Budući hrvatski predsjednik

Post Reply
Control panel

#576 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Control panel »

krivorijek wrote:Mislim da su rezultati glasanja Hrvata u BH jako zabrinjavajuci, u smislu da je jedna takva ogromna razlika i prevaga jasan izraz politickog jednoumlja. Sta li je generator takvog jednoumlja? Strah? Inat? Odluka se prepusta instinktima, a ne glavama. Prosto nevjerovatno. Nekako fanaticno. Cini mi se da je rezon vise bio glasati protiv Josipovica, te da je pri tom bilo vrlo nevazno ko je na drugoj strani.
ovo je jos jedan od dokaza da je mozak kod nasih ljudi vjerovatno odumro ili ga ne koriste kada idu na izbore. jer da iole malo ukljuce mozak nebi glasali ovih 20 godina za istu vladajucu garnituru.

svaka cast glasacima u hrvatskoj, a nasima veliki minus i to treba da nas zabrine za sljedece izbore kod nas.
nellington

#577 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by nellington »

11sumirp wrote:Kaze ovako:Kaptol je u soku,poraz crkve,jer je agnostik postao predsjednik hrvatske?
Sta znaci to sto je agnostik?I oni su krscani?Il nisu katolici?Sta su onda?A opet,SDP,... :D
Agnostik nije vjernik... što je sramota za vatikansko predziđe... Čovjek koji ne vjeruje da Bog postoji treba voditi nezivno najkatoličkiji narod Evrope :lol: E pa dobro jutro, bozaniću, narod je glasao za platformu i program, ne za agnostika ili vjernika.
Fair Life

#578 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Fair Life »

vee-jay wrote:jel' moze neko dati link gdje se rezultati izbora u BiH mogu detaljnije pogledati?
Image
Hrvoje_Hrvatinic

#579 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

Control panel wrote:
krivorijek wrote:Mislim da su rezultati glasanja Hrvata u BH jako zabrinjavajuci, u smislu da je jedna takva ogromna razlika i prevaga jasan izraz politickog jednoumlja. Sta li je generator takvog jednoumlja? Strah? Inat? Odluka se prepusta instinktima, a ne glavama. Prosto nevjerovatno. Nekako fanaticno. Cini mi se da je rezon vise bio glasati protiv Josipovica, te da je pri tom bilo vrlo nevazno ko je na drugoj strani.
ovo je jos jedan od dokaza da je mozak kod nasih ljudi vjerovatno odumro ili ga ne koriste kada idu na izbore. jer da iole malo ukljuce mozak nebi glasali ovih 20 godina za istu vladajucu garnituru.

svaka cast glasacima u hrvatskoj, a nasima veliki minus i to treba da nas zabrine za sljedece izbore kod nas.
Jesi ti dobro, na 2 zadnja izborna kruga BiH Hrvati daju glasove protivicima HDZ-a i tebi je to kontinuitet?? Po kojoj logici?
Last edited by Hrvoje_Hrvatinic on 11/01/2010 10:35, edited 1 time in total.
Hrvoje_Hrvatinic

#580 Re: Budući hrvatski predsjednik

Control panel wrote:

Jesi ti dobro, na 2 zadnja izborna kruga BiH Hrvati daju glasove protivicima HDZ-a i tebi je to kontinuitet?? Po kojoj logici?

Što se tiče Josipovića on je odličan. U odnosu na Mesića svatko bi bio odličan. Od tog dikobraza i strašilo u kukuruzima bi bilo bolji predsjednik, ono bar ne bi svojim glupim i neodmjerenim izjavama raspirivalo vatru i izazivalo prijezir.
Hrvoje_Hrvatinic

#581 Re: Budući hrvatski predsjednik

Control panel wrote:

Što se tiče Josipovića on je odličan. U odnosu na Mesića svatko bi bio odličan. Od tog dikobraza i strašilo u kukuruzima bi bilo bolji predsjednik, ono bar ne bi svojim glupim i neodmjerenim izjavama raspirivalo vatru i izazivalo prijezir.
kekec

