo ba, drzava smo mi. Kakav narod takva vlast. :D
dječak sa šibicama

#583 Re: sta uraditi - bioloski sat

Ja mislim da smo izredali sve moguce opcije koje se nude, mislim politicke, i sta se promijenilo u nacinu vladanja?

Sve isto.

Dos`o Walter, skocila struja. Kad ode Walter, skocit ce plin (po ko zna koji put).

Samo jedni drugima ostavljaju dugove stecene kriminalnim radnjama, prebijaju preko ledja naroda, dijele fotelje i astronomske zarade, medjusobno se ne diraju jer nikad ne znas kad ce koji kojem valjati i kad ce sa kim u koaliciju... nabijem ih sve redom na neku stvar.

Ovdje ti preostaje samo "da se snadjes", odnosno sto bolje uhljebis, a za druge te zaboli ona stvar. To smo mi, kao narod i drzava.
Zelena Carapa

#584 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Zelena Carapa »

ljubav_aha wrote:
Zelena Carapa wrote:Da vama zelena carapa nesto kaze, ni u najludjem snu nisam snila da cu se nekad u zivotu razvesti i biti samohrana majka. Sve sam radila u roku, na vrijeme i po PSu. Zavrsila fakultet, magistrirala, zaposlila se. Udala se za finog i ozbiljnog momka. Fino se skucili. Planirali dijete. Nisam imala u planu razvod u 26oj godini zivota i samohrano roditeljstvo s bebom u naramku. A jos manje mislila da takav neko moze imati potencijala da odluci prestati vidjati svoje dijete.

Covjek ne planira takve stvari, zivot nas sam iznenadi. Na nama je kako cemo se snaci u novonastalim situcijama, hocemo li pokleknuti ili dici glavu i furati dalje.

Suludo je zamisljati da sve u zivotu mozemo imati pod kontrolom. Upravo takvima se i desavaju ove stvari. Zivot me naucio da nikad ne govorim "nikad" ili "ja bih ovako" ili "ja bih onako". Ne znam, dok se ne nadjem u toj situaciji.
ali nisi spsomenula neciju pomoc,vrtic,broj radnih sati,platu,i sl.
eh, nisam znala da i to treba :D
atko

#585 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by atko »

Sta ste se sad svi na @ljubav_aha okomili ... pa nije cura rekla nista sto nije istina ... pod uslovom da se brines i planiras djete i njegovu buducnost ;)

drugo je ako se rukovodite, kao sto neke rekose "rodi bez razmisljanja" i "svako dijete ima svoju nafaku" ... ali ja se uzasavam takvog "planiranja" djece :roll: :shock: ono jest da je to prirodni proces al malo vijuga unjeti u to strogo se preporucuje :wink:

Sve vise me proganja davno gledani film idiocracy :roll: :shock:

odosmo u OT ... i sta bi na kraju? je li doticna skontala sta ce ? sta god da izabere neko ce ispastati :roll:
zelenashica

#586 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by zelenashica »

ljubav_aha wrote:
zelenashica wrote:
ljubav_aha wrote: tacno,a profil dotcnih zena je takodjer impresivan ;-)
Nema većeg profita nego sad fino ugasiti komp i uvući se djetetu u krevet,zagrliti ga,prisloniti obraz uz njegov....i sanjati.

Laku noć mahaluše :mrgreen:
ako imas redovan posao i dobru platu i godisnji odmor i sl. to je kod tebe sve pod kontrolom,ali pisem o zapadu,gdje je cuvanje djeteta poslije skole obavezno;djete ne smije biti samo u stanu/kuci;ko ce djete uzeti iz skole/bus-a;takvih dilema nema u BiH, o tome pisem
Nemam stalan posao,...ali sam od rodjenja djeteta kad sve saberem bez posla bila dva mjeseca...što se hoće nije teško.I moje dijete nije nikad bilo samo kuci ili odaniste ili prijateljice,uvijek je neko bio uz nju i danas je.Sve su dileme iste,ma gdje god bio.
Zelena Carapa

#587 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Zelena Carapa »

ActionWoman wrote:Zato moje dijete ima mene, a ja imam njega pa samim tim i citav svijet. Ole :) Ne da maka
:thumbup: prelijepo
zelenashica

#588 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by zelenashica »

Zelena Carapa wrote:
ActionWoman wrote:Zato moje dijete ima mene, a ja imam njega pa samim tim i citav svijet. Ole :) Ne da maka
:thumbup:
Zelena Carapa

#589 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Zelena Carapa »

ActionWoman wrote: zivi vi meni i zdravi bili :) i te male bebe - ljudi to be. Sad kad je raspust moje dijete i ja znamo zaspati u 3 ujutro jer legnemo normalno oko 23.00, ali pocnemo pricati o mojoj ljubavi pa o njegovoj ljubavi pa sta je tamo bilo pa kako ovo. Smijemo se ko ludi. Kad nemamo para stisnemo se, ali ima bericeta u onome sto imamo. Kad imamo para pravimo veeeeeeeeelike planove vako cemo nako cemo. Ulazemo u obrazovanje i mene i djeteta, idemo naprijed, uzivamo u svakoj sreci i srecici, zajedno rame uz rame odupremo se svakoj oluji, hvala Bogu.

