Tako je, budi heroj i virtualno obrani BiH od nepostojeće najezde vanjskih i unutarnjih neprijatelja.Been wrote:Ne... Ako je, i u vritualnom svijetu, stati na stranu Bosne i Hercegovine tj. na stranu protiv onih koji bi je željeli sravniti sa zemljom - jednako dosadnom pričanju fraza, onda ja to radim uvijek i radit ću uvijekMihaelj wrote:Jel tebi dosadi pričati u jednim te istim frazama stalno?Been wrote:Ovo je samo reinkarnacija jednog velikosrpskog ideološkog kukavnja kojem će, po ko zna koji put, zahvaljujući nesposobnom nazovi hrvatskom lideru, bh. Hrvati poslužiti samo kao moneta za potkusurivanje. Nažalost, i jedni i drugi vrlo dobro znaju da je mrska im BiH tu, najmanje, od X. vijeka i biće je još puno, puno...
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Mihaelj
#576 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
klixober
#577 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mihaelj je ako sam dobro shvatio iz Vukovara...nema normalnog Vukovarca koji bi učestvovao na onom forumu.-LIBERO- wrote:Decko,mnogo si nervozan![]()
Ti si vrlo vjerovatno jedan od ovih pozivaca na neke forumske dijaloge?????A tvoju nervozu i zelju za konfliktom ,tumacim kao reakciju na odbijanje komunikacije sa onim tamo sovinistima
![]()
Opusteno druze,opusteno..diskusija je ok,ali ovo sto ti radis u zadnjih 20 setak minuta je izliv bespotrebnih reakcija. Dijalog je nesto drugo.
Svako dobro
-
Mihaelj
#578 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nisam Vukovarac, krivo si shvatio Komeba.komeba wrote:Mihaelj je ako sam dobro shvatio iz Vukovara...nema normalnog Vukovarca koji bi učestvovao na onom forumu.-LIBERO- wrote:Decko,mnogo si nervozan![]()
Ti si vrlo vjerovatno jedan od ovih pozivaca na neke forumske dijaloge?????A tvoju nervozu i zelju za konfliktom ,tumacim kao reakciju na odbijanje komunikacije sa onim tamo sovinistima
![]()
Opusteno druze,opusteno..diskusija je ok,ali ovo sto ti radis u zadnjih 20 setak minuta je izliv bespotrebnih reakcija. Dijalog je nesto drugo.
Svako dobro
-
klixober
#579 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Do mene je.Mihaelj wrote:Nisam Vukovarac, krivo si shvatio Komeba.komeba wrote:Mihaelj je ako sam dobro shvatio iz Vukovara...nema normalnog Vukovarca koji bi učestvovao na onom forumu.-LIBERO- wrote:Decko,mnogo si nervozan![]()
![]()
Svako dobro
- felipe kajetano
#580 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne rise, ziv bioMihaelj wrote:Ok, ali čovjek fantazira. Priča o nekim stimulacijama za ne vraćanje u Posavinu, to je stvarno dno dna.-LIBERO- wrote:Ok,sta god da si. Svaka diskusija je ok,taman se ne slagao ni najmanje,ali ne na ovaj nacin na koji si "uletio"
Sve drugo ok,poz.
Ako dodjeljivanje otkupljenih srpskih kuca na prostorima nekadasnje RSK nije stimulacija za ostanak, onda zaista ne znam sta je
Eno i gospodin Kreso Zubak, najglasniji kad je rijec o povratku je obican ubleHas.
Ne znam gdje sad zivi, al' na prijeratnoj adresi sigurno nije, sem ako u to ne racunamo povremeno pojavljivanje u dobojskoj katolickoj crkvi.
Al' su mu puna usta deklarativnih poziva za povratak Hrvata u to podrucje, samo za razliku od nesretnika cije su kuce srusene, njegova je obnovljena i bolja nego ona prijeratna.
Gre'ota donacija, jer niko u njoj ne zivi.
