Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jok_ja

#576 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by jok_ja »

sarajevo_boy280 wrote: prenosi li on volonterski znanje tim ucenicima,studentima ili ga placaju za to sto radi????
Ne mozes pricati da pomaze omladini ako predaje negdje i za to biva placen.....rad sa omladinom je nesto skroz druga al vidim ja da ti nisi upoznat sa tim tako da ne vrijedi trositi ni vrijeme ni rijeci na nekoga takvog....
Aha,a imas li ti dokaze da to ne cini? Znas kako kazu,oni koji cine dobra djela ne trebaju da to na sav glas reklamiraju. Uostalom sto vi ocekujete od nacelnika - Majku Terezu? A ostali kandidati- sta to tocno oni rade a da nisu placeni za to?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#577 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by PipiDugaDevetka »

Adriatic

#578 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by Adriatic »

LeonardoAC wrote:sve čestitke sdp-u na večerašnjem mega skupu... bilo je brat-bratu 100 ljudi :D :D :D
Al da vidiš koliko HIN je na čevljanskoj koridi i Ajvatovici.
RodneyTrotter

#579 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by RodneyTrotter »

PipiDugaDevetka wrote:

čovječe stvarno si brz :bih:
Neka malo vide kako SDP ima podršku sa svih nivoa, treba reći da su pored govornika prisustvovali i ministri vlade KS vlade FBiH i (nesastavljenje) vlade BiH :D 26.06. do pobjede
ne djeliti ljude jesu li domicilni ili doselili od nekud, treba rijesavati probleme :D
RodneyTrotter

#580 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by RodneyTrotter »

golfista wrote:uhhh, prko trideset SDP-ovaca....cccc :skoljka:
jesil ti gluh il glup ? Aktivisti i članovi!!!
RodneyTrotter

#581 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by RodneyTrotter »

RodneyTrotter wrote:
golfista wrote:uhhh, prko trideset SDP-ovaca....cccc :skoljka:
jesil ti gluh il glup ? Aktivisti i članovi!!!
ili možda ne vidis dobro http://sdp.ba/novost/13099/Uprilicen-pr ... ine-Ilidza
forza milan

#582 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by forza milan »

sarajevo_boy280 wrote:
jok_ja wrote:Cek,kako to Memic nije ucinio nista za omladinu....pa covjece on je profesor na fakultetu- zar to ne bi trebalo znaciti da covjek ako nista prenosi znanje?
Bez ikakvih optuzbi za bilo kojeg kandidata - ja mislim da Memic moze vrlo dobro nastaviti ono sto je Cenanovic zapoceo (a na Ilidzi se to itekako vidi).Suradjivali su sve ove godine pa mislim i da je dobro da se zapoceto i zavrsi kako treba,a ne da se preskace s jednog posla na drugi,a ni jedan se ne uradi kako treba.
Cinjenica je da se izvrsnoj vlasti pripisuje nedostatak kontinuiranosti-da promjenom vlasti da se i ciljevi prethodne zanemare pa cak i ako su dobri.Mislim da bi bilo dobro da se to na Ilidzi ne dogodi.
A iskreno,iako ne zivim posljednjih par godina u Sarajevu,svaki put kad dodjem jedina opcina gdje sam vidjela da se nesto promijenilo na bolje je Ilidza...svaka cast na tome.

prenosi li on volonterski znanje tim ucenicima,studentima ili ga placaju za to sto radi????
Ne mozes pricati da pomaze omladini ako predaje negdje i za to biva placen.....rad sa omladinom je nesto skroz druga al vidim ja da ti nisi upoznat sa tim tako da ne vrijedi trositi ni vrijeme ni rijeci na nekoga takvog....
hajde ne šupljirajte, evo Vam dokaz da se družio sa omladinom i da ima podršku stranke. To je jdini kandidat koji može nastaviti tamo gdje je rahmetli Ćenanović stao.
Izetbegović i Memić na druženju sa mladima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i kandidat za načelnika općine Ilidža Senaid Memić juče su se na Ljetnoj pozornici Ilidža družili sa mladima.
Povod druženja je bila razmjena iskustava sa mladima iz ove Općine i njihovo viđenje načelnika kakvog bi Ilidža trebala imati u narednom periodu. Osim podrške mladi su bili puni sugestija i savjeta o budućem napretku Ilidže. Komentari su bili krajnje inspirativni i oduševili su sve prisutne.
Obraćajući se skupu Izetbegović je dao punu podršku kandidatu za načelnika Memiću i poželio mu puno uspjeha u daljnjem radu kako bi svi građani Ilidže nastavili pravim putem, putem razvoja i uspjeha.
izvor: http://www.sda.ba/izetbegovic-i-memic-n ... om-mladih/
forza milan

