Bratane, ako ne možeš na Trebević sa bajkom, nemoj se ni penjat. Na kraju krajeva, možeš gore iznajmiti bajk ili stavi nosač na auto pa na Trebević sa bajkom na krovu.
Sarajevska zicara?
-
archi_a
#576 Re: Sarajevska zicara?
Dodaj nosač za bajk i još ako može dodatna kutija da se spakuje i ponese kakav roštilj, a ako ikako može da to sve košta 2,5 km-povratna.
eto...
Bratane, ako ne možeš na Trebević sa bajkom, nemoj se ni penjat. Na kraju krajeva, možeš gore iznajmiti bajk ili stavi nosač na auto pa na Trebević sa bajkom na krovu.
- petunija
#577 Re: Sarajevska zicara?
Žičara je dobra ideja između ostalog da se smanji broj auta na planini. I zagađenje koje isti prouzrokuju 
-
archi_a
#578 Re: Sarajevska zicara?
Stoji, ali i ne stoji. Nije cilj pisanja smanjenje auta na planini već da se malo popljuje i ovo što se radi oko žičare. Nikad, ali nikad još nisam doživio da je nešto do kraja pozitivno prokomentarisano. Jesmo li baš takvi, da nam ništa nevalja? Radujte se ljudi. Nakon 25 godina žičara se diže iz pepela. Ko se nije provozao, imat će priliku, a oni koji jesu
da obnove gradivo i da se prisjete, mada će sad biti komotnije u odnosu na one fićo-kabinice. 
- shake69
#580 Re: Sarajevska zicara?
Kad tvrdoglavi bosanski forumas zapne, on ce iskopati zicaru u Nepalu samo da dokaze da je u pravu. Hajde dobro pored tolike Evrope, neka i vas s biciklima okacenim na gondole. U Nepalu.
Nego, ima li neko fotku radova na polaznoj stanici posto je samo fokus na dolaznoj na Trebevicu? Vec sedmicu i vise nema fotografija nigdje a vjerujem da se radi.
Nego, ima li neko fotku radova na polaznoj stanici posto je samo fokus na dolaznoj na Trebevicu? Vec sedmicu i vise nema fotografija nigdje a vjerujem da se radi.
- amar1994
#581 Re: Sarajevska zicara?
archi_a wrote:Stoji, ali i ne stoji. Nije cilj pisanja smanjenje auta na planini već da se malo popljuje i ovo što se radi oko žičare. Nikad, ali nikad još nisam doživio da je nešto do kraja pozitivno prokomentarisano. Jesmo li baš takvi, da nam ništa nevalja? Radujte se ljudi. Nakon 25 godina žičara se diže iz pepela. Ko se nije provozao, imat će priliku, a oni koji jesuda obnove gradivo i da se prisjete, mada će sad biti komotnije u odnosu na one fićo-kabinice.
nema za bicikla ko u nepalu
- Hajvan
#582 Re: Sarajevska zicara?
Italija:shake69 wrote:Kad tvrdoglavi bosanski forumas zapne, on ce iskopati zicaru u Nepalu samo da dokaze da je u pravu. Hajde dobro pored tolike Evrope, neka i vas s biciklima okacenim na gondole. U Nepalu.

http://www.seilbahn.net/sn/index.php?i= ... 20ropeways
Italija jope’:

http://www.alpedisiusi-seiseralm.com/eng/bike.htm
Gruzija:

http://tbilisi.gov.ge/news/2990?lang=en
D’ Dzermani:

http://gondolaproject.com/2010/09/14/th ... -vehicles/
Ostrija:
https://www.nassfeld.at/en/aktiv/wander ... bergbahnen
Chemerika (US fuckin' of A)- pika se, a?:

- kafanski_covjek
#583 Re: Sarajevska zicara?
@Hajvan, nema svrhe 
- shake69
#584 Re: Sarajevska zicara?
Ma da, svaka zicara na svijetu vozi ta vasa bicikla. Bas svaka. Bravo, Hajvane.
Sta cemo sada sto to nece ici na Trebevic?
Sta cemo sada sto to nece ici na Trebevic?
- trambusek88
#585 Re: Sarajevska zicara?
Koliko vidim u normalnim evropskim zemljama ljudi biciklo uvuku u kabinu.
Ako ima mjesta za 10 ljudi u kabini, ima mjesta i za biciklo.
Ako ima mjesta za 10 ljudi u kabini, ima mjesta i za biciklo.
- kafanski_covjek
#586 Re: Sarajevska zicara?
sta fali ovome na Bjelasnici

Kopaonik 20eura za 5 voznji, ubise...

Kopaonik 20eura za 5 voznji, ubise...
- amar1994
#587 Re: Sarajevska zicara?
slzem se , na Bjelasnici OK , na ovoj prakticno gradskoj zicari , a simbolu Sarajeva nepotrebno 
sta znaju glupi slovenci , treba za bicikla montirati u Ljubljani

trebalo bi im da se mogu voziti oko dvorca
sta znaju glupi slovenci , treba za bicikla montirati u Ljubljani

trebalo bi im da se mogu voziti oko dvorca
Last edited by amar1994 on 20/12/2017 20:16, edited 2 times in total.
- Hajvan
#588 Re: Sarajevska zicara?
kako tako olako tvrdite da je nesto potrebnoili ne.
evo moj slucaj- ako ne bude mogucnosti trasporta bicik(a)la, ja cu jednom otici s djecom, eventulano jos koji put kad ( i ako) mi dodju kakvi ino posjetitelji (s izrzaenom zeljom za detour na Vidikovac).
ukoliko bude opcije za prevoz bica- godisnje cu barem 4-5 puta s ekipom koristit zicaru..
eto , nepotrebno… a-ha
evo moj slucaj- ako ne bude mogucnosti trasporta bicik(a)la, ja cu jednom otici s djecom, eventulano jos koji put kad ( i ako) mi dodju kakvi ino posjetitelji (s izrzaenom zeljom za detour na Vidikovac).
ukoliko bude opcije za prevoz bica- godisnje cu barem 4-5 puta s ekipom koristit zicaru..
eto , nepotrebno… a-ha
- Rootboi
#589 Re: Sarajevska zicara?
Ma ja ništa funkcionalno ,ništa da se gleda perspektiva da se zaradjuje novac i iskoristi do kraja,što je i krajnja svrha a ne blejanje u to jerbo to je kao simbol,to se samo gleda i divi se tomu,čisto onako pišam se na nefuncionalne besmislene simbole.

