Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#576 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:
LSD wrote:
A pada ti na pamet da moje postove ovdje citiraš,jelde...a svoje neceš...pa fino bogami.
Mene bi da ismijavaš,a kada zatražim da citiraš ono što si sam napisao tad ti ne pada na pamet.
Stavi i svoje postove da vide malo ljudi šta si to ti pisao,pa nek onda zakljuce ko je pisao gluposti....ako si vec postavio moje ,jasno je da je red da onda postaviš i svoje.
Nemoj moje postove samo kopirati...a i nakaradno je jer se ne vidi kontekst zbog cega sam to pisao.
Ako ti je satisfakcija nekoga ismijavati time što ces kopirati sve njegove postove,a svoje svjesno zapostavljati onda to govori sve o tebi. :roll:
Pa ne kontam uopste o kojim postovima govoris?

Kazes ja sam prvi poredio BiH sa ekipama. Gdje? Sta? S kojim ekipama? O cemu ti?
Nema veze sa onim o cemu pricamo, niti znam o cemu govoris.

I sta onda da kopiram?
Nisi ti ni kontao koje ces moje postove kopirati vec si ih SVE redom kopirao...ne znam ni sa kojim ciljem?? vjerovatno da me ismiješ javno na forumu,ali tebi na obraz.
Hocu da kažem da bi bilo fer i korektno da kopiras SVE svoje postove sa ove teme,kad si vec mene uzeo na zub i poceo moje postove redom kopirati.
Ako si frajer kopiraj i svoje postove,pa neka raja vidi sama i sama skonta ko je pisao gluposti.
Ništa više ne tražim.
Ja nisam kopirao sve tvoje postove niti je to nije moj nivo,ali budi dosljedan do kraja (kad si vec krenuo sa mojim) po redom kopiraj i svoje postove.
Bosanski_kralj

#577 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

jeza u ledja wrote: Ja koliko se sjecam Ciro je imao primjedbi na racun saveza (ne na racun Muniba). Al eto i od toga se pravi mit da je Ciro uvijek samo imao rijeci hvale za njih.
Šta i kad je rekao protiv Saveza? Izjave nakon baraža i ostavke se ne pikaju.
jeza u ledja

#578 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:
jeza u ledja wrote:
LSD wrote:
A pada ti na pamet da moje postove ovdje citiraš,jelde...a svoje neceš...pa fino bogami.
Mene bi da ismijavaš,a kada zatražim da citiraš ono što si sam napisao tad ti ne pada na pamet.
Stavi i svoje postove da vide malo ljudi šta si to ti pisao,pa nek onda zakljuce ko je pisao gluposti....ako si vec postavio moje ,jasno je da je red da onda postaviš i svoje.
Nemoj moje postove samo kopirati...a i nakaradno je jer se ne vidi kontekst zbog cega sam to pisao.
Ako ti je satisfakcija nekoga ismijavati time što ces kopirati sve njegove postove,a svoje svjesno zapostavljati onda to govori sve o tebi. :roll:
Pa ne kontam uopste o kojim postovima govoris?

Kazes ja sam prvi poredio BiH sa ekipama. Gdje? Sta? S kojim ekipama? O cemu ti?
Nema veze sa onim o cemu pricamo, niti znam o cemu govoris.

I sta onda da kopiram?
Nisi ti ni kontao koje ces moje postove kopirati vec si ih SVE redom kopirao...ne znam ni sa kojim ciljem?? vjerovatno da me ismiješ javno na forumu,ali tebi na obraz.
Hocu da kažem da bi bilo fer i korektno da kopiras SVE svoje postove sa ove teme,kad si vec mene uzeo na zub i poceo moje postove redom kopirati.
Ako si frajer kopiraj i svoje postove,pa neka raja vidi sama i sama skonta ko je pisao gluposti.
Ništa više ne tražim.
Ja nisam kopirao sve tvoje postove niti je to nije moj nivo,ali budi dosljedan do kraja (kad si vec krenuo sa mojim) po redom kopiraj i svoje postove.
De bolan ne smaraj me.
Kopirao sam tvoje postove sa zadnje 2-3 stranice, i to od trenutka kad si poceo gnjavit sa Slovenijom, a iz razloga sto si na kraju rekao da si samo par puta spomenuo Slovence. A tusis o njima iz posta u post.
jeza u ledja

