Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
disappointed

#576 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by disappointed »

titoche wrote:
Terenc wrote:Heheh,moj kolega kad je u Travniku diplomirao,u pon. dobio temu u Subotu odbrana.Neprocjenjivo :-)
Ime? Univerzitet? Fakultet?

Činjenica je da se teme za seminarske postave u prvoj sedmici na oglasne ploče u UNT; 2 ili 3 studenta mogu uzeti istu temu tako da ti možeš početi rad na svom seminarskom čim dobiješ spisak tema i sam se odlučiš koju ćeš uzeti..Prijaviti je formalno možeš kad god hoćeš..Svi su drugi kriteriji apsolutno isti kao i na UNSA po Bolonji...

Next?....

ma naravno sve je isto, ludo izgubljeno vrijeme ovdje.....ustvari nije isto, teže je u travniku, naravno!
disappointed

#577 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by disappointed »

lajk wrote:Od 6 predmeta u semestru na 3 predmeta sam imala iste testove kao studenti u Sarajevu,Tuzli,Bihacu :) Lijep ti pozdrav :)
eto blago tebi...lijepo kad imaš vremena pratiti te silne fakultete...
Last edited by disappointed on 20/10/2011 12:49, edited 1 time in total.
Terenc

#578 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Terenc »

titoche wrote:
Terenc wrote:Heheh,moj kolega kad je u Travniku diplomirao,u pon. dobio temu u Subotu odbrana.Neprocjenjivo :-)

Činjenica je da se teme za seminarske postave u prvoj sedmici na oglasne ploče u UNT; 2 ili 3 studenta mogu uzeti istu temu tako da ti možeš početi rad na svom seminarskom čim dobiješ spisak tema i sam se odlučiš koju ćeš uzeti..Prijaviti je formalno možeš kad god hoćeš..Svi su drugi kriteriji apsolutno isti kao i na UNSA po Bolonji...

Next?....
Od kad je seminarski=diplomski
disappointed

#579 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by disappointed »

Terenc wrote:
titoche wrote:

Next?....
Od kad je Travnika...
Terenc

#580 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Terenc »

Od kad je Travnika...

U pravu si Univ. u Travniku ima tradiciju :lol:
disappointed

#581 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by disappointed »

nekad je teško pogledati istini u oči jer zna jako zaboljeti, ovdje se ljudi osjećaju prozvano, uvrijeđeno i šta još već ne, ali nikako da se pomire s tim da travnik nikad neće bit sarajevo....
titoche

#582 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by titoche »

Nisam siguran u to, da predaje pomenuti Blagota na FMPE, a ne mogu da dobijem kolegu sa tog faksa na tel - nedostupan - u medjuvremenu, evo ti prolaznost na management-u na UNT, ovo sam mogao bez šifre vidjeti.

http://www.fmt.ba//attachments/112_FMPE ... 0-%20z.pdf

i

http://www.fmt.ba//attachments/113_FMPE ... -%20lj.pdf

Gdje je tih 100%?
Last edited by titoche on 20/10/2011 13:42, edited 1 time in total.
titoche

#583 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by titoche »

Terenc wrote:Od kad je seminarski=diplomski
Od kad je Travnika...

Pogrešno sam pročitao, u isto vrijeme žongliram 3 stvari..Pravila za diplomske ne znam, ali pošto ne želiš da navedeš ime osobe za koju tvrdiš da je navodno napravila malverzaciju, mislim da se ne moram upuštati u dalju raspravu rekla kazala...

Činjenice, ili je tvoj post apsolutno bezvrijedan i namjeren da sa "Vocem sine nomine audivit" okalja legalnu instituciju?!
ortega

#584 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ortega »

mislim da uopste nije bitno da li ce ikad unt biti kao unsa, niti to studente sa unt uopste zanima, ja ne vidim nikoga od travnickih studenata na temi o unsa, bit je da diploma koju dobijes na unt vrijedi jednako kao i tvoja sa unsa..primjer, ja radim kod advokata vec duuugo, drugi primjer, kolegica mi radi u elektroprivredi bih, oboje jako mladi, takodjer znam mnoge da rade u sipi i carini, mnogi su se zaposlili kod raznih advokata, ima ih kod notara..ove godine je upisana bruka brucosa, iz godine u godinu odziv je sve veci, infrastruktura i ulaganja sve bolja, nastava takodjer, svi uslovi rapidno se poboljsavaju..nazalost drzavni faxovi to nema sanse da ce moci pratiti..
titoche

#585 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by titoche »

Iz kafane i kuhinje produciraju činjenice... To su ih naučili u Sarajevu!
susc_ovjek

#586 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by susc_ovjek »

Ama i po europi ima privatnih univerziteta i zna se kako su rangirani (pojedini).

Ne moze neko ko na ispitu iz matematike (ekonomija) ima zadatak ovakav:

2x - 5 = 3

furat se da nesto studira i kao da je polozio matematiku.

Ili saobracajni fakultet, na ispitu iz mehanike ima zadatak u rangu osnovca. Bukvalno.

Ili, jedan moj poznanik pitao na studentskoj u travniku... sta ako se obnavlja godina, zena mu odgovara: "Obnavlja godina?!"