#582 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by kekec »

Treci Predsjednik.
A izreka kaze: " TRECA SRECA ".
Cini mi se da se ovdje moze primjeniti:
"Franjo, Stipe, IVO" = " Lud, zbunjen, NORMALAN ". :)
..................................................
Zao mi Bandica, bio je onako blesavo simpatican, ali mi nije jasno
kako i sam nije mogao skontati da on, takav kakav je, ne odgovara
ulozi Predsjednika jedne drzave sa velikim ambicijama (EU).

Drago mi je zbog pobjede Ive Josipovica. :-D
Rezultati pokazuju da se hrvatski glasaci bude i razmisljaju svojom glavom. :thumbup:
osa

#583 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by osa »

LadyBear wrote:
osa wrote:moja procjena i predviđanja su se ispunila, ivo josipović je uvjerljivo pobijedio, mislim da će vrlo brzo krenuti strmoglavi pad političke karijere gospodina bandića.
bandić nije shvatio jednu stvar koja biračko tijelo u hrvatskoj više ne privlači, naime priča o hrvatstvu i vjeri više ne prolazi( svi koji su se u to kleli na kraju ispadoše lopovi), to se u hrvatskoj podrazumjeva, zato se na to više ne treba fokusirati u političkim kampanjama. sada prolazi priča o poštenju, borbi protiv korupcije, ekonomiji, a da li će od toga išta biti, vidjet ćemo u budućnosti.
Ali zato prolazi gdje drugo nego u BIH. Mislim da bi BIH rasirenih ruku primila Bandica ukoliko bi se kandidovao za jednog od predsjednika predsjednistva BIH, cak sto vise bio bi jedan od kvalitetnijih predstavnika Hrvatskog naroda. Mozes tek zamisliti kakvi su ostali politicari, ne samo kod Hrvata vec i kod Bosnjaka i Srba. :-) :(

Nadam se da Bandicu nisam dala nikakve nove ideje! :D :run:

onog trena kad u bih bude riješeno nacionalno pitanje koje je usko vezano s unutrašnjim uređenjem, ni u bih više neće prolaziti nacionalna retorika, do tada to je neminovnost.
osa

#584 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by osa »

Control panel wrote:
vee-jay wrote:jel' moze neko dati link gdje se rezultati izbora u BiH mogu detaljnije pogledati?
ma sta imas gledati. nasi glasali 90% za bandica.

da sam na mjestu Ive ja bih hercegovini ukinuo svaku mogucu pomoc koju joj hravtska daje, da dodju malo pameti.
hebote kod nas jos uvijek ako neko malo srbuje, hrvatuje dobro prodje.
ovo bi bio postupak u stilu bandića, mislim da je josipović nešto pametniji i profinjeniji političar od tebe.
Control panel

#585 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Control panel »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Control panel wrote:

jarane ja sam dobro ali izgleda da ti nisi. ja napisah nasim ljudima, a ne hrvatima. svi su isti. i dozvolit ces da ja ipak vjerujem sebi i svojim ocima nego tebi. dobro vidim ko za koga glasa. svi se narodi u BiH slomise da glasaju za protivnike SDA, HDZ, SNSD...
nellington

#586 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by nellington »

Hrvoje_Hrvatinic wrote: Jesi ti dobro, na 2 zadnja izborna kruga BiH Hrvati daju glasove protivicima HDZ-a i tebi je to kontinuitet?? Po kojoj logici?

