DNZ i HSP zajedno na federalnom nivou
http://www.cazin.net/21710/dnz-i-hsp-za ... nom-nivou/
Abdićevci i crnokošuljaši, baš super. Za kompletan dojam, fale im još srpski radikali.Socijalista wrote:Sta ce samo Gagi reci na ovo![]()
Kako nije teško, valja vraćat pokradeno i oteto... Valja se odreć guzovače...alternativni wrote:A s njima ce u koaliciju komunjare, tesko namaBanksy wrote:Abdićevci i crnokošuljaši, baš super. Za kompletan dojam, fale im još srpski radikali.Socijalista wrote:Sta ce samo Gagi reci na ovo![]()
alternativni wrote:Moze, sinoc je Lijanovic govorio da vecinu imaju SDP+SDA+RzB
ali je rekao da su ove dvije dobrodosle... ne znam u cije ime je govorio, mozda u svoje, posto je u programu bio i predstavnik HSP-a,
a mozda u ime SDP-a jer su vec koalirali u Krajini...
Ne odlučuju pošteni i sposobni, već najuža partijska rukovodstva. Ili preciznije: samo partijske vođe. To je i dovelo do pretpolitičke situacije u BiH. U takvoj situaciji Lagumdžija i Dodik su samo tipični predstavnici, čija ponašanja su daleko od socijaldemokratije. Lagumdžija je već jednom vratio kvislinško-kriminalnu bandu u vlast, nakon što ju je Holbrooke bio otpremio na najcrnje historijsko bunjište. Učinili li to ponovo, bilo bi nedvojbeno da je i on sam dio te bande.bogumil-8
ali poštenih i sposobnih ima i u svim drugim strankama
Mislio sam na Federaciju što se tiče državnog nivoa to vjerovatno neće ići.Znam kako stoje stvari u pojedinim kantonima i siguran sam da bi dobar potez bio izbjegavanje HDZ-a.Kočničari u reformama njima neodgovara da Federacija i BiH idu naprijed.Samo su im resursi bitni nerado su prigrlili devedesetku da bi bili sigurni kako će ući u vlast.Mizanfil wrote:L@BuD wrote:Po meni nije loš potez zaobići HDZ.Oni koče u mnogim stvarima a čovi su bitni samo resursi kakav treći entitet.Interesantan je ovaj blok HSP i DNZ kladim se da je SDP namignuo za taj potez.
Заобићи два ХДЗ-а??? То је лудост равна катастофи! Па зар то ико нормалан може и помислити а камоли рећи![]()
![]()
vlast formira onaj ko skupi većinu a o raspadu ne odlučuju domaći političariMizanfil wrote: Па ти у својој глави, ако хоћеш, можеш избјећи све странке осим СДП-а, у твојој глави је могуће да СДП буде једина странка на власти а Лагумџија вјечни цар![]()
![]()
Доста шале, јер видим да ти озбиљно мислиш а ја мислио да се шалиш. Поновит ћу, то би био крај ове земље и ја бих у том случају подржао тај распад јер је потребан!!!
U Federaciji je Dom naroda normalan za razliku od državnog nivoa i ne može se zloupotrebljavati. Tj. Ustavni sud je krajnja instanca a ne samovolja političara tako da je nemoguća zloupotreba "vitalnog nacionalnog interesa" (garantujem vam da će zbog ove zloupotrebe jednog dana i nestati ovog elementa u odlučivanju).Mizanfil wrote:Лијепо ти ја кажем да сањаш, пробуди се или ће те пробудити Лагумџија кад једног дана, након мјесеци избјегавања, каже да ће у коалицију с оба ХДЗ-аalternativni wrote:Da nastavim citirati Lijanovica, sinoc je bas fino pricao![]()
Kaze, na drzavnom nivou iz Federacije ce vlast ciniti SDP+SDA+RzB + koalicija-iz-RS
Kaze, nije lijepo da stranke iz Federacije namecu ko ce u vlast iz RS-a, a isto tako ne trebaju ni oni birati ko ce iz Federacije. Stoga iz Federacije idu tri pomenute, a HDZ ce u opoziciju, svidjalo se to nekome ili ne.
jeli oni tako zamislaju treci entitet. da u njemu rade sta hoce i nikome ne odgovaraju.alternativni wrote:
Svako ima svoje vidjenje. Za mene je ludost to sto je ikada napravljen i jedan HDZ.
Uostalom, samoupravu su vec formirali. Vedranovo ubistvo je najbolji primjer.
Ja neznam to što ti znaš, pojasni mi.Mizanfil wrote: Знате ли ви каккав би хаос настао у земљи ако се деси овај сулуди сценарио?????????????
Ni kod nas se ne moze desiti da se vlast formira bez stranaka iz Federacije ili RS. Zivjela BiHMizanfil wrote:bogumil-8 wrote:Zar ne bi uradio ovo što si ranije naveo: "Сама помисао да ће се формирати власт без представника већинског политичког мишљења мене тјера на лупање главом у зид."
Hoće li zid izdržati tvrdu Bosansku glavu?!
Мислим да ћемо сви лупати главом од зид ако се то деси а оне најодговорније требамо ми излупати![]()
Хеј, ево читам о белгијском уставу и тамо се не може десити да се власт формира без фламанских или валонских странака, то пише у уставу и ми бисмо требали увести ове одреднице. Живјела Белгија, имамо устав, преведимо онај белгијски
al im ga ovaj uvaliSARAJEVO - Potpredsjednik Narodne stranke "Radom za boljitak" Jerko Ivanković Lijanović smatra da će većinu u Parlamentu BiH od stranaka iz Federacije BiH /FBiH/ činiti njegova stranka, te SDP BiH, SDA, DNZ i HSP. On je za "Pres" rekao da će oba HDZ-a biti izbačena iz svih kombinacija za formiranjem vlasti na državnom nivou. Lijanović je naglasio da lideri tih...
