Kladionica - vol. 2

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
karanana

#576 Re: Kladionica - vol. 2

Post by karanana »

Tomahawk11 wrote:CRVENA ZVEZDA KOSARKA 1 1,95
Koeficijent je u velikom padu, razlozi leze u ekipi Zadra koja se moze opisati kao raspad sistema.
za zadrov raspad sistema nisam cuo, ali zvezda je u raspadu vec nekoliko mjeseci i veceras se pokazalo da je raspadnuta.

ne kontam ovo sa betfaira. sta je lay?
Chivas1

#577 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Chivas1 »

back je da ce nesto bit..a lay je da nece bit..znaci pogadjas da ce neko pobjedit il da neko nece pobjedit :D il nerijeseno il sta ja znam .. sto taj kaze 0:0 da nece bit ..ako sam dobro skonto a mislim da nisam :lol: de nek nam neko objasni jebote da probamo danas ovo :D
Chivas1

#578 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Chivas1 »

Ajd ev nesto sam gledo sad nek mi objasne ovi betfairovci :D navuko sam se ..morat cu uplatit danas :D
Znaci evo npr. danas Manchestre-Totenham .. ja stavim lay Totenham ( to znaci da TOtenham nece pobjedit ? ) i stavvim npr. da mi dobitak bude 20 € (ako sam dobro skonto kad igras lay stimas koliki hoces dobitak a ne ulog ) i sad kad ja to potvrdim sta se desava dalje ? ..ako niko ne prihvati ? ako ne pobjedi Totenham ja dobijam 20 € ? ajd objasnite zanima me sta ako niko ne prihvati ? :D
pirmin

#579 Re: Kladionica - vol. 2

Post by pirmin »

Chivas1 wrote:Ajd ev nesto sam gledo sad nek mi objasne ovi betfairovci :D navuko sam se ..morat cu uplatit danas :D
Znaci evo npr. danas Manchestre-Totenham .. ja stavim lay Totenham ( to znaci da TOtenham nece pobjedit ? ) i stavvim npr. da mi dobitak bude 20 € (ako sam dobro skonto kad igras lay stimas koliki hoces dobitak a ne ulog ) i sad kad ja to potvrdim sta se desava dalje ? ..ako niko ne prihvati ? ako ne pobjedi Totenham ja dobijam 20 € ? ajd objasnite zanima me sta ako niko ne prihvati ? :D
Ako trenutno lay-as Tottenham sa 20 € imas ovo:

Image

Dobitak ti je onoliko koliko si uplatio, dakle u ovom slucaju 20€ a gubitak se racuna po formuli

X*Q - X

...gdje je X ulog a Q kvota, dakle opet ovaj tvoj slucaj:

20*6,4 - 20=108

...pa ti skontaj. :D
Chivas1

#580 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Chivas1 »

Znaci da bi uplatio to moram imat 108 € na racunu u slucaju da pobjedi Totenham da mogu isplatit onog ko je igrao da ce pobjedit ? Znaci gubitak se racuna koliki ulog stavim puta kvota (da mogu isplatit onog ko uplati ) a dobitak je duplo(pare onoga ko je uplatio ) bez obzira koja kvota bila ? Al koja budala ce uplatit na TOtenham ? I koja budala ce uplatit npr.neki drugi par da igram pobjeda gosta gdje nema sanse da pobjedi gost ko ce to uplatit ? Il da cekam budale ? :D
pirmin

#581 Re: Kladionica - vol. 2

Post by pirmin »

Chivas1 wrote:Znaci da bi uplatio to moram imat 108 € na racunu u slucaju da pobjedi Totenham da mogu isplatit onog ko je igrao da ce pobjedit ? Znaci gubitak se racuna koliki ulog stavim puta kvota (da mogu isplatit onog ko uplati ) a dobitak je duplo(pare onoga ko je uplatio ) bez obzira koja kvota bila ? Al koja budala ce uplatit na TOtenham ? I koja budala ce uplatit npr.neki drugi par da igram pobjeda gosta gdje nema sanse da pobjedi gost ko ce to uplatit ? Il da cekam budale ? :D
Da, za lay moras biti potkovan na racunu jer sto je vjerovatnoca nekog dogadjaja manja to je veca kvota a samim tim i potencijalni gubitak.
Uz svaku ponudu lay ili back stoji koliko je moguce na toj varijanti zaraditi love.Oko slabijih liga iz raznih vukojebina(finska druga, norveska treca itd...)se vrte male pare ali je na primjer na zadnjem duelu Real-Milan
bilo u opticaju vise od 8Mil €.
A to da nema "budala" koji ce se kladiti na Tottenham, grdno grijesis u procjeni...ima daleko bizarnijih stvari koje mozes lay-ovati s tim da je, kao sto vec rekoh, lova koju bi mogao izgubiti procentualno ogromna.

