Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post Reply
realna do boli

#576 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by realna do boli »

AliceInChains wrote:
realna do boli wrote:U Turskoj sam bila na ljetovanju zadnje dvije godine.
Volim gledati strane putopise ljudi sirom svijeta koji su posjetili izmedju ostalog i Tursku i njihova zapaznja o toj i drugim zemnjama.
Proputovala sam pet kontinenata, dvadest i tri zemlje, i ima pravo da iznesem svoje misljenje.
Tursku sam dozivjela kao zemlju punu kontrasta i kao zemlju u kojoj kada kazem odakle sam, moram, najcesce dodati i bivsa drzava iz Jugoslavije. Pokusaj da spomenem neki, po nama, turcizam izaziva zbunjenost i ljudi nas ne kontaju.
Mislim da imamo previsoko misljenje o sebi..ljudi nemaju pojma ko smo jer sada ne postoji nista po cemu smo u svijetu prepoznatljivi i nismo nikome zanimljivi..
:lol:
Vidim, pauza od SA-x-foruma mi nekad jako dobro skodi. Jer, kad stalno citas neke donje komentare poput ovoga, onda ti jednostavno postane bezzze. Ovako sam se mogao pola dana nasmijati.
Pazite, neko dode na ovu temu da diskutuje o politickoj ulozi Turske u BIH na osnovi jedne SERIJE i DVOSEDMICNOM LJETOVANJU? :lol: :lol: Te likove bogami mozes samo na Balkanu naci....kad ti neko proba rijesiti jednu matematicku formulu sa znanjem iz filozofije :mrgreen:
Samo jos fali onaj guzonja-avatar(ahaljubav?), da boldirano podvuce( :thumbup: ) i neki ugrozeni BH Srbin...i dan mi se vec uljepsao.

Inace, malo ozbiljnije, kad procitamo komentare po ovoj temi, mozemo lako primjetiti, da skoro svaki Bosnjak na ovoj temi pojasnjava, da mu Turska nije matica, da su specijalni(prijateljski, bratski) odnosi samo do te tacke vazne, koliko to prijateljstvo skodi i BIH.
Ali, uprkos toga se svaki drugi ili treci dan nade neki lik, koji tvrdi da to nije tako, i valja to sve iz pocetka opravdati...
Ja se samo pitam, odakle ti likovi znaju, da kod Bosnjaka vlada uvelicano bratijanje izmedu Turske i BIH? Dali oni to primjecuju po, na ovoj temi postavljenim komentarima od Bosnjaka, koje nisu uopste ni procitali? Jer kad bi te komentare na ovoj temi malo procitali, prije nego sto postaju neke budalaste i provokativne komentare(npr. Turska matica Bosnjacima), bi primjetili da to misljenje makar na ovom forumu vecinski i ne vlada. Volim dusmane, providni su :mrgreen:
:bih:
Potpuno pogresan komentar onoga sto sam htjela reci.
O tome ko je dusmanin ovoj zemlji dalo bi se diskutovati, ti ili ja.
Kao sto je i svaki komentar na ovoj temi pogresan..pitanje nije..zele li Bosnjaci da im Turska bude maticna zemlja...nego..pa brate, pitajmo Tursku.
reklimov

#577 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by reklimov »

Mnogo pametnije bi bi bilo da jedna Švedska ili Njemačka budu te matične države, a za to ima realne osnove uzimajući u obzir njihov odnos prema Bošnjačkim izbjeglicama tokom prošlog rata u BiH. Također kada je u pitanju financiranje povratka, obnova infrastrukture te ostali humanitarni projekti od praktične koristi, bilo bi zanimljivo usporediti troškove SAD-a I EU-a sa islamskim svijetom koji zasigurno kaska u tome.

