Škoda all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mentalist

#576 Re: Škoda all about

Post by mentalist »

ovde bi trebalo da se dijele iskustva o tim škodama, a ne da se začatava teme čiji je tata jači :)

nego jel ono famozni Golf "začeo" mrski italijan :mrgreen:
goran16v

#577 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

johntra wrote: ne pravdam se ja nikome, samo tebi ti nikako ne ulazi u glavu, pa pokušavaš od toga napraviti neku šupju priču..
Po pitanju kupovine tvoje Octavie sa doplatom, želiš mi reći da je njena cijena tada bila ista kao Golf sa istom doplaćenom opremom? naravno da nije, jer si ti sa cijenom svoje doplate došao do serijske cijene tog Golfa, a uz iste doplate Golf ide opet više od Octavie...danas je druga situacija na tržištu i kriza je evidentna, pa zbog toga Golf VI ima slične cijene kao Octavia, plus dolazi i nova sedmica...

šta ima sav identitet FIAT-a pada u vodu zbog dva modela, koja nisu u potpunosti tuđa...ovo je pravo smiješna konstatacija, na koju se neću ni osvrnuti...eto, to je isto kao neka kompanija koja ne može o svojoj sudbini odlučivati proteklih 50 godina...

Povukao sam se sa teme, ali buducu da imas evidentan problem u shvatanju vrlo jasno napisanih stvari, pa si tako procitao nepostojece poredjenje Golfa 2 i Crome itd, u nadi ca ces si pomoci po tom pitanju kratko cu ti odgovoriti:
1. Napisao si: "po tvojoj logici nametanja, ja isto mogu reći da nisi imao para za Golfa, pa si kupio Octaviu...ali, ja nisam kao ti..." ja sam ti umjesto dogovora dao ulazni podatak da sam zakljucis i ti si sam zakljucio sljedece: "jer si ti sa cijenom svoje doplate došao do serijske cijene tog Golfa". Dakle sam si sebi odgovorio na pitanje da li sam imao para za Golfa, a posto ti se nije uklapalo u koncepciju nastavio sa filozofiranjem o necemu sto ja nikad nisam rekao. Procitaj i nadji gdje sam ti pokusao reci da je cijena Octavie bila kao cijena Golfa.
2. Napisao si: "da, sve su to modeli koje je FIAT razvijao SAM, a i koji, sve i da jesu tako neuspješni kao što ti tvrdiš, plod nečega što je FIAT zamislio i prebacio na papir, pa kasnije u fabriku, može li Škoda tako sama?", a ja sam ti na primjeru Sedicia i Freemonta pokazao da je to davno proslo vrijeme, da to danas nije argument i da od te tvoje price danas nema nista. Gdje sam pomenuo identitet Fiata?
Ostalo su sve po obicaju predskazanja dobro obavjestene Dzemile...
Sljedeci put pazljivo citaj i budi pozdravljen...
johntra

#578 Re: Škoda all about

Post by johntra »

goran16v wrote:
Povukao sam se sa teme, ali buducu da imas evidentan problem u shvatanju vrlo jasno napisanih stvari, pa si tako procitao nepostojece poredjenje Golfa 2 i Crome itd, u nadi ca ces si pomoci po tom pitanju kratko cu ti odgovoriti:
1. Napisao si: "po tvojoj logici nametanja, ja isto mogu reći da nisi imao para za Golfa, pa si kupio Octaviu...ali, ja nisam kao ti..." ja sam ti umjesto dogovora dao ulazni podatak da sam zakljucis i ti si sam zakljucio sljedece: "jer si ti sa cijenom svoje doplate došao do serijske cijene tog Golfa". Dakle sam si sebi odgovorio na pitanje da li sam imao para za Golfa, a posto ti se nije uklapalo u koncepciju nastavio sa filozofiranjem o necemu sto ja nikad nisam rekao. Procitaj i nadji gdje sam ti pokusao reci da je cijena Octavie bila kao cijena Golfa.
2. Napisao si: "da, sve su to modeli koje je FIAT razvijao SAM, a i koji, sve i da jesu tako neuspješni kao što ti tvrdiš, plod nečega što je FIAT zamislio i prebacio na papir, pa kasnije u fabriku, može li Škoda tako sama?", a ja sam ti na primjeru Sedicia i Freemonta pokazao da je to davno proslo vrijeme, da to danas nije argument i da od te tvoje price danas nema nista. Gdje sam pomenuo identitet Fiata?
Ostalo su sve po obicaju predskazanja dobro obavjestene Dzemile...
Sljedeci put pazljivo citaj i budi pozdravljen...
to što si se ti povukao sa teme je zbog drugih stvari, ne zbog toga, što te lafo boli briga...
1. Ok, imao si novca za osnovnog Golfa, u kojem sigurno nema opreme koju si ti doplatio za 1.800 KM...znači, imao si para za golog Golfa, a ne za opremljenog...znači, opet je opremljeni Golf skuplji i opet mogu reći, da sam kao ti, da je Golf sa takvom opremom ostao tvoj nedosanjani san...
2. TI si na primjeru ta dva automobila, prema svom bahatom opisu, maltene želio reći kako FIAT danas nema ništa svoje u ponudi, što bi svako ko prvi put dođe na ovu temu i pomislio da si želio reći...identitet i uspjeh FIAT-a je neupitan i ranije, a bit će i u budućnosti...
3. Pažljivije čitaj i ti, jer sam već napisao nekoliko puta da se ograđujem od predskazivanja budućnosti, ali ćemo vidjeti ko je u pravu...
Budi mi pozdravljen i nauči klase automobila, pa ćemo onda moći raspravljati...

