Ma to je najcudnije, kontas EU, demokratija, ljudska prava, ovo, ono, i onda se desi da covjek ne moze kontaktirati advokata niti imati kontakt sa svojom ambasadom. Prvh svega covjek uziva i diplomatski imunitet. Toliko o EU i supljoj koju nam prosipaju. Ali sta covjek moze ocekivati od jedne imperijalisticke tvorevine koja svojata ostvara (Foklande) hiljadama kilometara daleko od Engleske?BELLUNO wrote:Zar nije cudno da sud ne dozvoljava nikome da ga vidi.Ni ambasadoru BiH u Engleskoj,ni advokatima,porodici i kao slag na kraju danas dovode pogresnog covjeka.Da oni nisu gospodina Ganica vec isporucili Srbiji.
U Londonu uhapsen Ejup Ganic
- Drvosjeca iz Dejcica
#576 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
- chuchumbamayumbe
#577 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
A ovo pariranje velikosrbima, i nada u skolovanu djecu, o cemu vi to?
Ako cemo cekati da nasa "skolovana" djeca nesto urade, nema od nase BOsne nista.
Sva skolovana djeca odose.
Samo nake ublehane i floskule, a drzava puca usput i poprijeko.
Nema ovdje nista bez krvi i motike, kakvo znanje. Srbija ima Jeremica, Tadica, i mnooogo mladje i skolovanije ljude, a koga mi imamo?
FUJ
Ako cemo cekati da nasa "skolovana" djeca nesto urade, nema od nase BOsne nista.
Sva skolovana djeca odose.
Samo nake ublehane i floskule, a drzava puca usput i poprijeko.
Nema ovdje nista bez krvi i motike, kakvo znanje. Srbija ima Jeremica, Tadica, i mnooogo mladje i skolovanije ljude, a koga mi imamo?
FUJ
- video
#578 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ochito su ovo presudni momenti za nashu drzavu, karte pochinju da se otvaraju, povampireno vijece staraca (sanu, btw, jedan manje od danas) vadi kecheve iz rukava !! Ovo treba nek je pokazatelj svim onima koji bi da se dogovaraju, da sa ovakvima NEMA dogovora ( legendarna - " a shta je alternativa") i da konachno trebaju otici sa politichke scene, jer ako i dalje budu trazili kako da "miniraju" nece se dobro provesti
Ovo su momenti u kojima se treba stvoriti patriotski front svih onih koji osjecaju BIH kao svoju domovinu i da zajedno u oktobru (a kako su stvari krenule, mozda i ranije) konacno okrenu kurs ovog zamalo titanika na pravu stranu.
Ovo su momenti u kojima se treba stvoriti patriotski front svih onih koji osjecaju BIH kao svoju domovinu i da zajedno u oktobru (a kako su stvari krenule, mozda i ranije) konacno okrenu kurs ovog zamalo titanika na pravu stranu.
- ahuseino
#579 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Dobra stara bosanska mudrost...feral.tribune wrote:Uhuhuhu , ovdje ima svega i svacega . Sigurno nisam jedan od pametnijih forumasa ali jesam stariji jesam . Ako mi dozvolite stoga . Zajebo me jaran jednom . Sto se god vise pravdao i mene blatio jos je vise tonuo u blato . Nije majka klela sina sto je izgubio na kocki nego sto se ,, vadio ,, Srbija je ovim cinom jos vise izgubila ! Srbija i RS i projekt velike srbije tone kao Titanic . Tu spasa nema . Ovo hapsenje ce samo ojacati Bosnu kao sto je mene ojaco onaj moj drug ....a sebe je tako ukopo da je to cista poezija . Te datumi se poklapaju sa Kardjicevom odbranom te ovo te ono ...ma dajte ljudi .....nista od toga , to su trzaji ranjene zvijeri kojoj je smrt sudjena jer je htjela ubiti . Bosna i lijepa i pametna Emina Ganic ce iz ovoga izvuci korist . Ja sam siguran u svoje rijeci jer ja poznajem zivotne zakone . Zivot me naucio
Cuj korist, otac joj u zatvoru a ti... 'korist'. Mislis ona ovo iz koristi radi?
E tako to kod nas ide, i tako nam je kako nam je, jer mudri s mindera mudruju i donose sud... "sjedi da ti kazem"...
...I mi znamo da ona ima koristi od oca u zatvoru, i o tome sada razmislja, glumi.