Mijenjamo teze? Gotovo svi glasovi u prvom krugu su podijeljeni između kandidata desne orijentacije, a kakndidat desne orijentacije je dobio gotovo sve glasove i u drugom krugu. Ne misliš ni ti da je Bandić protivnik HDZu, dakako... Samo flameaš.
amrica

#587 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by amrica »

Milsim da u drugom krugu Hrvatska nije birala izmedju programa, platformi, politickih orijentacija.... nego izmedju urbanog i ruralnog, izmedju obrazovanog i kulturnog gospodina par excellence i neobrazovanog nekulturnug primitivca from Pogana vlaka, izmedju svjetonazora profesora prava (sa zavrsenom Muzickom akademijom) i ONO i DSZ shvatanja vlasti: onako je kako ja mislim i nikako drugacije, ko sisa istinu, pravo, zakone, itd... O elokvenciji i opcem obrazovanju da ne pricam, 2 svijeta.
Drago mi je sto je Josipovic dobio, razocarana sam sto je bandic dobio gotovo 40% glasova, ali to je slika stanovnistva u Hrvatskoj.
Geronimo81

#588 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

Mx wrote:
Geronimo81 wrote: I de mi reci molim te o ovim Albanskim bosancima to propustih na casu povijesti/istorije/historije :)
I sta ti ovdje nije jasno? Imas Albance koji nisu rodjeni u Bosni i Hercegovini nego su se doselili i oni se najvjerovatnije izjasnjavaju kao Albanci i potpadaju pod kategoriju manjina, manjinskog naroda ili pod kategoriju Ostali.

Zatim imas jedan dio Bosnjaka/Bosanaca albanskog porijekla koji se osjecaju i izjasnjavaju kao Bosnjaci/Bosanci. To su oni Albanci koji su davno dosli u BiH i njihova djeca unazad 1 i ili 2 ili 3 generacije su rodjeni u BiH.

Zatim imas trecu grupu gradjana albansko-bosnjacko/bosanskog porijekla koji se podjednako osjecaju i kao Bosnjaci/Bosanci i kao Albanci i zele da zadrze i njeguju podjednako obadva identiteta. Znaci to su oni koji su rodjeni u BiH, koji su mjesanci gdje je otac Albanac a majka Bosanka ili gdje je otac Bosanac a majka Albanka.

Nadam se da su ti stvari sada malo jasnije? 8-)
A ja neznam to :) a ovdje je bila rijec o albancima i sandžaklijama koji su državljani srbije i albanije stim da su sandžaklije bosnjaci a albanci to nisu vec zaseban albanski narod i nepripadaju bosnjackom narodu .Bila je rijec o tome kako se hrvati prave veci hrvati od hrvata iz hrvatske i kako rece momak to je koda neki sandžaklija sa sandžaka ili albanac iz albanije kaze da je veci bosanac ili bosnjak od njega.Nije se mislilo na to sto si ti napisao na stanovnike BiH.
kiky

#589 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by kiky »

bravo josipović ...
bravo hrvatska ...
:D
51days

#590 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by 51days »

moj glas je išao Damiru Kajinu..ovaj albino (nema veze da je i plav), ali da taj liq ima "strasti" kao mrtva riba koja leži na plaži cca.28godina..i "svi" se bojimo da će Milanović (pred.SDP.a) zapravo vući konce...
antiprotivan

#591 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by antiprotivan »

Valjda ce gospodin Ivo Josipovic skontati da su drzavljanstva koja su data BH Hrvatima mlinski kamen oko vrata cijele Hrvatske.Valjalo bi sada da se i ova nasa tri naroda otrijezne i skontaju da ih naci partije vode u kameno doba. :bih:
Geronimo81

