Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
E3B777

#576 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

Komšije,

Sada je sve do opštine NG. Komisije su pregledale E1 i E3, ostale su E2 i E4. Komisija piše izvještaje a nakon toga ide zahtjev za upotrebnu dozvolu. Dajte, ko ima veza i vezica, da se u opštini NG ubrza pravljenje izvještaja kako bi upotrebna bila na vrijeme, što prije to bolje. Neki rekoste da se može nekim kanalima doći do opštinskih službi. Ako je tako, ubrzajte koliko možete. Nije nemoguće biti u stanovima do Bajrama ako svi uradimo koliko možemo na ovom planu. Upotrebna može biti gotova za 2-3 dana ako se po prijemu zahtjeva odmah uzme u rad. Čak nije nemoguće upotrebnu izdati i po lamelama/ulazima a ne objektu.

Pozdrav.
novi.dan.nova.nafaka

#577 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by novi.dan.nova.nafaka »

E3B777 wrote:Komšije,

Sada je sve do opštine NG. Komisije su pregledale E1 i E3, ostale su E2 i E4. Komisija piše izvještaje a nakon toga ide zahtjev za upotrebnu dozvolu. Dajte, ko ima veza i vezica, da se u opštini NG ubrza pravljenje izvještaja kako bi upotrebna bila na vrijeme, što prije to bolje. Neki rekoste da se može nekim kanalima doći do opštinskih službi. Ako je tako, ubrzajte koliko možete. Nije nemoguće biti u stanovima do Bajrama ako svi uradimo koliko možemo na ovom planu. Upotrebna može biti gotova za 2-3 dana ako se po prijemu zahtjeva odmah uzme u rad. Čak nije nemoguće upotrebnu izdati i po lamelama/ulazima a ne objektu.

Pozdrav.
http://www.novigradsarajevo.ba/index.ph ... &Itemid=18
Hajdemo ovako: ja bih onda sutra otišao do Opštine N. Grad i otišao pravo do ove Službe zahtijevajući info i usput uzeti broj tel. zadužene osobe (predsjednika Komisije za TP). Dobro bi bilo onda da svako od nas, barem svaki drugi-treći dan zove i raspituje se, počne prijetiti da ću tužiti KSF i tako dalje, malo ih pritisnuti, šta ja znam...
šas

#578 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by šas »

Raja, mi danas zvali Džekos. Rekli nam da će useljenje biti brzo, 7-10 dana. Hajd' im vjeruj!
E3B777

#579 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

Na svim ulazima ili....?
novi.dan.nova.nafaka

#580 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

E3B777 wrote:Na svim ulazima ili....?
Ma ja mislim da ćemo mi u E4 ulazu kasniti jednu sedmicu otprilike za ovima iz E1 i E3 - na tim ulazima je već bila komisija čini mi se prošle sedmice, kod nas u E4 tek danas....
merik

#581 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

šas wrote:Raja, mi danas zvali Džekos. Rekli nam da će useljenje biti brzo, 7-10 dana. Hajd' im vjeruj!
Možda i bude.
Ja koliko znam da E1 pripada Džekosu, u E1 nema stanova kupljenih po povoljnijim uvjetima.
novi.dan.nova.nafaka

#582 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

merik wrote:
šas wrote:Raja, mi danas zvali Džekos. Rekli nam da će useljenje biti brzo, 7-10 dana. Hajd' im vjeruj!
Možda i bude.
Ja koliko znam da E1 pripada Džekosu, u E1 nema stanova kupljenih po povoljnijim uvjetima.
Ja sam prije 2 dana pričao sa čovjekom koji je ugrađivao stolariju na zgradi - kaže da su prilično zadovoljni primjedbama komisije za lamele E1 i E3, jer kao u poređenju sa primjedbama koje komisije imaju u drugim zgradama da ih je malo. Također mi je rekao da je prilično siguran da će useljenje biti do kraja mjeseca, hajde ga znaj.