To je Kreso, simbol povratka i covjek koji se "jako" brine za provodjenje istog, zaista primjer za obican puk
- Hemel
#581 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ovaj ako ne odbrani hrvatske interese, ja ne znam ko ce...Već viđenoEmil Vlajki
- 09.02.2011 18:13
U emisiji ATV "Jedan na jedan" inspiriranog voditelja Marina M. u utorak u 21 sat gostovao je predsjednik PDP-a Mladen Ivanić. Dobar makroekonomista, ali ne baš dobar političar. Ponekad mu i ljudska strana zakazuje, a geostrategiji i geopolitici očito nije vičan.
Elem, Mladen I. je izjavio kako je on protiv trećeg, hrvatskog entiteta, a ni alternativna varijanta, "treća izborna jedinica", mu nije po volji. Veli Mladen: "Što se Dodik u to petlja, nasjest će; Zagreb ga, preko Merkelove, uvodi u nepoznato". Veli još Mladen: "Nas se Federacija i odnosi u Federaciji ne tiču; ako oni hoće da tamo prave treći entitet, neka izvole; to nema veze sa Republikom Srpskom; uostalom, to bi bila promjena Dejtona, a ja sam protiv toga". Ako je i od Mladena I. previše je.
Prvo, ova se zemlja zove Bosna i Hercegovina i koliko god je netko smatrao "nemogućom državom" ona postoji. I dok god postoji nitko iz jednog dijela BiH ne može reći: "Mene ne zanima što se događa u drugom dijelu BiH". Upravo je suprotno.
Drugo, Dejton nije Sveto pismo. Samo neobaviještene osobe ne vide, da se dejtonski ustav znatno promijenio i da će do novih ustavnih promjena sasvim sigurno doći. S tim, naravno, da se entitetsko glasanje, kada se radi o samosvojnosti bilo kojeg konstitutivnog naroda, ne smije dovesti u pitanje.
Treće, zadržavanje formule "tri konstitutivna naroda, dva entiteta'', krajnje je nepravedno i svatko tko ima ikakvog smisla za pravednost, a spada u političku elitu, ne bi trebalo da se igra sa sudbinom jednog naroda zadržavajući ga "ustavno" u ropskom položaju ili, u najmanju ruku, praveći od hrvatskog naroda skup građana drugog reda.
Četvrto, Mladen I. "zaboravlja" da je Republiku Srpsku "napustilo" za vrijeme prošlog rata više od 150.000 Hrvata i, bez obzira na to što se najveći dio njih, vjerovatno, nikada ne će vratiti, bilo bi dobro da nešto kompleksnije razmotri pitanje položaja Hrvata u BiH i u RS nekad i sad. I tako dolazimo do drugog, geopolitičkog aspekta položaja hrvatskog naroda u BiH.
Nije za zamjeriti Ivaniću što ne razumije geopolitiku. On, međutim, potcjenjuje Dodika. Dodik je rasan političar i intuitivac. On zna da Hrvatska sljedeće godine ulazi u Europsku uniju, te shvaća da se stav prema Hrvatima u BiH mora aktuelizirati, a i da hrvatska politika prema BiH više neće biti ista. Jedna Hrvatska potpomognuta Njemačkom nije za odbaciti i u najskorije vrijeme dio prosperiteta RS ovisit će i o njenoj vezi sa Zagrebom i Berlinom.
Povrh svega, čini se, da se Hantingtonovo predviđanje o sukobu krišćanske i islamske civilizacije, kao glavnom sukobu 21. stoljeća (Huntington, "Šok civilizacija"), ostvaruje; pogotovu Hantingtonova tvrdnja da će se taj sukob snažno osjetiti i voditi u BiH. Uostalom, na nivou Europe, nisu li Merkelova, Sarkozi i Kamerun (Njemačka, Francuska i Engleska), teorijski i praktično proglasili kraj multikulturalizma? Uzevši u obzir ekonomsku i geostratešku stranu, sasvim je shvatljivo aktuelno približavanje Hrvata i Srba u BiH gospodarski, a i kao dijelova europske kršćanske civilizacije.
