Potpuno pogresan komentar onoga sto sam htjela reci.AliceInChains wrote:realna do boli wrote:U Turskoj sam bila na ljetovanju zadnje dvije godine.
Volim gledati strane putopise ljudi sirom svijeta koji su posjetili izmedju ostalog i Tursku i njihova zapaznja o toj i drugim zemnjama.
Proputovala sam pet kontinenata, dvadest i tri zemlje, i ima pravo da iznesem svoje misljenje.
Tursku sam dozivjela kao zemlju punu kontrasta i kao zemlju u kojoj kada kazem odakle sam, moram, najcesce dodati i bivsa drzava iz Jugoslavije. Pokusaj da spomenem neki, po nama, turcizam izaziva zbunjenost i ljudi nas ne kontaju.
Mislim da imamo previsoko misljenje o sebi..ljudi nemaju pojma ko smo jer sada ne postoji nista po cemu smo u svijetu prepoznatljivi i nismo nikome zanimljivi..![]()
Vidim, pauza od SA-x-foruma mi nekad jako dobro skodi. Jer, kad stalno citas neke donje komentare poput ovoga, onda ti jednostavno postane bezzze. Ovako sam se mogao pola dana nasmijati.
Pazite, neko dode na ovu temu da diskutuje o politickoj ulozi Turske u BIH na osnovi jedne SERIJE i DVOSEDMICNOM LJETOVANJU?![]()
Te likove bogami mozes samo na Balkanu naci....kad ti neko proba rijesiti jednu matematicku formulu sa znanjem iz filozofije
![]()
Samo jos fali onaj guzonja-avatar(ahaljubav?), da boldirano podvuce() i neki ugrozeni BH Srbin...i dan mi se vec uljepsao.
Inace, malo ozbiljnije, kad procitamo komentare po ovoj temi, mozemo lako primjetiti, da skoro svaki Bosnjak na ovoj temi pojasnjava, da mu Turska nije matica, da su specijalni(prijateljski, bratski) odnosi samo do te tacke vazne, koliko to prijateljstvo skodi i BIH.
Ali, uprkos toga se svaki drugi ili treci dan nade neki lik, koji tvrdi da to nije tako, i valja to sve iz pocetka opravdati...
Ja se samo pitam, odakle ti likovi znaju, da kod Bosnjaka vlada uvelicano bratijanje izmedu Turske i BIH? Dali oni to primjecuju po, na ovoj temi postavljenim komentarima od Bosnjaka, koje nisu uopste ni procitali? Jer kad bi te komentare na ovoj temi malo procitali, prije nego sto postaju neke budalaste i provokativne komentare(npr. Turska matica Bosnjacima), bi primjetili da to misljenje makar na ovom forumu vecinski i ne vlada. Volim dusmane, providni su![]()
O tome ko je dusmanin ovoj zemlji dalo bi se diskutovati, ti ili ja.
Kao sto je i svaki komentar na ovoj temi pogresan..pitanje nije..zele li Bosnjaci da im Turska bude maticna zemlja...nego..pa brate, pitajmo Tursku.