Sanaman, dao bih zivot svoj da si ti u Njemackoj. Upravo ovo stalno sire njemacki mediji kako bi skrenuli paznju s gresaka trenutne i prethodne vlade u suzbijanju krize. Grci taman dosli u pravo vrijeme i bice savrseno zrtveno janje. Samo da vam kazem da vam se priprema novi "Rettungspaket" za njemacke banke neovisno o Grckoj i njenim problemima.
Kriza u Grčkoj
- star(i)mo
#576 Re: Kriza u Grčkoj
Cuj to Pici!? Znaci samo o Grckoj pisemo. Nista o uzrocima, krivcima... haj' dobro.
Na lomacu s njima, mamu im lezihljebovacku. Kad se Evropa njih otarasi sve ce opet biti OK. 
Sanaman, dao bih zivot svoj da si ti u Njemackoj. Upravo ovo stalno sire njemacki mediji kako bi skrenuli paznju s gresaka trenutne i prethodne vlade u suzbijanju krize. Grci taman dosli u pravo vrijeme i bice savrseno zrtveno janje. Samo da vam kazem da vam se priprema novi "Rettungspaket" za njemacke banke neovisno o Grckoj i njenim problemima.
-
xyzz3
#577 Re: Kriza u Grčkoj
pazi ovo.star(i)mo wrote: Naravno da je Grcka prezaduzena i da su se rasipali. Ali su to banke i mnogobrojni monetarni fondovi, svjetske banke znale i opet su se krediti odobravali. Pa majku mu, ako ti ja dam kredit i znam da ces imati problema da ga vratis onda nemam pravo da se bunim ili da trazim od tebe da mi robujes kad mi jednog dana kazes da ga ne mozes vratiti.
Osnovni problem je sto su pojedine banke i globalna udruzenja postali toliki veliki i mocni da rade sta hoce. Posluju i ulaze u ogromne rizike jer znaju da im se moze. Ako uspije, uspije. Pokupe se lihvarske kamate i onda "Jovo nanovo". .
ako u autu vozis pored prostitutki koje na ulici nude svoje 'usluge'.
ti stanes i zapitas koliko je pola sata.
odvezes je; imas seks sa njom. zaradis sidu.
sad mi reci , jeli tvoj krivica sto si zaustavio auto i zatrazio uslugu prostitutke???
- star(i)mo
#578 Re: Kriza u Grčkoj
Pa nije problem sto sam zatrazio uslugu prostitutke vec sto sam zaradio sidu. Normalno da je i moja krivica.xyzz3 wrote:pazi ovo.star(i)mo wrote: Naravno da je Grcka prezaduzena i da su se rasipali. Ali su to banke i mnogobrojni monetarni fondovi, svjetske banke znale i opet su se krediti odobravali. Pa majku mu, ako ti ja dam kredit i znam da ces imati problema da ga vratis onda nemam pravo da se bunim ili da trazim od tebe da mi robujes kad mi jednog dana kazes da ga ne mozes vratiti.
Osnovni problem je sto su pojedine banke i globalna udruzenja postali toliki veliki i mocni da rade sta hoce. Posluju i ulaze u ogromne rizike jer znaju da im se moze. Ako uspije, uspije. Pokupe se lihvarske kamate i onda "Jovo nanovo". .
ako u autu vozis pored prostitutki koje na ulici nude svoje 'usluge'.
ti stanes i zapitas koliko je pola sata.
odvezes je; imas seks sa njom. zaradis sidu.
sad mi reci , jeli tvoj krivica sto si zaustavio auto i zatrazio uslugu prostitutke???
