kako da je osvojim opet

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
todd_smith

#576 Re: kako da je osvojim opet

Post by todd_smith »

/tema
nihil_

#577 Re: kako da je osvojim opet

Post by nihil_ »

Ha bokte zar ova saga jos nije zavrsena?????
hrle1976

#578 Re: kako da je osvojim opet

Post by hrle1976 »

Koliko su tebi vazni tvoji roditelji? Pokusaj isto tako da razumijes njen polozaj, sta jo ti vrijedis ako mozda ce imati dozivitni problem sa rodbinom po Spaniji. Ja i ti se mozem sloziti oko toga, da upletanje u vezu nije fer, i moze se razumiti da bi sa vremenom mnogo sta popustilo, ali sta ako ne popusti? Znam da ti nije lagano ali pokusaj biti racionalan. Kao prvo sto joj ides u te neke posjete, na kraju moze dobiti utjecaj da si neki manijak - mozda ne ona ali njeni, sa tim posjecivanjem njima dajes vise argumentacije da nisi bas skroz ok! Ti si svoje reko, ona imas jos ili je vec svoje rekla. Zlatno pravilo kad ste vec toliko godina proveli. Rekao si svoje i sada se usuti! Meni se je jedna davna ljubav vratila poslje 4 godine, samo vec kasno bilo za nju jer ja sam skocio na novi ekspres lonac :D
Kindzadza

#579 Re: kako da je osvojim opet

Post by Kindzadza »

Ortak, predlozi joj da ti rodi naslednika/cu...
na prepad je pitas: "a, da si mi rodila dete, mnogo bi mi znacilo?! ne, ne moramo biti skupa."
hrle1976 wrote:Koliko su tebi vazni tvoji roditelji? Pokusaj isto tako da razumijes njen polozaj, sta jo ti vrijedis ako mozda ce imati dozivitni problem sa rodbinom po Spaniji.
Sa rodbinom ce svakako imati problema... Bolje mu je da ih ima u Spaniji (pod uslovom da zivi u Bosni), nego li u BiH. :D

P.S. Kako god, ako se budes zenio, gledaj da ti tasta/punica bude najmanje 3 h auto voznje udaljena. :-)
hrle1976

#580 Re: kako da je osvojim opet

Post by hrle1976 »

Kindzadza wrote:Ortak, predlozi joj da ti rodi naslednika/cu...
na prepad je pitas: "a, da si mi rodila dete, mnogo bi mi znacilo?! ne, ne moramo biti skupa."
hrle1976 wrote:Koliko su tebi vazni tvoji roditelji? Pokusaj isto tako da razumijes njen polozaj, sta jo ti vrijedis ako mozda ce imati dozivitni problem sa rodbinom po Spaniji.
Sa rodbinom ce svakako imati problema... Bolje mu je da ih ima u Spaniji (pod uslovom da zivi u Bosni), nego li u BiH. :D

P.S. Kako god, ako se budes zenio, gledaj da ti tasta/punica bude najmanje 3 h auto voznje udaljena. :-)
Ma kako ga god okrene dojnji je :mrgreen: u jednu ruku nekontam ljude koji se vezu ze nekoga ko pijan motike! Tamo pocetkom 90ih si bio faca ako si imao djevojku iz nekog gradica koji je 30km od tvog, a danas preko mobitela i ekrana zive jedno s drugim vec duze godina. On u Australiji a ona na Himalajima - nigdje veze al haj eto nek smo skupa! Opet sta ce ti zena ako njen otac nije toliko zagrian :mrgreen: mislim, ako nije tu da ti pametne prodaje, jer ako je u dobrim pedesetkama, on vam zna sve, pa cak zasto je jaje ovalno a ne kockasto! Slabo ce ko priznati, ali njen otac vam ujednako postaje veci otac od vaseg, jer vas ce uvijek biti onaj sto vam je ponekad klefio samar kad ste bili jako poslusni :mrgreen: a njena mati je jos neokusena teritorija po pitanju hrane, jer vasa stara je ona sto vas je u djetinstvu proganjala sa mrkvom, cveklom i ostalom zelenjarom od koje smo manje vise svi bjezali jer Kolumbo je ipak bio okusnij! Opet za oci vsih roditelja, vasa zena je u ocima oca: dobra beba ako izgleda ono ko model, a ako je neka malo opustenija u izgledu on vam to nece reci, ali cete znati kad vam kaze, -"sine ako si sretan s njom i mi smo", a vasoj mami ni jedna nije ok jer su to vec zenska posla! Ako je utegnuta onda je K a ako je opustenija onda je -"niko je nece pa tebe nasla da budalom pravi!" tako da vam samo ostaje njena porodica koja je jedva docekala da je njihova cerka nasla "normalnog". A kako da budete u svemu tome normalni, kad ste najveca zrtva od svih.
nihil_

#581 Re: kako da je osvojim opet

Post by nihil_ »

delboj wrote:je li normalno kad se partneri posvađaju da na uvrede i teške riječi jednog partnera drugi šuti i ne uzvraća istom mjerom,kako se ponašati kad se to dešava?

