FK Željezničar - Evropske utakmice

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Sancho_de_Sancho

#576 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Sancho_de_Sancho »

Pazite ljudi, evo pratim sve forume, sve portale kako naše tako i Slovenačke i jednostavno kroz komentare Janeza vidim da ih je strah iz nekoliko razloga, prvi je taj sto strahuju da ce nas doci 2.000 do 3.000 i da ce ih biti brojčano manje, jezgro grupe Viola čini 1.000 do 1.500 navijača dok bi još toliko bilo "derbi navijača" koji kako sami kažu idu na derbije sa Olimpijom i Evropske utakmice, pa stadion prima 13.000 jeli stvarno mislite da je na svakoj utakmicu stadion ispunjen do posljednjeg mjesta !? :-)

Druga stvar je ta sto nepoznaju "kvalitet" Manijaka vidjeli su i čuli kako je prosla Torcida prosle godine, komešaju se oni na forumima, "uletio" sam im na glavni sajt Viola mimo oficijelne stranice kluba, šega komentari :lol: tipa kako bi sve Manijake na ulazu u Slo. policija trebala detaljno pretresti :-) kako sve sumnjive likove "bildere" kako su pojasnili trebalo vratiti sa granice itd. :-) najveci strah ih je raje koja ce doci iz same Slovenije i Austrije jer vrijeme je godisnjih odmora svi idu prema BIH a glavna usputna stanica je upravo Slovenija :D
Problema će sigurno biti provocirati će i sluziti će se svemu vec mogu zamisliti uzvike tipa "Nož žica Srebrenica" "Smrt balijama" "Srbija, Srbija" itd. pa sastaju se dva tima iz ex. Yu. dvije navijačke skupine iz ex. Yu. normalno je da ce biti problema samo je pitanje u kakvim razmjerama.

Po mom nekom misljenju klub bi trebao izbaciti neku vrstu saopstenja i objasniti svima koji idu kako se ponasati, ne mislim na to biti p... šutiti na provokacije i sl. vec jednostavno po pitanju obilježja, hodanja po gradu bez pratnje itd. jer oni si se naložili samo tako, bit će grupica po gradu koji ce traziti "običnu raju" da naprave belaj pa ce ispasti napali Manijake itd. a na najmanju provokaciju odgovoriti duplo !!! eto toliko :) :bih:
Last edited by Sancho_de_Sancho on 28/06/2012 18:24, edited 1 time in total.
hypko_nurko

#577 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by hypko_nurko »

bmo wrote:može vas doć i 100 tisuća kad željezničar ne bi pobijedio ni dudelange :evil:
jesi to se mahsuz iz maribora registrovao da nam na hrvatskom kazes kako ne mozemo pobijediti. hajd razligu
BlueBlood

#578 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by BlueBlood »

Sancho_de_Sancho wrote:jezgro grupe Viola čini 1.000 do 1.500 navijača
:lol:
necu dalje da citam! Pa brate najvece evropske grupe nemaju jegro od 1000 ljudi ! Znas li sta je "jezgro grupe" ?! :)
BlueBlood

#579 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by BlueBlood »

BHF_Manijak wrote:Jes da je ofirno pitanje, no moze li se pasos preko CIPS-a vaditi ili iskljucivo u MUP-u? :mrgreen: I sta u slusaju da je stari negdje zijanjen??? Ovo cisto pitam preventivno (mislim za stari pasos), iako blage veze nemam gdje mi je, no sigurno je u kuci, samo gdje - pojma nemam. :mrgreen:

Brate lijepo zamolil zenu da ti vrati pasos, lakse ti je neg novi vaditi :lol:
BHF_Manijak

#580 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by BHF_Manijak »

BlueBlood wrote:
BHF_Manijak wrote:Jes da je ofirno pitanje, no moze li se pasos preko CIPS-a vaditi ili iskljucivo u MUP-u? :mrgreen: I sta u slusaju da je stari negdje zijanjen??? Ovo cisto pitam preventivno (mislim za stari pasos), iako blage veze nemam gdje mi je, no sigurno je u kuci, samo gdje - pojma nemam. :mrgreen:

