Ako nema na web ads onda nema, jer prvo tamo izbace konkursehary wrote:Nacuh da je u nekom misnistarstvu (kulture,obrazovanja, nisam siguran, cak ne znam ni je li kanton ili Fedracija) raspisan konkurs za pripravnika i to do 19.4. Sve pretrazih, nista ne nadjoh. Zna li neko vise?
KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
- BlackSwan
#576 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
-
Pacificgirl
#577 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Nema, pogresno si nacuo.hary wrote:Nacuh da je u nekom misnistarstvu (kulture,obrazovanja, nisam siguran, cak ne znam ni je li kanton ili Fedracija) raspisan konkurs za pripravnika i to do 19.4. Sve pretrazih, nista ne nadjoh. Zna li neko vise?
-
Tessa
#578 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
vidim spominjete taj nekakav federalni i nekakav kantonalni konkurs
Pa koji ce biti u Zenici, jer izgleda da nema ni jedan, ili sam nedovoljno informisana, a svaki dan sam na birou 
-
hurmasica
#579 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Danas u Avazi objavljeno da je za javni poziv za pripravnike bilo prijavljeno 540 firmi, a sredstava ima samo za 350 pripravnika, s tim da su je vecina firmi trazila dva ili vise pripravnika. Ovo je zaista katastrofalno, ima li ikakve nade da mi mladi dobijemo priliku da se zaposlimo?!?!?!
- mrtva kokoš
#580 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
haj ne lazi, moj poslodavac je predao zahtjev za jednog pripravnika tj. meneNa program zapošljavanja pripravnika, aplikaciju je predalo mnogo firmi, a mi možemo sufinansirati 850 pripravnika. Svaka firma tražila je minimalno dva ili tri.
ako mi ne odobrite ima da me sanjate.
-
bubschen
#581 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
hary wrote:Nacuh da je u nekom misnistarstvu (kulture,obrazovanja, nisam siguran, cak ne znam ni je li kanton ili Fedracija) raspisan konkurs za pripravnika i to do 19.4. Sve pretrazih, nista ne nadjoh. Zna li neko vise?
jeste to je na federalnom nivou al to je interni....n
za pripravnike nema nikakvih konkursa,ja to redovno pratim i više sam postala noćna mora svim ministarstvima i općinama jer svake semice odem i pita hahahhaal naravno odgovor je uvijek isti,citiram: nema mila nikakvih konkursa još uvijek i neznamo da li će biti i kada
-
burner
#582 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ni danas nije izasao konkurs za Ze-Do kanton..
ima li neko informacije kad bi mogao izaci,dosta mi je vise odgovora sa biroa "uskoro ce itd.."...vise sam izgubio svaku nadu da ce i izaci..ako neko zna neka odg. plsss...hvala 
-
doll_24
#583 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ima li neko da je bio na testu i razgovoru za Institut za mjeriteljstvo?..Kako je bilo?
-
hurmasica
#584 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
doll_24 da li si ti bila?
Bile su cini mi se dvije ili tri grupe sa po, u prosjeku, desetak ljudi. Proslo je 7 na razgovor, ja nisam, tako da nista ne mogu da kazem kako je bili na razgovoru.
Na testu su uglavnom bila pitanja koja se mogu naci na stranici agencije za drzavnu sluzbu, pretezno vezano sa upravni postupak i zakon o prijemu drzavnih sluzbenika i cini mi se dva pitanja o tome sta je institut za mjeriteljstvo i ko je "glavni" u institutu.
KOliko sam cula na usmenom su pitali da se isprica nesto o sebi i koji se zakoni primjenjuju u ovom istitutu. Detalje ne znam.
Bile su cini mi se dvije ili tri grupe sa po, u prosjeku, desetak ljudi. Proslo je 7 na razgovor, ja nisam, tako da nista ne mogu da kazem kako je bili na razgovoru.
Na testu su uglavnom bila pitanja koja se mogu naci na stranici agencije za drzavnu sluzbu, pretezno vezano sa upravni postupak i zakon o prijemu drzavnih sluzbenika i cini mi se dva pitanja o tome sta je institut za mjeriteljstvo i ko je "glavni" u institutu.
KOliko sam cula na usmenom su pitali da se isprica nesto o sebi i koji se zakoni primjenjuju u ovom istitutu. Detalje ne znam.
- igorailwayman
#585 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ima li tko informacije da li će i kada izaći federalni konkurs za pripravnike ili ti ga poziv, kako već...