Cekaj ti je vrijedas a ona suti i tebi to cudno????
nihil_

#582 Re: kako da je osvojim opet

Post by nihil_ »

delboj wrote:
nihil_ wrote:
delboj wrote:je li normalno kad se partneri posvađaju da na uvrede i teške riječi jednog partnera drugi šuti i ne uzvraća istom mjerom,kako se ponašati kad se to dešava?

Cekaj ti je vrijedas a ona suti i tebi to cudno????

obratno

Ona tebe vrijedja a ti sutis? Pa prvo sto te vrijedja? Ako ti vraca zbog necega to je jedna stvar, ako te vrijedja onako koji ces vrag s njom. Posalji je gdje joj je mjesto i svak na svoju stranu. Ili svak na svoju stranu bez ovog prvog sto je mislim i bolje
nihil_

#583 Re: kako da je osvojim opet

Post by nihil_ »

delboj wrote:[

vrijeđa me zato što ja šutim,neću da se svađam,frka oko novca,na njeno mrzim te ja njoj vraćam sa volim te,na njeno odlazi iz mog života ja šutim i kažem ok,kako želiš,nekad sam trčao za njom,ludio,plako,sad to ne radim,i kad se smire strasti sama mi kaže da joj najviše ide na živce moja šutnja kad se zakačimo oko nečega,ja joj kažem,neću da se svađam,biće mi poslije žao na riječima koje sam ti rekao,previše te volim,u braku smo,nije baš lako se razići

Pa cuj, razgovarati se moze i bez vrijedjanja, sutnja je jako iritirajuca za drugu stranu i samo proizvodi jos vise bijesa, zbog toga ljudi izgledaju kao kukavice i hinje u ocima onog drugog a to nije dobro, skuliraj se, udahni duboko i razgovaraj. Nemoj samo sutiti jer na kraju se nece dobro zavrsiti.
Pomozi i njoj da se skulira pa onda razgovarajte ko bracni drugovi a ne ko ratnici.
nihil_

#584 Re: kako da je osvojim opet

Post by nihil_ »

delboj wrote:
nihil_ wrote:
delboj wrote:[

vrijeđa me zato što ja šutim,neću da se svađam,frka oko novca,na njeno mrzim te ja njoj vraćam sa volim te,na njeno odlazi iz mog života ja šutim i kažem ok,kako želiš,nekad sam trčao za njom,ludio,plako,sad to ne radim,i kad se smire strasti sama mi kaže da joj najviše ide na živce moja šutnja kad se zakačimo oko nečega,ja joj kažem,neću da se svađam,biće mi poslije žao na riječima koje sam ti rekao,previše te volim,u braku smo,nije baš lako se razići

Pa cuj, razgovarati se moze i bez vrijedjanja, sutnja je jako iritirajuca za drugu stranu i samo proizvodi jos vise bijesa, zbog toga ljudi izgledaju kao kukavice i hinje u ocima onog drugog a to nije dobro, skuliraj se, udahni duboko i razgovaraj. Nemoj samo sutiti jer na kraju se nece dobro zavrsiti.
Pomozi i njoj da se skulira pa onda razgovarajte ko bracni drugovi a ne ko ratnici.

ne mogu se drukčije ponašati,jbg,nekad sam molio,kumio,tražio komunikaciju,razgovor,izlaske,kad mi je dojadilo prestao sam tako se ponašati,ne mogu više,previše je volim da bi joj rekao bilo šta ružno,a ona svojim uvredama to traži
Izdigni se iznad tog, opet ti kazem ne moras joj govoriti nista ruzno u smislu vrijedjanja medjutim ok je da izneses neku ruznu cinjenicu o njoj ako je ta cinjenica istinita. Razgovor je jako bitan a ljudi ga cesto zapostavljaju sto na kraju dovodi do unistenih zivota.

