Hmm.. Kontam da bi takav ambijent, uz adekvatne prilagodbe, dosta odgovarao Dragonstone-u.. Dany se u drugoj knjizi ne krece previse po obalamahajvan76 wrote:Nego, ako se obistini ovo da će se dio II sezone snimati u Dubrovniku, mnogi ljubitelji odavde bi mogli zaglaviti kao statisti
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
Animal
#576 Re: Game of thrones
- lupp
#577 Re: Game of thrones
good pointAnimal wrote:Hmm.. Kontam da bi takav ambijent, uz adekvatne prilagodbe, dosta odgovarao Dragonstone-u.. Dany se u drugoj knjizi ne krece previse po obalamahajvan76 wrote:Nego, ako se obistini ovo da će se dio II sezone snimati u Dubrovniku, mnogi ljubitelji odavde bi mogli zaglaviti kao statisti
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#578 Re: Game of thrones
bez zezancije, mislim da će (ako bude) Dubrovnik biti jedan od Slobodnih gradova... najprije Pentosi
doduše, kad malo bolje razmislim, Pentosi je sigurno već prikazivan
doduše, kad malo bolje razmislim, Pentosi je sigurno već prikazivan
- lupp
#579 Re: Game of thrones
Moze bit i Storms End ili Quarth. Posto zidine nisu dovoljno visoke da bude Storms End te ambijent i velicina nikako ne pase uz Quarth rekao bih najprije da ce bit Dragonstone. Takodjer.. winter is coming(
) pa ce i vrijeme malo vise odgovarat Dragonstoneu ili Storms End-u.
-
Animal
#580 Re: Game of thrones
Kontam da bi mogao da bude i Pyke .. Svi su gradovi skoro na moru pa je tesko skontat.. Riverrun nije sigurno 
Koji su gradovi (na engleskom) Sjenica i Starigrad (tako nesto
)? .. Bune me ovi prevodi na cro..
Koji su gradovi (na engleskom) Sjenica i Starigrad (tako nesto
-
saga
#581 Re: Game of thrones
Starigrad je valjda Oldtown... ali Sjenica ne znam koji je...
I ja glasam za Dragonstone
I ja glasam za Dragonstone
- Tvrtko II Kotromanić
#582 Re: Game of thrones
Sjenica je Arbor
- lupp
#583 Re: Game of thrones
Sudeci po ovom linku http://winter-is-coming.net/ bit ce da je pomalo Kings Landing pomalo Quarth
-
damirdamic
#584 Re: Game of thrones
kazu da ce se snimati na islandu i u hrvatskoj
i da kazu da ce sigurno trajati najmanje 10 godina
1.knjiga=1 sez
2=1
3 knjiga ide u 2sezone kao i 4 i 5
i 6 i 7 po jednu sezonu
dakle sve ukupno
zadnja ce izaci 2020 i zvat ce se san o proljecu
1.knjiga=1 sez
2=1
i 6 i 7 po jednu sezonu
dakle sve ukupno
-
elSaik
#585 Re: Game of thrones
Otkud ti te informacije?
- TheBlejac
-
Animal
#587 Re: Game of thrones
3. bi se mozda mogla podijeliti na dva dijela, ali bi se zato 4. i 5. trebale spojiti..damirdamic wrote:kazu da ce se snimati na islandu i u hrvatskoj
1.knjiga=1 sez
2=1
i 6 i 7 po jednu sezonu
dakle sve ukupno
Svejedno, ovo je cisto nagadjanje, jer ako padne gledanost u toku druge sezone, mozemo se pozdraviti sa daljnom ekranizacijom Sogn of ice and fire..
Ono sto je sigurno je da ce biti puno vise bitke na ekranima iz druge sezone (da ne spoilam o cemu se radi), kao i da ce Martin sam napisati 9. epizodu,. Budžet im je povecan tako da imaju vise mogucnosti sa snimanjem skupih scena (citaj: scene bitke)..
- kokuz_sa
#588 Re: Game of thrones
SNIMANJE prvih kadrova druge sezone popularne američke serije "Game of Thrones" započinje već idućeg mjeseca (18. rujna), a to je posebno zanimljivo za domaću publiku jer producenti su se odlučili za Dubrovnik koji je zamijenio Maltu.
Kako će sve izgledati još uvijek ne znamo, ali na YouTubeu su se nedavno pojavili video materijali koji pokazuju na koje je sve načine Bluebolt (tvrtka zadužena za specijalne efekte) krajolike prve sezone učinio impresivnijima. Isti tretman vjerojatno očekuje i dubrovačke lokacija, a čitatelje koji još uvijek nisu pogledali prvu sezonu upozoravamo da video sadrži i "spoilere".
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xkptadiD ... r_embedded#![/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jyjto2Rq ... r_embedded[/youtube]
Kako će sve izgledati još uvijek ne znamo, ali na YouTubeu su se nedavno pojavili video materijali koji pokazuju na koje je sve načine Bluebolt (tvrtka zadužena za specijalne efekte) krajolike prve sezone učinio impresivnijima. Isti tretman vjerojatno očekuje i dubrovačke lokacija, a čitatelje koji još uvijek nisu pogledali prvu sezonu upozoravamo da video sadrži i "spoilere".
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xkptadiD ... r_embedded#![/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jyjto2Rq ... r_embedded[/youtube]
- alica.k
#589 Re: Game of thrones
knjige sam procitala ima...par godina (petu jos ne, bas hocu ovih dana), al evo sad pogledah i seriju i...mi lajki! jon je bas onakav kakvog sam ga zamisljala, najs. zapravo skoro su mi svi kakve sam zamisljala, ono, otprilike, samo ned nije :S sta on ne bi trebao bit crn, o tome se sve vrijeme prica kako su starks specificnog izgleda. al ajd.
bilo me strah pogledat seriju jer su mi knjige bas ono
volim ih i pet godina sam nestrpljivo cekala na ovu petu da izadje...bilo me je strah da su (kao i obicno) sve izmjenjali i razvalili pricu al jok
osim par sitnica sve je okej 
bilo me strah pogledat seriju jer su mi knjige bas ono
-
nino90
#590 Re: Game of thrones
pregledo sam prvu sezonu i mogu reci da je odlicna 
- alica.k
-
jastuk1
#592 Re: Game of thrones
Tešo je suditi o kvaliteti serijala, kad je ovo čini se tek sami početak. Sve mi je manje-više ok, OSIM Michelle Fairley (Catelyn Stark - Starkova žena), koja zaista slabo dolazi do izražaja, i u odnosu na druge likove djeluje jako neizražajno, nedovoljno ekspresivno, onako skoro pa bezveze, nezainteresovano, kao da je pala s marsa. Način na koji ona interpretira svoj lik se nikako ne uklapa u dinamiku i "žestinu" interpretacje drugih likova.
Više scena bitke? Pa to je upravo što seriji ne treba. Serija počiva na likovima i scene bitke će samo odvlačiti dragocijeno vrijeme od dragocijene ekspozicije likova, al eto nek rade šta hoće.
Više scena bitke? Pa to je upravo što seriji ne treba. Serija počiva na likovima i scene bitke će samo odvlačiti dragocijeno vrijeme od dragocijene ekspozicije likova, al eto nek rade šta hoće.
- Chmoljo
#593 Re: Game of thrones
dok je u knjigama Cat jedan od omiljenih likova, majčinski, upečatljiv... 
- slobodni armirach
#594 Re: Game of thrones
hej cmoljo kad starta slijedeca sezona, vidim ti si dobro upucen 
- Chmoljo
#595 Re: Game of thrones
nisam
nisam gledao serije. samo pametujem jer sam pročitao knjige
i pregledao nešto od onoga što su fanovi crtali, skicirali, forumali i tako 
- alica.k
#596 Re: Game of thrones
u aprilu je druga sezona, u aprilu je bila i prva (17. aprila u SAD, a mescini odma sutra kod nas).
u septembru prosle godine su izbacili prvi teaser trailer...tako da je vrlo moguce da ce sad nekad ici ponovo..
u septembru prosle godine su izbacili prvi teaser trailer...tako da je vrlo moguce da ce sad nekad ici ponovo..
- slobodni armirach
#597 Re: Game of thrones
ma nedje sam upratio da baratas s tim podacima, da si citao te knjige, pa se neki sjebu sto ima das neke podatakeChmoljo wrote:nisamnisam gledao serije. samo pametujem jer sam pročitao knjige
i pregledao nešto od onoga što su fanovi crtali, skicirali, forumali i tako
odgledo sam i ja, intereanta,...vidim umro Conan, kontam kad ranije nije valjda da nema posla za njega, a frajer radi fil dugometrazni
fala alica
-
nino90
#598 Re: Game of thrones
oj valja cekati april sljedece godine XD
- Ravenn
#599 Re: Game of thrones
nije istina, Ned je opisan kao prosjecan i braon kose, kao Ayra i pokojna mu sestraTheBlejac wrote:Slazem se, to jeste propust. On ga je odlicno odglumeo ali, istina trebalo je da ga ofarbaju. Rob je npr sjajno skinut, Bran isto, dok Rikon bas i nije kakvog sam ga zamisljao. No sta je tu je, ionako je Ned svoje zavrsio :>tw... meni samo jedno neće biti jasno - Sean Bean, koji klinac ga nisu u crno ofarbali? pa svaki opis koji sam našao u knjizi, i svaku ilustraciju koju su radili zaljubljenici serijala, prikazivali su Eddarda Starka crnog ko katran... bogda sijedih
jedino sto su fulali su godine
svi su trebali biti mladji, Ed kada je ubijen jedva da je bio u srednjim 30tim, a o upecatljivoj CRNOJ kosi i plavim ocima se insistira kod loze Baratheon i za to ima itekako razloga
- alica.k
#600 Re: Game of thrones
mislim da je to za godine iz ocitih razloga. sam grrm je izjavio da bi i on radije da je likove napisao starije (ne mogu sad to da nadjem).Ravenn wrote:svi su trebali biti mladji, Ed kada je ubijen jedva da je bio u srednjim 30tim, a o upecatljivoj CRNOJ kosi i plavim ocima se insistira kod loze Baratheon i za to ima itekako razloga