Zar te to stvarno tako iznenadilo? Pa to nam citav zivot brbljajuAurora Borealis wrote:Treba naravno, ali je meni malo zasmetao taj stav da poslije 30.-te ko ne uhvati voz moze se oprostiti od zivota. Nista vise.
BRAK
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Le_La
#576 Re: BRAK - DA ILI NE?
- Aurora Borealis
#577 Re: BRAK - DA ILI NE?
@Marsovko znam, ali opet se zacudim kad neko tako mlad ima takve stavove. Razumijem malo starije generacije, ali ovo mi je jos uvijek tesko da svarim.
Ma meni iskreno ne "brbljaju". Meni su brbljali samo da postanem svoj covjek i da uzivam u zivotu. Sta znam, sto ljudi...Le_La wrote:Zar te to stvarno tako iznenadilo? Pa to nam citav zivot brbljaju
- Le_La
#578 Re: BRAK - DA ILI NE?
Ti sada pises tu pricu kao neku utjehu i nadu i za one preko 30because_of_you wrote:Mislim da se treba prepustiti... Ako je suđeno, desiti će se, pa i sa 47 godina![]()
Od moje dobre prijateljice mama- nakon smrti muža, ostala je sama sa svojih 20 i neku godinu, i nije se htjela više udavati, niti ju je to više interesiralo. Nakon 17 godina soliranja i sasvim sređenog života kao samohrana mama, upoznaje divnu osobu i udaje se opet![]()
I sada je u skladnom braku već nekoliko godina, kaže da se nikad nisu ni "preriječili"
![]()
Samo treba ne forsirati stvari...
Zasto nije moguce do kraja zivota biti sam i opet sretan, zasto svi moramo imati djecu i muzeve?
- Le_La
#579 Re: BRAK - DA ILI NE?
Ma to ocekuje drustvo od nas, to se osjeti u zrakuAurora Borealis wrote:@Marsovko znam, ali opet se zacudim kad neko tako mlad ima takve stavove. Razumijem malo starije generacije, ali ovo mi je jos uvijek tesko da svarim.
Ma meni iskreno ne "brbljaju". Meni su brbljali samo da postanem svoj covjek i da uzivam u zivotu. Sta znam, sto ljudi...Le_La wrote:Zar te to stvarno tako iznenadilo? Pa to nam citav zivot brbljaju
- because_of_you
#580 Re: BRAK - DA ILI NE?
Le_La wrote:Ti sada pises tu pricu kao neku utjehu i nadu i za one preko 30because_of_you wrote:Mislim da se treba prepustiti... Ako je suđeno, desiti će se, pa i sa 47 godina![]()
Od moje dobre prijateljice mama- nakon smrti muža, ostala je sama sa svojih 20 i neku godinu, i nije se htjela više udavati, niti ju je to više interesiralo. Nakon 17 godina soliranja i sasvim sređenog života kao samohrana mama, upoznaje divnu osobu i udaje se opet![]()
I sada je u skladnom braku već nekoliko godina, kaže da se nikad nisu ni "preriječili"
![]()
Samo treba ne forsirati stvari...![]()
Zasto nije moguce do kraja zivota biti sam i opet sretan, zasto svi moramo imati djecu i muzeve?
Ne znam, možda zato što je u nama usađena želja za time i što je to sasvim prirodan tok događaja?
-
PalaSa Marsa
#581 Re: BRAK - DA ILI NE?
Aurora Borealis wrote:@Marsovko znam, ali opet se zacudim kad neko tako mlad ima takve stavove. Razumijem malo starije generacije, ali ovo mi je jos uvijek tesko da svarim.
Godine vecinom nisu mjerilo ni zasto, tako da se ovdje ne mozemo pravdat' godinama na neku nasu ili neciju izjavu. Prema tome Auroro, nije stvar price i prepricavanja, stvar je stava i stila zivota, odnosno zivljenja, stila zivljenja.
- Aurora Borealis
#582 Re: BRAK - DA ILI NE?
PalaSa Marsa wrote: Godine vecinom nisu mjerilo ni zasto, tako da se ovdje ne mozemo pravdat' godinama na neku nasu ili neciju izjavu. Prema tome Auroro, nije stvar price i prepricavanja, stvar je stava i stila zivota, odnosno zivljenja, stila zivljenja.
I to znam, i sama uvijek kazem da godine nisu mjerilo nizasto, ali.. ali opet
-
PalaSa Marsa
#583 Re: BRAK - DA ILI NE?
Ima ova mejsta al' ako uzmemo u obzir to da mi sami sebi mozemo stvarat' standarde onakve kakvi nama odgovaraju ma kakvi se oni drustvu oko nas cinili, i samim tim stvorimo neko novo drustvo gdje ce vecina bit' sretni do kraja zivota.Le_La wrote:Ma to ocekuje drustvo od nas, to se osjeti u zrakuAurora Borealis wrote:@Marsovko znam, ali opet se zacudim kad neko tako mlad ima takve stavove. Razumijem malo starije generacije, ali ovo mi je jos uvijek tesko da svarim.
- kmirsad
#584 Re: BRAK - DA ILI NE?
Brak ?... da... ne... neznam... 
-
PalaSa Marsa
#585 Re: BRAK - DA ILI NE?
Hehehehe, ma jasta radi. Ma Dzuly mi jeAurora Borealis wrote:PalaSa Marsa wrote: Godine vecinom nisu mjerilo ni zasto, tako da se ovdje ne mozemo pravdat' godinama na neku nasu ili neciju izjavu. Prema tome Auroro, nije stvar price i prepricavanja, stvar je stava i stila zivota, odnosno zivljenja, stila zivljenja.
I to znam, i sama uvijek kazem da godine nisu mjerilo nizasto, ali.. ali opetKako mozes zivjeti u ubjedjenju da zivot prestaje s tridesetom...Jos ako si neudata... Bolje ti je odmah u OBI po strik sto bi Juliana rekla
Ps: Sta je OBI?
- Aurora Borealis
- Ridjobrki
#587 Re: BRAK - DA ILI NE?
Samo vi teoretizirajte i tješite se: trideseta se bliži...

