Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
bosnovizija

#576 Re: Komitet za normalizaciju

Post by bosnovizija »

Objavljeno 27.04.2011. u 17:30

Sastanak s Dodikom
Osim: "Briga me šta misle FIFA i UEFA, razgovor je pomogao"
Predsjedavajući Komiteta za normalizaciju Ivica Osim sastao se danas u Banjoj Luci sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Po završetku sastanka Osim je novinarima okupljenim ispred Predsjedničke palate kazao da je razgovor protekao dobro i da se rješenja naziru.
Osim: "Briga me šta misle FIFA i UEFA, razgovor je pomogao"
Osim i Dodik na današnjem sastanku razgovarali su o trenutnoj situaciji u bh. fudbalu i mogućnosti promjene stavova predstavnika Fudbalskog saveza Republike Srpske.
U Predsjedničkoj palati, gdje je sastanak održan, iskupilo se mnoštvo novinara, međutim Dodikovo obezbjeđenje ih je istjeralo napolje.
Pres-konferencija nije održana, ali su se Ivica Osim i Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, kratko obratili predstavnicima sedme sile.
"Boli me briga što FIFA i UEFA ne vole da se razgovara s političarima. Spreman sam da sa svima razgovaram. Mislim da je ovaj razgovor pomogao i da smo riješili neke stvari, te da se sve počelo kretati u pozitivnom pravcu", kazao je Osim.
Kovačević je nakon sastanka istakao da Fudbalski savez RS može pristati na jednog predsjednika, ali imaju svoje uslove.
"Pristat ćemo na jednog predsjednika ako se vrati sistem glasanja prije 2006. godine. To podrazumijeva tročetvrtinsku većinu i to da predstavnici jednog entiteta ne mogu biti preglasani. Ako se to promijeni FSRS će preporučiti delegatima da pristanu na usvajanje statuta", kazao je Kovačević.
Nezvanično saznajemo da će Komitet zatražiti od FIFA-e i UEFA-e da se uvede izmjena koju su zatražili predstavnici Fudbalskog saveza RS.
Izvor.Sarajevo-x.com
Korak po korak...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#577 Re: Komitet za normalizaciju

Post by JoseMujica »

napretka ima...sve je bolje od pljuvanja u dalj i upiranja prstom preko medija
vernes81

#578 Re: Komitet za normalizaciju

Post by vernes81 »

Ma sad treba odigrati pametno tj. pristati na to a naravno kad se izglasa statut onda lagano posutat go... iz saveza i izabrati nove delegate iz klubova nesto tipa Ljubojevic
upaljac01

#579 Re: Komitet za normalizaciju

Post by upaljac01 »

poslije ovih sastanaka meni je samo jedna stvar jasna poslije 4 godine NSBiH ce se preselit ili u Banja Luku ili u tzv stolni grad...
smoki_choko

#580 Re: Komitet za normalizaciju

Post by smoki_choko »

upaljac01 wrote:poslije ovih sastanaka meni je samo jedna stvar jasna poslije 4 godine NSBiH ce se preselit ili u Banja Luku ili u tzv stolni grad...
preselice se prije na ahiret nego na te dvije lokacije
JoseMujica

#581 Re: Komitet za normalizaciju

Post by JoseMujica »

ma nek preseli u Mrdušu Donju ako treba samo nek normalno radi
GandalfSivi

#582 Re: Komitet za normalizaciju

Post by GandalfSivi »

upaljac01 wrote:poslije ovih sastanaka meni je samo jedna stvar jasna poslije 4 godine NSBiH ce se preselit ili u Banja Luku ili u tzv stolni grad...
Pa ne mora sve u Sarajevu biti. Samo jos da ih je motivisati da rade u interesu istog, ja bih sutra bio za selidbu. Taman sam jos nesta bacio oko na onu lokaciju u Ferhadiji :-)
palermo

#583 Re: Komitet za normalizaciju

Post by palermo »

Ako je ovo tačno šta je napisano, i ako FiFa/UEFA to prihvate, onda stvari idu u dobrom pravcu.
Korak po korak. I najvažnije se pobjede ostvaruju na terenu. Što reprezentcija bude jača i naše pozicije su jače. Al preduslov svega je da može uopšte igrati.
upaljac01

#584 Re: Komitet za normalizaciju

Post by upaljac01 »