Brate lijepo zamolil zenu da ti vrati pasos, lakse ti je neg novi vaditi :lol:
Jes' to mangup matereti?! :mrgreen: :skoljka: Hajde ba neka, doci ce i tvoje "vrijeme" pa cu te ja pitati ima li licne a ne pasosa! :lol: 8-) :dance: :P
JThomas

#581 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by JThomas »

mlad se čovek obesio... :(
BHF_Manijak

#582 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by BHF_Manijak »

JThomas wrote:mlad se čovek obesio... :(
To mi tek sad saucesce izjavljujes, ccc?! :mrgreen:
burek_in_space

#583 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by burek_in_space »

28 jun 2012, 18:39 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Trollanje”
» bmo

mjesec dana
Sancho_de_Sancho

#584 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

BlueBlood wrote:
Sancho_de_Sancho wrote:jezgro grupe Viola čini 1.000 do 1.500 navijača
:lol:
necu dalje da citam! Pa brate najvece evropske grupe nemaju jegro od 1000 ljudi ! Znas li sta je "jezgro grupe" ?! :)

:-) :-) :-)
kop, dio "glavnih" navijača, tj. njima južna tribina bude ih 1.000 do 1.5000, mozda sam se pogresno izrazio ali opet ostaje sve isto :wink:
Last edited by Sancho_de_Sancho on 28/06/2012 18:42, edited 1 time in total.
JThomas

#585 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by JThomas »

nisam upratio :D
sorted

#586 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by sorted »

Ne znam cemu tolika prica i histerija oko te sacice jada. Ko da se ide u Bg ili Varsavu. :-)
zipoo

#587 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by zipoo »

Mene strah :( :(
:mrgreen:
Ma treba belaje izbjeci, da nam ne bude ko Partizanu.
ušt

#588 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ušt »

burek_in_space wrote:28 jun 2012, 18:39 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Trollanje”
» bmo

mjesec dana
mislim da je bmo dao realnu prognozu da željezničar ne bi mogao pobijedit dudelange
sramotno je koliko je ovaj forum naklonjen željezničaru i trebali bi bit malo objektivniji
hypko_nurko

#589 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by hypko_nurko »

ušt wrote:
burek_in_space wrote:28 jun 2012, 18:39 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Trollanje”
» bmo

mjesec dana
mislim da je bmo dao realnu prognozu da željezničar ne bi mogao pobijedit dudelange
sramotno je koliko je ovaj forum naklonjen željezničaru i trebali bi bit malo objektivniji
sad ces i ti na dva mjeseca. pa pa 8-)
Charuga
Globalni moderator

#590 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

ušt wrote:
» bmo

mjesec dana
Pozdravi onog bmp, pa se vrati kao on opet nekad ... 8-)

28 jun 2012, 18:39 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Trollanje i kloniranje”
» ušt

Trajno
blue033

#591 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by blue033 »

Sancho_de_Sancho wrote:"neke razočaravajuće informacije" ako vec pišeš onda i kaži sta je :-) na forumu si hebo ga ti :-D
npr da je pola naših karti uzela jedna agencija a pola ide navijacima . A najgora informacija je da na stadionu traže slovenačku ličnu prilikom kupovine karte.
Charuga
Globalni moderator

#592 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

blue033 wrote:
Sancho_de_Sancho wrote:"neke razočaravajuće informacije" ako vec pišeš onda i kaži sta je :-) na forumu si hebo ga ti :-D
npr da je pola naših karti uzela jedna agencija a pola ide navijacima . A najgora informacija je da na stadionu traže slovenačku ličnu prilikom kupovine karte.
Ne vidim problem ni u tome sa slovenackim LK. Vecina ima nekoga ko zivi u Sloveniji a mozemo se lako dogovoriti da kupimo preko par ljudi, naravno u slucaju da to isto ne uspijemo ovde.
Sancho_de_Sancho

