Judge_Dread wrote:Lik je puko al fakat puko. Toliko nervoze i unezvjerenosti da je meni u principu ovo sinoc na RTRS djelovalo smjesno. Nacudit se nisam mogao koja neuroticna histerija. Fakat kao da je puko ?
Ocito se nesto sprema i nervoza raste. Na CD sam gledao Lajcaka i jako jako cudni odgovori na debilne Senadove provokacije tipa hoces ga smjeniti. Kao da je aminovan ronhil al ovaj nece nista da kaze i samo se smjeska u svom stilu. Kao djete kad je otkriveno sa prstima u tegli od pekmeza. I onda slager Senad cita izjavu americkog ambasadora kao reakciju na gostovanje ronhila na RTRS i ide jedna recenica koju do sada nisam cuo, a biti je ekspanzivne americke vanjske politike i glasi - BiH je nacionalni interes SAD-a. Upssssss!!! Svasta se do sada govorilo i izrazavale silne zabrinutosti te moze ovo ne moze ono al ovu recenicu prvi put cujem, barem ja

U svjetu kad to kazu il ce nekog napast il ce nekog branit, naravno za svoj interes. Koji im je interes da ovdje izgovre tu recenicu nemam pojma i nit mi je nesto bitno dok je tako. To je ono sto uvjek volim cuti -INTERES a ne mi vas volimo vi ste super, vi ste moralni pobjednici, imate nasu punu podrsku i slicne bla bla. Mozda sad ja paranoisem al ovakva recenica nije bezze. E sad zasto je izgovorena .....
Izgleda se opet aktuelizirao paket ronhil i 100% zagrabi Hare da odu u paketu. Hare mi je tek cudan bio kako se rezignirano smjeskao kad ga je novinarka to pitala

))))
Vrlo cudno sve ovo.
Cuj NVO vlada

))) joj koji blefovi tipicke srpske politike cackanja mecke do kraja i onda te mecka izjebe i pitas se kad se oporavis, a sta mi je ovo trebalo. Tipicna srpska politika #urcenja i #usenja u finalu. Nejasan mi je lik al TOTALNO
Ma ameri sad polako otkrivaju karte, znaci vracaju se stvari u "normalu" - kako si lijepo rekao, manite suplje mi vas volimo ovo ono podrska moralnim pobjednicama, osuda genocida, blablabla...a sve ide po ovoj jednadzbi:
1. ameri opalili su evropu po usima intervencijom u bih, pa priznavanjem kosova, cime su istovremeno pokazali nadmoc amerike spram evrope po sistemu "eh eto ne mozete da rijesite probleme u svom dvoristu, a kamoli nesto dalje" - a istovremeno su stvorili i 2 velika problema u gotovo samom srcu evrope, dakle opet BiH i Kosovo - voljeli mi ili ne, mi smo dvije najproblematicnije tacke trenutno u evropi, sjeverna irska i kipar izgledaju kao diznilend u poredjenju s problemima koje mi imamo. Rezultat: osigurali su da evropa bez amera ne moze nista rijesiti i ostaje ovisnik o americi koja mora svirati kako cika sem (ili uskoro Obama iz Crne Kuce) svira

znaci ako ameri sutra kazu gruzija ulazi u nato i pored evropskog protivljenja, evropa ce u stavu mirno reci "razumijem"
2. Ameri su maksimalno iskoristili "moralnu kartu" intervencije i na kosovu i u bih (pogotovo Bih) po sistemu: eto vidite (ono kao poruka svijetu) da mi intervenisemo da pomognemo drugima, a (gle cuda) posebno muslimanima - to je onaj dio kojim ce mahati po srednjem istoku kad ih tamo (kao sto je uobicajeno) optuze da su protiv muslimana. Ako ne vjerujete pogledajte zadnje americke izbore: stalno se time hvale pred svijetom kao svojim najvecim spoljno politickim uspjehom i konstantno lazu (od hilari koja je trcala pod snajperima pa dalje)...
naravno, cim se malo zagrebe ispod povrsine ta americka "pomoc" muslimanima na balkanu je bila danajski dar u neku ruku: u BiH su napravili sranje od dejtona i isporucili pola drzave karadzicu i njegovim nastavljacima umjesto da dopuste da se napravi normalna drzava, ali to je i bio cilj amera: nenormalna drzava koja zahtjeva stalni nadzor na balkanu....na kosovu jos gori danajski dar (mada drugog rjesenja nije bilo, priznajem): drzava koja ne moze da udje ni u jedno medjunarodno tijelo (sto je problem kosmickih razmjera za jednu drzavu, nazalost kosovo nije tajvan), nesposobna da sama funkcionise = neophodan stalni americki nadzor.
3. U domacim prilikama, Hare leti skupa s dodom, ali Hare je odigrao stvarno savrseno, svaka mu cast = s obzirom da je na terenu spoljne podrske podjeli bih u evropi cijela bosna visila na koncu raspada, a sad je uspio da skrene jedra u skroz drugom pravcu i da zaustavi ono sto je po bih bilo najopasnije: normalizacija postojanja pc-a i eventualno odklizavanje iz bih prema maticnoj septickoj jami srbiji ...a sad dodo dovidjenja prijatno doktor te prvo izludio, pa te ispalio... sad pjevaj u laktasima izdade me ti, nisam se nadoooooooo (sinan sakic)

3. i da ne zaboravim to sam vec napisao prije par dana - mi jesmo poligon za drugu rundu sukoba izmedju amera i rusa: ali ovaj put dodi i njegovi nalogodavci su vec opaljeni po usima iz rusije, samo sto jos nisu obavjesteni