Akcija Svjetlost

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
groka_00

#576 Re: Akcija Svjetlost

Post by groka_00 »

Image[/quote]

Nista, trening je kad ono 12,13 jula :evil:
Treba pozvat i fanatikose,da gromoglasno navijaju :evil:

p.s ovaj u sredini s cvikama i bradicom isti @karanana al sprijeda :mrgreen: :-D sala mala[/quote]
:D dog. , pozvat ćemo i sve one koji će se odazvati od srca, da ih mi razjebemo kad su se ovi naši kenjci USRALI ovih smradova, akcija neka se zove.....SVJETLOST U MRAKU? :D :bih:
Cyrax

#577 Re: Akcija Svjetlost

Post by Cyrax »

madner wrote:
Dijagnoza: Pridoslica iz istocnih krajeva, koja umjesto da se uklopi pokusava nametnuti svoje obicaje :D
:thumbup:
HAVANA

#578 Re: Akcija Svjetlost

Post by HAVANA »

chuchumbamayumbe wrote:HAVANA ba,
Vi mijesani, vi ste najgori!
Sta vas briga sta se radi u sredini u kojoj zivis, boli te briga za tvoje dijete u obdanistu, manje pricaj, vise radi.
Ustvari HAVANA, sta se ti ikako i javljas, jel te ko sta pitao?!

HAVANA

#579 Re: Akcija Svjetlost

Post by HAVANA »

Jel to ima neko da se pronašao u mom postu pa mu smeta moj neprikladan način izražavanja? :oops:
black

#580 Re: Akcija Svjetlost

Post by black »

HAVANA wrote:Jel to ima neko da se pronašao u mom postu pa mu smeta moj neprikladan način izražavanja? :oops:
ja sam te pomenuo (i cini mi se jos neko) i ? jel to nuzno se mora naci u postu svako onaj ko ga pomene :oops: a meni licno ne smeta nachin izrazavanja, da budem u zargonu boli me kita :mrgreen: to sam pomenuo samo radi nekih drugih stvari, no nevazno ;-)
ružmarin-a

#581 Re: Akcija Svjetlost

Post by ružmarin-a »

@chuchumb.....

produkt režima Slobodana Miloševiće u konkretnom slučaju zaseoka o kome sam govorila je slijedeće:

oništena budućnost mladog čovjeka, uništen život...
dijete bilo zdravo, radno vrijedno
nakon što ga je milicija privela, kasnije su mu se manifestovali poremećaji i hospitalizovan je više puta :(
porodica ga je prepustila ustanovi koja brine o nesposobnim i niko ga ne obilazi... :sad:

ništa mu nije falilo...tokom odrastanja nikad nikakvih problema
ne znam tačno šta mu se dogodilo...ali jedno je sigurno:
mogao je imati svoj život, posao, zasnovati porodicu...
a šta ima: život od psihijatrijske ustanove do ustanove...vegetiranje pod jakim sedativima
"mladom bombašu" koji nije mrava zgazio, koji nije imao teretanu već krampu i motiku za razvijanje mišića
uskratili su pravo na život :(

:(

::::::::::

lijep pozdrav
P.S. black, ne dodvoravaj se "popularnim"
ti si pristojan mladić onaj svežanj cvijeća ti nije trebao :D
senjor

#582 Re: Akcija Svjetlost

Post by senjor »

off
moralo se
Kad ce/cemo ove teroriste smjestiti na pravo mjesto?!

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#583 Re: Akcija Svjetlost

Post by Truba »

ružmarin-a wrote:
komi wrote:tresla se gora... uplaćene dnevnice i troškovi puta za 600 policajaca :sax: :bih:
ENE @KOMI RAZMIŠLJA KO I JA :D

BRAVO kOMI KOMA SI 8-)
ne treba biti stručnjak da se akcija nazove engleskim jezikom epic fail :mrgreen:
Fabridjijo

#584 Re: Akcija Svjetlost

Post by Fabridjijo »

Eto moj Nusrete sta je tebi tvoja borba dala :sad: sto si 4 puta bio ranjavan boreci se za tu drzavu.
chuchumbamayumbe

#585 Re: Akcija Svjetlost

Post by chuchumbamayumbe »

ružmarin-a wrote:@chuchumb.....

