Vlaisavljevići - ALL ABOUT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
amrica

#576 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by amrica »

Poštovani kinže Eriče

ako nisi sve pročitao na ovoj temi od početka, da ukratko ispričam: likove-klonove poput ovog ekonomiste ili mackicemijau i još gomilu sličnih je stvorila osobno gđa sanja v. To su njeni učenici, debatanti, stručnjaci za šupljiranje, a uz to su prilično ispranih mozgova, takko da su njihovi postovi čista šuplja, odbrana jedine drage vođice bez ijednog argumenta, samo slijepo obožavanje njenog lika i (ne)djela.

Ne sekirati se :D zbog njih.
King_Kenny

#577 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by King_Kenny »

amrica wrote:Poštovani kinže Eriče

ako nisi sve pročitao na ovoj temi od početka, da ukratko ispričam: likove-klonove poput ovog ekonomiste ili mackicemijau i još gomilu sličnih je stvorila osobno gđa sanja v. To su njeni učenici, debatanti, stručnjaci za šupljiranje, a uz to su prilično ispranih mozgova, takko da su njihovi postovi čista šuplja, odbrana jedine drage vođice bez ijednog argumenta, samo slijepo obožavanje njenog lika i (ne)djela.

Hvala. Neću više. :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#578 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by pici »

:kiss: e sad se završi na BHT duel s dHotiČnom profesorkom i šta bi ....upali na kraju ......jel ono samoproglašena najboljom novinarkom :shock: ...odo jedan harahakeri da izvršim pred veČeru i spavanje :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#579 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by Chmoljo »

pici wrote: :kiss: e sad se završi na BHT duel s dHotiČnom profesorkom i šta bi ....upali na kraju ......jel ono samoproglašena najboljom novinarkom :shock: ...odo jedan harahakeri da izvršim pred veČeru i spavanje :mrgreen:
pravo da ti ka'em ja samo u sise gledo :oops:
macan prvi

#580 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by macan prvi »

:thumbup:
Chmoljo wrote:
pici wrote: :kiss: e sad se završi na BHT duel s dHotiČnom profesorkom i šta bi ....upali na kraju ......jel ono samoproglašena najboljom novinarkom :shock: ...odo jedan harahakeri da izvršim pred veČeru i spavanje :mrgreen:
pravo da ti ka'em ja samo u sise gledo :oops:
:shock: :shock: :shock: Znaci ti si ovdje

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... a&start=50

za nju glaso. :oops: Vidis kako se istina sazna :dance: :oops: :mrgreen:
Abacija

#581 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by Abacija »

ekonomista wrote:O ne znam samo kako se više ne umorite od tolikih kritika. Da ste to vrijeme utrošili na bar analizu toga o čemu Sanja govori bilo bi lakše. Ni kroz jedan tekst ona se ne zalaže za ukidanje slobode medija. Ali kritikuje medije, SVE medije, s naglaskom na građanske, s pravom, da je jezik koji se koristi u izvještajima, emisijama i natpisima strašan. Zaista zastrašujući. Tome bi se još moglo dodati kritike na obrazovanost i poznavanje oblasti o kojim novinari govore, ali eto to nije predmet njenog pisanja.
Ni Sanja nema pojma o internetu i forumskim diskusijama pa je to ipak predmet njenog pisanja.
ekonomista wrote:Zašto su građanski mediji na meti Sanjinih natpisa više od ostalih....zato što imaju veću odgovornost od režimskih medija, da pišu i izvještavaju na objektivan način, da informiraju građane jezikom primjerenim za medije. Ne jezikom ulice i ne uz komentar da građani ne znaju, ne razumiju. I to što neki političar ili bilo koja druga javna ličnost govori tim jezikom, treba biti predmet reakcija javnog mnijenja, ali ne na način da novinar uzvraća iskom mjerom. Kritika onda nema poentu.
Znaci, ti se zalazes za ukidanje Nezavisnih Novina, Glasa pc-a i TV pc-a?! :shock: :thumbup:

Ako ne razumijes sta si upravo napisala, evo da ti pojasnim... Sanja zeli da mediji prekinu sa upotrebom jezika ulice, i to je redu. Ali to znaci da se npr. Dodikovi govori trebaju zabraniti ili u najmanju ruku redigirati, jer sam Dodik koristi jezik koji nije primjeren za medije. Dodik ima pravo na slobodu govora ali po ovom Sanjinom pravilu mediji ne bi smjeli da prenose govore koji sadrze jezik ulice.