- ultima_palabra
#579 Re: Kriza u Grčkoj
Istina... pogotovo to "too big to fail"... kompletan bankarski sistem se drastično izmijenio u zadnjih 15-20 godina. I CEO i niži službenik sada dobivaju bonuse samo na osnovu toga koliko su sredstava plasirali, a neko će ih valjda već vratitistar(i)mo wrote:Pici, niko nista ne izvrCe.Naravno da je Grcka prezaduzena i da su se rasipali. Ali su to banke i mnogobrojni monetarni fondovi, svjetske banke znale i opet su se krediti odobravali. Pa majku mu, ako ti ja dam kredit i znam da ces imati problema da ga vratis onda nemam pravo da se bunim ili da trazim od tebe da mi robujes kad mi jednog dana kazes da ga ne mozes vratiti.
Osnovni problem je sto su pojedine banke i globalna udruzenja postali toliki veliki i mocni da rade sta hoce. Posluju i ulaze u ogromne rizike jer znaju da im se moze. Ako uspije, uspije. Pokupe se lihvarske kamate i onda "Jovo nanovo". Zasto? Jer imaju ogromnu masineriju iza sebe i svoje ljude u politici. Kad zagusti tu su politicari i vlade koje trose novce poreznika kako bi se krivci spasili jer bi bez njih navodno nastao haos ("too big to fail"). Umjesto da se udari po njima i traze nacini da se ovo suzbije, mi ovdje pisemo o Grcima, Portugalcima koji su koliko krivci toliko i zrtve ovog bolesnog sistema.
Hodidid, nisam nikad bio ni u Grckoj niti na Kipru. Sumnjam da je vecina nas ikada bila tamo a i ne vidim svrhu tvog komentara u ovom kontekstu.
Čak i kod slučaja propasti banaka, niko nije snosio odgovornost... vjerovatno je velikoj raji dojavljeno da skloni pare.
Grčka i Portugal jesu i krivci i žrtve takvog sistema, isto kao što je i neki vlasnik kuće u Americi. Problem je u tom odnosu pohlepe i odgovornosti... ako nema nikakve odgovornosti, pohlepa će u većini slučajeva prevagnuti i kod zajmodavca i kod dužnika. Kada bismo imali par desetina slučajeva da menadžeri banke ili visoki državni funkcioneri odgule jedno 7-8 godina robije, vrlo brzo bi se stvari postavile na svoje mjesto.
-
sanaman
#580 Re: Kriza u Grčkoj
1. jesam u njemackojstar(i)mo wrote:Cuj to Pici!? Znaci samo o Grckoj pisemo. Nista o uzrocima, krivcima... haj' dobro.Na lomacu s njima, mamu im lezihljebovacku. Kad se Evropa njih otarasi sve ce opet biti OK.
2. naravno da trebaju spasavati njemacke banke, cije bi banke trebala njemacka da spasava? grckeß
3. ako si merhametli odvoji jos vise od svoje plate pa grcima
Njemacka najvise uplacuje u eu i najvise dobija od eu...preko 50% svog izvoza prodaju u eu u vrijednosti preko 500 milijardi eura...e sada sto Svabo zna napraviti masinu, organizovati posao...sto je PRODUKTIVNIJI DOK RADI, svi se mi sprdamo sa Nijemcima, marljivi, tacni, precizni, pedatni...sto u prosjeku stede preko 10% svojih primanja..itd.
Meni se vise cini da je ovdje neko trebao biti budala, dok jedni radi drugi bi da manje rade, ideja eu da se blagostanje vremenom siri na sve drzave clanice i da stepen blagostanja povecama vremenom pojedinci nisu dobro razumjeli a to je DA MORAS RADITI da bi imao...al znas kako u BiH kazu, nebi ja robovao od jutra do mraka, nebi ja dao rostilja itd.
Grcka ima svega 10 miliona stanovnika, Evropi samo iz dzepa a nikako u dzep
- star(i)mo
#581 Re: Kriza u Grčkoj
Prijatelju, nema nista lose u tome sto sam napisao da si u Njemackoj. Naprotiv.sanaman wrote:1. jesam u njemackojstar(i)mo wrote:Cuj to Pici!? Znaci samo o Grckoj pisemo. Nista o uzrocima, krivcima... haj' dobro.Na lomacu s njima, mamu im lezihljebovacku. Kad se Evropa njih otarasi sve ce opet biti OK.
