BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
holowey

#576 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by holowey »

AmADin_gospo wrote:
holowey wrote:cak i ako odjavis na salteru postoji sansa da ce ti nastaviti obracunavati pretplatu...

kada sam raskinuo dialup (popunio i potpisao zahtjev) i uzeo adsl, nisam ni znao da su nastavili obracunavati pretplatu za dialup dok nekih 11 mjeseci kasnije nije stigla prijetnja tuzbom zbog neizmirenih dugovanja :-)
ako si potpisao ugovor na 12 mjeseci ap se za mjesec dana predomislio, moraš platiti svih 12 mjeseci.
potpisao na neodredjeno i nakon sedam godina raskinuo ugovor... jesam jos trebao da pred njima cekicem razbijem dialup modem? :D

da se razumijemo, koristim adsl, zadovoljan sam koliko mogu biti i cijenom i brzinom, ali brate, usluga im je za k*****... nazovem podrsku da se pozalim da odjednom na liniji uopste nemam adsl signal, poslije n pokusaja uspijem da dobijem nekoga, ukljuci/iskljuci modem (kao da to vec nisam uradio), imam virus (ma nemoj mi reci), doci ce neko da pogleda (daj boze), i slicno.... nakon dva dana adsl signal kako je nestao tako se i vratio, a nakon dvije sedmice zovu na telefon da pitaju zasto nisam kuci u dogovoreno vrijeme (s kim ste ga dogovorili?)...

na drugoj lokaciji sam povezan na europronetov airnet...u roku sat vremena nakon prijave kvara su bili na krovu i mijenjali antenu...sta da ti pricam...
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#577 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Miro Spiro »

He he nije to ništa meni je jednom kod starog nestalo ADSL-a preko PPPoE posto je modem na mreži i zove on njih da pita kako da se nakaći direktno preko pasworda ali kaze da ima Windows 7 a oni kazu da MODEM NE PODRZAVA VINDOWS 7.

Na kraju ja dosao i preko brovsera se konektovao opet na PPPoE.Ipak imam više pozitivnih prica nego negativnih sa telekomašima.
AmADin_gospo

#578 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by AmADin_gospo »

ja jedva čekam da logosoft dođe u moju mahalu i da se odjavim od BH Telekoma (telefon) i BIHneta (ADSL) jer su preskupi i ograničen im je download, ali za razliku od drugih, net mi je radio perfektno 24 sata i vazda je bio "frišak" bez padova bezine zarad magle, kiše, gromova, testiranja bombi u indoneziji ili depresivnom stanju BH nacije kao što je slučaj kod ostalih operatera, ali sad mislim da je BIHnet prevaziđen.

europronet nebi neprijatelju dao, kod cure na otoci na ugovoru piše 2 Mb a speedtest kaže 0.33 Mb... strašno

što se tiže windoze 7, moj miro, nemoj se čuditi, pola printera ne podržava jebena 7ica nego moraš nake zvrčke da im radiš, prepravljaš drajvere il uređaje prijavljuješ pod drugim da bi profercerali...
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#579 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Miro Spiro »

Hi hi lako je vama.Vi barem ocekujete Logosoft ali u moj dio grada LOGOSOFT NIKADA NECE DOCI ( mozda za 100 godina).Na BH telecom sam presao jer mi samo on ostaje.Bio sam na EPN-u dok HS nije poceo da zeza sa konekcijom pa sam otkazao EPN nudili su wireles ali on kod mene nema signala mada vidim Avazov toranj na Marijin Dvoru. Tada kada sam ih pitao sta sad samo su slijegali ramenima.Kod HS sam bio vrlo kratko i cim malo zarosi nema konekcije i onda sam otisao od tamo.Sada sam na Telecomu i stvarno sam zadovoljan da kucnem u drvo za sada.Imam Moju TV i ostale njihove drangulije i za sada rade bilo je problema sa prijemom TV signala ali sada je to rijeseno.

Eto toliko od mene

P.S
Sto se tice printera kacio sam ja njih i na Linuke cak multifunkcionalne printere bez drivera tako da to nije problem ali na kutiji modema je pisalo designe for windows 7 :razz: .
because_of_you

#580 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by because_of_you »

Imam pitanje.

