ekonomisto da nece mozda od SAD da prepisuju odrzivostjefferson wrote:
To je inace bas ono odrzivo dugorocno! Jbt ja poznavanja ekonomije!
jbt ovo je postalo smijesno
ekonomisto da nece mozda od SAD da prepisuju odrzivostjefferson wrote:
To je inace bas ono odrzivo dugorocno! Jbt ja poznavanja ekonomije!
Sinoc sam gledao ovu emisiju i covjeku se samo moze povracati na onakve izjave Lazanskog i onog nazovi islamologa...bolton93 wrote:
Par cinjenica o zivotu u Libiji pod Gadafijem:
-beskamatni krediti
-u toku studija prima se prosecna plata za to zanimanje
-ako ne nadjes posao nakon zavrsenog fakulteta, drzava placa kao da radis u struci
-po stupanju u bracnu zajednicu drzava poklanja stan ili kucu
-kupovina vozila po fabrickoj ceni
-nikome ne duguju ni centa
-besplatno zdravstvo i obrazovanje
A u cemu je problem sa SAD? Jel to propadaju ko 1824, 1896, 1929, 1941, 1963, 1968, 1974, 1981,1995, 1998, 2000 i evo sad?Splinter wrote:ekonomisto da nece mozda od SAD da prepisuju odrzivostjefferson wrote:
To je inace bas ono odrzivo dugorocno! Jbt ja poznavanja ekonomije!![]()
jbt ovo je postalo smijesno![]()
![]()
Ako je ovak kapitalisticki nemoralni pohlepi sistem gdje je jedina vrijednost NOVAC odrziv ondasi ti upravu ekonomisto...jefferson wrote:A u cemu je problem sa SAD? Jel to propadaju ko 1824, 1896, 1929, 1941, 1963, 1968, 1974, 1981,1995, 1998, 2000 i evo sad?Splinter wrote:ekonomisto da nece mozda od SAD da prepisuju odrzivostjefferson wrote:
![]()
nije to analiza vec cinjenice, ponasanje USA i NATO je cista kaubojstina , brzi su na obaracu , preko 700 USA vojnih baza je sirom planetejefferson wrote:A de tu svoju "analizu" napismeno daj??? Ako enko moze srat ovdje to si ti sa svojim "analizama"!simpozijum delirijum wrote:zabrinjavajuce je kako se u medjunarodnim odnosima olako upotrebljava vojna sila , tacnije imperijalisticka vojna mashinerija USA i NATO
od dogadjaja 9/11 u USA , USA i njene saveznice su dobile izgovor da vrse agresiju nad bilo kim
poslije Libije ko je sljedeci ?
Venecuela ? S Koreja ? Iran ?
ako analiziramo vojne intervencije u zadnjih 20 godina ili tacnije agresije NATO i USA , vidjecemo da je u zracnim napadima pogodjeno najvise civilnih objekata , i najvise zrtava je medju civilima
meni to ne izgleda kao "humanitarna intervencija " vec kao masakr iz zraka, te ostvarivanje dominacije nad resursima ove planete upotrebom gole sile
Bravo bosnohercegovac...Bosnohercegovac wrote:Evo cijela emisija ko želi da čuje srpsku propagandu i pohvale na račun pukovnika Gadafija.