Takve su price i o Ejupu.
Kao sto rekoh, ne cjenim ga pretjerano iz jednog razloga, a to je sto se slizao i izabrao put sa nacionalnom strankom, na nacionalnom vozilu... i to je jedini razlog. Sve ostalo, ama bas sve, jer rekla-kazala.
On je ovdje u USA postigao sto malo koji rodjeni Amerikanac postigne. Izdao covjek udzbenike bolan. Jeli mu i to preko stele? Nije svojim mozgom. Mora da nije. Ne mere Bosanac nista postic' sam, sve je guzovace. I sve se da protracat' i naci verzija vise pogodna minder-mudrovanju. E, pa nije, barem ovdje, nije nepotizam k'o po dze dze, moras imat' klikera u glavi pa da su samo DVA... a jos biti profesor na univerzitetu, i jos izdavati UDZBENIKE iz visoke struke - to je san mnogih profesora...
... samo mi je drago sto mi je kolega po struci
Vile, ovo, ono, profiterstvo... sve su to spekulacije - "zna se" ... i ... "mora da je"...
Ako je postojao jedan covjek u onom predsjednistvu a da mu nije trebalo krast, ja bih se prvo kladio na Ejupa, cisto znajuci njegova postignuca vani...
A vilu je mogao kupiti od dvije godisnje plate, i nesta honorara od prodavanja knjige.
Samo ruzno je vidit' tu raskos u sred bijede, vjerovatno izaziva zavist.
Nek se kod nas "sve zna" jer smo najpametniji, na svijetu, sve nobelovci sami...
Mozda i jeste profiter, ali to nije nista vise nego rekla-kazala dok se nesto ne iznese na vidjelo.
- amrica
#580 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
BELLUNO wrote:Zar nije cudno da sud ne dozvoljava nikome da ga vidi.Ni ambasadoru BiH u Engleskoj,ni advokatima,porodici i kao slag na kraju danas dovode pogresnog covjeka.Da oni nisu gospodina Ganica vec isporucili Srbiji.
- ahuseino
#581 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ni svjestan nisi koliko si u pravu ovdje... A tamo na forumima dijaspora se u glavnom napada, i nije puno dobro dosla u matici... nejse...tuzlak58 wrote:Naravno da je bila sjajna i to je jedina nada za nasu buducnost, pametna i skolovana djeca. Samo tako mozemo parirati velikosrbima.
Da vi samo vidite kakvu oni imaju mrezu ovdje, ne bi vjerovali...
- travnik
#582 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Nešto je u emisiji Otvoreno HRT-a oko toga objašnjavao zagrebački odvjetnik Anto Nobilo. Naime, on je rekao, da je po automatizmu na osnovu nekih zakona, odluka ili riješenja ( tako nekako )iz bivše Juge, Ganić državljanin Srbije, čak iako nije podnio zahtjev za njihovo državljanstvo. Meni nekako to čudno zvuči i malo komplikovano, ali Nobilo govori da Srbija po tom osnovu može Ganića ipak tretirati kao svog državljanina. Međutim, on dodaje, a to je i objasnio ( sporazum BiH-Srbija, prebivalište i itd. ), da bi se on trebao izručiti BiH, a ne Srbiji. Uglavnom, postoje neke pravne komplikacije koje meni baš i nisu najjasnije. Uostalom, uskoro ćemo sve vidjeti. Također, i Nobilo, ali i povjesničar Jurčević i novinarka Višnja S. su dodali da je po njima pitanje izručenja ipak više političko, a ne pravno. Stoga, politika će, a ne pravo odlučiti o izručenju Ejupa Ganića.corolla02 wrote:mene interesuje jel Ganic drzavljanin i BiH i Srbije
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#583 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
E mnogo hvalla drug, ovo je odlicno objasnjenotravnik wrote:Nešto je u emisiji Otvoreno HRT-a oko toga objašnjavao zagrebački odvjetnik Anto Nobilo. Naime, on je rekao, da je po automatizmu na osnovu nekih zakona, odluka ili riješenja ( tako nekako )iz bivše Juge, Ganić državljanin Srbije, čak iako nije podnio zahtjev za njihovo državljanstvo. Meni nekako to čudno zvuči i malo komplikovano, ali Nobilo govori da Srbija po tom osnovu može Ganića ipak tretirati kao svog državljanina. Međutim, on dodaje, a to je i objasnio ( sporazum BiH-Srbija, prebivalište i itd. ), da bi se on trebao izručiti BiH, a ne Srbiji. Uglavnom, postoje neke pravne komplikacije koje meni baš i nisu najjasnije. Uostalom, uskoro ćemo sve vidjeti. Također, i Nobilo, ali i povjesničar Jurčević i novinarka Višnja S. su dodali da je po njima pitanje izručenja ipak više političko, a ne pravno. Stoga, politika će, a ne pravo odlučiti o izručenju Ejupa Ganića.corolla02 wrote:mene interesuje jel Ganic drzavljanin i BiH i Srbije
Last edited by corolla02 on 03/03/2010 22:24, edited 1 time in total.