produkt režima Slobodana Miloševiće u konkretnom slučaju zaseoka o kome sam govorila je slijedeće:

oništena budućnost mladog čovjeka, uništen život...
dijete bilo zdravo, radno vrijedno
nakon što ga je milicija privela, kasnije su mu se manifestovali poremećaji i hospitalizovan je više puta :(
porodica ga je prepustila ustanovi koja brine o nesposobnim i niko ga ne obilazi... :sad:

ništa mu nije falilo...tokom odrastanja nikad nikakvih problema
ne znam tačno šta mu se dogodilo...ali jedno je sigurno:
mogao je imati svoj život, posao, zasnovati porodicu...
a šta ima: život od psihijatrijske ustanove do ustanove...vegetiranje pod jakim sedativima
"mladom bombašu" koji nije mrava zgazio, koji nije imao teretanu već krampu i motiku za razvijanje mišića
uskratili su pravo na život :(

:(

::::::::::

lijep pozdrav
P.S. black, ne dodvoravaj se "popularnim"
ti si pristojan mladić onaj svežanj cvijeća ti nije trebao :D
Zao mi je tog djeteta, sada vjerovatno odraslog covjeka...
Sta se dogodilo i zasto je zavrsio tu gdje je zavrsio, ne znas ni ti tacno.
Da se pored paprika i kajmaka, tu preprodavalo i oruzje, to je izgleda istina?!
I opet pitam, kako treba da nastupi policija kada znaju/pretpostavljaju da se susrecu sa oruzjem.
Trebaju doci u baletankma ili shangajkama, sa rukama u dzepovima.
Pa ljudi zavrsavaju obuke za te stvari, ne znam sta ocekujete kako bi se trebalo postupati kada se ide nasuprot nekome za koga pretpostavljas da je naoruzan?!
I vi nastavite off topic sa skretanjem teme, kao neko ima nesto protiv Muslimana...to je shuplja da shupljija ne moze biti, isto kao sto su svi bili protiv goloruke srpske nejaci.
Samo cu jedno opet ponoviti...cetnici (sjeme im se zatrlo) nisu posmatrani kroz prizmu terorizma (nazalost).
Ponavljam, vi samo skrecite temu i nastavite se brinuti kako to da cetnike niko ne dira, a presucujte i prelazite preko toga kada vam se podastru gole cinjenice u vezi konkretnog slucaja.
chuchumbamayumbe

#586 Re: Akcija Svjetlost

Fabridjijo wrote:Eto moj Nusrete sta je tebi tvoja borba dala :sad: sto si 4 puta bio ranjavan boreci se za tu drzavu.
A sta mu to nije dala?!
Sta mu je falilo?!
Kao da je on jedini sto je ranjen 4 puta?!
Svaka njemu cast, ne postoji ta cijena kojem se covjeku moze takvo nesto nadoknaditi, ali te pitam sta mu je to drzava trebala dati?!
Mozda presutiti na njegove "pacifisticke" istupe, na njegovo gazdovanje Karavlasima i sveukupno ponasanje.
Znas li ti koliko je puta taj covjek odgovarao pred zakonom, i zbog cega?!
Fabridjijo

#587 Re: Akcija Svjetlost

Post by Fabridjijo »

Kakvog oruzja? Sto su im nasli par lovackih pusaka ?? :?
senjor

#588 Re: Akcija Svjetlost

Post by senjor »

Ja se malko plasim da nekom nasem gereralu nepade svasta naum... :?
Fabridjijo

#589 Re: Akcija Svjetlost

Post by Fabridjijo »

chuchumbamayumbe wrote:
Fabridjijo wrote:Eto moj Nusrete sta je tebi tvoja borba dala :sad: sto si 4 puta bio ranjavan boreci se za tu drzavu.
A sta mu to nije dala?!
Sta mu je falilo?!
Kao da je on jedini sto je ranjen 4 puta?!
Svaka njemu cast, ne postoji ta cijena kojem se covjeku moze takvo nesto nadoknaditi, ali te pitam sta mu je to drzava trebala dati?!
Mozda presutiti na njegove "pacifisticke" istupe, na njegovo gazdovanje Karavlasima i sveukupno ponasanje.
Znas li ti koliko je puta taj covjek odgovarao pred zakonom, i zbog cega?!

