MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Moderator: anex
-
Kiki Riki
#576 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ja sam esej popunio obje stranice i mislim da je i to bilo korektno uvazavajuci parametre za ocjenjivanje, pismenost, kompozicija teksta, poznavanje tematike itd., tema je bila predvidiva jer sam dobio info od ljudi koji su prije izlazili da je bila slicna tema. Ja da sam u Komisiji za ocjenjivanje kolegi par postova iznad koji je napisao "nemoze" umjesto "ne moze" automatski bi dao najmanji broj bodova,.. jedan akademski gradjanin to sebi ne smije dozvoliti, bez uvrede
- Hemera
#577 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Što se neko pušeeeeee
-
elda
#578 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ma nije!!! Da je trebalo i na drugoj strani pisati vjerovatno bi se i tamo nalazile neke linije predviđene za pisanje eseja! Definitivno bi onome ko je pisao na drugoj strani dati najmanji broj bodova zbog neurednosti i nepreglednosti!1 bez uvrede hahaha Akademiku!!
- Hemera
#579 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Čovjek ide logikom pošto je više napisao,da je to i bolje. 
-
Kiki Riki
#580 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ma nije to nemojte me pogresno svatiti, nekada se tako instiktivno reaguje bez lose namjere:) ja nama svima kolektivno zelim puno srece, da 18 ( kada su najavili rezultate) sto vise ljudi polozi test, i onda da na ovom fizickom testu pokusamo osvojiti sto vise bodova, mada su neke norme kao trcanje i skok u dalj postavljene jako visokoHemera wrote:Što se neko pušeeeeee
- Hemera
#581 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
svatiti?
dobar si,sve bolji i bolji....
sto se tice testa fizickog,gdje to pise da moras osvojiti max. broj bodova?
i da max. moras istrcati?
i te norme su svugdje iste,ne samo kod nas,sta fali?
-
balooon
#582 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ja se ne sjecam ni da su na prvoj strani ispod naslova bile ikakve linije za pisanje..elda wrote:Ma nije!!! Da je trebalo i na drugoj strani pisati vjerovatno bi se i tamo nalazile neke linije predviđene za pisanje eseja! Definitivno bi onome ko je pisao na drugoj strani dati najmanji broj bodova zbog neurednosti i nepreglednosti!1 bez uvrede hahaha Akademiku!!
-
macmac
#583 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Kod mene isto nije bilo nikakvih linija
- adnansax
#584 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nisu bile nikakve linije, niti ima logike da onaj ko napise 2 stranice automatski ima 10 bodova, lijepo je naglaseno sta se boduje i kako...
-
Champion
#585 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
O kakvim glupostima vi naglabate, ne morate se nuzno uvrijediti ali da li ste mogli pisati na jednoj il na dvije stranice, jel bilo linija il nije...
-
Champion
#586 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nedostaje jedan dio, brate cim nesto fali onda mora da nije citavo. Nadji na netu imas cijelu verziju, pretpostavljam da si za policajca. Ako vec nisi poskidaj izmjene krivicnog zakona i zakona o krivicnom postupku, mnogo se tu izmijenilo da ne fulas, imas promjena i u zakonu o LK o prebivalistu itd.cunga wrote:DA LI JE ISPRAVAN NA STRANICI MUP-A KS SARAJEVO - ZAKON O UPRAVNOM POSTUPKU JER MISLIM DA GA SKORO POLA NEDOSTAJE !
-
Champion
#587 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ne moras, ali recimo osvojis na pismenom 50 bodova, neko ce 60 znaci bjezi ti 10 bodova. E sad znamo da su tamo na fizickom bodovi od 1 do 10, a znamo da ce likovima i tamo navuci, pa hajde nadoknadi ovih 10 razlike. Taman kad bi na fizickom imao sve desetke sto je skoro nemoguce, opet levata nemozemo ni ja ni ti stici. Zato sto vise pretrcis to bolje.Hemera wrote:svatiti?
