Android OS
Moderator: Benq
- dr.Gonzo
#576 Re: Android OS
Imas neki primjer tih custom rom-ova, cisto da vidim kako izgleda? Ovo mi je prvi kontakt sa Androidom, tako da sam jos neupucen 
-
febo_acm
#577 Re: Android OS
Imam 
Ovo je za Galaxy S, ali to je sve u par deka
http://www.youtube.com/watch?v=kRL0IRzdwgk MIUI
http://www.youtube.com/watch?v=puUQQmDg ... re=related CyanogenMod 7
Ima toga još bruku
Ovo je za Galaxy S, ali to je sve u par deka
http://www.youtube.com/watch?v=kRL0IRzdwgk MIUI
http://www.youtube.com/watch?v=puUQQmDg ... re=related CyanogenMod 7
Ima toga još bruku
- hakazvaka
- GAU8
#579 Re: Android OS
Ne sekiraj se, ima svega.dr.Gonzo wrote:Imas neki primjer tih custom rom-ova, cisto da vidim kako izgleda? Ovo mi je prvi kontakt sa Androidom, tako da sam jos neupucen
Tek sad ces "progledati" nakon mraka iOS-a
- shiljak
#580 Re: Android OS
MMS problem..
Imam mms sto mi je neko poslao, ali pise mi samo "downloading".. ali nece nikad se skinuti..
Odjavio sam sve i prijavio ponovo, i dosla mi samo jedna sms poruka "da je internet aktiviran i ostalo..", ali nije nigdje konfiguracija dosla...
Da za mms ne treba APN? Ako da, ja nemam nista upisano
Imam mms sto mi je neko poslao, ali pise mi samo "downloading".. ali nece nikad se skinuti..
Odjavio sam sve i prijavio ponovo, i dosla mi samo jedna sms poruka "da je internet aktiviran i ostalo..", ali nije nigdje konfiguracija dosla...
-
rikoshe
#581 Re: Android OS
Treba APN...shiljak wrote:MMS problem..
- shiljak
#582 Re: Android OS
http://forum.bih.net.ba/showthread.php? ... ost1492203
probao sam ovako slicno i nije moglo, evo probam sad opet
evo probao i ovdje, ali ne radi..
http://forum.bih.net.ba/showthread.php? ... 0dbb630ca8
probao sam ovako slicno i nije moglo, evo probam sad opet
evo probao i ovdje, ali ne radi..
http://forum.bih.net.ba/showthread.php? ... 0dbb630ca8
- neo7
#583 Re: Android OS
I meni trebaju APN postavke da natjeram mob na net, za BHT ili za Mtel, ali nikakooo nikakooo 
Zar je tesko napraviti neku aplilkaciju koja sadrzi apn-ove nase tri mreze ? :S...po marketu vidim da to druge drzave (HR,SRB) imaju... pihhh
Zar je tesko napraviti neku aplilkaciju koja sadrzi apn-ove nase tri mreze ? :S...po marketu vidim da to druge drzave (HR,SRB) imaju... pihhh
- shiljak
#584 Re: Android OS
evo skonto sam 
Uradi ovako:
1. Posalj "Odjava" na 0611100
2. Posalji "Prijava MMS" na 0611100
3. Posalji "Postavke MMS" na 0611100
Radi mi i mms, a ako ti ne bude radio net, pretpostavljam saljes postavke sms
nakon restarta mobitela radi sve, i usput provjeri sta ce ti pisati kada ti je sms stigla, kod mene pise da je poslana u buducnosu oko 40 minuta
Uradi ovako:
1. Posalj "Odjava" na 0611100
2. Posalji "Prijava MMS" na 0611100
3. Posalji "Postavke MMS" na 0611100
Radi mi i mms, a ako ti ne bude radio net, pretpostavljam saljes postavke sms
nakon restarta mobitela radi sve, i usput provjeri sta ce ti pisati kada ti je sms stigla, kod mene pise da je poslana u buducnosu oko 40 minuta
- neo7
#585 Re: Android OS
Pokusam 
Koji rekoste program da je dobar za kontrolu mobitela preko wirallesa ? Tj remote acces pa da mogu slati poruke sa compa
Koji rekoste program da je dobar za kontrolu mobitela preko wirallesa ? Tj remote acces pa da mogu slati poruke sa compa
- shiljak
#586 Re: Android OS
logas se na bhtelecom stranicu i saljes poruke preko pc-a
cak ti ne treba ni wireless a ni mobitel pri ruci - ili to vazi samo za pretplatu? 