Kakvih istupa? Jel onih kad je Nusret motkom premlatio cetu zato sto mu je prkosio dizuci u zrak tri prsta uzvikivajuci ovo je Srbija? Ili zato sto se neki njegov suseljanin posvadjao s novinarima, ma daj...
ružmarin-a

#590 Re: Akcija Svjetlost

Post by ružmarin-a »

@chuchumbamayumbe

nema govora da se tu u tom selu prodavalo oružje, nikad

samo je supruga (sada rahmetli) jednog generala iz BiH nosila prezime većinskog ako ne i jedinog življa u tom selu...ništa drugo, da li je to razlog ili ne za sistematski pretres tokom tih ratnih godina, to ne znam

ali mislim da je srž problema za ovo dijete taj pretrpljeni strah i stres
jOFLA

#591 Re: Akcija Svjetlost

Post by jOFLA »

Slažeš li se da svima koji su branili Bosnu treba dozvoliti da sebi izaberu komad teritorije i da na toj zemlji nad stanovnicima koliko god ih ima, malo ili puno svejedno, sprovode svoje privatne zakone mimo Ustava BiH ? Slažeš li se da bi trebalo tako ?
muha_sa

#592 Re: Akcija Svjetlost

Post by muha_sa »

halooo--odvojite borbu za drzavu i postratni period :-)
Nasa drzava Bosna i Hercegovina je brutalno-iz kakvog sve ne naoruzanja-napadnuta----agresija krenula--domaci petokolonosi umjesto petokrake natakarili kokardu i krenuli u divljacki pohod :-)
Obaveza i duznost svakog punoljetnog gradjanina je bila da ustane u odbranu napadnute drzave medjunarodno priznate Bosne i Hercegovine.
Dobrovoljac sam od prvog dana--ostao do kraja rata i poslije u Armiji BiH i ne pada mi na pamet da svoje ucesce u odbrani grada i domovine koristim da bih proso kroz crveno na semaforu a kamo li sta vise.----neko je hajrovo-svjestan sam ja toga--svjestan sam da ce nekad morat i racune za to polozit---mozda ja docekat necu al ima ko hoce :D
Zato--manite se suplje--postujte zakone svoje zemlje--vi koji zivite u dijaspori postujte zakone te drzave u kojoj zivite i ne ocekujte da se oni vama prilagode vec se vi prilagodite zakonima domacina.
Fabridjijo

#593 Re: Akcija Svjetlost

Post by Fabridjijo »

jOFLA wrote:
Slažeš li se da svima koji su branili Bosnu treba dozvoliti da sebi izaberu komad teritorije i da na toj zemlji nad stanovnicima koliko god ih ima, malo ili puno svejedno, sprovode svoje privatne zakone mimo Ustava BiH ? Slažeš li se da bi trebalo tako ?

Ne slazem, ali on to nije uradio. I svako ima pravo da zivi kako hoce dokle god ne krsi zakon te drzave.
chuchumbamayumbe

#594 Re: Akcija Svjetlost

Ne znam kako bih ovo mogao nacrtati, ali nekim pojedincima izgleda traba crtati...

Iz Federalne uprave policije jučer je stiglo saopćenje da su sedmorica vehabija, predvođeni Nusretom Imamovićem, lišeni slobode zbog sumnje da su uradili sljedeća djela: organizovani kriminal iz člana 250. KZ-a BiH, u vezi sa krivičnim djelima napad na ustavni poredak iz člana 156. KZ-a BiH, ugrožavanje teritorijalne cjeline iz člana 157. KZ-a BiH, izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 163. KZ-a FBiH, sprečavanje povratka izbjeglica i raseljenih lica iz člana 146. KZ-a BiH, samovlašće iz člana 370. KZ-a FBiH, povreda slobode opredjeljenja birača iz člana 151. KZ-a BiH, učestvovanje u grupi koja spriječi službeno lice u vršenju službene radnje iz člana 360. KZ-a FBiH, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. KZ-a BiH te ometanje rada pravosuđa iz člana 241. KZ-a BiH.
"Postoji osnov sumnje da su imenovana lica u periodu 2002 - 2010, djelovanjem u okviru takozvane vehabijske zajednice formirane na području Gornje Maoče, u općini Srebrenik, organizovali zločinačku organizaciju čiji cilj je bio da upotrebom ili prijetnjom upotrebe fizičke sile pokušaju promijeniti ustavni poredak Bosne i Hercegovine ili da svrgnu njene najviše institucije, te da na isti način pokušaju otcijepiti dio teritorije Bosne i Hercegovine", kaže se u saopćenju FMUP-a.
jOFLA

#595 Re: Akcija Svjetlost

Post by jOFLA »

Fabridjijo wrote:
jOFLA wrote:

Ne slazem, ali on to nije uradio. I svako ima pravo da zivi kako hoce dokle god ne krsi zakon te drzave.
Jesi li bio blizak s njim pa znaš tačno šta je radio i šta nije ?