Sve je jasno...
Ne furajte se da studirate, kad ne studirate...
lajk

#587 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by lajk »

Nema silne fakultete :) ,to su samo 3 fakulteta ;) i tri predmeta ista i 3 ista profesora
žuta

#588 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by žuta »

taj Travnik je dobar samo ako 20 godina radiš u struci pa ti kažu haj završi nešto radi nove sistematizacije
A poenta je u tome što ranije crkneš na fakultetu dok ga završiš jer svaki fakultet je imao svij filter a danas je najveći problem kako naći 2500 KM da uplatiš a sve ostalo je lako
Terenc

#589 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Terenc »

žuta wrote:taj Travnik je dobar samo ako 20 godina radiš u struci pa ti kažu haj završi nešto radi nove sistematizacije
A poenta je u tome što ranije crkneš na fakultetu dok ga završiš jer svaki fakultet je imao svij filter a danas je najveći problem kako naći 2500 KM da uplatiš a sve ostalo je lako

Upravo tako. :thumbup:
Terenc

#590 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Terenc »

titoche wrote:
Od kad je Travnika...

Pogrešno sam pročitao, u isto vrijeme žongliram 3 stvari..Pravila za diplomske ne znam, ali pošto ne želiš da navedeš ime osobe za koju tvrdiš da je navodno napravila malverzaciju, mislim da se ne moram upuštati u dalju raspravu rekla kazala...

Činjenice, ili je tvoj post apsolutno bezvrijedan i namjeren da sa "Vocem sine nomine audivit" okalja legalnu instituciju?!
Nemam namjeru navoditi ime čovjeka koji radi već godinama i to mu je trebalo zbog posla.druga stvar,ne kontaš ili ne vidiš,ja to nisam naveo kao malverzaciju nego je to sasvim normalna stvar i politika "univerziteta".Još nešto dobro ti ide PR,jel ima tamo neki smjer za to ili to ide samo od sebe.Samo se opusti :)
žuta

#591 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by žuta »

Moj kolega je upisao ekonomiju i otvoreno rekao ja neću da učim ,oni ga fino smirili i rekli možda ćeš neki ispit pasti al do sljedeće godine sve češ položiti i rekli mu mora biti godina za godinom nemože 2 za 1
lajk

#592 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by lajk »

žuta wrote:Moj kolega je upisao ekonomiju i otvoreno rekao ja neću da učim ,oni ga fino smirili i rekli možda ćeš neki ispit pasti al do sljedeće godine sve češ položiti i rekli mu mora biti godina za godinom nemože 2 za 1
Hajde daj ime kolege i fax pa da provjerimo?!
titoche

#593 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by titoche »

Terenc wrote:
titoche wrote:
Od kad je Travnika...

Nemam namjeru navoditi ime čovjeka koji radi već godinama i to mu je trebalo zbog posla.druga stvar,ne kontaš ili ne vidiš,ja to nisam naveo kao malverzaciju nego je to sasvim normalna stvar i politika "univerziteta".Još nešto dobro ti ide PR,jel ima tamo neki smjer za to ili to ide samo od sebe.Samo se opusti :)
"Nomina sunt odiosa, ali čuo sam da ti je majka kurva i da je kreše pola komšiluka, Terenc!"
Ili si glup, ili ne kontaš da su nedokazane tvrdnje jedno, a optužbe potkrijepljene dokazima sasvim drugo. Zato tražim ime od tebe, "lumenu"!..

Za admina: nije ad hominem napad, nego bukvalna ilustracija, primjer, da mu se lakše objasni.
žuta

#594 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by žuta »

pa ne pada mi na pamet čovjek već uplatio pa da mu pare propadnu
lajk

#595 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by lajk »

žuta wrote:pa ne pada mi na pamet čovjek već uplatio pa da mu pare propadnu
hahhahahah :-) kako ce bona propast kad je bitno da se plati i mozes radit sta hoces :-)
Last edited by lajk on 20/10/2011 14:45, edited 1 time in total.
Terenc

#596 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Terenc »

U pravu si Univ. u Travniku ima tradiciju :lol:[/quote]

Nemam namjeru navoditi ime čovjeka koji radi već godinama i to mu je trebalo zbog posla.druga stvar,ne kontaš ili ne vidiš,ja to nisam naveo kao malverzaciju nego je to sasvim normalna stvar i politika "univerziteta".Još nešto dobro ti ide PR,jel ima tamo neki smjer za to ili to ide samo od sebe.Samo se opusti :)[/quote]

"Nomina sunt odiosa, ali čuo sam da ti je majka kurva i da je kreše pola komšiluka, Terenc!"
Ili si glup, ili ne kontaš da su nedokazane tvrdnje jedno, a optužbe potkrijepljene dokazima sasvim drugo. Zato tražim ime od tebe, "lumenu"!..

Za admina: nije ad hominem napad, nego bukvalna ilustracija, primjer, da mu se lakše objasni.[/quote]

Nemam tebi šta dokazivati,ovo je forum,a ne sud,nije optužba nego činjenica.Nešto što je fakat i ništa drugo.Smješan si kad se"primaš" na te stvari,jedino ako nemaš vlasničkog udjela na "faksu" :lol:
Terenc

#597 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Terenc »

:sax:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#598 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila”
» titoche

mjesec

pošto ne znate normalno, nećete nikako. hvala i doviđenja. :sax: