U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- duga puska
#576 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
meni je najveci dobitak sto mi je malac izasao sa igracima 
-
mistek
#577 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Sreća je pa imamo dobrog golmana u A ekipi, a i solidne rezerve, da tu ne brinemo, jer ovaj Bukvić nije kvalitet, nit' će vjerovatno ikad biti (jednostavno, Želji treba kvalitetniji golman, što će i dovesti, a Bukvić može biti rezerva još par godina, a onda će i sam poželjeti da negdje brani, pa vjerovatno otići).
Stoperski par solidan. Sipović konkretniji, barem po meni. Bolje bi bilo zvati njega nego li Jahića gledati na stoperu, ali eto. Mlad je i sigurno može dati ruke.
Kvesić odličan. Komotno ga mogu u reprezentaciju gurnuti na jesen, makar da uskoči kad treba. Kvalitetan bek, samo treba paziti da nekad ne izgori u želji.
Čolić srednja žalost naspram Kvesića. I on je korektno uradio posao, ali ni blizu kao Kvesić. Za njeg aisto sumnjam da će ikad šta veće napraviti u karijeri, ali za zatvoriti tu poziciji u ovakvoj ekipi je ok.
Zahirović mnogo ufuran na terenu, a da nešto odskače - ne odskače. Ima boljih dosta. Imao grešaka na sredini, a najveća prednost mu je što se zna odvažiti i osokoliti pa krenuti naprijed.
Bešiću pod hitno treba klub gdje će igrati, jer zna lopte, nema šta.
Višća već ispričano. Dobar 5 minuta, pa loš 5. Ja od njega očekujem mnogo.
Stevanović
Bilbija dobar.
Mešanović isto ono malo odigrao prilično lijepo, iako je rezultat to dozvoljavao.
I odlično je da smo Đurića kaparisali.
Stoperski par solidan. Sipović konkretniji, barem po meni. Bolje bi bilo zvati njega nego li Jahića gledati na stoperu, ali eto. Mlad je i sigurno može dati ruke.
Kvesić odličan. Komotno ga mogu u reprezentaciju gurnuti na jesen, makar da uskoči kad treba. Kvalitetan bek, samo treba paziti da nekad ne izgori u želji.
Čolić srednja žalost naspram Kvesića. I on je korektno uradio posao, ali ni blizu kao Kvesić. Za njeg aisto sumnjam da će ikad šta veće napraviti u karijeri, ali za zatvoriti tu poziciji u ovakvoj ekipi je ok.
Zahirović mnogo ufuran na terenu, a da nešto odskače - ne odskače. Ima boljih dosta. Imao grešaka na sredini, a najveća prednost mu je što se zna odvažiti i osokoliti pa krenuti naprijed.
Bešiću pod hitno treba klub gdje će igrati, jer zna lopte, nema šta.
Višća već ispričano. Dobar 5 minuta, pa loš 5. Ja od njega očekujem mnogo.
Stevanović
Bilbija dobar.
Mešanović isto ono malo odigrao prilično lijepo, iako je rezultat to dozvoljavao.
I odlično je da smo Đurića kaparisali.
-
Johnny_x
#578 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Hoce li sada na Kosevu pustati djaba ili ce trebati karta? Kakva je danas bila situacija?
-
Coalman
#579 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Besplatan ulaz je danas bio. Valjda će biti i na Koševu, da i posjeta bude bolja zaslužili su je ovi momci.Johnny_x wrote:Hoce li sada na Kosevu pustati djaba ili ce trebati karta? Kakva je danas bila situacija?
-
rhez
#580 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Ko bi rek'o da je onom građom sposoban za ovo...
-
El_comadante
#581 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
odlicna igra svaka cast. sada pobjetiti san marino i biti siguran drugi u nasoj grupi
- phillie
#582 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Jos smo blize drugom mjestu jer je San Marino iznenadio Grke i uzeo im dva boda....sad samo drugi sa 13 bodova iz 7 utakmica a iza nas su grci i bijeli rusi sa po deset bodova iz 8 odnosno 7 utakmica
sad juris medju prve 4 drugoplasirane repke.
Bra'o mladi zmajevi!
Bra'o mladi zmajevi!
- ultima_palabra
#583 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
I ja kontam kad je ušao, gdje iskopaše ovog drvosječu
Ali momak zna, vidi se...
-
ljože11
#584 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
gospodine Susicu,jeste li to Vijuan wrote:jel ova 8 mali sto je igrao za A repku protiv irske?
meni se mali bas djasvi, pravo brz, malo mi na onog malog lici na bartolovica, kojeg sam bas gotivio
a i 5 mi bas odvazno i sigurno igra
-
Eborg
#585 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Đurić ima potencijala ali fakat odavno nisam vidio tromijeg igrača. Pa čovjek se tako sporo pokreće da imam osjećaj da je iz kreveta mahmuran ušao u igru. 