Iz Oslobođenja od 04. II 2010:
Ko je Nusret Imamović, uhapšeni vođa selefija iz Gornje Maoče?: Samoubilački napadi nisu zabranjeni

Piše: Asaf Bečirović
03/02/10 10:54

Izborne 2008. godine selefijski vođa poručio kako "izlazak na izbore nije dobar, jer se time podržava pogrešan sistem" • Veze sa radikalnim hafizom iz Beča Muhamedom Porčom

U ponedjeljak izvedenoj policijskoj akciji kodnog naziva Svjetlost uhapšen je, među ostalima, i duhovni vođa selefijske zajednice u selu Gornja Maoča. Pretpostavlja se da je zajednica koju je prekjučer "posjetilo" preko 600 policajaca u bliskim odnosima s radikalnim hafizom iz Beča Muhamedom Porčom. Šira je javnost za Nusreta Imamovića čula kada je rekao kako samoubilački napadi nisu zabranjeni, te kako ih treba koristiti u "izuzetnim prilikama".

Jordanski plan i program

Svoj stav o samoubilačkim napadima iznio je na portalu Put vjernika, odgovarajući na pitanje jednog posjetitelja. A posjetitelj je pitao da li je grijeh opasati se dinamitom i raznijeti među grupom kjafira (nevjernika)?

"Ovakav vid borbe ne smatramo zabranjenim, ali isto tako ne mislimo kako ga treba koristiti kao što se koristi klasično uobičajeno oružje, nego samo u izuzetnim prilikama i situacijama", odgovorio mu je Imamović. Nekoliko dana nakon toga, Zlatko Miletić, direktor federalne policije, izjavio je da su selefije nabavile samoubilačke pojaseve.

Inače, u Gornjoj Maoči nalazila se i škola koja radi po jordanskom planu i programu, a koja nije u nadležnosti niti jednog ministarstva obrazovanja. Tužilaštvo Tuzlanskog kantona je 2008. obustavilo istragu protiv Nusreta Imamovića, koja je pokrenuta zbog sumnje da je za petnaestak učenika osnovne škole izvodio nastavu po jordanskom nastavnom planu i programu. Tužilaštvo je istragu obustavilo zbog nedostatka dokaza...

Napad na ustavni poredak

Iz Federalne uprave policije jučer je stiglo saopćenje da su sedmorica vehabija, predvođeni Nusretom Imamovićem, lišeni slobode zbog sumnje da su uradili sljedeća djela: organizovani kriminal iz člana 250. KZ-a BiH, u vezi sa krivičnim djelima napad na ustavni poredak iz člana 156. KZ-a BiH, ugrožavanje teritorijalne cjeline iz člana 157. KZ-a BiH, izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 163. KZ-a FBiH, sprečavanje povratka izbjeglica i raseljenih lica iz člana 146. KZ-a BiH, samovlašće iz člana 370. KZ-a FBiH, povreda slobode opredjeljenja birača iz člana 151. KZ-a BiH, učestvovanje u grupi koja spriječi službeno lice u vršenju službene radnje iz člana 360. KZ-a FBiH, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. KZ-a BiH te ometanje rada pravosuđa iz člana 241. KZ-a BiH.
"Postoji osnov sumnje da su imenovana lica u periodu 2002 - 2010, djelovanjem u okviru takozvane vehabijske zajednice formirane na području Gornje Maoče, u općini Srebrenik, organizovali zločinačku organizaciju čiji cilj je bio da upotrebom ili prijetnjom upotrebe fizičke sile pokušaju promijeniti ustavni poredak Bosne i Hercegovine ili da svrgnu njene najviše institucije, te da na isti način pokušaju otcijepiti dio teritorije Bosne i Hercegovine", kaže se u saopćenju FMUP-a.

Osumnjičeni predati Tužilaštvu BiH

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, nakon završenog ispitivanja osumnjičenih, uputiti će prema Sudu BiH prijedlog pritvora za slijedeće osobe:
Imamović Nusreta, rođenog 26. septembra 1971. u Lipovici u općini Kalesija, prijavljenog u Kalesiji, a nastanjenog u Gornjoj Maoči; Barčić Safeta, rođenog 14. 5. godine u općini Kalesija, prijavljenog u općini Srebrenik, a nastanjenog u Gornjoj Maoči; Bosnić Edisa, rođenog 25. maja u općini Bosanski Novi, prijavljenog u mjestu Maoča, distrikt Brčko BiH, koji boravi u Gornjoj Maoči, Hodžić Dževada, rođenog 20. oktobra 1971. u Prijedoru, prijavljenog u distriktu Brčko BiH, koji boravi u Gornjoj Maoči; Ribić Hajrudina, rođenog 10. aprila 1970. u općini Brčko, prijavljenog u mjestu Maoča, općina Srebrenik, a nastanjenog u Gornjoj Maoči; Midžić Senada, rođenog 17. septembra 1971. godine u Bihaću, prijavljenog u Bihaću, koji boravi u Gornjoj Maoči i Čekić Merseda, rođenog 21. maja 1963. u općini Gradačac, prijavljenog u Brčkom a koji boravi u Gornjoj Maoči.