#579 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Bosanski_kralj wrote:
jeza u ledja wrote: Ja koliko se sjecam Ciro je imao primjedbi na racun saveza (ne na racun Muniba). Al eto i od toga se pravi mit da je Ciro uvijek samo imao rijeci hvale za njih.
Ako se ne varam ljetos i proljetos se bunio u vezi 'organizacije' prijateljskih utakmica, odnosno izrazavao negodovanje. Mislim da smo trebali igrati sa Austrijom, ovako nesto, pa se ispostavilo nista od toga.
Bunio se i oko drugih stvari - mislim u vezi hotela i organizacija putovanja.
LSD

#580 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Cuj ne Smaraj me,a on mene kopira i smara citav forum mojim postovima...nisi dobar nikako haveru.
Da skratimo pricu,kopiraj i svoje postove sa zadnje 2-3 stranice (kao što si kopirao i moje) i gotova stvar.
Nemoj se pravit lud i samo na mojim postovima ostati...kopiraj i svoje ako si frajer.
jeza u ledja

#581 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:Cuj ne Smaraj me,a on mene kopira i smara citav forum mojim postovima...nisi dobar nikako haveru.
Da skratimo pricu,kopiraj i svoje postove sa zadnje 2-3 stranice (kao što si kopirao i moje) i gotova stvar.
Nemoj se pravit lud i samo na mojim postovima ostati...kopiraj i svoje ako si frajer.
:roll:
LSD

#582 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:
LSD wrote:Cuj ne Smaraj me,a on mene kopira i smara citav forum mojim postovima...nisi dobar nikako haveru.
Ma jasta...najlakše se praviti lud i naivan ;-)
Last edited by LSD on 13/01/2010 23:31, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#583 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

jeza u ledja wrote:
Bosanski_kralj wrote:
Ako se ne varam ljetos i proljetos se bunio u vezi 'organizacije' prijateljskih utakmica, odnosno izrazavao negodovanje. Mislim da smo trebali igrati sa Austrijom, ovako nesto, pa se ispostavilo nista od toga.
Bunio se i oko drugih stvari - mislim u vezi hotela i organizacija putovanja.
Možda, ne znam za to a iskreno i ne vjerujem u to.
jeza u ledja

#584 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:
jeza u ledja wrote:
Ma jasta...najlakše se praviti lud i naivan ;-)
Uzmi mis u ruke pa kopiraj.
Ne gnjavi mene.
LSD

#585 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

To nije moj nivo,vec tvoj...nema potrebe više da pišemo,spamamo temu...rekao si šta si imao reci,pokazao si ko i šta si i to je to.
jeza u ledja

#586 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:To nije moj nivo,vec tvoj...nema potrebe više da pišemo,spamamo temu...rekao si šta si imao reci,pokazao si ko i šta si i to je to.
Slazem se.
Posteno si me isamarao argumentima.
cyprus

#587 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

rado_vidjen wrote:jez

U fudbalu ne vlada samo zakon logike, niti je sve crno ili bijelo postavljeno. Je li logicno da treceligas Leeds dobije Man.U; cetvrtololigas najjtrofejniju ekipu u LP; Porto osvoji LP ?

Niko ne kaze da su oni to ocekivali, pa cak ni da su se nadali tome. Ali sve je moguce...osim u nasem slucaju :( :D

Mi nismo bili favoriti protiv Portugala, i ja sam ih najmanje zelio u barazu. OK. A je li Danska bila favorit protiv njih?

