FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- amoninan
#576 Re: FK Sarajevo - Europa League
Nema labavo 
- cico x
#578 Re: FK Sarajevo - Europa League
hoce li biti tekma na netu gdje ?
- Mračajski proto
#579 Re: FK Sarajevo - Europa League
Hoće, na redtube-u.
- cico x
#580 Re: FK Sarajevo - Europa League
kako si duhovit svaka ti cast,bas si smijesanSarajevo_Grad wrote:Hoće, na redtube-u.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#581 Re: FK Sarajevo - Europa League
Xomor je zvijerPitari-CHWIILA wrote:krv je bordo , trava je zelena..haj sad ti nastavirashtiman wrote:Jel dovoljno sto je lopta okrugla
- Logovan
#582 Re: FK Sarajevo - Europa League
Tooo braćo, samo pozitivno razmišljajte.
Idemo izvući što bolji rezultat, nema predaje.

- NeZatvaramPastu
#583 Re: FK Sarajevo - Europa League
To cemo saznati u petak iduci kad ih prodjemo.wannabe_ultra wrote:mene zanima koga bi mogli dobiti kad prodjemo Levski
- Obuca9
#584 Re: FK Sarajevo - Europa League
Biće na BHTelecovom web tv, ali to samo ako se kačiš sa njihovog adsl-a.cico x wrote:hoce li biti tekma na netu gdje ?
-
bordo_boy
#585 Re: FK Sarajevo - Europa League
suRprise...Sarajevo_Grad wrote:Suprise u Sofiji.
-
bordo_boy
#586 Re: FK Sarajevo - Europa League
Mi od ovih nismo primili gol kod kuće (1:0)BEHAba wrote:Uefini ljudi stizu u Sofiji da prate
Tekma Levski-Sarajevo ulazi kao jedna od najrizkantnije u Evropi -''sa visoki rizik''
a i zaintegrirao ih je zadnji rezultat 4-4 sa Hibernians
Bas sad sam pretrazio...Sarajevo ide da ukine seriju![]()
Levski u Evropi nije porazen kuci od 2010
Levski-Dundalk 6:0
Levski-Kalmar 5:2
Levski-AIK 2:1
Levski-Gent 3:2
Levski-Lille 2:2-autogol levskog
Levski-Sporting 1:0
Levski-Spartak Trnava 2:1
- Obuca9
#587 Re: FK Sarajevo - Europa League
A nismo čak ni ispali od njih, za razliku od ovih plavih levata.
- amoninan
#588 Re: FK Sarajevo - Europa League
I ova dva gola su zabili u samom finišu utakmice. Spartak je vodio sve do 80 neke minute.
Bivši igrač Trnave, igrao protiv nas, danas igra za Levski. Prochazka, tako nešto. Igra po lijevoj strani.
A AIKovi ultrasi su im istanburali igrače
Bivši igrač Trnave, igrao protiv nas, danas igra za Levski. Prochazka, tako nešto. Igra po lijevoj strani.
A AIKovi ultrasi su im istanburali igrače
- amoninan
#589 Re: FK Sarajevo - Europa League
Sarajevo ruši negativnu tradiciju bh. timova protiv Levskog?
Bugarski Levski, protivnik Sarajeva u drugom pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu, imao je već ranije priliku igrati protiv naših timova u evropskim takmičenjima i ima veoma pozitivan omjer protiv bh. predstavnika
Bugarski Levski, protivnik Sarajeva u drugom pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu, imao je već ranije priliku igrati protiv naših timova u evropskim takmičenjima i ima veoma pozitivan omjer protiv bh. predstavnika.
Prvi puta, igrao je protiv Veleža u sezoni 1986/87, u osmini finala Kupa kupova. Nakon pobjede u prvom meču u Sofiji, rezultatom 2:0, pod Bijelim Brijegom se igrao revanš pred 30 000 gledalaca, koji su vidjeli sjajnu utakmicu i pravu golijadu. Velež je gubio 1:3 do 83. minute, a onda je za sedam minuta golovima Tucea(dvostruki strijelac), Gudelja i Matijevića, stigao do preokreta i utješne pobjede rezultatom 4:3.