- Joey Tribbiani
#584 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
@thunderman - dje si maca, sta radis? Sekira li te iko? Hebo ti nas, mi smo ostali tu, malo brinemo sto nase drazavljane (sutra to mozda nekog od nas sa foruma) hapsi ko stigne. Boli tebe cundara, imas drugi pasos...vazno je da znas ko je dobio rat
Last edited by Joey Tribbiani on 03/03/2010 22:30, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#585 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Kako samo licemjerno zvuce svi ovi okupljeni da pomazu Ganicu (Arnaut, Alkalaj, ...). Gdje ste gospodo bili prije dvije godine kada je hapsen Ilija Jurisic?
-
someone_
#586 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
1. Ejup Ganic kao osoba u ovom kontekstu uopste nije toliko bitan (ukljucujuci njegovo drzavljanstvo/porijeklo, kucu, novac, potomstvo)
2. profesor Ejup Ganic, clan ratnog predsjednistva 1992 je optuzen od agresorkse Srbije
3. Ta ista oputznica je odbijena od Haga i Interpola
4. Dok se clan ratnog predsjednistva BiH drzi u izolaciji u zatvoru sa najjnizom vrstom kirminalaca bez mogucnosti kontakta bilo koga iz vanjskog svijeta, istovremeno zlocinac Radovan Karadjic iz udobnosti haskog suda tvrdi kako Sarajevo uopste nije bilo u okruzenju
5. Moze i dalje, al ovo je pametnom dosta
Jedino sto je bitno u ovom trenutku je, sta svako od nas pjedinacno i licno moze da uradi i suprotstavi se ratu koji se i dalje vodi protiv BiH. Jedna od mogucnosti je odaziv na proteste koji su najavljeni u 13:00 u petak i pocinju ispred katedrale. Da li ce ti protesti uroditi ikakvim plodom mislim da nije relevanto i ako mislite da imate neki bolji i efikasniji nacin svakako ga upotrijebite (ako je legalan naravno).
Mislim da bilo koja daljna diskusija po osnovu, prethodno spomenute, tacke jedan je jednostavno skretanje s teme i problema. Svako ko voli BiH se ne bi trebao baviti time i moze da otvori drugu temu (mislim da vec postoji jedna koja se bavi osobom Ejup Ganic). Ovdje bi se trebalo raditi na promocije okupljanja u petak i smisljanju nekih drugih ideja kako da se pomogne ratnom clanu predsjednistva prof. Ejupu Ganicu. Sto se tice slicnih slucajeva (poput Ilije Jurisica) takodjer moze, ali na drugoj temi!
2. profesor Ejup Ganic, clan ratnog predsjednistva 1992 je optuzen od agresorkse Srbije
3. Ta ista oputznica je odbijena od Haga i Interpola
4. Dok se clan ratnog predsjednistva BiH drzi u izolaciji u zatvoru sa najjnizom vrstom kirminalaca bez mogucnosti kontakta bilo koga iz vanjskog svijeta, istovremeno zlocinac Radovan Karadjic iz udobnosti haskog suda tvrdi kako Sarajevo uopste nije bilo u okruzenju
5. Moze i dalje, al ovo je pametnom dosta
Jedino sto je bitno u ovom trenutku je, sta svako od nas pjedinacno i licno moze da uradi i suprotstavi se ratu koji se i dalje vodi protiv BiH. Jedna od mogucnosti je odaziv na proteste koji su najavljeni u 13:00 u petak i pocinju ispred katedrale. Da li ce ti protesti uroditi ikakvim plodom mislim da nije relevanto i ako mislite da imate neki bolji i efikasniji nacin svakako ga upotrijebite (ako je legalan naravno).
