Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
breuer

#576 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by breuer »

Bakire, sretan ti dan u kojem se slavi obljetnica drustva nastalog na genocidu, pljackanju, silovanju, etnickom ciscenje, izgladnjivanju, mucenju, kasapljenju, degradiranju...

zahvaljujem vjernim glasačima bez kojih ne bi imali 20 najLepših postratnih godina!

glasači! HVALA VAM

dakle! glasači još jedanput - HVALA VAM!!!

p.s. demokratija je zajebancija i naš glas je ustvari zajebancija, genocid je zajebancija, i sve ono gore nabrojano je zajebnacija

majku li Vam :x
jedaneska

#577 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by jedaneska »

a naglasak?
JBL

#578 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by JBL »

1mustra wrote:Niti jedan ustupak drugoj i trecoj strani se ne smije osporavati ako se zeli da i oni ne osporavaju svoje ucinjene ustupke. Licemjerno je osporavati RS, a istodobno se buniti kad RS zeli nezavisnost.
Sto je naravno konkretna glupost. Dayton (i "RS") je bio ustupak Srbima da prestanu ubijati komsije. To zaboraviti ili ignorisati je ...
feral.tribune

#579 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by feral.tribune »

Kristijana wrote:
feral.tribune wrote:
KENJAC wrote:Bilo je iluzorno poslije referenduma,Muslimani i Hrvati protiv Srba, ocekivati da Bosna ostane bez unutrasnjih podjela. Jedino zrtve nisu smjele pasti a ostalo je bilo sve predvidljivo.... Onaj govori "Nestat ce jedan narod" onaj drugi kaze "zrtvovat cu sto hiljada ljudi za samostalnost" treci masu zastavam sto su ih juce skinuli sa Jasenovca !!! Krenuo rat dvojica protiv jednog pa onda ova dvojica medjusobno zakrvila, vrhunac je dozivljen u Kraini gdje se jedan sam sa sobom pobio... i poslije svega neki hoce da zive skupa. Jebo te da mi je rodbina ja bih iz kuce izbacio a ne s nima takvim zivi! Sad je problem RS!? Srbi su samo tvrdoglavi i sirovi pa se to bolje vidi, a zar Hrvati nemaju svoju drzavu u drzavi!? Pa u Zepcu postoje i dan danas odvojeni kafici! Jebo sve aparthejde. Mislim da danas zivi vise Bosnjaka u RS nego u opstinama gdje su Hrvati vecina. A izuzmimo Sarajevo (????) ni Bosnjaci se ne mogu pohvalit multietnicnoscu!
Republika Srpska ne treba da postoji! Bosna citava ne treba da postoji! Neko je vec iznio predlog da se sve ovo porusi, asfaltira i napravi jedan veliki parking. Tako bi se mogli hvalit da smo barem jedan problem rijesili!
Ovo se zove kenjanje
Kako kome, druže, kako kome. :)
Meni je ovo genijalan i objektivan post.
U to ne sumnjam . Tebi je i rs genijalna i objektivna tvorevina .To vam je krvi . Genijalnost i objektivnost .
Ubiti 8000 ljudi u par dana u jednom gradicu je genijalna ideja koje se ni hitler nije sjetio . To negirati i jos k tome dodati da su granate na Markale i Kapiju podmentuli muslimani sami sebi je srpska objektivnost o kojoj ti govoris . Izmedju ostalog , naravno
feral.tribune

#580 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by feral.tribune »

breuer wrote:Bakire, sretan ti dan u kojem se slavi obljetnica drustva nastalog na genocidu, pljackanju, silovanju, etnickom ciscenje, izgladnjivanju, mucenju, kasapljenju, degradiranju...

zahvaljujem vjernim glasačima bez kojih ne bi imali 20 najLepših postratnih godina!

glasači! HVALA VAM

dakle! glasači još jedanput - HVALA VAM!!!