Komunikacija i samo komunikacija.
LovableF34

#585 Re: kako da je osvojim opet

Post by LovableF34 »

nihil_ wrote: Izdigni se iznad tog, opet ti kazem ne moras joj govoriti nista ruzno u smislu vrijedjanja medjutim ok je da izneses neku ruznu cinjenicu o njoj ako je ta cinjenica istinita. Razgovor je jako bitan a ljudi ga cesto zapostavljaju sto na kraju dovodi do unistenih zivota.

:thumbup:

Upravo tako, ništa gore od šutnje, "gledanja u pod" i povlačenja. Mijenjaj pristup.
Mis mekinjas

#586 Re: kako da je osvojim opet

Post by Mis mekinjas »

delboj wrote:

kako se postaviti kad ti neko danima govori idi iz mog života,mrzim te,hoću trazvod,9. dan braka mi je rekla da hoće razvod zato što nisam htio da se svađam,i što je najgore,kad se to malo smiri,vrlo rijetko krivicu vidi u sebi
Problem je njena narav. Ona je takva, ili se pomiri s tim, pa živi, ili ne znam, ako je voliš, ne trebaš otići, meni je to najveći apsurd. Nekoga koga voliš ostaviti... :roll:

Sretno u svakom slučaju s takvom osobom.
nihil_

#587 Re: kako da je osvojim opet

Post by nihil_ »

delboj wrote:
LovableF34 wrote:
nihil_ wrote: Izdigni se iznad tog, opet ti kazem ne moras joj govoriti nista ruzno u smislu vrijedjanja medjutim ok je da izneses neku ruznu cinjenicu o njoj ako je ta cinjenica istinita. Razgovor je jako bitan a ljudi ga cesto zapostavljaju sto na kraju dovodi do unistenih zivota.

:thumbup:

Upravo tako, ništa gore od šutnje, "gledanja u pod" i povlačenja. Mijenjaj pristup.

kako se postaviti kad ti neko danima govori idi iz mog života,mrzim te,hoću trazvod,9. dan braka mi je rekla da hoće razvod zato što nisam htio da se svađam,i što je najgore,kad se to malo smiri,vrlo rijetko krivicu vidi u sebi
Oj druze...je l' hoce razvod jer je nervira tvoja sutnja ili fakat hoce razvod? Je l' ti citas sto ti se pise, komuniciraj, razgovaraj, ne moze skontati zena nista kad ti sutis.
To sto ti neces da se svadjas je sranje, razumijes li. Opet it kazem ne moras vrijedjati, razgovaraj.

@mis mekinjas - daj pa nije problem samo njena narav, sta je s njegovom, covjek suti, mozda je ona temperamentna i ako nista makar ne suti. Zamisli da sad oboje krenu da sute, na kraju bi eksplodirali i sve bi otislo do djavola.
Mis mekinjas

#588 Re: kako da je osvojim opet

Post by Mis mekinjas »

nihil_ wrote:
@mis mekinjas - daj pa nije problem samo njena narav, sta je s njegovom, covjek suti, mozda je ona temperamentna i ako nista makar ne suti. Zamisli da sad oboje krenu da sute, na kraju bi eksplodirali i sve bi otislo do djavola.
ma moćemo reći da šuti, to je najlakše, ali ako je rekao volim te, i ako je to mislio, puno je rekao.
Možda bi čovjek pričao da nema tih tenzija, ni ja ne mogu razgovarati kad se ljudi deru. Jbga, odrasteš u porodicama gdje takav vid komunikacije nije uobičajen.
Ja se isto ne svađam, ali u sebi psujem. I jbga šutim.... Jednom sam rekla, bolje da i nisam,to što sam rekla, taj neko nije ČUO. :roll: Ni lijepo ni ono što ga ide.
nihil_

#589 Re: kako da je osvojim opet

Post by nihil_ »

Mis mekinjas wrote:
nihil_ wrote:
ma moćemo reći da šuti, to je najlakše, ali ako je rekao volim te, i ako je to mislio, puno je rekao.
Možda bi čovjek pričao da nema tih tenzija, ni ja ne mogu razgovarati kad se ljudi deru. Jbga, odrasteš u porodicama gdje takav vid komunikacije nije uobičajen.
Ja se isto ne svađam, ali u sebi psujem. I jbga šutim.... Jednom sam rekla, bolje da i nisam,to što sam rekla, taj neko nije ČUO. :roll: Ni lijepo ni ono što ga ide.
Ma joj "volim te" ne rijesava nista to su samo rijeci, ako su vec u braku to se valjda podrazumjeva tako da izgovaranjem tih rijeci ponovo i ponovo gube smisao.
Kazes odrastes u porodici gdje takav vid komunikacije nije uobicajen e pa nisi vise u toj porodici sad si u drugoj sa drugom osobom koja je odrasla u drugacijoj porodici.
Treba se malo prilagoditi, praviti kompromise.

Vjerujte mi svaki savjetnik, strucnjak, ce vam reci da svadja nije ni losa stvar. Prvo sto dovodi do oslobadjanja negativne energije a onda i do rasciscavanja nekih stvari. Naravno ako je konstruktivna, ako se ne svodi na vrijedjanje s obe strane ili na pricu s jedne a sutnju s druge. Da bi bila konstruktivna trebaju da ucestvuju oboje.
Mis mekinjas

#590 Re: kako da je osvojim opet

Post by Mis mekinjas »

svađa je zadnja opcija.... Tu nema konstrukcije.... Ko voli nek se svađa.... Sretno mu bilo...
Treba jasno reći dvije rečenice i ćaoS. :-)
nihil_

#591 Re: kako da je osvojim opet

Post by nihil_ »

Mis mekinjas wrote:svađa je zadnja opcija.... Tu nema konstrukcije.... Ko voli nek se svađa.... Sretno mu bilo...
To je tako pogresno... Mozda nismo na istom kad je u pitanju pojam svadje
Kako inace rijesavati konflikte? sutiti i gurati pod tepih? Rec jedno drugom volim te, zagrlit se i odjahat u zalazak sunca...?
i ljudi se pitaju sto se brakovi tako lako raspadaju...
mist

#592 Re: kako da je osvojim opet

Post by mist »

drug uz svo postovanje prema tebi,al ti si sa njom stvarno u k...u,i malo skontaj do kada ces ti moci psihicki da trpis takva sranja,dok ti ne puknes i ne napravis hmm....
Mis mekinjas

#593 Re: kako da je osvojim opet

Post by Mis mekinjas »

nihil_ wrote:
Mis mekinjas wrote:svađa je zadnja opcija.... Tu nema konstrukcije.... Ko voli nek se svađa.... Sretno mu bilo...
Kako inace rijesavati konflikte? sutiti i gurati pod tepih? Rec jedno drugom volim te, zagrlit se i odjahat u zalazak sunca...?
ne znam konstruktivan razgovor je jedno, ali u to ne spadaju uvrede, ni pokušavanje smirivanja osobe koja želi isključivo čuti ono što ona želi čuti. Jer obično takvi ljudi ne slušaju. Na žalost....
Ne izvlači se ispod tepiha svađom. Užasno je živjeti, kad se ljudi svađaju. Nebitno oboje nose svoj dio krivice, ali ovaj tihi je bolji, od nekog ko vrijeđa. Ako vrijeđa, a ne iznosi zašto to radi, onda jbga...
LovableF34

#594 Re: kako da je osvojim opet

Post by LovableF34 »

nihil_ wrote:
Slažem se, sukob mišljenja je svakodnevnica u odnosima sa ljudima, a pogotovo sa partnerom .. a žustra rasprava (da ne kažem svađa) služi da se problemi riješe. Guranjem pod tepih, trpljenjem, prešućivanjem i bježanjem od sukoba samo se stvara veća tenzija. Problemi ne nestaju sami od sebe, moraju se rješavati ... svađom - svađom.

Teško je uskladiti dvije različite naravi, ali može se ako se obje strane potrude i ako im je stalo. Uvredama se mora stati u kraj, jasno i glasno reći da se takav vid komunikacije neće tolerisati, pa makar to značilo da je vezi kraj. Ili to, ili biti spreman da trpiš iste do kraja života. Čak i da se osoba koja vrijeđa izvinjava nakon toga, to ne znači ništa ako se ne potrudi da se to više ne ponovi. Samokontrola je čudo, praktikujemo je 24 sata dnevno i u kući i na poslu - a ko nije u stanju da se kontroliše i to dovede do ekstrema, ima i za to lijek: stručna pomoć.
nihil_

#595 Re: kako da je osvojim opet

Post by nihil_ »

Mis mekinjas wrote:
nihil_ wrote:
ne znam konstruktivan razgovor je jedno, ali u to ne spadaju uvrede, ni pokušavanje smirivanja osobe koja želi isključivo čuti ono što ona želi čuti. Jer obično takvi ljudi ne slušaju. Na žalost....
Ne izvlači se ispod tepiha svađom. Užasno je živjeti, kad se ljudi svađaju. Nebitno oboje nose svoj dio krivice, ali ovaj tihi je bolji, od nekog ko vrijeđa. Ako vrijeđa, a ne iznosi zašto to radi, onda jbga...
Kad kazem svadja ne mislim na galamu, vrijedanje ili nedaj boze nasilje, nismo isto razumjeli pojam. :)

Ovdje se radi o dva ekstrema koja treba da se nadju negdje na sredini a to je razgovor bez suzdrzavanja, ako se ne mogu kontrolisati postoje ljudi koji im mogu pomoci. Jesu li problem finansije, sjest cemo analizirati problem i vidjeti koje su nam opcije, realno sagledati problem. Bez prebacivanja krivice s jednog na drugo.

Bitno je samo da li oboje zele da se ta veza spasi.

@delboj - i dalje inistiras na tom da si takav da joj ne mozes reci tesku rijec, ok jasno nam je to. Ni nemoj pobogu.
nihil_

#596 Re: kako da je osvojim opet

Post by nihil_ »

delboj wrote:
mislim da oboje želimo da se brak spasi,znam da ja itekako želim

Mislis? A sto nisi siguran? A da, nedostatak zdrave komunikacije... ;-)

Vidis sad gdje problem...
LovableF34

#597 Re: kako da je osvojim opet

Post by LovableF34 »

delboj wrote: mislim da oboje želimo da se brak spasi,znam da ja itekako želim
Puno sreće vam želim!
mist

#598 Re: kako da je osvojim opet

Post by mist »

delboj wrote:
mist wrote:drug uz svo postovanje prema tebi,al ti si sa njom stvarno u k...u,i malo skontaj do kada ces ti moci psihicki da trpis takva sranja,dok ti ne puknes i ne napravis hmm....

ja imam izuzetno dobre živce,izuzetno puno strpljenja,to se ne dešava svake sedmice,ali svakih par mjeseci su takve scene,kad ona kreće sa uvredama,jbg,napravljen sam takav da ne mogu joj reći neku tešku riječ,umišljam da je to zato što je previše volim

ok valjda ti najbolje znas,al ono sto mi je bolo oci u tvojoj prici je taj 9 dan braka i njeno histerisanje,ipak mozda da se ponekad ne zapitas dali si napravio fulu sa njom,na kraju krajeva zivot je jedan da bi ga covjek proveo sa osobom koja je :-) :roll: ,izvini mora sam.
LovableF34

#599 Re: kako da je osvojim opet

Post by LovableF34 »

mist wrote:ok valjda ti najbolje znas,al ono sto mi je bolo oci u tvojoj prici je taj 9 dan braka i njeno histerisanje,ipak mozda da se ponekad ne zapitas dali si napravio fulu sa njom,na kraju krajeva zivot je jedan da bi ga covjek proveo sa osobom koja je :-) :roll: ,izvini mora sam.
Zapit'o se, ne zapit'o ... najlakše je dići ruke od svega i predati meč. Treba se boriti i dati sve od sebe da veza ili brak uspiju. Tek kad pokušaš sve, ali baš sve što možeš, tek kad ispucaš sve adute i nemaš dalje kuda ... onda je možda vrijeme za predaju.

Ako su se vjenčali iz pravih razloga, onda je ljubav bila tu i taj prokleti 9. dan. Očito djevojka ima naglu narav koju teško kontroliše, ali to se da promijeniti ukoliko se OBOJE potrude.
nihil_

#600 Re: kako da je osvojim opet

Post by nihil_ »

delboj wrote:
nihil_ wrote:
delboj wrote:
mislim da oboje želimo da se brak spasi,znam da ja itekako želim

Mislis? A sto nisi siguran? A da, nedostatak zdrave komunikacije... ;-)

Vidis sad gdje problem...

pa jbg,kad ti neko danima govori da te mrzi,da izađeš iz njenog života i tako to,onda ne možeš biti više siguran ni u šta,a komunikacije teško da može biti sa osobom koja ti to danima govori,i kad kreneš sa normalnim razgovorom opet se sve svede na ovo naprijed navedeno
E pa drug mozda vam brak i nije osudjen na uspjeh... u svakom slucaju uvijek mozes potraziti strucnu pomoc u prevazilazenju tih prepreka...

Kakvi ste bili prije braka? Koliko se bili zajedno prije?
Post Reply