Što bilo da bilo, Mladen I. bi trebalo da shvati da građanska emancipacija BiH ne može biti ostvarena bez nacionalne emancipacije Hrvata te zemlje, a da se ova nacionalna emancipacija ne može ostvariti bez teritorijalne emancipacije istog naroda u BiH. BiH se nalazi na historijskom raskrižju: ili će se europski, građanski, krišćanski regionalizirati, ili će kao centralizirana država postati dio Ume, jednog podneblja kojem ne pripada ni vjerski, ni ideološki, ni ekonomski, ni kulturno.
i na kraju, fashizam izbija iz njega...
- mO k3
#582 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
malo sam procito komentare na vijest uvez merkelove itd...
Uglavnom se komentarise o trecem entitetu ,sta dovoljno dokazuje o pismenosti i razumijevanju texta doticnih komentatora....
radi se o trecoj izbornoj jedinici... ne o entitetu
Uglavnom se komentarise o trecem entitetu ,sta dovoljno dokazuje o pismenosti i razumijevanju texta doticnih komentatora....
- Bosnolog
#583 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To je treci blentitet upakovan u lijepu latinogermansku ambalazu po narudzi Covica i Josipovica a Dodikova dreka kako nema od Posavine nista je diman zavjesa i udica da je Bosnje lakse progutaju,Izborna jedinica mora zaokruziti svoju izbornu bazu(teritoriju koja ce obuhvatiti glasacku bazu),ne budi naivan nas lady Dr.Ženski Dr.Med wrote:malo sam procito komentare na vijest uvez merkelove itd...
-
panorama
#584 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nemoj biti paranoičan.Ti sigurno i sanjaš TREĆI entitet.Opusti se , ionako ti ne odlučuješ o tome.Bit će kako je već dogovoreno i ne vrijedi se živcirati manje će boljeti.Bosnolog wrote:To je treci blentitet upakovan u lijepu latinogermansku ambalazu po narudzi Covica i Josipovica a Dodikova dreka kako nema od Posavine nista je diman zavjesa i udica da je Bosnje lakse progutaju,Izborna jedinica mora zaokruziti svoju izbornu bazu(teritoriju koja ce obuhvatiti glasacku bazu),ne budi naivan nas lady Dr.Ženski Dr.Med wrote:malo sam procito komentare na vijest uvez merkelove itd...
radi se o trecoj izbornoj jedinici... ne o entitetu![]()
-
rijeka oz
#585 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kakav nacista , koji krvolok Boze dragi ..ovaj Emil Vlajki ako je ovo njegov osvrt na intervju Mladena I ( mada ne znam ni ko je taj covjek bolje rijeci zvijer ) sta je ovo mati moja cuj dio Ume ( sta je to , zna li iko )U emisiji ATV "Jedan na jedan" inspiriranog voditelja Marina M. u utorak u 21 sat gostovao je predsjednik PDP-a Mladen Ivanić. Dobar makroekonomista, ali ne baš dobar političar. Ponekad mu i ljudska strana zakazuje, a geostrategiji i geopolitici očito nije vičan.
Elem, Mladen I. je izjavio kako je on protiv trećeg, hrvatskog entiteta, a ni alternativna varijanta, "treća izborna jedinica", mu nije po volji. Veli Mladen: "Što se Dodik u to petlja, nasjest će; Zagreb ga, preko Merkelove, uvodi u nepoznato". Veli još Mladen: "Nas se Federacija i odnosi u Federaciji ne tiču; ako oni hoće da tamo prave treći entitet, neka izvole; to nema veze sa Republikom Srpskom; uostalom, to bi bila promjena Dejtona, a ja sam protiv toga". Ako je i od Mladena I. previše je.
Prvo, ova se zemlja zove Bosna i Hercegovina i koliko god je netko smatrao "nemogućom državom" ona postoji. I dok god postoji nitko iz jednog dijela BiH ne može reći: "Mene ne zanima što se događa u drugom dijelu BiH". Upravo je suprotno.
Drugo, Dejton nije Sveto pismo. Samo neobaviještene osobe ne vide, da se dejtonski ustav znatno promijenio i da će do novih ustavnih promjena sasvim sigurno doći. S tim, naravno, da se entitetsko glasanje, kada se radi o samosvojnosti bilo kojeg konstitutivnog naroda, ne smije dovesti u pitanje.
Treće, zadržavanje formule "tri konstitutivna naroda, dva entiteta'', krajnje je nepravedno i svatko tko ima ikakvog smisla za pravednost, a spada u političku elitu, ne bi trebalo da se igra sa sudbinom jednog naroda zadržavajući ga "ustavno" u ropskom položaju ili, u najmanju ruku, praveći od hrvatskog naroda skup građana drugog reda.
Četvrto, Mladen I. "zaboravlja" da je Republiku Srpsku "napustilo" za vrijeme prošlog rata više od 150.000 Hrvata i, bez obzira na to što se najveći dio njih, vjerovatno, nikada ne će vratiti, bilo bi dobro da nešto kompleksnije razmotri pitanje položaja Hrvata u BiH i u RS nekad i sad. I tako dolazimo do drugog, geopolitičkog aspekta položaja hrvatskog naroda u BiH.
Nije za zamjeriti Ivaniću što ne razumije geopolitiku. On, međutim, potcjenjuje Dodika. Dodik je rasan političar i intuitivac. On zna da Hrvatska sljedeće godine ulazi u Europsku uniju, te shvaća da se stav prema Hrvatima u BiH mora aktuelizirati, a i da hrvatska politika prema BiH više neće biti ista. Jedna Hrvatska potpomognuta Njemačkom nije za odbaciti i u najskorije vrijeme dio prosperiteta RS ovisit će i o njenoj vezi sa Zagrebom i Berlinom.
Povrh svega, čini se, da se Hantingtonovo predviđanje o sukobu krišćanske i islamske civilizacije, kao glavnom sukobu 21. stoljeća (Huntington, "Šok civilizacija"), ostvaruje; pogotovu Hantingtonova tvrdnja da će se taj sukob snažno osjetiti i voditi u BiH. Uostalom, na nivou Europe, nisu li Merkelova, Sarkozi i Kamerun (Njemačka, Francuska i Engleska), teorijski i praktično proglasili kraj multikulturalizma? Uzevši u obzir ekonomsku i geostratešku stranu, sasvim je shvatljivo aktuelno približavanje Hrvata i Srba u BiH gospodarski, a i kao dijelova europske kršćanske civilizacije.
Što bilo da bilo, Mladen I. bi trebalo da shvati da građanska emancipacija BiH ne može biti ostvarena bez nacionalne emancipacije Hrvata te zemlje, a da se ova nacionalna emancipacija ne može ostvariti bez teritorijalne emancipacije istog naroda u BiH. BiH se nalazi na historijskom raskrižju: ili će se europski, građanski, krišćanski regionalizirati, ili će kao centralizirana država postati dio Ume, jednog podneblja kojem ne pripada ni vjerski, ni ideološki, ni ekonomski, ni kulturno.
,, ili ce BiH kriscanski regonilazirati
Zna li neko ko je taj Emil V. ja ne znam zaista
- branimir stulic
#586 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
proud to be Bosnian...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#587 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo, pogledaj:rijeka oz wrote: Kakav nacista , koji krvolok Boze dragi ..ovaj Emil Vlajki ako je ovo njegov osvrt na intervju Mladena I ( mada ne znam ni ko je taj covjek bolje rijeci zvijer ) sta je ovo mati moja cuj dio Ume ( sta je to , zna li iko )![]()
,, ili ce BiH kriscanski regonilaziratiili ce u suprotnom postati dio podneblja kojem ne pripada ni ekonomski ni kultrurno
![]()
![]()
![]()
Zna li neko ko je taj Emil V. ja ne znam zaista
http://www.facetv.ba/rubrika/hadiface-t ... enici.html
-
luckypot
#588 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
čuj dejton nije sveto pismo, pa naravno da jesteHemel wrote:ovaj ako ne odbrani hrvatske interese, ja ne znam ko ce...Već viđenoEmil Vlajki
- 09.02.2011 18:13
U emisiji ATV "Jedan na jedan" inspiriranog voditelja Marina M. u utorak u 21 sat gostovao je predsjednik PDP-a Mladen Ivanić. Dobar makroekonomista, ali ne baš dobar političar. Ponekad mu i ljudska strana zakazuje, a geostrategiji i geopolitici očito nije vičan.
i na kraju, fashizam izbija iz njega...
uostalom, srbi i hrvati su trebali biti izvršioci radova za evropske političare - ali medjutim pokazali su se preslabi, žalim slučaj...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#589 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I u ovom slučaju dolazi do izražaja @bosnologova legendarna izjava: Dejton, pa dok se boje ne rastope!luckypot wrote: čuj dejton nije sveto pismo, pa naravno da jeste![]()
uostalom, srbi i hrvati su trebali biti izvršioci radova za evropske političare - ali medjutim pokazali su se preslabi, žalim slučaj...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#590 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Posto je tema o dokazanom prijatelju BiH, objektivnom veleposlaniku Montgomeryju zakljucana, evo ovdje njegova najnovija razmisljanja
Montgomery: Bošnjaci vjeruju da imaju pravo odlučivati o sudbini cijele BiH
Bivši veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj i Srbiji William Montgomery rekao je za Press da međunarodna zajednica mora hitno promijeniti svoju politiku prema BiH, koja ide isključivo u korist bošnjačkim nastojanjima.
Montgomery je naglasio da međunarodna zajednica griješi kada predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika etiketira kao "nasilnika" koji uzrokuje političku nestabilnost u BiH i zanemaruje činjenicu da se ogromna većina Srba slaže s Dodikovim stavovima.
On smatra da međunarodna zajednica mora biti pažljiva kako Dodika ne bi isprovocirala da raspiše referendum o osamostaljenju RS, iako osobno ne vjeruje da bi se predsjednik Srpske naglo odlučio na takav korak.
"Prilično sam siguran da će, kako vrijeme bude odmicalo, doći do priznanja na Zapadu, ali i u samoj BiH da stvari u zemlji ne funkcioniraju i da se na pregovaračkom stolu moraju naći i alternativna rešenja. Stoga se dijelom slažem s nekim mišljenjima da je vrijeme na Dodikovoj strani", rekao je Montgomery za "Pres".
Iskusni američki diplomata ističe da Zapad pravi katastrofalnu grešku inzistiranjem da se u BiH održi "status quo" i time što odbija razmotriti alternativna rešenja za budućnost BiH.
Prema njegovom mišljenju, BiH i dalje opstaje samo zahvaljujući snažnom prisustvu međunarodne zajednice. "Dayton je zaustavio rat, ali je, s druge strane, stvorio sustav koji nije provodiv u praksi. Tri naroda su i dalje ekstremno podijeljena. Srbi doživljavaju RS kao svoju državu, Hrvatima se ne sviđa što nemaju svoj entitet, a Bošnjaci su odličan primjer problema s kojim se BiH danas suočava", konstatirao je Montgomery.
On je rekao da Bošnjaci vjeruju da imaju pravo odlučivati o sudbini cijele BiH, a neki ekstremisti čak prijete da će upotrijebiti i nasilje ako se preduzme neka akcija koja bi narušila njihov koncept te zemlje.