Oj, suze mi na oci... :thumbup:
malaplavooka

#590 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by malaplavooka »

dječak sa šibicama wrote:Ja mislim da smo izredali sve moguce opcije koje se nude, mislim politicke, i sta se promijenilo u nacinu vladanja?

Sve isto.

Dos`o Walter, skocila struja. Kad ode Walter, skocit ce plin (po ko zna koji put).

Samo jedni drugima ostavljaju dugove stecene kriminalnim radnjama, prebijaju preko ledja naroda, dijele fotelje i astronomske zarade, medjusobno se ne diraju jer nikad ne znas kad ce koji kojem valjati i kad ce sa kim u koaliciju... nabijem ih sve redom na neku stvar.

Ovdje ti preostaje samo "da se snadjes", odnosno sto bolje uhljebis, a za druge te zaboli ona stvar. To smo mi, kao narod i drzava.

E sad me ti baci u razmišljanje...da se udajem ili ne? Da rađam ili ne? Situirana jesam, nemam nekih poslovnih ambicija-postigla sam što sam htjela,...ali roditi na današnjem vaktu? E bogami ne znam ni sama.Žene su inače u našoj sredini potčinjene, na ovaj ili onaj način, teško kako god okreneš..evo ja npr. mlada sam,sposobna u poslu ali ipak čekam da se starije kolege izredaju na godišnji odmor pa tek onda ja..zašto? Pojma nemam. Zakon jačeg, starijeg, zakon muškaraca? :?
A stari ljudi kažu: Novi dan nova nafaka-dat će bog! A ja na to uvijek kažem: a šta ako ne da????
Ali ne slušaj mene-ja sam inače "optimista" :D a i ta trudnica treba da zna ako se odluči na porod: uzdaj se u se i u svoje kljuse! Država= 0!
idealnolosa

#591 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by idealnolosa »

Definitivno da rodi.U tim godinama posebno .....
*mima*

#592 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by *mima* »

zelenashica wrote:
Zelena Carapa wrote:
HAVANA

#593 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by HAVANA »

ljubav_aha wrote:
zelenashica wrote:
ljubav_aha wrote: za smaohranu majku zivot bez novca jeste pakao
ko kaze?..i ja sam samohrana majka i bez stalnog posla....pa,ne vidim svoj zivot kao pakao.
aha,al' pokusaj zivjeti tako u SAD

Rekoh ti ja da je bolje u BiH. :D
SoShy

#594 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by SoShy »

Marilyn wrote:
Ali kad jednom bude dijete (i ne samo njeno) falice mu stvari koje nece dobiti jer je majka tako htijela
Ma jok, najvažnije je da je mama sebi rodila dijete :-) Šta ima veze što će djetetu faliti tata... Mama je stituirana, ima posao i stan, sve je sredila u životu i sad samo još dijete fali, pa da bude sve savršeno.... :roll:
Ovo je nevezano za ovaj slučaj, nego uopšte komentar na onu priču: ja sam uspješna i rodiću sebi dijete, šta će mi muž.... oh jea :oops:
:roll:
kako neosjetljivih ljudi ima, pa to je strašno. :(
nisu pobogu sve priče klišei.

možda nije specijalno situirana, možda ima iznajmljen stan i običan posao. možda neće sve biti savršeno, ali ima žena koje bez obzira na sve žele biti MAJKE. ne da time upotpune nekakav svoj izmišljeni "savršeni" život, nego jer negdje u sebi osjećaju duboki poriv za tim.

ne razmišljaju sve, ja sam uspješna, ne želim muža, rodiću SEBI dijete. može se razmišljati i jednostavno ŽELIM dijete. želim da mi spava na rukama. želim da ga gledam dok diše u snu. želim da ga učim slova...

zašto je to jednoj ŽENI tako teško da razumije?

i zašto je tako teško shvatiti da život svima ne podijeli iste karte i da nema svako privilegiju da nađe muškarca, ljubav i brak?
HAVANA

#595 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by HAVANA »

zelenashica wrote:
ljubav_aha wrote:
sanabe wrote:
Pa žene na zapadu odu u banku sperme i rode sebi dijete :roll: I to sa 40 godina. A single. A ne znaju pitu napraviti :shock:
Boga mi je ovdje neko zaustavio vrijeme.
tacno,a profil dotcnih zena je takodjer impresivan ;-)
Nema većeg profita nego sad fino ugasiti komp i uvući se djetetu u krevet,zagrliti ga,prisloniti obraz uz njegov....i sanjati.