- neo7
#587 Re: Android OS
XD tacno tako....aliiii to mogu i sa moba
Ja trebam remote preko PC-a kada saljem poruku duzu od 160 znakova
Valja iskucati poruku koja je veca od jedne XD Na pcu to je za minut XD
-
Sitijevac2011
#588 Re: Android OS
Pozdrav ekipa, prvi post pa onaj o androidu. Ovo mi je drugi android fon, prije sam furaj iPhone (sad sam kratak sa "vremenom") pa sam se zadovoljio sa Galaxy3 i od prije neki dan sa LG Optimus 2X. E sad me interesuje (trazio sam po threadu i nisam se bas snasao
) kako da instaliram krekovane aplikacije na svoj Android u pitanju je 2.2 verzija telefon sa Telekoma.
Pozdravcic
Pozdravcic
- GAU8
#589 Re: Android OS
Ti bi malo krekovano, a?Sitijevac2011 wrote:Pozdrav ekipa, prvi post pa onaj o androidu. Ovo mi je drugi android fon, prije sam furaj iPhone (sad sam kratak sa "vremenom") pa sam se zadovoljio sa Galaxy3 i od prije neki dan sa LG Optimus 2X. E sad me interesuje (trazio sam po threadu i nisam se bas snasao) kako da instaliram krekovane aplikacije na svoj Android u pitanju je 2.2 verzija telefon sa Telekoma.
Pozdravcic
Kopiras aplikaciju na telefon i pokrenes instalaciju. Ne znam sta te tacno zanima.
Prije toga moras otici na Settings->Applications i chekirati "Unknown Sources"
-
Sitijevac2011
#590 Re: Android OS
Cekaj, poceo sam kupovati muziku na ajtjunsu i bitportu, jedno po jedno ... slijedece su smarfon aplikacijeGAU8 wrote:Ti bi malo krekovano, a?Sitijevac2011 wrote:Pozdrav ekipa, prvi post pa onaj o androidu. Ovo mi je drugi android fon, prije sam furaj iPhone (sad sam kratak sa "vremenom") pa sam se zadovoljio sa Galaxy3 i od prije neki dan sa LG Optimus 2X. E sad me interesuje (trazio sam po threadu i nisam se bas snasao) kako da instaliram krekovane aplikacije na svoj Android u pitanju je 2.2 verzija telefon sa Telekoma.
Pozdravcic
Kopiras aplikaciju na telefon i pokrenes instalaciju. Ne znam sta te tacno zanima.
Hvala, odo baciti jednu probu
EDIT: smartfon lapsus
-
Sitijevac2011
#591 Re: Android OS
Kako super smaram
e jel' moguc ovaj rezultat na benchmarku

Uploaded with ImageShack.us
Usput, imam problemcic. Naime, nekad telefon jednostavno NE ZVONI ne zezam se, mene neko zove toj osobi uredno daje znak zvonjave a moj telefon mutav, suti. :S

Uploaded with ImageShack.us
Usput, imam problemcic. Naime, nekad telefon jednostavno NE ZVONI ne zezam se, mene neko zove toj osobi uredno daje znak zvonjave a moj telefon mutav, suti. :S
- GAU8
#592 Re: Android OS
A sto bi kupovao, ima Android Market i hrpu fenomenalnih free aplikacijaSitijevac2011 wrote:Cekaj, poceo sam kupovati muziku na ajtjunsu i bitportu, jedno po jedno ... slijedece su smarfon aplikacijeGAU8 wrote:Ti bi malo krekovano, a?Sitijevac2011 wrote:Pozdrav ekipa, prvi post pa onaj o androidu. Ovo mi je drugi android fon, prije sam furaj iPhone (sad sam kratak sa "vremenom") pa sam se zadovoljio sa Galaxy3 i od prije neki dan sa LG Optimus 2X. E sad me interesuje (trazio sam po threadu i nisam se bas snasao) kako da instaliram krekovane aplikacije na svoj Android u pitanju je 2.2 verzija telefon sa Telekoma.
