kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VenomousV

#576 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

sjecate'l se (doduse relativno nedavno je to bilo) neka emisija za djecu pa je bila pjesma:

moooooooooooorž, p-p-pčeeeeeeeeeela, m-m-miiiiiiiiš, o-o-oUraoooo :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#577 Re: kad sam bio mali

Post by Chmoljo »

Sunrise00 wrote:ja sam stalno gledala na tvu ono kad snimaju jedan dan djecu negdje u svijetu, tipa Kina ili tako nesto :D onda sam i ja sve mislila da ce jednom mene doci da snimaju i sve smislila, kako cu opisivati gdje idem, sta radim... :lol:
koja si ti štreberčina majko draga :lol:
Sunrise00

#578 Re: kad sam bio mali

Post by Sunrise00 »

Chmoljo wrote:
Sunrise00 wrote:ja sam stalno gledala na tvu ono kad snimaju jedan dan djecu negdje u svijetu, tipa Kina ili tako nesto :D onda sam i ja sve mislila da ce jednom mene doci da snimaju i sve smislila, kako cu opisivati gdje idem, sta radim... :lol:
koja si ti štreberčina majko draga :lol:
sto :shock: :D :D :D :D :D
Chmoljo

#579 Re: kad sam bio mali

Post by Chmoljo »

'nako :mrgreen:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#580 Re: kad sam bio mali

Post by Pera Trta »

Nama su tako jednom rekli da će u našu školu doći čika Duško Trifunović da snima "Šta djeca znaju o zavičaju"...mi se veselili i čekali ko na iglama, ali niko nije došao :(
elizabeth a

#581 Re: kad sam bio mali

Post by elizabeth a »

Sunrise00 wrote:
VenomousV wrote:

aaaa znam to... bilo je cak nedavno u poslijepodnevnom terminu, sjecam se nekog malog iz venecije pa kao sprema se za karneval =)
daaa :D
i voljela sam Backyard Science, kod nas je bilo prevedeno kao Svakodnevna Pitalica :D doduse, to i nije bilo toliko davno :D isla sam u osnovnu :D
Ajj, gledala sam i ja sve to :D :thumbup:

Najdraža serija mi je bila ona Sabrina, the Teenage Witch :D
Čekala sam kad će meni moje tetke reći da sam vještica :oops:

Da ne spominjem to koliko sam puta zakasnila u školu, jer sam gledala reprizu Pokemona :lol: :lol:
Michun

#582 Re: kad sam bio mali

Post by Michun »

Sjeca li se iko "ne pitajte mene", UK emisija gdje su raja postavljala pitanja pa strucnjaci odgavaraju... :D
sheilak

#583 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

Michun wrote:Sjeca li se iko "ne pitajte mene", UK emisija gdje su raja postavljala pitanja pa strucnjaci odgavaraju... :D
A sjeca li se neko emisije "Da te pitam", sa onim uhom na pocetku? :-D

Ili "Tragom ptice Dodo"? :-D

Ja sam cesto preskakala ogradu...i kad je trebalo i kad nije, tj. kad vrata nisu bila zatvorena. Jos kad sam naucila prebaciti se preko ograde-prvo ruke stavis preko ograde, a onda prebacis tijelo, niko me nije mogao zaustaviti. :D

Mislila sam da "Mujo kuje..." konja fakat na Mjesecu. (tenkre :D)

Mislila sam da nikad necu nauciti pisana slova. Uciteljica nam je u prvom razredu slucajno napisala slovo pisano slovo g. Sjecam se da smo svi bili zaprepasteni i da smo se zgledali u smislu "Hebote, sta je ono?! Nema sanse da ovo ikad naucim!" :lol:
VenomousV

#584 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

sheilak wrote:
Michun wrote:Sjeca li se iko "ne pitajte mene", UK emisija gdje su raja postavljala pitanja pa strucnjaci odgavaraju... :D

Ja sam cesto preskakala ogradu...i kad je trebalo i kad nije, tj. kad vrata nisu bila zatvorena. Jos kad sam naucila prebaciti se preko ograde-prvo ruke stavis preko ograde, a onda prebacis tijelo, niko me nije mogao zaustaviti. :D

Mislila sam da nikad necu nauciti pisana slova. Uciteljica nam je u prvom razredu slucajno napisala slovo pisano slovo g. Sjecam se da smo svi bili zaprepasteni i da smo se zgledali u smislu "Hebote, sta je ono?! Nema sanse da ovo ikad naucim!" :lol:

i ja :D al sam se onda pitala kakvo su odijelo napravili konju da moze diHat' gore :lol:
Cholina_Lokica