- Dope_Man
#590 Re: Sarajevska zicara?
Jasno nam je svima da ce guzva na zicari biti prvih par sedmica, nakon toga ce sigurno biti dovoljno prostora da se bez problema udje sa biciklom u kabinu kao i na vecini slika iznad. Dakle ako je vec kabina za 10 osoba, sigurno mogu 3-4 osobe osobe sa biciklima komotno uci, a pretpostavljam da se oko toga nece praviti problem od strane lica koja budu tu radila. Naravno, postoji mogucnost da bude zabranjeno, ali opet kazem ubrzo ce biti praznih kabina u toku i bolje im je imati 4 osobe sa biciklima, neko teglit praznu kabinu.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#591 Re: Sarajevska zicara?
Obavezno dozvoliti bicikla, i recimo 0,5KM skuplju kartu za posjetioca sa bicom. Ako ne moze biciklo, hoce li moci sanke!? 
- spree
#592 Re: Sarajevska zicara?
prema ovoj novonastaloj sarajevskoj gospodi neces moci u obuci uci, a kamo li sanke ili biciklo unijeti. (kaze blatnjavo biciklo koje se vozi po gradu
) mozda ce se i odjeca morati uskladiti sa bojama gondole
. i jos da se stavi da se prije svakog ulaska mora prouciti fatiha ko braco gumena glava.
- Thorgerson
#593 Re: Sarajevska zicara?
Vecina ovih kojima je sasvim normalno zasto nema nosaca za bajkove, ne razmislja o tome da Trebevic nudi velike mogucnost i da ima veliki potencijal za razvoj raznih sportskih aktivnosti.
Ne mozete porediti ovu zicaru sa nekim zicarama po svijetu koje sluze samo za razgledanje grada i vode te na jedno odredjeno mjesto vidikovac, gdje mozes popiti sok, rucati i gledati grad. I to je to. Ides nazad.
Trebevic je nesto vise. Pa tako vjerovatno i ove zicare na slikama gdje imaju nosaci za bajkove, idu na planinu gdje sigurno imaju staze za te bajkove itd.
Kontate sad?
I ja nisam pljuvao, nego sam pitao zasto nisu stavili nosace za bajkove.
Ne mozete porediti ovu zicaru sa nekim zicarama po svijetu koje sluze samo za razgledanje grada i vode te na jedno odredjeno mjesto vidikovac, gdje mozes popiti sok, rucati i gledati grad. I to je to. Ides nazad.
Trebevic je nesto vise. Pa tako vjerovatno i ove zicare na slikama gdje imaju nosaci za bajkove, idu na planinu gdje sigurno imaju staze za te bajkove itd.
Kontate sad?
I ja nisam pljuvao, nego sam pitao zasto nisu stavili nosace za bajkove.
- Thorgerson
#594 Re: Sarajevska zicara?
Mogu sanke, ali da nisu blatnjave.Pitar sa Kariba wrote:Obavezno dozvoliti bicikla, i recimo 0,5KM skuplju kartu za posjetioca sa bicom. Ako ne moze biciklo, hoce li moci sanke!?
- petunija
#595 Re: Sarajevska zicara?
@Hajvan
Ima i u Fr, čitavo ljeto voze bicikliste, samo mi se ne da tražiti slike da postavim. Zimi su paraglajderisti koristili žičaru, sve sa nama skijašima i niko nikom nije smetao. A ranac u koji ide njihova oprema zauzme pola kabine, predviđene za 12 osoba. Štaviše radovala sam se kad ih vidim
Ima i u Fr, čitavo ljeto voze bicikliste, samo mi se ne da tražiti slike da postavim. Zimi su paraglajderisti koristili žičaru, sve sa nama skijašima i niko nikom nije smetao. A ranac u koji ide njihova oprema zauzme pola kabine, predviđene za 12 osoba. Štaviše radovala sam se kad ih vidim
- Altsa
#596 Re: Sarajevska zicara?
Gondole bi trebalo da imaju vanjske nosace za bicikle.
- shake69
#597 Re: Sarajevska zicara?
Niko ne porice da ima u svijetu unosenja bicikla u gondole, posebno one velike, govorim to iz iskustva a ne guglanjem, ali ovdje je potegnuta prica o nosacima i kacenjima bicikla. Nema toga niti ce biti.
Nasi ce izgleda biti fleksibilni da ne odbiju nikoga pa ce dozvoliti cak unosenje i tri bicikla u jednu gondolu. Tako su meni rekli. Malo me iznenadilo jer ne znam kako ce to izgledati ovog proljeca i ljeta kad ce sigurno biti najvece guzve i gdje ce biciklo sigurno uticati na komfor putnika.
Nasi ce izgleda biti fleksibilni da ne odbiju nikoga pa ce dozvoliti cak unosenje i tri bicikla u jednu gondolu. Tako su meni rekli. Malo me iznenadilo jer ne znam kako ce to izgledati ovog proljeca i ljeta kad ce sigurno biti najvece guzve i gdje ce biciklo sigurno uticati na komfor putnika.
- Drvosjeca iz Dejcica
#598 Re: Sarajevska zicara?
Možda se ovo može naknadno ugraditi za bicikle ili skije?
- So What!
#599 Re: Sarajevska zicara
Izgradnja dolazne stanice Trebevićke žičare - 19. 12. 2017.

- So What!