Pozdravcic
Hvala, odo baciti jednu probu
EDIT: smartfon lapsus
- GAU8
#593 Re: Android OS
Umalo da zaboravim...
Flash Player 10.1 za malo slabije Android telefone (ARM6 i slicno)
http://www.ipmart-forum.com/showthread. ... ices-v10.1
Flash Player 10.1 za malo slabije Android telefone (ARM6 i slicno)
http://www.ipmart-forum.com/showthread. ... ices-v10.1
- GAU8
#594 Re: Android OS
Samo???Sitijevac2011 wrote:Kako super smarame jel' moguc ovaj rezultat na benchmarku
LG X2 kazes???
-
Sitijevac2011
#595 Re: Android OS
Da samo, kontam da instaliram par jutilitija da srede malo brzinu i to...jer sad samo imam advanced killer i to je toGAU8 wrote:Samo???Sitijevac2011 wrote:Kako super smarame jel' moguc ovaj rezultat na benchmarku
LG X2 kazes???
-
febo_acm
#596 Re: Android OS
Kao spor ti i hoćeš da ga ubrzaš? 
-
Sitijevac2011
#597 Re: Android OS
Da evo kako sam "uhako" neke aplikacije, kako ih pokrenem tako se resetuje, laga...AMD wrote:Kao spor ti i hoćeš da ga ubrzaš?
- mousstapha
#598 Re: Android OS
Imam problem na Samsung Galaxy S sa pozivima. Kad ukucam neki broj ili iz imenika i idem na poziv, sve odradi, uspostavi poziv, ali meni ne daje kontrole. Nekad prodje sve OK, ali najcesce ne mogu prekinuti poziv i sl. Jednostavno ostane zaledjen.
OS je 2.3.4
OS je 2.3.4
- naneljube
#599 Re: Android OS
nedavno sam kupio desire hd, extra mob nisam mu nasao puno zamjerki, cak ono sa baterijom nije bas tacno, ja sam konto nece moci 3 sata izdrzat, medjutim 2 dana normalnog koristenja, a dan dan ipo kad se neskidam, helem da skratim nervira me sto u kontaktima imam dupleikate, jedan sa telefona i po 1 sa sim-a, cak je neko rekao prije da su mu se svi kontakti "sjargali u tel" sa FB, googla itd, medjutim ovo nemoze jel ima neko rijesenje???
EDIT:
hvala, snasao sam se, al dobra stara nokia ubacio karticu i pobriso sve sto ima na sim-u, tako da sad imam samo kontakte iz tel...
a procitao sam negdje da se nemoze izbrisati sa htc-a!!!
EDIT:
hvala, snasao sam se, al dobra stara nokia ubacio karticu i pobriso sve sto ima na sim-u, tako da sad imam samo kontakte iz tel...
-
sarajlija_11
#600 Re: Android OS
ma mora ti imati opcija da unchecujes kontaktem, imas u opcijama kad odes na kontaktenaneljube wrote:nedavno sam kupio desire hd, extra mob nisam mu nasao puno zamjerki, cak ono sa baterijom nije bas tacno, ja sam konto nece moci 3 sata izdrzat, medjutim 2 dana normalnog koristenja, a dan dan ipo kad se neskidam, helem da skratim nervira me sto u kontaktima imam dupleikate, jedan sa telefona i po 1 sa sim-a, cak je neko rekao prije da su mu se svi kontakti "sjargali u tel" sa FB, googla itd, medjutim ovo nemoze jel ima neko rijesenje???
EDIT: