I šta ako ti ne kažu. DramaSunrise00 wrote:osnovna kultura ne bi trebala biti uslovljena platom. 'Dobar dan', 'Hvala', 'Izvolite' ne kostaju nista i to uopce ne bi trebalo imati veze s platom. Uostalom, na meni se istresati nece, mozda sam i ja imala tezak dan, pa ako ja prema njima mogu biti fina vala mogu i oni prema meni. Ne trazim da titraju oko mene, ne trazim ni da me pitaju kako sam, o familiji ili bilo cemu drugom, ali vala ako ne mogu reci dobar dan, sto je stvar kulture koja se od kuce ponese, ne vidim nista sto bi ih moglo opravdati.nemam_ideje wrote:Čitajući ovu temu imam osjećaj da pojedini previše očekuju od ljudi koji imaju plate 500-600 maraka. Ko živi u Sarajevu i plaća režije, hranu zna da to blago rečeno nije dovoljno. Još ako imaju porodicuProblem.
Onaj nekakav lik iz Alan Forda prijavljuje prodavačicu poslovođi(prosječna prodavačica u BiH nije ni blizu primanja u odnosu na standard prosječne prodavačice u Njemačkoj)Umjesto da joj lično skrene pažnju na nešto što ga nervira. Pa onda ako ponovi istu stvar i ako ga baš nervira, nek je prijavi.
To se zove socijalna bezosjećajnost. Također, takav stav je zapravo prihvatanje trenutnog stanja. Gazde izrabljuju radnike koji rade 6 dana u sedmici, malo ih plaćaju a takvi to aminuju. Ko biva, ko ih jebe, što se nisu snašli. Jadno. Od loše plaćenih ljudi nije normalno očekivati dobru ili čak vrhunsku uslugu. To je rezon. Postoje izuzetci, koji samo potvrđuju pravilo. Ko to ne konta, nek se malo zapita.
S druge strane, od dobro plaćenih ljudi, to možeš i moraš tražiti. I to ima logike. Jesil plaćen. Jesi. Ponašaj se normalno i ako ja, kao kupac, to želim, titraj oko mene ili mi nestani iz vidokruga.
Treba "maltretirati" žohare iz administracije, banaka, leasinga jer su dobro plaćeni. Ako fušere trebaju da snose posljedice svog fušeraja.
PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
- nemam_ideje
#576 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
- nemam_ideje
#577 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Za početak, ću tužiti prevarante. Jednu finansijsku instituciju. Al otom-potom. Treba da završim papirologiju. Ljudi misle da su bogom dani, uzimaju ljude lopatom, meni se naletili sad ću im malo zagorčati život. To je aspekt pravnog lica.BobRock28 wrote:Tebe pravo tesko skontati... Plus, normalno da nije to što mi neko nije rekao dobar dan najveći problem u BiH, isto ko što psi lutalice nisu najveći problem u BiH, ali na ovom podforumu je riječ o tom jbnom dobardan, tako da hajmo se držati teme. Meni pravo smeta, tebi je ok da ti ne kažu dobar dan, to smo aplsolvirali. Al hajd ti nama lijepo reci šta bi ti, onako, kao mali građanin i fizičko lice, trebao/mogao uraditi? Ili kontaš da ne možeš promijeniti "izrabljivanje" pa onda ko biva neću ništa ni talasat, biću socijalno empatičan i pustiti ih da na meni istresaju svoje frustracije? Jel to point?nemam_ideje wrote:![]()
Kad nešto bitno mijenjaš u životu, garant počinješ od malih stvariTo sigurno daje rezultat
Kao fizičko lice ne mogu puno toga da uradim da spriječim izrabljivanje. Mogu da glasam, što sam i uradio. Moji su napokon pobijedili(SDP)
Ako ću nekome napraviti problem, to će biti gazda a ne radnik. Jel mi neko reko dobar dan ili nije, tja. Bezveze priča potpuno.
A šta mogu da uradim kao građanin, fizičko lice. Paaaa, ima stvari koje sam uradio, konkretnih. Al nije tema, ispašće da se hvalim. Koga briga na kraju
- Sunrise00
#578 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ne nije smak svijeta. Samo kazem da to uopce nema veze s platom njihovom, niti treba imati. Pokusavam ti samo objasniti da osnove kulture nisu uslovljene platom nego se ponesu od kuce. I gazda je kriv, zajedno s njima. On ih je zaposlio.nemam_ideje wrote:I šta ako ti ne kažu. DramaSunrise00 wrote:osnovna kultura ne bi trebala biti uslovljena platom. 'Dobar dan', 'Hvala', 'Izvolite' ne kostaju nista i to uopce ne bi trebalo imati veze s platom. Uostalom, na meni se istresati nece, mozda sam i ja imala tezak dan, pa ako ja prema njima mogu biti fina vala mogu i oni prema meni. Ne trazim da titraju oko mene, ne trazim ni da me pitaju kako sam, o familiji ili bilo cemu drugom, ali vala ako ne mogu reci dobar dan, sto je stvar kulture koja se od kuce ponese, ne vidim nista sto bi ih moglo opravdati.nemam_ideje wrote:Čitajući ovu temu imam osjećaj da pojedini previše očekuju od ljudi koji imaju plate 500-600 maraka. Ko živi u Sarajevu i plaća režije, hranu zna da to blago rečeno nije dovoljno. Još ako imaju porodicuProblem.
Onaj nekakav lik iz Alan Forda prijavljuje prodavačicu poslovođi(prosječna prodavačica u BiH nije ni blizu primanja u odnosu na standard prosječne prodavačice u Njemačkoj)Umjesto da joj lično skrene pažnju na nešto što ga nervira. Pa onda ako ponovi istu stvar i ako ga baš nervira, nek je prijavi.
