moooooooooooorž, p-p-pčeeeeeeeeeela, m-m-miiiiiiiiš, o-o-oUraoooo
kad sam bio mali
- VenomousV
#576 Re: kad sam bio mali
sjecate'l se (doduse relativno nedavno je to bilo) neka emisija za djecu pa je bila pjesma:
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#577 Re: kad sam bio mali
koja si ti štreberčina majko dragaSunrise00 wrote:ja sam stalno gledala na tvu ono kad snimaju jedan dan djecu negdje u svijetu, tipa Kina ili tako nestoonda sam i ja sve mislila da ce jednom mene doci da snimaju i sve smislila, kako cu opisivati gdje idem, sta radim...
- Sunrise00
#578 Re: kad sam bio mali
stoChmoljo wrote:koja si ti štreberčina majko dragaSunrise00 wrote:ja sam stalno gledala na tvu ono kad snimaju jedan dan djecu negdje u svijetu, tipa Kina ili tako nestoonda sam i ja sve mislila da ce jednom mene doci da snimaju i sve smislila, kako cu opisivati gdje idem, sta radim...
- Chmoljo
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#580 Re: kad sam bio mali
Nama su tako jednom rekli da će u našu školu doći čika Duško Trifunović da snima "Šta djeca znaju o zavičaju"...mi se veselili i čekali ko na iglama, ali niko nije došao 
- elizabeth a
#581 Re: kad sam bio mali
Ajj, gledala sam i ja sve toSunrise00 wrote:daaaVenomousV wrote:Sunrise00 wrote:ja sam stalno gledala na tvu ono kad snimaju jedan dan djecu negdje u svijetu, tipa Kina ili tako nestoonda sam i ja sve mislila da ce jednom mene doci da snimaju i sve smislila, kako cu opisivati gdje idem, sta radim...
aaaa znam to... bilo je cak nedavno u poslijepodnevnom terminu, sjecam se nekog malog iz venecije pa kao sprema se za karneval =)
i voljela sam Backyard Science, kod nas je bilo prevedeno kao Svakodnevna Pitalicadoduse, to i nije bilo toliko davno
isla sam u osnovnu
Najdraža serija mi je bila ona Sabrina, the Teenage Witch
Čekala sam kad će meni moje tetke reći da sam vještica
Da ne spominjem to koliko sam puta zakasnila u školu, jer sam gledala reprizu Pokemona
- Michun
#582 Re: kad sam bio mali
Sjeca li se iko "ne pitajte mene", UK emisija gdje su raja postavljala pitanja pa strucnjaci odgavaraju... 
- sheilak
#583 Re: kad sam bio mali
A sjeca li se neko emisije "Da te pitam", sa onim uhom na pocetku?Michun wrote:Sjeca li se iko "ne pitajte mene", UK emisija gdje su raja postavljala pitanja pa strucnjaci odgavaraju...
Ili "Tragom ptice Dodo"?
Ja sam cesto preskakala ogradu...i kad je trebalo i kad nije, tj. kad vrata nisu bila zatvorena. Jos kad sam naucila prebaciti se preko ograde-prvo ruke stavis preko ograde, a onda prebacis tijelo, niko me nije mogao zaustaviti.
Mislila sam da "Mujo kuje..." konja fakat na Mjesecu. (tenkre
Mislila sam da nikad necu nauciti pisana slova. Uciteljica nam je u prvom razredu slucajno napisala slovo pisano slovo g. Sjecam se da smo svi bili zaprepasteni i da smo se zgledali u smislu "Hebote, sta je ono?! Nema sanse da ovo ikad naucim!"
- VenomousV
#584 Re: kad sam bio mali
sheilak wrote:A sjeca li se neko emisije "Da te pitam", sa onim uhom na pocetku?Michun wrote:Sjeca li se iko "ne pitajte mene", UK emisija gdje su raja postavljala pitanja pa strucnjaci odgavaraju...![]()
Ili "Tragom ptice Dodo"?![]()
Ja sam cesto preskakala ogradu...i kad je trebalo i kad nije, tj. kad vrata nisu bila zatvorena. Jos kad sam naucila prebaciti se preko ograde-prvo ruke stavis preko ograde, a onda prebacis tijelo, niko me nije mogao zaustaviti.![]()
Mislila sam da "Mujo kuje..." konja fakat na Mjesecu. (tenkre)
Mislila sam da nikad necu nauciti pisana slova. Uciteljica nam je u prvom razredu slucajno napisala slovo pisano slovo g. Sjecam se da smo svi bili zaprepasteni i da smo se zgledali u smislu "Hebote, sta je ono?! Nema sanse da ovo ikad naucim!"
i ja
- Cholina_Lokica
#585 Re: kad sam bio mali
jao pisana slova, znala sam citati i pisati stampana i cirilicu i latinicu sa 3 godine, ali pisana jok, i trebam krenuti u skolu, i 10ak dana prije dozivim napad panike kako cu ja u skolu a to ne znam, i onda sam citavo vrijeme do skole provela uceci, jer mi je bilo ofirno da krenem u skolu a ne znamsheilak wrote:Mislila sam da nikad necu nauciti pisana slova. Uciteljica nam je u prvom razredu slucajno napisala slovo pisano slovo g. Sjecam se da smo svi bili zaprepasteni i da smo se zgledali u smislu "Hebote, sta je ono?! Nema sanse da ovo ikad naucim!"
-
ABAP
#586 Re: kad sam bio mali
kad sam bio mali bio zam zaljubljem u Lelu..Sjedio sam pored prozora u stanu na trecem spratu dok je ona pravila krugove oko zgrade gledajuci na treci sprat. Ja sam imao kolu i cips pored sebe i snijeg je padao napolju dok se ona smzavala obilazeci oko zgrade.. 
- inspektorica javert
#587 Re: kad sam bio mali
apsolutno romantićnoABAP wrote:kad sam bio mali bio zam zaljubljem u Lelu..Sjedio sam pored prozora u stanu na trecem spratu dok je ona pravila krugove oko zgrade gledajuci na treci sprat. Ja sam imao kolu i cips pored sebe i snijeg je padao napolju dok se ona smzavala obilazeci oko zgrade..
- inspektorica javert
#588 Re: kad sam bio mali
macarena
lambada
coco jumbo
sad mi nešto naumpadoše .......
lambada
coco jumbo
- astrid
#590 Re: kad sam bio mali
ABAP wrote:kad sam bio mali bio zam zaljubljem u Lelu..Sjedio sam pored prozora u stanu na trecem spratu dok je ona pravila krugove oko zgrade gledajuci na treci sprat. Ja sam imao kolu i cips pored sebe i snijeg je padao napolju dok se ona smzavala obilazeci oko zgrade..
Romantično

- Elzana
#591 Re: kad sam bio mali
kad sam bila mala mislila sam da su svi ljudi rođeni zimi, kada pada snijeg i kada je hladno, jer sam ja rođena zimi. rođendan se mora slaviti kada pada snijeg i tačka
... čudila sam se kako auto i telefon i dalje rade iako je nestalo struje
... bila sam ubijeđena da ću biti umjetnica - slikarka. portretirala sam sve igračke redom, najviše plišanog medu i kozu u različitim pozama
, slikala sam voće, zgrade, omiljeno mi je bilo drveće... i danas mi je toliko žao što se zagubila teka sa svim tim crtežima
... mislila sam da svađa između odraslih nastaje zato što je neko rekao riječ koju drugi ne razumije, pa oavaj prvi to pokušava objasniti, ali ga drugi i dalje ne razumije... ma ne znam dočarati kako sam ja to sebi upokavala
... uvjerila sam sebe jedan vremenski period da sam se trebala roditi kao muško dijete, jer su me zvali "sine" i mislila sam da su mama i tata poslije kćerke trebali dobiti sina, a ne opet kćerku - mene..
... itd..
... čudila sam se kako auto i telefon i dalje rade iako je nestalo struje
... bila sam ubijeđena da ću biti umjetnica - slikarka. portretirala sam sve igračke redom, najviše plišanog medu i kozu u različitim pozama
... mislila sam da svađa između odraslih nastaje zato što je neko rekao riječ koju drugi ne razumije, pa oavaj prvi to pokušava objasniti, ali ga drugi i dalje ne razumije... ma ne znam dočarati kako sam ja to sebi upokavala
... uvjerila sam sebe jedan vremenski period da sam se trebala roditi kao muško dijete, jer su me zvali "sine" i mislila sam da su mama i tata poslije kćerke trebali dobiti sina, a ne opet kćerku - mene..
... itd..
- Michun
#592 Re: kad sam bio mali
Da te pitam je mislim bila novosadskasheilak wrote:A sjeca li se neko emisije "Da te pitam", sa onim uhom na pocetku?Michun wrote:Sjeca li se iko "ne pitajte mene", UK emisija gdje su raja postavljala pitanja pa strucnjaci odgavaraju...![]()
Ili "Tragom ptice Dodo"?![]()
Ja sam cesto preskakala ogradu...i kad je trebalo i kad nije, tj. kad vrata nisu bila zatvorena. Jos kad sam naucila prebaciti se preko ograde-prvo ruke stavis preko ograde, a onda prebacis tijelo, niko me nije mogao zaustaviti.![]()
Mislila sam da "Mujo kuje..." konja fakat na Mjesecu. (tenkre)
tragom ptice dodo - odlicna
a metla bez drske? beogradska...looda serija, vesna trivalic.
- medvjed23
#593 Re: kad sam bio mali
Možda i sad leti svodom
izumrla ptica dodo
izumrla ptica dodo
- Michun
#594 Re: kad sam bio mali
vidite kraljaaa
- Sunrise00
#595 Re: kad sam bio mali
isto sve maaaajke mielizabeth a wrote: Ajj, gledala sam i ja sve to![]()
Najdraža serija mi je bila ona Sabrina, the Teenage Witch![]()
Čekala sam kad će meni moje tetke reći da sam vještica
Da ne spominjem to koliko sam puta zakasnila u školu, jer sam gledala reprizu Pokemona![]()
- Dioda
#596 Re: kad sam bio mali
Sad mi pade na pamet ona reklama koja se vrtila prije rata (bila je reklama za namjestaj, ne znam koji), a ovako je isla: mala soba tri sa tri, a sta u nju staviti? Nista lakse, nista lakse...lako je za razmjestaj ako imas namjestaj
Vazda sam to pjevala, i dan danas znam melodiju
Sjetih se i onog "laku noc deco"
Vuk ti rece-dobro vece
To pocinje, a ja vec nosim pidzamu i placem jer poslije toga moram na spavanje
Prikazivana je serija "Memoari porodice Milic", i u toj seriji bila je neka djevojcica koja je imala ribicu Karolinu. Tako da sam i ja htjela da mi moji kupe ribicu
Nakon sto sam i ja dobila Karolinu, nakon nekog vremena mi je dojadila, pa sam odlucila da je "pustim u Miljacku". To sam izvela tako sto sam uzela akvarijum, istresla vodu i Karolinu u wc solju, i povukla vodu. Koja je tek nastala vriska kad se mama vratila s posla i rekla mi da ribica ipak nije ziva i zdrava stigla u Miljacku
Igrali smo se svih mogucih igara: izmedju dvije vatre, limuna i narandje, aberecke abertude, pa onda fiseci, pa smo zbavili i pracke, ne pada mi vise na pamet sta jos
Posto u ratu nismo imali loptu, izmedju dvije vatre smo igrali kosarkaskom loptom, pa sam tako slomila mali prst na ruci
Bila je i igra "kante"
Kanta nam je bilo ono sto smo mi zvali "USA ulje" (kanta od ulja koja je dolazila u humanitarnoj), to je ova:
http://h.etf.unsa.ba/srp/predmeti/kanta ... edmetu.htm
Igralo se tako sto kantu nacalimo negdje na beton. Jedno od nas desetak zmiri, i okrene ledja kanti, a neko se zaleti i nabije kantu nogom
Onaj koji zmiri mora otrcati po kantu, vratiti je na mjesto, i nastojati da sve nas uhvati, a da istovremeno pazi da neko kantu opet ne nabije nogom jer onda mora sve iz pocetka
Bilo je zahebano kad te ova kanta opali u glavu, a desavalo se
Igrali smo se i "Kule"
Ccc, ne znam ja otkucati post od dva reda

Sjetih se i onog "laku noc deco"
Prikazivana je serija "Memoari porodice Milic", i u toj seriji bila je neka djevojcica koja je imala ribicu Karolinu. Tako da sam i ja htjela da mi moji kupe ribicu
Igrali smo se svih mogucih igara: izmedju dvije vatre, limuna i narandje, aberecke abertude, pa onda fiseci, pa smo zbavili i pracke, ne pada mi vise na pamet sta jos
Bila je i igra "kante"
http://h.etf.unsa.ba/srp/predmeti/kanta ... edmetu.htm
Igralo se tako sto kantu nacalimo negdje na beton. Jedno od nas desetak zmiri, i okrene ledja kanti, a neko se zaleti i nabije kantu nogom
Bilo je zahebano kad te ova kanta opali u glavu, a desavalo se
Igrali smo se i "Kule"
Ccc, ne znam ja otkucati post od dva reda
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#597 Re: kad sam bio mali
Standard.Dioda wrote:Sad mi pade na pamet ona reklama koja se vrtila prije rata (bila je reklama za namjestaj, ne znam koji), a ovako je isla: mala soba tri sa tri, a sta u nju staviti? Nista lakse, nista lakse...lako je za razmjestaj ako imas namjestajVazda sam to pjevala, i dan danas znam melodiju
![]()
- Chmoljo
#598 Re: kad sam bio mali
pa vala i ne znaš...Dioda wrote:...
sjećam se i ja Milića
- legionarka
#599 Re: kad sam bio mali
Ja kad sam bila mala mislila sam da su vrapci djeca od golubova (valjda sto su stalno skupa bili u malom parku
Jela sam plastelin, krede i kolace od pjeska.. mrzila kad nam u vrticu stave pire u supu ako nismo dovoljno brzo pojeli, mislila da ce mi mama umrijet ako dobijem 4 us koli (sad kad se sjetim toga, mami ne mogu da halalim
- Dioda
#600 Re: kad sam bio mali
Odsad pa na dalje i ubuduce cu umjesto jednog predugog posta kucati deset malihChmoljo wrote:pa vala i ne znaš...![]()
sjećam se i ja Milićaa ono je bila reklama za Standard... ono Staaaaaaaaaaaaaandard... Ritam... i ona glava odozgo: M-hm!
![]()
![]()
Sjecam se bas reklame, ali ocito zaboravih da je
ladyblue18 wrote:Standard.
legionarka wrote:Jela sam plastelin, krede i kolace od pjeska..
Ja sam probala jesti novine