Mislim da bilo koja daljna diskusija po osnovu, prethodno spomenute, tacke jedan je jednostavno skretanje s teme i problema. Svako ko voli BiH se ne bi trebao baviti time i moze da otvori drugu temu (mislim da vec postoji jedna koja se bavi osobom Ejup Ganic). Ovdje bi se trebalo raditi na promocije okupljanja u petak i smisljanju nekih drugih ideja kako da se pomogne ratnom clanu predsjednistva prof. Ejupu Ganicu. Sto se tice slicnih slucajeva (poput Ilije Jurisica) takodjer moze, ali na drugoj temi!
- ratata
#587 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
prijatelji s foruma meni se cini da sam ja previse bio fin ispred one Srbijanske ambasade.
posto sam nekako dosao sebi nakon sto sam odgledao nekoliko Dnevnika na temu Ganic, sad kolko tolko mogu da se pojavim na forumu a da me emocije ne odvedu u banovice. barem ne u trenutku dok ovo pisem,a kad kliknem ono "posalji" ko zna.
koliko sam razumio u petak su demonstracije ispred Britanske ambasade,i pored nekih meni nepoznatih studenata , ucestvuju i borci i rvi. Bojim se da je ovo prekretnica svega. Prema poslednjim informacijama 400 potjernica Srbija je raspisala za drzavljanima BiH koji su ucestvovali u odbrani od agresora,bilo puskom bilo diplomatijom.
Posto ja nisam pristalica toga da su svi podjednako krivi i da svako treba da odgovara bez obzira na kojoj strani bio, ja cu da ostanem na ovoj strani koja se brani, na kojoj sam uvijek i bio.
U petak nosim pismo ambasadoru Britanije u kojem ce stajati da je nepozeljan u BiH jer njegova drzava u potpunoj izolaciji i u suprotnosti sa ljudskim pravima drzi nevinog covjeka te se tako stavlja na stranu onih protiv kojih se nevino zatvoren Ganic borio. Da je Ganic nevin dokazao je i Haski tribunal 2003.godine.
Meni je ovog kolonijalizma dosta, meni je ovog saginjanja dosta, meni je ovog straha od Srbijanskog establishmenta preko glave. Neka me zatvore, neka mi sude, neka me proglase ludim, od sad cemo na "njihov nacin" da se branimo.
posto sam nekako dosao sebi nakon sto sam odgledao nekoliko Dnevnika na temu Ganic, sad kolko tolko mogu da se pojavim na forumu a da me emocije ne odvedu u banovice. barem ne u trenutku dok ovo pisem,a kad kliknem ono "posalji" ko zna.
koliko sam razumio u petak su demonstracije ispred Britanske ambasade,i pored nekih meni nepoznatih studenata , ucestvuju i borci i rvi. Bojim se da je ovo prekretnica svega. Prema poslednjim informacijama 400 potjernica Srbija je raspisala za drzavljanima BiH koji su ucestvovali u odbrani od agresora,bilo puskom bilo diplomatijom.
Posto ja nisam pristalica toga da su svi podjednako krivi i da svako treba da odgovara bez obzira na kojoj strani bio, ja cu da ostanem na ovoj strani koja se brani, na kojoj sam uvijek i bio.
U petak nosim pismo ambasadoru Britanije u kojem ce stajati da je nepozeljan u BiH jer njegova drzava u potpunoj izolaciji i u suprotnosti sa ljudskim pravima drzi nevinog covjeka te se tako stavlja na stranu onih protiv kojih se nevino zatvoren Ganic borio. Da je Ganic nevin dokazao je i Haski tribunal 2003.godine.
Meni je ovog kolonijalizma dosta, meni je ovog saginjanja dosta, meni je ovog straha od Srbijanskog establishmenta preko glave. Neka me zatvore, neka mi sude, neka me proglase ludim, od sad cemo na "njihov nacin" da se branimo.
Last edited by ratata on 03/03/2010 22:48, edited 1 time in total.
- Joey Tribbiani
#588 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Samo da vas pitam sta ste vi licno uradili povodom svega sto stiza iz Srbije u posljednje vrijeme? Ja kao pojedinac ne mogu uciniti mnogo, ali...
Kad su osudili Jurisica, onako hinjski bez ijednog pravog dokaza, prestao sam kupovati proizvode koji dolaze iz Srbije. Ne zato sto sam nacionalista...nisam, mrsko mi je pisati s kim se druzim, ne zelim da se osjecam kao da se pravdam. Ta zemlja bazira izvoz upravo prema nasem trzistu. Druga stvar koju cu uraditi je izlazak na proteste koji ce vjerovatno biti. Nije stvar u Ganicu, stvar je u BiH.