... stranaka neće ničim uslovljavati partije iz Republike srpske /RS/ da im se pridruže u formiranju vlasti u zajedničim institucijama , kao i da ne vidi razlog zašto SNSD i SDS njega i ostale i federalne većine ne bi prihvatili za partnere.
Kada je u pitanju osnivanje trećeg entiteta, Lijanović smatra da priču o Ustavu treba prebaciti u Dom naroda, gdje će dva HDZ-a imati većinu, te ako se oni tamo dogovore o trećem entitetu, onda će to biti rješenje koje će podržati i Narodna stranka "Radom za boljitak".
Hm...evo pitaT cu i i reciT cu: je li HDZ bio u vladi 200-2002?Mizanfil wrote:Па ти у својој глави, ако хоћеш, можеш избјећи све странке осим СДП-а, у твојој глави је могуће да СДП буде једина странка на власти а Лагумџија вјечни царL@BuD wrote:Mislio sam na Federaciju što se tiče državnog nivoa to vjerovatno neće ići.Znam kako stoje stvari u pojedinim kantonima i siguran sam da bi dobar potez bio izbjegavanje HDZ-a.Kočničari u reformama njima neodgovara da Federacija i BiH idu naprijed.Samo su im resursi bitni nerado su prigrlili devedesetku da bi bili sigurni kako će ući u vlast.Mizanfil wrote:
Заобићи два ХДЗ-а??? То је лудост равна катастофи! Па зар то ико нормалан може и помислити а камоли рећи![]()
![]()
![]()
![]()
Доста шале, јер видим да ти озбиљно мислиш а ја мислио да се шалиш. Поновит ћу, то би био крај ове земље и ја бих у том случају подржао тај распад јер је потребан!!!
i ja da sam hrvat u shumskoj vec bi odavno poceo sa gradjanskom neposlusnosti, ...Mizanfil wrote: Најбоље да сачекамо и видимо хоће ли се то десити и какве ће посљедице иматиА да сам ја Хрват, ја бих почео с грађанском непослушношћу истог тренутка кад би се формирала валст на федералном нивоу без два ХДЗ-а!
Kako ce na saveznike?gomilego wrote:i ja da sam hrvat u shumskoj vec bi odavno poceo sa gradjanskom neposlusnosti, ...Mizanfil wrote: Најбоље да сачекамо и видимо хоће ли се то десити и какве ће посљедице иматиА да сам ја Хрват, ја бих почео с грађанском непослушношћу истог тренутка кад би се формирала валст на федералном нивоу без два ХДЗ-а!
a tek bi se povampirio posle ovih zadnjih rabota u skupstini genocidne
nije više pitanje kako će na saveznike, nego čime će - nema se čime, ljudski resursi skroz tankihalo_ba wrote:Kako ce na saveznike?gomilego wrote:i ja da sam hrvat u shumskoj vec bi odavno poceo sa gradjanskom neposlusnosti, ...Mizanfil wrote: Најбоље да сачекамо и видимо хоће ли се то десити и какве ће посљедице иматиА да сам ја Хрват, ја бих почео с грађанском непослушношћу истог тренутка кад би се формирала валст на федералном нивоу без два ХДЗ-а!
Ja bogami mislila da su oni toliko bogati da mogu opremiti citavu placenicku vojsku, sve sa atomskim oruzjem.luckypot wrote:nije više pitanje kako će na saveznike, nego čime će - nema se čime, ljudski resursi skroz tankihalo_ba wrote:Kako ce na saveznike?gomilego wrote:
i ja da sam hrvat u shumskoj vec bi odavno poceo sa gradjanskom neposlusnosti, ...
nek si nam to ti rekla nakon prvog posta u karijeritvsabina wrote:SDP je već godina izdao principe svih ljudi u Bosni i Hercegovini koji su otvoreni,liberalni i proevropski orijentisani.
Nemaju transparetnost-čim se pojavi priča o njihovim aferama zaćute kao ribe ili napadaju kao ajkule bez prava replike.
Nemaju liberalnosti-tipična autokratska stranka lijeve ideologije.
Nemaju proevropsku orijentisanost-imaju okvirno kao i svaka druga stranka u BiH. Njihova težnja ka Evropi nestaje na savskoj obali ili obroncima dinare čim ne dozvoljavaju antikorupcione istrage u vlastitim redovima,čim postavljaju Hrvata kao kandidata za člana predsjedništva a znaju da će za njega glasati isključivo Bošnjaci. Ove dvije veoma krupne stvari su totalni antipodi evropskim vrijednostima.
SDP isključivo želi VLAST. Zato ne treba čuditi njihovo koketiranje i pregovaranje sa mnogima. Nije to ništa neobično. SDP+SNSD+HDZ (uz SDA koja bi sa crnim đavolom koalirala samo da ne smjenjuje vlastite odlično ugojene direktore) je prirodna stvar. Njih naravno dijeli ideologija ali ih itekako zbližava vlast,novac i blokiranje istraga.
SDP je najveće razočarenje u istoriji demokratije u BiH. Kao G17 u Srbiji ili HSLS u Hrvatskoj.
Neka nam je sretno svima s njima (i ovim ostalima.)