#592 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

konstruktor wrote:
Geronimo81 wrote:
konstruktor wrote:Cestitke novom Predsjedniku RH G-dinu Josipovicu iz Hercegovine,uz zelje da radi svoj posao sto je moguce bolje u interesu gradjana Republike Hrvatske ,ali i u interesu ostvarivanja boljih odnosa sa nasom domovinom.
Ove price o ravnopravnosti Hrvata u BiH, i konstantno ponavljanje ugrozenosti istih ,i pozivanje drugih da rade na njihovim pravima su klasican primjer licemjerja u smislu da je to narod koji najvise beneficija ima u ovoj drzavi ,koji zive bolje od ostala 2 konstitutivna naroda ,i koji iskoristavaju sve slabosti sistema u kojemu zajednicki zivimo.
Navescu samo par primjera:
-imaju mogucnost dvojnog drzavljanstva koje im omogucuje veliku prednost pri poslovanju u odnosu ,recimo na bosnjake
-posto sam iz Mostara ,znam da su sasvim normalno funkcionirali u ratu ,infrastruktura nije previse razorena ,nisu previse raseljeni ,nemaju ratnih sindroma ,nemaju ogroman broj invalida koje su usput pravili ,nemaju veliki broj socijalnih slucajeva,nemaju logorasa..i td..
-Cijeli tok rata ,sve sto je trebalo ici bosnjacima je islo preko njih ,pa se ogroman broj Hrvata iz Hercegovine obogatio na racun donacija koje su kasnije prodavali nasim ljudima koji su to stostruko placali kako ne bi skapali od gladi.
Jedna "sitnica" koja ce ilustrirati njihovu "ugrozenost"..a to je da su svih ovih godina imali putovnice kojima su isli u strane zemlje ,kupovali olupine (mislim na stara aut) ,koje bi kasnije prodavali na trzistu citave Federacije...koji se tu kapital stekao.
-Najveci broj zastupnistva se do juce nalazio u Sirokom Brijegu ,i ostalim gradovima preko kojih su uzimali ogromne novce.
-Valjda ne trebam spominjati novac koji su uzimali od Bosnjaka da bi ih prevezli preko granice ,i na taj nacin ostvarivali dvostruku korist.
-Najmanje ih je u BiH ,a vjerovatno najveci broj malih poduzetnistva imaju ,pa cak i novonastale velike kompanije su pod njihovim vodstvom ...
Svakodnevno vidim razliku u standardu izmedju lijeve i desne obale Mostara ,i to je sve posljedica toga..jednostavno Hrvati u ovoj drzavi zive veoma dobro ,za razliku od Bosnjaka ,koji su u geto-u svih ovih godina ,i dizu se iz pepela boreci se sa svojim kriminalcima od politicara ,ili ravnodusnosti Sarajeva prema Mostaru ili barem lijevoj strani.
I ,samo zato sto je Hrvata najmanje ,pa ne mogu izglasati sasvim nebitnog clana Predsjednistva ,i jos par sitnica ,oni nisu zadovoljni,njima treba entitet ,treba im mjesto u kojemu ce svaki dan Thompson pjevati ,i velicati neke prosle ideje..jako licemjerno,ali s druge strane uspjesno..politika se zove "suti,pricaj da ti je lose ,a iskoristavaj ono sto ti se nudi".
Zaboravio sam deficit koji ova drzava ima sa Hrvatskom ,koji se kasnije barem malo vraca u BiH ,i to u mjesta pod kontrolom tih istih ugrozenih Hrvata..kao zahvala za "trosenje" hrvatskih proizvoda..a dobro znamo da je deficit napravljen i zbog bosnjaka koji su navikli kupovati hrvatske proizvode,a i zbog toga sto nasi nisu nesto posebno.
Malo sam skrenuo sa teme ,izvinjavam se ,ali ima neke povezanosti ,i drago mi je da je pobjedio ovaj covjek ,koji ce se boriti za svoju zemlju ,a ne nuditi alibi jednom od konstitutivnih naroda BiH za destrukciju iste.
Pozdrav!
A golemo obitelj izetbegović ,čengić, šaja nisu zarađivali na bosnjacima cak im puske prodavao Šaja po 5 puta vecoj cijeni .Standard lijeve obale za to se zahvali SDA i sam znas da SDA vodi istocni Mostar HDZ zapadni.Hercegovci su i prije rata bili dosta bogati jer su vecinom radili po njemackoj primjer Duvno sve kuce trokatnice mada nije u hercegovini ali eto.
Imamo dvojna drzavljanstva koje nam omogucava ustav hr kao i onim bosnjacima koji su se nekad nacionalno izjasnili kao hrvati primjer veliki dio krajine ima hr pasose.
Kakvi novci da bosnjake prevezu preko granice ziv bio hahahah pa sa osobnom mozes u HR uci :)