- Hemera
#588 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ako ce kome navuci bodove da ga uhljebi,navuce,taman se na glavu nasadio,tu je sva prica gotova,niko ne garantuje ni na testu da s enekome nece navuci...itd itd 
-
cunga
#589 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
IMA LI NEKO LITERATURU SA IZMJENAMA I DOPUNAMA KOJU BI MOGAO DA POSALJE NA MAIL ...HVALA
[email protected]
[email protected]
-
vs84sa
#590 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
eto vidis ima i nas koji nismo pravnici a kojima test nije bio tezak, uz duzno postovanjeKiki Riki wrote:Po struci sam diplomirani pravnik i test sam po meni, a nakon provjere uradio poprilično dobro. Na sva pitanja sam dao odgovor i očekujem preko 40 tačnih. Mene interesuje koliko tačnih odgovora se otprilike može smatrati kao odlično i iznadprosječno urađen test???? Test sam spremao studuiozno iz svih materijala koji su ponuđeni na stranici MUP-a KS, i nešto više od toga ( u slučaju iznenađenja)Na samom testu sam stekao dojam da je dosta kandidata bilo nepripremljeno i uz dužno poštovanje mislim da je ovaj test bio puno lakši pravnicima nego ostalim
iznad prosjecan test ti je 50 bodova, to sto se ti hvalis sa 40+ mene recimo brine, jer mislim da ce esej biti veoma subjektivno ocjenjen tako da ce trebati tu razliku stizati u sprintu od 12 sekundi
literatura na stranici mup ks nije dovoljna iz prostog razloga sto nema sve izmjene i dopune, a bilo je pitanja upravo iz tih izmjena.
i ja sam stekao dojam da nema puno pripremljenih kandidata, ali samo 20 primaju i sigurno je bilo spremnih vise od toga
steta je samo ako odmah ne objave listu kandidata i broj bodova !! da se zna imas li sanse uopste na testu fizicke spreme.
-
KARAGA
#591 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Oprosti Akademiku Filipovicu nisam te prepoznao!!!Kiki Riki wrote:Ja sam esej popunio obje stranice i mislim da je i to bilo korektno uvazavajuci parametre za ocjenjivanje, pismenost, kompozicija teksta, poznavanje tematike itd., tema je bila predvidiva jer sam dobio info od ljudi koji su prije izlazili da je bila slicna tema. Ja da sam u Komisiji za ocjenjivanje kolegi par postova iznad koji je napisao "nemoze" umjesto "ne moze" automatski bi dao najmanji broj bodova,.. jedan akademski gradjanin to sebi ne smije dozvoliti, bez uvrede
Kad si tako akademski obrazovan i IZNAD PROSJEKA od ostalih sta uzimas hljeb ovim ljudima sto nisi trazio posao u svojoj struci Akademski obrazovanih ljudi!!!
-
vs84sa
#592 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
sto se tice eseja, to je prostor za stele po mom misljenju...
znalo se sta ce biti tema eseja, ne trebas biti toliko pametan da skontas... zasto zelis biti policajac ili policija u zajednici, ako si pripremio te dvije teme mozes odgovoriti na 99% tema o policiji na ovakvim konkursima.
ko je procitao prirucnik "rad policije u zajednici u bosni i hercegovini, 2010 god." moga je napisati ne 2 stranice nego 22 lista o toj temi.
ja sam napisao malo vise od jedne stranice, sto ne mijenja bitno samu cinjenicu da ce to biti veoma subjektivno ocjenjivanje i da si ivo andric neces dobiti tu vise od 8 u prosjeku, cast izuzecima, da ne kazem stelama
kompozicija rada, odgovor na temu, urednost, gramatika... mislis da ce ti to sve ocjenjivati? ja bih bio zadovoljan sa 5, nadam se samo da nece gledati koliko imas na testu bodova pa po tome ocjenjivati esej...
zato je bitno da se objave radovi svih kandidata, pa da vidimo tu transparentnost.
znalo se sta ce biti tema eseja, ne trebas biti toliko pametan da skontas... zasto zelis biti policajac ili policija u zajednici, ako si pripremio te dvije teme mozes odgovoriti na 99% tema o policiji na ovakvim konkursima.
ko je procitao prirucnik "rad policije u zajednici u bosni i hercegovini, 2010 god." moga je napisati ne 2 stranice nego 22 lista o toj temi.
ja sam napisao malo vise od jedne stranice, sto ne mijenja bitno samu cinjenicu da ce to biti veoma subjektivno ocjenjivanje i da si ivo andric neces dobiti tu vise od 8 u prosjeku, cast izuzecima, da ne kazem stelama
kompozicija rada, odgovor na temu, urednost, gramatika... mislis da ce ti to sve ocjenjivati? ja bih bio zadovoljan sa 5, nadam se samo da nece gledati koliko imas na testu bodova pa po tome ocjenjivati esej...
zato je bitno da se objave radovi svih kandidata, pa da vidimo tu transparentnost.
- adnansax
#593 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
A gdje ima ovakva transparentnost? To ne mozes vidjeti ni u osnovnoj skoli (tudji pismeni rad) a ne u konkursnoj proceduri za prijem u drzavnu sluzbu.vs84sa wrote: zato je bitno da se objave radovi svih kandidata, pa da vidimo tu transparentnost.
