ekonomista wrote:O ne znam samo kako se više ne umorite od tolikih kritika. Da ste to vrijeme utrošili na bar analizu toga o čemu Sanja govori bilo bi lakše. Ni kroz jedan tekst ona se ne zalaže za ukidanje slobode medija. Ali kritikuje medije, SVE medije, s naglaskom na građanske, s pravom, da je jezik koji se koristi u izvještajima, emisijama i natpisima strašan. Zaista zastrašujući. Tome bi se još moglo dodati kritike na obrazovanost i poznavanje oblasti o kojim novinari govore, ali eto to nije predmet njenog pisanja.
Ni Sanja nema pojma o internetu i forumskim diskusijama pa je to ipak predmet njenog pisanja.
ekonomista wrote:Zašto su građanski mediji na meti Sanjinih natpisa više od ostalih....zato što imaju veću odgovornost od režimskih medija, da pišu i izvještavaju na objektivan način, da informiraju građane jezikom primjerenim za medije. Ne jezikom ulice i ne uz komentar da građani ne znaju, ne razumiju. I to što neki političar ili bilo koja druga javna ličnost govori tim jezikom, treba biti predmet reakcija javnog mnijenja, ali ne na način da novinar uzvraća iskom mjerom. Kritika onda nema poentu.
Znaci, ti se zalazes za ukidanje Nezavisnih Novina, Glasa pc-a i TV pc-a?!
Ako ne razumijes sta si upravo napisala, evo da ti pojasnim... Sanja zeli da mediji prekinu sa upotrebom jezika ulice, i to je redu. Ali to znaci da se npr. Dodikovi govori trebaju zabraniti ili u najmanju ruku redigirati, jer sam Dodik koristi jezik koji nije primjeren za medije. Dodik ima pravo na slobodu govora ali po ovom Sanjinom pravilu mediji ne bi smjeli da prenose govore koji sadrze
jezik ulice.
Nek Dodik slobodno ide na livadu pa nek trenira Pavlove
ovce (sic!

)
kako ce (ne)izaci na referendum, ali nek se drzi dalje od medija.

A nek ovce i dalje sline svaki put kad zazele da im Dodik otme milioncic maraka.
A bez Dodikovih medijskih izjava nema ni Nezavisnih Novina, ni Glasa pc-a, a Bogumi ni TV pc-a.
ekonomista wrote:Ako već želi se neko prikazati javnosti kako je loš, onda mu se stvori prostor da on to sam uradi, a svaki dodatni komentar to samo umanjuje.
Ako Sanja zeli da se neki medij (npr. SA-X) javnosti prikaze kao los, onda mu se TREBA stvoriTI prostor da on to sam uradi, a svaki (Sanjin) dodatni komentar to samo umanjuje.
ekonomista wrote:I dok budete vi govorili da se i političari tako izražavaju, a Sanja pisala o tome šta mediji ne trebaju da rade, do tada će to biti dvije paralelne priče koje se ne preklapaju u konstruktivnu kritiku.
Ovdje se slazem s tobom.

Upravo je problem u Sanjinom NEkonstruktivnoj kritici. Kad Sanja postane iole konstruktivnija mi cemo je automatski manje kritikovati. Do tada zivjela (Sanjina) sizofrenija!
ekonomista wrote:Tome još pridonosi stalno kritikovanje i ismijavanje njenog drugog djelovanja, a nisam sigurna da li ste za to dovoljno ni informisani i kompetentni. Ja za sebe tvrdim da nisam i držim se dalje od takvih konstatacija. Posebno ovih ko je čovjek, a ko nije.
Nisam ni ja siguran da li si ti informisana i kompetentna da kritikujes nas.
P.S. Pozdravi Sanju od @Abacije i prenesi joj da su njeni tekstovi teski za citati i da ne koristi komentare koje građani ne znaju i ne razumiju.