VIDEO-RTS
Održivo je zato jer zemlja raspolaže ogromnom količinom nafte.jefferson wrote:To je inace bas ono odrzivo dugorocno! Jbt ja poznavanja ekonomije!bolton93 wrote:
Par cinjenica o zivotu u Libiji pod Gadafijem:
-beskamatni krediti
-ako ne nadjes posao nakon zavrsenog fakulteta, drzava placa kao da radis u struci
prijatelju ti imas potlaciteljski gen SAD i tebi je svako odrzavanje na racun bilo kojeg naroda(drzave) odrzivost dokjefferson wrote:A u cemu je problem sa SAD? Jel to propadaju ko 1824, 1896, 1929, 1941, 1963, 1968, 1974, 1981,1995, 1998, 2000 i evo sad?Splinter wrote:ekonomisto da nece mozda od SAD da prepisuju odrzivostjefferson wrote:
![]()

nemoj tako u USA javnost moze da protestvuje protiv toga... pa cak moze i USA predsjednik koji posalje jos tih vojnika da ubijaju civile da dobije Nobelovu nagradu za mir, jer par mjeseci supljira o nekakvim slobodama i mirusimpozijum delirijum wrote:evo kako izgleda "uvodjenje demokratije" po USA principu, o ovome novome ratnome zlocinu izvjestavaju svjetske agencije
http://www.e-novine.com/svet/svet-vesti ... ilima.html
libija je od nafte mogla ovakvim zivotom zivjeti jos ..pa dotle dok je nafta glavni resurs na planeti.kako ce svakako nestati planete prije toga, nije bilo potrebe za uvodjenjem divljeg kapitalizma sa tomahavcimajefferson wrote:A u cemu je problem sa SAD? Jel to propadaju ko 1824, 1896, 1929, 1941, 1963, 1968, 1974, 1981,1995, 1998, 2000 i evo sad?Splinter wrote:ekonomisto da nece mozda od SAD da prepisuju odrzivostjefferson wrote:
![]()
Ako je ovo istina, a ipak ih bombarduju da ih oslobode, onda da i mi cekamo bombardovanje?Par cinjenica o zivotu u Libiji pod Gadafijem:
-beskamatni krediti
e da editujem ima li iko ZIV i normalanmadner wrote:Ima kako nema.
Adam Smith.
Predpostavljam da veze nemas sa ekonomijom
Bilo bi dobro kad vec brojke spominjes da das i izvor?bolton93 wrote:U Iraku su za ovih 8 godina NATO trupe pobile 620 000 civila. Preko pola miliona ubijenih civila smatra se "kolateralnom žrtvom".
E ovo je jedna od boljih naucnih analiza. Jel ti simpoziji dodje nesto?libija je od nafte mogla ovakvim zivotom zivjeti jos ..pa dotle dok je nafta glavni resurs na planeti.kako ce svakako nestati planete prije toga, nije bilo potrebe za uvodjenjem divljeg kapitalizma sa tomahavcima
Kad ce tvoja analiza, ekspertu...?jefferson wrote:E ovo je jedna od boljih naucnih analiza. Jel ti simpoziji dodje nesto?libija je od nafte mogla ovakvim zivotom zivjeti jos ..pa dotle dok je nafta glavni resurs na planeti.kako ce svakako nestati planete prije toga, nije bilo potrebe za uvodjenjem divljeg kapitalizma sa tomahavcima
Ja uopste ne dajem analize, samo konstatujem da sve sto iznose simpoziji i sl se bazira na njihovom misljenju, a predstavljaju kao cinjenicu!nosara wrote:Kad ce tvoja analiza, ekspertu...?jefferson wrote:E ovo je jedna od boljih naucnih analiza. Jel ti simpoziji dodje nesto?libija je od nafte mogla ovakvim zivotom zivjeti jos ..pa dotle dok je nafta glavni resurs na planeti.kako ce svakako nestati planete prije toga, nije bilo potrebe za uvodjenjem divljeg kapitalizma sa tomahavcima
nosara wrote: Kad ce tvoja analiza, ekspertu...?
cuj analiza pa jos i naucnajefferson wrote:E ovo je jedna od boljih naucnih analiza. Jel ti simpoziji dodje nesto?libija je od nafte mogla ovakvim zivotom zivjeti jos ..pa dotle dok je nafta glavni resurs na planeti.kako ce svakako nestati planete prije toga, nije bilo potrebe za uvodjenjem divljeg kapitalizma sa tomahavcima
kako si me uporedio sa doticnim, mozes li mi naci negdje ja tvrdim da je moje misnjenje cinjenica? ili si jedan od onih sto ne pitaju nego znajujefferson wrote:Ja uopste ne dajem analize, samo konstatujem da sve sto iznose simpoziji i sl se bazira na njihovom misljenju, a predstavljaju kao cinjenicu!nosara wrote:
Kad ce tvoja analiza, ekspertu...?
Samo trazim dokaze o 620,000 pobijenih OD STRANE NATO trupa, te kako kaze simpoziji, da u zadnjih 20 godina amerikanci bombarduju vecinom civile (cije su bombe djelom finansirane od poreza koji simpoziji placa)!