Mc Donalds u Sarajevu?!
- drndalo
#576 Re: McDonalds useljava u junu 2011 u Napretkovu palaču?!
Drive-In kod Niske... 
-
sarajevsko_pivo
#577 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Otvorenje 1 dan prija SFF?
- johntra
#578 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
A šta donosi dva poena? King Burger ili Dunkin Donuts?
Možda Pizza Hut? Hebem li ti kapitalističku metodologiju...
Možda Pizza Hut? Hebem li ti kapitalističku metodologiju...
- BSn
#579 Re: McDonalds useljava u junu 2011 u Napretkovu palaču?!
ladyblue18 wrote:Gdje Nedzarice iskopase![]()
Nevezano za McDonalds - Nedzarici su jedno od najboljih mjesta za brzu hranu (zato tu i jesu i Tale i Venera i bruku nekih pekara i svi rade ko avion). Promet i cirkulacija ljudi su ogromni: studentski domovi, Nedzarici, Vojnicko, Alipasino, Mojmilo, Dobrinja... Svi se haman hrane na Nedzaricima, barem jednom mjesecno. E sad, s tolikim brojem ljudi, da ti svi dodju samo jednom - radis ko doksa.
Sad, da ce prvi McD biti na Nedzaricima, prosto nemoguce. Da ih imamo vise, sigurno bi jedan bio i na tom reonu, ovako mozda samo strogi centar grada (ne opcina Centar
Cuj Vinca, podsjeti me na srednju skolu i valjanje suplje o Vinci i Krskom iz fizike.
-
krusty
#580 Re: McDonalds useljava u junu 2011 u Napretkovu palaču?!
dobra je lokacija skroz, to je ondje izmedju avaza i doma penzionera, ona "slijepa ulica"... super lokacija i za Drive Inladyblue18 wrote:Gdje Nedzarice iskopase![]()
- mrtva kokoš
#581 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
sad vise niko nece na dobrinju trolom, svi ce preko nedjarica... 
-
mig
#582 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
A kakav je ovo naslov?!

- cyprus
#583 Re: McDonalds useljava u junu 2011 u Napretkovu palaču?!
Čuj gdjeladyblue18 wrote:Gdje Nedzarice iskopase![]()
-
Kenan-sa
#584 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
odakle 21 juli sad? ni meni nije jasno.. pa ima li neki zvanickin McD za jugoistocnu Evropu da se oglasio? ja koliko znam nema,ali eto svi fol nesto znaju,svi imaju neke informacije,nigdje veze..mig wrote:A kakav je ovo naslov?!![]()
-
sarajevsko_pivo
#585 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Ne otvaraju oni restoran, restoran otvara nek ko je uzeo franchise.Kenan-sa wrote:odakle 21 juli sad? ni meni nije jasno.. pa ima li neki zvanickin McD za jugoistocnu Evropu da se oglasio? ja koliko znam nema,ali eto svi fol nesto znaju,svi imaju neke informacije,nigdje veze..mig wrote:A kakav je ovo naslov?!![]()
Nisu ljudi dzabe otisli u Beograd na praksu, i mnogi to govore zasto bi lagali?!
- polfudbal
#586 Re: McDonalds useljava u junu 2011 u Napretkovu palaču?!
Gdje iskopa Rovinj .... te Rovinj!!! Ekrem fuketuladyblue18 wrote:Gdje Nedzarice iskopase![]()
- drndalo
#587 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Evo skoro citav dan prodje, a jos niko nije spasio "segrta Nedima" iz McD u BGD ??? Pa ljudi, ne mozemo ovako u Europu... 
- iLLusion
#589 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Njam, njam... njam.
-
leigh
#590 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Neeeedim, jesi li to ti?drndalo wrote:Evo skoro citav dan prodje, a jos niko nije spasio "segrta Nedima" iz McD u BGD ??? Pa ljudi, ne mozemo ovako u Europu...
-
MAN-lion's coach
#591 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Šta me briga što se otvara,volim meziti u svojoj kuhinji i po svom ćeifu.Taman da ih se 1000 otvori.
P.S
Jeste odvratni sa ovim debelim slikama...
P.S
Jeste odvratni sa ovim debelim slikama...
- minjonja
- GAU8
#593 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
jest' to lijepo na slici, ali realnost je cesto totalno drugacija:iLLusion wrote:
Njam, njam... njam.
Reklama:

Stvarni svijet:
Reklama za Big Mac:

Stvarni svijet:
- minjonja
#594 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
gau, haj onako bratski mi reci jesil iz sarajeva? jer ja ovdje redovno prolazim pored raznih fast foodova na cijim reklamama se nalaze slike svjezih spica hamburega, sa nekakvim povrcem, mekanom kiflom, a zna se na kraju kako to izgleda: sljepljeno, masno, unutra samo kupus koji na kraju sam iscuri iz hamburega, nista ni paradajz ni krastavac, ni salata. sa sendvicima, pizzom i pitom isto. oni barem na reklama stave svoje proizvode, a ne skinute sa googlea kao sto kod nas rade.
druga stvar, vidim opet se neki nasao spominjati supersize me, zaboga. hajde jedi cevape 3 puta dnevno, haj jedi burek 3 puta dnevno, haj grah ako smijes. sta god da jedes u nenormalnim kolicinama, negativno ce utjecati na organizam jer mi moramo jesti raznovrsno da bi bili zdravi.
dolaskom mcd se nece preseliti UN kod nas, niti ce cevabdzije morati gasiti svoje rostilje. kome se svidja, jest ce, kome se ne svidja, nece. respi se vise svidjaju cepavi, super. jedi ih. nekome se svidja pomfrit iz mcd, nek ih jede onda. nikakva visa filozofija nije potrebna. sva ostala diskusija se svodi na to kome se sta svidja, ali o ukusima nema potrebe pricati.
druga stvar, vidim opet se neki nasao spominjati supersize me, zaboga. hajde jedi cevape 3 puta dnevno, haj jedi burek 3 puta dnevno, haj grah ako smijes. sta god da jedes u nenormalnim kolicinama, negativno ce utjecati na organizam jer mi moramo jesti raznovrsno da bi bili zdravi.
dolaskom mcd se nece preseliti UN kod nas, niti ce cevabdzije morati gasiti svoje rostilje. kome se svidja, jest ce, kome se ne svidja, nece. respi se vise svidjaju cepavi, super. jedi ih. nekome se svidja pomfrit iz mcd, nek ih jede onda. nikakva visa filozofija nije potrebna. sva ostala diskusija se svodi na to kome se sta svidja, ali o ukusima nema potrebe pricati.
- Duhovni Vođa
#595 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
jel ko vidio kako izgledaju ćevapi na slikama u mrkvi???
uostalom, mrkva totalno kopira mcdonalds kad je u pitanju taj neki vizuelni marketing. a nije jedina.
mislim, sta pricas covjece? u cemu je fazon sa tim slikama? meni ove slike gdje ti prikazujes "stvarnost" izgledaju sasvim ok.
pa mora đevojka da se malo natracka kad ide na prvi spoj.
uostalom, mrkva totalno kopira mcdonalds kad je u pitanju taj neki vizuelni marketing. a nije jedina.
mislim, sta pricas covjece? u cemu je fazon sa tim slikama? meni ove slike gdje ti prikazujes "stvarnost" izgledaju sasvim ok.
pa mora đevojka da se malo natracka kad ide na prvi spoj.
- GAU8
#596 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Zasto je svima bitno je li sagovornik iz Sarajeva. Kakvi su to kompleksi upitanjuminjonja wrote:gau, haj onako bratski mi reci jesil iz sarajeva? jer ja ovdje redovno prolazim pored raznih fast foodova na cijim reklamama se nalaze slike svjezih spica hamburega, sa nekakvim povrcem, mekanom kiflom, a zna se na kraju kako to izgleda: sljepljeno, masno, unutra samo kupus koji na kraju sam iscuri iz hamburega, nista ni paradajz ni krastavac, ni salata. sa sendvicima, pizzom i pitom isto. oni barem na reklama stave svoje proizvode, a ne skinute sa googlea kao sto kod nas rade.
Slike su vise zezancija, ja nemam nista protiv McDonaldsa. Ko zeli neka jede, ja sam probao nekoliko puta i skontao da je loše.
Možda nekome drugom bude OK..
- JThomas
#597 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
meni mcdonalds baš jeste isti k'o na slikama. u tome se i ogleda njegova neprirodnost 
- minjonja
#598 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
nije kompleks u pitanju, vidis da mi pise da sam iz dosljakistana, znaci nije mi plava krv, nisam sarajka, ali ako si iz sarajeva, vidio bi da fast foodovi ovdje ne samo da usminkaju slike, nego skinu sa interneta skroz nesto drugo nego sto se kod njih zaista ima uzeti.GAU8 wrote:Zasto je svima bitno je li sagovornik iz Sarajeva. Kakvi su to kompleksi upitanjuminjonja wrote:gau, haj onako bratski mi reci jesil iz sarajeva? jer ja ovdje redovno prolazim pored raznih fast foodova na cijim reklamama se nalaze slike svjezih spica hamburega, sa nekakvim povrcem, mekanom kiflom, a zna se na kraju kako to izgleda: sljepljeno, masno, unutra samo kupus koji na kraju sam iscuri iz hamburega, nista ni paradajz ni krastavac, ni salata. sa sendvicima, pizzom i pitom isto. oni barem na reklama stave svoje proizvode, a ne skinute sa googlea kao sto kod nas rade.
Slike su vise zezancija, ja nemam nista protiv McDonaldsa. Ko zeli neka jede, ja sam probao nekoliko puta i skontao da je loše.
Možda nekome drugom bude OK..
fakat cu poceti slikati sta je naslikano na ponudi, a sta se dobije, jer nije ni blizu. razumijem ako se jave neki protivnici uopste fast fooda, ali kad mi dodje "ma pusti mcd, cevapi zakon" meni hoce nesto da se desi, jer je to jedno te isto. masno, nezdravo ako nekontrolisano jedes, preskupo, ne bi trebala biti prava hrana. da ne spomenem kako ljudi smrde poslije cevapa i luka, danas sam imala posla sa jednom takvom djevojkom. tacno sam znala sta je jela
- bez_ideje
#599 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Sutra cu da kupim sebi cevape....mislim da sam iz zadnji put jela proslog ljeta....Eh,takva je u mene politika s fast fudom......taman meni ce biti drago i da se McD otvori....jedne godine cevapi,druge big meK.....samo raznovrsno .....

- JThomas
#600 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
ćevapi ne smrde, nego mirišu