Pametni ljudi i prvi krenuli u posao nakon rata i razvili jake firme kao sto su mepas i atako.
Kako rekoh za razliku ti nisu krivi hrvati nit su trosili pare koje su namjenjene lijevoj obali to pitaj Oručevića a i bosnjacki projekti se vecinom svode na vjerske objekte pa tako i ovaj novi plan gradnje islamskog centra na bivsoj crti razgraničenja i opet ce hrvati da budu krivi za los standard bosnjaka.
mada ti ni na desnoj obali nije bajno sve je to privatno a nebi rekao da su neki projekti trzni centrovi i da su nesto velike place.Jedini je Aluminij svijetli primjer i da zaboravio si da drzimo i kladionice .
Ako si mislio napisati neki demant,morao si nesto dobro smisliti ,jer ovako nista nisi napisao ,samo si jos vise potvrdio da sam u pravu jer nemas nikakve argumente protiv mog stava..uostalom to nije moj stav,to znaju ptice na grani..
Sto se tice ovog dijela vezanog za preprodavace oruzja ,i kvazibosnjake ,a u biti ratne profitere necu komentirati ,jer nikada u svom zivotu nisam bio pristalica bilo koje ideje koju su oni zagovarali ,i koju danas zagovaraju ..tako da je bespotrebno spominjeti ,ovdje je rijec o Hrvatima iz BiH..a to sto su oni morali imati svoje saveznike u bogacenju na racun gladnih i ispacenih bosnjaka u ratu ,to je drugo.
Je li i ti sljedis onu retoriku "sta ima veze sto im mi to radimo,kad sebi izmedju sebe rade"?
Nemoj mi pricati pricu o pajdama iz Grudan koje su imali trokatnice ,jer dobro znamo i ja ,i ti da su to sredstva zaradjena ciscenjem chenifa po Njemackoj,dok se sada gradici poput Listice pretvaraju u nesto jako.(ili ces mozda reci da je Listica,ili SIroki prije rata ovako izgledao).
Kakve veze ima islamski centar sa stanjem u gradu ,i sa plasiranjem price da su Hrvati ugrozeni,pa je li ti vidis razliku covjece?Je li ti vidis da Bosnjaci trose na desnoj obali konstantno ,da posjecuju trzne centre koji su napravlili ratni profiteri ,koji su uzimali pare jer su radili kao logisticari u HVO-u ,i jer su prodavali brasno na kojemu pise "halal",a ti isti vlasnici prosiruju svoje poslove na prostoru desne obale ..i tako se krug siri.
Ja nisam imao namjeru da komentiram politicare iz reda Bosnjackog naroda,jer niti jednu lijepu rijec nemam o njima ,ali to nije tema ,i taj Islamski centar je jedan u nizu zabluda u kojima zive Bosnjaci u Mostaru.
Ovo nisi shvatio ,vezano za Hrvatsku ,i placanje za odlazak u strane zemlje ,ne znam jesi li neki mlad momak,i jesi li bio tu u ratu ,ali za vrijeme rata Bosnjaci sa desne obale ,ogroman broj je morao platiti HVO-u,ili Hrvatima pojedincima za prevoz,za papire ,za kojekakve gluposti kako bi se domogli Hrvatske ,i prolaz preko iste ,da bi dosli do trecih zemalja,tada si samo sa licnom kartom mogao guzicu obrisati.
Ti si spomenuo kladionice ,da ..to sam zaboravio..kao sto sam zaboravio mali milion stvari zbog kojih su Hrvati u BiH jako privilegirani ,i u znatno boljem polozaju...
Evo ,recimo ,moj stan ,sve iz njega ,auto ,i novac ,sve sam ostavio na desnoj..a,ne trebam ti pisati koliko nas je takvih.