-
mistek
#586 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Iz grupe 2, Šveđani ili Slovenci, ko god završio drugi, trebao bi imati negdje 16 bodova. Eventualno 17.
Grupa 3, ako uzmemo da će Česi mlatnuti Velsa, onda će drugi biti ili Vels sa 13, ili CG sa tu negdje bodova.
Grupa 4, Danci će vjerovatno završiti drugi, ili eventualno Srbi. Svakako, drugoplasirana će 99% imati 17 ili 18 bodova.
Iz grupe 5 će vjerovatno Švicarska biti druga. 13 bodova, eventualno 14, osim ako ne uzmu Hrvate u gostima ili ne iznenade Špance.
U grupi 6, realno, teško da će Portugal imati ispod 17 bodova. I ako da, onda 15.
Grupa 7 najkomplikovanija, drugi bi trebali imati imati između 14 i 18 bodova. 16 realno očekivanje.
U grupi 8, drugi bi trebao imati 14 bodova. Više neće
U grupi 9, 14 je isto nek maksimum za drugoplasirane.
U grupi 10, drugi bi trebao imati 14 bodova u vrh glave. Može i 16, ali teoretski.
Mi moramo dobiti Grčku, a vjerovatno i Njemačku ako želimo baraž. U tom slučaju, baraž bi trebao biti prilično izvjestan. U slučaju 4 boda iz te dvije utakmice, možemo se nadati, ali da se u grupi 7 poklope neke stvari. Sa 3 boda, ne znam ni je li uopšte postoje teoretske šanse.
Grupa 3, ako uzmemo da će Česi mlatnuti Velsa, onda će drugi biti ili Vels sa 13, ili CG sa tu negdje bodova.
Grupa 4, Danci će vjerovatno završiti drugi, ili eventualno Srbi. Svakako, drugoplasirana će 99% imati 17 ili 18 bodova.
Iz grupe 5 će vjerovatno Švicarska biti druga. 13 bodova, eventualno 14, osim ako ne uzmu Hrvate u gostima ili ne iznenade Špance.
U grupi 6, realno, teško da će Portugal imati ispod 17 bodova. I ako da, onda 15.
Grupa 7 najkomplikovanija, drugi bi trebali imati imati između 14 i 18 bodova. 16 realno očekivanje.
U grupi 8, drugi bi trebao imati 14 bodova. Više neće
U grupi 9, 14 je isto nek maksimum za drugoplasirane.
U grupi 10, drugi bi trebao imati 14 bodova u vrh glave. Može i 16, ali teoretski.
Mi moramo dobiti Grčku, a vjerovatno i Njemačku ako želimo baraž. U tom slučaju, baraž bi trebao biti prilično izvjestan. U slučaju 4 boda iz te dvije utakmice, možemo se nadati, ali da se u grupi 7 poklope neke stvari. Sa 3 boda, ne znam ni je li uopšte postoje teoretske šanse.
- p206
#587 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
dobiti Njemačku, pa i remi sa njima je SF
a u baražu ispadamo 90% jer ćemo naletiti na osvajača grupe koji je sigurno jača ekipa
al nema veze, važno je da ovi momci stignu do baraža i da se naviknu na jake utakmice i steknu iskustvo
a u baražu ispadamo 90% jer ćemo naletiti na osvajača grupe koji je sigurno jača ekipa
al nema veze, važno je da ovi momci stignu do baraža i da se naviknu na jake utakmice i steknu iskustvo
-
BHF80
#588 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
pa realno svi znamo mentalitet svaba ti ne znaju da gube (osim sa chelijem
) tako bice tesko ali i ako ne prodju vidjelo se da ostavljaju srce na terenu svih 90 minuta sto je najvaznije 
- ganjeta
#589 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Volio bi znati kako si ovo izračunao i dobio? Kako ćemo naletiti na osvajača grupe kad drugoplasirani igraju baraž?p206 wrote:dobiti Njemačku, pa i remi sa njima je SF
- bachje
#590 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
baraz igraju svi prvi u 10 grupa i 4 najbolja drugoplasirana. onda se prave nosioci i nenosioci. a mi cemo biti ne nosioci zbog plasmana na fifinoj listiganjeta wrote:Volio bi znati kako si ovo izračunao i dobio? Kako ćemo naletiti na osvajača grupe kad drugoplasirani igraju baraž?p206 wrote:dobiti Njemačku, pa i remi sa njima je SF
Last edited by bachje on 02/06/2012 16:50, edited 1 time in total.
