paranoja uzela mi dusu sve mi uzela a-a-
Vlada FBiH (2011 - .........?)
-
iko123
#576 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
sto se tice klonova zna se koja ih stranka najvise ima
- madner
#577 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Sta neces mi rec kada su bili izbori unutar naroda?
Nazalost
Nazalost
-
sejdefu
#578 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
E sad kao lista iz doma naroda nikada nije izašla u službenim novinama a oni radili i izabrali rukovodstvo federacije, što nebi mogao i ja skupit 20 jarana (kakve veze ima što nismo ni izlazili na izbore) sjesti u kafanu platiti TV FBiH (mada jako su skupi) rasporedit nas po ministarstvima, doci popodne u zgradu vlade i po ministarstvima i zasjesti u fotelje, pa nek se onda i ova novoformirana vlast i Nikšić strpe dok ustavni sud ne donese odluku da li smo mi nelegalno se izabrali. Jbg voljeli bi i mi par dana sjediti u foteljima i hajrovati šta iz budžeta i naravno imati ovoliku podršku na forumima kao što ih imaju i ovi što su sami sebe izabrali.
Samo bojim se da onda se još neko ne sjeti toga pa nam se uvali u fotelje, a ne pokrijemo troškove iz kafane prije toga.
Samo bojim se da onda se još neko ne sjeti toga pa nam se uvali u fotelje, a ne pokrijemo troškove iz kafane prije toga.
- madner
#579 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Izaslo je u sluzbenim novima. 
-
iko123
#580 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
sta dokazat ces mi da HDZ nije dobio najveci broj hrvatskih glasova!madner wrote:Sta neces mi rec kada su bili izbori unutar naroda?
Nazalost
Klon
- ravno
#581 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
iko123 wrote:sta dokazat ces mi da HDZ nije dobio najveci broj hrvatskih glasova!madner wrote:Sta neces mi rec kada su bili izbori unutar naroda?
Nazalost
Klon
Kako možemo razlikovati hrvatske glasačke listiće od ostalih?
- Vitez Koja
#582 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
ravno wrote:iko123 wrote:sta dokazat ces mi da HDZ nije dobio najveci broj hrvatskih glasova!madner wrote:Sta neces mi rec kada su bili izbori unutar naroda?
Nazalost
Klon
Kako možemo razlikovati hrvatske glasačke listiće od ostalih?
Jednostavno.U gornjem desnom uglu glasackog listica pise : Covic. Inace, odstampano je specijalnom tintom koja je vidljiva jedino HDZ glasacima.
- madner
#583 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ma sve je jasno, i necemo sada istom liku pod 53. nikom opet isto objasnjavat.
Ali svidja mi se evolucija. Dodao je rijec NAZALOST.
Dodo je jak ko beton, NAZALOST
- travnik
#584 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Vlada FBiH? Najpreciznije, najsažetije i najtočnije je Vladu FBiH i način izbora okarakterizirao Senad Avdić. Prema njemu: "Način izbora Vlade Federacije ponižavajući je za Hrvate ; personalni sastav Vlade je uvredljiv za sve narode i "ostale"!
p.s. Oko broja glasova Hrvata. Prije izbora, ponajviše stranke iz Sarajeva su govorili kako se broj Hrvata, samo zahvaljujući HDZ-u, prepolovio, kako Hrvata nema i itd., a sada nakon izbora, po tumačenju broja glasova Hrvata od strane tih istih stranaka, izgleda da Hrvata nikada više nije bilo u BiH. Ako nastave takvim tempom, ispat će da je Hrvata skoro 1 milijun.
p.s. Oko broja glasova Hrvata. Prije izbora, ponajviše stranke iz Sarajeva su govorili kako se broj Hrvata, samo zahvaljujući HDZ-u, prepolovio, kako Hrvata nema i itd., a sada nakon izbora, po tumačenju broja glasova Hrvata od strane tih istih stranaka, izgleda da Hrvata nikada više nije bilo u BiH. Ako nastave takvim tempom, ispat će da je Hrvata skoro 1 milijun.
- madner
#585 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Evo svecano obecavam da cu se izjasnit kao Hrvat na sljedecem popisu, kako bi Covic vise kmecao 
-
iko123
#586 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
jedno pitanje za eksperta koja su to moja ostala 52 nika , pisel na cosku listica?madner wrote:Ma sve je jasno, i necemo sada istom liku pod 53. nikom opet isto objasnjavat.
tebe izgleda vise boli sto sam ja protiv HDZ-a Dodika i ostale bagre a nisam za SDP, to je prosto nemoguce u tvojoj glavi izgleda
- madner
#587 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Mene boli nesto juznije
Pao si na jednostavnom testu, nisi bio spreman da se izjasnis o jednostavnom pitanju. Sada NAZALOST vise nisi ozbiljan forumas
Pao si na jednostavnom testu, nisi bio spreman da se izjasnis o jednostavnom pitanju. Sada NAZALOST vise nisi ozbiljan forumas
- nosara
#588 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ko je protiv svih, ipak je za nekoga od njih... Dokazano, barem na ovom forumu...iko123 wrote:jedno pitanje za eksperta koja su to moja ostala 52 nika , pisel na cosku listica?madner wrote:Ma sve je jasno, i necemo sada istom liku pod 53. nikom opet isto objasnjavat.