Po mom sudu, a vjerujem i svakog iole poznavatelja: niti su talentovaniji, niti fizicki spremniji, niti skuplji, tj. jaci na papiru. (pricam o danskoj i portugalu) Nesto drugo je u pitanju. Mozda mentalitet i profesionalan savez. Jer cisto sumnjam da se samo marljivoscu i osjecajem za realnost moze otici na veliko takmicenje. (Valjda bi i Kinezi bili redovni ucesnici)

Prica o savezu je vise puta sazvakana i ne mislim se vracat na cirkus uoci utakmica baraza (modne revije, bajramski program, nikakve analize protivnika i td. i td.)

I onda cete ti i jos par pojedinaca prebacit pricu na domacu ligu, EU, standard zivota ...bla bla. :roll:

Eto nek igarci Obale Slonovace dolaze iz domace lige i imaju starhobalan standard zivota. (ah da, njima je laksi put za plasman)

I ne bi se ja ogranico samo na Slovacku i Sloveniju. Nedajem nikakve igracke prednosti ni Svicarskoj ni Grckoj. :wink:

istina je da su oni imali laksi put kroz kvalifikacije, ali moze se. (tj. neko moze, tj svi osim nas :oops: :D )

Latvija je izbacila Tursku kad je bila na vrhunucu, a mi ih nismo mogli dobit u dvije utakmice kad su ovi u silaznoj putanji.

@cyprus Nije problem sto dijete prolazi tricom, nego sta znas da ima potencijal za odlican uspjeh, ali ga jebu druge stvari.

I za kraj, baraz nije nikakav uspjeh. :mrgreen: barem ne za slavljenje po ulicama, na sta sam i tada regovao.
Pa da, sve je moguće. Ali kvota na Leeds je bila 8 i kusur. Naša da prođemo na SP još i veća (mislim na cijele kvalifikacije). Eh, da li ti misliš da bi navijači Leedsa bili razočarani da nisu uspjeli izbacit Manchester United?

Što se tiče poređenja sa drugim reprezentacijama, već sam više puta reko da to meni nema nikakovg smisla, da je to samo odraz iskompleksiranog mentaliteta i nemam se namjeru vraćat na to.

Što se tiče tvoje replike meni. Ti očito smatraš da mi imamo potencijal za odličan uspjeh (učešće na SP ili EP). Mene je stvarnost više puta demantirala tako da to NE SMATRAM. Smatram da imamo potencijal da možda nekad nekog iznenadimo i ostvarimo taj cilj te se NADAM da će taj momenat nekad i doć... Ti također smatraš da ako bi imali normalan savez i normalnog selektora da bi bilo sasvim logično očekivat naš plasman na neko prvenstvo, jer spadamo među 15 najjačih reprezentacija Evrope. Ja se opet naravno NE SLAŽEM. Ali zato smatram da je uspjeh što napokon spadamo u gornju polovicu liste evropskih reprezentacija, jer sumnjam da i u jednom drugom kriteriju naša država se može pomać sa dna evropske liste, a kamoli doć do sredine i u gornju polovicu...

A uostalom i jež samo što vam nije nacrto, a vi opet svoje pa svoje bez obzira na rgumente sa druge strane. Tako da ako mi na ovo replicirate sa jednim te istim argumentom "a kako Slovenija...", nakon što sam se na to osvrno u više postova, više stvarno nema smisla, ja vam mogu napisat samo "a kako Makedonija...", kad smo već toliko opsjednuti komparacijama i našim susjedima, a ustvari živimo za momenat kad ćemo Srbima i Hrvatima moć reć "...e bolji smo od vas". To je za mene jadno :sad:
rado_vidjen

#588 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by rado_vidjen »

Nabroj 15 repki iz Evrope koje su bolje od nas. (trenutno)

Igracki gledano, cvrsto vjerujem da imamo potencijal za plasman. Ali nam se neke druge stvari isprecavaju...

Zato i boli taj neodlazak. Ti, jez i jos poneko, vrtite neku realnu pricu...Ne znam sta je kod tebe u pitanju, mozda si po prirodi pesimista, ali kod jeza mislim da je u pitanju zapadnjacka pragmaticnost, njihov nacin razmislajnja, da ima neki utvrdjeni redosljed kako se stvari odvijaju - logikom. Ne moze svanut dok ne svane.