#583 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by forza milan »

PipiDugaDevetka wrote:
baklava82 wrote:pretjerujete ljudi sa tim negativnim stavom....jednostavno vi ne mozete da prihvatiti da iza novog aBd nacelnika stoji dovoljan rad sa omladinom a ne kao ovi ostali..svi znamo da ako zilic pobijedi da ce ilidza da procvjeta sto se starih tice a bogami i mladih...mozel mi iko dat primjer kad je to Memic ili Mahmutovic radio za omladinu?? kad su to oni omladini pomogli ??? hahaha..memic je rodjenog sina strpo u zatvor..ma dalje nema..... dobila sam poziv VECERAS LJETNA POZORNICA ILIDZA....idem da podrzim Zilica !! :D :D :D
Ponesi foto-škljoc aparat, pa na slikovito prepričaj šta je bilo? Kakav je govornik Žilić? Ima li realan plan za naredne dvije godine koliko je ostalo do slijedećih redovnih opštinskih izbora?
ne znam kakav je govornik, ali evo kakav je biznismen, uz napomenu da je članak prenešen iz novina koje (blago rečeno) simpatiziraju SDP

http://www.san.ba/index.php?id=12009
Sulejman Halilović: Direktor BH Milka Smail Žilić u panici jer Nijemci istražuju prevaru!

Njemački zemljoradnički savez, kojeg je utemeljila njemačka vlada, dugi niz godina vode uspješne projekte u zemlji i inostranstvu, međutim, u Bosni i Hercegovini su naišli na specifične komplikacije začinjene korupcijom.
Naime, Njemački savez je prije nekoliko godina uložio u projekt razvoja male farme koza «Eko-Milk Ključ» čiji su vlasnici Grozdana i Sulejman Halilović, da bi nakon uspješnog početka uslijedio krah.-Proizvodili smo koziji sir, i bili smo zapaženi na domaćem tržištu, a pogotovo kod Nijemaca. Međutim, ni danas ne znam po kojem osnovu je ta saradnja morala ići preko posrednika Smaila Žilića, direktora BH-Milk, za koju mi čak neki kažu da je to fiktivna firma - kazao nam je Sulejman.
Od njemačke zadruge Halilovići su dobili najsavremeniju opremu za proizvodnju sira, sa povoljnim rokom otplate za mašine. Na samom početku ova mala farma je morala plaćati instaliranje sistema, stvarajući sebi nepredviđene troškove.
-Kada smo posumnjal, i preveli ugovor s njemačkog jezika, vidjeli smo da je u samom prevodu na bosanski izostavljena stavka u kojoj se strikno navodi da instalacija mašina ide u paketu, odnosno da to ne trebamo platiti. Žalili smo se Nijemcima, jer ako nas neko vuče za nos, njih neće moći- priča nam Halilović.
Nijemci su poduzeli istražne radnje, i Sulejman Halilović tvrdi da je zbog toga posrednik Smail Žilić u panici.- Piše nam pisma u kojima nas upozorava da idemo predaleko, da se nećemo moći vratiti, da smo gubitnici i slično. Međutim, ovo je naš život, naša egzistencija i naša mala farma za koju ćemo se i dalje boriti kazali su nam Halilovići. Oni se i dalje nadaju da će nastaviti surađivati sa nijemcima od kojih očekuju istragu zbog grešaka u posredovanju.
RodneyTrotter