Ali treba također i napomenuti da nas Turska tj Osmanlije nisu prodali Austrijancima, to je u ovom kontekstu jedna zlonamjerna konstatacija uzimajući u obzir da je Otomansko carstvo u tom periodu bilo dovedeno pred jedan svršen čin u kome nisu imali neku slobodu izbora.
Turska u zadnje vrijeme svakako promovira dosta toga pozitivnog kada je u pitanju naša država, posebno u obrazovnom sektoru koji je sigurno i najvažniji, pa eto, makar oni od toga imali više koristi od nas, ipak su nam i takvi korisnij enego da ih uopće nema.
AliceInChains

#578 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by AliceInChains »

realna do boli wrote:
AliceInChains wrote:
realna do boli wrote:U Turskoj sam bila na ljetovanju zadnje dvije godine.
Volim gledati strane putopise ljudi sirom svijeta koji su posjetili izmedju ostalog i Tursku i njihova zapaznja o toj i drugim zemnjama.
Proputovala sam pet kontinenata, dvadest i tri zemlje, i ima pravo da iznesem svoje misljenje.
Tursku sam dozivjela kao zemlju punu kontrasta i kao zemlju u kojoj kada kazem odakle sam, moram, najcesce dodati i bivsa drzava iz Jugoslavije. Pokusaj da spomenem neki, po nama, turcizam izaziva zbunjenost i ljudi nas ne kontaju.
Mislim da imamo previsoko misljenje o sebi..ljudi nemaju pojma ko smo jer sada ne postoji nista po cemu smo u svijetu prepoznatljivi i nismo nikome zanimljivi..
:lol:
Vidim, pauza od SA-x-foruma mi nekad jako dobro skodi. Jer, kad stalno citas neke donje komentare poput ovoga, onda ti jednostavno postane bezzze. Ovako sam se mogao pola dana nasmijati.
Pazite, neko dode na ovu temu da diskutuje o politickoj ulozi Turske u BIH na osnovi jedne SERIJE i DVOSEDMICNOM LJETOVANJU? :lol: :lol: Te likove bogami mozes samo na Balkanu naci....kad ti neko proba rijesiti jednu matematicku formulu sa znanjem iz filozofije :mrgreen:
Samo jos fali onaj guzonja-avatar(ahaljubav?), da boldirano podvuce( :thumbup: ) i neki ugrozeni BH Srbin...i dan mi se vec uljepsao.

Inace, malo ozbiljnije, kad procitamo komentare po ovoj temi, mozemo lako primjetiti, da skoro svaki Bosnjak na ovoj temi pojasnjava, da mu Turska nije matica, da su specijalni(prijateljski, bratski) odnosi samo do te tacke vazne, koliko to prijateljstvo skodi i BIH.
Ali, uprkos toga se svaki drugi ili treci dan nade neki lik, koji tvrdi da to nije tako, i valja to sve iz pocetka opravdati...
Ja se samo pitam, odakle ti likovi znaju, da kod Bosnjaka vlada uvelicano bratijanje izmedu Turske i BIH? Dali oni to primjecuju po, na ovoj temi postavljenim komentarima od Bosnjaka, koje nisu uopste ni procitali? Jer kad bi te komentare na ovoj temi malo procitali, prije nego sto postaju neke budalaste i provokativne komentare(npr. Turska matica Bosnjacima), bi primjetili da to misljenje makar na ovom forumu vecinski i ne vlada. Volim dusmane, providni su :mrgreen:
Kao sto je i svaki komentar na ovoj temi pogresan..pitanje nije..zele li Bosnjaci da im Turska bude maticna zemlja...nego..pa brate, pitajmo Tursku.
Aha, znaci to i nije bilo stvarno pitanje, i istomisljenici poput tebe nisu ni imali namjeru, da o tome diskutuju. A o cemu onda citavih 20 stranica "debilne" diskusije? A ti se jos ukljucila u tu istu? :mrgreen:

Zato sto je to tvoje razmisljanje veoma interesantno i, cini mi se, veliki dio ljudi misli u isti pravac kao ti, sam se bas ja nasao spreman malo rasvjetliti tu citavu vasu mizeriju :mrgreen: :

Znaci, kad zapadne zemlje(vecinom Evropske) pitaju velesilu SAD, do koje mjere smiju ili ne smiju, sta hoce a sta ne, sta bi htjeli a sta nebi, koje bi interese htjeli stititi itd....onda su te zemlje pametne i Evropljani nisu automatski Amerikanci
Kad jedan srpski predstavnik ode u Rusiju da se informise kod Kremela, do koje mjere on moze stiti svoj srpski interes u Bosni i Hercegovini, a i siroj regiji, i s tim u razvojnom smislu kociti Bosnu i regiju i druge ljude u toj istoj(Bosnjake, Hrvate), onda se prica o pametnim Srbima

E, kad vidi jedan "Bosnjo" da Turska ojacava i polako ali sigurno postaje regionalna sila i potom ode da se informise, koju granicu(u ilustrativnom smislu) bio on mogao preskociti, da poboljsa njegov zivotni status u sopstvenoj zemlji, onda je taj isti Bosnjo u tvojim ocima i u ocima nekih drugih nista vise nego glupi Turcin, koji je spreman prodati sopstvenu zemlju za iskljucivo Turske interese. :mrgreen: Dakle, kad svi mogu pojuriti kod drugih velesila u kriznim vremenima, Bosnjaci to ipak ne moraju, jer smo i mi jedna regionalna velesila, koja sama moze rijesiti sve, osim unutrasnjih pitanja :mrgreen:

Uh, da ne zaboravim: Rusija i Amerika nemaju nikakve sopstvene interese na Balkanu....ali oni lukavi Turci.... :x :dance:
:lol: :lol: :lol:

Sve bi ja mogao biti, samo ne homoseksualac i dusman-jednostavno mi to nije u prirodi :mrgreen:

Umjesto da poslje 20 stranica pocnemo o tome dikutovati, za sta bi mi kod Turaka mogli lobirati i na koji nacin bi oni nama mogli biti korisni, da ojacamo ovu nasu jednu i jedinu, mi se borimo sa dusmanima oko provokativnog pitanja: "Jesi li dovoljno Bosnjak?"
Kao sto bi onaj ordinarni Bosanac rekao njegovim pametnijim kontrapartima: "Mici mi se s linije" :mrgreen:

realna do boli

#579 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by realna do boli »

Da udahnes par puta, procitas smireno bez unaprijed smisljenog, mozda bi i skontao da sam ja napisala:
Da nemam nista protiv bilo koje drzave koja nam zeli biti prijatelj, bez ucjenjivanja.
Da je za mene jedina maticna drzava moja BiH.
Da su prvenstveno, danas, ekonomski intertesi ti koji odredjuju neka prijateljstva medju drzavam.
Da, po meni treba ici naprijed i to ne korak po korak, nego trceci, da stignemo bar one s kraja Europe po bilo kojem statistickom pokazatelju.
I sesto..i dalje me pogresno shvatas..ali to je vec tvoj problem.
AliceInChains

#580 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by AliceInChains »

realna do boli wrote:Da udahnes par puta, procitas smireno bez unaprijed smisljenog, mozda bi i skontao da sam ja napisala:
Da nemam nista protiv bilo koje drzave koja nam zeli biti prijatelj, bez ucjenjivanja.
Da je za mene jedina maticna drzava moja BiH.
Da su prvenstveno, danas, ekonomski intertesi ti koji odredjuju neka prijateljstva medju drzavam.
Da, po meni treba ici naprijed i to ne korak po korak, nego trceci, da stignemo bar one s kraja Europe po bilo kojem statistickom pokazatelju.
I sesto..i dalje me pogresno shvatas..ali to je vec tvoj problem.
Pazi, razumijem ja tebe i ljude poput tebe vrlo dobro. Nego to vase misljenje u mojim ocima nije skroz savrseno. Evo da ti objasnim sto:

Najveci taj va argumenat je:
U kojem smislu smo mi kao BIH ekonomski vazni za Tursku? Ama bas u nikakvom.
Razumijem ja, da Turci imaju neke interese kod nas? Ali, nemozes ti te interse gajiti i ubrati u BIH ako Bosnjo nevidi u tome nikakav svoj interes. Znaci, nesta nam se uzvratiti moze, ili drugacije formulirano: Mi Bosnjaci mozemo i morema isto tako nesta ocekivati i od Turaka?

Ali opet, sto bas Turci gaje specijalne interese/odnose kod nas Bosnjaka, a ne kod Albanaca ili drugih muslimana :? ? Zato sto se Albanci na neki nacin ne "brate" sa njima u toj kolicini kao sto to mi radimo. Ja to bratstvo kao Bosnjak razumijem kao neku vrstu prirodne resurse i glup bi bio od starta sjesti na jednu busotinu, u kojoj predpostavljam da se nalazi plin(korist)-znaci se na startu razrijesiti tog bratstva. Jer, sta mislite kako ce na to razdruzivanje reagirati Turci i kome je bas to prvenstveno namjera?? Mozda dusmanima? :mrgreen:
supervizor

#581 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by supervizor »

Eksplozija turskog gospodarstva, porastao BDP

14.09.2010
Svijet

Turska bilježi gospodarski rast već treći kvartal zaredom. U prva tri mjeseca ove godine tursko je gospodarstvo imalo rast od 11,7 posto.
Rast turskoga BDP-a u drugome kvartalu iznenadio je i najoptimističnije analitičare.
Naime, tursko gospodarstvo je u drugom kvartalu ove godine raslo za izvrsnih 10,3 posto, stoji u danas objavljenim podacima turskoga statističkoga ureda. Rezultat je to koji je nadišao sva očekivanja.
Turska bilježi gospodarski rast već treći kvartal zaredom. U prva tri mjeseca ove godine tursko je gospodarstvo imalo rast od 11,7 posto, što je usporedivo još jedino s rastom kineskog gospodarstva.
hercegovac_pravi

#582 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by hercegovac_pravi »

AliceInChains wrote:
realna do boli wrote: :lol:

Aha, znaci to i nije bilo stvarno pitanje, i istomisljenici poput tebe nisu ni imali namjeru, da o tome diskutuju. A o cemu onda citavih 20 stranica "debilne" diskusije? A ti se jos ukljucila u tu istu? :mrgreen:

Zato sto je to tvoje razmisljanje veoma interesantno i, cini mi se, veliki dio ljudi misli u isti pravac kao ti, sam se bas ja nasao spreman malo rasvjetliti tu citavu vasu mizeriju :mrgreen: :

Znaci, kad zapadne zemlje(vecinom Evropske) pitaju velesilu SAD, do koje mjere smiju ili ne smiju, sta hoce a sta ne, sta bi htjeli a sta nebi, koje bi interese htjeli stititi itd....onda su te zemlje pametne i Evropljani nisu automatski Amerikanci
Kad jedan srpski predstavnik ode u Rusiju da se informise kod Kremela, do koje mjere on moze stiti svoj srpski interes u Bosni i Hercegovini, a i siroj regiji, i s tim u razvojnom smislu kociti Bosnu i regiju i druge ljude u toj istoj(Bosnjake, Hrvate), onda se prica o pametnim Srbima

E, kad vidi jedan "Bosnjo" da Turska ojacava i polako ali sigurno postaje regionalna sila i potom ode da se informise, koju granicu(u ilustrativnom smislu) bio on mogao preskociti, da poboljsa njegov zivotni status u sopstvenoj zemlji, onda je taj isti Bosnjo u tvojim ocima i u ocima nekih drugih nista vise nego glupi Turcin, koji je spreman prodati sopstvenu zemlju za iskljucivo Turske interese. :mrgreen: Dakle, kad svi mogu pojuriti kod drugih velesila u kriznim vremenima, Bosnjaci to ipak ne moraju, jer smo i mi jedna regionalna velesila, koja sama moze rijesiti sve, osim unutrasnjih pitanja :mrgreen:

Uh, da ne zaboravim: Rusija i Amerika nemaju nikakve sopstvene interese na Balkanu....ali oni lukavi Turci.... :x :dance:
:lol: :lol: :lol:

Sve bi ja mogao biti, samo ne homoseksualac i dusman-jednostavno mi to nije u prirodi :mrgreen:

Umjesto da poslje 20 stranica pocnemo o tome dikutovati, za sta bi mi kod Turaka mogli lobirati i na koji nacin bi oni nama mogli biti korisni, da ojacamo ovu nasu jednu i jedinu, mi se borimo sa dusmanima oko provokativnog pitanja: "Jesi li dovoljno Bosnjak?"
Kao sto bi onaj ordinarni Bosanac rekao njegovim pametnijim kontrapartima: "Mici mi se s linije" :mrgreen:

:bih:[/quote]
:thumbup: :thumbup:

I tako dođošmo da srži teme. Zamotavaju oni i uvijaju ali nekako im uvjek ispliva ono što ih kopka a to je da postoji realna mogićnost da i BiH dobije aktivnog saveznika. E to je ono što njih kopka. kakve "matične" države i "hurci ..palci". Ta samo hajvan može pomisliti da Turska može biti "matična država" Bošnjaka. Ali ako im je tako lakše liječiti frustracije..neka im bude..
luckypot

#583 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by luckypot »

Pa sto nije receno odmah na pocetku teme sta je cilj rasprave? Trebalo je pitanje preformulisati sa "Da li to Bosnjaci traze saveznike u slaboj, nazadnoj i prema njima zlonamjernoj Turskoj naspram jakih, progresivnih i prema njima dobronamjernih Srbije i Hrvatske?"

Kad se samo sjetim kad je onaj Medj. Sud Pravde proglasio Tursku odgovornom za genocid nad Bosnjacima, pa Tursko rusenje Starog Mosta, pa svi oni logori sto su otvorili, nikad im se to nece zaboraviti. A Srbija i Hrvatska ih cijelo vrijeme pomagale i tajno naoruzavale u borbi protiv Turaka. Ko bi bolje saveznike u opasnim situacijama pozelio, tako se gradi povjerenje.
fakat

#584 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by fakat »

luckypot wrote:Pa sto nije receno odmah na pocetku teme sta je cilj rasprave? Trebalo je pitanje preformulisati sa "Da li to Bosnjaci traze saveznike u slaboj, nazadnoj i prema njima zlonamjernoj Turskoj naspram jakih, progresivnih i prema njima dobronamjernih Srbije i Hrvatske?"

Kad se samo sjetim kad je onaj Medj. Sud Pravde proglasio Tursku odgovornom za genocid nad Bosnjacima, pa Tursko rusenje Starog Mosta, pa svi oni logori sto su otvorili, nikad im se to nece zaboraviti. A Srbija i Hrvatska ih cijelo vrijeme pomagale i tajno naoruzavale u borbi protiv Turaka. Ko bi bolje saveznike u opasnim situacijama pozelio, tako se gradi povjerenje.
Tako je, e ovo bas vrijedi boldirati jer uz ovakve susjede stvarno ne treba brinuti za buducnost, a proslost zaboraviti, ili im se fino izvinuti.
avicena

#585 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by avicena »

Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
Amaaan,amaaaan... jok. :mrgreen:
AliceInChains

#586 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by AliceInChains »

fakat wrote:
luckypot wrote:Pa sto nije receno odmah na pocetku teme sta je cilj rasprave? Trebalo je pitanje preformulisati sa "Da li to Bosnjaci traze saveznike u slaboj, nazadnoj i prema njima zlonamjernoj Turskoj naspram jakih, progresivnih i prema njima dobronamjernih Srbije i Hrvatske?"

