Dolazi zima - zimske gume

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Zvek

#576 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Zvek »

Ne bih da se mucim, a i tako samo stvaram novu vlagu u bravi. Sutra kupujem ove stvarcice koje ce mi (starom) olaksati jutro.
Bullet Tooth Tony

#577 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Bullet Tooth Tony »

recimo , meni je jako korisna stvarcica ona mala metla...stavis je u gepek, upalis auto i lagano ocistis

Image
johntra

#578 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by johntra »

evo, moje prvo iskustvo sa novim parom Tigar guma naprijed, uz asistenciju Save (slovenačka proizvodnja) pozadi, koje su mi ranije bile naprijed...u pet večeras krenuo ka Mostaru po onom najvećem kijametu...gume nisu pokazale nimalo nesigurnosti ni problema...uz Ivan izašao bez ikakvih problema, treća, četvrta i nekoliko suvića je ostalo iza... :D zasad, po snijegu su fakat odlične...
mišmaš

#579 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by mišmaš »

takve će i bit po snijegu prijatelju, nisam imo frke nikad sa savom... jest da se troše, al majke mu ga mora se trošit... trošio bi se i ja da me ko pegla non stop :D :D
Last edited by mišmaš on 10/12/2010 22:56, edited 1 time in total.
Azamo

#580 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Azamo »

johntra wrote:evo, moje prvo iskustvo sa novim parom Tigar guma naprijed, uz asistenciju Save (slovenačka proizvodnja) pozadi, koje su mi ranije bile naprijed...u pet večeras krenuo ka Mostaru po onom najvećem kijametu...gume nisu pokazale nimalo nesigurnosti ni problema...uz Ivan izašao bez ikakvih problema, treća, četvrta i nekoliko suvića je ostalo iza... :D zasad, po snijegu su fakat odlične...

Ista kombinacija i kod mene od prošle zime i nikad nisam imo' problema :sax: :thumbup:
vnm

#581 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by vnm »

Beg_Babic wrote:recimo , meni je jako korisna stvarcica ona mala metla...stavis je u gepek, upalis auto i lagano ocistis
ove metle znaju izgrebati lak.
Bullet Tooth Tony

#582 Re: Dolazi zima - zimske gume

vnm wrote:
Beg_Babic wrote:recimo , meni je jako korisna stvarcica ona mala metla...stavis je u gepek, upalis auto i lagano ocistis
ove metle znaju izgrebati lak.
nisam do sada imao nekih problema , sto ne znaci da ne znaju a doduse i vozam starije auto po gradu :zoka: :zoka: :)
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#583 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by 1946 »

Beg_Babic wrote:a doduse i vozam starije auto po gradu :zoka: :zoka: :)
Da te nisam upratio na forumu pomislio bih da imaš golfa TDI (IV, V ili VI) u garaži kojeg vozaš samo kad je temperatura 21°,vlažnost vazduha manja od 30% i pritisak 1013 mBara :D
Bullet Tooth Tony

#584 Re: Dolazi zima - zimske gume

Da te nisam upratio na forumu pomislio bih da imaš golfa TDI (IV, V ili VI) u garaži kojeg vozaš samo kad je temperatura 21°,vlažnost vazduha manja od 30% i pritisak 1013 mBara
Dobro si pomislio samo sto nije Golf :)
aMeR_BH

#585 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by aMeR_BH »

johntra wrote:evo, moje prvo iskustvo sa novim parom Tigar guma naprijed, uz asistenciju Save (slovenačka proizvodnja) pozadi, koje su mi ranije bile naprijed...u pet večeras krenuo ka Mostaru po onom najvećem kijametu...gume nisu pokazale nimalo nesigurnosti ni problema...uz Ivan izašao bez ikakvih problema, treća, četvrta i nekoliko suvića je ostalo iza... :D zasad, po snijegu su fakat odlične...
Ja sam se odlucio za 4 Tigra i iskustva su ista. Nikakvih problema
Po mom misljenju su puno bolji izbor od Save. Rekao bih isti kvalitet a manja cijena

Ali kao sto je rusmir par stranica prije napisao, Barum je cijenom tu negdje a kvalitetom je ispred ovih. Onda je definitivno najbolji izbor ovih low-entry zimskih guma Barum
Control panel

#586 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Control panel »

slobodni armirach wrote:
to za gumu oko vrata ima se nabaviti nekih premaza,

a za Bravu kad zaledi:
Obrises usne, udahnes duboku, sagnes, naciljas na bravu, usne na bravu, ispustis vruc zrak iz oba svoja plucna krila

ako ne uspijes iz prve, probaj par puta,
Otvara na bilo kojem minusu
osim ako ti se usne na zalijepe za bravu :D
Doda37

#587 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Doda37 »

citroen wrote:
Zvek wrote:
Beg_Babic wrote:za 10 KM na prvoj pumpi kupis svu mogucu opremu :-D
Sta mi sve treba?
Image
Image
Image
imas ovoga na čpumpama i trznim centrima,to bi trebalo da bude dovoljno
Ne drzati u autu jer onda nema svrhe :)
shibonja

#588 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by shibonja »

Rano jutro pola sest ,silazim ja iz ulaza ,stegla zima pravo ,sredina januara ,da se snijeg ocisti sa kola i tako to ,kad komsija stoji uz svoja kola i pisa na bravu :D ,poledilo komsooo ,kaze jah ,imam svu haparaturu al ostala u kolima :lol:
citroen

#589 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by citroen »

shibonja wrote:Rano jutro pola sest ,silazim ja iz ulaza ,stegla zima pravo ,sredina januara ,da se snijeg ocisti sa kola i tako to ,kad komsija stoji uz svoja kola i pisa na bravu :D ,poledilo komsooo ,kaze jah ,imam svu haparaturu al ostala u kolima :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dobar :D :D :D :D
AmADin_gospo

#590 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by AmADin_gospo »

Zvek wrote:Nije o gumama, ali je tema zima.