Čekalo se 15 godina na novi duel Levskog sa bh. predstavnikom, a ovoga puta protivnik je bio Željezničar, u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka u sezoni 2001/02. Pred 18 000 gledalaca na stadionu Georgi Asparuhov, već nakon pola sata igre bilo je 3:0 za Bugare, a Ivanov je u finišu samo potvrdio ubjedljivu pobjedu domaćih za konačnih 4:0. Revanš na Koševu, bio je samo formalnost, a pred 5000 gledalaca, nije bilo golova. Za Želju su tada, između ostalih nastupali: Kružik, Biščević, Adžem, Mulalić, Mulaosmanović, (46. Žerić), Gredić, Alić, Karić, (88. Fatić), Zubanović, Muharemović, Seferović (77. Prepoli).
Zanimljivo, na klupi sarajevskih plavih, kao rezervni golman bio je i sadašnji prvi golman Sarajeva, Adi Adilović, a trener Levskog je bio čuveni Ljupko Petrović, trener Crvene zvezde, generacije koja je 1991. bila prvak Evrope.
U sezoni 2004/05, Levski se lako obračunao sa Modričom, u drugom pretkolu Kupa UEFA. Iako su do samog finiša Uljari imali prilično aktivnih 2:0, u posljednjih 13 minuta, primili su još tri gola i doživjeli pravi potop rezultatom 5:0. Revanš se igrao u Ugljeviku, a Levski je ponovo u finišu stigao do ubjedljivih 0:3 i sigurnog prolaza dalje.
Sarajevo će biti novi protivnik Levskog i imat će priliku da konačno sruši vrlo negativnu i rezultatski lošu tradiciju protiv bugarskog tima. Nakon Veleža, Željezničara i Modriče, tim sa Koševa se nada da bi mogao postati prvi bh. tim koji će uspjeti eliminisati Levski i proći u narednu rundu takmičenja.
-
BEHAba
#590 Re: FK Sarajevo - Europa League
True Truebordo_boy wrote:Mi od ovih nismo primili gol kod kuće (1:0)BEHAba wrote:Uefini ljudi stizu u Sofiji da prate
Tekma Levski-Sarajevo ulazi kao jedna od najrizkantnije u Evropi -''sa visoki rizik''
a i zaintegrirao ih je zadnji rezultat 4-4 sa Hibernians
Bas sad sam pretrazio...Sarajevo ide da ukine seriju![]()
Levski u Evropi nije porazen kuci od 2010
Levski-Dundalk 6:0
Levski-Kalmar 5:2
Levski-AIK 2:1
Levski-Gent 3:2
Levski-Lille 2:2-autogol levskog
Levski-Sporting 1:0
Levski-Spartak Trnava 2:1
Inace dva gola su bili od jedanaesterac za Trnave
penal je bio i taj gol
Prva postava Levskog protiv Sarajevo
Plamen Iliev
Dastli Milder
Romen Eli
Stanislav Angelov
Bazil De Karvaljo
Orlin Starokin
Vladimir Gadzhev
Kristovao Ramos
Marsino
-
El_comadante
#592 Re: FK Sarajevo - Europa League
utakmica če biti na Facetv a bit če i neki program koji če početi ako se nevaram u 18h. a izvlačenje za treče pretkolo je sad u petak 20.07. i ako se nevaram Levski je nositelj, dakle ako ih izbacimo igrat čemo protiv lakšeg protivnika...
- amoninan
#594 Re: FK Sarajevo - Europa League
Sesar:"Imamo dobre šanse u Sofiji"
U četvrtak FK Sarajevo igrat će prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Europsku ligu 2012/13. Protivnik bordo momcima biće igrači ekipe Levski Sofija. Utakmica na stadionu "Georgi Asparuhov" počinje će se održati 19.7.2012., u 19h.