Tako je, e ovo bas vrijedi boldirati jer uz ovakve susjede stvarno ne treba brinuti za buducnost, a proslost zaboraviti, ili im se fino izvinuti.
I onda nam isti ti dusmani dodu u pomoc: "Ma gde bre? Specijalni odnosi? Ne dajte se Bosnjaci, sitite tu VASU(odjednom) BIH! Nije vam valjda Turska matica? Ne dopustite, da vas neki mutni "specijalni" odnosi sa zlonamjernom Turskom dovedu u robiju Turaka :mrgreen: Mozete vi sve sami, i bez Turaka!"
Ko je jos skontao cilj dusmana u ovoj raspravi? :mrgreen:
AliceInChains

#587 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by AliceInChains »

reklimov wrote:Mnogo pametnije bi bi bilo da jedna Švedska ili Njemačka budu te matične države, a za to ima realne osnove uzimajući u obzir njihov odnos prema Bošnjačkim izbjeglicama tokom prošlog rata u BiH. Također kada je u pitanju financiranje povratka, obnova infrastrukture te ostali humanitarni projekti od praktične koristi, bilo bi zanimljivo usporediti troškove SAD-a I EU-a sa islamskim svijetom koji zasigurno kaska u tome.

Ali treba također i napomenuti da nas Turska tj Osmanlije nisu prodali Austrijancima, to je u ovom kontekstu jedna zlonamjerna konstatacija uzimajući u obzir da je Otomansko carstvo u tom periodu bilo dovedeno pred jedan svršen čin u kome nisu imali neku slobodu izbora.
Turska u zadnje vrijeme svakako promovira dosta toga pozitivnog kada je u pitanju naša država, posebno u obrazovnom sektoru koji je sigurno i najvažniji, pa eto, makar oni od toga imali više koristi od nas, ipak su nam i takvi korisnij enego da ih uopće nema.
Nebih na tvom mjestu bio skroz siguran u to. Sta se tice odnosa prema Bosnjacima/izbjeglicama....pa sigurno su dobri prema njima, jer su prosjecno obrazovaniji nego drugi gastarbajeteri, kao npr. Turci. Jos sami ne tezu prema tome da se getoiziraju. Dvije-tri generacije kasnje Bosnjak nece ni znati, da je bio Bosnjak, a kamoli musliman-to ti je ta cijena, koju BIH na drugoj strana mora placati, zato sto je uglavnom sekularna.
Sta se tice vanjske politike tih sa tvoje strane nabrojanih zemalja prema Bosni....Pa najbolje bi za njih i bilo, kad bi se Bosnjaci rasirili po Evropskim zemljama....i problem vecinski muslimanske BIH je rijesen. Jer, uticaj muslimaskih drzava sa istoka u BIH i drugim vecinski muslimanskim zemljama u Evropi je sasvim sigurno nepozeljan. Mislis li ti, Evropljani se raduju sto Turska ekonomski ojacava i siri njenu politiku na Balkan? Tvrditi po Evropskim stampama:(Vecinski) sigurno ne.

Sta se tice financijske pomoci Bosnjacima...pa to i nebih preuvelicavao. Prije nego sto ti dam primjer, da pojasnim: SAD i Evropska unija u ovim pitanjima skroz drugu politiku vode.