To se zove socijalna bezosjećajnost. Također, takav stav je zapravo prihvatanje trenutnog stanja. Gazde izrabljuju radnike koji rade 6 dana u sedmici, malo ih plaćaju a takvi to aminuju. Ko biva, ko ih jebe, što se nisu snašli. Jadno. Od loše plaćenih ljudi nije normalno očekivati dobru ili čak vrhunsku uslugu. To je rezon. Postoje izuzetci, koji samo potvrđuju pravilo. Ko to ne konta, nek se malo zapita.
S druge strane, od dobro plaćenih ljudi, to možeš i moraš tražiti. I to ima logike. Jesil plaćen. Jesi. Ponašaj se normalno i ako ja, kao kupac, to želim, titraj oko mene ili mi nestani iz vidokruga.
Treba "maltretirati" žohare iz administracije, banaka, leasinga jer su dobro plaćeni. Ako fušere trebaju da snose posljedice svog fušeraja.Smak svijeta
Sav sam se nasekirao
![]()
helem, naprimjer
radnice na 4. spratu BBI, tamo gdje ima pizza, pinokio ili tako nesto. FUJ. Danas sam cekala nekoliko minuta da me usluze dok one zavrse svoj razgovor, i to bih vjerovatno duze cekala da ih nisam pitala misle li one mene usluziti
- zambaklija
#579 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
radnja se nedešava u SA već u jednom manjem mjestu,ganjam papirologiju i pošto nije sve na jednom mjestu ganjam to s'jednog djela u drugi dio tog mjesta po tim ustanovama i na kraju moram nekakve formulare još donijeti ali to ima samo u knjižari,raspravljam se što u knjižari što to nemate ovdje,ha platio vama ili dole isto mi je ali ne.....haj ja tamo ulazim kažem dobar dan a ona će ti meni ni dvije ni tri neg' štaš ti e tu sam puko ja ko iz topa hoću Pi... AL NE OD TEBE (raščupana i ružna ko pas
)
daj mi to i to nako izbezumljena da mi ja olakšan završi....

-
kurcshlus
#580 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
vrtim se nedavno po merkatoru i slučajno opazim starijeg čovjeka kako od jedne mlađe uposlenice traži pomoć pri kupovini. kaže on da mu treba tomato a ona se okreće, ugleda majonezu thomy i sva sretna kaže evo gospodine tomato ili thomy to vam je isto.
danas odem u banku da zamijenim kreditnu karticu koja je istekla i sllužbenica nakon višeminutne potrage nekako nađe moju karticu i sva sretna mi je donese. pogledam karticu kad na njoj rupa. pitam zašto a službenica kaže znate to vam je stara kartica i poništena je. uništi mi budala novu karticu i kad je skontala šta je uradila uljudno mi reče da moram podnijeti zahtjev za novu i čekati mjesec dana.
i šta bi joj čovjek sad uradio?
danas odem u banku da zamijenim kreditnu karticu koja je istekla i sllužbenica nakon višeminutne potrage nekako nađe moju karticu i sva sretna mi je donese. pogledam karticu kad na njoj rupa. pitam zašto a službenica kaže znate to vam je stara kartica i poništena je. uništi mi budala novu karticu i kad je skontala šta je uradila uljudno mi reče da moram podnijeti zahtjev za novu i čekati mjesec dana.
i šta bi joj čovjek sad uradio?
- nemam_ideje
#581 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Grozno. Ti se baš sekiraš u životuSunrise00 wrote:
Ne nije smak svijeta. Samo kazem da to uopce nema veze s platom njihovom, niti treba imati. Pokusavam ti samo objasniti da osnove kulture nisu uslovljene platom nego se ponesu od kuce. I gazda je kriv, zajedno s njima. On ih je zaposlio.
helem, naprimjer
radnice na 4. spratu BBI, tamo gdje ima pizza, pinokio ili tako nesto. FUJ. Danas sam cekala nekoliko minuta da me usluze dok one zavrse svoj razgovor, i to bih vjerovatno duze cekala da ih nisam pitala misle li one mene usluziti![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ima veze sa platom kad mrziš svoj posao(a to se obično dešava jer moraš da radiš jer nemaš para). Kad mrziš ljude koji dolaze. Kad mrziš a moraš da se probudiš ujutro jer znaš da ćeš otići na posao. Kad mrziš slobodan dan jer znaš da naredni dan radiš.
Imao sam takvu situaciju kada sam morao da radim a nisam volio posao koji radim a nisam imao izbora. A mnogo ljudi. Debila, nadrkanih, zanovijetala, bla, bla. Bio sam kelner u mlađim danima i sigurno znam da je najgore raditi sa ljudima. Mnogo ljudi. Daj vode, nije bilo toliko, jeste, daj kusur, vidi siće, hladno, toplo, slamčica, hoću, neću, ček da razmislim, donesi ono moje, valja, ne valja, treba mi sat da se odlučim, bla, bla, bla. Nakon par sati rada počneš da razmišljaš o bejzbol palici koja se nalazi ispod šanka
I bio sam ljubazan koliko sam mogao(doduše, prema normalnih ljudima sam uvijek bio ljubazan da ne griješim dušu) jer sam radio "samo" godinu dana. Da sam nastavio da radim, zadužio bi kalaš
Da bi razumio ljude moraš da se staviš u njegovu situaciju.
E pa ja sam je proživio i nije nimalo prijatno iskustvo.