"Očekujem da ćemo popraviti utisak i da ćemo napraviti rezultat koji nam daje šanse u revanšu. Nadam se prolazu u 3. pretkolo. Levski je favorit, ali vjerujem u nas. Ako svaki pojedinac pokaže maksimalnu volju i htjenje tokom svih 90 minuta, imamo šansu za prolazak.", kazao je Asmir Suljić.
"Situacija je obrnuta što sigurno našoj ekipi odgovara. Levski osjeća pritisak, koji smo mi osječali pred utakmicu sa Hiberniansom. Oni ulaze u ovu utakmicu kao favoriti i svi smo svjesni toga. Siguran sam da imamo šanse za postizanjedobrog rezultata. Po meni, jako je bitno kako ćemo otvoriti utakmicu. Smatram da, ako ne primimo pogodak u prvih 20. minuta, imamo dobre šanse u Sofiji. Dobili smo informaciju da će nekoliko stotina naših navijača doći u Sofiju. Njihova podrška je za nas od velikog značaja. Ispred mojih suigrača slobodno mogu reći da ćemo dati sve od sebe!", kazao je Ivan Sesar.
- Obuca9
#595 Re: FK Sarajevo - Europa League
Jel' se to ispraznio se bojlerleškarenje wrote:Ja odoh do kafane,a dalje cemo vidjeti....
- amoninan
#596 Re: FK Sarajevo - Europa League
Tako je, bez strahaKaramatić:"Neosporan je kvalitet naše ekipe."- Sutra trening na stadionu "Georgi Asparuhov" u 20h.
Večerašnjim treningom igrači FK Sarajevo završiti će male pripreme za utakmicu drugog pretkola kvalifikacija za ligu Europe, u kojoj će bordo tim odmjeriti snage sa ekipom iz Bugarske PFC Levski Sofia. Među igračima vlada dobra atmosfera i svi veoma optimistično ulaze u ovaj susret.
"Neosporan je kvalitet naše ekipe. Siguran sam da možemo napraviti dobar razultat. Istina, za to nam je potrebno maksimalno zalaganje i vrhunska koncentracija tokom svih 90. minuta, ali dobro smo spremni i vjerujem u nas. Ekipa Levskog je jedna odlična ekipa, međutim, uz dobar rezultat u Sofiji mislim da možemo obezbijediti prolaz dalje na Koševu.", kazao je Žarko Karamatić.
"Vjerujem u naš kvalitet i zaista se nema puno toga za reći. Kratko i jasno, očekujem dobru utakmicu i našu pobjedu.", kazao je Said Husejinović.
PFC Levski Sofija, uz CSKA Sofija, je jedan od najuspješnijih klubova u Bugarskoj. U svojoj bogatoj historiji osvojili su 26 titula prvaka Bugarske i tri puta osvojili kup. Svoje utakmice igraju na stadionu "Georgi Asparuhov", čiji je kapacitet 29.200 sjedećih mjesta. Ponajbolji igrači Levskog su reprezentativac Vladimir Gadzev i bivši reprezentativac Stanislav Angelov.
Prva utakmica drugog pretkola kvalifikacija za ligu Europe se igra u četvrtak, sa početkom u 20h po lokalnom vremenu, odnosno 19h po srednjoeuropskom vremenu.
- cyprus
#597 Re: FK Sarajevo - Europa League
E što je meni bezveze kad ulazimo u utakmicu bez straha... 
- Obuca9
#598 Re: FK Sarajevo - Europa League
E da smo bogdo u utakmicu sa Clujom na Koševu ušli bez straha, sad bi pričali o tome kako je Sarajevo jedina bh. ekipa koja je igrala grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.cyprus wrote:E što je meni bezveze kad ulazimo u utakmicu bez straha...
- Pitarrr82
#599 Re: FK Sarajevo - Europa League
Obuca9 wrote:E da smo bogdo u utakmicu sa Clujom na Koševu ušli bez straha, sad bi pričali o tome kako je Sarajevo jedina bh. ekipa koja je igrala grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.cyprus wrote:E što je meni bezveze kad ulazimo u utakmicu bez straha...
I malo vise borbe u drugom poluvremenu te utakmice, mogao se njima uvaliti jos koji gol...