Nek Dodik slobodno ide na livadu pa nek trenira Pavlove ovce (sic! :mrgreen: ) kako ce (ne)izaci na referendum, ali nek se drzi dalje od medija.

Image
A nek ovce i dalje sline svaki put kad zazele da im Dodik otme milioncic maraka. :mrgreen:

A bez Dodikovih medijskih izjava nema ni Nezavisnih Novina, ni Glasa pc-a, a Bogumi ni TV pc-a. :bih:
ekonomista wrote:Ako već želi se neko prikazati javnosti kako je loš, onda mu se stvori prostor da on to sam uradi, a svaki dodatni komentar to samo umanjuje.
Ako Sanja zeli da se neki medij (npr. SA-X) javnosti prikaze kao los, onda mu se TREBA stvoriTI prostor da on to sam uradi, a svaki (Sanjin) dodatni komentar to samo umanjuje. ;-)
ekonomista wrote:I dok budete vi govorili da se i političari tako izražavaju, a Sanja pisala o tome šta mediji ne trebaju da rade, do tada će to biti dvije paralelne priče koje se ne preklapaju u konstruktivnu kritiku.
Ovdje se slazem s tobom. :thumbup: Upravo je problem u Sanjinom NEkonstruktivnoj kritici. Kad Sanja postane iole konstruktivnija mi cemo je automatski manje kritikovati. Do tada zivjela (Sanjina) sizofrenija! :dance: :mrgreen:
ekonomista wrote:Tome još pridonosi stalno kritikovanje i ismijavanje njenog drugog djelovanja, a nisam sigurna da li ste za to dovoljno ni informisani i kompetentni. Ja za sebe tvrdim da nisam i držim se dalje od takvih konstatacija. Posebno ovih ko je čovjek, a ko nije.
Nisam ni ja siguran da li si ti informisana i kompetentna da kritikujes nas. :mrgreen:

P.S. Pozdravi Sanju od @Abacije i prenesi joj da su njeni tekstovi teski za citati i da ne koristi komentare koje građani ne znaju i ne razumiju.
Abacija

#582 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by Abacija »

zoom wrote:radovane, imao si 7 dana bana. nakon 5 kloniranja, ovo ti je trajni ban i na tvoj originalni nick.

02. jul. 2009. 16:35 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila, opetovano registriranje, itd”
» radovan
02. jul. 2009. 16:33 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» debatant

zoom66
Da samo vidite mladog radikala @radovana kako napada naseg Dodu. :evil:

Gimnazijalac protiv Mileta

Razgovarao: Siniša Vujanović
http://www.e-novine.com/drustvo/34364-G ... ileta.html

Mladi Radovan Papović iz Gacka nedavno je na portalu BLIN objavio tekst u kojem nije štedio aktuelnu vlast predvođenu premijerom Miloradom Dodikom. U ovom tinejdžeru skupilo se svo nezadovoljstvo istočne Hercegovine prouzrokovano lažnim obećanjima o prosperitetu i ulaganjima u ovaj dio RS-a. U intervjuu odgovara zbog čega je još kivan na vlast, da li je teško kritikovati poziciju i plaši li se reakcija. Kaže da su mladi sami krivi za sve što im se dešava, ali ipak ne pripada generaciji koja želi da napusti ove prostore i sreću potraži negdje daleko!

* Iz kolumne koju si objavio kod nas sasvim je jasno da si veoma nezadovoljan životom u Gacku i odnosom vlasti prema tvom mjestu. Šta je, osim lažnih obećanja o boljem životu, prouzrokovalo toliko nezadovoljstvo?