Nisam još otišao do Opštine N. Grad pošto tek danas izlazi komisija u E2 i E4, pa ću vjerovatno onda u Pon, da probamo ubrzati.
merik

#583 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
merik wrote:
Možda i bude.
Ja sam prije 2 dana pričao sa čovjekom koji je ugrađivao stolariju na zgradi - kaže da su prilično zadovoljni primjedbama komisije za lamele E1 i E3, jer kao u poređenju sa primjedbama koje komisije imaju u drugim zgradama da ih je malo. Također mi je rekao da je prilično siguran da će useljenje biti do kraja mjeseca, hajde ga znaj.

Nisam još otišao do Opštine N. Grad pošto tek danas izlazi komisija u E2 i E4, pa ću vjerovatno onda u Pon, da probamo ubrzati.
Ima još dvadesetak dana do kraja mjeseca, moguće je i da dobijemo ključeve do Bajrama.
E koje bi to veselje bilo.
novi.dan.nova.nafaka

#584 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Dragi moji, komisija za TP još nije izašla na E1, E2 i E4 lamele - kako sam saznao, problem je što nije ugrađeno još 15 vrata: haman neki problem u isporuci istih.... :roll:
Probajmo malo prisnuti i KSF i Džekos: evo broj od Nermina, upravnika gradilišta: 061-202-842
KSF: 033 562 736
E3B777

#585 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

Radimo sve što možemo, zovemo, pitamo, molimo i nadamo se da će sve biti u redu.

Ima li ko prijedlog kako da sa BH Telekomom vidimo da se pojača signal/ugradi šta već treba u blizini jer u dijelovima zgrade nema signala, nadam se da ste to primijetili u svojim stanovima. Kod mene ima u pola stana a u drugom dijelu nema, provjerite kod Vas.

Osim toga, zna li iko kada možemo prenositi telefone, instalirati MY TV ili kablovsku u stanovima?

Pozdrav.
merik

#586 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Dragi moji, komisija za TP još nije izašla na E1, E2 i E4 lamele - kako sam saznao, problem je što nije ugrađeno još 15 vrata: haman neki problem u isporuci istih.... :roll:
Probajmo malo prisnuti i KSF i Džekos: evo broj od Nermina, upravnika gradilišta: 061-202-842
Strašno, pa šta oni misle?
Kako je krenulo, ovo bi se moglo odužiti i do Nove godine.
nera18

#587 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by nera18 »

jestel u toku, jesul svi stanovi prodati u ovom dijelu?
kome da se obratim?
MontBlanc

#588 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by MontBlanc »

nera18 wrote:jestel u toku, jesul svi stanovi prodati u ovom dijelu?
kome da se obratim?
Za lamelu E ne znam, ali u lameli H bi trebalo da je ostalo još stanova.
Najbolje ti je kontaktiraš Džekos jer znam da su oni uzeli neke stanove jer ime KSFS nešto nije isplatio, pa su tako prebili potraživanja.
šas

#589 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by šas »

merik wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Dragi moji, komisija za TP još nije izašla na E1, E2 i E4 lamele - kako sam saznao, problem je što nije ugrađeno još 15 vrata: haman neki problem u isporuci istih.... :roll:
Strašno, pa šta oni misle?
Kako je krenulo, ovo bi se moglo odužiti i do Nove godine.
Narode, mi jučer zvali KSF, oni se prave ludi meščini. Vele da nam ništa ne mogu reći pouzdano, nadaju se do kraja mjeseca da bi mogli početi sa podjelom ključeva al to su samo nade. Čekaju na izvještaj komisije o TP i po njihovoj procjeni to bi trebalo da traje 10 dana. Nakon toga treba 7 dana da se dobije upotrebna dozvola.
Helem, mi smo produžili podstanarstvo i za septembar :-(.
Nego, dajte da zovemo svi svaki dan, pišite šta vam kažu, da vidimo da li nam svima govore isto ili ....?
novi.dan.nova.nafaka