p.s. demokratija je zajebancija i naš glas je ustvari zajebancija, genocid je zajebancija, i sve ono gore nabrojano je zajebnacija

majku li Vam :x
Narod koji ima Bakira ne treba da brine za svoju buducnost . Jer i nema buducnosti .
feral.tribune

#581 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by feral.tribune »

O kakvom olosu se radi evo jos jedan primjer . Sjedi Bakir prije par mjeseci u studiu FTV kod Sanjina B. Ovaj ga pita ,, da li ste za treci entitet ,, a Bakir odgovara ovako ,, Cak ni Miroslav Tudjman sa kojim sam bio gost u Banja Luci nije za treci entitat ,, E sad , sama cinjenica da Banja Luka poziva dva sina od znamo kakva dva oca meni puno govori . Ako iko na svijetu mrzi Srbe to je Franjo T a Alija kao nacinalista ga prati u stopu . Ali su dobri za podjele teritorija . To znaju Srbi pa kada vec nema seniora daj juniore da nastavimo posao . Bez dileme Bakir je izdajnik i gad . Bosanski muslimani sa tim covjek su beznadezan slucaj . Tu ni Bog ne pomaze . Nikad cetnici i ustase ne mogu unistiti Bosnu ( to je cinjenica ) bez pomoci tzv bosnjacke strane olicene u SDA i IVZ na celu sa Cericem . To dokazano bezbroj puta .
zavrzlama

#582 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by zavrzlama »

mnogi srbi podrzavaju secesiju rs-a jer kontaju da secesijom ujedno prestaje i teorija da je taj entitet nastao genocidom,etnickim ciscenjem i zlocinom(bice sami i drugi im nece moci naturati na nos istinu o nacinu nastanka te tvorevine),jer se konta dok je god rs u okviru BIH,oni nece moci prepravljaiti cinjenice i argumente jer imaju i drugi koji ih podsjecaju na nastanak rs-a...jedini nacin da drugi prihvate istinsku realnost postojanja srpske dominacije na sadasnjoj teritoriji rs-a je da srbi sami ukinu ime,obiljezje i vjersko iz institucijalnog..medjutim to se nece desiti dok srbi brojem ,ekonomijom i politicki se ne svedu na stepen sa kojeg nece predstavljati nikom opasnost osim samim sebi..
Boom71

#583 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Boom71 »

Mene kao antinacionalistu i nekoga koji misli da je multikultura bogatstvo,pomirljiv govor jednog nacionalnog prvaka cini sretnim.
Zivimo u visenacionalnoj drzavi opterecenoj mucnom istorijom.Ili cemo naci neki minimum koji zadovoljava sve ili ce opet biti haos koji ce nas vratiti svjetlosnu godinu nazad.

Nema trece opcije,ma koliko bolno(posebno Bosnjacima u ovom minulom ratu)bilo doci do tog minimuma.
feral.tribune

#584 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by feral.tribune »

Boom71 wrote:Mene kao antinacionalistu i nekoga koji misli da je multikultura bogatstvo,pomirljiv govor jednog nacionalnog prvaka cini sretnim.
Zivimo u visenacionalnoj drzavi opterecenoj mucnom istorijom.Ili cemo naci neki minimum koji zadovoljava sve ili ce opet biti haos koji ce nas vratiti svjetlosnu godinu nazad.
Nema trece opcije
,ma koliko bolno(posebno Bosnjacima u ovom minulom ratu)bilo doci do tog minimuma.
Zar treba cetvrta :-D Bas si nezasitan :D
Pitanje za tebe - Ako Boris Tadic kaze da ,, Srbi nemaju nista protiv 10 aprila 1941 i obiljezavanja NDH mada im nije na srcu ,, ok , pratis li me :) e sada da li to za tebe pomirljiv govor i neki minimum 8)
feral.tribune

#585 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by feral.tribune »

Boom71 wrote:Mene kao antinacionalistu i nekoga koji misli da je multikultura bogatstvo,pomirljiv govor jednog nacionalnog prvaka cini sretnim.