GandalfSivi wrote:
Pa ne mora sve u Sarajevu biti. Samo jos da ih je motivisati da rade u interesu istog, ja bih sutra bio za selidbu. Taman sam jos nesta bacio oko na onu lokaciju u Ferhadiji :-)

jedina razlika je u tome sto se mi zalazemo da nam u fudbalo budu bivsi sportisrti dok se ostali zalazu da budu politicari i to sto gori... vidjet cemo sta ce se desavat ali sam siguran da FSRS nece pristat ni nasta sto si tice poboljsanja fudbala...
nihoniho

#585 Re: Komitet za normalizaciju

Post by nihoniho »

fsrs ce insistirati na tome da zadrzi odredjene mehanizme pomocu kojih ce ucjenjivati i destruirati. bojim se da ce to stvari,vrlo brzo, vratiti tamo gdje su bile. svima je jasno da institucija jednog ili tri predsjednika,sama po sebi, nije garant ni pozitivnog , ni negativnog ,niti je sustinski problem. problem su kadrovi kojima sport i interesi drzave bih,ne predstavljaju nista,koji funkcioniraju po politickoj i ideoloskoj liniji,kojima bih predstavlja metu koju treba unistiti.
ostavljanje tih kadrova i tog koncepta na sceni,nista ne mijenja. bojim se da ce i osima prozvakati i ispljunuti i da ce ,vec dpogodine, dominkovici ,tulici i slicni , biti na sceni .......
ultrajvosa 1987

#586 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultrajvosa 1987 »

Rekoh negdje na nekoj predhodnoj stranici bi ce kako Dodik kaze....
palermo

#587 Re: Komitet za normalizaciju

Post by palermo »

nihoniho wrote:fsrs ce insistirati na tome da zadrzi odredjene mehanizme pomocu kojih ce ucjenjivati i destruirati. bojim se da ce to stvari,vrlo brzo, vratiti tamo gdje su bile. svima je jasno da institucija jednog ili tri predsjednika,sama po sebi, nije garant ni pozitivnog , ni negativnog ,niti je sustinski problem. problem su kadrovi kojima sport i interesi drzave bih,ne predstavljaju nista,koji funkcioniraju po politickoj i ideoloskoj liniji,kojima bih predstavlja metu koju treba unistiti.
ostavljanje tih kadrova i tog koncepta na sceni,nista ne mijenja. bojim se da ce i osima prozvakati i ispljunuti i da ce ,vec dpogodine, dominkovici ,tulici i slicni , biti na sceni .......
Teško je oečekivati da fudbal ne dijeli sudbinu čitave države. Stanje u državi će se reflekotvati i na stanje u fzdbalskom savezu. Ukoliko stvari budu išle u pozitivnom pravcu u samoj državi, ne vidim zašto ne bi onda išle i u fudbalskom savezu. U ovom trenutku najvažnije je onemogućiti suspenziju jer ona odgovara samo onima koji su protiv ove države.
north

#588 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

smoki_choko wrote:
preselice se prije na ahiret nego na te dvije lokacije
:D

Drago mi je što Osim misli da je razgovor pomogao, sad da se krmak još smiluje pa da mu budemo vječno zahvalni :-)

Čovjek ne može da bude pametan, ja ne mogu biti sretan zato što od krmka sve zavisi i kako on kaže tako će da bude.....Jebo to, jadni smo da jadni ne možemo biti.....

Osim ima sigurno najiskrenije i nabolje namjere i čovjek sigurno želi da do kraja svog života uradi nešto u korist naše države i fudbala, ali ne mislim da je pametno bilo ići ovom parmaku na noge pa po cijenu ne znam čega......
GandalfSivi

#589 Re: Komitet za normalizaciju

Post by GandalfSivi »

upaljac01 wrote:
GandalfSivi wrote:

jedina razlika je u tome sto se mi zalazemo da nam u fudbalo budu bivsi sportisrti dok se ostali zalazu da budu politicari i to sto gori... vidjet cemo sta ce se desavat ali sam siguran da FSRS nece pristat ni nasta sto si tice poboljsanja fudbala...
Ko se ba zalaze da nam u fudbalu budu sportisti??? Pa pogledaj ko je "nas" zastupao do sada u NFSBiH. Sve zvijezda do zvijezde. Jedina razlika je sto njihovim politicarima odgovara da savez i ne postoji, dok nasima ne (s politicke strane razlika jeste ogromna, ali sa sportske ne postoji).
nihoniho