Jebo sve naspram toga. :-D
Jedino,ona moja se navadi pa nikad stat :twisted: haj bona vamo...muž sam :D
JBL

#596 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by JBL »

SoShy wrote:ne razmišljaju sve, ja sam uspješna, ne želim muža, rodiću SEBI dijete. može se razmišljati i jednostavno ŽELIM dijete. želim da mi spava na rukama. želim da ga gledam dok diše u snu. želim da ga učim slova...

i zašto je tako teško shvatiti da život svima ne podijeli iste karte i da nema svako privilegiju da nađe muškarca, ljubav i brak?
I ja zelim kucicu na pustom ostrvu ali slabe su sanse. To sto neko zeli neznaci da to mora ili treba dobiti. Pogotovo ako nema mogucnosti. Tu uopste nije vazno sta ONA zeli, ni najmanje. To dijete ce njoj spavati na rukama godinu, dvije, tri? A zivjet ce 70? Ali nema frke, treba roditi dijete da ga moze gledati dok spava ili uciti slova. Za sve drugo ce se valjda snaci. Ako se ne snadje, njegov problem. Nje ionako vise nece biti. Biti otac ili mati nije neko automatsko pravo.

Usput, zivot nije fer. Neko ima kucicu na pustom ostrvu, neko nema. Hebiga.
hocunecu

#597 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hocunecu »

JBL wrote:
SoShy wrote:ne razmišljaju sve, ja sam uspješna, ne želim muža, rodiću SEBI dijete. može se razmišljati i jednostavno ŽELIM dijete. želim da mi spava na rukama. želim da ga gledam dok diše u snu. želim da ga učim slova...

I ja zelim kucicu na pustom ostrvu ali slabe su sanse. To sto neko zeli neznaci da to mora ili treba dobiti. Pogotovo ako nema mogucnosti. Tu uopste nije vazno sta ONA zeli, ni najmanje. To dijete ce njoj spavati na rukama godinu, dvije, tri? A zivjet ce 70? Ali nema frke, treba roditi dijete da ga moze gledati dok spava ili uciti slova. Za sve drugo ce se valjda snaci. Ako se ne snadje, njegov problem. Nje ionako vise nece biti. Biti otac ili mati nije neko automatsko pravo.

e pitanje je sta se misli pod mogucnosti?
ako se to odnodi na materijalnu sigurnost onda niko ne bi trebao radjati,jer kako kazu stari ljudi "curak se okrece" ,ko je siguran?
pare nisu preduslov da ce neko odgojiti zdravo dijete a pogotovu napraviti kvalitetnog covjeka
sve je lakse s parama,ali.......suvise ih znam koji su cekali da se obezbjede pa zeznuli i ne mogu sebi oprostiti
Zelena Carapa

#598 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Zelena Carapa »

JBL wrote:

A da djetetov sluntavi babo sumnjivog morala kojim slucajem pristane da potpise papire i stupi u legitiman odnos sa djetetovom majkom sve bi bilo OK?? Nema veze sto bi vjerovatno i dalje obijao pragove nekih bivsih i pravio im djecu.

Takvo dijete bi imalo pravo na zivot i ne bi mu nista falilo?? Odjednom bi sve dobilo jednu potpuno novu dimenziju?? I sve bi imalo smisla?? :twisted: (karikiram naravno ali i vi to radite konstantno na ovoj temi)

Shvatam ja da je nekad lakse zivot posmatrati u crno-bijeloj tehnici ;)/ Ali brate dodje faza kad skontas da postoje i nijanse sive i sruse ti se rigidni stavovi ko kule od karata.
Last edited by Zelena Carapa on 20/07/2011 11:28, edited 1 time in total.
JBL

#599 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by JBL »

A sta mislis da se desava na Zapadu? Kot svakog razgovora (haman) prvo pitanje je u vezi djece i trudnoce. Ako vec ima posao cesto fasuje nogu tako da je ona kriva pa nece imati pravo ni na socialu. Pored toga da na Zapadu imas malo vise i vecih redovnih troskova koje moras pokriti.
dječak sa šibicama

#600 Re: sta uraditi - bioloski sat

JBL wrote:

A sta mislis da se desava na Zapadu? Kot svakog razgovora (haman) prvo pitanje je u vezi djece i trudnoce. Ako vec ima posao cesto fasuje nogu tako da je ona kriva pa nece imati pravo ni na socialu. Pored toga da na Zapadu imas malo vise i vecih redovnih troskova koje moras pokriti.
Pa kazem ja, bolje u Bosni nego u Americi

Puna Bosna dosljaka iz Amerike, bjeze ljudi na bolje :wink:

Kako gdje, JBL, kako gdje... i kako kome.
Locked