- p206
#591 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
evo pa čitajganjeta wrote:Volio bi znati kako si ovo izračunao i dobio? Kako ćemo naletiti na osvajača grupe kad drugoplasirani igraju baraž?p206 wrote:dobiti Njemačku, pa i remi sa njima je SF
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_UEFA_ ... lification
- Edin H.
#592 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Kradjabachje wrote:baraz igraju svi prvi u 10 grupa 4 najbolja drugoplasirana. onda se prave nosioci i nenosioci.
- ganjeta
#593 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Do mene, kont'o sam da prvoplasirani idu direktno, a drugoplasirani igraju baraž.p206 wrote:evo pa čitajganjeta wrote:Volio bi znati kako si ovo izračunao i dobio? Kako ćemo naletiti na osvajača grupe kad drugoplasirani igraju baraž?p206 wrote:dobiti Njemačku, pa i remi sa njima je SF
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_UEFA_ ... lification
- phillie
#594 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Pa koliko to ekipa igra u zavrsnici EP-a u Izraelu? 8?
- bachje
#595 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
da, i bice podijeljene u dvije grupe po 4crkvice wrote:Pa koliko to ekipa igra u zavrsnici EP-a u Izraelu? 8?
- BHF_Manijak
#596 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
bachje wrote:da, i bice podijeljene u dvije grupe po 4crkvice wrote:Pa koliko to ekipa igra u zavrsnici EP-a u Izraelu? 8?
I danas nas je Svica zajebala pravo, to sam racuno ko siguran poraz Svicaraca u Hrvatskoj(jer je i hrvatima trebalo) ali kurve dobise u 90-toj, tako da oni sad odose na 13 bodova. Jos jedna reprezentacija prijeti da nas prestigne na onoj tabeli a to su Norvezani, igraju sa Islandom na svom terenu tako da ce vjerovatno dobiti.
Nista, po svemu sudeci jebat ce nas pravo onaj zijan od mrtvog Kipra, tu smo zijanili 3 boda za baraza, tako da cemo 90% morati Svabe dobiti.
Samo mi je i ovo sranje sa 5 timova u grupi, dok samo u dvije grupe ima 6 ekipa(nasa i druga grupa). Gledam ove grupe sa po 5 timova i vecina ih ima po dvije kloc ekipe u grupi protiv kojih se ne brisu bodovi, a nama protiv San Marina obrisase. Hajd jedna losa ekipa u grupi, ali po dvije...Jebi ga, nismo imali srece u zrijebu.
- cyprus
#597 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Ako se ne varam, nije to nikakva promjena, nego je oduvijek bilo 8 reprezentacija na EP za mlade...BHF_Manijak wrote:![]()
![]()
Ja sranja takmicenja u picku maternu. Pa lakse bi im bilod a su kakav turnir organizovali! Svake godine sve vise i vise seru sa tim promjenama formata takmicenja, cuj 8 ekipa na prvenstvu!
![]()
![]()
- BHF_Manijak
#598 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Ma ni i sad nije jasno zasto tako malo ekipa, vjerovatno zbog gustog rasporeda nacionalnih prvenstava i male vaznosti samog takmicenja, no hajde, da se plasirat makar i jedna grupa bila!cyprus wrote:Ako se ne varam, nije to nikakva promjena, nego je oduvijek bilo 8 reprezentacija na EP za mlade...BHF_Manijak wrote:![]()
![]()
Ja sranja takmicenja u picku maternu. Pa lakse bi im bilod a su kakav turnir organizovali! Svake godine sve vise i vise seru sa tim promjenama formata takmicenja, cuj 8 ekipa na prvenstvu!
![]()
![]()
- cyprus
#599 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Pa vjerovatno zbog činjenice da se to prvenstvo održava svake dvije godine (valjda kako bi svaka generacija imala priliku da igra na njemu), ali i zbog toga što nije to toliko atrektivno takmičenje da bi se nekom isplatilo da organizuje veći turnir...
U svakom slučaju, meni ima smisla
- Edin H.
#600 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Evropska prvenstva su ionako donekle nebitnacyprus wrote:Pa vjerovatno zbog činjenice da se to prvenstvo održava svake dvije godine (valjda kako bi svaka generacija imala priliku da igra na njemu), ali i zbog toga što nije to toliko atrektivno takmičenje da bi se nekom isplatilo da organizuje veći turnir...
1976-e su na zavrsnom turniru u Beogradu (seniori) ucestvovale cetiri ekipe, pa su onda poceli povecavati broj reprezentacija.