#584 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by RodneyTrotter »

forza milan wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
baklava82 wrote:pretjerujete ljudi sa tim negativnim stavom....jednostavno vi ne mozete da prihvatiti da iza novog aBd nacelnika stoji dovoljan rad sa omladinom a ne kao ovi ostali..svi znamo da ako zilic pobijedi da ce ilidza da procvjeta sto se starih tice a bogami i mladih...mozel mi iko dat primjer kad je to Memic ili Mahmutovic radio za omladinu?? kad su to oni omladini pomogli ??? hahaha..memic je rodjenog sina strpo u zatvor..ma dalje nema..... dobila sam poziv VECERAS LJETNA POZORNICA ILIDZA....idem da podrzim Zilica !! :D :D :D
Ponesi foto-škljoc aparat, pa na slikovito prepričaj šta je bilo? Kakav je govornik Žilić? Ima li realan plan za naredne dvije godine koliko je ostalo do slijedećih redovnih opštinskih izbora?
ne znam kakav je govornik, ali evo kakav je biznismen, uz napomenu da je članak prenešen iz novina koje (blago rečeno) simpatiziraju SDP

http://www.san.ba/index.php?id=12009
Sulejman Halilović: Direktor BH Milka Smail Žilić u panici jer Nijemci istražuju prevaru!

Njemački zemljoradnički savez, kojeg je utemeljila njemačka vlada, dugi niz godina vode uspješne projekte u zemlji i inostranstvu, međutim, u Bosni i Hercegovini su naišli na specifične komplikacije začinjene korupcijom.
Naime, Njemački savez je prije nekoliko godina uložio u projekt razvoja male farme koza «Eko-Milk Ključ» čiji su vlasnici Grozdana i Sulejman Halilović, da bi nakon uspješnog početka uslijedio krah.-Proizvodili smo koziji sir, i bili smo zapaženi na domaćem tržištu, a pogotovo kod Nijemaca. Međutim, ni danas ne znam po kojem osnovu je ta saradnja morala ići preko posrednika Smaila Žilića, direktora BH-Milk, za koju mi čak neki kažu da je to fiktivna firma - kazao nam je Sulejman.
Od njemačke zadruge Halilovići su dobili najsavremeniju opremu za proizvodnju sira, sa povoljnim rokom otplate za mašine. Na samom početku ova mala farma je morala plaćati instaliranje sistema, stvarajući sebi nepredviđene troškove.
-Kada smo posumnjal, i preveli ugovor s njemačkog jezika, vidjeli smo da je u samom prevodu na bosanski izostavljena stavka u kojoj se strikno navodi da instalacija mašina ide u paketu, odnosno da to ne trebamo platiti. Žalili smo se Nijemcima, jer ako nas neko vuče za nos, njih neće moći- priča nam Halilović.
Nijemci su poduzeli istražne radnje, i Sulejman Halilović tvrdi da je zbog toga posrednik Smail Žilić u panici.- Piše nam pisma u kojima nas upozorava da idemo predaleko, da se nećemo moći vratiti, da smo gubitnici i slično. Međutim, ovo je naš život, naša egzistencija i naša mala farma za koju ćemo se i dalje boriti kazali su nam Halilovići. Oni se i dalje nadaju da će nastaviti surađivati sa nijemcima od kojih očekuju istragu zbog grešaka u posredovanju.
našo' si taj članak, a nisi našo' demant samog Sulejmana Halilovića, lokalnog Ključkog prevaranta. Da je Žilić prevarant, Njemci bi se do sad povukli iz posla. A što se pisanja članaka tiče daj i meni 50 KM ja ću ti ubacit članak u koje god hoćeš novine, pogotovo one koje nisu toliko čitane. :D
Hajde ćao ba nemate argumenata pa se hvatate na članke stare po nekoliko godina čiji je sam kredibilitet upitan isto ko onaj napušeni Jugo sinoć ne zna šta će pa se dohvatio kantonalnog ministra koji nema veze sa pozicijom nacelnika, a sam Jugo nije reko 10 rečenica ako računamo i ono "Ma dajte" lik ima rijecnik ko neki klosar. ĆAO
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#585 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Dragi sugrađani, Ilidžanci, podržite SDP, platformaškog lidera čije je ''maslo'' Dodikov odlazak u izbjeglištvo na Dedinje do kraja godine.