- Ringhio
#582 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Prijavih se velikim dijelom zbog ove teme. Nisam u Sarajevu ali Bosna iako meni najveca u srcu, ovako normalno kad gledamo mala je zemlja, nema tu nikakve razlike. Radim taj posao i recimo da zelim da napisem svoje misljenje o svemu tome. Ne zelim da se pravdam jer nemam razloga za to, ne zelim ni da odobravam to sto neko drugi radi niti da govorim kako je to pogresno. Nije moj problem i zdravo. Radim u lancu marketa, nije bitno kojem. Reci cu samo da je lanac marketa velik, i da se i dalje siri. Radim 6 dana u sedmici, svaki dan duze za 30 minuta nego sto je to prikazano na ulazu u objekat. Radim i svaku drugu nedelju do 3. Radim za praznike, za 1.Maj, za Bozice, Bajrame, novu godinu, dan drzavnosti i dan nezavisnosti. Oslobodjen sam samo 1.1. svake godine i to je jedini dan u cijeloj godini u kojem smo mi svi oslobodjeni od rada. Fin osjecaj raditi za novu godinu do 20-21 navecer a ? Sigurno da jeste. Godisnjeg imam 18 dana u cijeloj godini i to ne mogu iskoristiti iz jednog dijela nego se mora parcat na 2 dijela, te uzeti u dijelu mjeseca kad nisu udarni termini s kupcima.
Opis posla ? Krenimo redom, primam robu, slazem robu u magacin, iz istog odnosim na svoje odjeljenje te izlazem na rafove, radim na kasi, zaduzen sam za higijenu na svom odjeljenju, moram prati izloge, rafove, podove, svu robu prenositi na rukama.
Kad sam na kasi trudim se da sam maksimalno pozitivan i da svakome kupcu dam onaj trenutak paznje koji zasluzuje, njih tristo danas bude na mojoj kasi, neka svako u korpi ima barem 5 artikala, ja tih svih pet artikala moram izvaditi iz korpe, donjeti do kodera, vratiti na kasu. Uzeti novce, vratiti kusur, nasmijati se, zahvaliti i reci dovidjenja. Nije tesko...to mi je posao, ali jel tesko odgovoriti na ono kad ja kazem " Hocete li jos nesto ? ". Jel tesko reci " Ne ", " Da " ? Dva slova ? Ha ? Nije ? Pa sto mi onda njih barem 40 posto ne odgovori ? Mrmlja, gleda, bleji u mene ko da sam ga pitao koliki je atmosverski pritisak sjeverne hemisvere. Jel tesko odgovoriti na moje " Dobar Dan " ? Nije ? Sto onda meni barem 70 % kupaca ne odgovori ? Jel tesko na izlasku reci " Dovidjenja ", nije ? Sto onda rijetko ko pozdravi na izlasku i sto se rijetko ko zahvali ?
Meni nije poblem raditi, radim i ono sto ne trebam, i sto nije dio mog posla. Radim prekovremene, prikazuje mi se kao redovno, znam produziti, pa se popeti s paletarom na kamion i izvlaciti palete s po 2.500 kilograma robe na sebi, sve to za 430 km plate. Tesko mi bude biti fin, kulturan i uljudan s ljudima koji nece da odgovore na pozdrav, koji mrmljaju, koji se istresaju na mene jer sam ja kao nize bice koje radi na kasi. Neki dan sam tako fino popizdio da me samo sekundica dijelila da lagano ustanem s kase, iznabijam jednog djeda, ono posteno ga slomim, da jede na slamcicu iducih 5 mjeseci. 3 sata, 20 dusa na kasi, bilo neko primanje, ja nemam kad glave dici od kase, prilazi on, dobar dan rekoh, on suti ko zaliven, ajd reko puca mi patka za njim, osmjeh na lice i idemo dalje, iskucam sve njegovo, josh nesto gospodine ? Suti opet, uzmem novce, otvorim kasu da mu vratim pare, daj mi kaze racun. Nemojte se reko brinut racun ce biti tu uz kusur, ne kaze ja hocu racun odma, racun reko ide uz kusur, i ja izbrojim kusur, otkinem racun, stavim mu na pult, uzem drugu korpu i nastavim dalje raditi ali avaj djed sad nema pojma koji je njegov racun jer na pultu stoji nevjerovatni broj od josh 4 racuna od predhodnih musterija koje su bile tu i nisu htjele uzeti racun i njegov jedan to je 5. Sto mi nisi dao odma racun ? Dao sam vam reko racun sad, u cemu je problem. Problem je kaze u tome sto ja zelim racun odddddddddma ! Poce on histerisat. Ja spustim onu robu, narod se vec unervozio, uzmem onaj racun s kase i stavim mu u ruku, evo ga reko gospodine, vas racun licni i personalni, nema potrebe da histerisete, pravila firme su takva da vam racun dajem uz kusur, nikako prije i nikako kasnije. Ali dzaba njemu objasnjavat, dzaba biti kulturan i dzaba biti fin. Mene to ne interesuje, ti mene zajebajes, ti meni kasnis s racunom, sta ja trebam radit ovdje da bi dobio racun, ja ovdje kupujem stalno, ti se tako ponasas. Gledam u njeg, kontam ako ga shopim u glavurdu umrijet ce jadan, kotam da ga nakautiram, skinem onu majcu, nabijem cvikere na glavu i zdravo drugari, zdravo kasa i zdravo firma. Ali opet se skontam, izvinite reko gospodine, imate na racunu broj uprave, nazovite i pozalite se, ja cu rado snositi sankcije, dovidjenja i sretno prijatno.
