VW Golf all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Karabaja
#576 Re: VW Golf all about
vjeruj mi, odlično je kad je čivavo 
- kurty
#577 Re: VW Golf all about
Primjetio sam i ja to na jednom audiju 4 kojeg sam povremeno vozao...mišmaš wrote:aj da se to sve oguli, nego prošaranoisto to sam primijetio i kod audija a4 (1995-2000)
Ali sam vidjeo da vlasnik vozila nervozu ispoljava na tom dijelu unutrasnjosti i stalno otkida komadice materijala
-
radostan dan
#578 Re: VW Golf all about
Evo mali doprinos temi -
"Folksvagen" prima 50.000 novih radnika
06. 12. 2010. - 21:51h

BERLIN - Nemačka fabrika automobila "Folksvagen" planira da u narednim godinama, zbog snažnog rasta prodaje, otvori 50.000 novih radnih mesta, rekao je listu "Handelsblat" kadrovski direktor firme Horst Nojman.
Kompanija trenutno u svetu zapošljava oko 400.000 ljudi, podseća agencija AP.
"Folksvagen" je najveći proizvođač automobila u Evropi, a do 2018. godine planira da postane broj jedan i u svetu.
Firma predviđa da će prodaja tokom cele ove godine prvi put premašiti sedam miliona vozila. Najkasnije do 2018. godine godišnja prodaja bi trebalo da bude veća od deset miliona automobila.
"Folksvagen" prima 50.000 novih radnika
06. 12. 2010. - 21:51h

BERLIN - Nemačka fabrika automobila "Folksvagen" planira da u narednim godinama, zbog snažnog rasta prodaje, otvori 50.000 novih radnih mesta, rekao je listu "Handelsblat" kadrovski direktor firme Horst Nojman.
Kompanija trenutno u svetu zapošljava oko 400.000 ljudi, podseća agencija AP.
"Folksvagen" je najveći proizvođač automobila u Evropi, a do 2018. godine planira da postane broj jedan i u svetu.
Firma predviđa da će prodaja tokom cele ove godine prvi put premašiti sedam miliona vozila. Najkasnije do 2018. godine godišnja prodaja bi trebalo da bude veća od deset miliona automobila.
- Karabaja
#579 Re: VW Golf all about
Better_Man? respo?
komentari?
komentari?
-
Blobi
#580 Re: VW Golf all about
Ma to ovi bosnje planiraju veliku narudzbu golfova, zato oni ovoKarabaja wrote:Better_Man? respo?
komentari?
- Qler
#581 Re: VW Golf all about
Golf 4 je nekvalitetno sastavljen unutra. Obrati paznju, kad udjes u sljedeeg, samo malo koljenom dofati centralni greben, skripi na sve strane, ona folija se guli na sve strane, i zbog premalo prostora naprijed za noge, cesto se rasklima i poklopac pretinca.... to su cinjenice.citroen wrote:Nije neki kavlitet materijala,ali mi se svidja sto je sve uklopljeno kako treba,tako da nema klepetanja plastike.mišmaš wrote:ako je kod golfa (4-5) kvalitetna plastika unutra ja sam onda don džonson... zašto se onda ručke i 90% vrata oguli i ofuca kako nigdje nisam vidio? nemojte mi reć molim vas da to nikad niste vidjeli
- erni3
#582 Re: VW Golf all about
golfista wrote:pa da je još toliko kvalitetan unutra, bio bi premmium kompakt jbg. ti, i ne bi bio 40000 nego 60000 KM, takav motor, mjenjač, podvozje, lim, dizajn pa i solidna izvedba unutrašnjosti, e još da se nehaba to nesto malo, zanemarljivo unutra, bilo bi previše... i za VW-ceGolf 4 je nekvalitetno sastavljen unutra. Obrati paznju, kad udjes u sljedeeg, samo malo koljenom dofati centralni greben, skripi na sve strane, ona folija se guli na sve strane, i zbog premalo prostora naprijed za noge, cesto se rasklima i poklopac pretinca.... to su cinjenice.
Nisam mogao odoliti
- johntra
#583 Re: VW Golf all about
pa zar Golf nije svemoguć i najkvalitetniji na svim poljima? 
- Qler
#584 Re: VW Golf all about
Drug, sve se rijesi sa par stotina maraka....
Focus nema tih problema, a nema ni sa mjenjacem, u stvari, focus ima puno manje tih problema, sto se sa par stotina maraka rijese... i opet, tvrdis da je golf kvalitetniji? Mozda sto je tvrd ko' kamen? ili sto ima prostora kao prosjecno auto iz klase gradskih automobila? Ovo pricamo o goflu 4 i focusu Mk1.
Focus nema tih problema, a nema ni sa mjenjacem, u stvari, focus ima puno manje tih problema, sto se sa par stotina maraka rijese... i opet, tvrdis da je golf kvalitetniji? Mozda sto je tvrd ko' kamen? ili sto ima prostora kao prosjecno auto iz klase gradskih automobila? Ovo pricamo o goflu 4 i focusu Mk1.
- Qler
#585 Re: VW Golf all about
Ma ima i golf dobrih stvari, mislim, realno, ta prodaja je veliki plus, uvijek drzi cijenu, kod 4 i 5 kocnice su cudo, 5 i prostora ima, jesu neudobni, ali to daj neki osjecaj cvrstoce... Ja licno, nikad ne bih uzeo golfa jer volim da je auto udobno, tu kasniju prodaju i ne gledam toliko, jer svako auto ima musteriju. I kradja, brate, ne bih dao miran san, nizasta....