@elre...što se tiče FIAT-a, ja ne vidim kako se kompanija koja uspješno posluje na drugim tržištima, osim Evrope, gdje nikome ne ide, gubi...to jednostavno nije istina, jer se pametnim razmišljanima žele smanjiti troškovi i nije stvarno vrijeme za neke nove modele ove godine, u to se najbolje uvjerio Peugeot sa 208, koja je totalno podbacila u prodaji...
dalje, kažeš FIAT reciklira 500, koji se slabo prodaje...njega se svake godine proda više od 100.000 komada, a radi se o malom autu koje na skoro svim tržištima ima osnovnu cijenu od preko 11 ili 12 hiljada eura...kako to može biti loša prodaja i zarada? da, prave modele od 500, ali zar to isto ne radi BMW sa Minijem? mora se kupcima ponuditi nešto novo i neki izbor, pa nek ima i MPV, nek ima crossover, nek ima kabrio...svi ti modeli imaju kupce, ne brini...
ElRe

#579 Re: Škoda all about

Post by ElRe »

Na trzistu Evrope svi su u debelim minusima osim VAG grupe koja biljezi nikad bolje rezultate i za to im treba skinuti kapu.
Golf, Polo, Passat, Sharan, Tiguan su najprodavaniji modeli u klasama. A to je sigurno zbog imidza i kvaliteta. Audi je po prodaji davno prestigao Mercedes, a sada i BMW.

Iako ne podnosim VW vozila, to je realnost.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#580 Re: Škoda all about

Post by mali_milojica »

goran16v wrote:
mali_milojica wrote:Strasan je potez imati nesto svoje. Da kupujes,a ne da budes kupljen. Da si ti taj od kojeg sve pocinje i zavrsava.
I ne odgovori,jesi li ti u UO ASA-e,VW,jesi li njihov PR ili samo trabunjas ovdje.
Ah da, sad nisu biti milioni prodatih, sad je bitno imati nesto svoje i da si glavni...
Kakve veze imaju ASA i VW sa ovim?
Trabunjam? Pa sto se odmah ne pohvalis da si jedan od zavidnih i pakosnih primitivaca?
Jesi li ti onaj sto proziva Johntru za njegov portal bellamachina,da je u UO Fiata ili da je njihov PR i sl stvari?
Nasao se ko ce mi pricati o zavisti i primitivizmu :lol:
johntra

#581 Re: Škoda all about

Post by johntra »

ElRe wrote:Na trzistu Evrope svi su u debelim minusima osim VAG grupe koja biljezi nikad bolje rezultate i za to im treba skinuti kapu.
Golf, Polo, Passat, Sharan, Tiguan su najprodavaniji modeli u klasama. A to je sigurno zbog imidza i kvaliteta. Audi je po prodaji davno prestigao Mercedes, a sada i BMW.

Iako ne podnosim VW vozila, to je realnost.
Svi će na kraju godine imati minus, ako nije tako što je VW smanjio produkcijske kvote za 250.000 auta? Niko ne može prodati više auta trenutno u Evropi, svi koji imaju rast, imaju ga trenutno, do kraja godine to prelazi u minus..ali, da ne budem opet baba tračara, sačekat ćemo kraj godine, pa ćemo vidjeti...
530i

#582 Re: Škoda all about

Post by 530i »

ElRe wrote:A to je sigurno zbog imidza i kvaliteta.
To je prvenstveno zbog njemačkog tržišta koje jedino "radi" u momentima krize...sva ostala tržišta su debelo potonula bez obzira na bilo kakav imidž ili kvalitet.
Gost1515

#583 Re: Škoda all about

Post by Gost1515 »

530i wrote:
ElRe wrote:A to je sigurno zbog imidza i kvaliteta.
To je prvenstveno zbog njemačkog tržišta koje jedino "radi" u momentima krize...sva ostala tržišta su debelo potonula bez obzira na bilo kakav imidž ili kvalitet.
Neki ipak padaju manje od drugih na ostalim tržištima ;)
rusmir.ba

#584 Re: Škoda all about

Post by rusmir.ba »

8-10l, nista neobicno i vise od sličnih, zato je na otvorenom potrosnja upola manja...dizel 1.9sdi trosi 7-8l...
jale