2. naravno da trebaju spasavati njemacke banke, cije bi banke trebala njemacka da spasava? grckeß
3. ako si merhametli odvoji jos vise od svoje plate pa grcima
Njemacka najvise uplacuje u eu i najvise dobija od eu...preko 50% svog izvoza prodaju u eu u vrijednosti preko 500 milijardi eura...e sada sto Svabo zna napraviti masinu, organizovati posao...sto je PRODUKTIVNIJI DOK RADI, svi se mi sprdamo sa Nijemcima, marljivi, tacni, precizni, pedatni...sto u prosjeku stede preko 10% svojih primanja..itd.
Meni se vise cini da je ovdje neko trebao biti budala, dok jedni radi drugi bi da manje rade, ideja eu da se blagostanje vremenom siri na sve drzave clanice i da stepen blagostanja povecama vremenom pojedinci nisu dobro razumjeli a to je DA MORAS RADITI da bi imao...al znas kako u BiH kazu, nebi ja robovao od jutra do mraka, nebi ja dao rostilja itd.
Grcka ima svega 10 miliona stanovnika, Evropi samo iz dzepa a nikako u dzepSve dok stare i velike clanice budu na okupu drugi mogu samo da gledaju i slusaju. A izlazak iz EU je prvi puta predvidjen Lisabonskim ugovorom. Samo treba biti hrabar pa izaci.
Sve se slazem, sve cu potpisati ali problem nece biti rijesen ukoliko grci, portugalci ili neko treci izadje iz EU. Treba suzbijati uzroke (da ih ne ponavljam opet) a ne posljedice.
-
sanaman
#582 Re: Kriza u Grčkoj
ja licno zastupam stav da je kritika najbolji savjet. znaci moramo se MI SAMI PREMA SEBI (u ovom slucaju Grci) kriticki osvrnuti prema svojoj politici i biti iskreni i poceti mijenjati neke nerealne stvari.
A mozda cemo se jos bolje razumjeti ako krenemo od BiH
-ima korupcije
-nepotizma
-nezaposlenost ogromna
-itd.
Sta radi prosjecan Bosanac da promijeni ovo? Nista osim sto pljuje po drugima kako su mu drugi krivi. Tako je to valjda, nista sljedci prvi maj opet janje okrenuti, bice nafake
tako je nekako i sa grcima.
Moje licno iskutvo sa bankama, jednom me nategli i nikad vise. Kredit cu kad tad ponovo uzeti, ali malo drugacije i manji zalogaji
ja sam naucio svoju lekciju. A Grci? Sumnjam....
A mozda cemo se jos bolje razumjeti ako krenemo od BiH
-ima korupcije
-nepotizma
-nezaposlenost ogromna
-itd.
Sta radi prosjecan Bosanac da promijeni ovo? Nista osim sto pljuje po drugima kako su mu drugi krivi. Tako je to valjda, nista sljedci prvi maj opet janje okrenuti, bice nafake
Moje licno iskutvo sa bankama, jednom me nategli i nikad vise. Kredit cu kad tad ponovo uzeti, ali malo drugacije i manji zalogaji
- star(i)mo
#583 Re: Kriza u Grčkoj
Izvini, tek sad procitah ovu bolnu istinu. Licno sam jedan od njih i ne pada mi na pamet da se pobunim. Kao prvo jer sam insan, a insan je prirodno pohlepan sam od sebe i kao drugo jer bi me svi smatrali outsiderom. Jos bi me kaznili ili bih dobio otkaz jer sam se pobunio. E tako funkcionise i kod grka , portugalaca, iraca, svabe, francuza, sviju nas... Ovome neko mora stati u kraj a taj neko moze biti samo zakonodavac. Tu jednostavno ne pomazu Smith-ove teorije o "nevidljivoj ruci".ultima_palabra wrote:Istina... pogotovo to "too big to fail"... kompletan bankarski sistem se drastično izmijenio u zadnjih 15-20 godina. I CEO i niži službenik sada dobivaju bonuse samo na osnovu toga koliko su sredstava plasirali, a neko će ih valjda već vratitistar(i)mo wrote:Pici, niko nista ne izvrCe.Naravno da je Grcka prezaduzena i da su se rasipali. Ali su to banke i mnogobrojni monetarni fondovi, svjetske banke znale i opet su se krediti odobravali. Pa majku mu, ako ti ja dam kredit i znam da ces imati problema da ga vratis onda nemam pravo da se bunim ili da trazim od tebe da mi robujes kad mi jednog dana kazes da ga ne mozes vratiti.