-
doll_24
#586 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
hurmasica wrote:doll_24 da li si ti bila?
Nisam bila..nisam sebi htjela priustiti jos jedan dan u suzama nakon testiranja i razgovora, jer dosad je bilo tako...i nakon sto sam se naslusala prica kako tu vec neko 100% radi i da ce nas opet "ismijati", odlucih da ne idem...sad se borim sa depresijom i mislima sta poduzeti i kako promijeniti zivot (poslovni) nabolje...
-
sarajka_26
#587 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pozdrav
zna li iko da li bi uskoro trebalo početi zapošljavanje pripravnika preko projekta o zapošljavanju? da li je iko radio preko tog projekta u državnoj firmi i kolika mu je bila ukupna plata? hvala
zna li iko da li bi uskoro trebalo početi zapošljavanje pripravnika preko projekta o zapošljavanju? da li je iko radio preko tog projekta u državnoj firmi i kolika mu je bila ukupna plata? hvala
-
blondina
#588 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pozdrav pripravnici,imam pitanje pa ako mi može neko da odgovori.Spominjete neki federalni konkurs pa me zanima da li će i on biti na isti fazon kao i kantonalni.
Hvalaaa
Hvalaaa
-
hurmasica
#589 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
blondina i svi ostali po hiljaditi put cu da ponovim Federalni projekat ne zna se kada ce izaci i koji ce biti u slovi! Ni oni na birou to ne znaju.
Ja mislim da je glavni problem sa tim Federalnim projektom u tome sto je projekat koji je objavljen 30. oktobra prosle godine naprasno prekinut i jako mali broj tada prijavljenih poslodavaca je dobilo finansije za pripravnike. Taj projekat se trebao nastaviti a kada ce to biti i hoce li uopste biti niko ziv to ne zna, ni da li ce izaci novi projekat.
Ja mislim da je glavni problem sa tim Federalnim projektom u tome sto je projekat koji je objavljen 30. oktobra prosle godine naprasno prekinut i jako mali broj tada prijavljenih poslodavaca je dobilo finansije za pripravnike. Taj projekat se trebao nastaviti a kada ce to biti i hoce li uopste biti niko ziv to ne zna, ni da li ce izaci novi projekat.
-
Tessa
#591 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
iii opet ništa za Zenicu .... pa dokle čekati ??' 
- splend
#592 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ja sam danas cuo da kantonalni konkurs izlazi 28.4.

-
amer10
#593 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
sarajka_26 wrote:Pozdrav
Kod mene brat je radio prosle godine, dobices neku cifru na ruku, ali ce ti odbiti one obaveze prema firmi, i dobices kartu kupon,mjesecni, i dobices nesta toplog obroka, sve zavisi od firme do firme, koja ti je, uglavnom oko one cifre sto ti je recena tu se sve vrti,bitno je da se radi, ev on je bio pripravnik prosle godine, pa su ga sada ostavili da radi, inace bio je jedan pripravnik u toj firmi, i zaposlili su ga,a taj pripravnicki rad onih koji produ bi trebao da bude oko 10.maja
-
sarajka_26
#594 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
hvala amer10 na informacijama... puno si pomogao 
-
blondina
#595 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da li neko ima možda iskustva u vezi odrađivanja pripravničkog kod advokata???
-
pama
-
hurmasica
#597 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da li je iko ikada dobio povratnu informaciju sto se tice ovog kantonalnog projekta u sarajevu? Devetog je bio javni poziv zavrsen i evo prodje vise od deset dana a niko jos nista ne javvlja.
-
amer10
#598 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
hurmasica wrote:Da li je iko ikada dobio povratnu informaciju sto se tice ovog kantonalnog projekta u sarajevu? Devetog je bio javni poziv zavrsen i evo prodje vise od deset dana a niko jos nista ne javvlja.
et samo znam , po rijecima koje su do mene dosli, da su iz kantona prije nekolika dana, na ovu moju firmi gdje sam predao papire, javili kao, da su odobrili firmi, pa ce ih zvati na potpisivanje ugovora, kako sam cuo tek oko 6 maja bi to trebalo biti
-
hurmasica
#599 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
pa super onda. Sigurno potpisuju ugovore tek kada se glavonje vrate sa produzenih praznika
) sretno
- mjesecev rog
#600 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
pa hoce li ovaj ZE-DO kanton ikada objaviti taj konkurs????