Moje, ali i opšte nezadovoljstvo u istočnoj Hercegovini prouzrokovalo je cjelokupno ponašanje vladajuće garniture i njihov odnos prema našoj regiji. Kako očekuje da mu narod u Hercegovini vjeruje kad je u cijelu Hercegovinu za četiri godine uložio oko milion maraka, a samo svom sinu dao je kredit od tri miliona maraka. Ljudi u Hercegovini nezadovoljni su zbog neispunjenih obećanja, sve očiglednijeg kriminala premijera i načina na koji vode ovu državu. Ko normalan u ovako teškom vremenu pravi zgradu Vlade RS od 200 miliona KM, a imamo 200.000 nezaposlenih? Mene ljuti kako Milorad Dodik vrijeđa našu inteligenciju i misli da smo mi glup i naivan narod pa da ne vidimo šta je uradio za četiri godine. Prodao je Telekom i dobio 1,5 milijardu KM od čega smo mogli da pokrenemo cijelu državu, a umjesto toga on je dijelio kredite svojim sinovima, kumovima i prijateljima. Kada Dodik ode ostaviće nam praznu kasu, 200.000 nezaposlenih, propalu privredu i dugove koje ćemo vraćati narednih 50 godina.

Image
Mladi u RS su razočarani odnosom vlasti prema njima:Radovan Papović

* Da li je teško biti kritičar aktuelne vlasti u malom mjestu poput Gacka, nailaziš li na osude i da li se uopšte plašiš reakcija?

Kritikovati vlast nije nimalo zahvalan posao jer to uvijek izazove lavinu reakcija, i onih pozitivnih i onih negativnih, ali ja se nikada nisam plašio reakcija jer nisam osoba koja samo kritikuje ili napada aktuelnu vladajuću garnituru. Nisam član nijedne političke partije, još nisam imao priliku da iskoristim svoje biračko pravo pa se za mene ne može reći da pripadam opoziciji i da zato kritikujem aktuelnu vlast. Naprotiv, ja sam realista koji ne kritikuje, već situaciju predstavlja onakvom kakva ona jeste. Nisam u svom tekstu rekao ništa što nije istina već sam samo citirao premijera Dodika i napisao šta je od toga urađeno ili nije. Kritikovao sam premijera jer nas je slagao za sve što nam je obećao i u svom tekstu nisam iznio nijednu neistinu već samo činjenice. Kada premijer Dodik ispuni svoja obećanja, kada napravi termoelektranu u Gacku i aerodrom u Trebinju i realizuje druga obećanja biću prvi koji ću ga hvaliti i podržavati. Ali, dok je njemu bitnije što Adil Osmanović ne slavi Dan RS nego što imamo 200.000 nezaposlenih on neće imati moju podršku i konstantno ću ga kritikovati. Moj tekst dobio je mnogo pozitivnih reakcija sa svih strana jer su ljudi kroz taj tekst spoznali suštinu svih naših problema. Gacko je mali grad sa svega desetak hiljada stanovnika i ljudi su oduševljeni, pa čak i oni koji pripadaju vladajućoj stranci, da neko u medijima konačno govori o životnim problemima našeg naroda.

* Dobar dio mladih u BiH (RS) su prilično letargični i bez posebnog interesovanja prate sve što se dešava. Ko je kriv što su mladi pasivni i šta najviše zamjeraš mladima tvojih godina?

Mladi u RS su razočarani i uvrijeđeni zbog odnosa vladajuće garniture prema njima. Imam prijatelje čiji roditelji rade za 200-300 maraka i nastoje svom djetetu da obezbijede normalne uslove života a onda naveče u "Dnevniku" saznaju da je Milorad Dodik svom tek punoljetnom sinu Igoru dao kredit od tri miliona maraka, kupio novog mercedesa od 250 hiljada maraka i platio studije u Milanu. Mladi u ovoj državi su svjesni da je obrazovanje katastrofalno, da posla nema i da su nade u bolji život potpuno iščezle. Svakodnevno od svojih vršnjaka slušam snove o brzim autima i milionima koje će zaraditi u kladionici ili kazinu. Glavni krivac za pasivnost mladih je vladajuća garnitura koja je svojim postupcima učinila sve da oni budu potpuno razočarani i obeshrabreni. Ali, i mi sami smo djelimično krivci jer se ponašamo kao idioti pa dopuštamo da nas politička elita laže i zloupotrebljava, a sjete nas se samo u vrijeme predizborne kampanje. Krivi smo jer sjedimo, gledamo kako nas lažu i pljačkaju i ćutimo, a umjesto toga treba da pričamo, galamimo o tome šta nam rade. Evo, jedan sam od rijetkih koji je otvoreno progovorio o iznevjernim obećanjima aktuelne vlasti, a na prste jedne ruke se mogu prebrojati ljudi koji su spremni kao ja da otvoreno govore. Nema nade za mlade dok svaki dan ne budemo imali desetine i stotine mladih ljudi koji će govoriti o problemima običnog čovjeka, koji će kritikovati i koji će natjerati vlast da nam se posveti. Niko nam ništa neće pokloniti, za bolje sutra ćemo se sami morati izboriti.