PS: mozete sad kolutat ocima, cerekat se i pisat sale, sege i posalice, boli me "uvo"
Kad su osudili Jurisica, onako hinjski bez ijednog pravog dokaza, prestao sam kupovati proizvode koji dolaze iz Srbije. Ne zato sto sam nacionalista...nisam, mrsko mi je pisati s kim se druzim, ne zelim da se osjecam kao da se pravdam. Ta zemlja bazira izvoz upravo prema nasem trzistu. Druga stvar koju cu uraditi je izlazak na proteste koji ce vjerovatno biti. Nije stvar u Ganicu, stvar je u BiH.
PS: mozete sad kolutat ocima, cerekat se i pisat sale, sege i posalice, boli me "uvo"
- oko za oko
#589 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
potpisujem i pozdravljam nayljepšim pozdravomratata wrote:prijatelji s foruma meni se cini da sam ja previse bio fin ispred one Srbijanske ambasade.
-
someone_
#590 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Upravo. Od rata u mojoj kuci nema srpskih proizvoda ni u kojoj varijanti.Joey Tribbiani wrote:Ja kao pojedinac ne mogu uciniti mnogo, ali...
prestao sam kupovati proizvode koji dolaze iz Srbije.
Svakako!Joey Tribbiani wrote: Druga stvar koju cu uraditi je izlazak na proteste koji ce vjerovatno biti.
A poenta svega je upravo ovoJoey Tribbiani wrote: Nije stvar u Ganicu, stvar je u BiH.
-
VjecitiStudent
#591 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Moze li protestna ekipa otici i do Tuzilastva?
Jer da su oni radili svoj posao, do ovoga ne bi ni doslo.
- ratata
#592 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
moras biti dio ekipe da bi mogao da das golVjecitiStudent wrote:Moze li protestna ekipa otici i do Tuzilastva?
- Bosnolog
#593 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Univerzitetski profesor Ganic proizvodi univerzitetsku pamet BiH a to je najopasnije orude bosanskohercegovacke buducnosti u velikosrpskim ocima,....zapamtimo da neobrazovana nacija nema buducnosti jer su im vidici skuceni i suzeni a takvu naciju je lahko kontrolisati,eksploatisati, ekonomski sakatiti i porobit,sto najbolje vidimo sve godine vladanja supljoglavaca poslusnika,podobnika i klimoglavaca vladajuce seklte minderasa...
Dabicevi genocidni stakori su planski i sitematski izvodili i ubijali medu prvima bosnjacku intelegenciju,pa potom muskarce uz zatiranje svih tragova kulturno etnicko vjerskog karaktera i atributa postojanja bosnjacke nacije,......Ova velikosrpska fasisoidno ponizavajuca ujdurma protiv Ganica na dana neovisnosti kada je BiH pokazala velikosrpskim ideolozima na referendumu da nece biti dio Srboslavije,......bal krvavih zlocinacko genocidnih vampira velikosrbizma je osvetnicki otpoceo svoje krvave pirove .Sada se frustrirani,porazeni i osramoceni nastoje osvetiti BiH gurajuci nam prest u oko svim BH rodoljubima,.....Ako Ganica Englezi isporuce pored dokaza da je Hag odbacio vec ranijiji pokusaj procesuiranja Ganica,.....onda sa Engleskom i Srbijom treba prekinuti diplomatsko konzularne odnose i otpoceti seriju posjeta arapsko muslimanskih zemljama uz njihov masovniji upliv novca i uticaj.
Gledajmo ovih dana velikosrpskog cinizma sto rade ,....Srbija je otisla ovih dana po drugi put sa kompletnom privrednom vladom kod Gadafija u njegovu gemahirisjku drzavu Libiju,....tridesetmilionsku zemlju i organizovali nogometnu prijateljsku utakmicu reprezentacije Srbije i Alzira na prepunom stadionu da pokazu svoje lazno petrodolarima motivisano prijateljstvo,....dok ista sprema laznu srebrenicku rezoluciju i laze svijet ,.... skrivajuci koljaca Srebrenice i svoje zlocinacko genocidno lice kao i krvave ruke kojima ubijaju muslimane Balkana BiH ,Kosova, posljednja dva vijeka gotovo kroz svaku generaciju,... istovremeno ta ista Srbija Aprapima prodaju druge price za radi ekomonskih interesa i lobira da ne priznaju 90 % muslimansko Kosovo ,koje je zeljela u Srbiji ali bez Kosovskih Albanaca,dok posljednje dvije decenije nastoji rasturiti BiH i kidnapovati nase heroje odbrane BiH koju su napali planski pocinivsi najvece zlocine nakon nacisticke Njemacke.....Taj isti Gadafi kod kojeg je Jeremija doveo svoje ekonomiste je zbog referendumske zabrane gradnej minareta u Svicarskoj uveo sankcije,...http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /100303138 zasto ne i Srbiji ,......