Tek kad je on izasao onda sam cuo salvu psovki s kase upucenih prema njemu, svi mu se sad protive, a dok je imao svoju malu prestavu svi su sutili. Nisam ocekivao nikog da me brani, da mi ide niz dlaku, ali ono sto ocekujem od kupca kao kupca je da bude uljudan prema meni barem onoliko koliko sam ja prema njemu.
Ne gledam svoj posao kroz novac, on je mali, premali za ono koliko ja radim, ali to je u ovoj situaciji najbolje sto ja mogu sebi priustiti, kao takav ja ga postujem. Ne pada mi tesko raditi za praznike jer uvjek pomislim na one koji nemaju gdje raditi i radili bi i dan i noc samo da zarade sebi neku markicu. I onako je zemlja tako divno uredjena, ima tako krasne zakone koji su na strani radnicke klase pa se ne sikiram za praznike, i onako mi je to dupla dnevnica, i josh gratis dobijem dupli topli obrok i da nakupim sebi iz marketa sta god zelim, ponesem kuci i ne platim. Aha...al u mudima jedne zene... Ne pada mi tesko ni to sto svaki dan produzim, ni to sto mi je mali godisnji, sto malo sta mogu priustiti s tim parama koje zaradim, ni sva ta roba koju prebacim preko ruku.
Ono zbog cega mi se ovaj posao gadi...ste vi...gadni mali zakrzljali primitivci koji nisu navikli na lijepu rijec, lijepo ponasanje. Naviknuti da se svaki razgovor zavrsava na psovku, da nije kul ako kazes hvala. Naviknuti da svoju histeriju prosipaju na druge, da sire svoje negativne energije po drugom svijetu, da se zale sto nema hladne Jane, kako to da ima samo limun. Ja nisam duzan da titram ni oko koga, mene ne iteresuju tudji porodicni problemi, i ja ne trazim od tebe da mi se ispovjedas...zelim samo da mi se odgovori na moj osmjeh, i zelim da se odgovori na ono moje " dobar dan ".
Ko se nasho u ovom predhodnom, njegov problem
Izvinjavam se na poduzem postu...adio
Opis posla ? Krenimo redom, primam robu, slazem robu u magacin, iz istog odnosim na svoje odjeljenje te izlazem na rafove, radim na kasi, zaduzen sam za higijenu na svom odjeljenju, moram prati izloge, rafove, podove, svu robu prenositi na rukama.
Kad sam na kasi trudim se da sam maksimalno pozitivan i da svakome kupcu dam onaj trenutak paznje koji zasluzuje, njih tristo danas bude na mojoj kasi, neka svako u korpi ima barem 5 artikala, ja tih svih pet artikala moram izvaditi iz korpe, donjeti do kodera, vratiti na kasu. Uzeti novce, vratiti kusur, nasmijati se, zahvaliti i reci dovidjenja. Nije tesko...to mi je posao, ali jel tesko odgovoriti na ono kad ja kazem " Hocete li jos nesto ? ". Jel tesko reci " Ne ", " Da " ? Dva slova ? Ha ? Nije ? Pa sto mi onda njih barem 40 posto ne odgovori ? Mrmlja, gleda, bleji u mene ko da sam ga pitao koliki je atmosverski pritisak sjeverne hemisvere. Jel tesko odgovoriti na moje " Dobar Dan " ? Nije ? Sto onda meni barem 70 % kupaca ne odgovori ? Jel tesko na izlasku reci " Dovidjenja ", nije ? Sto onda rijetko ko pozdravi na izlasku i sto se rijetko ko zahvali ?
Meni nije poblem raditi, radim i ono sto ne trebam, i sto nije dio mog posla. Radim prekovremene, prikazuje mi se kao redovno, znam produziti, pa se popeti s paletarom na kamion i izvlaciti palete s po 2.500 kilograma robe na sebi, sve to za 430 km plate. Tesko mi bude biti fin, kulturan i uljudan s ljudima koji nece da odgovore na pozdrav, koji mrmljaju, koji se istresaju na mene jer sam ja kao nize bice koje radi na kasi. Neki dan sam tako fino popizdio da me samo sekundica dijelila da lagano ustanem s kase, iznabijam jednog djeda, ono posteno ga slomim, da jede na slamcicu iducih 5 mjeseci. 3 sata, 20 dusa na kasi, bilo neko primanje, ja nemam kad glave dici od kase, prilazi on, dobar dan rekoh, on suti ko zaliven, ajd reko puca mi patka za njim, osmjeh na lice i idemo dalje, iskucam sve njegovo, josh nesto gospodine ? Suti opet, uzmem novce, otvorim kasu da mu vratim pare, daj mi kaze racun. Nemojte se reko brinut racun ce biti tu uz kusur, ne kaze ja hocu racun odma, racun reko ide uz kusur, i ja izbrojim kusur, otkinem racun, stavim mu na pult, uzem drugu korpu i nastavim dalje raditi ali avaj djed sad nema pojma koji je njegov racun jer na pultu stoji nevjerovatni broj od josh 4 racuna od predhodnih musterija koje su bile tu i nisu htjele uzeti racun i njegov jedan to je 5. Sto mi nisi dao odma racun ? Dao sam vam reko racun sad, u cemu je problem. Problem je kaze u tome sto ja zelim racun odddddddddma ! Poce on histerisat. Ja spustim onu robu, narod se vec unervozio, uzmem onaj racun s kase i stavim mu u ruku, evo ga reko gospodine, vas racun licni i personalni, nema potrebe da histerisete, pravila firme su takva da vam racun dajem uz kusur, nikako prije i nikako kasnije. Ali dzaba njemu objasnjavat, dzaba biti kulturan i dzaba biti fin. Mene to ne interesuje, ti mene zajebajes, ti meni kasnis s racunom, sta ja trebam radit ovdje da bi dobio racun, ja ovdje kupujem stalno, ti se tako ponasas. Gledam u njeg, kontam ako ga shopim u glavurdu umrijet ce jadan, kotam da ga nakautiram, skinem onu majcu, nabijem cvikere na glavu i zdravo drugari, zdravo kasa i zdravo firma. Ali opet se skontam, izvinite reko gospodine, imate na racunu broj uprave, nazovite i pozalite se, ja cu rado snositi sankcije, dovidjenja i sretno prijatno.