Evo sad gledala stanje računa, potrošeno oko 6 gb, od mogućih 8. I piše gore u ćošku da je prijeđeno 0,28 kf, mislim, znam da je to sića, ali me zanima šta je to naplaćeno, pošto inače tu bude 0,00 :-? Znam da je prije kad sam imala manji paket tu pisalo koliko sam prošla nakon što bih prešla limit, pa mi nije jasno sad šta je ovo :?
holowey

#581 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by holowey »

sumayya wrote:Imam pitanje.

Evo sad gledala stanje računa, potrošeno oko 6 gb, od mogućih 8. I piše gore u ćošku da je prijeđeno 0,28 kf, mislim, znam da je to sića, ali me zanima šta je to naplaćeno, pošto inače tu bude 0,00 :-? Znam da je prije kad sam imala manji paket tu pisalo koliko sam prošla nakon što bih prešla limit, pa mi nije jasno sad šta je ovo :?
sms poruke?
because_of_you

#582 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by because_of_you »

Pa nije do sada tu pokazivao sms, a i ne šaljem ih nešto puno, možda par mjesečno... Ali ako ti misliš da je sms, onda ok, hvala :)
Tuzla_BHF

#583 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Tuzla_BHF »

sumayya wrote:Pa nije do sada tu pokazivao sms, a i ne šaljem ih nešto puno, možda par mjesečno... Ali ako ti misliš da je sms, onda ok, hvala :)
SMS prema stranoj mrezi 066 ili 063

kad ce taj Flat za 30 KM iz BhTelecoam
neki

#584 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neki »

Tuzla_BHF wrote:
Kad udjemo u i-ju :lol:
manolito

#585 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by manolito »

Tuzla_BHF wrote:
sumayya wrote:Pa nije do sada tu pokazivao sms, a i ne šaljem ih nešto puno, možda par mjesečno... Ali ako ti misliš da je sms, onda ok, hvala :)
SMS prema stranoj mrezi 066 ili 063

znas onaj vic : '' Tata, tata, kad cemo mi kupiti Golfa peticu? Kad izadje Golf devetka sine.'' :mrgreen:
because_of_you

#586 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by because_of_you »

Ah, kad je već kod sms-a. Koja je to logika da nema Hrvatske (a ima Španjolska) na listi primatelja sms-a koji se mogu poslati sa njihove stranice? Niđe veze.

I red bi bio da poprave njihov servis za slanje, jer skoro nikad ne radi.. :roll:
hubke

#587 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

BHT je u sarajevu napokon dobio konkurenciju. Dvije firme (telemach i blicnet) nude i više nego stabilan i brz internet. Pokrivenost grada sa bar jednom od ove dvije firme je 100%. Telemach se nalazi u svih pet gradskih opština (urbaniji dio) a tamo gdje nema telemacha može blicnet.
hubke

#588 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

Lud i ponosan wrote:
hubke wrote:BHT je u sarajevu napokon dobio konkurenciju. Dvije firme (telemach i blicnet) nude i više nego stabilan i brz internet. Pokrivenost grada sa bar jednom od ove dvije firme je 100%. Telemach se nalazi u svih pet gradskih opština (urbaniji dio) a tamo gdje nema telemacha može blicnet.

Opet ga slaga :D

Dio Dolac Malte, Čengić Vile nema vidljivost blicnetovih AP-ova, a na tim mjestima je HS dominantan. Dakle nema niti jednog od te dvije firme. Dijelovi Otoke su takodje problematicni.

A sta je sa Logosoft-om?

Image

Em razvija svoju infrastrukturu (za sada je solidna pokrivenost, ubrzali su dosta, ali opet malo je to), a koristi wirelless i infrastrukturu HS-a... FLAT paketi, ljepota.
I blic je odlican, ja sam potpisao ugovor (zivim na Dolac Malti), ali nisam u zoni pokrivenosti, jedan neboder mi pravi probleme. No,sva sreca da je tako, LOL mi je ponudio ipak 2 mbit-a za 29 maraka, sto mi je prihvatljivije.

Doduse, ako si mislio samo na nove kolacice, onda stoji ta konstatacija.
Samo neka je konkurencije, nek' smo i mi konacno docekali bolje dane :D

A sto se tice BHT-a, ma boli njih uvo za konkurenciju, oni i dalje furaju svoje i pljackaju dok mogu (dok se ne prodaju)... To je valjda neka dugorocna strategija...
Dobre vijesti. Do nove godine 3 nova ap-a (blicnet). Pored postojećih (Toranj, radon plaza, gavrica brdo) još nova tri do 1.1.2011. i to Bosmal, Grdonj i čolina kapa (trebević). Dakle grad ce biti pokriven 100%.
hubke

#589 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
hubke

#590 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

Lud i ponosan wrote:^^^

Nemoj zezati da je Bosmal? Otkud taj info?