* Postoje podaci da većina mladih želi da napusti ove prostore i sreću potraži na drugom mjestu, a to su potvrdila i neka istraživanja. Pripadaš li toj kategoriji i šta misliš o tome?

Apsolutno ste u pravu da mladi žele da odu u potrazi za boljim životom i napretkom, ali ja ne pripadam toj, već kategoriji mladih koji žele da ostanu u svojoj zemlji, da se obrazuju, da ovdje rade i bore se za bolje sutra u svojoj državi. Najlakše je zatvoriti vrata i otići, ali nemojte očekivati da vas tamo gdje odete čeka bolji život. Jasno je da su mladi nezadovoljni postojećom situacijom i to je normalno jer vlast ne brine o njima na odgovarajući način, ali ne smijemo se zavaravati da nas preko granice čeka blagostanje. Mladi čovjek koji ode iz RS u inostranstvo, a nas se sjeti samo pred izbore je ništa drugo nego izdajnik. Pozivam sve mlade da odu u inostranstvo na školovanje, a potom se vrate u RS i svoje znanje stečeno u inostranstvu "investiraju" u ovu državu da i zajedničkim snagama gradimo bolje i prosperitetnije drušvo.

* Nedavno, u tekstu koju je objavio BLIN magazin, nisi štedio aktuelnog premijera RS Milorada Dodika. Posebno si istakao probleme tog dijela RS i lažna obećanja iz predizborne kampanje. Kako se u Gacku danas živi i da li su ljudi razočarani što je mnogo toga obećano, a skoro ništa ispunjeno?

Gacko je grad sa svega desetak hiljada stanovnika i nalazi se u istočnom dijelu RS koji je Vlada zapostavila. Ali, za razliku od Bileće i Rudog koji polako odumiru Gacko je imalo sreću da ima termoelektranu koja zapošljava 1.700 ljudi iz cijele Istočne Hercegovine i koja hrani cijeli grad. Ne može se reći da Gačani žive loše, ali ni dobro, živi se u nekom prosjeku, ali ako uzmemo u obzir koliki potencijal ima ova opština očigledno je da smo mi mogli biti hercegovački Laktaši – imamo sve što je neophodno samo još nemamo premijera. Što se tiče ispunjenih obećanja 2006. godine Gačani i cijela Hercegovina su povjerovali Miloradu Dodiku i njegovim obećanjima, a četiri godine poslije pokazalo se da nas je sve slagao. Hercegovci su časni, pošteni i ponosni ljudi koji neće dozvoliti da ih neko laže i vara. Na vrijeme su Hercegovci shvatili da su prevareni i opljačkani i da se ne može ništa vjerovati vladajućoj garnituri pa su im uzvratili na lokalnim izborima. Nezadovoljstvo naroda je veliko i do oktobra će rasti, a ako Milorad Dodik i poslije oktobra ostane na vlast mi u Hercegovini nemamo se čemu nadati i sigurno nas čeka tužna sudbina. Ipak, nadam se da će se hercegovačko nezadovoljstvo proširiti na cijelu republiku i da će ljudi shvatiti da svi koji kradu i pljačkaju svoj narod ne zaslužuju da ostanu na vlasti. Ljudima koji kradu svoj narod nije mjesto u Vladi već u zatvoru i sigurno će u zatvor otići svaka vlast koja nas bude lagala i pljačkala, jer mi to nećemo dozvoliti.