Tek kad je on izasao onda sam cuo salvu psovki s kase upucenih prema njemu, svi mu se sad protive, a dok je imao svoju malu prestavu svi su sutili. Nisam ocekivao nikog da me brani, da mi ide niz dlaku, ali ono sto ocekujem od kupca kao kupca je da bude uljudan prema meni barem onoliko koliko sam ja prema njemu.
Ne gledam svoj posao kroz novac, on je mali, premali za ono koliko ja radim, ali to je u ovoj situaciji najbolje sto ja mogu sebi priustiti, kao takav ja ga postujem. Ne pada mi tesko raditi za praznike jer uvjek pomislim na one koji nemaju gdje raditi i radili bi i dan i noc samo da zarade sebi neku markicu. I onako je zemlja tako divno uredjena, ima tako krasne zakone koji su na strani radnicke klase pa se ne sikiram za praznike, i onako mi je to dupla dnevnica, i josh gratis dobijem dupli topli obrok i da nakupim sebi iz marketa sta god zelim, ponesem kuci i ne platim. Aha...al u mudima jedne zene... Ne pada mi tesko ni to sto svaki dan produzim, ni to sto mi je mali godisnji, sto malo sta mogu priustiti s tim parama koje zaradim, ni sva ta roba koju prebacim preko ruku.
Ono zbog cega mi se ovaj posao gadi...ste vi...gadni mali zakrzljali primitivci koji nisu navikli na lijepu rijec, lijepo ponasanje. Naviknuti da se svaki razgovor zavrsava na psovku, da nije kul ako kazes hvala. Naviknuti da svoju histeriju prosipaju na druge, da sire svoje negativne energije po drugom svijetu, da se zale sto nema hladne Jane, kako to da ima samo limun. Ja nisam duzan da titram ni oko koga, mene ne iteresuju tudji porodicni problemi, i ja ne trazim od tebe da mi se ispovjedas...zelim samo da mi se odgovori na moj osmjeh, i zelim da se odgovori na ono moje " dobar dan ".
-
zonbirile
#583 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
ima ona stara, mušterija je UVIJEK u pravu.Automatski otpada priča o visini plate i neuzvračenoj ljubaznosti mušterije.
- GAU8
#584 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
E pa ja mislim da musterija nije UVIJEK upravu.zonbirile wrote:ima ona stara, mušterija je UVIJEK u pravu.Automatski otpada priča o visini plate i neuzvračenoj ljubaznosti mušterije.
-
tvile
#585 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
GAU8 wrote: E pa ja mislim da musterija nije UVIJEK upravu.
- JThomas
#586 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
glavna je razlika jesi li čovjek ili hala.
ono što je nemam_ideje htio reći jeste da je ipak mnogo razumljivije i opravdanije kad nekome ko je plaćen 500 maraka za rintanje od zvijezde do zvijezde dojadi pa ti zaboravi reći dobar dan ili te jednostavno previdi kad uđeš...nego kad te jebu oni kojima masno plaćaš za to. jebiga, nije baš isto. ja se u potpunosti slažem da je dobar dan, hvala i doviđenja dio kulture....ali ipak kad sudiš ne možeš skroz zanemariti (bijede i jadne) uslove u kojima radi većina ljudi u tržnim centrima i prodavnicama.
ono što je nemam_ideje htio reći jeste da je ipak mnogo razumljivije i opravdanije kad nekome ko je plaćen 500 maraka za rintanje od zvijezde do zvijezde dojadi pa ti zaboravi reći dobar dan ili te jednostavno previdi kad uđeš...nego kad te jebu oni kojima masno plaćaš za to. jebiga, nije baš isto. ja se u potpunosti slažem da je dobar dan, hvala i doviđenja dio kulture....ali ipak kad sudiš ne možeš skroz zanemariti (bijede i jadne) uslove u kojima radi većina ljudi u tržnim centrima i prodavnicama.
- adnandus
#587 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Telemach definitivno najgori uskoro na sud s njima da pokušam dokazati svoje biće mnogo zahebancije al im necu halaliti lopovluk
- GAU8
#588 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Zasto?adnandus wrote:Telemach definitivno najgori uskoro na sud s njima da pokušam dokazati svoje biće mnogo zahebancije al im necu halaliti lopovluk
Ja sam recimo "progledao" kako sam presao kod njih i imam OK iskustva, kako sa podrskom, tako i sa kvalitetom servisa. A cuo sam da kod nekih nije tako, ali niko ne govori zasto.