Pa ja sam njima to u vise navrata predlagao, pricao sa zaposlenim, ostavljao komentare na forumu...

Ako je istina, onda su uvazili moje molitve, odnosno prijedloge :D

Samo mala je 1 mbit brzina, trebaju dati sta iznad toga...
Rekao mi montažer koji je montirao opremu kod mene :). A sto se tice brzine najvjerojatnije da ce je povecati. Malo su se z..... sa telemachom. Nisu znali da ce ovakva ponuda biti. Valjda ce sad malo povecati (barem na 2 ili 2,5) :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#591 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Velkoski »

hubke wrote:BHT je u sarajevu napokon dobio konkurenciju. Dvije firme (telemach i blicnet) nude i više nego stabilan i brz internet. Pokrivenost grada sa bar jednom od ove dvije firme je 100%. Telemach se nalazi u svih pet gradskih opština (urbaniji dio) a tamo gdje nema telemacha može blicnet.
sta to fali logosoft-u ? :)

Image,

sa zadovoljstvom odjavljen bihnetov adsl 8)
hubke

#592 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

leet wrote:
sta to fali logosoft-u ? :)

Image,

sa zadovoljstvom odjavljen bihnetov adsl 8)
Izvinjavam se :) dodajem i logosoft popisu mada je on vise alternativa nego konkurencija. Tako ce nazalost biti sve dok ne uvedu 5,4 GHz opremu.
BarbaDue

#593 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by BarbaDue »

od cega zavisi brzina u ovim drzavama, dali je to tehnologija koju oni koriste?
Mustafapasa

#594 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

Evo na MojaTV dodali i RTL Plus kanal:
Sa zadovoljstvom obavještavamo korisnike paketa usluge Moja TV da je od novembra mjeseca RTL Plus, prvi eksluzivni program u regionu, uvršten u programski sadržaj Moje TV.

Bravo!

sad ce valjda i za ove sto se bune i NOVA TV (na regularan nacin) a i pokoji sport kanal :)
motachjointa

#595 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by motachjointa »

ovo rtl plus nije prvi kanal rtl televizije, nego dodatni na kojem pustaju reprize vlastitih emisija i neke gluposti :D :-) :roll:
Kenan-sa

#596 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Kenan-sa »

Mustafapasa wrote:Evo na MojaTV dodali i RTL Plus kanal:
Sa zadovoljstvom obavještavamo korisnike paketa usluge Moja TV da je od novembra mjeseca RTL Plus, prvi eksluzivni program u regionu, uvršten u programski sadržaj Moje TV.

Bravo!

sad ce valjda i za ove sto se bune i NOVA TV (na regularan nacin) a i pokoji sport kanal :)
Mojoj tv samo nedostaje vise sportskih kanala,sve ostalo je za 10!
Fozgen

#597 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Fozgen »

Danas 19.11.2010 su me nazvali da se najave za subotu :D. Zahtjev podnesen 04.08.2010 :D, tri i po mjeseca :-) :lol: .
Naravno da sam ih odbio jer se vec uveliko sluzim internetom kuci, naravno ne njihovim. "Idemo prvi", jest al s posla kuci.
doktor78

#598 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by doktor78 »

Fozgen wrote:Danas 19.11.2010 su me nazvali da se najave za subotu :D. Zahtjev podnesen 04.08.2010 :D, tri i po mjeseca :-) :lol: .
Naravno da sam ih odbio jer se vec uveliko sluzim internetom kuci, naravno ne njihovim. "Idemo prvi", jest al s posla kuci.
Tako i treba, jarane, mene jos nisu nazvali, ali kad nazovu "uljudno" cu ih odbiti :D
BarbaDue

#599 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by BarbaDue »

motachjointa wrote:ovo rtl plus nije prvi kanal rtl televizije, nego dodatni na kojem pustaju reprize vlastitih emisija i neke gluposti :D :-) :roll:
mene su razocarali sa ovim rtl plus kanalom...njesra
Been

#600 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Been »

Meni su se javili osam dana nakon predaje zahtjeva... :) Zasad sam zadovoljan... Na početku malo kočilo, ali samo restartujem i ide k'o halva...

Nego, imaju li u planu ubacivati nove tv kanale... Možda da ubace Arenu ili SportKlub.... I recimo, B92 ?!
Locked