EDIT:post ispravljen uz veliku pomoc kolege kandidata za prijem u mup ks.
Last edited by adnansax on 13/02/2013 10:14, edited 1 time in total.
-
KARAGA
#594 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Naravno,slazem se imas pravo na uvid svog rada ostalo sve nebi bilo po zakonu!!adnansax wrote:A gdje ima ovakva transparentnost? To nemozes vidjeti ni u osnovnoj skoli (tudji pismeni rad) a ne u konkursnoj proceduri za prijem u drzavnu sluzbu.vs84sa wrote: zato je bitno da se objave radovi svih kandidata, pa da vidimo tu transparentnost.
-
vs84sa
#595 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ja ne znam kad si ti u osnovnu isao, koliko se ja sjecam mi smo najbolje radove uvijek citali pred cijelim razredom i analizirali. inace, jezik mi nikad nije jaca strana bio al eto znam da se ono "ne" uz glagole pise odvojenoadnansax wrote:A gdje ima ovakva transparentnost? To nemozes vidjeti ni u osnovnoj skoli (tudji pismeni rad) a ne u konkursnoj proceduri za prijem u drzavnu sluzbu.vs84sa wrote: zato je bitno da se objave radovi svih kandidata, pa da vidimo tu transparentnost.
opet kazem, ocjena iz pismenog ne moze biti relevantna jer nema sanse da oni pregledaju kako treba 1200 radova za 5 radnih dana. to je 40 sati, odnosno 2400 minuta, znaci 2 minuta po jednom radu. jest, aha.
- adnansax
#596 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Neznam ja kako se pisevs84sa wrote:ja ne znam kad si ti u osnovnu isao, koliko se ja sjecam mi smo najbolje radove uvijek citali pred cijelim razredom i analizirali. inace, jezik mi nikad nije jaca strana bio al eto znam da se ono "ne" uz glagole pise odvojenoadnansax wrote:A gdje ima ovakva transparentnost? To nemozes vidjeti ni u osnovnoj skoli (tudji pismeni rad) a ne u konkursnoj proceduri za prijem u drzavnu sluzbu.vs84sa wrote: zato je bitno da se objave radovi svih kandidata, pa da vidimo tu transparentnost.![]()
opet kazem, ocjena iz pismenog ne moze biti relevantna jer nema sanse da oni pregledaju kako treba 1200 radova za 5 radnih dana. to je 40 sati, odnosno 2400 minuta, znaci 2 minuta po jednom radu. jest, aha.
Ali na tvoje insistiranje moj prethodni post ce biti ispravljen prvom prilikom
A to racunanje vrijedi da samo jedna osoba pregledava radove
-
macmac
#597 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
I mene brine ocjena iz eseja jer sam test dosta dobro uradila, ne bi me iznenadilo da mi namjerno daju slabu ocjenu iz eseja kako bi progurali ove sa stelama. Fizicko mi nikada nije ni bilo problem al se bojim da ce ovi sa stelama na pismenom dobit toliko bodova da ce ih bit nemoguce stic sa bodovima na fizickom, a ocekujem i na fizickom stele. Pretpostavljam da ovdje ima kandidata koji su bili i na konkursu u sipi, pa su vidjeli kako su dijelili petice na fizickom, bilo je kandidata koji nisu mogli ni jedan pravilan sklek napravit a dobivali su maksimalne ocjene. A ti se ovamo mucis i mjesecima treniras i pripremas za test.
-
vs84sa
#598 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
upravu si, 5 clanova je u komisiji, ali po pravilu svaki clan komisije pregleda rad (valjda zato i postoji komisija) i daje ocjenu, to se dijeli sa 5 i to ti je ukupna ocjena za esej... nesto slicno kao na kuperu, samo tamo radis 5 vjezbi... tako da moja racunica stoji, iako nisam uracunao pauze koja po zakonu u radu minimalno iznosi 30min dnevno
- Chischo
#599 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Seljaci iz mupa ne znaju sta je Cooperov test, to je trcanje za 12 minuta. Sklekovi, trbusnjaci, i ostalo nemaju veze sa kuperovim testom, a oni su to sve nazvali kuperov test...
-
korumpiran
#600 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Vi svi pricate da ste dobro uradili a ne spominjete koliko vam je tacnih odgovora ... ako iko od vas ima do 40 tacnih odgovora ja ''ruku u vatru'' .... nije dobro uradjeno ako mislis da je odgovor tacan zaokruzen bez prethodne provjere, a fol znate kako ste uradili a neznate koja su pitanja bila...mojne vise kenjanja ...tisuu