Više vijesti o ovome na podforumu Politika.

Podržite njihove poteze, spašavanje kolapsa Federacije, uspostavu do sada najbolje ''federativne'' vlade, uspješan nastavak redovne isplate penzija, pa čak i povećanje istih, a u najavi su i povećanja invalidskih naknada,..

Podržite sva gibanja ka ''normalnoj'' BiH!

Ovo nisu obični vanredni izbori za načelnika opštine/općine. Oni su ujedno i podrška platformaškoj SDP vlasti.
Nije sve idealno, ali onaj ko se bori za očuvanje države BiH, MORA dobiti podršku!
PipiDugaDevetka

#586 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Zna li neko kada počinje izborna šutnja, pa da ukinem glasanje-anketu na ovoj temi?
RodneyTrotter

#587 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by RodneyTrotter »

PipiDugaDevetka wrote:Zna li neko kada počinje izborna šutnja, pa da ukinem glasanje-anketu na ovoj temi?
u subutu u 7h, 24h prije otvaranja glasačkih mjesta :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#588 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by JoseMujica »

vidim SDAovci se užurbano registruju na forumu ko da se ovdje za načelnika glasa :lol: :lol: :lol:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#589 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by Admir_1984 »

Evo veceras u Hrasnici husin teferic, ocekujem krkanluk maximalan. dal ce se i fahro 14 traka pojaviti :roll:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#590 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by JoseMujica »

Admir_1984 wrote:Evo veceras u Hrasnici husin teferic, ocekujem krkanluk maximalan. dal ce se i fahro 14 traka pojaviti :roll:
ponesi somuna već vidim kako se vo okreće :lol:
PipiDugaDevetka

#591 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

JoseMujica wrote:
Admir_1984 wrote:Evo veceras u Hrasnici husin teferic, ocekujem krkanluk maximalan. dal ce se i fahro 14 traka pojaviti :roll:
Jel' to ako bude šta za UMOČIT?
:mrgreen:
Adriatic

#592 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by Adriatic »

Pobogu, ko da ne znate ko će pobijediti ccc
Pa naravno, SBB junoša.
Zna se ko su gazde Ilidže danas.
RodneyTrotter

#593 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by RodneyTrotter »

Kusturica: " Ko to tamo peva" / Mahmutović: " Šta to tamo mekeće" - prva nagrada ilidžanskog festivala kojeg nema u kino sali koje nema, uživajte i dalje u krkanluku uz DJ Muniba i band Padrino te DJ Fly uz go.. go.. gole seljanke...
StupskaBitanga

#594 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by StupskaBitanga »

Vidim jutros na FTV onaj iz SBB došao i čita sa papir
Odron
Haris.ba

#595 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by Haris.ba »

Iako mislim da sdp -ovac nema šansi, al moram kazati. Glas sa Memića je isto ko da se dao glas za Budnju. Ko s tim nema problema, onda ok. A glaz za Husu je glas za "kafanu ispred ksc -a".

A da Memić ništa nije radio za mlade je gnusna dezinformacija. Pa nije onemogućio stanovitim ugostiteljima da otimaju parkove i trotoare za postavljanje stolova tako da mladež može da sjedi haman na sred ulice. Jes da je malo rulet doći do tih stolova jer postoji mogućnost da se bude zgažen zato što se mora hodati cestom, al' to su postali čari Ilidže.

A o ozbiljnijim problemima nećemo. To malo ljudi svakako i zanima.

P.S.
Zna l' ba ko je kandidat stranke za pih? :D
palamuda

#596 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by palamuda »

Sinoć sam gledo onu emisiju na TVSA:
- Nažalost Memić je poentiro, došo je najpsremniji sinoć i tamo vamo izgledo mi je za dlaku ispred drugih
- Ne znam šta bi Žiliću ona emisija sinoć mu nije trebala, došo je zbunjen i nekakav isprepadan
- Jugo, svako komentar je suvišan bolje od SBiH nisam ni očekivo
- Onaj dr. Hadrović ima ok priču ali on nema infrastrukturu da dobije izbore
- Huso je stara lisica, al mi izgleda kao da mu je na vrh glave svega, pa još zakasnio u emisiju fol nije znao.
Šteta za Žilića, kritika SDP - u trebali su ga malo bolje pripremiti.
PipiDugaDevetka

#597 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

palamuda wrote:Sinoć sam gledo onu emisiju na TVSA:
- Nažalost Memić je poentiro, došo je najpsremniji sinoć i tamo vamo izgledo mi je za dlaku ispred drugih
- Ne znam šta bi Žiliću ona emisija sinoć mu nije trebala, došo je zbunjen i nekakav isprepadan
- Jugo, svako komentar je suvišan bolje od SBiH nisam ni očekivo
- Onaj dr. Hadrović ima ok priču ali on nema infrastrukturu da dobije izbore
- Huso je stara lisica, al mi izgleda kao da mu je na vrh glave svega, pa još zakasnio u emisiju fol nije znao.
Šteta za Žilića, kritika SDP - u trebali su ga malo bolje pripremiti.
Kako se zove emisija, na web. stranici KTVSA ne znam da je pronađem.
baklava82

#598 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by baklava82 »

kratko i jasno ;LOPOV CE GLASATI ZA LOPOVA,POSTEN ZA POSTENOG !!! zna se u ovoj prici ko je ko ;) :D <3 ZILIC <3
baklava82

#599 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by baklava82 »

forza milan wrote:
sarajevo_boy280 wrote:
jok_ja wrote:Cek,kako to Memic nije ucinio nista za omladinu....pa covjece on je profesor na fakultetu- zar to ne bi trebalo znaciti da covjek ako nista prenosi znanje?
Bez ikakvih optuzbi za bilo kojeg kandidata - ja mislim da Memic moze vrlo dobro nastaviti ono sto je Cenanovic zapoceo (a na Ilidzi se to itekako vidi).Suradjivali su sve ove godine pa mislim i da je dobro da se zapoceto i zavrsi kako treba,a ne da se preskace s jednog posla na drugi,a ni jedan se ne uradi kako treba.
Cinjenica je da se izvrsnoj vlasti pripisuje nedostatak kontinuiranosti-da promjenom vlasti da se i ciljevi prethodne zanemare pa cak i ako su dobri.Mislim da bi bilo dobro da se to na Ilidzi ne dogodi.
A iskreno,iako ne zivim posljednjih par godina u Sarajevu,svaki put kad dodjem jedina opcina gdje sam vidjela da se nesto promijenilo na bolje je Ilidza...svaka cast na tome.

prenosi li on volonterski znanje tim ucenicima,studentima ili ga placaju za to sto radi????
hajde ne šupljirajte, evo Vam dokaz da se družio sa omladinom i da ima podršku stranke. To je jdini kandidat koji može nastaviti tamo gdje je rahmetli Ćenanović stao.
Izetbegović i Memić na druženju sa mladima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i kandidat za načelnika općine Ilidža Senaid Memić juče su se na Ljetnoj pozornici Ilidža družili sa mladima.
Povod druženja je bila razmjena iskustava sa mladima iz ove Općine i njihovo viđenje načelnika kakvog bi Ilidža trebala imati u narednom periodu. Osim podrške mladi su bili puni sugestija i savjeta o budućem napretku Ilidže. Komentari su bili krajnje inspirativni i oduševili su sve prisutne.
Obraćajući se skupu Izetbegović je dao punu podršku kandidatu za načelnika Memiću i poželio mu puno uspjeha u daljnjem radu kako bi svi građani Ilidže nastavili pravim putem, putem razvoja i uspjeha.
izvor: http://www.sda.ba/izetbegovic-i-memic-n ... om-mladih/

vauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.............par omladinaca i odmah pomaze omladini.........bas sam se iznenadio..........a i podrska mu je ono drama.....jedan clan iz vrha stranke....... :thumbup: extra
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#600 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by Admir_1984 »

JoseMujica wrote:
raja hoce veselo

Image
Locked