Prije 10ak dana sam uspricao WD40 u brave, ali jutros zaledile, morao je upaljac malo da radi po kljucu. Sta vi radite da se brave ne zalede?
Cime namazati gumu oko vrata da se vrata ne zalijepe, a da se ne osteti nesto?
kedere glicerinom ili antifriza na spužvu i namazati... drži neko vrijeme

a za odleđivanje šajbe sam uzeo Sonax odleđivać. dobra stvar praaaavo (a može poslužiti i za odleđivanje brava, naravno, ak oga ne zaboravite u autu) :lol:
Image
shibonja wrote:Rano jutro pola sest ,silazim ja iz ulaza ,stegla zima pravo ,sredina januara ,da se snijeg ocisti sa kola i tako to ,kad komsija stoji uz svoja kola i pisa na bravu :D ,poledilo komsooo ,kaze jah ,imam svu haparaturu al ostala u kolima :lol:
i meni je tako zimus bilo, samo nisam pišao po bravi :lol:
johntra

#591 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by johntra »

ja sam uzeo onaj domaću Belif tečnost za odleđivanje stakla...2,50 KM u Interexu 700 ml...fercera odlično...
AmADin_gospo

#592 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by AmADin_gospo »

a ko je peko rakiju ove godine, može nasuti patoke mjesto vode za brisače.

samo je jebeno drotovima dokazati da tukne šajba a ne alkohol iz usta :D
_Astra_

#593 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by _Astra_ »

AmADin_gospo wrote:ja reko svoje, pola 7, na vrh Huma pod repetitor preko velešića, i nazad. iza mene pun parking na velešićima raje s čeloustonkama.

Fulda kristal montero 3 :thumbup:
Guma je PREPREPREDobra...

Samo, ljudi ocito nisu bas upuceni... Sigurno nece isto "vuci" i pentrati se u Golfu 2.0TDI od 1,5+tone ili Chevroletu Matizu 800ccm od 900kg... bez obzira sto su iste gume na njima....
AmADin_gospo

#594 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by AmADin_gospo »

_Astra_ wrote:Guma je PREPREPREDobra...

Samo, ljudi ocito nisu bas upuceni... Sigurno nece isto "vuci" i pentrati se u Golfu 2.0TDI od 1,5+tone ili Chevroletu Matizu 800ccm od 900kg... bez obzira sto su iste gume na njima....
stavi odgovarajuču dimenziju i penjat će se ko koza, skini 15ke sa matiza i stavi neke 155/75/R13
Teufik

#595 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Teufik »

Dunlop Winter Sport 3D-ukratko,odusevljen sam....dimenzije 205/55 R 16.
Nema proklizavanja,odlicno drzi cestu,kocenje sasvim normalno a u zavojima sasvim normalan osjecaj bez nekog straha da auto izgubi putanju,s tim da naglasavam da nisam
pretjeravao sa brzinom jer je to nemoguce u gradskim guzvama gdje se u ovim snijeznim uslovima ne vozi brze od 60 Km/h.
Isprobao sam je i na par uzbrdica,ono stanem pa ponovo krenem i nikakvih primjedbi.
daxon

#596 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by daxon »

Pri ovim uslovima na putu i u gradskoj vožnji isti bi utisak imao i sa Savom, tigrom i bilo kojim drugim m+s gumama.
citroen

#597 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by citroen »

Teufik wrote:Dunlop Winter Sport 3D-ukratko,odusevljen sam....dimenzije 205/55 R 16.
Nema proklizavanja,odlicno drzi cestu,kocenje sasvim normalno a u zavojima sasvim normalan osjecaj bez nekog straha da auto izgubi putanju,s tim da naglasavam da nisam
pretjeravao sa brzinom jer je to nemoguce u gradskim guzvama gdje se u ovim snijeznim uslovima ne vozi brze od 60 Km/h.
Isprobao sam je i na par uzbrdica,ono stanem pa ponovo krenem i nikakvih primjedbi.
Imao sam istu dimenziju i mogu samo reci da su VRh :D
hopi

#598 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by hopi »

citroen wrote:
Teufik wrote:Dunlop Winter Sport 3D-ukratko,odusevljen sam....dimenzije 205/55 R 16.
Imao sam istu dimenziju i mogu samo reci da su VRh :D
gdje se mogu naći ove gume i po kojoj cijeni jer i meni treba ista dimenzija
Control panel

#599 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Control panel »

isao na bjelasnicu danas. bilo je i snijega na cesti a popodne je malo zaledilo. nije bilo nikakvih problema. cak nisam primijetio da su zimski uslovi. michelin alpin 4 :thumbup:
respo

#600 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by respo »

isao sa tigrovim gumama na bjelasnicu danas
normalna voznja nikakvih problema nije bilo
da idem svaki vikend ili cesce na bjelasnicu ili negdje dalje vjerovatno bi uzeo gume nekog zvucnijeg imena

zasada kao sto rekoh i tigar odradjuje svoje

ps. control mozda smo se i vidjeli :P
Post Reply