Srbija je najpokvarenija zamlja sa kojom se civilizacija suocava,krajem proslog i pocetkom ovog vijeka,zemlja izvora svog zla i ratova regije pa cak i prvog svijetskog rata...Sa tom zemljom mi nikada necemo imati dobre medususjedne odnose niti ce nas cijeniti dok postoji zlocinacko genocidno cedo Dabiceve ostavstine kome se sudi u ime te tvorevine koju on pokusava odbraniti i sacuvati.
Mi moramo vec poceti lobirati i spremati se za reviziju tuzbe protiv Srbije sa pravim timom strucnjaka ne Softica i SDA Tihcevog velikorpskog saveznika koji je planski sabotirao prvu tuzbu neizvodenjem niti jednog svjedoka u dokaznom postupku,.....kao i izjavama kako ga ne interesuje ratna odsteta vec moralna satisfakcija zrtve,.....Ko je njemu dao to izdajnicko pravo i taj izdajnicki mandat da prodaje i idaje BiH
da bi taj isti svemirac otjerao uglednog i nam prijateljskog americkog advokata medunarodnog prava Frances Boyla je bez ikakvog objasjenja a koji j ei pokrenu tuzbu 1993.
Gospodo najveci neprijatelji i izdajnici BiH su medu nama oliceni u SDA secijase,i njene klonirane sektase izrasle iz iste nesrece koja unistava ovu drzavu sve ove godine,......
Treba ukljuciti sve medije da javno bojkotuju sve proizvode iz Srbije jer je kupovina istih indirektno punjenje municijom njivovo oruzje kojim nas ubijaju,....Ekonomija j ejedno od najboljih oruzja diplomatsko politickih pritisaka kao i iskoristiti sve diplomatske kanale prijatelja u svijetu da nam pomognu bojkotujuci uvoz njihovih proizvoda,....
Dabicevi genocidni stakori su planski i sitematski izvodili i ubijali medu prvima bosnjacku intelegenciju,pa potom muskarce uz zatiranje svih tragova kulturno etnicko vjerskog karaktera i atributa postojanja bosnjacke nacije,......Ova velikosrpska fasisoidno ponizavajuca ujdurma protiv Ganica na dana neovisnosti kada je BiH pokazala velikosrpskim ideolozima na referendumu da nece biti dio Srboslavije,......bal krvavih zlocinacko genocidnih vampira velikosrbizma je osvetnicki otpoceo svoje krvave pirove .Sada se frustrirani,porazeni i osramoceni nastoje osvetiti BiH gurajuci nam prest u oko svim BH rodoljubima,.....Ako Ganica Englezi isporuce pored dokaza da je Hag odbacio vec ranijiji pokusaj procesuiranja Ganica,.....onda sa Engleskom i Srbijom treba prekinuti diplomatsko konzularne odnose i otpoceti seriju posjeta arapsko muslimanskih zemljama uz njihov masovniji upliv novca i uticaj.
Gledajmo ovih dana velikosrpskog cinizma sto rade ,....Srbija je otisla ovih dana po drugi put sa kompletnom privrednom vladom kod Gadafija u njegovu gemahirisjku drzavu Libiju,....tridesetmilionsku zemlju i organizovali nogometnu prijateljsku utakmicu reprezentacije Srbije i Alzira na prepunom stadionu da pokazu svoje lazno petrodolarima motivisano prijateljstvo,....dok ista sprema laznu srebrenicku rezoluciju i laze svijet ,.... skrivajuci koljaca Srebrenice i svoje zlocinacko genocidno lice kao i krvave ruke kojima ubijaju muslimane Balkana BiH ,Kosova, posljednja dva vijeka gotovo kroz svaku generaciju,... istovremeno ta ista Srbija Aprapima prodaju druge price za radi ekomonskih interesa i lobira da ne priznaju 90 % muslimansko Kosovo ,koje je zeljela u Srbiji ali bez Kosovskih Albanaca,dok posljednje dvije decenije nastoji rasturiti BiH i kidnapovati nase heroje odbrane BiH koju su napali planski pocinivsi najvece zlocine nakon nacisticke Njemacke.....Taj isti Gadafi kod kojeg je Jeremija doveo svoje ekonomiste je zbog referendumske zabrane gradnej minareta u Svicarskoj uveo sankcije,...http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /100303138 zasto ne i Srbiji ,......