- Sunrise00
#589 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
eh vidis, ja se u potpunosti slazem s tobom. Znam ja da ima i musterija svakakvih, ali ono ako ja udjem u prodavnicu, nasmijem se, kazem dobar dan, hvala, dovidjenja, ocekujem ako nista da mi odgovore na to. Nikad ne tersam, osim ako postoji neki veliki razlog i stvarno mislim da sam ok musterijaRinghio wrote:Prijavih se velikim dijelom zbog ove teme. Nisam u Sarajevu ali Bosna iako meni najveca u srcu, ovako normalno kad gledamo mala je zemlja, nema tu nikakve razlike. Radim taj posao i recimo da zelim da napisem svoje misljenje o svemu tome. Ne zelim da se pravdam jer nemam razloga za to, ne zelim ni da odobravam to sto neko drugi radi niti da govorim kako je to pogresno. Nije moj problem i zdravo. Radim u lancu marketa, nije bitno kojem. Reci cu samo da je lanac marketa velik, i da se i dalje siri. Radim 6 dana u sedmici, svaki dan duze za 30 minuta nego sto je to prikazano na ulazu u objekat. Radim i svaku drugu nedelju do 3. Radim za praznike, za 1.Maj, za Bozice, Bajrame, novu godinu, dan drzavnosti i dan nezavisnosti. Oslobodjen sam samo 1.1. svake godine i to je jedini dan u cijeloj godini u kojem smo mi svi oslobodjeni od rada. Fin osjecaj raditi za novu godinu do 20-21 navecer a ? Sigurno da jeste. Godisnjeg imam 18 dana u cijeloj godini i to ne mogu iskoristiti iz jednog dijela nego se mora parcat na 2 dijela, te uzeti u dijelu mjeseca kad nisu udarni termini s kupcima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#590 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
prvo mi prodaju super mobitel jetin na grbavici ZM mobil 
i onda mi uvale kasnije lošu 4 GB memorisku
20 marona
i onda mi uvale kasnije lošu 4 GB memorisku
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#591 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Kupci cesto misle da je istresanje gaca na trgovca uracunato u cijenuRinghio wrote:Prijavih se velikim dijelom zbog ove teme. Nisam u Sarajevu ali Bosna iako meni najveca u srcu, ovako normalno kad gledamo mala je zemlja, nema tu nikakve razlike. Radim taj posao i recimo da zelim da napisem svoje misljenje o svemu tome. Ne zelim da se pravdam jer nemam razloga za to, ne zelim ni da odobravam to sto neko drugi radi niti da govorim kako je to pogresno. Nije moj problem i zdravo. Radim u lancu marketa, nije bitno kojem. Reci cu samo da je lanac marketa velik, i da se i dalje siri. Radim 6 dana u sedmici, svaki dan duze za 30 minuta nego sto je to prikazano na ulazu u objekat. Radim i svaku drugu nedelju do 3. Radim za praznike, za 1.Maj, za Bozice, Bajrame, novu godinu, dan drzavnosti i dan nezavisnosti. Oslobodjen sam samo 1.1. svake godine i to je jedini dan u cijeloj godini u kojem smo mi svi oslobodjeni od rada. Fin osjecaj raditi za novu godinu do 20-21 navecer a ? Sigurno da jeste. Godisnjeg imam 18 dana u cijeloj godini i to ne mogu iskoristiti iz jednog dijela nego se mora parcat na 2 dijela, te uzeti u dijelu mjeseca kad nisu udarni termini s kupcima.
- adnandus
#592 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Pošto evo već pitaš ivućeš za jezik da ti odgovorim jer dosta potplacenih od ovih hoštaplera po forumima ima.GAU8 wrote:Zasto?adnandus wrote:Telemach definitivno najgori uskoro na sud s njima da pokušam dokazati svoje biće mnogo zahebancije al im necu halaliti lopovluk
Ja sam recimo "progledao" kako sam presao kod njih i imam OK iskustva, kako sa podrskom, tako i sa kvalitetom servisa. A cuo sam da kod nekih nije tako, ali niko ne govori zasto.
Prvo korisnik sam kablovske bivšeg Bh Cable Neta godinama kada dolazi Đon Vejn zvani Telemach.
Ponukan reklamama digitalna tv i folovi zovem ih i dođu fakat sutra sa golfom dvicom dvojica pod miškom set top box i smotan u rolu ugovor i uključiše, ono neke čize na televiziji, kažu doći će sebi , ja kontam hajd znaju ljudi, ja potpisah i odoše .
Međutim ćize ne prolaze sem što je još gore ja intervenišem telefonom pet puta te mailom nekoliko puta al nema fajde.
Odem do BBI centra kad ono neka promocija i tamo teh. Direktor čovjek ruku na srce ljubazan i učtiv zapisa u tekicu podatke i dođoše fakat (doduše poslije mjesec i pet dana od mog prvog poziva), al bolje ikad nego nikad, i promijeniše STB kad isti đavo niđe veze opet isto. I dolaziše poslije toga još četiri ili pet ekipa jer nisam htjeo potpisati nalog za rad jer ništa nije riješeno. Ali ništa ni od toga-a dani prolaze.
Kad dolazi račun 15-tog slidećeg mjeseca majstore za kablovsku 11,5 KM + d3 18,50KM = 30 KM za gledanje te tzv. Televizije u tom njihovom promotivnom periodu koji btw gratis po njihovom, ali valjda da naplate ta njihova hodanja. Ja na reklamaciju, kaže eh to vam je i kablovska i d3 digitalni paket trebali ste se odlučiti koji će te paket do 25 u mjesecu tako da smo vam sve fakturisali, pa reko gdje piše? Kaže imate to na našoj stranici pod uslovima poslovanja.
Ja raspižđen do bola reko dajte da ne maltretiram ni vas ni sebe da ja raskinem ugovor, može kaže lik cinično ali morate platiti priključak 20 KM i to Vam kaže piše u u uslovima poslovanja jer ako raskinete prije isteka od 12 mjeseci nije vam besplatno priključenje. Aaaaaaa, a ja već lud ma reko daću milju samo da vas se riješim.“ Eee“ kaže lik ponovo cinično moraće te platiti isti raćun i za ovaj mjesec jer ste raskinuli ugovor tek 17-tog, DOBIO RAČUN 15-TOG. I odraše me ko levata al najvećeg a šta ću moram platiti da mi -bar ostane kablovski priključak. Jes al signal u zadnjih 10 dana katastrofa komšija kaže priključio njihov internet (a tu smo).
