Buckuris World Cup 2010 00-24
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Vernes_AMG
#576 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
90% slika nije s ovog prvenstva , gdje ce se skidati druze , 3 stepena bilo na zadnjoj utakmici , al ja ne sumnjam da su one dosle u JAR , samo sto nisu upadljive 
-
LSD
#577 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Pada mi na pamet jedna glupost (kad nemam trenutno pametnijeg posla jbg
)
Dakle, šta ako se npr. završe svih 6 susreta u jednoj grupi (od 4 tima, primjera radi) sa 0-0
to je teoretski moguce da se desi jednog dana na nekom takmicenju koji ima grupni sistem takmicenja...ne mora to biti SP ili EP...i LP ima grupe i isti bodovni sistem i po 4 tima u grupi...kako se u tom slucaju određuje ko ce ici dalje 
Fakat ne znam za dalja pravila u tom slucaju, pa zato pitam.
Dakle, šta ako se npr. završe svih 6 susreta u jednoj grupi (od 4 tima, primjera radi) sa 0-0
- campa_xxx
#578 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
LSD wrote:Pada mi na pamet jedna glupost (kad nemam trenutno pametnijeg posla jbg)
Dakle, šta ako se npr. završe svih 6 susreta u jednoj grupi (od 4 tima, primjera radi) sa 0-0to je teoretski moguce da se desi jednog dana na nekom takmicenju koji ima grupni sistem takmicenja...ne mora to biti SP ili EP...i LP ima grupe i isti bodovni sistem i po 4 tima u grupi...kako se u tom slucaju određuje ko ce ici dalje
Onda se gleda posjed lopte
salim se, mozda fair play, kartoni i folovi...
- ja.neron
#579 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Dobro je Ivica Osim pred početak Sp rekao da će se sad puno trenera furati na murinja
-
LSD
#580 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
E dobro si se sjetio kartona...moguce da je to ta varijanta fair playa.campa_xxx wrote:LSD wrote:Pada mi na pamet jedna glupost (kad nemam trenutno pametnijeg posla jbg)
Dakle, šta ako se npr. završe svih 6 susreta u jednoj grupi (od 4 tima, primjera radi) sa 0-0to je teoretski moguce da se desi jednog dana na nekom takmicenju koji ima grupni sistem takmicenja...ne mora to biti SP ili EP...i LP ima grupe i isti bodovni sistem i po 4 tima u grupi...kako se u tom slucaju određuje ko ce ici dalje
Onda se gleda posjed lopte![]()
![]()
![]()
salim se, mozda fair play, kartoni i folovi...
Ali onda se povlaci samo od sebe pitanje : šta ako su svi timovi imali isti broj kartona
- ultima_palabra
#581 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Dva najbolje plasirana na FIFA rang listi
-
LSD
#582 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Pa jedino logicno riješenje, malo nepravedno u tom momentu ali ko te pita za pravdu.ultima_palabra wrote:Dva najbolje plasirana na FIFA rang listi
- Trasimaco
#583 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Ma sa ovog su prvenstva. A jesi li ikad na utakmicama koje se igraju u vecernjem terminu nekog mogao slikati?ultima_palabra wrote:Jesu li slike od ove Paragvajke sa ovog prvenstva, čini se kao da je dan na njima, a oni su sinoć igrali
-
elSaik
#584 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Ranking, naravno. Ultimativno sredstvo odstranjivanja žohara u vidu malih timova.LSD wrote: E dobro si se sjetio kartona...moguce da je to ta varijanta fair playa.
Ali onda se povlaci samo od sebe pitanje : šta ako su svi timovi imali isti broj kartona![]()
kako u tom slucaju riješiti pitanje prolaza dalje
Iako smatram da bi se ranking trebao primjenjivati, ali obratno. Dakle, ukoliko imaju isti skor, dalje ide po rankingu slabiji. Iz prostog razloga što je taj tim imao jačeg protivnika.
-
LSD
#585 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
To bi definitivno bilo najpravednijeelSaik wrote:Ranking, naravno. Ultimativno sredstvo odstranjivanja žohara u vidu malih timova.LSD wrote: E dobro si se sjetio kartona...moguce da je to ta varijanta fair playa.
Ali onda se povlaci samo od sebe pitanje : šta ako su svi timovi imali isti broj kartona![]()
kako u tom slucaju riješiti pitanje prolaza dalje
Iako smatram da bi se ranking trebao primjenjivati, ali obratno. Dakle, ukoliko imaju isti skor, dalje ide po rankingu slabiji. Iz prostog razloga što je taj tim imao jačeg protivnika.