#585 Re: Škoda all about

Post by jale »

rusmir.ba wrote:8-10l, nista neobicno i vise od sličnih, zato je na otvorenom potrosnja upola manja...dizel 1.9sdi trosi 7-8l...
Puno ti to trosi moj Rusmire. Znas da imam istu, ali nikad preko 6-6,5 l. Najcesci prosjek je 5.5 ako je gradska i vani pola-pola.
staradis

#586 Re: Škoda all about

Post by staradis »

ima li ko yeti?
ElRe

#587 Re: Škoda all about

Post by ElRe »

1.2 HTP sa klimom u Sa spicama bez problema popije 9l. Na otvorenom ako se pazi na obrtaje moze da prodje sa 6l.
technoGeek

#588 Re: Škoda all about

Post by technoGeek »

Pa ti uzmi 1.2 i 1.4 MPI koji vuce korijene iz davnina, motor koji je debelo star konstrukcijski :lol:
carobnjak1

#589 Re: Škoda all about

Post by carobnjak1 »

rusmir.ba wrote:8-10l, nista neobicno i vise od sličnih, zato je na otvorenom potrosnja upola manja...dizel 1.9sdi trosi 7-8l...
taj troklipac 1.2 hoce uzeti 10,a taj sdi nema sanse nikako,imao sam golfa 4 sdi i skoda fabia sdi ne prelaze 5.5 na otvorenom znaci nema sanse,vrlo ekonomicni su tu sdi motori
studeni76

#590 Re: Škoda all about

Post by studeni76 »

Postao vlasnik Octavie, 4 godine stare. :D
Trebam uzet set novih guma,mislio ih postavit na nove felge. Kakav mi podatak treba da pronađem odgovarajuće, kako idu one mjere(promjer šarafa il tako nekako). Inače je guma 15 incha.

Hvala i pozdrav
Bakir1

#591 Re: Škoda all about

Post by Bakir1 »

15x6 j 5x112 uglavnom od mercedesa svakog ti mogu.
duboka_misao

#592 Re: Škoda all about

Post by duboka_misao »

staradis wrote:ima li ko yeti?

ima :D
Karabaja

#593 Re: Škoda all about

Post by Karabaja »

duboka_misao wrote:

otkud ti pare? :D
duboka_misao

#594 Re: Škoda all about

Post by duboka_misao »

Karabaja wrote:
duboka_misao wrote:

otkud ti pare? :D
stedi baja stedi, nemoj picu jesti svaki dan :D

P.S eno ga u servisu jutros
Karabaja

#595 Re: Škoda all about

Post by Karabaja »

Haha, vidi ovo:

http://www.pik.ba/?trazilica=yeti

:D

Šta mu je?
duboka_misao

#596 Re: Škoda all about

Post by duboka_misao »

Karabaja wrote:Haha, vidi ovo:

www.pik ba/?trazilica=yeti

Šta mu je?
ma kad pali remen se cuje, koliko vidju na internetu to im ne neka serijska greska pa valjda ce strucnjaci iz ASA zamjeniti jos je pod garancijom.
mayab

#597 Re: Škoda all about

Post by mayab »

duboka_misao wrote:

http://www.pik ba/?trazilica=yeti

Šta mu je?
ma kad pali remen se cuje, koliko vidju na internetu to im ne neka serijska greska pa valjda ce strucnjaci iz ASA zamjeniti jos je pod garancijom.
Koji je motor i godiste?
duboka_misao

#598 Re: Škoda all about

Post by duboka_misao »

mayab wrote:
duboka_misao wrote:

http://www.pik ba/?trazilica=yeti

Šta mu je?
Koji je motor i godiste?
1,2 yet tsi experience 2011 elem bili u servisu, narucili su djelove pa cekamo
ahmedkadic

#599 Re: Škoda all about

Post by ahmedkadic »

Problem sa Octaviom A5..naime, kada se vozim brzinom većom od 90 km/h na zadnjoj klupi (kod vrata) osjeti se kao da zrak ulazi i to postaje sve jače kako se brzina povećava. To se pojavljuje na više mjesta i nije mi jasno do čega je :?
il' je negdje šupljina, il' je neka deformacija uzrokovana sudarom ili je to pak normalno??? :roll: :x
goran16v

#600 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

ahmedkadic wrote:Problem sa Octaviom A5..naime, kada se vozim brzinom većom od 90 km/h na zadnjoj klupi (kod vrata) osjeti se kao da zrak ulazi i to postaje sve jače kako se brzina povećava. To se pojavljuje na više mjesta i nije mi jasno do čega je :?
il' je negdje šupljina, il' je neka deformacija uzrokovana sudarom ili je to pak normalno??? :roll: :x
To je simptom kad kederi na leptir skaklima zadnjih vratima popuste i pocinu propustati zrak. Rijesi se tako sto se leptir demontira, namaze silikonom ili kakvog drugom odgovarajucom masom i montira nazad.
Post Reply