E jbg, kako onda Portland, kao 8-i na zapadu, izbaci Dallas - ekipu sa najboljim omjerom lige. :mrgreen: Atlanta izbaci Boston...i td.

(Dosta od mene, nemam vremena za net ovih ispitnih dana)

Vjerovatno se nikad necemo slozit po nekim pitanjima, i zato ovaj pdf ima svoju draz. ima dosta razlictih misljenja, ali i klanova, spamera...zanimljivo je
Zapamti:

Casa je do pola puna! Ovo nije patriotizam, nego je realno, i moji argumenti su armirani beton. (dakako, s drugim selektorom i cistkom u savezu :skoljka: :mrgreen: )
jeza u ledja

#589 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

rado_vidjen wrote:Nabroj 15 repki iz Evrope koje su bolje od nas. (trenutno)
Koliko se zemalja iz Evrope plasiralo na SP? :D

PS: Inace na TMu smo po vrijednosti igrackog kadra 15-i.
Omerovim_Koracima

#590 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Omerovim_Koracima »

nash je problem sto mislimo,tj novinari da smo mi neka sila nesto,ako imam 2-3 kvalitetna igracha...
mikogoago

#591 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Vama je ljudi ocito dosadno pa se bezveze prepucavate.Tema je Safet Susic selektor.Ovo sto citam u zadnje vrijeme je daleko od ove teme.Nije da nije interesantno,ali brate smoriste.Otvorite neku novu temu o problemu reprezentacije i okolo pa se prepucavajte.Moderatori mozda bi bilo dobro privremeno zatvoriti ovu temu jer je ocito da se nista ne desava novo oko Safeta Susica i repke trenutno.
Pozdrav svima :run:
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#592 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

mikogoago wrote:Vama je ljudi ocito dosadno pa se bezveze prepucavate.Tema je Safet Susic selektor.Ovo sto citam u zadnje vrijeme je daleko od ove teme.Nije da nije interesantno,ali brate smoriste.Otvorite neku novu temu o problemu reprezentacije i okolo pa se prepucavajte.Moderatori mozda bi bilo dobro privremeno zatvoriti ovu temu jer je ocito da se nista ne desava novo oko Safeta Susica i repke trenutno.
Pozdrav svima :run:
Desava, potpisao je ugovor ,,bez medijske pompe'' a zna se sta to kod nas znaci ;)
Bas me interesuje hoce li on biti prvi nas selektor koji ce ici i obilaziti nase reprezentativce, gledati njihove utakmice uzivo, onako kako je i najavljivao :roll:
mikogoago

#593 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Mislim da ce ih obilaziti.Jer je ozbiljan covjek i zna sta hoce.Njegovu povucenost i skromnost svi pogresno tumace(kao mlakost,beskrvan).On je covjek koji ne voli publicitet ni novinare.I to njegovo potpisivanje bez pompe je samo dokaz toga..U intervju za Oslobodjenje(mislim)kada je bio pitan o pomocnicima jako je fino odgovorio da mu nije jasno sto se svima zuri oko toga da izabere pomocnike.rekao je da ima vremena za to da ce ih izabrati u martu,a da su mu sada najbitniji igraci i da ga jedino oni interesuju i nista drugo.ocito je i Pape povezao neke stvari .Jedno je sigurno ovim nasim mufljuzima od novinara Pape sigurno nece biti omiljen lik ,jer ce ih izbjegavati u velikom luku. :D
El_comadante