P.S. OBI je muški ekvivalent DM-u ili BIPA-i.
-
PalaSa Marsa
#588 Re: BRAK - DA ILI NE?
Aurora Borealis wrote:
- Aurora Borealis
#589 Re: BRAK - DA ILI NE?
Ja sam se obezbjedila, nije li tako?Ridjobrki wrote:Samo vi teoretizirajte i tješite se: trideseta se bliži...![]()
-
PalaSa Marsa
#590 Re: BRAK - DA ILI NE?
Ja jes' ovaj Brko susretljivRidjobrki wrote:Samo vi teoretizirajte i tješite se: trideseta se bliži...![]()
- Ridjobrki
#591 Re: BRAK - DA ILI NE?
@aurora: fiktivno, onako kako smo se pogodili 
- Aurora Borealis
#592 Re: BRAK - DA ILI NE?
Naravno!Ridjobrki wrote:@aurora: fiktivno, onako kako smo se pogodili
-
PalaSa Marsa
#593 Re: BRAK - DA ILI NE?
E pa ja vam cestitam.

- Aurora Borealis
#594 Re: BRAK - DA ILI NE?
E pa zahvaljujemo! 
-
PalaSa Marsa
#595 Re: BRAK - DA ILI NE?
E pa nema na cemu. Da budete zdravi i veseli do kraja zivota.

- Aurora Borealis
#596 Re: BRAK - DA ILI NE?
Ispravka: do dobijanja zelenog kartonaPalaSa Marsa wrote:E pa nema na cemu. Da budete zdravi i veseli do kraja zivota.![]()
-
PalaSa Marsa
#597 Re: BRAK - DA ILI NE?
A to vi zbog cageta?

- burek_in_space
#598 Re: BRAK - DA ILI NE?
Shta si ti mislila, da ljubv pokrece svijet?!PalaSa Marsa wrote:A to vi zbog cageta?![]()
-
PalaSa Marsa
#599 Re: BRAK - DA ILI NE?
Ja nisam ovdje da mislim.burek_in_space wrote:Shta si ti mislila, da ljubv pokrece svijet?!PalaSa Marsa wrote:A to vi zbog cageta?![]()
![]()
Sta je Bureke.
Da se i ti nebi zenio slucajno?
- Ridjobrki
#600 Re: BRAK - DA ILI NE?
Khm, cure: trolujemo temu, ima tema za ovo, ok?
Mada, prošla su vremena kad je insan i fiktivnoj ženi mogao nešto zapovjediti...