-
elSaik
#586 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Da. Još samo da je cilj pravilaa pravednost.
- Baltazar_khan
#587 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Oplako sam kad sam vidio ovo

-
Robben
#588 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Na otvorenju obavezno armin šaković i selma bajrami(namjerno malim slovima). 
- fosil
#589 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Garant su sa Trga Republike u Asunciónu.Trasimaco wrote:Ma sa ovog su prvenstva. A jesi li ikad na utakmicama koje se igraju u vecernjem terminu nekog mogao slikati?ultima_palabra wrote:Jesu li slike od ove Paragvajke sa ovog prvenstva, čini se kao da je dan na njima, a oni su sinoć igraliNe moze jel?
Slike ove Paragvajke je s jucerasnjim datumom potpisao neki lik iz Associated Pressa.
- jeza u ledja
#590 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Ja gledam danas ovu S. Koreju i sve kontam kako li je njima...malo dosli u svijet, upoznali se sa modernom tehnologijom mobilnih telefona i to....i onda izmedju ostalog kontam ko li im je sponzor za dresove bas me zanima...ono bas su ruzni garant je neka komunisticka sjevernokorejanska firma... kad ono kamera zumira na jednog Kima od njih i pise - LEGEA.
Nije vic matere mi..
upiso sam se od smijeha.
Inace prvenstvo je karina jedna velika. Mislim da je prvenstveno do lopte, jebla ih lopta i jebem ti adidas i jebem ti kapitalizam. Kapitalizam isto krivim za ove vuvuzele, bas me zanima koja ih firma proizvodi.
Inace danas prvi put sam vidio lose sudjenje. Prvo katastrofalna greska za ofsajd Slovacke, onda generalno lose sudjenje na tekmi Portugal - Slonovaca.
Inace prvenstvo je karina jedna velika. Mislim da je prvenstveno do lopte, jebla ih lopta i jebem ti adidas i jebem ti kapitalizam. Kapitalizam isto krivim za ove vuvuzele, bas me zanima koja ih firma proizvodi.
Inace danas prvi put sam vidio lose sudjenje. Prvo katastrofalna greska za ofsajd Slovacke, onda generalno lose sudjenje na tekmi Portugal - Slonovaca.
- jeza u ledja
#591 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Neces vjerovati, ali u tom slucaju, barem na SP 'baca se novcic' ko ide dalje.LSD wrote:Pada mi na pamet jedna glupost (kad nemam trenutno pametnijeg posla jbg)
Ko se sjeca Mundijala u Italiji 1990, sjetice se te situacije izmedju Irske i Holandije, kad je Holandija prosla dalje izvlacenjem kuglica.
Dakle nije ranking, posjed lopte, fair play ili slicne stvari.
Znaci ako dvije ekipe imaju isto bodova, prvo se gleda ukupna gol razlika, onda broj postignutih golova, te onda medjusobni omjer, i na kraju izvlacenje kuglica.
- Trasimaco
#592 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
jeza u ledja wrote:Neces vjerovati, ali u tom slucaju, barem na SP 'baca se novcic' ko ide dalje.
Ko se sjeca Mundijala u Italiji 1990, sjetice se te situacije izmedju Irske i Holandije, kad je Holandija prosla dalje izvlacenjem kuglica.
Dakle nije ranking, posjed lopte, fair play ili slicne stvari.
Znaci ako dvije ekipe imaju isto bodova, prvo se gleda ukupna gol razlika, onda broj postignutih golova, te onda medjusobni omjer, i na kraju izvlacenje kuglica.
Ovo stvarno nisam znao i mogu samo zamisliti kakva bi frka bila da se desi ova situacija.
- fosil
#593 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Ja mislim da zavisi od "velicine" reprezentacija, shodno tome promijenice FIFA zakon za 5 minuta.
- Obuca9
#594 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Evo šta kažu Pravila Mundijala:
If two or more teams are equal on the basis of the above three criteria, their rankings will be determined as follows:
d) greatest number of points obtained in the group matches between the teams concerned;
e) goal difference resulting from the group matches between the teams concerned;
f) greater number of goals scored in all group matches between the teams concerned;
g) drawing of lots by the FIFA Organising Committee.
Eh sad ne znam, bar ovim Pravilima nije definisano, da li će ovdje vrijediti i ono sa prošlog Eura iz 2008. godine, kada je vrijedilo Pravilo da ako su dvije ekipe u pitanju, sa istim brojem bodova, istom gol-razlikom i istim medjusobnim omjerom, te ujedno igraju i zadnju utakmicu grupe, da će se onda pristupiti izvodjenju penala.