#585 Re: kad sam bio mali

Post by Cholina_Lokica »

sheilak wrote:Mislila sam da nikad necu nauciti pisana slova. Uciteljica nam je u prvom razredu slucajno napisala slovo pisano slovo g. Sjecam se da smo svi bili zaprepasteni i da smo se zgledali u smislu "Hebote, sta je ono?! Nema sanse da ovo ikad naucim!" :lol:
jao pisana slova, znala sam citati i pisati stampana i cirilicu i latinicu sa 3 godine, ali pisana jok, i trebam krenuti u skolu, i 10ak dana prije dozivim napad panike kako cu ja u skolu a to ne znam, i onda sam citavo vrijeme do skole provela uceci, jer mi je bilo ofirno da krenem u skolu a ne znam :lol: onda dodjem tamo, a vecina djece haman pa ne zna ni stampana :lol: i isfuram se skroz :D
ABAP

#586 Re: kad sam bio mali

Post by ABAP »

kad sam bio mali bio zam zaljubljem u Lelu..Sjedio sam pored prozora u stanu na trecem spratu dok je ona pravila krugove oko zgrade gledajuci na treci sprat. Ja sam imao kolu i cips pored sebe i snijeg je padao napolju dok se ona smzavala obilazeci oko zgrade.. :D
inspektorica javert

#587 Re: kad sam bio mali

Post by inspektorica javert »

ABAP wrote:kad sam bio mali bio zam zaljubljem u Lelu..Sjedio sam pored prozora u stanu na trecem spratu dok je ona pravila krugove oko zgrade gledajuci na treci sprat. Ja sam imao kolu i cips pored sebe i snijeg je padao napolju dok se ona smzavala obilazeci oko zgrade.. :D
apsolutno romantićno :lol:
inspektorica javert

#588 Re: kad sam bio mali

Post by inspektorica javert »

macarena :-)

lambada :-)

coco jumbo :D sad mi nešto naumpadoše .......
astrid

#589 Re: kad sam bio mali

Post by astrid »

:D

astrid

#590 Re: kad sam bio mali

Post by astrid »

ABAP wrote:kad sam bio mali bio zam zaljubljem u Lelu..Sjedio sam pored prozora u stanu na trecem spratu dok je ona pravila krugove oko zgrade gledajuci na treci sprat. Ja sam imao kolu i cips pored sebe i snijeg je padao napolju dok se ona smzavala obilazeci oko zgrade.. :D

RomantičnoImage
Elzana

#591 Re: kad sam bio mali

Post by Elzana »

kad sam bila mala mislila sam da su svi ljudi rođeni zimi, kada pada snijeg i kada je hladno, jer sam ja rođena zimi. rođendan se mora slaviti kada pada snijeg i tačka :lol:
... čudila sam se kako auto i telefon i dalje rade iako je nestalo struje :-?
... bila sam ubijeđena da ću biti umjetnica - slikarka. portretirala sam sve igračke redom, najviše plišanog medu i kozu u različitim pozama :) , slikala sam voće, zgrade, omiljeno mi je bilo drveće... i danas mi je toliko žao što se zagubila teka sa svim tim crtežima :cry: :cry:
... mislila sam da svađa između odraslih nastaje zato što je neko rekao riječ koju drugi ne razumije, pa oavaj prvi to pokušava objasniti, ali ga drugi i dalje ne razumije... ma ne znam dočarati kako sam ja to sebi upokavala :-?
... uvjerila sam sebe jedan vremenski period da sam se trebala roditi kao muško dijete, jer su me zvali "sine" i mislila sam da su mama i tata poslije kćerke trebali dobiti sina, a ne opet kćerku - mene..

... itd.. :)
Michun

#592 Re: kad sam bio mali

Post by Michun »

sheilak wrote:

Da te pitam je mislim bila novosadska
tragom ptice dodo - odlicna
a metla bez drske? beogradska...looda serija, vesna trivalic.
medvjed23

#593 Re: kad sam bio mali

Post by medvjed23 »

Možda i sad leti svodom
izumrla ptica dodo :D
Michun

#594 Re: kad sam bio mali

Post by Michun »

vidite kraljaaa
Sunrise00

#595 Re: kad sam bio mali

Post by Sunrise00 »

elizabeth a wrote: Ajj, gledala sam i ja sve to :D :thumbup:

Najdraža serija mi je bila ona Sabrina, the Teenage Witch :D
Čekala sam kad će meni moje tetke reći da sam vještica :oops:

Da ne spominjem to koliko sam puta zakasnila u školu, jer sam gledala reprizu Pokemona :lol: :lol:
isto sve maaaajke mi :D :lol: i lizzie mcguire :lol:
Dioda

#596 Re: kad sam bio mali

Post by Dioda »

Sad mi pade na pamet ona reklama koja se vrtila prije rata (bila je reklama za namjestaj, ne znam koji), a ovako je isla: mala soba tri sa tri, a sta u nju staviti? Nista lakse, nista lakse...lako je za razmjestaj ako imas namjestaj :-) Vazda sam to pjevala, i dan danas znam melodiju :lol:

Sjetih se i onog "laku noc deco" :mrgreen: Vuk ti rece-dobro vece :lol: To pocinje, a ja vec nosim pidzamu i placem jer poslije toga moram na spavanje :lol:

Prikazivana je serija "Memoari porodice Milic", i u toj seriji bila je neka djevojcica koja je imala ribicu Karolinu. Tako da sam i ja htjela da mi moji kupe ribicu :D Nakon sto sam i ja dobila Karolinu, nakon nekog vremena mi je dojadila, pa sam odlucila da je "pustim u Miljacku". To sam izvela tako sto sam uzela akvarijum, istresla vodu i Karolinu u wc solju, i povukla vodu. Koja je tek nastala vriska kad se mama vratila s posla i rekla mi da ribica ipak nije ziva i zdrava stigla u Miljacku :lol:

Igrali smo se svih mogucih igara: izmedju dvije vatre, limuna i narandje, aberecke abertude, pa onda fiseci, pa smo zbavili i pracke, ne pada mi vise na pamet sta jos :D Posto u ratu nismo imali loptu, izmedju dvije vatre smo igrali kosarkaskom loptom, pa sam tako slomila mali prst na ruci :lol:

Bila je i igra "kante" :D Kanta nam je bilo ono sto smo mi zvali "USA ulje" (kanta od ulja koja je dolazila u humanitarnoj), to je ova:
http://h.etf.unsa.ba/srp/predmeti/kanta ... edmetu.htm
Igralo se tako sto kantu nacalimo negdje na beton. Jedno od nas desetak zmiri, i okrene ledja kanti, a neko se zaleti i nabije kantu nogom :D Onaj koji zmiri mora otrcati po kantu, vratiti je na mjesto, i nastojati da sve nas uhvati, a da istovremeno pazi da neko kantu opet ne nabije nogom jer onda mora sve iz pocetka :lol:
Bilo je zahebano kad te ova kanta opali u glavu, a desavalo se :lol:

Igrali smo se i "Kule" :-D

Ccc, ne znam ja otkucati post od dva reda :roll: :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#597 Re: kad sam bio mali

Post by ladyblue18 »

Dioda wrote:Sad mi pade na pamet ona reklama koja se vrtila prije rata (bila je reklama za namjestaj, ne znam koji), a ovako je isla: mala soba tri sa tri, a sta u nju staviti? Nista lakse, nista lakse...lako je za razmjestaj ako imas namjestaj :-) Vazda sam to pjevala, i dan danas znam melodiju :lol:
Standard. :D
Chmoljo

#598 Re: kad sam bio mali

Post by Chmoljo »

Dioda wrote:...
pa vala i ne znaš... :mrgreen:

sjećam se i ja Milića :mrgreen: a ono je bila reklama za Standard... ono Staaaaaaaaaaaaaandard... Ritam... i ona glava odozgo: M-hm! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
legionarka

#599 Re: kad sam bio mali

Post by legionarka »

:) nasmijah se do suza s ovom temom..

Ja kad sam bila mala mislila sam da su vrapci djeca od golubova (valjda sto su stalno skupa bili u malom parku :)
Jela sam plastelin, krede i kolace od pjeska.. mrzila kad nam u vrticu stave pire u supu ako nismo dovoljno brzo pojeli, mislila da ce mi mama umrijet ako dobijem 4 us koli (sad kad se sjetim toga, mami ne mogu da halalim :roll: , trauma teska), povjerovala tati kad mi je rekao da je moja mini kornjaca Behka otisla da snima film na moru, kad je jadna Behkica umrla, snimala radio emsije na kasetofonu sa drugaricom (i dan danas ih imam)...kad sam bila gost u nekom djecijem tv programu sa deda mrazom, pita mene deda mraz znam li ja neku pjesmicu... naravno rekoh i ¨prsti, prsti bijela staza, jebo deda mraza¨... to mi je ujedno bilo i posljednje televizijsko pojavljivanje :D
Dioda

#600 Re: kad sam bio mali

Post by Dioda »

Chmoljo wrote:pa vala i ne znaš... :mrgreen:

sjećam se i ja Milića :mrgreen: a ono je bila reklama za Standard... ono Staaaaaaaaaaaaaandard... Ritam... i ona glava odozgo: M-hm! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Odsad pa na dalje i ubuduce cu umjesto jednog predugog posta kucati deset malih :lol:
Sjecam se bas reklame, ali ocito zaboravih da je
ladyblue18 wrote:Standard. :D
:thumbup:
legionarka wrote:Jela sam plastelin, krede i kolace od pjeska..
:lol:
Ja sam probala jesti novine :lol: I jos po belaju, kazem to drugarici kad je bila kod mene, ona mi nije vjerovala, i ja lijepo pred njom zvaknem novine :lol: I nagovorim i nju :lol: Kad je to progutala, mislim da me zamrzila :oops: :lol:
Post Reply