Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
-
Hadzi Lojo
#576 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Recimo ovog Supka- pardon Suputa mi smo razmjenili, a bio komandant teroristima, koji su ubijali gradjane koji su ga hranili godinama i koji je bio duzan kao clan JNA da brani iste. Takvi se po kratkom postupku streljaju na licu mjesta.
Ovdje mnogi pokusavaju svjesno ili nesvjesno da idu niz dlaku cetnicima i lagano ubjedjuju naivne da vjeruju njihovim bajkama.
Ja znam da je JNA jos 20 godina prije 92 postala velika maska pod kojom se krila srpska vojska.
Ovdje mnogi pokusavaju svjesno ili nesvjesno da idu niz dlaku cetnicima i lagano ubjedjuju naivne da vjeruju njihovim bajkama.
Ja znam da je JNA jos 20 godina prije 92 postala velika maska pod kojom se krila srpska vojska.
- Skijaš
#577 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Ko su ti i kako to rade ?Hadzi Lojo wrote:Ovdje mnogi pokusavaju svjesno ili nesvjesno da idu niz dlaku cetnicima i lagano ubjedjuju naivne da vjeruju njihovim bajkama.
- pojedinac
#578 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Znam i ja.Hadzi Lojo wrote:Recimo ovog Supka- pardon Suputa mi smo razmjenili, a bio komandant teroristima, koji su ubijali gradjane koji su ga hranili godinama i koji je bio duzan kao clan JNA da brani iste. Takvi se po kratkom postupku streljaju na licu mjesta.
- veljaca
#579 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Znam i ja ...pojedinac wrote:Znam i ja.Hadzi Lojo wrote:Recimo ovog Supka- pardon Suputa mi smo razmjenili, a bio komandant teroristima, koji su ubijali gradjane koji su ga hranili godinama i koji je bio duzan kao clan JNA da brani iste. Takvi se po kratkom postupku streljaju na licu mjesta.
- kiky
#580 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
ja još nisam vidjeo da su neki srbi otišli u split, zagreb, osijek da polože cviječe ...
nema ih ni po kosovu ...

nema ih ni po kosovu ...
- holowey
#581 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
nece ni otici... jer su u tim zemljama vojno porazeni i nemaju *uda da se pojave... dok je kod nas situacija drugacija...kiky wrote:ja još nisam vidjeo da su neki srbi otišli u split, zagreb, osijek da polože cviječe ...
nema ih ni po kosovu ...
-
sandokann
#582 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Po vama ispade da nijedan NEBosnjak nije nastradao.
- holowey
#583 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
apsolutno je bilo i stradalih nebosnjaka... ali navedi gdje su to bila organizovana smaknuca nebosnjaka i ja cu podrzati odavanje pocasti, ako treba dati i donaciju za organizovanje skupa... govorim o organizovanim smaknucima poput onih u okolini srebrenice jer je preofirno pocelo okupljanje u bivsoj dobrovoljackoj kada se pocelo sa ukopom (i pratecim programom) srebrenickih zrtavasandokann wrote:Po vama ispade da nijedan NEBosnjak nije nastradao.
- Banksy
#584 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Tih dana? Jeste, Saša Lazarević.sandokann wrote:Po vama ispade da nijedan NEBosnjak nije nastradao.
Hoćeš još da nabrajamo? Poimenice, s biografijama?...