Primjer:
Lay-kvota na rezultat 3:0 za Tottanham je 150 pa ti racunaj koliko bi tu mogao izgubiti da stvari krenu po zlu. :-) :D
Chivas1

#582 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Chivas1 »

:D Ovo fakat zvuci mocno :D :lol:
Znaci uplatim sad 20 € na racun..uplatim 2 € da Totenham nece pobjedit ...i cekam :D ako ne pobjedi dobit cu 2 € :D ali ja kad stavim to na onu kvotu koju mi oni nude (ne mjenjam ja ) hocel to proc sigurno neko kupit ..uostalom ako i ne kupi vracaju mi se pare :D a ako stavim neku svoju kvotu jel to teze ide ? posto pretpostavljam da svi gledaju ono ljubicasto i na to klikcu :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#583 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Tomahawk11 »

karanana wrote:
Tomahawk11 wrote:CRVENA ZVEZDA KOSARKA 1 1,95
Koeficijent je u velikom padu, razlozi leze u ekipi Zadra koja se moze opisati kao raspad sistema.
za zadrov raspad sistema nisam cuo, ali zvezda je u raspadu vec nekoliko mjeseci i veceras se pokazalo da je raspadnuta.

ne kontam ovo sa betfaira. sta je lay?
Izgleda da je Zvezda jos gora od Zadra. :oops: Zadar se haman jos nije skroz raspao kao ovi kokosari iz Bg. Zadru je otisao centar, najbolji igrac, nema para, ekipa je u finansijskim problemima. Ipak su bolji od sugave Zvezde.
pirmin

#584 Re: Kladionica - vol. 2

Post by pirmin »

Ono sto ti lay-as, to je neciji back i obratno.
Ti mozes ponuditi neku kvotu, stati u red :D i cekati da je, ako je iole realna, neko prihvati.

Image

Zvucim kao da radim za BF ali mi je kod njih interesantno to da se lova obrce medju nama
kladerima :D i da mi odredjujemo te kvote koje su u prosjeku vece nego u klasicnim kladionicama kao i
ta lay-varijanta jer je u dosta slucajeva mnogo lakse naci neki dogadjaj da se nece(!) desiti nego gadjati
iskljucivo jednu varijantu koja "mora doci".

Bilo bi dobro da se ukljuci jos neko u diskusiju ko ima iskustva sa BF-om...ja sam tek nekih mjesec-dva
na trzistu :D i polako se stelim, treniram sa malom lovom. :D
Chivas1

#585 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Chivas1 »

Ajd jos ovo i da obrnem prvu lovu tamo :D Nije mi jasno za ovo ispod kvote ovaj iznos .. to je najveci moguci iznos koji mozes uplatiti na to ? znaci sad ako ispod lay na Totenham stoji 1000... € hocel odmah cim ja postavim lay na Totenham nekome biti dodjeljena ta moja ponuda :D Nisam dobro postavio pitanje :lol: :lol: aj objasni sta tacno znaci ovaj iznos ispod kvote ... sve mi se izmiksalo isto iftar :D :lol:
ProbuseniDolar

#586 Re: Kladionica - vol. 2

Post by ProbuseniDolar »

Jebo lud zbunjenog :D
Chivas1

#587 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Chivas1 »

:lol: :lol: Ma ode ja uplatit ovo pa sta bude :D Dobije se bonus do 30 € al moras opkladu napravit toliko koliko uplatis .. i ako ofulas oni ti daju 30 € ako dobijes nema bonusa samo dobitak opklade i et :D al eto nije lose ni to sad cu spucat 30 € na neki par pa et :D
Chivas1

#588 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Chivas1 »

Ev registrovo sam se i sad ne kontam nigdje mi ne pise da imam pravo na onu opkladu ako izgubim vracaju mi se pare :D a dok sam se registrovo pisalo je i bio neki kod... hocel me zajefrkat :D
Elmir_bug

#589 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Elmir_bug »

Sta mislite ko bi mogao danas trijumfovati izmedju:
Man.U-Tottenham
Schalke-Leverkusen :sax:
Chivas1

#590 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Chivas1 »