-
frngla
#586 Re: VW Golf all about
vozio sam focusa 1,8 tdci tako nekako je oznaka, sedan, golf IV generacije je raketa za ono auto, vani je prelijep zaista, unutra je srednja zalost (oprema ghia) imitacija drveta djeluje malo je reci jeftino :S prejeftino, mjenjac je strasno neprecizan i kasni za VW mnogo, mnogo, papucice/nozne komande su iznenadjujuce tvrde, svidja mi se poprilicno ugladjen zvuk vani kad se stoji, dok je preglasan unutra za razliku od golfa kog kojeg je obrnuto, ne svidja mi se to sto nema board computer, ne svidja mi se izgled kilometar sata, kazaljki, raspored onih sijalica koje izgledaju k'o da je auto iz 93-e godine (na nivou golfa 3 generacije otprilike), ugl. iako nesto sad ne volim pretjerano fauve, bolji je u ovom slucaju jedno 3x jbg... tako je, kako je...Qler wrote:Drug, sve se rijesi sa par stotina maraka....
ps focus ima mnogo vise problema od golfa, od lose rijesene plastike preko filtera klime, kroz koju ulazi voda u kabinu itd. itd.
da se zna, ne vozim golfa, niti bih ikada
- Qler
#587 Re: VW Golf all about
vidis, meni je bas mjenjac i papucice daleko bolji od vauveovog. Mozda si naletio na loseg, ali ford je bas poznat po dobrim mjenjacima, laganim...
-
frngla
#588 Re: VW Golf all about
moguce, ali ono je fakat, ruku na srce, losije auto od golfa, bar mk1 verzija, budimo realni...
- johntra
#589 Re: VW Golf all about
jeste, ali samo zato što se većini ne sviđa dizajn unutrašnjosti...ali recimo, dinamičke sposobnosti Focusa su za klasu više od četvorke...
-
frngla
#590 Re: VW Golf all about
u to vec ne bih ulazio jer nisam zaposlenik ADAC-a vec kazem kako sam se osjecao u autu, na prvu kako mi je sjeo i tako to, mada mi djeluje mnogo losiji od golf-a 
- Qler
#591 Re: VW Golf all about
Focus je mene praaavo iznenadio kvalitetom unutrasnjosti, Izlgeda lose, nekvalitetno, ali je puuuno kvalitetniji od golfa, pa cak i od focusa mk2.
- johntra
#592 Re: VW Golf all about
ne trebaš biti zaposlenik ADAC-a, da ga malo potjeraš po krivinama...frngla wrote:u to vec ne bih ulazio jer nisam zaposlenik ADAC-a vec kazem kako sam se osjecao u autu, na prvu kako mi je sjeo i tako to, mada mi djeluje mnogo losiji od golf-a
-
Klodovik
#593 Re: VW Golf all about
Vozio sam neko vrijeme ovog Focusa što sada prodaju. U cjelini je stvarno dobar auto i super leži na cesti. Nije mi se svidjelo što je nekakav kabast i što mu je unutrašnjost kao da sjediš u plastičnoj kadi. Jednostavno sam očekivao da unutra bolje izgleda.
A za ove obloge što su gule na VW-u... često se to dešava zbog agresivnih sredstava za čišćenje.
A za ove obloge što su gule na VW-u... često se to dešava zbog agresivnih sredstava za čišćenje.
- johntra
#594 Re: VW Golf all about
e nek si nam rekao...bljak.. 
- Qler
#595 Re: VW Golf all about
bljakic 
pa da bi imao realnu sliku kakvo je koje auto, moras ga provozati, i to ne ispred kuce/zgrade, nego fino osjetiti auto. Fala Bogu, pa sam imao prilika i prilika da vozim i astre, i focuse, i golfove, pa da mogu, svijetla obraza, reci da je golf, solidan, ali daleko od toga da je najbolji, da nema konkurencije, da je alfa i omega u svojoj klasi, a i par klasa iznad
pa da bi imao realnu sliku kakvo je koje auto, moras ga provozati, i to ne ispred kuce/zgrade, nego fino osjetiti auto. Fala Bogu, pa sam imao prilika i prilika da vozim i astre, i focuse, i golfove, pa da mogu, svijetla obraza, reci da je golf, solidan, ali daleko od toga da je najbolji, da nema konkurencije, da je alfa i omega u svojoj klasi, a i par klasa iznad
- Qler
#597 Re: VW Golf all about
a ti ne negiras.golfista wrote:Golf je mjerilo klase, po njemu se i zove Golf klasa..kako da to nacrtam, a uostalom ovo i niej ozbiljna diskusija, jer negirate notorne stvari..a tako se ne polemiše...
pa je li negiranje kad ti kazes, to sto se guli, skripi, raspada, nije problem, to se sredi sa par stotina maraka?!?
- Qler
#598 Re: VW Golf all about
Imao stari ovog, 1.3L
brod sto se tice udobnosti u odnosu na G2 
- Qler
#599 Re: VW Golf all about
Daj bolan, kakvih 150.000?! Pa ja sam ih bar 5 vozao sa ispod 100.000km sa oguljenim plastikama. Ne utice na funkcionalnost, ali utice na zivce, kad ti moras svima govoriti, de nemoj koljenima nista dirati, da ne skripi...
-
Klodovik
#600 Re: VW Golf all about
Hajde dobro što je brod, ali što je sexy... da ne povjeruješ.Qler wrote:Imao stari ovog, 1.3Lbrod sto se tice udobnosti u odnosu na G2