Osnovni problem je sto su pojedine banke i globalna udruzenja postali toliki veliki i mocni da rade sta hoce. Posluju i ulaze u ogromne rizike jer znaju da im se moze. Ako uspije, uspije. Pokupe se lihvarske kamate i onda "Jovo nanovo". Zasto? Jer imaju ogromnu masineriju iza sebe i svoje ljude u politici. Kad zagusti tu su politicari i vlade koje trose novce poreznika kako bi se krivci spasili jer bi bez njih navodno nastao haos ("too big to fail"). Umjesto da se udari po njima i traze nacini da se ovo suzbije, mi ovdje pisemo o Grcima, Portugalcima koji su koliko krivci toliko i zrtve ovog bolesnog sistema.
Hodidid, nisam nikad bio ni u Grckoj niti na Kipru. Sumnjam da je vecina nas ikada bila tamo a i ne vidim svrhu tvog komentara u ovom kontekstu.![]()
Čak i kod slučaja propasti banaka, niko nije snosio odgovornost... vjerovatno je velikoj raji dojavljeno da skloni pare.
Grčka i Portugal jesu i krivci i žrtve takvog sistema, isto kao što je i neki vlasnik kuće u Americi. Problem je u tom odnosu pohlepe i odgovornosti... ako nema nikakve odgovornosti, pohlepa će u većini slučajeva prevagnuti i kod zajmodavca i kod dužnika. Kada bismo imali par desetina slučajeva da menadžeri banke ili visoki državni funkcioneri odgule jedno 7-8 godina robije, vrlo brzo bi se stvari postavile na svoje mjesto.
- Murat Sabanovic
#584 Re: Kriza u Grčkoj
premijer pokupio lovu da spasi svoj narod ! tako i treba ... EU ko te jebe ...europa u kurcu ,grcka se spasava.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#585 Re: Kriza u Grčkoj
ma jok .BA pišHimo o Bangladešustar(i)mo wrote:Cuj to Pici!? Znaci samo o Grckoj pisemo. Nista o uzrocima, krivcima... haj' dobro.Na lomacu s njima, mamu im lezihljebovacku. Kad se Evropa njih otarasi sve ce opet biti OK.
![]()
- vazi
#586 Re: Kriza u Grčkoj
sanaman wrote:
Sta radi prosjecan Bosanac da promijeni ovo? Nista osim sto pljuje po drugima kako su mu drugi krivi. Tako je to valjda, nista sljedci prvi maj opet janje okrenuti, bice nafake![]()
- star(i)mo
#587 Re: Kriza u Grčkoj
Ne kontam. Kakve veze ima sada prosjecan bosanac s ovom temom? Kad smo vec kod prosjecnog stanovnika jedne drzave, sta je to prosjecni nijemac poduzeo kad su gubitci njemackih banaka bili socijalizirani? I opet najavljuju pomoc privatnim(!) bankama u jos nepoznatom iznosu. Ovo je dokaz da su njemacki politicari ili korumpirani ili nesposobni. Ne zna se sta je gore!?vazi wrote:sanaman wrote:
Sta radi prosjecan Bosanac da promijeni ovo? Nista osim sto pljuje po drugima kako su mu drugi krivi. Tako je to valjda, nista sljedci prvi maj opet janje okrenuti, bice nafake![]()
p.s. Pici
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#588 Re: Kriza u Grčkoj
treba znat pilu ukljucitsanaman wrote:Zajeban ovaj juznjacki menatalitet, svi smo nekako cudni cim se alpe predju![]()
Nego jel poznata cinjenica da grci uvijek vise dobe nego sto uplate u eu...od pristupanja u eu 1981 dobili su na ime raznih subvencija preko 61 milijardu eura...hvala evropomada im ekonomija razvaljuje
, ekonomski giganti...bili i ostali.
A recimo u 2008 godini. doprinos grcke budzetu eu iznosio je 2,3 milijarde eura....koliko su grci dobili iz budzeta eu?
dobili su 8,5 milijardi...koliko su to u plusu onako odokativno? bez digitrona nekih 6,2 milijarde eura u 2008 godini...
Kako ih porobise![]()
P.S. precjenjujemo se brate, mislimo da znamo i mozemo nesto...Bosna se dici svojim sumama a nismo u stanju proizvesti motornu pilu koja je svjetski brend, jer smo valjda do sada barem u tome mogli skupiti na domacem terenu sa domacim strucnjacima nekog iskustva. Al bice da motorna pila sofisticiran proizvod
brale moj
i drljat i drljat i drljat
grci su filozofi ..zapad im je ukrao filozofske brendove i sad moraju da plate tantijeme za hiljade godina
grcka kriza je porodicna marisana a grci su neciji trojanci u EU.. treba samo slijediti trag novca; ne treba bit Aleksa Makedonski da bi se raspetljo gordijev cvor ..
mene vise brine to sto ce ulazak u EU poslije grka biti nemoguca misija ...grci su zajebali ulazak srbije u EU, srbi ce sad da zajebaju nas i crnogorce, ne bil se osvetili mrskim bombarderima i odnijeli Putinu sto veci miraz za azijske unije
bit ce zajebato kad put svile bude zavrsavo u Banja Luki ..dok mongoli, tatari, cerkezi i turci samo po jednoc protutnjaju do banja luke nece po srbiji ni korov rast za seseljeve gastronomije..
- ReD aka Socijalista
#589 Re: Kriza u Grčkoj
Ko hoce da prati uzivo raspravu i glasanje u grckom parlamentu ima ovdje LIVE
- ultima_palabra
#590 Re: Kriza u Grčkoj
Da, to mora biti zakonodavac... kojem banke u najvećem broju slučajeva finansiraju kampanju (u najmanju ruku)star(i)mo wrote:Izvini, tek sad procitah ovu bolnu istinu. Licno sam jedan od njih i ne pada mi na pamet da se pobunim. Kao prvo jer sam insan, a insan je prirodno pohlepan sam od sebe i kao drugo jer bi me svi smatrali outsiderom. Jos bi me kaznili ili bih dobio otkaz jer sam se pobunio. E tako funkcionise i kod grka , portugalaca, iraca, svabe, francuza, sviju nas... Ovome neko mora stati u kraj a taj neko moze biti samo zakonodavac. Tu jednostavno ne pomazu Smith-ove teorije o "nevidljivoj ruci".ultima_palabra wrote:Istina... pogotovo to "too big to fail"... kompletan bankarski sistem se drastično izmijenio u zadnjih 15-20 godina. I CEO i niži službenik sada dobivaju bonuse samo na osnovu toga koliko su sredstava plasirali, a neko će ih valjda već vratitistar(i)mo wrote:Pici, niko nista ne izvrCe.Naravno da je Grcka prezaduzena i da su se rasipali. Ali su to banke i mnogobrojni monetarni fondovi, svjetske banke znale i opet su se krediti odobravali. Pa majku mu, ako ti ja dam kredit i znam da ces imati problema da ga vratis onda nemam pravo da se bunim ili da trazim od tebe da mi robujes kad mi jednog dana kazes da ga ne mozes vratiti.
Hodidid, nisam nikad bio ni u Grckoj niti na Kipru. Sumnjam da je vecina nas ikada bila tamo a i ne vidim svrhu tvog komentara u ovom kontekstu.![]()
- astala_vistala
#591 Re: Kriza u Grčkoj
Kako ste svi smjesni,sve nekakvi analiticari,ekonomisti svi imate nesto da kazete a 90% vas nema za kifle i ako skupi za kifle ode u grad i popije kafu al nece pojesti al opet vi imate neko misljenje fol vi svi pametni a grci glupi.
Sta mi imamo pricati grcima ? jesu propali do zla boga al su bar do krize zivjeli ko kraljevi,sta smo mi to uradili ? mi smo vec 20 godina u grckoj krizi i njih ce evropa spasiti a mi cemo i dalje da tonemoo jer nas nema ko spasiti..
Sta mi imamo pricati grcima ? jesu propali do zla boga al su bar do krize zivjeli ko kraljevi,sta smo mi to uradili ? mi smo vec 20 godina u grckoj krizi i njih ce evropa spasiti a mi cemo i dalje da tonemoo jer nas nema ko spasiti..
-
sanaman
#592 Re: Kriza u Grčkoj
osnovni problem je u tome sto sam konstatujes da nas nema ko spasiti. znaci cekamo i iscekujemo Godoa...umjesto da se sami vadimo. A ovo vadjenje podrazumijeva dug i tezak proces. Samo znas ono, nemoj preko mojih ledja praviti pravnu drzavu. nemoj da ja protestvujem. (Ljudi nece da uvide da je sve to proces za koji se moras boriti. Ne znam samo odkud predstva da je neko nekom nesto dzaba dao...svi se izborili. Al ne, raja hoce ni manje ni vise nego revoluciju, nista manje bez revolucije se ne ide na ulicuastala_vistala wrote:Kako ste svi smjesni,sve nekakvi analiticari,ekonomisti svi imate nesto da kazete a 90% vas nema za kifle i ako skupi za kifle ode u grad i popije kafu al nece pojesti al opet vi imate neko misljenje fol vi svi pametni a grci glupi.
Dace Evropa pare grcima, bice i kamate...svi ce se osigurati ali grci moraju neke navike mijenjati, bolje ubirati svoje poreze i promijeti odnos prema drzavi...i domacinski se odnosti prema parama poreskih obveznika a ne nabaljti stotine tenkova itd. Grcka najvise oruzja kupuje u Evropi
P.S. nije bas da svi nemamo za kifle
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#593 Re: Kriza u Grčkoj
eto ti imas za Metaxe sa 5 zvejzdica za aksamluka..astala_vistala wrote:Kako ste svi smjesni,sve nekakvi analiticari,ekonomisti svi imate nesto da kazete a 90% vas nema za kifle i ako skupi za kifle ode u grad i popije kafu al nece pojesti al opet vi imate neko misljenje fol vi svi pametni a grci glupi.
- 5okraka
#594 Re: Kriza u Grčkoj
Mislim da nije u redu ovo sto Evropa radi ! Gdje je demokratija tu ? Mislim da grci imaju pravo kao narod da se izjasne da li zele ostati u EU ili ne, da li zele pomoc ili ne....
A ovi fasisti kao ne daju im, molim lijepo....ja mislio zivimo u demokratiji
.
Vise ce Evropa izgubiti ako se Grcka izvuce, zato i jeste tolika frka.
A ovi fasisti kao ne daju im, molim lijepo....ja mislio zivimo u demokratiji
- Hemel
#595 Re: Kriza u Grčkoj
znas li koliko je do sada ulozeno u tu istu grcku da bi ona sada rekla ''cao-dovidjenja''...5okraka wrote:Mislim da nije u redu ovo sto Evropa radi ! Gdje je demokratija tu ? Mislim da grci imaju pravo kao narod da se izjasne da li zele ostati u EU ili ne, da li zele pomoc ili ne....
A ovi fasisti kao ne daju im, molim lijepo....ja mislio zivimo u demokratiji.
a toliko mi je stalo da ne propadnu...
-
udrch
#596 Re: Kriza u Grčkoj
Grci su zalužili da ih se izbaci iz EU, pa da se oko njih napravi kakav kineski zid, da se njihova džabahljebarska bolest ne bi proširila na druge države, pogotovo na susjede im sa sjevera..
-
sanaman
#597 Re: Kriza u Grčkoj
Bas me zanima kako ce se izvuci ako im ne odobre nove kredite (pod povoljnijim uvjetima), ako im ne produze dospijece obveznica na 30 godina i ako im ne otpisu pola duga...Hemel wrote:znas li koliko je do sada ulozeno u tu istu grcku da bi ona sada rekla ''cao-dovidjenja''...5okraka wrote:Mislim da nije u redu ovo sto Evropa radi ! Gdje je demokratija tu ? Mislim da grci imaju pravo kao narod da se izjasne da li zele ostati u EU ili ne, da li zele pomoc ili ne....
1. ca. 330 milijardi duga, u eurima naravno
2. GDP 222 milijarde, procjena za 2011
razlika...108 milijardi...
Oni su gekonomski giganti, imaju najveca i najbolja brodogradilista (Finci i Nijemci su male mace za njih), a o grckim autima da ne pricam, imaju firme koje proizvode og igle do lokomotive
Na kraju, nek se lazu i dalje, nek kupuju tenkove...zaboli me neka stvar...Jer da bi nekom pomogao, taj neko mora da skonta u kakvoj se situaciju nalazi i od sebe pokrene promjene...u drzavnom sektoru, u produktivnosti rada, itd.
- astala_vistala
#598 Re: Kriza u Grčkoj
Pitaj prosjecnog turcina,zasto grci koji su prakticno propali kupuju nove tenkove.sanaman wrote:Bas me zanima kako ce se izvuci ako im ne odobre nove kredite (pod povoljnijim uvjetima), ako im ne produze dospijece obveznica na 30 godina i ako im ne otpisu pola duga...Hemel wrote:znas li koliko je do sada ulozeno u tu istu grcku da bi ona sada rekla ''cao-dovidjenja''...5okraka wrote:Mislim da nije u redu ovo sto Evropa radi ! Gdje je demokratija tu ? Mislim da grci imaju pravo kao narod da se izjasne da li zele ostati u EU ili ne, da li zele pomoc ili ne....
1. ca. 330 milijardi duga, u eurima naravno![]()
2. GDP 222 milijarde, procjena za 2011
razlika...108 milijardi...
Oni su gekonomski giganti, imaju najveca i najbolja brodogradilista (Finci i Nijemci su male mace za njih), a o grckim autima da ne pricam, imaju firme koje proizvode og igle do lokomotive![]()
Na kraju, nek se lazu i dalje, nek kupuju tenkove...zaboli me neka stvar...Jer da bi nekom pomogao, taj neko mora da skonta u kakvoj se situaciju nalazi i od sebe pokrene promjene...u drzavnom sektoru, u produktivnosti rada, itd.
-
roštilj
#599 Re: Kriza u Grčkoj
grci kupuju tenkove da se zastite od turske iako su obije zemlje u nato, pa vi vidite sta znaci biti u nato.
-
Haettenschweiler
#600 Re: Kriza u Grčkoj
Gube Euro => bankrot => demonstracije i neredi => vojna diktatura => stotine hiljada Grka napušta svoju domovinu u potrazi za boljim životom (destinacije Amerika, Kanada, Australija, Engleska, Novi Zeland)