Zovem ja dođoše sutradan odmah kaže mojoj majci jer ja sam na poslu, šta ću hranim sam nas petoro al eto, vi se kaže jedini žalite svima u redu eto vama nije-Kaže ona pa dali je vama ova slika u redu kaže pa nije i ćaćkali nešto kaže stara nešto pitaju imam li njihov internet E čovječe pitanja stručnjaka, kabal ide iz njihove kutije pravo u TV. Ništa ne napraviše kaže doće druga ekipa i tako do danas.
Ali pokušaču nešto pravnim putem jer imam sve crno na bijelo od prijave kvarova i njihovog nereagiranja
do računa. ZATO LJUDI RAZMISLITE PRIJE NEGO ŠTO UZMETE TELEMACH ja sam trenutno prinuđen nemam drugu mogućnost a i isključio bih ih sutra al me dijete uništi sa Cartoon N. Samo to gleda.
Ponavljam LJUDI RAZMISLITE PRIJE NEGO ŠTO UZMETE TELEMACH .
Sory na dužem postu
- GAU8
#593 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ja te potpuno razumijem i zao mi je radi problema.adnandus wrote:Pošto evo već pitaš ivućeš za jezik da ti odgovorim jer dosta potplacenih od ovih hoštaplera po forumima ima.GAU8 wrote:Zasto?adnandus wrote:Telemach definitivno najgori uskoro na sud s njima da pokušam dokazati svoje biće mnogo zahebancije al im necu halaliti lopovluk
Prvo korisnik sam kablovske bivšeg Bh Cable Neta godinama kada dolazi Đon Vejn zvani Telemach.
Ponukan reklamama digitalna tv i folovi zovem ih i dođu fakat sutra sa golfom dvicom dvojica pod miškom set top box i smotan u rolu ugovor i uključiše, ono neke čize na televiziji, kažu doći će sebi , ja kontam hajd znaju ljudi, ja potpisah i odoše .
Međutim ćize ne prolaze sem što je još gore ja intervenišem telefonom pet puta te mailom nekoliko puta al nema fajde.
Odem do BBI centra kad ono neka promocija i tamo teh. Direktor čovjek ruku na srce ljubazan i učtiv zapisa u tekicu podatke i dođoše fakat (doduše poslije mjesec i pet dana od mog prvog poziva), al bolje ikad nego nikad, i promijeniše STB kad isti đavo niđe veze opet isto. I dolaziše poslije toga još četiri ili pet ekipa jer nisam htjeo potpisati nalog za rad jer ništa nije riješeno. Ali ništa ni od toga-a dani prolaze.
Kad dolazi račun 15-tog slidećeg mjeseca majstore za kablovsku 11,5 KM + d3 18,50KM = 30 KM za gledanje te tzv. Televizije u tom njihovom promotivnom periodu koji btw gratis po njihovom, ali valjda da naplate ta njihova hodanja. Ja na reklamaciju, kaže eh to vam je i kablovska i d3 digitalni paket trebali ste se odlučiti koji će te paket do 25 u mjesecu tako da smo vam sve fakturisali, pa reko gdje piše? Kaže imate to na našoj stranici pod uslovima poslovanja.
Ja raspižđen do bola reko dajte da ne maltretiram ni vas ni sebe da ja raskinem ugovor, može kaže lik cinično ali morate platiti priključak 20 KM i to Vam kaže piše u u uslovima poslovanja jer ako raskinete prije isteka od 12 mjeseci nije vam besplatno priključenje. Aaaaaaa, a ja već lud ma reko daću milju samo da vas se riješim.“ Eee“ kaže lik ponovo cinično moraće te platiti isti raćun i za ovaj mjesec jer ste raskinuli ugovor tek 17-tog, DOBIO RAČUN 15-TOG. I odraše me ko levata al najvećeg a šta ću moram platiti da mi -bar ostane kablovski priključak. Jes al signal u zadnjih 10 dana katastrofa komšija kaže priključio njihov internet (a tu smo).
Zovem ja dođoše sutradan odmah kaže mojoj majci jer ja sam na poslu, šta ću hranim sam nas petoro al eto, vi se kaže jedini žalite svima u redu eto vama nije-Kaže ona pa dali je vama ova slika u redu kaže pa nije i ćaćkali nešto kaže stara nešto pitaju imam li njihov internet E čovječe pitanja stručnjaka, kabal ide iz njihove kutije pravo u TV. Ništa ne napraviše kaže doće druga ekipa i tako do danas.
Ali pokušaču nešto pravnim putem jer imam sve crno na bijelo od prijave kvarova i njihovog nereagiranja
do računa. ZATO LJUDI RAZMISLITE PRIJE NEGO ŠTO UZMETE TELEMACH ja sam trenutno prinuđen nemam drugu mogućnost a i isključio bih ih sutra al me dijete uništi sa Cartoon N. Samo to gleda.
Sory na dužem postu
Ovo sto pises je tipicni primjer lose usluge, i slazem se potpuno.
I ne, nisam "njihov placenik". Bio sam na BH Cablenet-u i presao na telemach. Ne treba mi dig. TV, vec samo brz internet i par kablovskih programa.