Nema trece opcije,ma koliko bolno(posebno Bosnjacima u ovom minulom ratu)bilo doci do tog minimuma.
Da li se ti mozes pomiriti sa Pavelicom , Franceticem , Luburicem , Jasenovcem , Gradiskom .... Sta ti je covjece , hranis li se ti koprivom = Dosle naoruzane horde klale , silovale , ljude u pidzamama odveli u koclogore , djecu ubijali u srebrenici , izivljavali se snajperima 4 godine a ti o pomirenju :x Sa curom se posvadjas oko pive pa predjes na sokove i pomiris se . Hallo gospodine . Bosanci nisu za rat ili osvetu ali rs i sve ok rs nista , nula bodova . Vracaj kolo unatrag i vrati od Bosne ono sto se moze vratiti . Ako neces onda si sam kriv i samo potvrdjujes da te svidja rukopis Mladica i Karadjica . Odrekni se Kardjiceva i Mladiceva dijela ako mislis da je to genocid i zlocin . Odrekni se plijena , vrati srnu sumaru , plati kaznu , otidji u zatvor ako si svjestan da si bio u krivolovu .
Boom71

#586 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Boom71 »

feral.tribune wrote:

Da li se ti mozes pomiriti sa Pavelicom , Franceticem , Luburicem , Jasenovcem , Gradiskom .... Sta ti je covjece , hranis li se ti koprivom = Dosle naoruzane horde klale , silovale , ljude u pidzamama odveli u koclogore , djecu ubijali u srebrenici , izivljavali se snajperima 4 godine a ti o pomirenju :x Sa curom se posvadjas oko pive pa predjes na sokove i pomiris se . Hallo gospodine . Bosanci nisu za rat ili osvetu ali rs i sve ok rs nista , nula bodova . Vracaj kolo unatrag i vrati od Bosne ono sto se moze vratiti . Ako neces onda si sam kriv i samo potvrdjujes da te svidja rukopis Mladica i Karadjica . Odrekni se Kardjiceva i Mladiceva dijela ako mislis da je to genocid i zlocin . Odrekni se plijena , vrati srnu sumaru , plati kaznu , otidji u zatvor ako si svjestan da si bio u krivolovu .
Apsolutno se slazem,ali kako rjesiti problem?
Mislim da niko normalan ne moze potvrdno odgovoriti na gore navedene uslove pomirenja.
KENJAC

#587 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by KENJAC »

U to ne sumnjam . Tebi je i rs genijalna i objektivna tvorevina .To vam je krvi . Genijalnost i objektivnost .
Ubiti 8000 ljudi u par dana u jednom gradicu je genijalna ideja koje se ni hitler nije sjetio . To negirati i jos k tome dodati da su granate na Markale i Kapiju podmentuli muslimani sami sebi je srpska objektivnost o kojoj ti govoris . Izmedju ostalog , naravno
To vam je u krvi! Jel, mamlaze jedan neodgojeni jel ti znas da tako vrijedjas MENE !!! Jel znas da tako vrijedjas svu moju siru i blizu rodbinu i porodicu. Poslije ovoga niti jedan imalo normalan Srbin nece imati dileme sta da misli o tebi!
Jedino mi je nepoznanica sta sta moderator misli?
feral.tribune

#588 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by feral.tribune »

KENJAC wrote:
To vam je u krvi! Jel, mamlaze jedan neodgojeni jel ti znas da tako vrijedjas MENE !!! Jel znas da tako vrijedjas svu moju siru i blizu rodbinu i porodicu. Poslije ovoga niti jedan imalo normalan Srbin nece imati dileme sta da misli o tebi!
Jedino mi je nepoznanica sta sta moderator misli?

