ima ovnak velike uvijace za kosu, osim onih na cicak (najveci 48mm) imaju i one spuzvaste od 38mm, a imaju i oni kao za trajne, ali njihov najveci promjer je 16 mmALexis wrote:znas sta, kod mene je isto duga kosa i ja uzimam najdeblje, ali da su veliki-pa bas i nisu. mozda jedno 4cm promjer. jedino sto je dobro je to sto se kod mene kosa brzo opusti pa kovrdje izgledaju vece nego kad se tek odvikla kosa.
ako igdje nadjes bas velike viklere, a da nisu od cicka, javi.
Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
-
Lounge Act
#576 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
-
mimsy
#577 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
bez_ideje wrote:Ljudi,ima li ko kakvu ideju cime da definisem koFrce ?
U mene je kosa kako vjetar puhne....nekad se donji dio ufrcka,a ovo po vrhu opusti,nekad se sva razleti ,nekad je samo valovita.....najvise mrzim kad mi se ufrcka ovo oko usiju i iznad cela,kosa na tjemenu zaljepi ko da me krava polizala,a ovo ispod ,jedna strana ovako,druga onako![]()
Ovih dana sam u agresivnoj fazi,frkcem na sve zivo i smeta mi sve zivo.....Pa me vise stid komsija koliko psujem u kupatilu kad se pogledam u ogledalo![]()
![]()
Elem....ima li sta,sa malo ili nimalo hemije,da malo to definise i po mogucnosti da odgovara suhoj kosi
-
Lounge Act
#578 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
jeste li probale na taj dio koji se kofrci (
) staviti malo voska mozda dok je kosa jos mokra ili nakon sto je operete i osusite, nekako mi izgleda da je on tezak pa da ne bi dao da se to desava
- bez_ideje
#579 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma ja sam ti na biljno /uljnom tretmanu za kosu....fol nista hemija,preparati ovo-ono....
Al nastavi li ovo ovako,morat ce se nesto poduzeti...
Necu ja da se meni ne frcka kosa,vec da se ravnomjerno frcka.
PMS me zdrm'o ....ima ispriku za svoje danasnje divljanje...sutra vec nece moci
-
Lounge Act
#580 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
uhh joj, ravnomjerno frckanje, nemam pojma kako bi to mogla rijesiti
vidjela sam po netu da za definiranje kovrca preporucuju diksonov uljni gel, balea locken relax serum i ostale proizvode iz te linije pa mozda bi i to sta pomoglo
vidjela sam po netu da za definiranje kovrca preporucuju diksonov uljni gel, balea locken relax serum i ostale proizvode iz te linije pa mozda bi i to sta pomoglo
-
Lounge Act
#581 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
meni neki dan stigao sampon za suho pranje kose iz oriflamea, katastrofa je, zapravo je to neki sprej kao dezodorans, kosa izgleda jos gore kad se nanese, samo se slijepi, a kako je kod mene tamna smedja boja pa se svaka tackica vidi sva mi je kosa kao puna bijele prasine
mislim da bi mogao samo na kratku i plavu kosu
- VenomousV
#582 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
suho pranje kose = baby puder 
ustvari, to je onako da malo popravi situaciju
ustvari, to je onako da malo popravi situaciju
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#583 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ne isplati se kupovati bilo kakve proizvode za kosu od njih, samo dzabe bacate pare.enisa wrote:meni neki dan stigao sampon za suho pranje kose iz oriflamea, katastrofa je, zapravo je to neki sprej kao dezodorans, kosa izgleda jos gore kad se nanese, samo se slijepi, a kako je kod mene tamna smedja boja pa se svaka tackica vidi sva mi je kosa kao puna bijele prasinemislim da bi mogao samo na kratku i plavu kosu
To je toliko nekvalitetno.
-
zamzija
#584 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja sam gledala prilog na TV-u, moraš sagnuti glavu i prebaciti kosu preko glave, nanijeti taj šampon za suhu kosu ili baby puder još bolje kao što kaže Vemonous i onda prosušiti kosu blagom toplinom fena ( ne onom najjačem ) da bi se dobila kosa na volumenu.enisa wrote:meni neki dan stigao sampon za suho pranje kose iz oriflamea, katastrofa je, zapravo je to neki sprej kao dezodorans, kosa izgleda jos gore kad se nanese, samo se slijepi, a kako je kod mene tamna smedja boja pa se svaka tackica vidi sva mi je kosa kao puna bijele prasinemislim da bi mogao samo na kratku i plavu kosu
A i to stoji, što se toliko gnjavite oko toga, kosu operete svakih nekoliko dana, prvih dan - dva ostavite kako ste je fenirali, treći ili četvrti stavite rajf, šnalice, kopčice ( ima toliko različitih zezalica, u različitim oblicima, raznobojne da ti pamet stane ), i onda opet operete kosu i opet date mašti da se razmaše
Ja imam poludugu kosu, ni ravnu ni kovrdžavu, i meni nekad ispadne mlitava i beživotna, onda je skupim u rep ili punđu, ili stavim raif / maramu i slijedeći put bolje osušim kosu ( barem pokušam )
-
Lounge Act
#585 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma bila mi scena vratiti katalog da nista ne narucim pa uzela to 7,5 KM bio, kosa mi se brzo masti, a duga je i ima je puno pa hajd rekoh da probam...probala i eto
da napisem iskustvo da se jos neko ne zaleti hehe
je li jos neko imao onaj fitoval zuti sampon, ne znam je li do njega ili mi se samo cini da mi je kosa onako bezivotna poslije pranja, mozda sam ga predugo cuvala prije ispiranja
je li jos neko imao onaj fitoval zuti sampon, ne znam je li do njega ili mi se samo cini da mi je kosa onako bezivotna poslije pranja, mozda sam ga predugo cuvala prije ispiranja
-
zamzija
#586 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ispiri koprivom, ( mislim prokuhaj koprivu, pa s tom vodom isperi kosu ) ili nađi šampon od koprive i problem riješen 
-
Lounge Act
#587 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
e hvala, a sta se koristi - list ili korijen?
-
zamzija
#588 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Mislim da se sve koristi, a to ti služi za prhut, (sprječava opadanje ) - ojačanje, sjaj kose, vraća živost.
Ako imaš svijetlu kosu staviš i kamilice u to
Ako imaš svijetlu kosu staviš i kamilice u to
- VenomousV
#589 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
nema nista bolje od koprive za kosu, kako bude divna poslije toga =)
-
saga
#590 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja sam jednom isprala kosu cajem od koprive, i uzas kako mi se brzo umastila... a i prije se mastila prebrzo, al nakon toga za 10h je bila bljak
Jel fol isprat samo tim, ili treba i vodom nakon?
Jel fol isprat samo tim, ili treba i vodom nakon?
-
zamzija
#591 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma ne može ti se bona od jednog korištenja kosa umastiti 
Treba najmanje nekoliko puta da ispereš kosu da bi ikakav efekat osjetila. Meni kosa bude sjajna, lepršava, super
Kao i Vemonous što je napisala
Pa najbolje ti je da ispereš s tom prokuhanom vodom od koprive ( staviš i malo kamilice ako je kosa svijetla. )
Znači u veliku šerpu, puno vode, prokuhaš koprivu to i ispereš kosu.
A evo i ovo ti može pomoći: http://zena.hr/clanak/frizura/recepti_z ... _kose/2971
Treba najmanje nekoliko puta da ispereš kosu da bi ikakav efekat osjetila. Meni kosa bude sjajna, lepršava, super
Kao i Vemonous što je napisala
Pa najbolje ti je da ispereš s tom prokuhanom vodom od koprive ( staviš i malo kamilice ako je kosa svijetla. )
Znači u veliku šerpu, puno vode, prokuhaš koprivu to i ispereš kosu.
A evo i ovo ti može pomoći: http://zena.hr/clanak/frizura/recepti_z ... _kose/2971
-
saga
#592 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma ok... sada mi vala ne treba, haman i nemam kose
a onda pomislih da je od toga, jer sam jedino to promijenila.... tj. umjesto operi isperi vodom, bilo je operi isperi koprivom, a kosa jadna ruzna bila poslije
a onda pomislih da je od toga, jer sam jedino to promijenila.... tj. umjesto operi isperi vodom, bilo je operi isperi koprivom, a kosa jadna ruzna bila poslije
-
zamzija
#593 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Pa bilo je ipak previše koprive. Opereš šamponom koji koristiš, a ispereš vodom od prokuhane koprive 
- Mis mekinjas
#594 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
vidi lijepe glaveeeeeeeeeee.....sanabe wrote:Sad bez zajebancije, ja sm kosu, sto bi narod rek"o "do po ledja" odrezala...na ovo
ovo je moja glOOOva![]()
![]()
I od tada sam prezadovoljna. Cesto perem kosu, svaki drugi dan, ljeti svaki dan, desiavalo se i dva puta dnevno da je operem ljeti. Kratka kosa je za mene savrseno rjesenje. Imam gustu kosu, ali mekanu nekakvu , tanka dlaka, veli mi frizerka.
Kad se sjetim one patnje sa dugom kosom
![]()
A to "kino" za suho pranje sam koristila silom prilika, u bolnici, uzas, kosa mi bude siva poslije toga
Edit: a u stvari bih htjela imati kosu kao Misicaali ne moze
Možeš imati kao mišica. Miš će kad naraste svoju odrezati pa ti nju frizeru, i nek ti napravi zuraju....
Ili ću je odnijeti u dječiju bolnicu za onkologiju....
-
Sarajevski_Marlboro
#595 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
E ja skupljam hrabrost za ovo.sanabe wrote:Sad bez zajebancije, ja sm kosu, sto bi narod rek"o "do po ledja" odrezala...na ovo
ovo je moja glOOOva![]()
![]()
I od tada sam prezadovoljna. Cesto perem kosu, svaki drugi dan, ljeti svaki dan, desiavalo se i dva puta dnevno da je operem ljeti. Kratka kosa je za mene savrseno rjesenje. Imam gustu kosu, ali mekanu nekakvu , tanka dlaka, veli mi frizerka.
Kad se sjetim one patnje sa dugom kosom
![]()
A to "kino" za suho pranje sam koristila silom prilika, u bolnici, uzas, kosa mi bude siva poslije toga
Edit: a u stvari bih htjela imati kosu kao Misicaali ne moze
Imala sam godinama dugu gustu kosurinu,i sad sam je srezala do ramena...
dalje ne smijem
Ali lakše je,kako god.
Nekako mi se čini...čim se neko odluči za drastičnu promjenu s duge na kratko...nikad se više ne vrati dugoj.
Urahate se svi
A što se tiče masnoće...nema spasa...
jedino pomjerit pranje s 3 na 4 dana,pa će manje bit masno.I tu je nahebao onaj kome je tanka dlaka,masnoća se lakše slijeva s tjemena
Ma sve je majka priroda
- bez_ideje
#596 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Imala ja dugu,pa kratku,pa dugu pa skroz kratku.......pa poludugu,pa dugu,pa poludugu......pa ev sad do pola ledja negdje 
-
Lounge Act
#597 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
- alica.k
#598 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ja se sutra odo sisat skrooooz kratko.
wish me luck!
wish me luck!
- bez_ideje
#599 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Odo se i a sutra sisat...hocu siske
-