Dodo je jak ko beton, NAZALOST![]()
tebe izgleda vise boli sto sam ja protiv HDZ-a Dodika i ostale bagre a nisam za SDP, to je prosto nemoguce u tvojoj glavi izgleda
-
iko123
#589 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
madner wrote:Mene boli nesto juznije![]()
nemoj gubiti zivce
- madner
#590 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Majoriziram redovno pa sam miran 
-
sejdefu
#591 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Nije izašlo u službenim novinama.žmadner wrote:Izaslo je u sluzbenim novima.
Sl. Novine FBiH 12/11 izašlo rukovodstvo FBiH i vlada.
Da bi se oformila vlada dom naroda treba potvrditi izbor rukovodstva FBiH
Dom naroda nikada nije izašao u Sl. novinama što znači da ne postoji.
Nije problem Sl. novina ko ima pečat i narudžbenicu ovi iz Sl. novina sve objavljuju, briga njih za ustavnost niti ih treba biti briga, jedino me interesuje ako ustavni sud poništi imnovanje da li će neko od platvormaša u zatvor (inače nikakve koristi od suda) jer nepoznati ljudi troše državne pare. Objavu od ponedeljka u sl. novinama ce neko morati platiti naravno iz budžeta odnosno iz đepa građana ove zemlje.
- madner
#592 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Nije tacno.
Član 64.
Mandatno-imunitetska komisija razmatra: pitanja u vezi sa imunitetom delegata u Domu naroda; obavještava Dom naroda o slučajevima koji povlače prestanak mandata delegata; vrši poslove Verifikacione komisije u vezi sa verifikacijom mandata delegata koji su izabrani u skupštinama kantona, kao i druga pitanja u vezi s imunitetom i mandatom delegata.
i
Član 138.
Dom naroda sa Predstavničkim domom, iz nadležnosti Parlamenta Federacije, donosi Ustav, zakone, budžet i daje autentično tumačenje zakona.
Dom naroda samostalno donosi poslovnik, deklaracije, rezolucije, preporuke, odluke, zaključke i druge akte u skladu sa Ustavom Federacije i ovim poslovnikom.
Akte iz st. 1. i 2. ovog člana Dom naroda donosi većinom glasova od ukupnog broja verifikovanih delegata u Domu naroda, ako Ustavom Federacije i ovim poslovnikom nije drugačije utvrđeno.
Dom naroda, u pravilu, razmatra akte iz stava 1. ovog člana nakon njihovog razmatranja u Predstavničkom domu, osim ako Ustavom Federacije i zakonom nije drugačije utvrđeno.
Dakle Dom Naroda nije morao izaci u sluzbenim novinama.
No nema potrebe da naglabamo o ovome prije odluke Suda.
Član 64.
Mandatno-imunitetska komisija razmatra: pitanja u vezi sa imunitetom delegata u Domu naroda; obavještava Dom naroda o slučajevima koji povlače prestanak mandata delegata; vrši poslove Verifikacione komisije u vezi sa verifikacijom mandata delegata koji su izabrani u skupštinama kantona, kao i druga pitanja u vezi s imunitetom i mandatom delegata.
i
Član 138.
Dom naroda sa Predstavničkim domom, iz nadležnosti Parlamenta Federacije, donosi Ustav, zakone, budžet i daje autentično tumačenje zakona.
Dom naroda samostalno donosi poslovnik, deklaracije, rezolucije, preporuke, odluke, zaključke i druge akte u skladu sa Ustavom Federacije i ovim poslovnikom.
Akte iz st. 1. i 2. ovog člana Dom naroda donosi većinom glasova od ukupnog broja verifikovanih delegata u Domu naroda, ako Ustavom Federacije i ovim poslovnikom nije drugačije utvrđeno.
Dom naroda, u pravilu, razmatra akte iz stava 1. ovog člana nakon njihovog razmatranja u Predstavničkom domu, osim ako Ustavom Federacije i zakonom nije drugačije utvrđeno.
-
sejdefu
#593 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Što će reci da smo i ja i ti u domu naroda, ko je ovlašten da nekome potvrdi mandat u domu naroda ako ne treba niko potvrđivati onda sam i ja u istom tom domu od sada
Što će reci da smo i ja i ti u domu naroda, ko je ovlašten da nekome potvrdi mandat u domu naroda ako ne treba niko potvrđivati onda sam i ja u istom tom domu od sada
- madner
#594 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Pa napisao sam vec, komisija koja je formirana i koja je verifikovala zastupnike.
Mene nije niko verifikovao, tebe jeste?