Uplatio sam 25 € na betfair...odigro da ce wolfsburg uzet..i dobio .. sad imam 50 i nesto .. sad cu nesto odigrat da nece bit..al kakve su ovo procedure oko verifikacije sta ovo sve treba ? :( ja poslo kopiju licne on mi kaze to je minimum treba jos hejbet dokumenata :( ? Mogul isplatu bez toga ? :D
karanana

#591 Re: Kladionica - vol. 2

Post by karanana »

ja odoh na popravni. evo nekih prijedloga od mene:

NBA:
detorit +10
minn +8
knicks preko 200 poena

MLB:
1 inn. X
Chivas1

#592 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Chivas1 »

Trenutno sam na betfair u plusu 40 € :D na hair :D
antidroid

#593 Re: Kladionica - vol. 2

Post by antidroid »

citajuci vas utefterih se na ovi betfair :D
nejse
odigrah Lay na milana (kad je bio 0:1) rez i ukucah da hocu 4.7 i skinuli mi oni sa racuna tovar, ostalo nesto malo sice.i sad je 0:2 i tamo gdje mi pise love koliko imam ispada da imam isto koliko i prije uplacivnja?
Da li je to neko odustao ili sam ja nesto zeznuo...
spanska sela majke mi :D
karanana

#594 Re: Kladionica - vol. 2

Post by karanana »

ma jebo to, ja nista ovo ne kontam. odem fino na bwin i igram tekme uzivo sa ulozima koje ja hocu i koje mi prihvata bwin a ne neko tamo peti-deseti.
antidroid

#595 Re: Kladionica - vol. 2

Post by antidroid »

isti sam ti :D
samo ja milellnium uplatim i ako se uzima sta para odmah odem do kladionice i podignem :D
Reko da probam i ovo al ne kontam :D
Sad uplatio 4 na x milan juve i uzelo mi dupli ulog :D
Chivas1

#596 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Chivas1 »

antidroid wrote:citajuci vas utefterih se na ovi betfair :D
nejse
odigrah Lay na milana (kad je bio 0:1) rez i ukucah da hocu 4.7 i skinuli mi oni sa racuna tovar, ostalo nesto malo sice.i sad je 0:2 i tamo gdje mi pise love koliko imam ispada da imam isto koliko i prije uplacivnja?
Skinuli ti ono koliko je dobitak ..ako si uplatio 4 € na kvotu 4.7 oni su ti skinuli 14,8 da bi mogli ukoliko pobjedi milan isplatiti onoga ko je uplatio da ce Milan pobjedit .. a posto je Milan izgubio ti ces dobit nazad tih svojih 14.8 i jos 4 € (ulog onoga DEBILA koji je kod 0:1 igro da ce Milan pobjedit :D :lol: )
pirmin

#597 Re: Kladionica - vol. 2

Post by pirmin »

nejse
Pa nista, dobices sve nazad+onoliko koliko si stavio na lay Milan kad se zavrsi tekma. :-)

Stvarno zajebano za skontati, mislim do jaja... :lol:

Cak bi i Ekrem skontao za par minuta o cemu se radi. :D
Chivas1

#598 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Chivas1 »

De mi reci pirmin ovo za verifikaciju racuna .. jesil isplacivo ikako sa betfair ? Jel treba sva ova sranja sto traze..(hoce nesto iz banke racun nakav...hoce da mi salju nesto na adresu pa da ja njima nesto saljem :D ) ?
antidroid

#599 Re: Kladionica - vol. 2

Post by antidroid »

pirmin wrote:
nejse
Pa nista, dobices sve nazad+onoliko koliko si stavio na lay Milan kad se zavrsi tekma. :-)

Stvarno zajebano za skontati, mislim do jaja... :lol:

Cak bi i Ekrem skontao za par minuta o cemu se radi. :D
e hebga sad
ja ti kazem da kada je milan primio drugi meni se pare vratile na racun koje sam stavio a nisam nista dobio. Jel to ovi povukli okladu ili?
To mi nije jasno. Evo tekma je i zavrsila jos tih para nema
Chivas1

#600 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Chivas1 »

Pa jesi siguran da ti je pisalo nakon sto si potvrdio opkladu da je neko prihvatio opkladu..budu zelena slova..il su bila crvena ... ? Il ne znas ..mozda nije bilo u tom trenutku po toj kvoti da neko prihvati i odbilo ti .. i meni je par puta..samo kliknem na novu kvotu i prihvati
Post Reply