Srbija je najpokvarenija zamlja sa kojom se civilizacija suocava,krajem proslog i pocetkom ovog vijeka,zemlja izvora svog zla i ratova regije pa cak i prvog svijetskog rata...Sa tom zemljom mi nikada necemo imati dobre medususjedne odnose niti ce nas cijeniti dok postoji zlocinacko genocidno cedo Dabiceve ostavstine kome se sudi u ime te tvorevine koju on pokusava odbraniti i sacuvati.
Mi moramo vec poceti lobirati i spremati se za reviziju tuzbe protiv Srbije sa pravim timom strucnjaka ne Softica i SDA Tihcevog velikorpskog saveznika koji je planski sabotirao prvu tuzbu neizvodenjem niti jednog svjedoka u dokaznom postupku,.....kao i izjavama kako ga ne interesuje ratna odsteta vec moralna satisfakcija zrtve,.....Ko je njemu dao to izdajnicko pravo i taj izdajnicki mandat da prodaje i idaje BiH
Gospodo najveci neprijatelji i izdajnici BiH su medu nama oliceni u SDA secijase,i njene klonirane sektase izrasle iz iste nesrece koja unistava ovu drzavu sve ove godine,......
Treba ukljuciti sve medije da javno bojkotuju sve proizvode iz Srbije jer je kupovina istih indirektno punjenje municijom njivovo oruzje kojim nas ubijaju,....Ekonomija j ejedno od najboljih oruzja diplomatsko politickih pritisaka kao i iskoristiti sve diplomatske kanale prijatelja u svijetu da nam pomognu bojkotujuci uvoz njihovih proizvoda,....
- ratata
#594 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Bosnolog wrote:Univerzitetski profesor Ganic proizvodi univerzitetsku pamet BiH a to je najopasnije orude bosanskohercegovacke buducnosti u velikosrpskim ocima,....zapamtimo da neobrazovana nacija nema buducnosti jer su im vidici skuceni i suzeni a takvu naciju je lahko kontrolisati,eksploatisati, ekonomski sakatiti i porobit,sto najbolje vidimo sve godine vladanja supljoglavaca poslusnika,podobnika i klimoglavaca vladajuce seklte minderasa...
Mi moramo vec poceti lobirati i spremati se za reviziju tuzbe protiv Srbije sa pravim timom strucnjaka ne Softica i SDA Tihcevog velikorpskog saveznika koji je planski sabotirao prvu tuzbu neizvodenjem niti jednog svjedoka u dokaznom postupku,.....kao i izjavama kako ga ne interesuje ratna odsteta vec moralna satisfakcija zrtve,.....Ko je njemu dao to izdajnicko pravo i taj izdajnicki mandat da prodaje i idaje BiH![]()
![]()
![]()
da bi taj isti svemirac otjerao uglednog i nam prijateljskog americkog advokata medunarodnog prava Frances Boyla je bez ikakvog objasjenja a koji j ei pokrenu tuzbu 1993.
- travnik
#595 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ne ulazaći opće u utemeljenost ili neutemeljenost optužbi protiv Ejupa Ganića, ponašanje Velike Britanije i politiku Beograda, po mom sudu ključni krivci za ovu situaciju su nadležni organi BiH. Da su naši nadležni organi proveli cjelovitu, opsežnu i kvalitetnu istragu do ovog slučaja ne bi došlo. Realno gledajući, zaista je smiješno, a i nemoralno i nepotrebno odugovlačenje istrage i svega ostalog vezanog za ovaj slučaj u BiH. Nije mi jasano zašto istražne aktivnosti traju ovoliku dugo i zašto su njihovi rezultati izostali. Nadležne osobe bi trebali odgovarati za pasivnost bh institucija, a prestati se natjecati u domoljubnim izjavama i frazama, koje nikome nisu od pomoći, a služe jedino u svrhu prikupljanja jeftinih političkih poena. Što je uzrok neodgovornog i tromog djelovanja bh institucija? Politički pritisci, nesposobnost funkcionera, nezainteresiranost za slučaj, opstrukcije uključenih u sve aktivnosti vezane za istragu i itd., samo su neki od razloga zbohg kojih je izostao aktivniji angažman bh nadležnih organa u spomenutom slučaju, a što je rezultiralo dizanjem optužnica u Srbiji protv državljana BiH i uhićenjem u Londonu Ejupa Ganića.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#596 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ovo je dokaz koliko i kako zapravo ovi na vlasti posmatraju drzavu.