-
kurcshlus
#594 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
moje mišljenje je da ponašanje osoblja u mnogome zavisi i od toga kakav je vlasnik i koliko je njemu samom stalo do kvaliteta usluge koju pruža. imam exstra primjer iz auto kuće f-autocentar. poslije nekog žešćeg sudara odvezem auto na servis da ga urade i zapne oko jednog dijela na autu. naruče oni dio ali nikako da dio stigne. čekao sam 17 dana i dio napokon stigne. kad sam otišao da preuzmem auto i da platim račun vidim dvije cijene. druga cijena niža od prve za oko 250 maraka. kad sam pitao zašto, ljudi mi odgovoriše da je direktor tako naredio jer sam dugo čekao. Nije stvar u parama, sve je i onako pokrilo osiguranje ali lijep je osjećaj kad vidiš da te neko cijeni kao mušteriju.
- adnandus
#595 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
To su oni kupili dio kod Karetakurcshlus wrote:moje mišljenje je da ponašanje osoblja u mnogome zavisi i od toga kakav je vlasnik i koliko je njemu samom stalo do kvaliteta usluge koju pruža. imam exstra primjer iz auto kuće f-autocentar. poslije nekog žešćeg sudara odvezem auto na servis da ga urade i zapne oko jednog dijela na autu. naruče oni dio ali nikako da dio stigne. čekao sam 17 dana i dio napokon stigne. kad sam otišao da preuzmem auto i da platim račun vidim dvije cijene. druga cijena niža od prve za oko 250 maraka. kad sam pitao zašto, ljudi mi odgovoriše da je direktor tako naredio jer sam dugo čekao. Nije stvar u parama, sve je i onako pokrilo osiguranje ali lijep je osjećaj kad vidiš da te neko cijeni kao mušteriju.
-
zonbirile
#596 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
---------------------------------GAU8 wrote:E pa ja mislim da musterija nije UVIJEK upravu.zonbirile wrote:ima ona stara, mušterija je UVIJEK u pravu.Automatski otpada priča o visini plate i neuzvračenoj ljubaznosti mušterije.
figurativno drug,figurativno,ovo je uzrečica u svim vremenima i prostorima.Faktički može i prodavac biti u pravu,ali opet kez i naklon mušteriji.
-
zonbirile
#597 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
---------------------------------------------kurcshlus wrote:moje mišljenje je da ponašanje osoblja u mnogome zavisi i od toga kakav je vlasnik i koliko je njemu samom stalo do kvaliteta usluge koju pruža. imam exstra primjer iz auto kuće f-autocentar. poslije nekog žešćeg sudara odvezem auto na servis da ga urade i zapne oko jednog dijela na autu. naruče oni dio ali nikako da dio stigne. čekao sam 17 dana i dio napokon stigne. kad sam otišao da preuzmem auto i da platim račun vidim dvije cijene. druga cijena niža od prve za oko 250 maraka. kad sam pitao zašto, ljudi mi odgovoriše da je direktor tako naredio jer sam dugo čekao. Nije stvar u parama, sve je i onako pokrilo osiguranje ali lijep je osjećaj kad vidiš da te neko cijeni kao mušteriju.
platio si ti to debelo i to im je standardan fol,zvrnu te 500 joja,oproste 250 i ajhaj.samo frajer ide tim dunđerima tamo,otiđi Ziji u Bare i radi ostalo.
-
kurcshlus
#598 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
malo koji majstor je prije 5 godina imao u svojoj radnji kompletan most sa 4 lafete. opet te čeka naručivanje i čekanje.zonbirile wrote:---------------------------------------------kurcshlus wrote:moje mišljenje je da ponašanje osoblja u mnogome zavisi i od toga kakav je vlasnik i koliko je njemu samom stalo do kvaliteta usluge koju pruža. imam exstra primjer iz auto kuće f-autocentar. poslije nekog žešćeg sudara odvezem auto na servis da ga urade i zapne oko jednog dijela na autu. naruče oni dio ali nikako da dio stigne. čekao sam 17 dana i dio napokon stigne. kad sam otišao da preuzmem auto i da platim račun vidim dvije cijene. druga cijena niža od prve za oko 250 maraka. kad sam pitao zašto, ljudi mi odgovoriše da je direktor tako naredio jer sam dugo čekao. Nije stvar u parama, sve je i onako pokrilo osiguranje ali lijep je osjećaj kad vidiš da te neko cijeni kao mušteriju.
platio si ti to debelo i to im je standardan fol,zvrnu te 500 joja,oproste 250 i ajhaj.samo frajer ide tim dunđerima tamo,otiđi Ziji u Bare i radi ostalo.
što se tiče zavrtanja rekao sam ti da mi je osiguranje sve pokrilo pa mi je bilo svejedno. što se tiče talova sa osiguranjem nisam baš siguran jer je šteta pričinjena na teritoriji hrvatske a žena koja me je udarila osigurana u croatia osiguranje split.
-
zonbirile
#599 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
ma jasno,mislio sam na ostale radnje,opravke.Kod Sefića su išli samo levati.
-
Baracka
#600 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
adnandus wrote:Pošto evo već pitaš ivućeš za jezik da ti odgovorim jer dosta potplacenih od ovih hoštaplera po forumima ima.GAU8 wrote:Zasto?adnandus wrote:Telemach definitivno najgori uskoro na sud s njima da pokušam dokazati svoje biće mnogo zahebancije al im necu halaliti lopovluk
Sory na dužem postu
Najgore mi je kad ih cekas na liniji za podrsku korisnicima po 20 minuta, a ona je komercijalnog karaktera, i onda se jave kao rjesice problem, a imaju jako puno poziva, dok dodjes na red. A u stvari mrsko majmunima da skinu snijeg sa predajnika ili antena pa se kiseli...po 5 dana nisam imao pola programa...i ne guse se uopste kad im zaprijetis da neces placati uslugu, za navedeni period...ma fujjjjjjjjjjj su