Da,zaboravio sam i pumpe benzinske,i sve sto ide uz njih ,i kapital koji je ulozen ,i odakle je ulozen..gdje su pravljene ,jesu li legalne ,i koji su protoci benzina...naglasavam da je samo energopetrol poslije rata dugo bio jedina nehrvatska benzinska pumpa.
Ilustrativno-u toku rata izmedju Bosnjaka i Hrvata ,kad bi pogledao grad sa Huma ,recimo..ili Fortice ,samo bi vidio pola grada pod svjetlom ,pola u zadnjoj tami..samo to ti je dovoljno da ti kazem koliko su bosnjaci morali uraditi da dodju do stanja u kojemu su tada bili Hrvati,da ne govorim sada.
Mozes slobodno uzeti u obzir da je ovo ne pisem kao bosnjak ,nego kao neko ko je jako realan,i objektivan...
Ja sam u Mostaru gladan bio ,zedan bio ,ranjen bio ,omalovazavan u svakom smislu ,bez struje ,osnovnih elemenata za zivot...svakodnevno slusao hiljade granata kako mi padaju oko glave ,kako gledam koji ce me snajper opaliti ...mozes li ti to reci za sebe????Ne mozes ,ni ti ,ni bilo ko ko se zove Hrvatom u ovoj drzavi,tako da je suvisno bilo sta o tome pisati.
Zivio!
Pare su zaradili vecinom na bausteli nis bas cistili ćenife kako ti kazes a za ŠB sam ti rekao te dvije tvrtke su krenule odmah nakon dejtona u rad sada kako su pare zaradili i jesu li ih imali prije rata neznam a znam samo da su extra gazde da su im place dosta jake i da postuju radnike posto mi frend iz Mostara radi u ataku pa kad se uveo porez on im je svima digao placu za toliko para koliko im je drzava uzimala.
Ako ti imas dokaza da su profiteri imas tuziteljstvo pa prijavi ih sve slobodno kao sto mozes da zaobiđes trzne centorve ako smatras da su zaradili pare na racun bosnjaka(a imas tus i merkator i robot u kojim mozes da kupujes).
Ratni profitera je bilo mnogo oni koji su pare uzimali na svim stranama pa otac od mog frenda je platio 5 k km da ih puste iz konjica preko srbijanski linija pa jos 5 k srbima da ih sprovedu u hercegovinu.Nisi jedini koji je nesto zaboravio recimo moj pok dedo je izgubio sve dvije kuce porusene ogromni vocnjaci unisteni preko 100 stabli sljiva,jabuka,krusaka popilano veliki vinograd u potpunosti unisten i jos 10 oraha koji su stari preko 40 g popilano a to sam pretvori u pare(to ti je u doljanima) uglavnom sva rodbina kojaj e bila u opcini konjic i jablanici je ostala bez svega kao i ti u Mostaru.Nijedna pumpa u gradu nije legalna jer po zakonu se nesmiju da prave u naseljenim mjestima a toga mislim da imas u svakom gradu u BiH.Ti pricas o ratu i o svijetlu pa nije zapadni Mostar bio u okruzenju vec istocni i srednja bosna koja je bila u okruzenju je bila u mraku ali to je bio rat sad je 15 g od zavrsetka rata a istocni mostar je i dalje nedovoljno obnovljen a za to je najvise kriv SDA jer je pare pokrao isto kao i HDZ koji je po Bosni krao pare za obnovu hrvatski podrucja.Kad se prica o ugrozenosti hrvata misli se na politiku a ne na materijalne stvari a ratni profitera je vazda bilo i sa jedne i sa druge a i sa trece strane koji su na racun drugih zaradili pare a ti ako imas dokaze da je ratni profiter prijavi ih slobodno to ti nitko nebrani ali nemoj da cijeli narod svrstavas u te ratne profitere .
Geronimo81

