Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#576 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by cyprus »

Realno, mi smo sinoć odigrali skoro pa solidno, stvarno mi nije jasno ovo raspoloženje, ali nije da se nisam naviko :-D , jer svaki put kad ne pobjedimo bilo koga, priča je manje-više ista i tako uvijek u krug. Razmišljam da prestanem čitat ovaj podforum, recimo više sam se iznerviro čitajući ovu temu sinoć i jutros, nego gledajući utakmicu :-) Ma šta vi mislili remi u Tirani je haman pa očekivan, a eto nije nam puno falilo ni za pobjedu...

Takav je fudbal, ne možeš uvijek pobjedit slabije od sebe, kao što se može desiti i pobjeda nad jačim... Sa svim tim se treba znati nositi.

Što se tiče Papeta, definitivno se dosad nije proslavio, ali nije zaslužio ni da ga se ovoliko pljuje. Najgore što se može treunto napraviti je smjena selektora, jer ko god bi novi došo, uigravanje njegovog sistema bi trajalo najmanje 3-4 utakmice. Sušić se koliko-toliko uputio u mnoge stvari dosad i ostaje mu da otkloni greške kojih evidentno još dosta ima. Vidjećemo kako će to uradit...
Biggy

#577 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Biggy »

felipe kajetano wrote:Ne razumijem cemu tolika ogorcenost remijem u Tirani, pa tamo su i jace reprezentacije ostavljale bodove i takvo razmisljanje nije defetizam, to je cista realnost.
Bosna jos ima dobre sanse, kvalifikacije su tek pocele, ima se jos igrati iHa-Haj :)

Ako cemo vec realno, sve i da odemo na prventstvo, tamo cemo odigrati 3 utakmice, na nama ce nabiti gol-razliku i pravac kuci. Jedino bi se Susic mogao tim plasmanom profilirati u najtrenera u svemiru. Jer samo mag poput njega moze ovako losu i netalentiranu ekipu odvesti na EP.

Cemu nervoza?
Abacija

#578 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Abacija »

cyprus wrote:Realno, mi smo sinoć odigrali skoro pa solidno, stvarno mi nije jasno ovo raspoloženje, ali nije da se nisam naviko :-D , jer svaki put kad ne pobjedimo bilo koga, priča je manje-više ista i tako uvijek u krug. Razmišljam da prestanem čitat ovaj podforum, recimo više sam se iznerviro čitajući ovu temu sinoć i jutros, nego gledajući utakmicu :-) Ma šta vi mislili remi u Tirani je haman pa očekivan, a eto nije nam puno falilo ni za pobjedu...

Takav je fudbal, ne možeš uvijek pobjedit slabije od sebe, kao što se može desiti i pobjeda nad jačim... Sa svim tim se treba znati nositi.

Što se tiče Papeta, definitivno se dosad nije proslavio, ali nije zaslužio ni da ga se ovoliko pljuje. Najgore što se može treunto napraviti je smjena selektora, jer ko god bi novi došo, uigravanje njegovog sistema bi trajalo najmanje 3-4 utakmice.
A ostanak Susica ce nas kostati sve i jednu utakmicu dok je on selektor. :x
cyprus wrote:Sušić se koliko-toliko uputio u mnoge stvari dosad i ostaje mu da otkloni greške kojih evidentno još dosta ima. Vidjećemo kako će to uradit...
Ti se salis? Reci da se salis! :roll:
cyprus

#579 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by cyprus »

Abacija wrote:
cyprus wrote:Sušić se koliko-toliko uputio u mnoge stvari dosad i ostaje mu da otkloni greške kojih evidentno još dosta ima. Vidjećemo kako će to uradit...
Ti se salis? Reci da se salis! :roll:
Ne šalim se... :)
elSaik

#580 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by elSaik »

cyprus wrote:Realno, mi smo sinoć odigrali skoro pa solidno, stvarno mi nije jasno ovo raspoloženje, ali nije da se nisam naviko :-D , jer svaki put kad ne pobjedimo bilo koga, priča je manje-više ista i tako uvijek u krug. Razmišljam da prestanem čitat ovaj podforum, recimo više sam se iznerviro čitajući ovu temu sinoć i jutros, nego gledajući utakmicu :-) Ma šta vi mislili remi u Tirani je haman pa očekivan, a eto nije nam puno falilo ni za pobjedu...

Što se tiče Papeta, definitivno se dosad nije proslavio, ali nije zaslužio ni da ga se ovoliko pljuje. Najgore što se može treunto napraviti je smjena selektora, jer ko god bi novi došo, uigravanje njegovog sistema bi trajalo najmanje 3-4 utakmice. Sušić se koliko-toliko uputio u mnoge stvari dosad i ostaje mu da otkloni greške kojih evidentno još dosta ima. Vidjećemo kako će to uradit...
Karakteristika tvoje priče je sljedeća:

1. Kad igramo sa jačim - dobar je i bod, jbg, ipak su oni jači;
2. Kad igramo sa slabijim - dobar je i bod, jbg, svako danas igra.