"Međunarodna zajednica još je, u suštini, ujedinjena oko svoje dugoročne politike prema BiH. I najnovija inicijativa njemačke kancelarke Angele Merkel uklapa se u takvo mišljenje i tu nema nekih posebnih odstupanja. Sve više pojedinaca u Europi otvara pitanje takvog pristupa rješavanju problema u zemlji, a očekujem da će se takav trend nastaviti i u budućnosti", rekao je Montgomery.
On smatra da postoje mnoge sličnosti između Jugoslavije pred raspad i slike današnje BiH, ali i ističe da se ne smije zanemariti da danas ni Hrvatska ni Srbija nemaju nikakvog interesa poticati nasilje u BiH i obeshrabrivati ulogu EU u vezi s BiH.
Montgomery: Bošnjaci vjeruju da imaju pravo odlučivati o sudbini cijele BiH
Bivši veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj i Srbiji William Montgomery rekao je za Press da međunarodna zajednica mora hitno promijeniti svoju politiku prema BiH, koja ide isključivo u korist bošnjačkim nastojanjima.
Montgomery je naglasio da međunarodna zajednica griješi kada predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika etiketira kao "nasilnika" koji uzrokuje političku nestabilnost u BiH i zanemaruje činjenicu da se ogromna većina Srba slaže s Dodikovim stavovima.
On smatra da međunarodna zajednica mora biti pažljiva kako Dodika ne bi isprovocirala da raspiše referendum o osamostaljenju RS, iako osobno ne vjeruje da bi se predsjednik Srpske naglo odlučio na takav korak.
"Prilično sam siguran da će, kako vrijeme bude odmicalo, doći do priznanja na Zapadu, ali i u samoj BiH da stvari u zemlji ne funkcioniraju i da se na pregovaračkom stolu moraju naći i alternativna rešenja. Stoga se dijelom slažem s nekim mišljenjima da je vrijeme na Dodikovoj strani", rekao je Montgomery za "Pres".
Iskusni američki diplomata ističe da Zapad pravi katastrofalnu grešku inzistiranjem da se u BiH održi "status quo" i time što odbija razmotriti alternativna rešenja za budućnost BiH.
Prema njegovom mišljenju, BiH i dalje opstaje samo zahvaljujući snažnom prisustvu međunarodne zajednice. "Dayton je zaustavio rat, ali je, s druge strane, stvorio sustav koji nije provodiv u praksi. Tri naroda su i dalje ekstremno podijeljena. Srbi doživljavaju RS kao svoju državu, Hrvatima se ne sviđa što nemaju svoj entitet, a Bošnjaci su odličan primjer problema s kojim se BiH danas suočava", konstatirao je Montgomery.
On je rekao da Bošnjaci vjeruju da imaju pravo odlučivati o sudbini cijele BiH, a neki ekstremisti čak prijete da će upotrijebiti i nasilje ako se preduzme neka akcija koja bi narušila njihov koncept te zemlje.
"Međunarodna zajednica još je, u suštini, ujedinjena oko svoje dugoročne politike prema BiH. I najnovija inicijativa njemačke kancelarke Angele Merkel uklapa se u takvo mišljenje i tu nema nekih posebnih odstupanja. Sve više pojedinaca u Europi otvara pitanje takvog pristupa rješavanju problema u zemlji, a očekujem da će se takav trend nastaviti i u budućnosti", rekao je Montgomery.
On smatra da postoje mnoge sličnosti između Jugoslavije pred raspad i slike današnje BiH, ali i ističe da se ne smije zanemariti da danas ni Hrvatska ni Srbija nemaju nikakvog interesa poticati nasilje u BiH i obeshrabrivati ulogu EU u vezi s BiH.
- spreca
#591 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma ovaj je davno dokazo da je anti BiH nastrojen,samo sto se njegova ne melje.Moze sa Dodom u grupnjak.Ovo je jos jedna proba bacanja prasine u oci svjetskoj javnosti.