:lol: :lol: Sam si potvrdio moje rijeci .
To vam je u krvi . Genijalnost i objektivnost .
Mamlaze , kada citiras , ne trgaj iz konteksta . :razz:

Takodje je vazno postaviti tvoj tekst kojeg forumasica Kristijana proglasava genijalnim i objektivnim a koji vrijedja zdrav razum svakog normalnog covjeka ove planete a ne samo i mene i moju siru familiju koja je jako stovala KENJCA sve do jucer a potom pala u tesku depresiju 8-)

KENJAC wrote:
Bilo je iluzorno poslije referenduma,Muslimani i Hrvati protiv Srba, ocekivati da Bosna ostane bez unutrasnjih podjela. Jedino zrtve nisu smjele pasti a ostalo je bilo sve predvidljivo.... Onaj govori "Nestat ce jedan narod" onaj drugi kaze "zrtvovat cu sto hiljada ljudi za samostalnost" treci masu zastavam sto su ih juce skinuli sa Jasenovca !!! Krenuo rat dvojica protiv jednog pa onda ova dvojica medjusobno zakrvila, vrhunac je dozivljen u Kraini gdje se jedan sam sa sobom pobio... i poslije svega neki hoce da zive skupa. Jebo te da mi je rodbina ja bih iz kuce izbacio a ne s nima takvim zivi! Sad je problem RS!? Srbi su samo tvrdoglavi i sirovi pa se to bolje vidi, a zar Hrvati nemaju svoju drzavu u drzavi!? Pa u Zepcu postoje i dan danas odvojeni kafici! Jebo sve aparthejde. Mislim da danas zivi vise Bosnjaka u RS nego u opstinama gdje su Hrvati vecina. A izuzmimo Sarajevo (????) ni Bosnjaci se ne mogu pohvalit multietnicnoscu!
Republika Srpska ne treba da postoji! Bosna citava ne treba da postoji! Neko je vec iznio predlog da se sve ovo porusi, asfaltira i napravi jedan veliki parking. Tako bi se mogli hvalit da smo barem jedan problem rijesili!
:roll:
koja genijalnost a tek objektivnost , narocito ovo da cemo dati 100 000 ljudskih glava za samostalnost koje nemamo ni sa glave danas , a tek ovo ,, Srbi su samo tvrdoglavi i sirovi ,, juk hebote da sacekomo koji milenij da sazriju kao sir ili kao kruske :zzzz: pa se onda coek sam sa sobom pobio :skoljka: itd svaka rijec je biser . Hrvate bi posebno interesiralo da im objasnis ovo o zastavi koja je jucer skinuta sa Jasenovca :-) Valjda treba proci 600 godina od Jasenovca da se sahovnica vrati u upotrebu . Zastava se zamrzava kao vozacka dozvola ili sta :shock: Daj Kenjac molim te gibaj se u troskoku
Last edited by feral.tribune on 12/01/2011 16:45, edited 1 time in total.
KENJAC

#589 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by KENJAC »

A sta je to tebe uvrijedilo u mom tekstu? Ovo sto je Alija izjavio ?
P.S. Jos cekam moderatorovo misljenje o tvom neselektivnom vrijedjanju!
Bosnolog

#590 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Bosnolog »

KENJAC wrote:A sta je to tebe uvrijedilo u mom tekstu? Ovo sto je Alija izjavio ?
Nista nije uvredljivo,kao da ga je Dabic formulisao u haskoj optuznici kao opravdanje za sve pocinjene zlocine kao odgovor na demokratsko izjasnjavanje gradna RBiH o sudbini zemlje u vrijeme kada se Yugoslavija pretvarala u Srboslaviju,..... :roll:
feral.tribune

#591 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by feral.tribune »

KENJAC wrote:A sta je to tebe uvrijedilo u mom tekstu? Ovo sto je Alija izjavio ?
Tekst je uvredljiv jer relativizira zlocin i i odgovornost za rat . Podlo . Tipicno Karadjicevski i Dodikovski .
feral.tribune

#592 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by feral.tribune »

Kada je Kardzic zaprijetio da ce muslimani nestati ako izadju na referndum gradjani BiH su se trebali uplasiti i odustati od toga . To ti pises KENJAC . Svjesno ili ne bas me briga tako pise ...citaj malo sto si napisao ...katastrofa !!!!
madame