Ja ti prije pola godine rekoh da ovo ne valja i da ćemo loše igrati, ti reče "pustimo nek počne kvalifikacije." Evo počele kvalifikacije, i ja govorim "ne ide brate nikako, treba mijenjati slektora", ti opet govoriš "ma neka, pustimo ga još malo." I do kada tako? Dok i teoretski ne izgubimo šanse za EURO, a i ove šanse što imamo nemamo zahvaljujući nama nego zahvaljujući Bjelorusima.
PatriotaTZ

#581 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by PatriotaTZ »

da li je istina za ove sukobe u Tirani?
Kazu da je 5 nasih povrijedjeno!
OFF TOPIC, ali eto nadam se da je sve u redu!
Tarik19

#582 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Tarik19 »

Dajte malo prostora i vremena Susicu i igracima da naprave nesto, a nemojte odmah stvaratu negativnu atmosferu.
north

#583 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by north »

:shock:

http://gol.hr/clanak/nogomet/euro2012/v ... villa.html

Zamislite da je ovo neko od naših napadača sinoć promašio, objesili bi ga :-)

Nakon prespavane noći, gdje sam sinoć bio baš ono razočaran, samo mogu reći da je dobro što je pauza, ne do bog da igramo u utorak kad i ostali.....
kurty

#584 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by kurty »

PatriotaTZ wrote:da li je istina za ove sukobe u Tirani?

Prica mi rodjak, koji je bio na tekmi da je njegai havera (citaram) "Samo dragi Allah spasio kamena"... Znaci konstantno su nasi navijaci bili kamenovani... A kako mi on rece, mnogo vise od 5 glava je razbijeno
fosil

#585 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by fosil »

kurty wrote:

Prica mi rodjak, koji je bio na tekmi da je njegai havera (citaram) "Samo dragi Allah spasio kamena"... Znaci konstantno su nasi navijaci bili kamenovani... A kako mi on rece, mnogo vise od 5 glava je razbijeno
Ko tebe kamenom ti mu vrati, brzo ce 7. Juni ako Bog da...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#586 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by 1946 »

.ebo on tetku svoju, a protiv nas iz mrtvog ugla pogodi :D
kurty

#587 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by kurty »

fosil wrote:
kurty wrote:

Ko tebe kamenom ti mu vrati, brzo ce 7. Juni ako Bog da...

ma da se vrati, odmah bi mi ispali stoka u ocima nas samih...

i to kazu da je cijeli dan sve super bilo, ali kad su dosli ovi sa Kosova, onda je frka nasatala...
Sa albancima cijeli dan se sjelilo, slikalo, zafrkavala...
Tarik19

#588 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Tarik19 »

Sve vise i vise vjerujem da je u interesu pojedinih novinara ali i navijaca da mi ne odemo na EP. 2012 samo kako bi oni mogli nastaviti da pljuju po selektoru i igracima, da pametuju o tome kako su oni biti u pravu o svemu te da se prave vazni i bitni.
kiky

#589 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by kiky »

dobro je da gubimo kad smo slabi ...
nebi valajli da se provlačimo ko srbija i onda dođemo na ep i osramotimo se ...
kad budemo imali reprezentaciju kako treba i kad se bude dobro igralo tad če bit i rezultata ...
inače sušić je čist promašaj ...
dobro bi bilo da je čiro osto al nije moglo ( neznam zašto ) ...
barbarez bi bio bolji selektor al ni to nije moglo ...
ovako ...
samo se đaba nerviramo ...
:D
Tarik19

#590 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Tarik19 »

kiky wrote:dobro je da gubimo kad smo slabi ...
kad budemo imali reprezentaciju kako treba i kad se bude dobro igralo tad če bit i rezultata ...
inače sušić je čist promašaj ...
dobro bi bilo da je čiro osto al nije moglo ( neznam zašto ) ...
barbarez bi bio bolji selektor al ni to nije moglo ...
ovako ...
samo se đaba nerviramo ...
:D
Po cemu se ti zakljucio da se Srbija provlacima da dode do SP?
jeza u ledja

#591 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by jeza u ledja »

elSaik wrote: 2. Kad igramo sa slabijim - dobar je i bod, jbg, svako danas igra.
U gostima!
veljaca

#592 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by veljaca »

jeza u ledja wrote:
elSaik wrote: 2. Kad igramo sa slabijim - dobar je i bod, jbg, svako danas igra.
U gostima!
Ama vala, ako zelimo uspjeti - bilo gdje kada igramo sa slabijim - sve osim 3 boda je neuspijeh .... Jedino sa takvim razmisljanjem mi mozemo otici na neko takmicenje ...
Murat Sabanovic

#593 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Murat Sabanovic »

FRANCUSKA -RUMUNIJA 1 : 1

IZRAEL - HRVATSKA 2 : 1

komsije zao mi je ,al se vracate praznih ruku ...kockari izvolite,ukoliko hocete da zaradite koji dinar...
Obuca9

#594 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Obuca9 »

north wrote::shock:

http://gol.hr/clanak/nogomet/euro2012/v ... villa.html

Zamislite da je ovo neko od naših napadača sinoć promašio, objesili bi ga :-)

Nakon prespavane noći, gdje sam sinoć bio baš ono razočaran, samo mogu reći da je dobro što je pauza, ne do bog da igramo u utorak kad i ostali.....
Božija pravda. Dosta su se na Mundijalu nadavali golova iz ofsajda, a čisto sumnjam da bi im i ovaj bio poništen, iako je ofsajd bio očigledan.

P.S.
Ako koga zanima, ima na Arenasport 1 sad u 9 Francuska-Rumunij.a Ovdje bi idealno bilo da bude nula ili dvica.
memlija

#595 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by memlija »

evo najnovijih priča iz čaršije...... :D navodno Spaha, Miske i ostali namjerno slabo igraju i lagano sabotiraju Sušića da bi na njegovo mjesto što prije zasjeo Barbarez.... :skoljka:
samo prenosim što se šuška, a vrijeme će pokazati.... :oops:
atmel

#596 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by atmel »

memlija wrote:evo najnovijih priča iz čaršije...... :D navodno Spaha, Miske i ostali namjerno slabo igraju i lagano sabotiraju Sušića da bi na njegovo mjesto što prije zasjeo Barbarez.... :skoljka:

Čaršija :D šta se još priča
limeni

#597 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by limeni »

ako su albanci zadnjih 8 utakmica bez poraza, ako su portugal,danska...igrali nerjeseno u tirani onda i za nas ovo nije katastrofa..ko smo mi da sebe stavljamo uvijek kao favorita, cak protiv velesile kao francuske?
uzimajuci u obzir da smo dva puta pogodili precku, da su se igraci trudili i malo nedostajalo srece nemogu kritikovati susica i igrace previse.
ko prati dzeko i misimovica u klubovima, nasas dva glavna igraca u reprezentaciji, vidi da su oni trenutno van forme..vecina nasih igraca igraju u prosjecnim klubovima ili su cak na klupi.
nadam se da ce nasi glavni igraci biti u formi u martu, pa kada se i salihovic vrati mislim da cemo biti dovoljno dobri da uzmemo 2. mjesto u grupi, to je nasa realnost..pa sta ako smo nenosioci u barazu, ako mislimo da nemozemo pobjediti grcku, rusiju, hrvatsku, tursku...nemamo sta traziti na ep i zdravo...
atmel

#598 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by atmel »

limeni wrote:ako su albanci zadnjih 8 utakmica bez poraza, ako su portugal,danska...igrali nerjeseno u tirani onda i za nas ovo nije katastrofa..ko smo mi da sebe stavljamo uvijek kao favorita, cak protiv velesile kao francuske?
uzimajuci u obzir da smo dva puta pogodili precku, da su se igraci trudili i malo nedostajalo srece nemogu kritikovati susica i igrace previse.
ko prati dzeko i misimovica u klubovima, nasas dva glavna igraca u reprezentaciji, vidi da su oni trenutno van forme..vecina nasih igraca igraju u prosjecnim klubovima ili su cak na klupi.
nadam se da ce nasi glavni igraci biti u formi u martu, pa kada se i salihovic vrati mislim da cemo biti dovoljno dobri da uzmemo 2. mjesto u grupi, to je nasa realnost..pa sta ako smo nenosioci u barazu, ako mislimo da nemozemo pobjediti grcku, rusiju, hrvatsku, tursku...nemamo sta traziti na ep i zdravo...
:thumbup:
sansun

#599 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by sansun »

Da srbijanci noć pred odlučujući meč nisu dernečili i opijali se, sigurno bi makar do polufinala stigli....

I ukoliko im neko o brukanju ima pravo prigovarati, mi smo sigurno zadnji po redu, a i to je upitno.
Naravno , Ciro je ovakve levate kao sto su albanci redovno lomio
Upravo zbog ovakvog ( kukavičkog) potcjenjivačkog pristupa igramo loše. Kada nam dođe jedna Rumunija ili Bugarska ( a da ne spominjem jednu Francusku ili Španiju) useremo se od straha, a kada trebamo igrati sa manje poznatim imenima, tada su levati i bezveznjakovici, te u oba slučaja dobijemo po njušci.

Stvarno mi nije jasno kako Slovenci, a u zadnje vrijeme i Crnogorci, uspijevaju onako povezano, planski i timski igrati, pa nije moguće da je to zbog saveza? Naša taktika je sranje, ne umijemo ni dva dodavanja kako treba izvesti, nesigurni smo i jedva cekamo da se lopte rijesimo, nema nikakve ljepote u igri... to nije samo do saveza! A svakako toj bagri n etreba oprostiti čak i da se kvalifikujemo, nadam se d aće uefa i fifa biti dosljedne kada su ove zadnje aktuelnosti u pitanju...
memlija

#600 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by memlija »

atmel wrote:
memlija wrote:evo najnovijih priča iz čaršije...... :D navodno Spaha, Miske i ostali namjerno slabo igraju i lagano sabotiraju Sušića da bi na njegovo mjesto što prije zasjeo Barbarez.... :skoljka:

Čaršija :D šta se još priča

Priča se da je 'tikva' pukla još od Portugala,
Pape vs. Miske,
samo se ušuškalo pa se ne priča javno :D
Locked