Saša Lazarević, novinar TV BiH. Saša i ja smo zajedno studirali žurnalistiku na Sarajevskom FPN-u. Za razliku od nas pristiglih iz drugih gradova, koji smo na fakultet dolazili redovno, ne toliko zbog same nastave, koliko iz potrebe da što dulje izbivamo iz memljivih i hladnih podstanarskih soba, Saša je, kao i ostale Sarajlije, rijetko pohodio zgradu FPN-a. No, kad god bi se tamo pojavio, to nije moglo promaći niti jednoj studentici. Izgledao je kao Apolon čiji je preplanuli ten, usred turobne sarajevske zime, jasno govorio da se upravo spustio sa skijaških terena Jahorine na koju će se vratiti čim od neke, od njegove pojave usplahirenih koleginica, pozajmi bilješke sa predavanja. Kako se detaljnim i urednim bilješkama nikada nisam mogla pohvaliti, uglavnom sam glumila da ga ne primjećujem, mada bih, kad god bi me u prolazu odmjerio svojim modroplavim očima, iz torbe brže-bolje vadila ogledalce i sujetno provjeravala kako li sam u tim očima izgledala.
Sašu je juna 1992. godine ubila granata koja je uletjela u njegov stan na Alipašinom polju u času kada je, nakon 16-to časovnog izvještavanja iz svog opkoljenog grada, konačno došao kući da se malo osvježi. Njegova smrt raspršila je moju skrivenu nadu da ćemo se, i kada napokon prođe rat, on i ja još dugi niz godina sretati negdje ne potezu od Pošte do Drvenije.
...
A. Busuladžić
- Banksy
#585 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Nećeš ih ni vidjeti. Hrvatska je ozbiljna zemlja.kiky wrote: ja još nisam vidjeo da su neki srbi otišli u split, zagreb, osijek da polože cviječe ...
-
sandokann
#586 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Samo nabrajaj i ne ocekujem nista drugacije od tvrdnji da su Srbi ubijali Srbe.Banksy wrote:Tih dana? Jeste, Saša Lazarević.sandokann wrote:Po vama ispade da nijedan NEBosnjak nije nastradao.
Hoćeš još da nabrajamo? Poimenice, s biografijama?...
Saša Lazarević, novinar TV BiH. Saša i ja smo zajedno studirali žurnalistiku na Sarajevskom FPN-u. Za razliku od nas pristiglih iz drugih gradova, koji smo na fakultet dolazili redovno, ne toliko zbog same nastave, koliko iz potrebe da što dulje izbivamo iz memljivih i hladnih podstanarskih soba, Saša je, kao i ostale Sarajlije, rijetko pohodio zgradu FPN-a. No, kad god bi se tamo pojavio, to nije moglo promaći niti jednoj studentici. Izgledao je kao Apolon čiji je preplanuli ten, usred turobne sarajevske zime, jasno govorio da se upravo spustio sa skijaških terena Jahorine na koju će se vratiti čim od neke, od njegove pojave usplahirenih koleginica, pozajmi bilješke sa predavanja. Kako se detaljnim i urednim bilješkama nikada nisam mogla pohvaliti, uglavnom sam glumila da ga ne primjećujem, mada bih, kad god bi me u prolazu odmjerio svojim modroplavim očima, iz torbe brže-bolje vadila ogledalce i sujetno provjeravala kako li sam u tim očima izgledala.
Sašu je juna 1992. godine ubila granata koja je uletjela u njegov stan na Alipašinom polju u času kada je, nakon 16-to časovnog izvještavanja iz svog opkoljenog grada, konačno došao kući da se malo osvježi. Njegova smrt raspršila je moju skrivenu nadu da ćemo se, i kada napokon prođe rat, on i ja još dugi niz godina sretati negdje ne potezu od Pošte do Drvenije.
...
A. Busuladžić
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#587 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
-Prebaci vatru na VelUšiće i Pofaliće tamo nema puno srpskog življa.sandokann wrote: Samo nabrajaj i ne ocekujem nista drugacije od tvrdnji da su Srbi ubijali Srbe.
@Veljača, molim te da mu ti objasniš.
- poznanik
#588 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Zar nismo ranije utvrdili da ne možemo generalizacijom optuživati strane u bosanskom ratu?sandokann wrote:...Samo nabrajaj i ne ocekujem nista drugacije od tvrdnji da su Srbi ubijali Srbe.
- Chisum
#589 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Banksy wrote:Nećeš ih ni vidjeti. Hrvatska je ozbiljna zemlja.kiky wrote: ja još nisam vidjeo da su neki srbi otišli u split, zagreb, osijek da polože cviječe ...
Upravo.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#590 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
poznanik wrote:Zar nismo ranije utvrdili da ne možemo generalizacijom optuživati strane u bosanskom ratu?sandokann wrote:...Samo nabrajaj i ne ocekujem nista drugacije od tvrdnji da su Srbi ubijali Srbe.
Samo ovaj izraz ''bosanski rat'' nekako mi ne priliči, sjetim se Dobrice (tal.Benitta) Ćosića i njegove knjige. Nisu rat izazvali Bosanci, nego je rat došao izvana nakon što su u Karađorđevu na Balkan party-iju Tudjmanin i Zloba pjevali
''Nek ti je rahmet Alija'',...
- poznanik
#591 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Rat na teritoriji BiH...PipiDugaDevetka wrote:Samo ovaj izraz ''bosanski rat'' nekako mi ne priliči, sjetim se Dobrice (tal.Benitta) Ćosića i njegove knjige...
- PipiDugaDevetka
#592 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Ako stranci neprecizno, pod utjecajem srbijanske propagande skrojene u nekim od tajnih službi govore ''Bosnian civil war'', ne moraš i ti, ''Rat na teritoriji Bosne'' jeste precizna fraza. Ova razlika između ''rata u Bosni'' i ''bosnanskog rata'' razumljiva je samo onim kojima je maternji jezik BCgHS...Da sada ne objašnjavam tu razliku, samo ću reći da Bosanci nisu otpočeli rat, nego je on došao u Bosnu, i iz Srbije, i iz Hrvatske...poznanik wrote:Rat na teritoriji BiH...PipiDugaDevetka wrote:Samo ovaj izraz ''bosanski rat'' nekako mi ne priliči, sjetim se Dobrice (tal.Benitta) Ćosića i njegove knjige...
- mO k3
#593 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
zaboravio si navesti uz pomoc domacih pobunjenika/izdajnikaPipiDugaDevetka wrote:Ako stranci neprecizno, pod utjecajem srbijanske propagande skrojene u nekim od tajnih službi govore ''Bosnian civil war'', ne moraš i ti, ''Rat na teritoriji Bosne'' jeste precizna fraza. Ova razlika između ''rata u Bosni'' i ''bosnanskog rata'' razumljiva je samo onim kojima je maternji jezik BCgHS...Da sada ne objašnjavam tu razliku, samo ću reći da Bosanci nisu otpočeli rat, nego je on došao u Bosnu, i iz Srbije, i iz Hrvatske...poznanik wrote:Rat na teritoriji BiH...PipiDugaDevetka wrote:Samo ovaj izraz ''bosanski rat'' nekako mi ne priliči, sjetim se Dobrice (tal.Benitta) Ćosića i njegove knjige...
- PipiDugaDevetka
#594 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Domaći izdajnici, pomagači agresora se čudom ne mogu načuditi, ja rođen u Sarajevu, i agresor na samog sebe,...Naravno da si bio agresor kada si pomagao glavnoj agresorskoj sili koja te je i uvukla u izdaju domovine majke Bosne i Hercegovine.
-
sandokann
#595 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Karakter rata nije odgovor na pitanje zlocina prema Srbima.
- joint union
#596 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
sandokann wrote:Karakter rata nije odgovor na pitanje zlocina prema Srbima.
Pa evo, imas priliku, dokumentuj zlocine prema Srbima. Navedi srusene srpske bogomolje i masovna silovanja srpskih zena. Navedi mjesta gdje se dogodio genocid nad Srbima. Ko ti brani...
- nineinchnails
#597 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Broj poginulih je 6 (od toga jedna zena muslimanka).