Za sve osumnjičene će biti predloženo određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec dana.

I konačno, nije optužen već osumnjičen što se i kaže u ovom tekstu.
Last edited by jOFLA on 04/02/2010 15:12, edited 1 time in total.
sandokann

#596 Re: Akcija Svjetlost

Post by sandokann »

Fabridjijo wrote:
jOFLA wrote:

Nema svako pravo na osnivanje privatnih skola bez odgovarajucih dozvola.
Nema se pravo pozivati na nepostivanje zakona drzave.
Nema pravo uskracivati bilo kome ulazak na teritoriji ( u ovom slucaju ) sela, kao sto su to Nusret i ekipa radili novinarima.
...
Posjedovanje nelegalnog oruzija je kaznjiva stvar, bar to su trebali znati!
chuchumbamayumbe

#597 Re: Akcija Svjetlost

Nusretu je bolje bilo da je ostao u UAE sa zavrsenim fakultetom serijatskog prava (kakav god to fakultet bio) i da je tamo prosipao svoju pricu o serijatu jer mu to ovdje nikada nece proci, niti njemu niti slicnim njima.
uvjek dobar gost

#598 Re: Akcija Svjetlost

Post by uvjek dobar gost »

Sudeći po mnogim komentarima i razmišljanjima, da ova vlast naci je uspjela formirati mišljenje kod ljudi primjereno divljem zapadu, ja sam prvi vidio komad zemlje ogradio sam ga i sad važe moji zakoni ovdje nema prolaska jer zemlja je privatna, a mjesta su numerisana... i da onda bi mi voljeli ekonomski razvoj, prosparitet, eventualno EU članstvo i ako more bez viza da putujemo.... sve bi mi to voljeli ali da nas niko ne dira u našem peksinluku moralnom i društvenom.... ma nama je možda baš ovako super , hajmo raspisati referendum ko je za napredak a ko nije, pa da se ispalim onda kao čovijek kad vidim rezultate referenduma.....

Grohotom se nasmijah... alal nam poso !

Neka dignu dva prsta svi oni koji su na ovom i na drugim forumima i portalima za dnevnicu !!!???
muha_sa

#599 Re: Akcija Svjetlost

Post by muha_sa »

uvjek dobar gost wrote:Sudeći po mnogim komentarima i razmišljanjima, da ova vlast naci je uspjela formirati mišljenje kod ljudi primjereno divljem zapadu, ja sam prvi vidio komad zemlje ogradio sam ga i sad važe moji zakoni ovdje nema prolaska jer zemlja je privatna, a mjesta su numerisana... i da onda bi mi voljeli ekonomski razvoj, prosparitet, eventualno EU članstvo i ako more bez viza da putujemo.... sve bi mi to voljeli ali da nas niko ne dira u našem peksinluku moralnom i društvenom.... ma nama je možda baš ovako super , hajmo raspisati referendum ko je za napredak a ko nije, pa da se ispalim onda kao čovijek kad vidim rezultate referenduma.....

Neka dignu dva prsta svi oni koji su na ovom i na drugim forumima i portalima za dnevnicu !!!???
jos dodjes----ne ti-nedo bog--- komsiji na vrata i zaprosis desetogodisnju domacinovu kcerku :-) kad te otac djeteta odbije onda fino-ljudski i kulturno izvadis pistolj jal pusku i upucas joj oca :(
gluho i daleko bilo :(
tcz

#600 Re: Akcija Svjetlost

Post by tcz »

uvjek dobar gost wrote:Sudeći po mnogim komentarima i razmišljanjima, da ova vlast naci je uspjela formirati mišljenje kod ljudi primjereno divljem zapadu, ja sam prvi vidio komad zemlje ogradio sam ga i sad važe moji zakoni ovdje nema prolaska jer zemlja je privatna, a mjesta su numerisana... i da onda bi mi voljeli ekonomski razvoj, prosparitet, eventualno EU članstvo i ako more bez viza da putujemo.... sve bi mi to voljeli ali da nas niko ne dira u našem peksinluku moralnom i društvenom.... ma nama je možda baš ovako super , hajmo raspisati referendum ko je za napredak a ko nije, pa da se ispalim onda kao čovijek kad vidim rezultate referenduma.....

Hahaha, zavjera! :run:
Locked