- Kasips
#592 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U stilu Sanje Vlaisavljević : "Čak sam čuo da među Bošnjacima postoje i ekstremisti koji prijete nasiljem ukoliko ih se pokuša biološki istrijebiti sa prostora na kojem žive vjekovima. Njihov ekstremizam ide čak tako daleko da prijete da će se braniti od nasilnog pokušaja pohrvaćivanja i posrbljizivanja njihove zemlje"
Hadžifejzovićeva raja
Hadžifejzovićeva raja
- mO k3
#593 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
montgomery omg....
da je valjo sta osto bi na poziciju u bih i srbiji
Osim toga kakvu on ima sada ulogu osim sto lobira za velikosrbe??
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#594 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U biti on ne lobira za srbe (kakve velikosrbe), nego zna da ovakvo stanje u bih nema napretka nikako.Ženski Dr.Med wrote:montgomery omg....
Dosta Bošnjaka misli da situaciju u BiH kreiraju samo oni, no u biti ne kreira je niti jedan narod nego stranci. Neće nama visoki pedstavnik donijeti prosperitetnu državu nego mi sami, Bošnjaci trebaju kao najbrojniji narod pokazati da su spremni za suživot, a želju za dominacijom ostaviti po strani.
- mO k3
#595 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa to pokusavamo godinama da dokazemo da smo za suzivot ... sta bi jos trebali??? da radi mira u kuci predijemo imena u vlado,dobrica itd??1pajdo wrote:U biti on ne lobira za srbe (kakve velikosrbe), nego zna da ovakvo stanje u bih nema napretka nikako.Ženski Dr.Med wrote:montgomery omg....
Dosta Bošnjaka misli da situaciju u BiH kreiraju samo oni, no u biti ne kreira je niti jedan narod nego stranci. Neće nama visoki pedstavnik donijeti prosperitetnu državu nego mi sami, Bošnjaci trebaju kao najbrojniji narod pokazati da su spremni za suživot, a želju za dominacijom ostaviti po strani.
da BiH dobije novo ime kao republika srba,hrvata i ostalih??
- Kasips
#596 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
1pajdo wrote:U biti on ne lobira za srbe (kakve velikosrbe), nego zna da ovakvo stanje u bih nema napretka nikako.Ženski Dr.Med wrote:montgomery omg....
Sad bih ja tebe častio pivom, bih majke mi. Samo reci gdje hoćeš da se nađemo, u hrvatskom stolnom gradu Mostaru, ili srpsko-pravolsavnoj Banjaluci?
- junkers
#597 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pa šta je najbolje za suživot s vama,da se samoubijemo,iselimo,pokrstimo?1pajdo wrote: U biti on ne lobira za srbe (kakve velikosrbe), nego zna da ovakvo stanje u bih nema napretka nikako.
Last edited by junkers on 12/02/2011 12:37, edited 1 time in total.
- plain vanilla
#598 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
da nas isele i posade travujunkers wrote:pa šta je najbolje za suživot s vama,da se samooubijemo,iselimo,pokrstimo?1pajdo wrote: U biti on ne lobira za srbe (kakve velikosrbe), nego zna da ovakvo stanje u bih nema napretka nikako.
- junkers
#599 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ma nejaki su oni za bilo štaplain vanilla wrote:da nas isele i posade travujunkers wrote:pa šta je najbolje za suživot s vama,da se samooubijemo,iselimo,pokrstimo?1pajdo wrote: U biti on ne lobira za srbe (kakve velikosrbe), nego zna da ovakvo stanje u bih nema napretka nikako.
- plain vanilla
#600 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nece oni suzivot, oni bi da budemo dobri susjedijunkers wrote:ma nejaki su oni za bilo štaplain vanilla wrote:da nas isele i posade travujunkers wrote: pa šta je najbolje za suživot s vama,da se samooubijemo,iselimo,pokrstimo?
e shipak