#590 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Narode, danas sam bio u KSF-u, nisam stigao da odem do Opštine NG, nažalost. Informacije su sljedeće:
Komisija za TP je danas na lameli E4, a završene su ostale lamele. Iz KSF su komisijama pripremili sve potrebne dokumente (iz prethodnog iskustva su znali šta dodatno traže) tako da sa te strane bi trebalo biti sve u redu. Velika je vjerovatnoća da će lamela E3 biti useljena do kraja mjeseca, a da će i posljednja (E4) lamela biti najvjerovatnije useljena do polovine 9. mjeseca.
Eto dragi moji, ako vas ne mrzi, idite do Opštine i malo budite dosadni, ja stvarno nisam stigao od svih obaveza, a čuvam još 2 male djece - sa njima nisam nigdje dospio...
E3B777

#591 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

I meni su rekli da bi ključeve trebali dobiti stanari E3 do početka Bajrama. Ostaje da se vidi.
E3B777

#592 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

Džekos uprava,

S obzirom da čitate ovaj forum, molimo Vas da na novoj zgradi u Dobrinji V postavite naziv ulice i broj po ulazima, kako bi novi stanari znali gdje da se prijave uskoro, da bi mogli reći Telekomu gdje da nam prebace telefone, ADSL itd. S obzirom da se bliži useljenje, vrijeme je za to.

Pozdrav
novi.dan.nova.nafaka

#593 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

E3B777 wrote:Džekos uprava,
S obzirom da čitate ovaj forum, molimo Vas da na novoj zgradi u Dobrinji V postavite naziv ulice i broj po ulazima, kako bi novi stanari znali gdje da se prijave uskoro, da bi mogli reći Telekomu gdje da nam prebace telefone, ADSL itd. S obzirom da se bliži useljenje, vrijeme je za to.
Pozdrav
Izvini, ako smijem primijetiti, stalo ti je do BHT priključka. Zar nisi razmišljao o HS ili Telemach kao alternativi. MojaTV od BHT-a je smeće u poređenju sa ova dva, Logosoft koji tamo nažalost nećemo imati da ni ne spominjem...
E3B777

#594 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

Ne bježim ja ni od jednih, ne znam ko će biti dole provider za našu zgradu, ne upitah u komšiluku kod koga su oni. naravno, ko bolji, tog uzimamo.
E3B777

#595 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

FYI,

Danas je bila komisija na E4, lično sam vidio cijelu ekipu.
šas

#596 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by šas »

E3B777 wrote:FYI,

Danas je bila komisija na E4, lično sam vidio cijelu ekipu.
Reče nam danas teta iz Džekosa da će u E3 useljenje biti brzo, 7-10 dana. To mi je rekla i u četvrtak, a od tada je prošlo 6 dana. :x
šas

#597 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by šas »

I još da vas pitam, je li kod vas lakiran parket? Mi bili u petak u stanu i kod nas nije. Nešto mi to pravo čudno.
E3B777

#598 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

Kod mene je bio lakiran ali neki polu-mat. Meni se činilo isto kao da nije. Ja platio majstora i lakirao ponovo. Sad ima fin sjaj.
Herceg Stjepan

#599 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Herceg Stjepan »

E3B777 wrote:Kod mene je bio lakiran ali neki polu-mat. Meni se činilo isto kao da nije. Ja platio majstora i lakirao ponovo. Sad ima fin sjaj.
i ja sam planirao ponovo da lakiram parket :) da sam znao da će stvaiti polu mar rekao bih ih da ne rade, ali eto.
Sad me zanima, ako bih radio sjaj, da li moram ovaj parket brusiti pa lakirati ili samo lakirati? Ako nije tajna, koliko te je koštalo lakiranje sjajnim lakom? :)
hvala :-D
merik

#600 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Zna li neko koliko ce nas kostati ugovor kod notara o prenosu vlasnistva ili kako se vec zove?
Post Reply