#593 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

blue033 wrote:
Hmmm .... po svim normama i pravilima Uefe i Fife klub lično mora dobiti jedan odredjen kontigent ulaznica i to upravo onaj broj koji slijedi po pravilima a to je negdje oko 650. sve ostalo bi bilo krivično djelo, pa Dželo se tek sastaje u ponedjeljak sa generalnim sekretarom Maribora po pitanju smjestaja igraca, dolaska navijaca i karata, tako da je taj info u potpunosti netačan, agencije su uzele onaj dio koji uzimaju kao turisticke agencije dok broj od 650. karata ide klubu, udruzenju, prijateljima kluba, sponzorima itd. :wink:
brazzo20

#594 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by brazzo20 »

Plavih_11 wrote:
blue033 wrote:
Ne vidim problem ni u tome sa slovenackim LK. Vecina ima nekoga ko zivi u Sloveniji a mozemo se lako dogovoriti da kupimo preko par ljudi, naravno u slucaju da to isto ne uspijemo ovde.
Problem je da moras imati dokument osobe za koju kupujes kartu, bar tako sam danas cuo.
Sancho_de_Sancho

#595 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Image

lijevo sjeverna tribina gdje ce biti smjesteni Manijaci po nekoj slobodnoj procjeni (nisam mogao naci na netu) taj dio tribine moze primiti 500 do max. 1.000 e sad po meni je problem upravo ovaj dio skroz lijevo jer je očito ogradjen i nema stolica a to je upravo sektor za gostujuce navijače a ne cijela sjeverna tribina kako sam mislio hoće li nam dati cijeli sjever ili samo taj manji dio neznam, po svemu sudeći bit ce taj manji dio jer je naprosto po meni nemguće da nam daju cijelu sjevernu tribinu iz hiljadu razloga.
cvrčak_na_hedonizmu

#596 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

blue033 wrote:
Oko karata, sastanak je u Ponedjeljak. Biće neko iz udruženja, neće to tek tako proći. Budi siguran u to. Nisu Čevljanovići niti je Željo nečija privatna prćija.
brazzo20

#597 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by brazzo20 »

Sancho_de_Sancho wrote:Image

lijevo sjeverna tribina gdje ce biti smjesteni Manijaci po nekoj slobodnoj procjeni (nisam mogao naci na netu) taj dio tribine moze primiti 500 do max. 1.000 e sad po meni je problem upravo ovaj dio skroz lijevo jer je očito ogradjen i nema stolica a to je upravo sektor za gostujuce navijače a ne cijela sjeverna tribina kako sam mislio hoće li nam dati cijeli sjever ili samo taj manji dio neznam, po svemu sudeći bit ce taj manji dio jer je naprosto po meni nemguće da nam daju cijelu sjevernu tribinu iz hiljadu razloga.
Sjeverna tribina je uvijek prazna na utakmicama Maribora, stvarno malo kada se desi da bude iko na tom dijelu tribina
am2804

#598 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by am2804 »

ultima_palabra wrote:Ma šta će vam te klinčeve agencije, nije Maribor preko svijeta niti vam treba viza... organizujete se po četvorica u auto, stajete, jedete, pijete i pišate gdje hoćete i još će vas jeftinije izaći.
Baš tako
am2804

#599 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by am2804 »

Dželo će u ime kluba sigurno preuzeti 650 karata koje nam pripadaju. Osim toga, biće i drugih načina da se nabavi karta, tako da će nas sigurno biti 1.500, mada je dovoljno i 1.000. Ovaj broj će biti dovoljan da se naši momci osjećaju kao da su na Grbavici.
Mene zanima, mada je rano o tome govoriti ali zbog plana (mašuta, stajanja, troškovi), da li će Centrotrans iz Sarajeva ići na S.Brod (Zenica-Doboj-Brod) ? Naime, ima nas iz TK-a koji ćemo ići kolima, pa bi bilo bolje da se pridružimo.
Post Reply