FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Locked

Podrzavam koaliciju SDP-NSRZB-SDA-HSP

DA
211
70%
NE
92
30%

Total votes: 303

klixober

#576 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by klixober »

Smijesna situacija...HDZ podrzava Dodika,koji otvoreno radi na razaranju i podjeli BiH,onda Mostar proglasavaju hrvatskim stolnim gradom,traze treci entitet...i onda kad SDP nece sa njima da formira vlast,optuzuju SDP da radi na destabilizaciji BiH.
A Dodik,stolni grad i treci entitet su,je li,kao za stabilnu BiH :D
Corto Maltese

#577 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Corto Maltese »

Upravo me je drug iz Rijeke, predsjednik mjesnog odbora SDP, pozvao da proslavimo novu godinu. Na upit: "Jeste li u koaliciji sa HSP", odgovorio je: "Nismo, jesi li lud!?" Mislim da znam gdje ću dočekati 2011.
Last edited by Corto Maltese on 19/12/2010 20:22, edited 1 time in total.
klixober

#578 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by klixober »

Corto Maltese wrote:Upravo me je drug iz Rijeke, član mjesnog odbora SDP, pozvao da proslavimo novu godinu. Na upit: "Jeste li u koaliciji sa HSP", odgovorio je: "Nismo, jesi li lud!?" Mislim da znam gdje ću dočekati 2011.
Pitaj ga glasa li on za Nasu Stranku Republike Srpske Krajine...
Corto Maltese

#579 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Corto Maltese »

komeba wrote:
Corto Maltese wrote:Upravo me je drug iz Rijeke, član mjesnog odbora SDP, pozvao da proslavimo novu godinu. Na upit: "Jeste li u koaliciji sa HSP", odgovorio je: "Nismo, jesi li lud!?" Mislim da znam gdje ću dočekati 2011.
Pitaj ga ti, on- line je. Dakle pitao sam ga da li je u koaliciji sa HSP-om i nadam se da mi je još uvijek drug.
P.S. Upravo me je ispravio, nije član nego predsjednik mjesnog odbora.
klixober

#580 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by klixober »

Corto Maltese wrote:
komeba wrote:
Pitaj ga ti, upravo ovo čita. Dakle pitao sam ga da li je u koaliciji sa HSP-om i nadam se da mi je još uvijek drug.
Tvoj je drug,nemam ga ja sta pitati.Cisto sumnjam da ste na istoj ideloskoj razini obzirom da on ne glasa za Nasu Stranku Republike Srpske Krajine.
BiH-x

#581 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by BiH-x »

komeba wrote:Pitaj ga glasa li on za Nasu Stranku Republike Srpske Krajine...
:lol:

Meni je ovo ok koalicija...najbolja moguce u ovim okvirima
splavar šime

#582 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by splavar šime »

Ma nema razloga da se ovoliko nervirate i gubite pozitivnu energiju, prihvatimo se rada i da ovu DRŽAVU vodimo ka bolje sutra da je vodimo ka Europskim standardima.Jedan dio platforme smo čuli danas i može se reći da je ono što može zadovoljiti sve a pogotovo one koji smatraju da ova BiH mora da bude dio EU.
Mnogi fanatični zaljubljenici HDZ-a u R.Hrvatskoj kleli su se u Sanadera kao nekoga koi štiti interese Hrvata i Hrvatske i šta bi sada? Sanader pronevijerio onolike milione eura,zaštekao u stranim bankama tonu zlata a "ZNA SE" sve uz priču nacionalne odbrane i svijesti Hrvata.
Po našim BiH Hrvatima ispada da Ivo Josipović ili Milanović a također Pusićka, Jakovčić,Čačić ili Mesić nisu Hrvati jer ne dolaze iz HDZ-a, ali polako kada shvate i vide rezultate na predstojećim izborima u susjednoj R.Hrvatskoj vidjeće da je
Čović= Sanader.Pa kako ih nije stid da veličaju jednu budaletinu Vlajkia koji je negirao zločine u Vukovaru od strane Četnika i koji ne priznaje granice R.Hrvatske kakve su sada već one po Veliko srpskim ideologijama Karlovac-Virovitica -Karlobag a da pljuju po velikim ljudima za Hrvatsku kakvi su pokojni Gotovac, Račan, Savka Dapčević-Kučan i td.
Ovo govori sve o njima, onima istima koji se busaju velikim Hrvatstvom a pljuju po velikanima Hrvatske povijesti.
A tako je i sa velikim Bošnjacima koji žele izbrisati ulice sa imenom Kulin Bana a prse se da su branioci BiH što znači opet napominjem prihvatimo se rada i da idemo ka EU a slične Sanaderima iz svih naroda treba otijerati gdje im je mijesto iz rešetaka!!!
Corto Maltese

#583 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Corto Maltese »

komeba wrote:
Corto Maltese wrote:
Pitaj ga ti, upravo ovo čita. Dakle pitao sam ga da li je u koaliciji sa HSP-om i nadam se da mi je još uvijek drug.
Tvoj je drug,nemam ga ja sta pitati.Cisto sumnjam da ste na istoj ideloskoj razini obzirom da on ne glasa za Nasu Stranku Republike Srpske Krajine.
Da, mi smo na istoj ideološkoj razini. A za one koji koaliraju preostaje samo najnovija mntra: Smrt Fašizmu- Za Dom spremni!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#584 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Chmoljo »

Corto Maltese wrote:Upravo me je drug iz Rijeke, predsjednik mjesnog odbora SDP, pozvao da proslavimo novu godinu. Na upit: "Jeste li u koaliciji sa HSP", odgovorio je: "Nismo, jesi li lud!?" Mislim da znam gdje ću dočekati 2011.
briga te, ode ti slaviti Novu, a ne dade nam recept kako bi ti to uredio? gdje su ti konkretni prijedlozi? gdje je ta konkretna inicijativa? :oops:

i kupi magalox Tita ti, dobićeš čir.
Corto Maltese

#585 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Corto Maltese »

Chmoljo wrote:
Corto Maltese wrote:Upravo me je drug iz Rijeke, predsjednik mjesnog odbora SDP, pozvao da proslavimo novu godinu. Na upit: "Jeste li u koaliciji sa HSP", odgovorio je: "Nismo, jesi li lud!?" Mislim da znam gdje ću dočekati 2011.
briga te, ode ti slaviti Novu, a ne dade nam recept kako bi ti to uredio? gdje su ti konkretni prijedlozi? gdje je ta konkretna inicijativa? :oops:

i kupi magalox Tita ti, dobićeš čir.
Neću, ne brini. Ali da nisam prije dvije godine izašao iz SDP-a, od ove koalicije, il bih čir dobio ili bi me hercika zviznula.
bicebolje

#586 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by bicebolje »

hercegovac_pravi wrote:
Alfa_Ze wrote:
Prema izvorima Dnevnoga lista, lideri SDA i SDP-a u ranijim razgovorima nisu dobili baš nikakva jamstva od Milorada Dodika da će istinski učiniti sve da se proces ustavnih promjena pokrene i dođe do prihvatljivog kompromisnog rješenja.
Od “velike koalicije za veliki posao” nema ništa i Zlatko Lagumdžija je aktivirao varijantu B: “mala koalicija za mali posao”. Taj mali posao je kontrola financijskih i političkih smjerova i procesa u FBiH od koje lider SDP-a namjerava, kako je to slikovito opisao, napraviti Zapadnu Njemačku.

Nije Zlatko Lagumdžija odustao od kolača u državnoj vlasti. Naime, lider SDP-a svjesno ulazi u avanturu razvlačenja, ucjenjivanja pa čak i moguće blokade u formiranju Vijeća ministara BiH, ali njegova računica je sasvim jasna. Državna se vlast može formirati bez SDP-a, ali ne može bez bošnjačkih stranaka. Ponuda SBB-u BiH od Dodika i Čovića odavno je na stolu i samo se traži partner iz reda bošnjačkog naroda koji bi tu ponudu podebljao i automatski katapultirao Radončića u ministarsku fotelju. Kako SDA ni čuti ne želi za “tal”s vlasnikom Avaza i kako druge opcije nema;
Zlatko Lagumdžija računa da će netko pritisnuti Milorada Dodika da popusti i digne palac gore za SDP. Jer, što bi to Dodik kočio većinu iz FBiH ako nitko iz Federacije ne uvjetuje tu istu većinu iz RS-a u državnome Parlamentu. Uz to i manji entitet povlači milijunske iznose iz državnog trezora pa ni njima ne odgovara paraliza. Zbog novca se principi često gaze.
sasvim realno i blizu istine !!
Zadnje boldano....ovo je taj dio koji "boli" Dodika...ova polemika se svodi na diskusije koje smo na forumu imali zadnjih nekoliko mjeseci. Dakle, kome trebaju centralne institucije države..bujrum neka ih pravi... :lol: Isto važi i za ove što trune o "blokadi" federacije. Postoji vlada u tehničkom mandatu ....koja se još uvjek bavi finansijama...pa bujrum neka blokiraju ... :dance:

P.S. I ovaj novinar izgleda čita sa-x...
Građanska retorika ko Nokia :D

2006. 100% BiH
2010. 51% BiH
2014. ?
klixober

#587 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by klixober »

Corto Maltese wrote:
komeba wrote:
Corto Maltese wrote:
Da, mi smo na istoj ideološkoj razini. A za one koji koaliraju preostaje samo najnovija mntra: Smrt Fašizmu- Za Dom spremni!
Za one koji nisu presli izborni prag ocito slijedi vizija - Nasa Stranka Republike Srpske,Nasa Stranka Hrvatske Republike Herceg-Bosne i Nasa Stranka Bosnjakistana.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#588 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Chmoljo »

Corto Maltese wrote:
Neću, ne brini. Ali da nisam prije dvije godine izašao iz SDP-a, od ove koalicije, il bih čir dobio ili bi me hercika zviznula.
pa naravno, sačuvaj ti svoju guzu, nemoj da bi se nasekirao slučajno. :wink:
kiky

#589 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by kiky »

sasvim realno i blizu istine !![/quote]
Zadnje boldano....ovo je taj dio koji "boli" Dodika...ova polemika se svodi na diskusije koje smo na forumu imali zadnjih nekoliko mjeseci. Dakle, kome trebaju centralne institucije države..bujrum neka ih pravi... :lol: Isto važi i za ove što trune o "blokadi" federacije. Postoji vlada u tehničkom mandatu ....koja se još uvjek bavi finansijama...pa bujrum neka blokiraju ... :dance:

P.S. I ovaj novinar izgleda čita sa-x...[/quote]

2006. 100% BiH
2010. 51% BiH
2014. ?[/quote]

svaka retorika je bolja i progresivnija od miloradove četničke bljuvotarije ...
:D
bingov buraz

#590 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by bingov buraz »

komeba wrote:
:mrgreen:
hercegovac_pravi

#591 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by hercegovac_pravi »

bicebolje wrote:
hercegovac_pravi wrote:

P.S. I ovaj novinar izgleda čita sa-x...

2006. 100% BiH
2010. 51% BiH
2014. ?
Ma jok bola...od "mi ćemo referendum" do "neophodnosti formiranja centralnih institucija BiH"..
2006. Mi ćemo nezavisnost
2010. Centralne institucije BiH se trebaju što prije formirati
2014. SNSD je oduvjek podržavao građanske principe u BiH.

Ili da idemo malo dalje..

1990. Jugoslavija (Srboslavija)
1993. ViVovitica-KaVoVac-KaVobag
1995. SCiG
2000. Srbija bez "srca i duše"
2010. Uža Srbija
2014. Beogradski pašaluk..
Jah..vala baš ko Nokia...sve manja i manja a sve bolje "zvoni" :lol:
Corto Maltese

#592 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Corto Maltese »

komeba wrote:
Corto Maltese wrote: Da, mi smo na istoj ideološkoj razini. A za one koji koaliraju preostaje samo najnovija mntra: Smrt Fašizmu- Za Dom spremni!
Za one koji nisu presli izborni prag ocito slijedi vizija - Nasa Stranka Republike Srpske,Nasa Stranka Hrvatske Republike Herceg-Bosne i Nasa Stranka Bosnjakistana.
Šta slijedi, to ne znam. Ali znam da me je od jučer troje ljudi pozdravilo sa "Smrt Fašizmu- Za Dom spremni!"
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#593 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

Corto Maltese wrote:
komeba wrote:
Corto Maltese wrote: Da, mi smo na istoj ideološkoj razini. A za one koji koaliraju preostaje samo najnovija mntra: Smrt Fašizmu- Za Dom spremni!
Šta slijedi, to ne znam. Ali znam da me je od jučer troje ljudi pozdravilo sa "Smrt Fašizmu- Za Dom spremni!"
culi da mijenjas stranke, pa za svaki slucaj :D
mahalik

#594 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by mahalik »

jel ko vidio platformu na fTV
ukida se direktan izbor predsjednišva već ide kroz ZDPSBIH i 1pr+2dopr
BSn

#595 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by BSn »

mahalik wrote:jel ko vidio platformu na fTV
ukida se direktan izbor predsjednišva već ide kroz ZDPSBIH i 1pr+2dopr
pljuc za nacin izbora
plus za izgled Predsjednistva, samo nek' se ne rotiraju...
Last edited by BSn on 19/12/2010 21:29, edited 1 time in total.
klixober

#596 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by klixober »

Corto Maltese wrote:
komeba wrote:
Trebao si ti njima "Pomoz' bog,sprem'te se sprem'te" da ubuduce ne grijese.
Corto Maltese

#597 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Corto Maltese »

komeba wrote:
Corto Maltese wrote:
Najavljuješ nove koalicione partnere po programskoj osnovi?
Corto Maltese

#598 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Corto Maltese »

plain vanilla wrote:
Corto Maltese wrote:
Ne, zajebavaju me što sam tek prije dvije godine progledao.
Last edited by Corto Maltese on 19/12/2010 21:50, edited 1 time in total.
klixober

#599 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by klixober »

Corto Maltese wrote:
komeba wrote:
Corto Maltese wrote:
Najavljuješ nove koalicione partnere po programskoj osnovi?
Mozda kada predete izborni prag :D
Hajde sada dosta djecijih fraza...lijepo se provedi u Rijeci :wink:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#600 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

Corto Maltese wrote:
plain vanilla wrote:
Corto Maltese wrote:
Ne, nego se nismo vidjeli dvije godine, pa su mislili da sam još uvijek u SDP-u.
A kako se ode iz SDP-a? Vratis im clansku karticu? Ili napises pismo?

Ovo te ozbiljno pitam
Locked