#594 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by El_comadante »

ja mislim da je pogrešna priača to oko sveza a i to da smo treča jakosna skupina a evo zašto: da je samo do saveza vjerovatno mi nebi bili bolji od 6-te jakosne skupine a vjerovatno je i da jedna Engleska nebi nikad propustila takmičenje jer imaju jedan od najboljih saveza u Europi. a i priča je oko jakosnih grupa je glupa jer onda se nebi ni igrala kvalifikacije nego hajmo odma koje u prvoj jakosnoj grupi ide na prvenstvo ostali ništa. a i kako jedna Slovenija koja je bila 5 jakosna grupa (a mi 4 a i sada smo u boljoj jakosnoj gurpi od njih) kako se oni plasiraše plus Češke i Poljske (1 i 2 jakosna grupa) njih nigdje nema. e sad uveliko zavisi od toga koga čemo dobiti u prva dva šešira ali isto tako i u 3,4 i 5. dakle kao što neko reče naših 11 protiv njihovi 11. i sve tog naš mentalitet nebude mi hočemo i možemo nemamo šta tražiti.
Nekako s proljeća

#595 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Nekako s proljeća »

:)
Image

Image

;-)

Image
rado_vidjen

#596 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by rado_vidjen »

jeza u ledja wrote:
Pricamo generalno, ne o odlasku na svjetsko...

Evo na Euro ide 16 ekipa, pa valjda je u redu smatrat da spadamo medju 16 ekipa. (bez obzira na obzir, sto idemo iz treceg sesira... i sl.)
Baltazar_khan

#597 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baltazar_khan »

mikogoago wrote:Vama je ljudi ocito dosadno pa se bezveze prepucavate.Tema je Safet Susic selektor.
Vala, ja na tren pomislio da je tema reprezentacija Slovenije :oops:

Vidim, više se piše o njima nego o papetu :-)
jeza u ledja

#598 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

rado_vidjen wrote:
jeza u ledja wrote:
Pricamo generalno, ne o odlasku na svjetsko...

Evo na Euro ide 16 ekipa, pa valjda je u redu smatrat da spadamo medju 16 ekipa. (bez obzira na obzir, sto idemo iz treceg sesira... i sl.)
Pa htio sam reci, nista to ne znaci puno ako smo medju prvih 15.
Na EP ide 14 ekipa + 2 ekipe domacina. :)

Sto se tice ocekivanja o odlasku na EP, pa brate ovisi koga dobijes u grupi.
Problem sa jakosnim skupinama je sto one ogledaju rezultate ekipe u zadnjih 5 godina, a ne trenutnu.
Ako gledamo vrijednost igraca i poredimo po jakosnim grupama, najgora opcija bi nam bila Spanija, Srbija, Belgija, Crna Gora, Azerbejdzan.
Inace u drugoj jakosnoj skupini druga najteza ekipa bi bila, pazi sad - Turska. :shock:

Znaci iz prve jakosne grupe najvrjednija (u $$$) ekipa je Spanija, iz druge Srbija, pa onda Turska, i iz cetvrte najvrjednija Belgija. Zvuci poznato? :shock:

Po istom mjerilu, najlaksa grupa bi nam bila: Hrvatska, Ceska, Latvija, Lihtenstajn, San Marino.
LSD

#599 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Ovaj @jeza u ledja,jednostavno tjera ljude sa ove teme - automatski reaguje na svakog neistomišljenika...svadljiv,sklon debatama tipa negacijski/afirmativno sklon je ismijavanju drugih forumaša.
Jednostavno ne smije niko napisati post jer odmah idu neki argumenti ako se njemu ne svide,nema forumske slobode izražavanja mišljenja...lik samo fura neke argumente,cjepidlaci i ceka žrtvu za debatu.
U prevodu...što bi naš narod rek'o Svakom loncu poklopac.
jeza u ledja

#600 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:Ovaj @jeza u ledja,jednostavno tjera ljude sa ove teme - automatski reaguje na svakog neistomišljenika...svadljiv,sklon debatama tipa negacijski/afirmativno sklon je ismijavanju drugih forumaša.
Jednostavno ne misje niko napisati post jer odmah idu neki argumenti ako se njemu ne svide,nema forumske slobode izražavanja mišljenja...lik samo fura neke argumente,cjepidlaci i ceka žrtvu za debatu.
U prevodu...što bi naš narod rek'o Svakom loncu poklopac.
Opusti se, lakse je nego sto izgleda.
Last edited by jeza u ledja on 14/01/2010 20:34, edited 1 time in total.
Locked