Eno vam svjedocenje Kukanjca i "end of story". Ovaj slucaj su odbili svi moguci sudovi gdje god je to srbija plasirala kao ratni zlocin, a lazirajuci fakte i broj poginulih. Tu se stvarno vise nema sta raspravljati.
Eno vam svjedocenje Kukanjca i "end of story". Ovaj slucaj su odbili svi moguci sudovi gdje god je to srbija plasirala kao ratni zlocin, a lazirajuci fakte i broj poginulih. Tu se stvarno vise nema sta raspravljati.
- zemomak
#598 Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
A o nejači i lavovima da ne pričamo
Tapatalk via iPhone 4s
Tapatalk via iPhone 4s
-
sandokann
#599 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Svetozar Pudaric:
- . Smatram da ovaj grad, ako želi da bude pravi grad, mora da se sjeti likvidacije i egzekucije porodice Ristović u Velešićima, koji su ubijeni za stolom za ručak u vlastitoj kući. Taj čin niko ne može opravdati...
Htio bih da pomenem i ubistvo dvoje djece snajperom na Grbavici. Ne znam ko može tvrditi da su ta djeca bilo kakvi neprijatelji i ko može tvrditi da je heroj onaj ko je ispalio metke na tu djecu. Imamo mnogo toga, ne samo u Sarajevu. Logor u Čelebićima, ubistva u Bradini...
Za onoga ko je izgubio člana porodice, ubijen je cijeli svijet. Slično je i sa pitanjem broja ubijenih sarajevskih Srba. Mi ni na Kazanima ne znamo još uvijek tačan broj ubijenih i teško da ćemo ga ikada i znati jer oni koji posjeduju tu informaciju je neće dati. Kosti koje su tamo nađene toliko su ugljenisane da ne možete utvrditi da li je riječ o kostima jedne osobe ili više njih.
- holowey
#600 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
svaka cast... kazani, celebici, silos... to jesu bili zlocini... neki pocinioci su bili kaznjeni (na ovaj ili onaj nacin) a neki bogami prodjose nekaznjeno... sve to treba rasvijetliti i obiljeziti kako treba... postaviti spomen plocu, podici spomenik, svake godine na odredjeni datum obici ta mjesta, odrzati govor, djeci odrzati istorijski cas... ali bivsa dobrovoljacka ulica nije takvo mjesto... niti je bivsa kasarna viktor bubanj takvo mjesto... ali sto jes' jes' ta mjesta su medijski eksponirana pa se isplati tu okupiti... ko bi to vidio da se organizuje na kazanima? ili u bradini? dodikovci prave farsu i zloupotrebljavaju bol onih koji su tu nekoga izgubili a zarad politickih poena... i nadju se duduci koji slijepo povjeruju u ono sto im se servirasandokann wrote:Svetozar Pudaric:
- . Smatram da ovaj grad, ako želi da bude pravi grad, mora da se sjeti likvidacije i egzekucije porodice Ristović u Velešićima, koji su ubijeni za stolom za ručak u vlastitoj kući. Taj čin niko ne može opravdati...Htio bih da pomenem i ubistvo dvoje djece snajperom na Grbavici. Ne znam ko može tvrditi da su ta djeca bilo kakvi neprijatelji i ko može tvrditi da je heroj onaj ko je ispalio metke na tu djecu. Imamo mnogo toga, ne samo u Sarajevu. Logor u Čelebićima, ubistva u Bradini...Za onoga ko je izgubio člana porodice, ubijen je cijeli svijet. Slično je i sa pitanjem broja ubijenih sarajevskih Srba. Mi ni na Kazanima ne znamo još uvijek tačan broj ubijenih i teško da ćemo ga ikada i znati jer oni koji posjeduju tu informaciju je neće dati. Kosti koje su tamo nađene toliko su ugljenisane da ne možete utvrditi da li je riječ o kostima jedne osobe ili više njih.