-
sejdefu
#595 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Nije još moram još samo da nađem par jarana da imam komisiju, ko je komisiaj i ko nju bira ???madner wrote:Pa napisao sam vec, komisija koja je formirana i koja je verifikovala zastupnike.![]()
- madner
#596 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Pa jesi li gledao prenos uzivo ili nisi?sejdefu wrote:Nije još moram još samo da nađem par jarana da imam komisiju, ko je komisiaj i ko nju bira ???madner wrote:Pa napisao sam vec, komisija koja je formirana i koja je verifikovala zastupnike.![]()
-
sejdefu
#597 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
gledao jesam, ali od pauze zbog dnz-ovke tako da je izbor komisije bio ranije samo što znam da je CIK rekao da nece nikome ovjeriti mandat dok se ne izaberu svi predstavnici DN iz svih kantona. Znači oni koji su odlučivali imali su pravo raditi u DN isto kao i ja
- madner
#598 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Imas presudu protiv CIKa zbog toga, tako da su i sa te strane platformasi osigurani.
- ReD aka Socijalista
#599 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Opet ponavljam, samo vi pricajte o Masicu...a cojk radi kao niko
SAd je skinuo sako
Sastanak ministra i sindikata
Partnerskim odnosom do kvalitetnijih uslova i standarda u obrazovanju
SAd je skinuo sako
Partnerskim odnosom do kvalitetnijih uslova i standarda u obrazovanju
Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić sastao se u Sarajevu sa predsjednikom Saveza samostalnih sindikata BiH Ismetom Bajramovićem, predsjednikom Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Selvedinom Šatorovićem i predsjednikom Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH Dževadom Hadžićem.
Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim pitanjima u oblasti obrazovanja na području Federacije Bosne i Hercegovine i o problemima koji otežavaju reformu i harmonizaciju obrazovanja i materijalni položaj prosvjetnih radnika, a posebno je akcentirano pitanje nadležnosti, koja je u Federaciji Bosne i Hercegovine, kako je ocjenjeno, dovela do nejednakih uslova obrazovanja i nejednakog materijalnog položaja prosvjetnih radnika.
U cilju postizanja kvalitetnijeg obrazovanja i prosvjetnog standarda, na sastanku je istaknuta neminovnost promjena u ovoj oblasti, te intezivnije i konkretnije saradnje svih nivoa vlasti i sindikata. Predstavnici sindikata su najavili da će u skladu sa potpisanim Protokolom o saradnji pozvati kantonalna ministarstva obrazovanja da zajednički djeluju, te iskazali važnost uključivanja sindikata u rad koordinirajućih tijela za obrazovanje u Federaciji BiH, kako bi zajedno sa svih deset kantonalnih ministarstava i Federalnim ministarstvom obrazovanja pokušali prevazići postojeće prepreke. Zaključeno je da će naredni radni sastanak Sindikata obrazovanja i Federalnog ministarstva biti održan već početkom narednog mjeseca.
Federalni ministar obrazovanja i nauke naglasio je čvrsto opredjeljenje Ministarstva za stvaranje jednakih uslova obrazovanja u Federaciji BiH, te pozvao Sindikat na partnerstvo u stvaranju svih zajedničkih prioriteta.

- Komrad
#600 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
ReD aka Socijalista wrote:Opet ponavljam, samo vi pricajte o Masicu...a cojk radi kao niko![]()
SAd je skinuo sako
Partnerskim odnosom do kvalitetnijih uslova i standarda u obrazovanjuFederalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić sastao se u Sarajevu sa predsjednikom Saveza samostalnih sindikata BiH Ismetom Bajramovićem, predsjednikom Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Selvedinom Šatorovićem i predsjednikom Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH Dževadom Hadžićem.
Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim pitanjima u oblasti obrazovanja na području Federacije Bosne i Hercegovine i o problemima koji otežavaju reformu i harmonizaciju obrazovanja i materijalni položaj prosvjetnih radnika, a posebno je akcentirano pitanje nadležnosti, koja je u Federaciji Bosne i Hercegovine, kako je ocjenjeno, dovela do nejednakih uslova obrazovanja i nejednakog materijalnog položaja prosvjetnih radnika.
U cilju postizanja kvalitetnijeg obrazovanja i prosvjetnog standarda, na sastanku je istaknuta neminovnost promjena u ovoj oblasti, te intezivnije i konkretnije saradnje svih nivoa vlasti i sindikata. Predstavnici sindikata su najavili da će u skladu sa potpisanim Protokolom o saradnji pozvati kantonalna ministarstva obrazovanja da zajednički djeluju, te iskazali važnost uključivanja sindikata u rad koordinirajućih tijela za obrazovanje u Federaciji BiH, kako bi zajedno sa svih deset kantonalnih ministarstava i Federalnim ministarstvom obrazovanja pokušali prevazići postojeće prepreke. Zaključeno je da će naredni radni sastanak Sindikata obrazovanja i Federalnog ministarstva biti održan već početkom narednog mjeseca.
Federalni ministar obrazovanja i nauke naglasio je čvrsto opredjeljenje Ministarstva za stvaranje jednakih uslova obrazovanja u Federaciji BiH, te pozvao Sindikat na partnerstvo u stvaranju svih zajedničkih prioriteta.