* Tekst je preuzet sa internet portala ** No links **.ba
http://www.** No links **.ba/page.php?id=10702
Da mi je znati hoce li Sanjica napisati odgovor na ocigledan govor ulice od strane mladjanog Radovana. Gdje to ima da se Radovan Papovic koristi nazivima kao sto je Mile, kad svi znaju da je to uvredljiv naziv i da asocira na Ronhil. :mrgreen:
amrica

#583 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by amrica »

Izgleda pametan dJecko, valjda je vrijeme odletio ispod sanjine suknjice.... :D

Ne bi ona njemu dala da Mileta dira, nije to red, gdje ces premijeru reci da je dao kredite porodici i raji, a regijama nista....
:roll: bolan radovane, za ovo ces keca dobiti. Zar nisi nista zapamtio? Ne diraj one koji imaju para, mozda ce ti jednom valjati, bolje da ti 100 KM spremis sebi u padze nego da se boris da jos 200.000 ljudi dobije po 10 KM... Samo tako, egoisticno, preko mrtvih, jednog dana ces i golfa kupiti, a morebitno i politicar na budzetu postati.
Abacija

#584 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by Abacija »

Sanja ce kopirati onu Jeremijinu (iz Alan Forda): "Čuj ga samo! tako mlad, a tako se žali!" :mrgreen:
ultima_palabra

#585 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by ultima_palabra »

Jel primijetio iko kako Enver K. traži da se PEN Centar oglasi povodom fašističkog riječnika Fahre R. prema Duški J., a Ugo V. sabotira tu akciju :-D Što li Bože dragi? 8-)
VjecitiStudent

#586 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:Jel primijetio iko kako Enver K. traži da se PEN Centar oglasi povodom fašističkog riječnika Fahre R. prema Duški J., a Ugo V. sabotira tu akciju :-D Što li Bože dragi? 8-)
Ne upratismo taj detalj, gdje je to izaslo?
ultima_palabra

#587 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by ultima_palabra »

VjecitiStudent wrote:
ultima_palabra wrote:Jel primijetio iko kako Enver K. traži da se PEN Centar oglasi povodom fašističkog riječnika Fahre R. prema Duški J., a Ugo V. sabotira tu akciju :-D Što li Bože dragi? 8-)
Jučerašnje Oslobođenje, 4. strana, nek postavi ko ima
VjecitiStudent

#588 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by VjecitiStudent »

VjecitiStudent wrote:
Provjerih, nazalost, vijest je tacna.
Ugo, Ugo, cak i jednom Heideggeru nije nikad oprosteno surovanje sa nacistima. :(
Hajd' sto je ova marginalna srednjoskolska profesorica, zarad malo svjetla reflektora pristala na ovo, ali Ugi ovo nikako nije trebalo.
Zar nije postojao neki drugi nacin da ova plavusa dodje do svog komada intelektualne slave?
pshhh

#589 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by pshhh »

Kada Dodik ode ostaviće nam praznu kasu, 200.000 nezaposlenih, propalu privredu i dugove koje ćemo vraćati narednih 50 godina.
Da li ste kao narod ista bolje i zasluzili poslije rata i Srebrenice?

Zlo su radili a dobru se nadaju? :?
ultima_palabra

#590 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by ultima_palabra »

VjecitiStudent wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ugo, Ugo, cak i jednom Heideggeru nije nikad oprosteno surovanje sa nacistima. :(
Hajd' sto je ova marginalna srednjoskolska profesorica, zarad malo svjetla reflektora pristala na ovo, ali Ugi ovo nikako nije trebalo.
Zar nije postojao neki drugi nacin da ova plavusa dodje do svog komada intelektualne slave?
Trebalo bi otvoriti temu intelektualna prostitucija u BiH :oops:
pshhh wrote:
Kada Dodik ode ostaviće nam praznu kasu, 200.000 nezaposlenih, propalu privredu i dugove koje ćemo vraćati narednih 50 godina.

Da li ste kao narod ista bolje i zasluzili poslije rata i Srebrenice?

Zlo su radili a dobru se nadaju? :?
Zločin ima svoje ime i prezime, ovaj dečko nije ubio nikoga niti širio mržnju, bolje bi bilo da edituješ ovaj post da ne bi išao u Banoviće.
amrica

#591 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by amrica »

VjecitiStudent wrote: Hajd' sto je ova marginalna srednjoskolska profesorica, zarad malo svjetla reflektora pristala na ovo, ali Ugi ovo nikako nije trebalo.