#590 Re: Komitet za normalizaciju

Post by nihoniho »

palermo wrote:
nihoniho wrote:fsrs ce insistirati na tome da zadrzi odredjene mehanizme pomocu kojih ce ucjenjivati i destruirati. bojim se da ce to stvari,vrlo brzo, vratiti tamo gdje su bile. svima je jasno da institucija jednog ili tri predsjednika,sama po sebi, nije garant ni pozitivnog , ni negativnog ,niti je sustinski problem. problem su kadrovi kojima sport i interesi drzave bih,ne predstavljaju nista,koji funkcioniraju po politickoj i ideoloskoj liniji,kojima bih predstavlja metu koju treba unistiti.
Teško je oečekivati da fudbal ne dijeli sudbinu čitave države. Stanje u državi će se reflekotvati i na stanje u fzdbalskom savezu. Ukoliko stvari budu išle u pozitivnom pravcu u samoj državi, ne vidim zašto ne bi onda išle i u fudbalskom savezu. U ovom trenutku najvažnije je onemogućiti suspenziju jer ona odgovara samo onima koji su protiv ove države.
oovo je jedinstvena prilika da se,potpuno utemeljeno i argumentovano, nametne konstruktivan i normalan model funkcionisanja sportske institucije. jedinstvena prilika da jedna apoliticna organizacija iustraje na principima i dovede u red bih fudbal. ako sada ,i fifa i mi ,ne iskoristimo tu priliku,sve nas ovo ceka u narednih par godina.
jasno je da bsport, i bilo sta drugo, ne moze ici mimo politike, ali valjda ima i neka politika kojoj je cilj odbrana interesa drzave......ili ne?????????
ps.
potpuno je suludo traziti spas u uredu covjeka koji je izjavio da za bih ne navija ni kada igra protiv omrazene turske
Last edited by nihoniho on 27/04/2011 19:31, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#591 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Baltazar_khan »

Image

isto kao da je osim otišao u drugu državu da pregovara. nigdje državne zastave, još ova mapa iza njega
smoki_choko

#592 Re: Komitet za normalizaciju

Post by smoki_choko »

pa mile zivi u svom svijetu izolovan od svega :-)
upaljac01

#593 Re: Komitet za normalizaciju

Post by upaljac01 »

Ko se ba zalaze da nam u fudbalu budu sportisti??? Pa pogledaj ko je "nas" zastupao do sada u NFSBiH. Sve zvijezda do zvijezde. Jedina razlika je sto njihovim politicarima odgovara da savez i ne postoji, dok nasima ne (s politicke strane razlika jeste ogromna, ali sa sportske ne postoji)
osim, bajevic barbarez, nase zelje...

spiric, majkic lozancic i slicni... njihove
JoseMujica

#594 Re: Komitet za normalizaciju

Post by JoseMujica »

Baltazar_khan wrote:Image

isto kao da je osim otišao u drugu državu da pregovara. nigdje državne zastave, još ova mapa iza njega
:lol: :lol: :lol: konta delegat Švabu isprovocirat :-) jedna Sjeverno Korejska krilatica kaže: The Leaders are the Sun of Nation and Mankind :-)

Švabu za doživotnog predsjednika svega :!: Nek uvede diktaturu :!:
MrSejo38

#595 Re: Komitet za normalizaciju

Post by MrSejo38 »

Baltazar_khan wrote:Image

Kad sam danas cito komentare na stranici vezano za ovu vijest , jedan mi je komentar zapao za oko strasno :-D
Osim: statut se mora usvojiti za dobrobit fudbala u federaciji i republici srpskoj
Dodik: oink oink oink
Osim: mile, šta kažeš ne razumijem te.
Dodik: OINK OINK HRK HRK
Last edited by MrSejo38 on 27/04/2011 19:45, edited 1 time in total.
Desert Wind

#596 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Desert Wind »

gledaj ti gotive i luksuza - rek'o bi coek RS emirat sa milijardama barela nafte...
palermo

#597 Re: Komitet za normalizaciju

Post by palermo »

nihoniho wrote: oovo je jedinstvena prilika da se,potpuno utemeljeno i argumentovano, nametne konstruktivan i normalan model funkcionisanja sportske institucije. jedinstvena prilika da jedna apoliticna organizacija iustraje na principima i dovede u red bih fudbal. ako sada ,i fifa i mi ,ne iskoristimo tu priliku,sve nas ovo ceka u narednih par godina.
jasno je da bsport, i bilo sta drugo, ne moze ici mimo politike, ali valjda ima i neka politika kojoj je cilj odbrana interesa drzave......ili ne?????????
ps.
potpuno je suludo traziti spas u uredu covjeka koji je izjavio da za bih ne navija ni kada igra protiv omrazene turske
ne vidim ja da imamo tu priliku, posebno s toga što ni FiFA ni UEFA nisu nešto spremni da se uključuju u naša politička zbivanja.
Ja i dalje ostajem pri stanovištu da bi ukidanje reprezentacije, a odluka o suspenzijji bi po meni upravo to značila, bio najveći udar na državu.
Mislim , možemo mi pokušati da budemo neka vrsta mađioničlara i da osnujemo savez, i da onda mukotrpno godinama pokušavamo da nas prime u FIFU, ali ne vidim svrhu toga kad ga već imamo.