Evo ti sad primjer: Valjda ti kaze nevladina organizacija "Konrad Adenauer Stiftung" iz Njemacke nesta, koja i nije bas potpuno nevladina organizacija, jer je finasira Merkelova katolicka partija. Ja sam primjetio, da oni jako puno investiraju u obrazovanje Bosanskih katolika, tj. Hrvata-pogotovo sta se tice studiranja u Austriji ili Njemackoj. Sto oni ne investiraju jednako puno i u obrazovanje Bosnjaka??
By the way, ta ista organizacija (cudno ali stvarnost) investira opoziciju u Venecueli-vec prije dugo vremena dokazano. To samo za dokaz-imaju i Njemacke nevladine organizacije dugorocne politicke ciljeve. Ne trebaju lijepe rijeci nikad zamutiti oci!
Cyber-harambashica

#588 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by Cyber-harambashica »

evo ,izgubise srbi od turaka a u Novom Pazaru i Mitrovici bosnjaci/albanci navijali za turke. zapravo, nije im bila bitna pobeda turske koliko poraz Srbije

Jbt...zamisljam sebe kako upadam sa nekom ruskom iliti grckom zastavom i radujem se sto je pobedila Bosnu. koji BLAH, fuj. Ja navijam za sve moje bivse republike i ne znam koji ce mi Q njake tamo maticne,,,uh sto sam nervozna
mO k3

#589 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by mO k3 »

Cyber-harambashica wrote:evo ,izgubise srbi od turaka a u Novom Pazaru i Mitrovici bosnjaci/albanci navijali za turke. zapravo, nije im bila bitna pobeda turske koliko poraz Srbije

Jbt...zamisljam sebe kako upadam sa nekom ruskom iliti grckom zastavom i radujem se sto je pobedila Bosnu. koji BLAH, fuj. Ja navijam za sve moje bivse republike i ne znam koji ce mi Q njake tamo maticne,,,uh sto sam nervozna
Problem je u proslosti.... svejedno je protiv koga srbija igrala... ja cu navijati protiv nje...
AliceInChains

#590 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by AliceInChains »

Cyber-harambashica wrote:evo ,izgubise srbi od turaka a u Novom Pazaru i Mitrovici bosnjaci/albanci navijali za turke. zapravo, nije im bila bitna pobeda turske koliko poraz Srbije

evo ,izgubise srbi od turaka a u Dodikovom cetnitetu i Mitrovici srpskoj navijali za Srbiju. zapravo, nije im bio bitan poraz Srbije, nego pobjeda Turske.

Jbt...zamisljam sve one Srbe koji masu sa onim srpskim zastavama protiv Turske, Bosne i Kosova i na kraju dobiju po njusci. :mrgreen: koji BLAH, fuj. Ja navijam za moju jednu i jedinu :bih: a prepustavam drugima guzolizanje maticne,,,uh sto sam nervozan zbog poraza dusmana, koji su cekali da se na sportski nacin "osvete" Turcima, ali u pozitivnom smislu :mrgreen:
mO k3

#591 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by mO k3 »

AliceInChains wrote:

evo ,izgubise srbi od turaka a u Dodikovom cetnitetu i Mitrovici srpskoj navijali za Srbiju. zapravo, nije im bio bitan poraz Srbije, nego pobjeda Turske.

Jbt...zamisljam sve one Srbe koji masu sa onim srpskim zastavama protiv Turske, Bosne i Kosova i na kraju dobiju po njusci. :mrgreen: koji BLAH, fuj. Ja navijam za moju jednu i jedinu :bih: a prepustavam drugima guzolizanje maticne,,,uh sto sam nervozan zbog poraza dusmana, koji su cekali da se na sportski nacin "osvete" Turcima, ali u pozitivnom smislu :mrgreen:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Cyber-harambashica

#592 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

AliceInChains wrote:

Samo napred!
Cyber-harambashica

#593 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Ljudi iz republike srpske su vas problem i grozite se na to koliko hocete ( i sa pravom) , ja cu na ovo MOJE (Kosovo JOS NISAM priznala, za mene ce ono uvek biti deo Srbije) isto sa pravom.

Srecom pa misle i neki kao ja, da zivim u proslosti ne zelim. Ili treba da se selim iz Nemacke posto pobishe 10 milijona...hm..