:D
Jeste, jeste, vise nacina, samo ne mogu sad da se sjetim nijednog :zzzz:
VjecitiStudent

#592 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by VjecitiStudent »

VjecitiStudent wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ugo, Ugo,

tako izvanredno znas analizirati ovdasnju politiku i njene protagoniste, a cim si malo postao ucesnik politike u vlastitom dvoristu, uprskao si. :(

http://www.nezavisne.com/kolumne/vijest ... N-BiH.html
ultima_palabra

#593 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by ultima_palabra »

Evo ga, briljira kod Duške :roll:
Haha, nisam ga nikad vidio da je ovako van sebe. Da se može pogledati u ogledalo, vidio bi Šćepu sa doktoratom :-D
ultima_palabra

#594 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by ultima_palabra »

Usuđuje se uzeti Gojka Berića u usta :x Jednog od nekolicine ljudi u BiH čija je reputacija neupitna
softly

#595 Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by softly »

Gledam emisiju "Posteno govoreci" tema je, koliko sam skonto, o odgovornosti medija za nevjerovatan rjecnik koji karakterise ovo vrijeme - o nevjerovatnim lazima i uvredama, nespornom sovinizmu i fasizmu u nasim medijim, gdje se, van svake sumnje, Avaz posebno istice.

U studiju se ponovo stvorili polovi, sa jedne strane Senad Avdic i ostali koji govore, naravno, o sramnim primjerima Avazovog pisanja, a sa druge strane ovaj profesor Ugo Vlaisavljevic koji pise za Global, odnosno Avaz, odnosno za Radoncica.

I od sve ove diskusije izdvojio bih jedan detalj koji je mislim veoma bitan, ali je nekako prosao potpuno neprimjeceno.

Naime, u jednom momentu, kad je vec bio skroz satjeran u ugao dokazima o necastivosti novine za koju pise, Ugo je rekao nesto sto naizgled predstavlja sasvim dovoljno objasnjenje i opravdanje svakog kolumniste koji pise za neke novine.
On je naime rekao da on nije kriv sto su njegove tekstove odbijali ostali mediji a on kao autor ima prvenstveni cilj da se ono sto pise objavi i plati. I rekao je da svaki autor svojim imenom stoji iza onoga o cemu pise. Drugim rijecima, to sto pise za Avaz ne znaci da on stoji iza onoga sto pise Avaz, vec samo iza onoga sto je on napisao.
Veoma logicno i veoma prihvatljivo i posteno. Na moment sam pomislio da je to stvarno jak argument i da se tome nema sta prigovoriti.

Medjutim, kasnije sam shvatio da je upravo u ovom detalju sadrzana sustina onoga sto karakterise danasnju situaciju - potpunu inertnost intelektualnih struktura ili cak njihovu spregu sa "silama mraka".
Jednom rijecju - intelektualna prostitucija.

Mozemo donekle imati razumjevanja, teska situacija opcenito, pa i intelektualci moraju prihvatiti neke kompromise.

Ali u ovom konkretnom slucaju je problem ipak malo tezi.
Ovaj uvazeni profesor naime ne pise o, recimo, nuklearnoj fizici. On pise upravo o onome sto se dijelom ili u cijelosti dotice upravo medija i novinarstva.

I sad bih ja njega, kad bih bio u prilici, direktno pitao: moze li se profesore pisati o tome o cemu vi pisete a da se presuti poganluk Avaza?
Ovdje je dakle rijec ne samo o odgovornosti za izrecene rijece. Sta cemo o onome sto je presuceno, a NIKAKO se nije moglo slucajno ispustiti.
Ili jos prostije - moze li biti objektivan uporedni test mobitela, u kojem se "sasvim slucajno" ispusti NOKIA!

E takav je ovaj Ugo, on svoju objektivnost dokazuje svojim uglavnom opravdanim kritikama svih medija - OSIM AVAZA !