Njima je drzava plata,naknada za odvojeni zivot,postotak u privatizaciji,vozac,diplomatski pasos ,dionice u drzavnim firmama.
Oni ne shvataju sta je njihov posao,a to je da ustroje drzavu onakvu kakva zapravo treba da bude i da svim mogucim politickim sredstvima stite i brane drzavna prava i prava svih drzavljana nase zemlje.
A kako to ocekivati od njih kada im je svima prioritet ovo prvo sto sam naveo?
Kako ocekivati od njih bilo kakav efikasan potez kada nisu ni jedan potez,da ne kazem pobjedu, na medjunarodnoj sceni uspjeli izboriti za ovu drzavu. Od presude za Srebrenicu i sudjenja za genocid sa Srbijom,pa do stotine drugih stvari koje jednostavno nisu sposobni izboriti.
idioti neznaju urediti,napraviti,ustorojiti drzavu i neznaju koristiti bilo kakve pravne i drzavnicke mehanizme da zastite interese drzave i pojedinaca koji su drzavljani ove zemlje.
Srbija nas samarom za samarom,i to vec godinama ,bukvalno uci kako se to radi.
Al jok...bitno je unutarnje talove rasporediti,privatizirati,prodati,dodati...ma mrs bagro korumpirana i nesposobna.
Njima je drzava plata,naknada za odvojeni zivot,postotak u privatizaciji,vozac,diplomatski pasos ,dionice u drzavnim firmama.
Oni ne shvataju sta je njihov posao,a to je da ustroje drzavu onakvu kakva zapravo treba da bude i da svim mogucim politickim sredstvima stite i brane drzavna prava i prava svih drzavljana nase zemlje.
Kako ocekivati od njih bilo kakav efikasan potez kada nisu ni jedan potez,da ne kazem pobjedu, na medjunarodnoj sceni uspjeli izboriti za ovu drzavu. Od presude za Srebrenicu i sudjenja za genocid sa Srbijom,pa do stotine drugih stvari koje jednostavno nisu sposobni izboriti.
idioti neznaju urediti,napraviti,ustorojiti drzavu i neznaju koristiti bilo kakve pravne i drzavnicke mehanizme da zastite interese drzave i pojedinaca koji su drzavljani ove zemlje.
Al jok...bitno je unutarnje talove rasporediti,privatizirati,prodati,dodati...ma mrs bagro korumpirana i nesposobna.
- RIZVA
#597 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Mozda nisam upratio,da li je iko od zvanicnika vlade uputio ostar stav po pitanju potjernica?
Postoji li mogucnost da se protjera ambasador Srbije ako treba,mozda ce neki reci "to bi ugrozilo odnose bla,bla,bla"
Postoji li mogucnost da se protjera ambasador Srbije ako treba,mozda ce neki reci "to bi ugrozilo odnose bla,bla,bla"
-
someone_
#598 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Znajuci kako ova drzava funkcionise mislim da bi ti trebala saglasnost sva tri naroda. Vjerujem da bi bar jedan bio protiv.RIZVA wrote:Postoji li mogucnost da se protjera ambasador Srbije ako treba,mozda ce neki reci "to bi ugrozilo odnose bla,bla,bla"
- hik--meta
#599 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
englezi ce sad iz ove sitaucije traziti sopstvenu korist.
samo mi nije jasno sta bi mogli izvuci od nas ili od srbije?
samo mi nije jasno sta bi mogli izvuci od nas ili od srbije?
- CiCiban
#600 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
dodala bih.. sad se sami vadite-LIBERO- wrote:Ovo je dokaz koliko i kako zapravo ovi na vlasti posmatraju drzavu.
mi smo navikli raditi za kikiriki