Sta je harambashica htela reci: ah da...navijam za drzavu u kojoj zivim i za drzavu gde su mi koreni.
AliceInChains

#594 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by AliceInChains »

Cyber-harambashica wrote:
AliceInChains wrote:

Samo napred!
Hvala, vec idem :mrgreen: A mogla bi i ti? :bih:
Cyber-harambashica

#595 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

ah da..ko vas kara, devojke :P
Normalan.ba

#596 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by Normalan.ba »

Cyber-harambashica wrote:ah da..ko vas kara, devojke :P
A niko baga mi,čim po vazdan tabere :D
AliceInChains

#597 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by AliceInChains »

Samo siris vec prije deset stranica prezvakano misljenje tvojih istomisljenjika, koji cijene 100% :mrgreen: Bosanske korijene. Ali tad kad im ipak ispadne neka rijec na srpski :mrgreen:
A ponekad iznosis i gluposti, kao ovo: "ah da..ko vas kara, devojke :razz: " Nema karanja, PRE nego sto rasiris lePezu :razz:
Cyber-harambashica

#598 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

AliceInChains wrote:
Samo siris vec prije deset stranica prezvakano misljenje tvojih istomisljenjika, koji cijene 100% :mrgreen: Bosanske korijene. Ali tad kad im ipak ispadne neka rijec na srpski :mrgreen:
A ponekad iznosis i gluposti, kao ovo: "ah da..ko vas kara, devojke :razz: " Nema karanja, PRE nego sto rasiris lePezu :razz:
ih,kao da ja imam vremena da citam BAS OVU temu, nego sam procitala vest o utakmici, vidjoh da je ovde aktualna tema TURSKA ovo - ono i napisala....

nego, blago tvom frajeru kad se tako lako palis....procitaj pazljivo sta sam napisala i malo se potrudi
AliceInChains

#599 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by AliceInChains »

Cyber-harambashica wrote:
AliceInChains wrote:
ih,kao da ja imam vremena da citam BAS OVU temu, nego sam procitala vest o utakmici, vidjoh da je ovde aktualna tema TURSKA ovo - ono i napisala....

nego, blago tvom frajeru kad se tako lako palis....procitaj pazljivo sta sam napisala i malo se potrudi
Eto, hvala ti za dobronamjernost, ali ovo nije tema:

1. Utakmica Srbija-Turska
2. Dobrosusjedski odnosi izmedu Srbije i BIH

Ako ne citas ovu temu, i ispljujes neko "nidze veze" misljenje, onda ne trbas biti ni ljuta, sto se ja malo "sprdam" sa tobom, jer ima puno "dobronamjernih" Velikosrba, koji isto tako fino zapocnu kao ti i namjerno fulaju temu, da bi skrenuli paznju od aktualne diskusije. Sa ovim zavrsam diskusiju sa tobom. :thumbup:
Bosnolog

#600 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?

Post by Bosnolog »

supervizor wrote:Eksplozija turskog gospodarstva, porastao BDP

14.09.2010
Svijet

Turska bilježi gospodarski rast već treći kvartal zaredom. U prva tri mjeseca ove godine tursko je gospodarstvo imalo rast od 11,7 posto.
Rast turskoga BDP-a u drugome kvartalu iznenadio je i najoptimističnije analitičare.
Naime, tursko gospodarstvo je u drugom kvartalu ove godine raslo za izvrsnih 10,3 posto, stoji u danas objavljenim podacima turskoga statističkoga ureda. Rezultat je to koji je nadišao sva očekivanja.
Turska bilježi gospodarski rast već treći kvartal zaredom. U prva tri mjeseca ove godine tursko je gospodarstvo imalo rast od 11,7 posto, što je usporedivo još jedino s rastom kineskog gospodarstva.
http://www.baacbh.org/site/ba/?action=c ... tion&ID=17
http://www.turkishcoalition.org/index.html

:mrgreen:
Post Reply