#593 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by madame »

prijateljski prijedlog: obzirom da te momak (čiji sam nickname zaboravila, oprostit će mi) očigledno uvrijedio "nečim", a suštinski je samo očitovao svoje mišljenje, što je njegovo dobro pravo na forumu, a ti si u svom "genijalnom" tekstu hvalisao pokolj, postratnu devastaciju države i nebulotično veličao tvrdoglavost i si(u)rovost, ja bih ti predložila da ukoliko zaboga moderator ne odreaguje, otrčiš na ustavni sud i potegneš pitanje vitalnog nacionalnog interesa. to je svakako jedna od osnovnih i jedinih odlika te sirovosti i tobože tvrdoglavosti o kojoj si ti polemisao, svih divnih naroda, a posebice srpskog na teritoriji države BiH.
KENJAC

#594 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by KENJAC »

madame wrote:
prijateljski prijedlog: obzirom da te momak (čiji sam nickname zaboravila, oprostit će mi) očigledno uvrijedio "nečim", a suštinski je samo očitovao svoje mišljenje, što je njegovo dobro pravo na forumu, a ti si u svom "genijalnom" tekstu hvalisao pokolj, postratnu devastaciju države i nebulotično veličao tvrdoglavost i si(u)rovost, ja bih ti predložila da ukoliko zaboga moderator ne odreaguje, otrčiš na ustavni sud i potegneš pitanje vitalnog nacionalnog interesa. to je svakako jedna od osnovnih i jedinih odlika te sirovosti i tobože tvrdoglavosti o kojoj si ti polemisao, svih divnih naroda, a posebice srpskog na teritoriji države BiH.
Ovo je rjedja bolest! Nastavite bez mene! Eto vas tamo!
wolf07

#595 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

Postoje ljudi, prilike, pojave i sl. prema kojima ne mozete biti "umjereni", ma sta to znacilo, jer time rezete granu na kojoj sjedite, u najmanju ruku. Da li je Cercil bio umjeren prema Hitleru i kako bi to zavrsilo da nekim pukim slucajem odgovor na ovo pitanje glasi - DA???? A ako neko misli da je Dodik bolji od Adolfa neka prvo razmisli o tome kakvu je moc (politicku i vojnu) imao Hitler a kakvu ovaj "nas" brabonjak pa neka onda donosi sud o tome!
1gorstak

#596 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by 1gorstak »

donBeton wrote:Jeste li ikada pokušali sebi u glavi ostaviti barem minimalnu mogućnost da RS nikada neće biti ukinuta i ozbiljno je razmotrili?
Primarni cilj nije ukidanje, ali ako se nastavi svojatati nametanjem samo srpskog identiteta kao jedinog sluzbenog, bice dalje slabljenja dok ne izgubi smisao postojanja. Problem uopste nije decentralizacija, problem je ta institucionalna diskriminacija, taj napor da se narode fizicki razdvoji etnickim karakterom podjele.

Manji entitet dugorocno ne moze opstati ako postojanje istog ne prihvata vise od polovine stanovnistva BiH (a procenat Bosnjaka nezaustavljivo raste). To nije nuklearna fizika nego vrlo prosta stvar. A ne prihvata ga upravo zbog napora velikosrpskog faktora da se na brdo preko medjuentitetske linije gleda kao na inostranstvo. Znaci, ako Srbi zele da se odrzi visok nivo decentralizacije, moraju se distancirati od velikosrpskog faktora a manji entitet Bosnjacima predstaviti kao nesto sto nije samo srpsko.
Komrad

#597 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Komrad »

1gorstak wrote:
donBeton wrote:Jeste li ikada pokušali sebi u glavi ostaviti barem minimalnu mogućnost da RS nikada neće biti ukinuta i ozbiljno je razmotrili?
Primarni cilj nije ukidanje, ali ako se nastavi svojatati nametanjem samo srpskog identiteta kao jedinog sluzbenog, bice dalje slabljenja dok ne izgubi smisao postojanja. Problem uopste nije decentralizacija, problem je ta institucionalna diskriminacija, taj napor da se narode fizicki razdvoji etnickim karakterom podjele.

Manji entitet dugorocno ne moze opstati ako postojanje istog ne prihvata vise od polovine stanovnistva BiH (a procenat Bosnjaka nezaustavljivo raste). To nije nuklearna fizika nego vrlo prosta stvar. A ne prihvata ga upravo zbog napora velikosrpskog faktora da se na brdo preko medjuentitetske linije gleda kao na inostranstvo. Znaci, ako Srbi zele da se odrzi visok nivo decentralizacije, moraju se distancirati od velikosrpskog faktora a manji entitet Bosnjacima predstaviti kao nesto sto nije samo srpsko.
Samo ukoliko se bude kvalitetno radilo na odrivom povratku i institucionalnoj ravnopravnosti nesrba u RSu ovo je realna opcija ... medjuitm ukoliko se bude radilo kao do sada RS ce biti blize secesiji nego integraciji tj ukidanju ...

Tacni je ovo sto si napisao da procenat Bosnjaka netaustavljivo raste ali to se odnosi samo na vece gradove u Federaciji ... broj Bosnjaka u RS nezaustavljivo pada a samim tim i politicki uticaj...

Dakle buducnost je u:
Organizovanom, kvalitetnom, odrzivom povratku
Institucionalnoj ravnopravnosti
Politickoj snazi u institucijama RSa
podijela RSa na 4 kantona...
feral.tribune

#598 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by feral.tribune »

Komrad wrote:
1gorstak wrote:

Samo ukoliko se bude kvalitetno radilo na odrivom povratku i institucionalnoj ravnopravnosti nesrba u RSu ovo je realna opcija ... medjuitm ukoliko se bude radilo kao do sada RS ce biti blize secesiji nego integraciji tj ukidanju ...

Tacni je ovo sto si napisao da procenat Bosnjaka netaustavljivo raste ali to se odnosi samo na vece gradove u Federaciji ... broj Bosnjaka u RS nezaustavljivo pada a samim tim i politicki uticaj...

Dakle buducnost je u:
Organizovanom, kvalitetnom, odrzivom povratku
Institucionalnoj ravnopravnosti
Politickoj snazi u institucijama RSa
podijela RSa na 4 kantona...
Imas pravo na svoj stav i misljenje . Buducnusti nema dok postoji rs . Ama bas nikakve . Ako ce i dalje postojati i ako je vjecna rs Bosanci mogu mirne duse da se ubiju . Sami , da cetnicima ustede trud . Bilo kakvo postojanje rs vodi u nestanak bosanskog naroda i bosanske drzave . Drazva BiH i nije drzava ako ima rs . Takodje je vazno napomenuti da izdajnici poput Bakira cuvaju rs . Dodo moze mirne duse na godosnji dok je tu Bakir efendija . :o
Boom71

#599 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Boom71 »

1gorstak wrote:

:thumbup:
Komrad

#600 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Komrad »

feral.tribune wrote:
Imas pravo na svoj stav i misljenje . Buducnusti nema dok postoji rs . Ama bas nikakve . Ako ce i dalje postojati i ako je vjecna rs Bosanci mogu mirne duse da se ubiju . Sami , da cetnicima ustede trud . Bilo kakvo postojanje rs vodi u nestanak bosanskog naroda i bosanske drzave . Drazva BiH i nije drzava ako ima rs . Takodje je vazno napomenuti da izdajnici poput Bakira cuvaju rs . Dodo moze mirne duse na godosnji dok je tu Bakir efendija . :o
RS se ne moze ukinuti sama od sebe ... Moze samo jacanjem politicke moci prvenstveno Bosnjaka u institucijama RSa
jer ko ce dignuti ruku da se ona ukine? Srbi? Nikad....

RSa ce biti sve dok se Bosnjaci tamo ne budu vracali tamo dakle buducnost RSa nije ni u rukama Srba a ni u rukama Bosnjaka u Federaciji nego u rukama prognanika koji se tamo vracaju odnosno ne vracaju
Post Reply