A kako rekoh, to što se ne može danas riješiti ne znači da neće sutra.I uostalom niko nas ne priječi da makar u ovom federalnom dijelu saveza ne počnemo sa instaliranjem naših asova i poštenih ljudi u njega.
nihoniho

#598 Re: Komitet za normalizaciju

Post by nihoniho »

odavno je svabo otisao iz ove vukojebine,predugo je bio po austriji i japanu. nisam siguran da je on toliki mangup koliki mi mislimo da je........
nihoniho

#599 Re: Komitet za normalizaciju

Post by nihoniho »

ne vidim ja da imamo tu priliku, posebno s toga što ni FiFA ni UEFA nisu nešto spremni da se uključuju u naša politička zbivanja.
Ja i dalje ostajem pri stanovištu da bi ukidanje reprezentacije, a odluka o suspenzijji bi po meni upravo to značila, bio najveći udar na državu.
Mislim , možemo mi pokušati da budemo neka vrsta mađioničlara i da osnujemo savez, i da onda mukotrpno godinama pokušavamo da nas prime u FIFU, ali ne vidim svrhu toga kad ga već imamo.

A kako rekoh, to što se ne može danas riješiti ne znači da neće sutra.I uostalom niko nas ne priječi da makar u ovom federalnom dijelu saveza ne počnemo sa instaliranjem naših asova i poštenih ljudi u njega.
ne, prilika je da se daju odrijesene ruke komitetu da po fifa-inim kriterijima dormira savez.
nije li suludo formirati komitet kojem ce cil;j biti da ,one koji su iz kriminalno- politickih razloga opstruirali rad nfsbih, natjera da,odjednom, postanu svjesni i savjesni?
po meni, trebalo je komitetu dati mogucnost da usvoji statut,a da onda ekipe odluce da li ce participirati u sabvezu i skupstinu formirati od predstavnika ligasa,aa nme provincijske politicke bande......
Last edited by nihoniho on 27/04/2011 19:57, edited 2 times in total.
jeza u ledja

#600 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

Bogami ste vi bili u pravu sto se tice Dodika... :roll:

Samo, i dalje smatram da postoje ljudi u fudbalu u RS kojima ovakvo stanje nikako ne odgovara i ne vjerujem da cijela ova spletka ima toliko veze sa dnevnom politikom u smislu 'hajmo ih zajebat'. Ako se ispostavi da ce se stvari razrijesiti, onda ne vjerujem da im je to bila namjera.
Prije bih rekao da oni zele da se i dalje odrzi stanje u kojem ce oni moci imati 'veto' na odluke u NSBiH, a Dodik je jedini koji ih na kraju moze u nesto ubjediti. Takodje, siguran sam da sve ovo ne bi bilo ovako da na nasoj strani nismo imali Colakovice, Usanovice, Pusine i ostale parazite vec normalne, pametne i vrijedne ljude poput I. Osima, jer da je to tako bilo do sada ova stvar bi se na isti ovaj nacin na koji se rjesava sada mogla rijesiti i prije 7-8 godina. Ne bi se 'delegati' svadjali oko toga koja ce banda ukrasti vise novca nego kako unaprijediti fudbal u nasoj zemlji.

Ako se ovo na kraju progura, u sta sam i dalje skeptican, dobicemo mnogo toga. Sada svi pricate o tome kao ovo je jedinstvena prilika itd, pa jeste, jedinstvena je prilika da se umjesto gangstera na celu ove organizacije postave ljude poput Osima, Bajevica, Barbareza, Hadzibegica, pa sto ne i ovog Ljubojevica, a ne idioti i olos kakav je bio do sada. Zar nije to ono sto smo oduvijek htjeli? Stavite Osima ili Bajevica na celo saveza i NIKO normalan se nece buniti.
A ako ovo sve ne prodje do 26. maja, SVI fudbalski radnici u BiH i naravno navijaci klubova i reprezentacije ce izgubiti mnogo. Uopste me ne zanima SBBKBB u slucaju da sve ovo ne prodje, jer nista ne garantuje niti vidim nacina da se organizuje neki novi savez u kom cemo mi moci birati ko ce u njega ulaziti iz RS.

Sada cekamo neku izjavu ovih iz Komiteta, da vidimo detalje zahtjeva iz RS.
Locked