#593 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

4x4 wrote:kazu hercegovci su uvijek imali , jer , eto blehe,, zivjeli su i radili u njemackoj.
kao baustelci ??
ono pasteta na resou i po dvanest sati kopaj u njemackoj... da bi u kamenjaru gradio trokatnicu ?
?
izvini,, ali ima nas malo starijih ovdje koji su se i prije i poslije rata vozala u tim hercegovackim zabitima.
gledati hercegovinu prije rata i sada,,,, razlika je OOOOGROMNA..

jedva ste imali asfalt prije rata a sta imate danas?
na cemu ste izgradili svoje biznise?
pa svercu i komercu za vrijeme i kratko poslije rata.
tudzman vas je platio debelo da bi provodili njegovu politiku u Bih; a da ne govorimo o parama koje ste zaradili od nas kroz svercovanje osnovnih zivotnih namirnica.
(a o oruzju necu ni da pricam)
nije se u ratu mogao sapun provuci do srednje bosne a da ne bude "ocarinjen"od hercegovaca deset puta vecom cijenom.

moj savjet vama: shutite samo i uzivajte...
bolje vam je u BiH nego sto bi vam ikad u Hrvatskoj ili negdje drugo bilo.
Moj tetak sa Šćita je digao kucu na 4 sprata kupio kcerkama po stan od para koje je zaradio u njemackoj u kojoj je i zaradio penziju.Pricas o cestama pa te ceste je digla hrvatska a napravio rojs.Opet pricate o ratnim profiterima koda je svaki hercegovac imao punkt i za to pare uzimao bilo je i to da su uzimali pare a to su lokalne mafijoze koje su postojale u svakom gradu u ovoj drzavi a nije to bila samo hercegovina ali vi ipak stavite cijelu hercegovinu kao ratne profitere.
Geronimo81

#594 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

Control panel wrote:

da sam na mjestu Ive ja bih hercegovini ukinuo svaku mogucu pomoc koju joj hravtska daje, da dodju malo pameti.
hebote kod nas jos uvijek ako neko malo srbuje, hrvatuje dobro prodje.
Cuj da ukine pomoc pa jel demokratski pravo odabira i sada sto je hercegovina a i bosna glasala za Bandića koji je porijeklom iz BiH treba im pomoc ukinuti. E stvarno si smjesan
Geronimo81

#595 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

Control panel wrote:

vama covjek nemoze nikako da ugodi ovaj put hrvati nisu izabrali tu vladajucu garnituru izabrali su pored Hebranga Bandića i odlucili o tome tko ide u drugi krug.Bandića koji je porijeklom iz BiH ali ipak bosnjacima je i on nacionalista posto su za njega glasali hrvati iz BiH.A bosnjaci se godinama lome i na celo drzave stoji SDP dok stranke poput SDA,SBIH, i ove seferove dozivljavaju poraze.Kako rekoh ranije prevagnulo je sto je iz BiH i vjerovatno bi vodio vise racuna o hrvatima iz BiH nego neko ko nema nikakve veze sa BiH.Prevagnuo je i strah da je Josipović novi Mesić koji ce proci kraj xy hrvata a nece ih posjetiti , pa su kruzile price da bi mogao ukinuti pravo izbora ili dvojnog drzavljanstva(ikao neznaju da on to nemoze ukinuti vec samo sabor) kod mene je prevagnuo inat a oba kandidata su losa ko barake kad gledam njihove kvalitete.
vee-jay

#596 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by vee-jay »

Control panel wrote:
pa interesuje me, zato sto mislim da sam juce cuo da je iz sarajevske regije glasalo 18.000, iz banjalucke 5.000 --> izgleda da i oni glasase za Bandica. Pa da postavim pitanje: zasto sarajevski Hrvati glasaju za Bandica?!?
Better Man

#597 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Better Man »

Hrvatska je za predsjednika izabrala jednog pravog urbanog gospodina, profesora pravnog fakulteta, koji uz to ima i završenu muzičku akademiju i koji izađe na pozornicu i sa TBF-om svira njihov hit Nostalgična, dakle čovjeka kojeg je podržala i urbana muzička scena Hrvatske. Dok s druge strane su rekli ne jednom (na žalost ispostavilo se tako) primitivcu, koji u kampanji nije ništa ponudio osim pljuvanja protiv kandidata i čovjeka koji podržava Thomposna i njegove koncerte, Matu Bulića i slične koji su ga podržali u kampanji i glasali za njega, kao i oni koji su imali lične koristi od njega kao gradonačelnika Zagreba. Kad vidim da je crkva otvoreno bila protiv Josipovića i da su se ružno izražavali o njemu kao kandidatu, onda mi je još više drago što je pobjedio. što se tiče onih koji su glasali u BiH, mislim da bi trebali da plaćaju porez Hrvatskoj, jer ne možeš glasati za predsjednika jedne zemlje, a živjeti u drugoj i plaćati porez. Da kojim slućajem imam putovnicu i da sam mogao glasati ne bih to uradio, jer ko sam ja koji ne živi u Hrvatskoj da njihovim građanima krojim sudbinu, jer sudbina BiH Hrvata je u Sarajevu, a ne u Zagrebu.
Last edited by Better Man on 12/01/2010 08:49, edited 1 time in total.
Geronimo81

#598 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

vee-jay wrote:
Control panel wrote:
pa interesuje me, zato sto mislim da sam juce cuo da je iz sarajevske regije glasalo 18.000, iz banjalucke 5.000 --> izgleda da i oni glasase za Bandica. Pa da postavim pitanje: zasto sarajevski Hrvati glasaju za Bandica?!?
Pa Bandić je odnjeo pobjedu u svakom gradu u BiH a zasto su glasali pa pisem vec 3 stranice zato sto je porijeklom iz BiH i da bi se najvise brinuo o hrvatima iz BiH onaj koji je i sam rođen u toj drzavi pa i strah da Josipović nebude novi Mesić.
dalmatinka

#599 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by dalmatinka »

Better Man wrote:Hrvatska je za predsjednika izabrala jednog pravog urbanog gospodina, profesora pravnog fakulteta, koji uz to ima i završenu muzičku akademiju i koji izađe na pozornicu i sa TBF-om svira njihov hit Nostalgična, dakle čovjeka kojeg je podržala i urbana muzička scena Hrvatske. Dok s druge strane su rekli ne jednom (na žalost ispostavilo se tako) primitivcu, koji u kampanji nije ništa ponudio osim pljuvanja protiv kandidata i čovjeka koji podržava Thomposna i njegove koncerte, Matu Bulića i slične koji su ga podržali u kampanji i glasali za njega, kao i oni koji su imali lične koristi od njega kao gradonačelnika Zagreba. Kad vidim da je crkva otvoreno bila protiv Josipovića i da su se ružno izražavali o njemu kao kandidatu, onda mi je još više drago što je pobjedio. što se tiče onih koji su glasali u BiH, mislim da bi trebali da plaćaju porez Hrvatskoj, jer ne možeš glasati za predsjednika jedne zemlje, a živjeti u drugoj i plaćati porez. Da kojim slućajem imam putovnicu i da sam mogao glasati ne bih to uradio, jer ko sam ja koji ne živi u Hrvatskoj da njihovim građanima krojim sudbinu, jer sudbina BiH Hrvata je u asarajevu, a ne u Zagrebu.
Ja sam se malo iznenadila kad sam vidjela izborni spot I. Josipovića, odnosno koliko je u njemu ovisnika što o alkoholu, što o onom drugom, ali očito mu nije naškodio.

http://www.youtube.com/watch?v=6NKyJso58ZM
osa

#600 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by osa »

momci i djevojke, ta priča je završena, idemo dalje, bez podjela.
Post Reply