A covjek je profesor.
turnemm

#596 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by turnemm »

Složio bih se, dobro uočeno. Bojim se da kako Seneka kaže - rulja uvijek bira pogrešno, pa bojat se, što bi reko Lovrenović, da toliko ne prevlada i zaguši slabašne glasove razuma.
neretvaa

#597 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by neretvaa »

Avaz mi ne kupuje nitko u porodici, niti planiramo.
Slusao sam emisiju malo, i ja cu pisati o necemu drugom.
Malo je off-topic, sorry to admin.

Nemoj me pogresno shvatiti, ne pises o psovanju.
Nijedan se nije izvinio gradjanima zbog takvog govora.

Ovdje je opet tema, Avaz, ako nije Avaz - onda je Ceric.
Ponavljam, ne gotivim politiku Avaza, ali je ovo nesto sto mi mnogo smeta u ovim politickim emisijama.
Ta ne kultura, ruzno sjedenje, i ne postovanje urednika politicke emisije, pa makar to bila i Duska.

Trebamo li pricati o nekim drugim stvarima na FTV, primjer kako se filmovi ne cenzuriraju?
I kakav je problem ukljuciti filter, kod pojedinih rijeci ?

I gdje je molim te znak da je film za recimo za starije od 15.
Sve kuce u regionu su to odavno uvele samo FTV nije.

Ukoliko ne znaju raditi svoj posao, neka prepisu od Hrvata brate mili.

Pozdrav,
kamen spoticanja

#598 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by kamen spoticanja »

turnemm wrote:Složio bih se, dobro uočeno. Bojim se da kako Seneka kaže - rulja uvijek bira pogrešno, pa bojat se, što bi reko Lovrenović, da toliko ne prevlada i zaguši slabašne glasove razuma.
da u biti tema je na mjestu...ali ja jos uvijek ne vidim razliku izmedju senada avdica,uge vlaisavljevica ili recimo bakira hadjiomerovica...tekstovi su isti,junaci u tekstovima isti,samo na razlicitin stranama,isti je koncept recenice,uvreda,lazi i izmisljotina...u konacnici samo su im politicke opcije za koje rade drugacije...sve je ostalo isto
ili mozda grijesim?
callmethebreeeze

#599 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by callmethebreeeze »

nemoguce je drviti o dubokim temama u avazu i globalu i praviti se kao da kisa pada. mislim, isti je slucaj s njegovom zenom. ona pise o kulturi dijaloga, a par stranica dalje ljudima se spominju majke, amidze, izgled, ovo-ono.
postenije bi bilo da je rekao treba mi para, radoncic me placa. popusite ga. ovo sto rade je cisti kurvaluk.
arzuhal

#600 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by arzuhal »

softly wrote: Medjutim, kasnije sam shvatio da je upravo u ovom detalju sadrzana sustina onoga sto karakterise danasnju situaciju - potpunu inertnost intelektualnih struktura ili cak njihovu spregu sa "silama mraka".
Jednom rijecju - intelektualna prostitucija.

Mozemo donekle imati razumjevanja, teska situacija opcenito, pa i intelektualci moraju prihvatiti neke kompromise.

Ali u ovom konkretnom slucaju je problem ipak malo tezi.
Ovaj uvazeni profesor naime ne pise o, recimo, nuklearnoj fizici. On pise upravo o onome sto se dijelom ili u cijelosti dotice upravo medija i novinarstva.

I sad bih ja njega, kad bih bio u prilici, direktno pitao: moze li se profesore pisati o tome o cemu vi pisete a da se presuti poganluk Avaza?
Ovdje je dakle rijec ne samo o odgovornosti za izrecene rijece. Sta cemo o onome sto je presuceno, a NIKAKO se nije moglo slucajno ispustiti.
Ili jos prostije - moze li biti objektivan uporedni test mobitela, u kojem se "sasvim slucajno" ispusti NOKIA!

E takav je ovaj Ugo, on svoju objektivnost dokazuje svojim uglavnom opravdanim kritikama svih medija - OSIM AVAZA !

A covjek je profesor.
Također, Ugo je u više navrata upitao: A jeste li čitali ono što sam napisao?
Pa, de mi navedi šta je on to napisao, a da ide u prilog ovome što tvrdiš, da vidim. I onaj B. Dežulović se naguzio, zbog para, Dodiku i Kopanji?
Post Reply