Jer je prije dvije godine bio takav slucaj sa Turskom i Češkom, u zadnje kolo su obje ekipe ušle sa po 3 boda i gol-razlikom 2:3, a igrali su medjusobno zadnje kolo i rezultat je bio do 89. minute 2:2 i da ga ludi Nihat ne zavali u zadnjoj minuti, mogli smo svjedočiti historijskom događaju, penalima u grupnoj fazi
If two or more teams are equal on the basis of the above three criteria, their rankings will be determined as follows:
d) greatest number of points obtained in the group matches between the teams concerned;
e) goal difference resulting from the group matches between the teams concerned;
f) greater number of goals scored in all group matches between the teams concerned;
g) drawing of lots by the FIFA Organising Committee.
Eh sad ne znam, bar ovim Pravilima nije definisano, da li će ovdje vrijediti i ono sa prošlog Eura iz 2008. godine, kada je vrijedilo Pravilo da ako su dvije ekipe u pitanju, sa istim brojem bodova, istom gol-razlikom i istim medjusobnim omjerom, te ujedno igraju i zadnju utakmicu grupe, da će se onda pristupiti izvodjenju penala.
Jer je prije dvije godine bio takav slucaj sa Turskom i Češkom, u zadnje kolo su obje ekipe ušle sa po 3 boda i gol-razlikom 2:3, a igrali su medjusobno zadnje kolo i rezultat je bio do 89. minute 2:2 i da ga ludi Nihat ne zavali u zadnjoj minuti, mogli smo svjedočiti historijskom događaju, penalima u grupnoj fazi
- Meho Kodro
- Romanista 101%
- k3ngur
- Globus
#598 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Ja se samo tjesim da je ovo ono sto svi kazu "kalkulisanje" i da ce u drugom dijelu..odnosno od veceras biti pravi nogomet .. ako ne bude tako u sljedeca dva dana ja vise necu pratit fudbal 
- 2407
#599 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Ako utakmice budu kao do sada ja cu na ovom junsko/julskom roku polozit vise ispita nego sam to bio planiraoGlobus wrote:Ja se samo tjesim da je ovo ono sto svi kazu "kalkulisanje" i da ce u drugom dijelu..odnosno od veceras biti pravi nogomet .. ako ne bude tako u sljedeca dva dana ja vise necu pratit fudbal
-
vruce pivo
#600 Re: Buckuris World Cup 2010 00-24
Fakat je do sada igra bila ocajna, bolje utakmice su se mogle vidjeti i na nasim livadama u premier ligi.
Jucer su po meni Portugal i Obala Slonovace odigrali najgoru utakmicu u zadnjih par godina uopste.
Jedino sto me je do sada odusevilo na ovom prvenstvu je golcina Maicona i odlicna igra i borba Sjeverne Koreje. Igraci S. Koreje su sinoc pokazali kako se u stvari igra i bori za svoju drzavu. Momak koji je grcao u suzama prilikom intoniranja himne je pokazao sta znaci igrati u drzavnom dresu, boriti se za svoj narod,drzavu,grb,himnu pa i "velikog vodju" u njihovom slucaju. Ako nista drugo isplatilo se gledati prvenstvo samo zbog osmjeha i radosti igraca S.Koreje kada su dali gol velikom Brazilu. Svaka im cast i nadam se da ce uspjeti barem "skinuti skalp" Portugalu ili Obali Slonovace i da ce njihov veliki vodja biti zadovoljan na kraju prvenstva.
Jucer su po meni Portugal i Obala Slonovace odigrali najgoru utakmicu u zadnjih par godina uopste.
Jedino sto me je do sada odusevilo na ovom prvenstvu je golcina Maicona i odlicna igra i borba Sjeverne Koreje. Igraci S. Koreje su sinoc pokazali kako se u stvari igra i bori za svoju drzavu. Momak koji je grcao u suzama prilikom intoniranja himne je pokazao sta znaci igrati u drzavnom dresu, boriti se za svoj narod,drzavu,grb,himnu pa i "velikog vodju" u njihovom slucaju. Ako nista drugo isplatilo se gledati prvenstvo samo zbog osmjeha i radosti igraca S.Koreje kada su dali gol velikom Brazilu. Svaka im cast i nadam se da ce uspjeti barem "skinuti skalp" Portugalu ili Obali Slonovace i da ce njihov veliki vodja biti zadovoljan na kraju prvenstva.