Mu'min wrote:Vrijedne ruke moje svile:
Patlidžani 2012
U svakom danu u svakom povrcu sve vise napredujes
Moderator: anex
Mu'min wrote:Vrijedne ruke moje svile:
Patlidžani 2012

Ma i kod mene je suho, mada se može raditi i po kiši kad se hoće.vrtlar wrote:Kod mene suho danas slikao sutra pocinjem sezonu odnosno moram izfrezati bastu i staviti grasak i luk.Ja pocinjem sutra sezonu kako je kod ovih drugih bastoljubaca jeli mokro ili se moze raditi.
Mu'min wrote:Slijedeće aktivnosti je Škola KALEMLJENJA.
Htio sam otvoriti posebnu temu na ime "Voćnjak" al da reko ne samuje kao ona moja na temu Čili - ljute paprike nastavi ovdje pisati.
Imam 6 divljaka šljive pa ću se na njima učiti kalemiti drugu šljivu i kajisiju pošto to dvoje ide skupa.
Mu'min wrote:Vrtlar
ma ja ovo se više učim pošto sam totalni početnik u voćarstvu i ovi divljaci šljiva mi dođu ko poligon za učenje.
Za sada su mi žive 2 kajisije, 1 šljiva i 1 kruška. Al sve sa školskim greškama.
Ma nema veze, nek se uči.
Dajem ti patent na korištenje u trajanju 1 godine.safran wrote:Dobra ova "agrofitnes" - da kradem ako nije patentirano.
Mu'min wrote:Dajem ti patent na korištenje u trajanju 1 godine.safran wrote:Dobra ova "agrofitnes" - da kradem ako nije patentirano.
Mu'min wrote:Vrtlar
šta je to probnih 2.5kg krompira?
Mi u SUB kupili 25kg a još kontam 5kg, tako da je 30kg ovu sezonu.
Prošle godine ne znam al predprošle znam približno. Sijali smo 50 kg (pošto je za 2 familije, al ove godine ćemo 2x15kg) i iz tih 50kg dobili smo 450kg krompira. Jedva se ga kutarisali. Na kraju 2-3 gajbe otišle u ništa.vrtlar wrote:Ovo je samo za mladi krompir inace sadim oko 15 kg i to cu poslije posaditi.Jesi li vagao koliko dobijes krompira od 30 kg
Citao sam da kao treba 1=10 jest ova cifra kad ga oni posipaju svim i svacim.Moj prosjek je 1=7 i ja sam prezadovoljan.Sadim prvo sortu agatha ona brzo nadolazi a onaj sto je za zimu je sorte agria.Ali cu ove godine staviti 10 kg agrie i 5 kg crvene sorte ne znam jos koju cu i koje ima .Mu'min wrote:Prošle godine ne znam al predprošle znam približno. Sijali smo 50 kg (pošto je za 2 familije, al ove godine ćemo 2x15kg) i iz tih 50kg dobili smo 450kg krompira. Jedva se ga kutarisali. Na kraju 2-3 gajbe otišle u ništa.vrtlar wrote:Ovo je samo za mladi krompir inace sadim oko 15 kg i to cu poslije posaditi.Jesi li vagao koliko dobijes krompira od 30 kg
Taj je put bilo 1:9 dobit al nije uvijek tako.
safran wrote:Vas dvojica baš provociratekod nas još više od pola metra snijega na zemlji, pa dok se ocijedi, ih, nema nama bašte još ohoho. Ali smo barem jesenas uzorali.
safran wrote:Eh vrtlaru - nema tu neke mudrosti, uglavnom sam sve napisala. A sa interneta pokupiš recept pa slijedi optimizacija protokola a za to mi treba materijal koji stiže od jula nadalje.